Nové [s]postavičky[/s] a barevné hlavy

Založil Mičánek, 18.07.2004, 21:32:57

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Mičánek

Mým koníčkem je sbírání postaviček a proto chci vyslovit svůj názor k novým, barevným obličejům u postaviček ze stavebnic Lego. postavičky sbírám protože se mi líbí a chtěl bych je mít všechny. Nové série postaviček s barevnými obličeji jsou zvláštní. Já osobně nejsem proti ale také nejsou to pravé ořechové. Ta barva je taková nepovedená.  Vývoj obličejíčků je postupný. Původní 4 základní se rozrostly na 250 různých výrazů. Kdysi se jeden kšeftař se stavebnicemi strašně rozčiloval nad tím, jak je to strašné, že teď mají hlavičky různé "ksichty" a že on uznává pouze základní úsměv. To stejné  (např.Adamsith) se děje u těchto nových barevných. Když se někomu tyto postavičky nelíbí má dvě možnosti. Buď tu stavebnici nekoupím a nebo ji koupím a postavičky prodám. Já je koupím. Může si je doplnit postavičkami ze starších stavebnic. Výběr je veliký, asi 1.500 druhů. Kombinovat postavičky v těchto  nových stavebnicích  je ale blbost. V současné době má každá série tak typicky vyhraněné postavičky, že by bylo velice podivné použít např. postavičku z H.P. ve městě. Bylo by to jak pěst na oko. Každý, kdo tyto postavičky zná ihned vidí, že sem ta postavička nepatří. Myslím si, že Lego chce docílit toho, aby každá stavebnice měla svoji vlastní typickou a nezaměnitelnou postavičku nebo postavičky. Když chceš mít všechny postavičky, kup si všechny stavebnice. Typickým příkladem jsou Star Wars.   
Rád bych znal názor vývojářů v Legu, zda barevné hlavičky je jen pokus nebo zda budou ve výrobě i nadále pokračovat. Zkuste tam někdo napsat. Sledujete někdo diskuse na toto téma na zahraničních stránkách? Jaké jsou tam ohlasy na tyto nové barevné obličeje?

otaznik

Původní 4 základní???
Základní je snad jen úsměv a dvě tečky jako oči.

Jindroush

Souhlas s otatníkem, standard grin je jediný správný.

Co se týče zahraničních webu, je to celkem jasný, někdo rád, někdo nerad, nerad převažuje.

Osobně to nerad, protože LEGO cítím jako SYSTEM a proto mě každá změna, která rozděluje vadí.
Jindroush. (Moje Brickshelf galerie zde)

Adamsith

Částečně souhlasím a částečně... pamatuji si, že když jsme byl menší a nebral jsem LEGO tak sběratelsky, tak jsme si rád hrá ls více sadami najednou, přišlo mi to naprosto přirozené.
Osobně jsem rád kombinoval Piráty a Western, byla to hra... no a tak se na to dívám stále... mě se ta komplexnost líbila... p. Mičánek má pravdu  v tom, že LEGO usiluje o to,. aby každá řada byla "světem sama pro sebe". ALE vemte si napříkald takovou Zobí Ulici z Harryho Pottera (pro neznalé - spousta krámků a lidí) - když si dítě chce tu ulici postavit a OBSADIT ji panáčky, aby byla opravdu živá  - jen Harry Potter sety stačit nebudou.

Jinak mě se ty figurky líbí, jen mě mrzí, že se to nedá kombinovat s těmi starými... taky mám rád psotavičky (jinak bych si teďka ve výprodeji nesehnal celé NBA - panáčky z ligy :-)), ale mrzí mě ta nově vzniklá nekompaknost.

ALE viděl jsme katalog pro obchodníky a tam má Millenium Falcon žluté obličeje... buď je to chyba, nebo zázrak :-)

gruzinec

CitaceALE viděl jsme katalog pro obchodníky a tam má Millenium Falcon žluté obličeje... buď je to chyba, nebo zázrak :-)

Nemá, protože ho mám.