zasněžené vánoční kolejiště

Založil hobby, 21.12.2017, 14:05:01

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

hobby

Jako každý rok, i letos vánoční kolejiště, tentokrát v zimním provedení. Pro srovnání posílám i letní variantu.
Dávám to sem kvůli tomu sněhu, protože vím, že non-lego se zde ´nenosí´.

dědek

Hobby, obě varianty jsou perfektní.  ;)

hobby

#2
Dík za uznání; ta zimní varianta mi trvala 3 dny a už mi to štvalo. Letní by byla asi za 2 hodiny. Pokud by člověk chtěl být důsledný, musely by být pod sněhem i tratě a silnice, ale to už bylo na mě moc. Dojem zimy to dělá a to bylo cílem.

mirek

Hobby, radost pohledět.  Mě Non-Lego nedělá problém...je to působivé.

fanda

#4
Krásné, umí to vytvořit vánoční náladu, stejně jako ty holčičí picicandy, mám na to ještě nesmazané vzpomínky (kdysi jsem stejným způsobem na vánoční stromek pokládal vatu - bylo to moc hezké, ale pracné).

Také jsem měl nuly/(ETS a PECO), ale výrazně víc H0. Musel jsem to ale dát pryč, protože jsem neunesl ten pocit poškození, když to měly děti v ruce. To u Lega nemám, ale také už jsem za trest asi 4x stavěl mašinu Horizonu skoro celou znovu - máme nejvyšší trať cca 125 cm nad podlahou a v úvraťovém nádraží byly koncáky z Lega, ale neslepené (po té, co jsem je non-legově slepil zatím nic nespadlo). Nakonec i v Praze a na Moravě nedávno projel vlak koncákem. To je také jeden z důvodů, proč miluju víc a víc radiový signál místo infračerveného - ty legové přijímače občas nereagovaly včas, protože prostě z estetických důvodů byly příliš schované a ten signál neviděly. Zajímavé, že většinu našich havárií nezpůsobily děti, ale můj brácha ajznboňák (53), můj syn (30) a 2x bohužel i já (60), děti-vnuci mají na svědomí jen 2 zásadní rozborky ;-)

Ono by se to tvoje kolejiště nemělo jmenovat NON-LEGO, ale NON-NULA/ETS. Vždyť určující je vždy železnice a ta je NULA/ETS ;-)

Je fakt, že ta tvá (a Mirkovo) kolejiště (máš jich moc - ztrácím o nich přehled) ve mně každý rok nejvíc evokují přicházející vánoce - diky za to  :)

Hacislav

Jeee, idealní verze zimy.
Takle by to mělo být i v realu, aby sních padal jen tam kde dělá parádu a zábavu. Trávníky, střechy (v rozumném množství) sjezdovky atd...)
Nikoliv tam kde je často jen k zlosti a komplikacím, chodníky, silnice atd.
moje fotky Rajče a Flickr - pinterest

hobby

Abych ukončil toto téma: ještě závěrečná fotka z návštěvy MŠ. Kolejiště jsem rozebral a uklidil a není již po něm ani památky.
Citace od: fandadolega kdy 21.12.2017, 20:54:13
Je fakt, že ta tvá (a Mirkovo) kolejiště (máš jich moc - ztrácím o nich přehled) ve mně každý rok nejvíc evokují přicházející vánoce - diky za to  :)
Stálá kolejiště mám celkem čtyři. Ono co vidíš, pak skoro stejně veliké ´antik´od někdejších československých i cizích výrobců (Merkur, Zbrojovka, Igra, Husch, KB...) a potom dvě menší, čistě legová kolejiště ve formě trains-stůl I., a trains-stůl II. (nelinkuji, protože to zde již bylo víceklrát). Všechna kolejiště jsou uklizená, nemám je na očích a ani nechci mít.

peki

Citace od: fandadolega kdy 21.12.2017, 20:54:13

Je fakt, že ta tvá (a Mirkovo) kolejiště (máš jich moc - ztrácím o nich přehled) ve mně každý rok nejvíc evokují přicházející vánoce - diky za to  :)

Ano, mohu potvrdit. Letos když jsem se u hobbyho zastavoval, tak byl v Písku dokonce i sníh  :D  Jinak během pár návštěv jsem vyděl i různé varianty sněhového pokrytí. Ten "Vatelín"? jestli si to dobře pamatuji tak je určitě nejlepší, protože vytváří i tou strukturou a vlněním (na rozdíl od papíru) pěknou iluzi sněhu a závějí.

Schoval jsi si to někam do krabičky pro nějaké příští použití? 

hobby

Ten "sníh" jsem nechal na střechách a celé takto uklidil. S tím, že mohu příště opět použít zimní variantu, nebo sníh prostě sloupnu a bude "léto". Pochopitelně, ty bílé kusy vatelínu nevyhodím, když už mi to dalo takovou práci  :)

sohibil

Sorry za blbú poznámku ale to sú H0 modely, nie? Jednu z tých mašín som dokonca mal aj ja. Tú nemeckú 80.
Nečakajte odo mňa chválu, z toho je len stagnácia.
Čakajte dotazy na techniku stavby a kritiku. Jedine to posúva vpred.

hobby

Nikoliv, je to měřítko "0", tedy rozchod kolejí 32 mm (dvojnásobek "H0"-halb Null 16,5 mm). Ale rozmluvu o modelové železnici zde na lego-fóru radši nebudeme živit.
Mám ovšem i ´zasněžené´ lego kolejiště, už to tu bylo a proto to nelinkuji.