Česká pošta

Založil MiHo, 04.12.2017, 13:43:47

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

MiHo

Jaké máte z posledních týdnů zkušenosti s doručováním České pošty ?

Já nepříliš dobré:
- BL nákup z Německa: 2 dny z Německa do Prahy, 3 dny celnice Praha 120, 6 dní třídírna SPU Praha 022.

- nákup Lega z e-shopu: E-shop podal balík do ruky přímo na Depo Praha 701, pak 4 dny na SPU Praha 022 (což je stejný areál), pátý den zpět na  Depo Praha 701 a doručení. Tj. balík do ruky 5 dní

- jiný nákup Lega z e-shopu: E-shop podal balík do ruky přímo na Depo Praha 701, pak 7 dnů na SPU Praha 022, nyní přeprava zpět na  Depo Praha 701.

- BL nákup z ČR: doporučený balíček, podáno před 11 dny a na sledování zásilek zatím žádný pohyb. 

šipka

Nestíhají,  speciálně v Malešicích v třídírně ( depo SPU Praha022 )  Balík do ruky podán 28.11 a stále bez pohybu, dnes řešeno na pobočce i jejich tel. lince.  >:D  Prý min. týdenní zpoždění, takže bych to viděl tak na 14 dní  :(

Mr. Cube

Já spíš nechápu některé druhy záseků. Pár zásilek odešlo v pondělí, všechny už doručené, ale u jedné pořád stav "přijato do přepravy".

Hardegon

Je prosinec. V tuhle předvánoční dobu jsou všichni dopravci totálně zasekaný. Stejnné jako se divit, proč v létě děti běhaj venku, místo aby byly ve škole.

Mr. Cube

#4
Já se nedivím zahlcení, to je jasné a očekávatelné v tuto dobu a v zemi e-shopům zaslíbené, jen mi přijde zajímavé, že zásilka ze čtvrtka na srovnatelnou doručovací adresu je už dodána, a ta z pondělí pořád visí (anebo nevisí, ale neupravili informace v systému). :)

Clermont

Já teprve dnes dostal balík z Německa přes BL a to ho frajer posílal 21.11.
Na Mallu jsem si ve čtvrtek objednal balík a od čtvrtka leží na oblíbené poště Praha 022  ;D
A když zavoláte na telefonní linku na Mall, tak první věta co řekne automat je, že pokud Vám ještě nedošel balík, tak se předem omlouvají, ale dopravci nestíhají a není v jejich silách to urychlit.  ;D ;D

Brickuška

Balíky do ruky od nás šly už v půlce listopadu tak cca týden, takže všechny, kdo by chtěli poslat ČP, varuju, že už to nemusí přijít, ať raději volí jiný způsob dopravy (včera mi tu jeden pán říkal, jak od něj jde Balík do ruky od 20. 11. a stále ještě nedodán).

Pod čarou:
DPD zatím maximálně opožděno o 1 pracovní den
Zásilkovna zatím funguje jak má a druhý den je balík na cílové pobočce - zatím se stalo jenom 2x, že depo a řidiči nestíhali a řidič přivezl balíky až ke konci pracovní doby pobočky, tj. lidi si to mohli přijít vyzvednou vlastně až o den později; ale řidičům zkrátili problematické trasy, aby to stíhali a od té doby dobrý :) *musím zaťukat*
Lega v domě se mění na Brickušku ;) e-shop a kamenná prodejna na adrese Bolevecká 114, Praha 15, přidejte si nás na Facebooku, ať nezmeškáte žádné informace, soutěže či akce!

Cavelon

Netýka sa to síce ČP, ale nedá mi nepodeliť sa o šok, ktorý som zažil dnes.
V piatok ráno som si objednal niečo na ebay.de od externého dodávateľa, ešte na obed som odpovedal na jeho doplňujúci dotaz (že či to naozaj chcem, lebo návod je iba v angličtine ;D ) e-mailom a dnes som si našiel obálku z Veľkej Británie v schránke. Nechápem... ::)

MiHo

#8
I já teď zažil šok. Po 7 dnech na SPU dnes oznámení od pošty, že balík do ruky rovnou uložili na poště bez pokusu o doručení. Pokud ho chci doručit na adresu, mám si požádat. Formulář na který to odkazuje, to však neumožňuje. Chápu, že v léťě mají děti prázdniny a v prosinci jsou každý rok vánoce. Ale to co se děje letos loni nebylo.

Brickuška

Nevím jak jinde po republice, ale nejméně Praha 15 vůbec nedoručuje balíky, jenom se hází lístky do schránky (až na úplně čestné výjimky). A konkrétně co vím, tak v Hostivaři se ani nenosí doporučené a jiné psaní, kde je třeba nějaký podpis, ani když je to do firem, kde je jisté, že někdo 100% bude - jenom štos těch papírů o uložení na poště.
Lega v domě se mění na Brickušku ;) e-shop a kamenná prodejna na adrese Bolevecká 114, Praha 15, přidejte si nás na Facebooku, ať nezmeškáte žádné informace, soutěže či akce!

MiHo

No v pátek mi ještě balík do firmy přišel, ale dnes už ne. Oba měli stejný den odeslání ze stejného Depa.

Valentin Dobrotivý

Minulé úterý odesláno z Norska, dnes doručeno. Nořani, i Češi zafungovali...

