SKÆRBÆK Fan Weekend 2016

Založil peter, 26.09.2016, 00:07:51

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

peter

Když jsme v začátcích našeho fóra navštívili Německou AFOL výstavu 1000steine-Land v roce 2006 a následně 2007, řekl jsem si, že jednou chci být tím kdo nebude jen návštěvníkem, ale vystavovatelem. Letos, po deseti letech, se tento můj sen a dlouhodobý plán uskutečnil.

Loni touto dobou jsem při pravidelném brouzdání Brickshelfu natrefil i na galerii z neobyčejné akce konané v srdci LEGO - Dánsku. Trochu jsem se o akci pokusil zjistit více informací a následně se rozhodl, že je už příhodný čas proměnit svůj sen v realitu. Jedná se o nejprestižnější AFOL akci s největší mezinárodní účastí, nevyjímaje zastoupení LUGů např. až z Japonska, Nového Zélandu, Brazílie, tedy z celého světa. Akce byla dlouhá léta pořádána EuroLug, který založila skupinka šesti AFOLů vč. Jana Beyera a byla podporována samotnou firmou LEGO. Od loňského roku je však tato akce již plně v kompetenci LUGu.

Program této akce, která se koná pravidelně každý poslední víkend v září je opravdu nabitý. Krom obří výstavní plochy se zde můžete setkat s řadou zajímavých přednášek, worshopů a zajímavých lidí a to nejen z AFOL komunity.

Průběh této akce jsem se snažil zaznamenat natáčením VLOGů, které postupně zveřejním na svém YouTube kanále, jakmile to situace a internetové spojení dovolí. Doufám, že se Vám to bude líbit a najdete zde nějakou inspiraci.

Dnes tento seriál tedy zahájíme prvním, resp. druhým videem, z příprav a samotné cesty. Doufám, že se Vám bude líbit a pokud nechcete propásnout další díly, nezapomeňte se přihlásit k odběru kanálu. ;)

Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

Chairudo

Mohl bys poskytnout nějaké info k této akci a kontakty na pořadatele, pro ty co by měli zájem se příští rok také zúčastnit?

Díky
YouTube LEGO videa, Fotky z výstav na Flickr

peter

Jediný kontakt, který jsem měl i já, jsou webové stránky - http://www.fanweekend.dk/. Na stránkách se postupně objevují nejdůležitější informace, kterých jsem se též držel. Existuje sice ještě jejich diskuzní fórum, ale to jsem nepotřeboval.

Ti co již odebírají můj YouTube kanál dostali informaci, že jsem nahrál další díl. Tento díl je zaměřen na první den Fan Weekend-u a tedy hlavní náplní jsou vystavené modely ...

Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

šipka

#3
Pěkný, gratulace  ;)  dík za link, koukal jsem, že i Ondřej tam má svojí Tatrovku  ;D

matka

Super, díky za možnost nakouknout na tak parádní výstavu.
Paní na Žlutém hradě

peter

#5
Od konce minulého týdne můžete vidět na mém YouTube kanálu další díl z účasti na akci Fan Weekend 2016 - Skaerbaek. Toto video je takovým pokračováním předešlého dílu, tedy hlavní součástí jsou vystavené modely. Největší část je však věnována skutečně ohromnému GBC, které bylo možné na akci vidět. O velikosti tohoto GBC svědčí i to, že jen velmi rychlé obejití mi zabralo skoro 10 minut!


Krom dalšího videa jsem ale také nahrál na Brickshelf galerii, pro kterou jsem se pokusil vyfotit všechny vystavené modely. Na výstavě jsem tak našel např. podobný model New Yorku, jako zde postavil Igorus, podobný projekt vybavených pokojů, který zde uspořádal Petronel MilanV a samozřejmě nemohly chybět i nějaké ty mini modýlky. Dále mne velmi zaujal model z římské architektury, který by krásně zapadl k našemu Hardegonovu modelu divadla. Na výstavě též nechyběly nějaké ty vlastní alternativní modely, jako zde dělá Tomik, nebo klasická ukázka originálních stavebnic z prostředí Space. V galerii toho je samozřejmě mnohem víc, takže si zde určitě každý najde to své ...

Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

milanv

Díky za zajímavá videa. Je tam toho tolik, že se tím budu ještě nějakou dobu přehrabovat. Ale koukal jsem na kuličkodráhu (některé moduly zajímavé) a na ty pokojíky. Tyhle ale nejsou filmové, to se spíš podobá Sousedům, co tu organizoval Petronel. I když dole mě taky nejdřív zmátlo to auto Ghostbusters :)
Pán na Žlutém hradě

peter

Ano myslel jsem sousedy a díky tvým posledním projektům, jsem si je přiřadil k tobě též. Tímto se tedy omlouvám Petronelovi za zmatky ;)
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

peter

Svoji video reportáž z naší účasti na této velkolepé akci zakočím posledním videem z Billundu. Pokud jste viděli 4. díl, tak na konci jsem se o tomto přídavném videu zmínil. Bylo nám totiž umožněno navštívit Billund a zde mimo jiné i několik míst, kam se běžně není možné dostat. Ve videu je tak krátce ukázka budovaného LEGO House, návštěva místního Legoland parku, ale také prohlídka Idea House. Zejména poslední jmenované místo bylo naprosto fascinující. Jde o přebudovaný původní dům rodiny Kristiansenů, kde je v současnosti malé museum s vystaveným portfoliem z těch lepších období ;)

Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.