(cizí) Vánoční výstava v Betlémské kapli

Založil milanv, 26.11.2018, 16:00:37

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

milanv

S velikou radostí oznamuji:

Společný projekt Betlém se stal součástí nejtradičnější pražské výstavy: Vánoční výstava v Betlémské kapli.

Bonsai servis pořádá tuto výstavu každoročně už od roku 1980, čili toto je 39. ročník(!) a pokaždé je to zážitek, už jen ty prostory a k tomu až neskutečně bohatý způsob instalace: nečekejte žádné bílé stěny a stoly s vitrínami za provázky. Betlémy a jiné exponáty jsou přirozenou součástí celého vystavěného prostoru včetně celé roubenky s historickou síní, potokem s vodopádem atp.

Přiznám se, bylo mým snem ukázat náš legový betlém na nějaké všeobecné výstavě betlémů, "prolomit tu bariéru" že se naše modely vystavují pouze na akcích lego modelů (podobně jako se jiným kostkařům už povedlo např. s vláčky být na železniční výstavě). Ale že se to podaří rovnou do Betlémské kaple, to mě ani v tom snu nenapadlo a považuji to za velikou čest.

Chtěl bych ještě jednou poděkovat svému "týmu": matka, HD a Petronel. Nejenže bych si bez nich nikdy do takového projektu netroufl, ale pomáhají mi celou dobu: instalace na výstavách, opravy a vylepšení... A Betlémská kaple je výsledkem a poděkováním za to všechno.

A vás všechny zvu, přijďte se podívat - a to zdaleka ne jen na náš legový: obzvlášť pokud tuto tradiční akci ještě neznáte, budete myslím hodně překvapení, jak může také výstava vypadat. K tomu spousta nádherných exponátů a každý den živé předvádění nějakého řemesla (koukněte na kalendář akce). A to nezmiňuji to neuvěřitelně nízké vstupné, přímo v samém centru Prahy...
Pán na Žlutém hradě

Borun

Ten betlém je super.Vloni v Olomouci jsem ho obdivoval..Já jsem s legen začínal právě přes betlémy.Měl jsem jich několik a letos mám zase něco nového.Už několik let je dávám na vánoční výstavy a vždy to lidi překvapí ,že se dá něco takového postavit z lega a  ne jen ze dřeva,papíru atd.

Ryxe

Velká gratulace, Váš Betlém je úžasný, zaslouží si být vystaven na takovém místě ;).

Sanna

Tak to je úžasné,jistě máte obrovskou radost  ;). Moc gratuluji. Váš betlém se mi moc líbí, v Pardubicích jsem ho studovala několikrát  :D

milanv

Díky za milé reakce!

@Borun: však mě zase zaujal v Olomouci tvůj betlém! To exotické pojetí se v Čechách moc často nevidí.
Pán na Žlutém hradě

Chairudo

Doufám, že ho nebudete rozebírat a vezmeš ho ještě na nějakou akci na moravu, neměl jsem zatím příležitost si ho pořádně prohlédnout  :)
YouTube LEGO videa, Fotky z výstav na Flickr

milanv

Rozebírat ho ještě nebudu, pokud mě tým nepřehlasuje :)

S Moravou uvidím, co bude za akce. V Olomouci už byl, Ostrava je na jaře a nevím, jestli se hodí betlém na jaro - taky záleží na zájmu organizátorů. No uvidíme, zatím je to daleko.
Pán na Žlutém hradě

Kuba

Citace od: milanv kdy 28.11.2018, 13:34:35
Rozebírat ho ještě nebudu, pokud mě tým nepřehlasuje :)

S Moravou uvidím, co bude za akce. V Olomouci už byl, Ostrava je na jaře a nevím, jestli se hodí betlém na jaro - taky záleží na zájmu organizátorů. No uvidíme, zatím je to daleko.

