Genderová spravedlnost

Založil Villa Legina, 01.03.2017, 10:19:56

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 2 Hosté prohlíží toto téma.

STARHAWK

Citace od: Faire kdy 07.03.2017, 08:26:11
Já nevím, mě zvláště ty první čtyři přijdu celkem významné:

CitaceMargaret Hamilton, computer scientist: While working at MIT under contract with NASA in the 1960s, Hamilton developed the on-board flight software for the Apollo missions to the moon. She is known for popularizing the modern concept of software.
 
Katherine Johnson, mathematician and space scientist: A longtime NASA researcher, Johnson is best known for calculating and verifying trajectories for the Mercury and Apollo programs — including the Apollo 11 mission that first landed humans on the moon.

Sally Ride, astronaut, physicist, and educator: A physicist by training, Ride became the first American woman in space in 1983. After retiring as a NASA astronaut, she founded an educational company focusing on encouraging children — especially girls — to pursue the sciences.

Nancy Grace Roman, astronomer: One of the first female executives at NASA, Roman is known to many as the "Mother of Hubble" for her role in planning the Hubble Space Telescope. She also developed NASA's astronomy research program.

A pořád ještě mi nikdo nevysvětlil, co je špatného na povzbuzení žen k tomu, aby se více zajímaly o vědu? Pořád ještě tam doháníme manko vzniklé z dlouho zažité představy, že ženy vzdělání nepotřebují...

CitaceMali by vyberat svetozname licencovane veci, nie tieto blbosti, co aj tak do roka stiahnu z obehu.

Co jsem slyšel, tak předešlý set na podobné téma byl velmi rychle beznadějně vyprodaný.

Vecsina to tu uz vyjadrila. Je to az moc nasilne a okato pretlacovane. Presne ako ked sa na nejaku poziciu dostane zena aj ked muzsky uchadzaci vo vybere maju lepsiu kvalifikaciu ale firma si musi splnit nejaku kvotu aby bola gender friendly.

K vypredaniu asi dopomohli priekupnici, ktori videli velku vidinu zarobku - set bol lacny a urcite chceli hned trhnut dvojnasobok.
Ja len dufam ze na tento set uz hodia bobek aby sa ukazalo kolko ludi (okrem priekupnikov) ten set vlastne chce.

Anatyt

Citace od: STARHAWK kdy 07.03.2017, 08:44:36
Ja len dufam ze na tento set uz hodia bobek aby sa ukazalo kolko ludi (okrem priekupnikov) ten set vlastne chce.

A ja ti hovorím, že nie. Tento set bude mať (aj vďaka haterom na nete) väčšiu cenu, ako predošlé vedkyne. A čo teraz povieš?

BlazejHolen

Citace od: mesje kdy 07.03.2017, 01:14:35
Problem toho setu Women of NASA neni ze zobrazuje zeny, ale ze zobrazuje iba zeny a smrdi to gender propagandou. A za tym ucelom nevahali povyberat v podstate no-name zeny z NASA - pritom tam mozu byt tisice lepsich vedcov - muzov. Potom to vyznie kontraproduktivne. Pritom ucel by splnili aj tym, keby spravili zmiesanu zostavu, napr s Tereskovovou a pripadne aj so psom Lajka :-) Pekne by ukazali, ze aj zeny su schopne, a nesmrdelo by to takou nasilnou ucelovostou... Tie zenske 99% ludi vobec nepozna a netusim pre koho ten set je - decka na to ani nekuknu, a dospeli - no neviem kolko AFOLov sa na to ulakomi.
Co sa tyka licencovanosti Ideas, tak ja som za to, nech je tam toho co najviac s licenciou. Pri vsetkej ucte, Birds ci bludisko si mozem postavit aj s beznych kociek, resp nieco podobne moze vyjst v Creator, na to nepotrebujem minat poziciu v Ideas. Ale veci ako Back to the future ci Beatles by som v zivote nevidel ako lego, nebyt Ideas. Samozrejme musi to mat nejaku uroven, co napr tie psycho tvory z Adventure nema... Mali by vyberat svetozname licencovane veci, nie tieto blbosti, co aj tak do roka stiahnu z obehu. Su stovky filmov a nametov, co pozna cely svet aj bez googlenia, ze co to preboha vydali za set.

Hele nevím kdo tě vychovává/val ale myslím že tohle je ten čas kdy je dobré se zastavit a zapřemýšlet co píšeš. Myslím že by bylo fajn udržet nějakou hranici slušnosti a důstojnosti.

Jinak LEGO set nevymyslelo, jen vybrali ten který jim z nějakého důvodu přišel nejvhodnější. VYBRALI rozumíme? Možná by bylo dobré kontaktovat autora seu a s ním pořešit jaké motivace při jeho tvorbě měl a proč jej do IDEAS přihlásil...


