Maersk nebo ten nový Creator oranžový vlak?

Založil Ethan, 01.10.2012, 13:13:57

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Ethan

Ok, za předpokladu, že nehodlám koupit víc než jeden vlak mám ještě dotaz: Maersk nebo ten nový Creator oranžový vlak? Počtem dílků je to podobné, ale vypadá to, že ten oranžový by mohl vyjít levněji. Na druhou stranu oranžová se mi nelíbí, Maersk blue je pěkná. Pokud jde o vlakové díly, nedokážu posoudit, který bude lepší.

Colonel32

Maersk můžeš mít jen jeden, půlka TGV bude vypadat dost blbě. Maersk se pravděpodobně přestane prodávat dříve, takže oranžový vlak bude jednodušší sehnat později, pokud změníš názor.

Ethan

Citace od: Colonel32 kdy 01.10.2012, 13:16:59
Maersk můžeš mít jen jeden, půlka TGV bude vypadat dost blbě. Maersk se pravděpodobně přestane prodávat dříve, takže oranžový vlak bude jednodušší sehnat později, pokud změníš názor.
Dva dobré důvody. Jdu se podívat po dobré ceně Maersk vlaku :)

Anatyt

Daj vedieť aj nám, keď nájdeš nejakú zaujímavú cenu. Dík.

Ethan

Citace od: Anatyt kdy 01.10.2012, 14:05:13
Daj vedieť aj nám, keď nájdeš nejakú zaujímavú cenu. Dík.
Shop.lego.com, má cenu pod 3 tisíce, ale s dopravou to pak nebude tak slavné. Nakonec jsem objednal u morelega.cz, kde je cena sice lehce pod 3300 Kč, ale zase doprava zdarma a to až do domu, ne jen na poštu. Hledal jsem i jinde, ale buď neměli, nebo měli dražší, nebo jsem jim nevěřil. Podle Heureky je ta cena dost podobná všude, až na jeden obchod, který měl lepší cenu, ale s dopravou to vyjde skoro stejně a u morelega tak nasbírám další body. Bral jsem ještě jeden set a ten by asi na dopravu zdarma sám neprošel, takže jsem to měl hezky při jednom.

Nicméně je to tady celkem OT, takže bych to nechal spíš Colonelovi na prezentaci článku o mostech a asi i nějakých dalších, až budou. Za rady ohledně vlaku děkuju, až dorazí, budu mít dost práce :)

Hana129

#5
No já ho mám za 3099,-- . Doprava   po ČR taky zdarma  do domu .  Skladem, ale jen 1 ks. http://www.varko.cz/www-pemale-cz/eshop/8-1-Lego-exklusivni-polozky/0/5/152-LEGO-10219-CITY-Nakladni-vlak-Maersk

Případně za cenu S+H 2999,-- + poštovné.

Ethan

Tak to je škoda, protože jsem objednal a zaplatil neclý půl den před touhle zprávou.

Biermann

Ahoj všem, jelikož už doba trochu pokročila a je tu jistě víc lidí, kteří mají Maersk i Horizon, tak bych znovu oživil otázku, který z nich je zajímavější a to asi ideálně i s určitým rozpadem na kategorie - celkově / vzhled / stavba / hratelnost.

Aktuálně řeším dilema, který z těchto vlaků pořídit (aktuálně su zcela bez vlaků), přičemž cenově co jsem se díval, tak to vychází asi tak, že za cenu jednoho Maersku se dají pořídit 2 horizony jakožto kompletní souprava (Maersk jsem na BL našel za asi 4400 + poštovné, 2x Horizon ze S@H je za 5200 a poštovné zdarma).