Jelikoz betlem je z lega a splnuje hlavni kriterium staveb na lego vystavach. To jest byt z Lega. Urcite se hodi na vystavu i na jare :) pokud by jsi byl ochotny ho ukazat v Ostrave, spoj se s danem, nikdo urcite takovou skvelou stavbu neodmitne.  ;)

milanv

Pěkný popis výstavy a zároveň pozvánka.
Na fotografiích je i pár ukázek včetně jedné (dvoj)figurky z mého oblíbeného čertovského betlému :)

No a v textu je nenápadně zmíněno, jak velikou výjimku jsme dostali s naším betlémem...

Co mě potěšilo je, že už mám první zprávy z výstavy a betlém nejenže stále v pořádku běží, ale reakce lidí jsou nadšené. A "tradiční" vystavovatelé nás vzali mezi sebe, jsou moc přátelští a dokonce někteří dělají zdarma tam na místě osvětu o legu :)

Škoda že nemáme ten web kostky.org, abychom měli kam lidi odkázat.
Pán na Žlutém hradě

444martinhanak

Milane a ostatní autoři,
moc bych se přimlouval, abyste ho nerozebírali. Je to unikátní stavba. A některé Betlémy se vystavují rok co rok - třeba 100 let.
Ale chápu, že v tom máte peníze a zabírá to skladovací místo.

Brickuška

Dneska jsme u nás měli paní s dětmi (6 - 10), kteří byli na výstavě a největší nadšení z LEGO betlému: Wow - hýbe se to! Wow - jezdí to! Ježíšek se tam kolíbal - až musí být úplně uhoupaný  ;D Tolik detailů..! Mám vyřídit největší obdiv a pozdravy ;)
Lega v domě se mění na Brickušku ;) e-shop a kamenná prodejna na adrese Bolevecká 114, Praha 15, přidejte si nás na Facebooku, ať nezmeškáte žádné informace, soutěže či akce!

milanv

Pán na Žlutém hradě

milanv

Zhodnocení výstavy

Vánoční výstava v Betlémské kapli skončila 2. ledna. Celkově výstavu navštívilo cca 35000 lidí, plus další dosah měly televizní reportáže i klasické psané zpravodajství. Množství a hlavně kvalita vystavených exponátů, na místě předváděných řemesel atp. byla tradičně vysoká (řezbáři, skláři, cukráři...) a přesto se náš legový betlém mezi nimi neztratil. Naopak, po celou dobu mi chodily zprávy a vzkazy od neuvěřitelně pestrého spektra lidí, jak je náš legový betlém potěšil, jak jejich děti či vnoučata u něj strávili největší množství času atp. Podle pořadatelů jsme byli jeden z nejsledovanějších exponátů celé výstavy!

Po technicko-organizační stránce jsme také docílili obrovského úspěchu. Výstava trvala i s přípravnými dny 7 týdnů a za celou tuto dobu bylo potřeba jen jednou vyměnit motor. Jinak betlém běžel 9 hodin denně každý den pouze pod dohledem lego-laiků (pořadatelů). Jaký posun od víkendu s nutnými zásahy autorů!

Jako výstavní vylepšení oproti dřívějšku je na míru vyrobená vitrína, takže betlém může být bezpečně vystavený pohledový ze všech 4 stran. Navíc ji pořadatelé vybavili LED páskem na zadní stěně, takže byl mnohem lépe vidět mechanismus.

Od pořadatelů vyřizuji veliké poděkování pro celý můj tým - jen nevím, jestli a co po nás budou chtít na příští rok :) Tak tužte svaly...
Pán na Žlutém hradě

peki

Tak to je parádní. Klobouk dolů ještě jednou  ;)

Chairudo

To je sen každého Afola potěšit svým výtvorem tolik lidí. Gratuluji :D
YouTube LEGO videa, Fotky z výstav na Flickr

Foton

Paráda, Dobře Vám tak, betlémáři! ;D
Kdo chce hledá způsoby, kdo nechce hledá důvody.

milanv

Díky, díky všem za gratulace!

Jenom mě mrzí, že přes organizátora výstavy neprošel můj požadavek na zviditelnění kostky.org přímo na výstavě - nakonec je viditelné spojení pouze na facebooku. Tak alespoň tam...
Pán na Žlutém hradě