Starhawk - plkáš nesmysly, sorry jako..

STARHAWK

Citace od: Anatyt kdy 07.03.2017, 08:44:27
Prepáč, ale toto sú fakt už sprostosti čo píšeš. To sa inak nazvať nedá.

A vies to aj nejakymi argumentami podlozit ?

Co citam tak sa tu na tento set dost ludi v nazore zhoduje.

Inak nemam nic proti vecsiemu zrovnopravnovaniu zien v Lego setoch a pomali nie az tak nasilne ako tento IDEAS set to robia v city. Vsimli ste si ze zlodeji (doteraz vzdy muzi) uz su aj zenske ? Policajtiek je uz tiez dost. Dokonca uz aj robotnicky so zbijackou mozu bit zenske. Tuto mi to tak nevadi.

BlazejHolen

Citace od: STARHAWK kdy 07.03.2017, 08:50:05
Citace od: Anatyt kdy 07.03.2017, 08:44:27
Prepáč, ale toto sú fakt už sprostosti čo píšeš. To sa inak nazvať nedá.

A vies to aj nejakymi argumentami podlozit ?

Co citam tak sa tu na tento set dost ludi v nazore zhoduje.

Inak nemam nic proti vecsiemu zrovnopravnovaniu zien v Lego setoch a pomali nie az tak nasilne ako tento IDEAS set to robia v city. Vsimli ste si ze zlodeji (doteraz vzdy muzi) uz su aj zenske ? Policajtiek je uz tiez dost. Dokonca uz aj robotnicky so zbijackou mozu bit zenske. Tuto mi to tak nevadi.


Proč by ti to také mělo vadit?

Faire

Pořád ještě netuším proč je to špatné, za předpokladu, že platí následující:

1. historicky byly ženy méně vzdělávány a méně pouštěny do výzkumu
2. menší zastoupení žen, než odpovídá jejich schopnostem, způsobuje menší efektivitu využití potenciálu populace (fuj, to je ale strašná věta)
3. ani dnes ještě ženy nemají rovné podmínky a teprve "dohánějí" muže v IQ testech (např. http://noahpinionblog.blogspot.cz/2016/11/the-collapsing-math-genius-gender-gap.html). To by nebylo možné, kdyby měly "geneticky" dané nižší IQ (viz tzv. Flynnův efekt a snižování rozdílu v IQ mezi černochy a bělochy). To by znamenalo, že je brzdí společnost a výchova - třeba v tom, že vědec je vnímán jako mužská role. A pak může být poukázání na to, že i ženy mohou úspěšně fungovat v prominentních vědeckých pozicích, prospěšné.

STARHAWK

Citace od: BlazejHolen kdy 07.03.2017, 08:54:27
Proč by ti to také mělo vadit?

Vadi mi to, ked to robia s politickym podtextom a takto okato. Asi by teraz mal niekto spravit set YMCA (motorkara s policajtskou capicou a namornika uz mame teraz), aby sa cela LBGTXYZ komunita potesila.

A som zastancom nazoru, ze IDEAS su jedine miesto, kde sa da pretlacit licencia pre dospelakov a veci co by sa nikdy ako sety nespravili.
Toto si kazdy moze vyskladat z City dielikov alebo to mohli bez ramiku a humbuku okolo spravit ako City playset.

Taktiez vidim, ze to zacina polarizovat spolocnost co je dalsi dovod, preco politiku nemiesat do lega - sami si dali taketo pravidlo a sami ho porusili.

Villa Legina

Citace od: Faire kdy 07.03.2017, 09:03:49
Pořád ještě netuším proč je to špatné, za předpokladu, že platí následující:

1. historicky byly ženy méně vzdělávány a méně pouštěny do výzkumu
2. menší zastoupení žen, než odpovídá jejich schopnostem, způsobuje menší efektivitu využití potenciálu populace (fuj, to je ale strašná věta)
3. ani dnes ještě ženy nemají rovné podmínky a teprve "dohánějí" muže v IQ testech ... je brzdí společnost a výchova - třeba v tom, že vědec je vnímán jako mužská role. A pak může být poukázání na to, že i ženy mohou úspěšně fungovat v prominentních vědeckých pozicích, prospěšné.

