Mé první krůčky mezi hrady

Založil tomaslambo, 20.03.2019, 12:01:25

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

tomaslambo

aneb hrady úplně od nuly.

Dlouhou dobu si lámu hlavu nad tím, jak to udělat, abych si mohl stavět kdykoliv mám chuť a to třeba i v době, kdy kolem mně pobíhají mé dvě malé dcerky (2 a 4 roky). Zjistil jsem, že hlavní problém je v tom, z čeho stavím a co všechno kolem sebe potřebuji rozmístit, abych mohl alespoň něco málo postavit z Technic dílů. Pečlivě roztříděné krabičky a sáčky plné pinů a jiného drobného spojovacího materiálu obvykle velice rychle končí vysypané a smíchané, ale nejhorší na tom je, že potom nacházím spousty dílů i tam, kde by je opravdu nikdo nečekal.
Proto si odskočím ke hradům z klasických kostiček, kde pro základní stavbu postačí jedna krabice základních kostek a druhá krabice s doplňky (myslím to obrazně a s Velkou nadsázkou, tak tím snad nikoho neurazím  ;)). Další výhodou je uspokojení z toho, že jde stavba relativně rychle od ruky a je velmi brzy vidět jakýkoliv progres (níže prezentovanou úvodní hrubou stavbu jsem zbastlil cca za dvě hodiny a to jsem ho v podstatě celý dvakrát rozebral a znova složil).

Jsem mezi hradaři naprostý nováček, tak by se mi hodila i nějaká ta rada do začátku a třeba to pomůže i dalším, kteří zvažují s hrady začít.

Po prozkoumání bedny s erárem na hraní a krutého zjištění, že bych nedal v jedné barvě dohromady ani hrad v mikro měřítku, jsem se rozhodl, že bude nejlepší začít úplně na čistém stole a že si prakticky veškerý stavební materiál pořídím nový.
Chvíli, ale opravdu jen malou chviličku, jsem přemýšlel, že začnu jako Klubo a že si nejdříve vše v klidu postavím na PC. Nakonec jsem to pojal trochu živelněji a prostě si objednal díly, o kterých si myslím, že je budu potřebovat a že se mi budou třeba časem hodit. Jako základní barvu stavebního materiálu jsem si vybral Tan (v kombinaci Dark Tan), která se na hradech, myslím těch Lego, zase až tak často nevidí, což je celkem škoda, protože v reálu jsou hrady, v obdobné barvě celkem běžné.

První nákup vypadal takto:
Dark Tan Brick 1 x 1 (x10)
Dark Tan Brick 1 x 2 (x20)
Reddish Brown Door 1 x 5 x 8 1/2 Stockade (x4)
Reddish Brown Tile 1 x 6 (x10)
Tan Brick 1 x 2 (x400)
Tan Brick 1 x 3 (x40)
Tan Brick, Arch 1 x 3 (x8)
Tan Brick, Arch 1 x 3 x 3 (x12)
Tan Brick, Arch 1 x 4 (x20)
Tan Brick, Arch 1 x 5 x 4 - Continuous Bow (x4)
Tan Brick, Arch 1 x 6 Raised Arch (x10)
Tan Brick, Arch 1 x 8 x 2 Raised Arch (x10)
Tan Brick, Arch 1 x 12 x 3 Raised Arch with 5 Cross Supports (x2)
Tan Brick, Modified 1 x 1 with Stud on 1 Side (x20)
Tan Brick, Modified 1 x 1 x 3 with 2 Clips Vertical - Hollow Stud (x4)
Tan Brick, Round 1 x 1 Open Stud (x40)
Tan Brick, Round 2 x 2 with Axle Hole (x40)
Tan Panel 3 x 3 x 6 Corner Wall without Bottom Indentations (x12)
Tan Plate 4 x 6 (x10)

Nákup zhruba za 1200Kč a po kupě to vypadá takto:

Kdybych napočítal i veškeré další díly které jsem si vzal z eráru, tak bych se dostal na částku do 1500Kč, což mi nepřipadá zase až tak moc za prakticky kompletní hrad v rozměru ideálním pro podložku 32x32 studů. Navíc si myslím, že kdybych se více snažil při výběru dílů, tak bych se dostal i na nižší částku. 

No a toto je můj první pokus o malý hrad respektive tvrz ve fázi hrubá stavba bez podložky, ochozů atd.
Nejviditelnější staré díly, které jsem použil, jsou dva DG LURPy, díky kterým jsem mohl navýšit věž o další dvě řady kostek  ;D