Ravenhorn

Též mám od Sparkys balík stále jako vy od 27.11. a žádný pohyb, to není normální tohle. To též minulý rok nepamatuji.
Castle, Pirates a Star Wars.

MLT

Citace od: Ravenhorn kdy 04.12.2017, 23:10:07
Též mám od Sparkys balík stále jako vy od 27.11. a žádný pohyb, to není normální tohle. To též minulý rok nepamatuji.

Ano, to samé.... pošta od 24.11. skoro nefunguje.... vše mi visí od té doby v depo Praha a žádné další zprávy u čísla zásilky nejsou....

Futurion

Normálka. Nedávno balík z USA do ČR za 2 dny, 4 dny čekačka na celnici :) A bude hůř. Už aby bylo po Vánocích.

Hacislav

moje fotky Rajče a Flickr - pinterest

Clermont

Oni ten čtvrtý bod už dávají zákazníkům automaticky.... "Prodlužte si úložní dobu zdarma"    ;D ;D ;D

Miketuk

Jeden balík co šel ke mně z Prahy se zdržel o týden, ale co posílám zásilky já (většinou doporučeně), tak stále chodí druhý nebo třetí den od odeslání. Zákazníci z BL mohou potvrdit ;) Největší průšvih bude asi pošta v Praze.

over86c

Mohu potvrdit, co psal Miketuk. Zásilku posílal v pondělí, já ji v úterý měl doma. Tímto mu děkuji:-)

MLT

No si myslím, že ČP "zaspala" začátek.....

Tento týden se to hrozně zlepšilo, co odesíláme jako balík do ruky trvá max 2 dny, většinou to druhý den je u zákazníka.

Nicméně to co se od nás posílalo v období od 22.11. do cca 3.12. je stále "kdesi" neznámo.......

Sám mám i opačnou zkušenost /jako příjemce/, dnes mi přišly balíky, které byly odesílány 23 a 24.11. - ale zase jen část, stále čekám asi na 5 zásilek z druhé půlky listopadu.

Hlavně že se vzpamatovali  ;)

Cavelon

A je aj nejaká možnosť žiadať späť prachy za takéto "služby"?

MLT

Citace od: Cavelon kdy 08.12.2017, 17:29:29
A je aj nejaká možnosť žiadať späť prachy za takéto "služby"?

Myslím si že je, klasicky to reklamovat....
Jednou jsem to dělal u jedné zásilky /zkoušel/ a skutečně vrátili peníze.... ale jen rozdíl mezi balíkem a balíkem do ruky, což bylo asi 20 Kč.

Takže ta práce a papírování s každou zásilkou se zcela jistě "vyplatí"   ;D

Jezevec

#22
Tak taky můžu přihodit zkušenost s Českou poštou v době předvánoční. Dne 5.12. jsem si objednal zboží v eshopu se sídlem ve stejném kraji, kde bydlím. Zboží měli na pobočce skladem, ale cesta tam by byla pro mě zbytečně zdlouhavá s vícero přesedáním, tak jsem si to nechal poslat poštou k nám na pobočku. Pošta ještě ten den napsala, že zásilku převzala k dopravě. No a k nám do města to dorazilo dneska, takže za 6 dnů. Na jednu stranu vzhledem k předvánočnímu zahlcení poštou to ujde, na druhou stranu tu samou vzdálenost by ten balíček běžně v roce urazil za 1 nebo max. 2 dny.  :)

A ještě dodatek - zajímalo by mě, kdo je učil počítat.  :D Na pobočku balíček dorazil dnes 11.12. a pošta hrdě píše:

Počet dní, po které bude Vaše zásilka uložena (úložní doba): 7.
Předpokládaný konec úložní doby je 14.12.2017.
Kde všude můžeš sledovat aktivity naší LEGO komunity Kostky.org?
Mrkni na náš Facebook nebo Instagram a sdílej, lajkuj, komentuj.

yoshimaka

Super, tak to může znamenat, že balík, který převzali 6. 12. bych mohl mít zítra :-P
Lust och fägring stor

šipka

Balík do ruky podaný 28.11  po několika tel. urgencích dorazil tuto sobotu 9.12. 

Mr. Cube

Já taky podal 28. 11. a podle sledování zásilek už se dnes doručuje.  :D

Futurion

PPL a DPD zatím ok, což je vzhledem k mým zkušenostem z let minulých velké překvapení. ČP již dva týdny zasekaná.

Ravenhorn

27.11.  a stále nic a to jsem jim psal. ani neodpověděli.

Hrůza.
Castle, Pirates a Star Wars.

Brickuška

Psal a neodpověděli, to je ještě dobrý... já když volám na depo (kdykoliv během roku), tak to tam zvoní, zvoní, zvoní... a pak to někdo zvedne a okamžitě zavěsí  ::)
Lega v domě se mění na Brickušku ;) e-shop a kamenná prodejna na adrese Bolevecká 114, Praha 15, přidejte si nás na Facebooku, ať nezmeškáte žádné informace, soutěže či akce!

Mr. Cube

Jestli se chcete zasmát, tak mám zase jednu "perličku" - zásilka (na dobírku) odeslána 27. 11. / 28. 11. dodána, a do dneška nemám na účtu peníze a podle trackingu nebyla ani doručená (to ale podle potvrzení příjemce rozhodně byla). Tak by mě zajímalo, kdo si ty moje peníze v ČP nechal jako přilepšenou na Vánoce :D