Osobně mi zajímavější od pohledu přijde Maersk a nákladní vlaky mi přijdou i hratelnější, ale zas ten poměr cena výkon se zdá u Horizonu výrazně lepší. Díky za názory (ideálně od vlastníků obou souprav :))

Anatyt

Ja by som odporučil oba. Každý je totižto iný. Jeden je nákladný a druhý osobný. Podľa mňa sú oba zaujímavé. Takže moja rada znie - najprv si zaobstaraj nakladný, lebo už nebude dlho na trhu a potom osobný, ktorý je novinka.

otaznik


peki

#10
Citace od: Biermann kdy 12.05.2013, 15:26:46
Aktuálně řeším dilema, který z těchto vlaků pořídit (aktuálně su zcela bez vlaků),

Záleží co od toho čekáš, resp. jaký je důvod proč chceš koupit Lego vlak. Bude na poličce? Bude si s ním někdo hrát? Kdo AFOL nebo dítě?


Citace od: Biermann kdy 12.05.2013, 15:26:46
...............tak bych znovu oživil otázku, který z nich je zajímavější a to asi ideálně i s určitým rozpadem na kategorie - celkově / vzhled / stavba / hratelnost.


Vzhled
To je individuální pohled, záleží na tom který se ti osobně více líbí. U mne jednoznačné vede Maersk (barevná kombinace, provedeni vlaku, rozmanitý obsah setu jako takového). U Horizon epressu mi např. vadí "díra " ve střeše kolem pantografů. Dále mi příde škoda že Lego nevymysli nějaký díl který by lépe vystihoval zaoblené aerodynamické tvary.

Stavba
To si můžeš ověřit v instrukcích které jsou na internetu. Maersk  a Horizon express. Na každém je nějaká zajímavost.   U Horizon použití techniky SNOT ve velkém, hodně malých dílků. Zde např. ukázka co se z nich dá postavit



U Maerska je zase řada dílků ve speciální Maersk modré. Stavba je na už první pohled rozmanitější (lokomotiva, vagon, auto,kontejner)

Hratelnost
Tady pro mne vítězi Maersk na celé čáře, ale to je jak sám píšeš logické. Vzhledem k možnostem nákladního vlaku, která je daná samotným obsahem setu.

Doporučení

Pokud bych si měl vybrat pouze mezi jedním vlakem tak pro mne by to bylo jasné Maersk.Mearsk je povedenější, Americká Dieselova lokomotiva je klasika (charakteristické tvary dobře realizované z Lego). Díky větším rozměrům lokomotivy viz recenze zde a barevnému provedení se podobá opravdovému modelu.  Cena vlaku postupně stoupá.

Nicméně ani s Horizon expressem neuděláš chybu. Vzhledem k době uvedení na trh, je i cena v porovnání s Maerskem někde jinde. Otázkou je zda se vyplatí počkat na nějaké výprodeje/slevy, které ale také nemusí v případě tohoto setu nastat.

Co se vlaků týče tak stojí za zmínku ještě Emerald Night, který patří do této "rodinky"

Ondra

Mně maersk neučaroval a zabila ho cena, která je o 500 korun dražší oproti té německé.U rychlíků je víc dílů a zajímavější stavební technika.

Interiér je hodně rozmanitý a po metrolineru nejlepší interiér co kdy byl.Pokuď máš raději diesel a nákladní vlak jdi do maersku, pokud elektrickou eleganci jdi do horizonu.

Biermann

Díky všem za rady a názory. Nakonec jsem teda zatím objednal Maersk (našel jsem nakonec i u nás v ČR pod 5 000), který je mi bližší a jeho cena se už asi nezlepší (to teda nečekám ani u Horizonu, ale tam by aspoň ještě pár měsíců mohla vydržet). Věřím, že mě nezklame a že na Horizon dojde v brzké době taky (i když v Technicu jsou pro druhé pololetí taky krásné sety, takže se asi peněženka prohne).

Jinak co se týká jeho využití, tak ze začátku bude asi "vystavený" někde ve skříni, protože jak mi říká manželka k modelům, které nechci půjčovat synovi (3 roky) - "Když mu ho nechceš půjčovat, tak mu ho neukazuj". Čili zatím ho chci hlavně pro sebe na parádu a časem počítám, že se bude i prohánět po kolejišti, jakmile bude synek dost starej na to, aby ho nerozmlátil na atomy.