*TOP* #5 SBC (Vlastní) Slza v písku

Založil Petronel, 02.09.2012, 23:52:55

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Petronel

Uprostřed vyprahlé a nehostinné země plné žhavého písku a drsného pískovce se skrývá jedno malé tajemství. Malý pramen chladivé a čisté vody.
Povídá se, že je to ten nejkrásnější a nejčistší pramen na širém světě a svou chutí omámí každého. Říká se také, že chutná jako čerstvá ranní rosa či voňavý výtažek z listů rostlin aloe. A také, že jeho účinky jsou léčivé a ten, kdo se z něj napije, zůstane navždy krásný a zdráv.
Nikdo to však přesně neví, již mnoho dobrodruhů se snažilo najít tento pramen, nikdo z nich se však nevrátil. A když už pramen někdo vyvolený nalezl, nemohl se od něj odtrhnout a vrátit se přes pustinu zpět. Zůstal tam navěky.

Naše odvážná družina zlotřilých pirátů se nyní pokouší objevit tento zázračný skvost. Slunce se jim však stále směje do tváře a žhavý písek si stále bere svou daň. Až z těchto dobrodruhů zbyla již jen hrstka. Nyní však zbylí muži došli ke svému cíli. Jsou již ale značně vysíleni a dehydrováni. Jediné, co jim po těch dnech zbylo a marně hasí jejich žízeň, je červené víno.  A i proto se právě rozpoutala potyčka o spadlou kapku v jeskyni. Kdyby jen tušili, že jsou již tak blízko....

Zdejší půda utrpěla silnými otřesy a pískovec ani sloupy v jeskyni vše nevydrží, každý musí být velmi opatrný. Navíc nikdo stále neví, kdo a kdy toto zde postavil, zda to může být dar boha, či snad ďábla samotného. Všichni víme jen to, že zlato v chrámu a v místnosti Slzy nemá žádnou hodnotu, nejdražší a nejvzácnější poklad ze všech je zde doušek čisté pramenité vody.



EN
In the middle of a parched wasteland, full of blistering sand and rough sandstone, a small secret is hiding itself from the eyes of men. A spring of chilling and refreshing water.
It is told, that this is the cleanest and most beautiful source of water in the whole world, and that it's taste can charm anyone. Rumor has it that it tastes like morning dew or extract of aloe plants. It's effects are medicinal and anybody to drink of it shall remain young, healthy and beautiful, forever.
But nobody knows for sure, although many adventurers have set off in search of the spring, none of them returned. Because even if a chosen one actually found it, he would be so amazed and attracted to it, that he could not break away from it and travel through the desert back. He would stay there forever.

A brave band of villainous pirates is now searching for the spring. The sun is laughing in their faces and the hot sand has repeatedly taken it's toll. There are just a few of them left, but they have reached their destination, although very exhausted and dehydrated. For the last few days, the only liquid left to vanquish their thirst was red wine. Maybe even for that, they just started fighting over a teardrop inside the cave. If only they knew how close they are.

The soil here had suffered from shakes, the sandstone and pillars in the cave might not survive everything, so they must be very careful. And they still do not know who and when built this structure, whether it's a gift from the God, or from the devil himself. But we all know that all the gold and treasures in the temple are of no value.  The only real treasure here is a sip of crystal clear water.




Celá galerie zde


PS: velký dík Colonelovi32 za pomoc s překladem

Colonel32

Zdá se že pramen popisované schopnosti nemá, jinak by tam na ně měl ten kostlivec s pohárem čekat stále mladý a krásný.

Petronel

mladý jsem tam neuváděl  :) To jsi psal jen ty do překladu  ;D

Colonel32


Kalethrion

Samozřejmě hezky postaveno a nafoceno, skvěle odprezentováno. Jen místo pirátů by mi tam pasovaly charaktery ve stylu Adventurers - úplně tam nahoře vidím nějaký stan, staré auto, palmu, ruinu a dole drsňáka v klobouku. Ale jasně, to by musela být soutěž v jiné sekci. 

Hardegon

Pěkná stavba, zajímavé detaily. Ten Egypt je v tom skutečně vidět.

Jen mi pořád vrtá hlavou, proč máš tu zvláštní potřebu vkládat soutěžní díla na poslední chvíli...?  ::)

Petronel

Citace od: Hardegon kdy 07.09.2012, 22:12:12
Pěkná stavba, zajímavé detaily. Ten Egypt je v tom skutečně vidět.

