(vlastní) Scania L 164 - tridem

Založil Francoa, 23.01.2018, 23:28:45

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Francoa

Po velmi dlouhé době jsem opět něco postavil, samozřejmě truck - jak jinak než Scanii!  :)

Scania L164 V8 - tridem
8x2 - 2. náprava hnaná - 2x XL motor, 3. náprava vlečná, 4. náprava zvedací a zatáčecí - M motor zvedá, servomotor zatáčí spolu s přední nápravou, ale v menším úhlu. Všechny nápravy jsou kyvné.

Hlavní + zadní obrysová světla svítí - po spuštění spínačem. Kabina se zvedá M motorem + závěs je ovládán také M motorem. IR přijímače jsou dohromady tři - na pohon použit V2, vše napájí battery box 8878.

Dveře jdou otevírat - po uvolnění kliky, sedačky sklápět, volant sklápět, hlavové opěrky štelovat spolu s loketními, za řidičovými dveřmi je otevírací úložná schránka. V kabině jsou i postele, ale díky množství kabelů tam nemá cenu moc koukat. Pod kabinou je umístěn V8 s pohyblivými písty - hýbají se pouze za jízdy.

Jelikož svojí první Scanii mám pořád postavenou a průběžně jí vylepšuji, je už tak vychytaná, že díky tomu jsem postavil ještě větší, těžší a komplikovanější truck, ze kterého jsem nakonec udělal heavy soupravu - v reálu 25,25 m. Ani takhle velkému těžkému kolosu nedělá problém jízda a vše šlape jak má, návěs si samozřejmě pujčuji od starší sestřičky. Plánuji ještě postavit vlek, díky kterému bych měl obě soupravy "kompletní", bohužel zatím nemám dost kol, pokud jsem správně počítal, tento vozový park jich už spolykal 34.

Stavbu jsem si moc užíval. Původní Scanii jsem rozebral velmi do podrobna a začal jí zase skládat současně s její novou sestrou, u toho jsem opět vylepšil spoustu věcí a přišel na nová řešení, které bych jinak těžko vymyslel - například sklápění kabiny do úhlu odpovídajícímu reálnému, či mnohem lepší uchycení předních světlometů. Co se týče barevného provedení, jednalo se o neustálé přepočítávání kostiček. Nakonec mi bylo jasné, že se nevyhnu cirkusovému vzhledu, tak jsem toho využil a udělal z toho prostě Holanský kamion. Hodně lidem se líbí více, než stará Scania, ale posouzení nechám jen na vás.

Přikládám odkaz na video:
https://www.youtube.com/watch?v=IKfNkkmmb2I

otaznik

Parádní! Hodně funkcí a mnoho z nich motorizovaných, to se mi líbí! A truck má skvělý rejd!

sohibil

Pri čítaní množstva funkcií mi normálne padla sánka. Klobúk dolu, že si sa vyhral s takými drobnosťami.
Nečakajte odo mňa chválu, z toho je len stagnácia.
Čakajte dotazy na techniku stavby a kritiku. Jedine to posúva vpred.

Francoa

Tak jsem soupravu konečně dodělal, po roce jsem si k tomu sedl a postavil vlek, který kromě zvedání nápravy a světel má ještě jednu PF funkci, kterou uvidíte ve videu  :) .
Vylepšil jsem co se dalo, největší přednost téhle soupravy je, že opravdu dobře funguje, vše šlape jak má i přes svoje rozměry. Nemám pocit, že by se něco trápilo, nebo bylo něco nějak chatrný, naopak. Narvat dovnitř veškeré prodlužovací kabely bylo na několik hodin a ani bych je nespočítal.

Přikládám nové video:
https://www.youtube.com/watch?v=NKOqH2YkwhQ

petsild

Šikovná Scania s tolika hejblatama okolo, hodně mě zaujala :) funkce vyklopení kabiny super.

Clermont

Tipuji že v reálu jezdíš s Dafem XF a vozíš mléko v cisterně  >:D

Francoa

#6
Citace od: petsild kdy 23.01.2019, 20:42:48
Šikovná Scania s tolika hejblatama okolo, hodně mě zaujala :) funkce vyklopení kabiny super.
Děkuju  :) . Vyklopení kabiny byla funkce, kterou jsem prostě chtěl, ještě k tomu sklopení muselo být v pořádném úhlu. Výsledek vypadá jednoduše a velmi přirozeně, ve zkutečnosti to bylo peklo, ale tak je to asi vždycky se vším  :) . Kabina je dost těžká a celkově jí vymodelovat tak, aby vypadala reálně, otevíraly se dveře a ještě vlastně nebyla přidělaná k podvozku a při sklopení se nerozpadla byl extrémní problém - jsou v ní 2 IR přijímače, kabely, prostě spousta problémů... Povedlo se  :) .

Francoa

Citace od: Clermont kdy 23.01.2019, 21:48:55
Tipuji že v reálu jezdíš s Dafem XF a vozíš mléko v cisterně  >:D
To všechno ty poznáš z videa jo?  :D . Nejezdím s DAFem a ani nerozvážím mléko...

HD

Vypadá luxusně. Líbí se mi funkce motorizovaného připojení návěsu.
Pokud Vás zajímá přehled mojí tvorby, následujte link na rozcestník:
https://linktr.ee/horcikdesigns

Francoa

Citace od: HD kdy 24.01.2019, 08:00:55
Vypadá luxusně. Líbí se mi funkce motorizovaného připojení návěsu.
Děkuji. Je to vlek, ale to je jedno  :) . Návěsová souprava je ta druhá žlutá Scanie, ta je mimochodem taky propojená s tahačem, za kabinou se na gumě natahuje prodlužovací kabel, tak jako ve zkutečnosti. Je to velice praktický z hlediska místa a především váhy - video druhé Scanie taky bude...

HD

Jej, chybka. Jasně. Omlouvám se, nějak mi to ráno vypadlo.
Na video se už těším.
Pokud Vás zajímá přehled mojí tvorby, následujte link na rozcestník:
https://linktr.ee/horcikdesigns

Francoa

Citace od: HD kdy 24.01.2019, 16:07:47
Jej, chybka. Jasně. Omlouvám se, nějak mi to ráno vypadlo.
Na video se už těším.
Hotovo  :) :
https://www.youtube.com/watch?v=pKjIKilHNhg