KLF MOC v CAD (krysa,eso,žehlička,brejlovec TGV)

Založil KLF, 01.02.2005, 18:30:02

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

KLF

Tak som skusil aj ja nejake vagony (aj ked nie som vlacikar). Skusil som nam najznamejsie osobne vagony, pouzivane najcastejsie v Cechach a na Slovensku. Prvy je vo verzii IC a ma skutocne rozmery a druhy je v klasickej rychlikovej, alebo osobnej verzii, ale je skrateny oproti realnemu voznu. Da sa s tym mozno este pohrat - zapustene madla vedla dveri spravit no a samozrejme interier. ;)
Terminated.

KLF

#1
Je to na 9V motorove podvozky, nema to este interier, ma to 2 typy kabiny (v skutocnosti su oba konce rovnake). Mozte sa pohrat, ak budete niekto chciet.
Terminated.

Micho

Príma práca. V lete som TEZ nafotil a musim uznať, ze realizácia sa Ti podarila veľmi realisticky. Ja som práve pozeral fota TEZ cez víkend a špekuloval, či by som do dokázal zrealizovať v MLCad-e. Keďže začínam sa s MLCad-om hrať, tak si ešte tak neverím a chce to hlavne čas, čas a more času.

Niekedy večer si to poriadne preštudujem a porovnám. Inak TEZ je moja srdcová záležitosť (ako bývalého Popradčana). Brigádoval som dve letné prázdniny na TEZ a bolo to super.

Toto zrealizovať by stálo za to, len skadiaľ tie kocky dať dokopy.

KLF

Hej, mne sa TEZ tiez velmi zapacila, tak som sa rozhodol ju skusit zrealizovat. ;) Ako som pisal - da sa s tym este pohrat, interier spravit, spojenie klbov (to mam dokonca uz premyslene), atd. Ved necham to aj na Teba, preto som to tu zverejneil, aby sa do toho pustil pripadne kto chce a vylepsil to. ;) Kolajove vozidla nie su zrovna moj "odbor" v ML-CADe. ;)
Terminated.

Micho

Ja som aj registroval, že ten model TEŽ má dosť veľkú šírku - až 10. Bežne Trains majú základnú šírku 6, plus maximálne nejaké drobné výčnelky.

Inak právne je TEŽ (keď sa píše s diakritikou) namiesto TEZ - Tatranská elektrická železnica, viď viacej info http://dop.slovakrail.sk/tatry_tez.html.

KLF

Ja viem. Ale ja nepoužívam diakritiku.  ;) No má šírku 10, ale to preto, aby vynikli detaily. V tej štandardnej šírke 6 by si ako spravil prekrytie kolies zboku ?  ;)
Terminated.

Micho

#6
To upozornenie TEŽ skôr pre ostatných. Tú šírku som len konštatoval, rátal som s tým, že nejaký dôvod tam je (ak keď som nevedel aký) - teraz už aj to viem.

Je možné, že na prekrytie koliesok by nestačila ani šírka 8 z dôvodu dotyku koliesok. Musím si pozrieť podvozky na vláčikoch podrobnejšie.

Mimochodom, keď sa dá, hoď tam aj nejaký obrázok tej električky, nech ju vidia aj ostatní.

Maci

Připomělo mi to několik krásných prázdnin ve vysokých Tatrách. Musela to být dost dřina. Kolik hodin to asi zabere udělat v MLCADu takový model? Mě to jde dost pomalu a taky se trochu ztrácím když začne být model už dost velký. Nemáš nějaké typy jak si usnadnit práci? Já zatím přišla jen na seskupování a funkci Skrýt skupinu.

Micho

Ja ti veľmi neporadím. Ja som teraz nainštaloval CAD a i. a začal skúšať veci doma na note len tento víkend. A to hlavne vďaka informáciam (a stránke) od Rob-a.

Predtým (nejaké 3 týždne) som nahodil na PC vo firme inštaláciu z megabalíka, kde je všetko. Ale to nie je dobrý postup, lebo som tomu nerozumel, nevedel som, čo je na čo ...

Takže ja neviem Maci zrejme ešte ani to, čo Ty.

peter

Kdysi jsem byl na strojírenském veletrhu v Brně a tam byl vystavován prototyp té vaší nové električky. Tenkrát to vypadalo k nerozeznání od legové tramvaje č.6399 :D Koukám, že ještě nějaké znaky tam zůstaly jen ty kabiny dostali jiný vzhled. Asi už se jim to zdálo moc stejné >:D
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

KLF

Maci: Nuz... ako som uz pisal, mam rozrobenych niekolko modelov naraz, a preto neviem povedat kolko mi ktory model zabral. Ono je to cele o zrucnosti. Ja mam rad hlavne LEGO modely skutocnych veci. Na to sa aj zameriavam. Najprv si najdem nejaky material o danej veci, proporcne si ju zmeriam. No a potom uz zacnem od nuly v ML-CADe. Model niekolkokrat menim, niekolkokrat si ho pocas vyvoja renderujem, atd... Dolezite je mat prehlad v pamati, kde v ML-CADe co najdes. To musis mysou behat uz po pamati. ;) Myslim si, ze DOST dolezite je mat velmi dobru predstavivost a 3D predstavivost (ako u kazdeho CADu). Ak tieto dve veci (zrucnost v tom kde co najdes v ML-CADe a predstavivost) spojis - uspech pri tvoreni modelov je zaruceny. ;) Chce to len cvik, hrat sa s tym. Niekto sa do toho dostane skor, niekomu to moze trvat dlhsie. Ja som mal mozno stastie, mne to slo velmi rychlo. CADy ma celkom bavia. ;) Ale vravim - nezalezi na tom, ako dlho Ti bude trvat kym sa to naucis, ale ide o to, ZE sa to naucis !
Vela zdaru. Ak bude treba nieco konkretne poradit, kludne sa tu na Roba, alebo aj mna (ak budem vediet) obrat.
;)
Terminated.