Jen mi pořád vrtá hlavou, proč máš tu zvláštní potřebu vkládat soutěžní díla na poslední chvíli...?  ::)

Děkuji  ;)

Jinak k tvé otázce:
U první soutěže (CBC II) jsem měl v plánu to hodit poslední den nějak večer, myslel jsem, že pak dílo nebude ještě tak okoukané a pro porotce to bude čerstvé a ještě neprozkoumané  ;D To byl částečně důvod pokaždé. Ale hlavně jde o to, že už jsem zkrátka takový - na všechno je furt času dost a vše pak doháním rychle rychle na poslední chvíli - vteřiny, nejen autobus ráno do práce, ale i tohle. Furt na sebe ale za to nadávám  ;D V podstatě snad každé to dílo jsem nafocoval až poslední den a upravoval a uploadoval fotky až pozdě večer před uzávěrkou... pak ještě dlouho čučím na text než to odklepnu a nakonec jsem naštvanej, že jsem to málem zase nestihl!  >:D
Ale jak se zdá, tak už to dělá kde kdo, nevím jestli záměrně a nebo z takových důvodů jako já.  :D

Petronel

Zajímavosti a fotky ze zákulisí:

stejně jako u předchozí soutěže (PBC), tak i tentokrát si po ukončení a vyhodnocení dovoluji uveřejnit nějaké zajímavosti ze stavby apod.:

  • na dílo nebyl použit ani jeden jediný díl ze setů s touto tématikou (Lego Pharao's quest, Prince of Persia, Adventurers atp.) jelikož žádný takový set nevlastním. Zachránili mě mé sety v kterých byl celkem dostatek alespoň tan dílků (6754, 10193 a ještě nějaké)
  • kvůli bodu uvedenému výše a skutečnosti, že jsem stále nemohl vymyslet žádné téma co stavět, jsem se několik měsíců vůbec neplánoval účastnit, chtěl jsem spíše usilovat o místo porotce. Pak mi to ale přišlo líto a musel jsem to alespoň zkusit a téma se zjevilo samo  >:D
  • první postavené elementy byly: prasklina u kostlivce, která byla několikrát přemístěna a oko v chrámu, které původně bylo myšleno a postaveno jen jako oko bez paprsků. Až teprve když jsem stavěl pískovou zeď pod okem po takové době a pod ruce se mi připletla tan brick 2x2 with hole, tak jsem si náhle řekl - bože, kdyť tomu něco chybí, proč tě tohle kruci nenapadlo dřív  ;D
  • pobouranou a sypající se jeskyni mě napadlo díky tomu, že jsem zjistil, že ozdobný prvek uprostřed sloupu (Tan Brick, Round 2 x 2 with Grille) mám pouze jeden kus a to shodou okolností ze setu, který jsem nyní touto soutěží i vyhrál  ;D (7978)
  • až do chvíle, než jsem začal stavět toto dílo, jsem si myslel, že pro toho skeleton koně nikdy nenajdu využití a chtěl jsem se ho stále zbavit. Zde jsem byl ale velmi rád, že ho mám a že konečně našel nějaké uplatnění  >:D
  • jak stavba pokračovala, začal jsem bojovat s velkým nedostatkem tan dílků, nakonec mi kromě asi 2ks plate 1x10 nezbyly vůbec žádné plates a jen pár kousků bricků. Kvůli stále docházejícím těmto dílkům vlastně v horní části stavby nebyly při stavbě písku a terénu snad ani jednou béžové plates navzájem překryty ani jedním studem, jen pokud si to situace opravdu žádala.
    (Kombinaci písku a pískovce s šedou skálou jsem však plánoval už od začátku)
  • použité jednoúčelové dílky (co je jednoúčelový díl?) na které bych upozornil jsou: koňská zlatá "maska", zlaté vlajky jako panty u brány a pokrývka hlavy jako pytel na provaz
  • velký hnědý nápis na jedné straně také nebyl plánovaný, potřeboval jsem ale tan dílky a tak byla strana upravena a dílo jsem si tímto trochu "přivlastnil"  ;D
  • stavba vznikala v kuse asi přes dva týdny a to každý den ve volné chvíli. Dílo bylo dokončeno až v den uzavření soutěže a ten stejný den i nafoceno a opět na poslední chvíli odesíláno >:D


Níže uvádím i foto ze zákulisí, jedná se o:
1. pohled zeshora - zformování skalního průchodu od brány, i z důvodu aby nebyly vidět zlaté vlajky
2. odhalení tváře zlaté sochy - co skrývá pod maskou? Jen prosím, nelekněte se  >:D
3. barevné lešení pod pískem, které mělo zůstat navždy skryto  >:D

otaznik

Citace od: Petronel kdy 10.09.2012, 20:28:16
stejně jako u předchozí soutěže (PBC), tak i tentokrát si po ukončení a vyhodnocení dovoluji uveřejnit nějaké zajímavosti ze stavby apod.:
Bezva pohled ze zákulisí, včetně fotek! Díky!

juraj909