(Vlastní) 100 let Československa - Přepadení celního úřadu 1938

Založil Matthes_CS, 13.06.2018, 11:05:31

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Matthes_CS

12. září 1938, po projevu Adolfa Hitlera vypukla nevyhlášená válka v pohraničí Československé republiky mezi vojenskými a policejními jednotkami Československa a německou menšinou žijící v pohraničí, vyzbrojovanou a místy i přímo podporovanou armádou nacistického Německa. Tyto německé jednotky přepadávali státní úřady a české vykonavatele státní moci a i české civilisty. Boje většinou probíhaly za velké německé přesily, někdy i sto ku jedné. Během těchto událostí padlo přes sto obránců hranic a další stovky byly zraněny či násilně odvlečeny do Německa. Model zobrazuje přepadení celního úřadu na hraničním přechodu ve fiktivní pohraniční vesnici.


Bílá budova celnice je inspirovaná skutečnou celnicí ve Smrčné, ale zjednodušena a přenesena do fiktivní vesnice. Před celnicí je objekt zvláštního zařízení se závorou Ippen chráňenou betonovými  a páys zabetonovaných kolejnic zabraňujících objetí závory. Naproti celnici je nedávno opuštěná chalupa.

Galerie s dalšími fotkami modelu na Flickru.

Ještě vylepším ukotvení stromu, ale to už nejspíše vzhled neovlivní a možná se na hraničním orientačním sloupu před závorou objeví samolepka se státním znakem. Chtěl bych se zeptat zda se vám terén nezdá moc přeplácaný tvary nebo barvami? Budu rád i za další tipy.

Foton

Kdo chce hledá způsoby, kdo nechce hledá důvody.

Tomik

Z této jedné fotky mě tvůj model moc nezaujal, ale když jsem si prohlédl další na Flickru, tak musím uznat, že to stojí za to. Nejvíc se mi líbí tvůj smysl pro detail v interiérech obou "oříznutých" budov - ten krov je fakt super.
www.buildinst.cz - můj web s návody na stavbu alternativních modelů,
můj flickr

networ

Státní znak bych tam dal určitě, mě se líbí i detaily interiéru.
Učím se stavět ...