KLF

#11
Uz dlhsiu dobu som premyslal nad tym, spravit k LEGO vlakom francuzsky superexpres TGV. Rozhodol som sa pre klasicku (povodnu) verziu TGV Paris Sud/Est, ktoru pozna snad najviac ludi. Cely model je potrebne ale doplnit samolepkami !!! Nemam doma ziadne LEGO vlaky a ani som nikdy nemal, takze neviem, ako by sa to spravalo na kolajnciach, ale iste by sa to dalo optimalizovat.
Povodne som vam tu chcel dat par renderov, ale bohuzial ked som to renderoval za pomoci LGEO kniznice, tak POV-Ray sa siel zblaznit. Takze ponukam jeden jednoduchy obrazok a pripajam vam aj LDraw file, aby ste si to mohli v klude pozriet doma.
Terminated.

Micho

No bisťu, keď som si ho poprezeral v MLCade - musím uznať, že sa mi veľmi páči. Mať ho postavený (aj keď možno nie taký dlhý), to by som bol frajer.

KLF, veľmi dobré si ho urobil 8) ! Aj tá farebná zladenosť je fajn. Nemáš po ruke reálny obrázok?

KLF

Citace od: Micho kdy 07.05.2005, 19:49:11
KLF, veľmi dobré si ho urobil 8) ! Aj tá farebná zladenosť je fajn. Nemáš po ruke reálny obrázok?

Realne obrazky su tu:
http://www.railfaneurope.net/pix/fr/electric/emu/TGV/Sud-Est_classic/pix.html
Terminated.

KLF

No... nechal som sa ciste inspirovat Flatom a skusil som tiez nejaku lokomotivu. Je to rada 350 (nevyznam sa v lokomotivach, nikdy to nepatrilo medzi moje zaujmy a ani ziadne Train LEGO dokonca nemam, ale obdivujem to, je to krasa!) - myslim, ze prezyvana "Krysa". Je v slovenskych farbach. DOST tazko sa to realizuje pre 6-wide rozmery a navyse tak, aby to fungovalo ! Tento konkretny model bude mat asi problem v tom, ze naraznikovy mechanizmus cely je uchyteny na 2x6 plates a tie asi by nevydrzali napor pri tahu. V dalsom prispevku poslem aj zdrojak, ved niekto to mozno este vylepsi.
Lokomotiva prezyvana "ESO" sa de facto neda spravit, pretoze ten uhol na prednej maske je taky, ze take slopes a windscreen nemame. ;( Momentalne budem pracovat na dalsej elektrickej lokomotive. Inak Flat - vies mi niekde na nete najst fotografie toho "Brejlovca" ? Dik.
Terminated.

KLF

No a tu je ten zdrojak.
Terminated.

Micho

Nuž, čo dodať KLF? Si klasa, môžeme len obdivovať Tvoje výtvory a rozmýšlať ako ich vytvoriť. Neznášam živé krysy, ale táto je nádherná !!!  8).

PS: KLF, prosím Ťa, neskeduješ vo voľnom čase celé slovenské aj české železnice? (zatiaľ tie, potom pôjdeme na iné štáty)  ;) ;D

Colonel32


Flat


werrac

Pekny, jen nevim, kde sehnat penize na tolik kostek .......

KLF

#20
Tak som sa zase trochu pohral s ML-CADom. Tato lokomotiva sa mi dost pacila, tak som ju skusil... Pripajam aj .ldr file. ;) Najblizsie skusim nejaky "dizlak". Bud "brejlovca", alebo ten druhy klasicky, tmavocerveny... neviem ako sa vola. Ak niekto viete co myslim, nechajte mi pliz obrazok. Dakujem.
Terminated.

KLF

#21
LDR a skutocny obrazok.
Terminated.

Jindroush

#22
Myslíš Bardotku?
http://www.railfaneurope.net/pix/cz/diesel/749/pix.html

A bílý sklo 6567 nenííííííííííí  ;)
Jindroush. (Moje Brickshelf galerie zde)

KLF

Terminated.

Micho

Citace od: Jindroush kdy 01.06.2005, 17:20:51
A bílý sklo 6567 nenííííííííííí  ;)

Nevadí, aspoň vyzerá dobre. Tá siva z 4512 by aj namiesto bielej možno celkom ušla. KLF je chlapík.

Jindroush

Jindroush. (Moje Brickshelf galerie zde)

Cavelon

 :o Tá žehlička je super! Už ju len postaviť na koľajisko. :D
Ale pozor na číslovanie! To je 210 014 - 7, nie 240!!! Rad 240 sú laminátky!

Micho

To vyzerá len na chybu v názve témy, lebo obrázky aj zdrojový súbor ldr sú označené správne 210-014. Len v názve figuruje 240. Asi preklep. Stačí opraviť názov témy (to musí spraviť KLF).

KLF

No zmenil som nazov temy. Jasne, to som sa pomylil.
Terminated.

otaznik

Citace od: KLF kdy 01.06.2005, 17:15:17
Tak som sa zase trochu pohral s ML-CADom. Tato lokomotiva sa mi dost pacila, tak som ju skusil... Pripajam aj .ldr file. ;) Najblizsie skusim nejaky "dizlak". Bud "brejlovca", alebo ten druhy klasicky, tmavocerveny... neviem ako sa vola. Ak niekto viete co myslim, nechajte mi pliz obrazok. Dakujem.


Moc hezký!