1. Ty dobre vieš, že čo sa týka vzdelávania a výskumu, tak rozhodujúcich je posledných 100 rokov. Nezabúdajme, že po 2.svetovej vojne  socialistické krajiny, tzv. komunistický blok s tým "zrovnoprávnením" žien urobil viac než iné krajiny. A s akým výsledkom? Všetky oblasti, ktoré boli prefeminizované (školstvo, súdnictvo, štátne inštitúcie) stratili úroveň. Nehovoriac o Sovietskom zväze, kde postavenie ženy bolo feminizmom úplne zdegradované, traktoristky, žeriavničky, lopatovanie, kopanie kanálov, najťažšie roboty vykonávali, a muži  buď boli v armáde, alebo sa mohli oddávať popíjaniu alkoholu a žena na nich robila, raz do roka na MDŽ dostala od funkcionára karafiát a bonboniéru a bolo všetko OK . Aké rozvraty rodín, rozbitá spoločnosť, dodnes. Mám známu, jej manžel učiteľ na ZŠ, musel odísť zo školstva, nevydržal v tom slepačom kolektíve. Ženy, ktoré sú mimoriadne nadané a majú potencionál nepotrebujú stupídne lego Ideas NASA women aby získali motiváciu to niekam dotiahnuť.   

Že súčasný západ, ktorý objavil kladné stránky socíku (manipulovanie a glajchšaltovanie ľudí ale v moderných podmienkach) t.j. režim vlády neomarxistických socialistických vlád v spolupráci s kapitalistickými korporáciami - Pani Merkelová to nazýva Soziale Marktwirtschaft, t.j. sociálne (socialistické) trhové hospodárstvo, a to je prosím nič tajné, to je oficiálna agenda dávaná všetkým krajinám za vzor, kde súkromné podnikanie, kapitalizmus, dane, DPH, poplatky, sú bezodným zdrojom na realizovanie fantázii aparátčikov o spravodlivosti a solidarite, pričom občanov sa nik nepýta, tí sú od rána do večera v robote aby mohli celý ten blázinec svojimi odvodmi a daňami financovať, vezmú im deti, strčia ich do celodenných škôl kde ich červeno vyškolený personál patrične indoktrinuje. A kto sa ozve, tak je okamžite označený za spiatočníka, nesolidárneho odľuda - pretože socialistický program, tzv. "solidárnosť" je prejavom dobrých spôsobov, potvrdenie si svojej sociálnej pozície, spoločenského postavenia.

2. Čo to táraš o potenciáli populácie? Je ti jasné že prírodu absolútne nezaujíma, či nejaká populácia robí alebo nerobí výskum? Či využíva svoje intelektové kapacity naplno alebo nie? Vieš čo je jediný potencionál populácie z hľadiska prírody, t.j. čo je pre ňu dôležité? Pôrodnosť. Môže byť akokoľvek technicky a kultúrnospolečonsky-intelektovo populácia vyspelá, ak ženy nemajú deti, alebo iba jedno-dve, tak takáto populácia zanikne. A jej miesto zaberie iná populácia, ktorá si hľadí toho, že ich ženy sú doma pri deťoch a každá za svoj život vyprodukuje 6-12 potomkov. Každý kto študoval matematiku, si to spočíta na prstoch jednej ruky, ale my sa tu celá spoločnosť tvárime ako sa zušľachťujeme vedecky aj morálne...je to až k plaču. Namiesto toho, aby organizácie robili osvetu, prípadne aj opatrenia, ktoré by brzdili pôrodnosť v afrických a arabských krajinách, namiesto toho nás idú báchorkami o feminizme a rovnoprávnosti zlikvidovať. Potrebujú čo najviac ľudí, mužov aj žien daňových poplatníkov. Pre moderný štát žena, ktorá je doma s deťmi, žiadne dane neodvádza, nie je z nej "žiadny osoh". Ano, nakoniec máš pravdu, využiť potencionál, až do sebazničenia. Ľudský potencionál je neobmedzený, ale obmedzené sú prírodné zdroje. Ako sa bude o XX rokov správať 30 miliárd ľudí na vyplundrovanej planéte? Myslíš, že hrstka žien vedkýň vymyslí mier pre ekologicky zničenú planétu a že nakŕmi tie milardy, z vtedy už neexistujúcich zdrojov?     

3. to čo píšeš sú veci, na ktoré nie je jednotný názor, štatistiky sa dajú pekne ohýbať podľa záujmu zadávateĺa. Keďže je nespochybniteľné, že muži si svoje partnerky od veky vekov (ak neexistujú spoločenské prekážky ako u vyšších vrstiev kedysi) vyberajú nie podľa múdrosti ale podľa krásy, a ženy si nevyberajú mužov podľa zovňajšku ale podľa schopností, tak nemožno poprieť, že už len z tohto jedného hľadiska určité ustálené rozdiely medzi mužmi a ženami aj v intelekte z hľadiska dedičnosti budú. Muž ako živočích podvedome vyberá partnerku, ktorá je pekná, lebo krása je súmernosť, súmernosť je v prírode garanciou dokonalosti, bezchybnosti, t.j. zdravia. A zdravie je dôležité aby žena bola schopná vynosiť potomstvo. Žena ako živočích podvedome vyberá partnera, ktorý dokáže zabezpečiť jej potomstvo. A k tej inteligencii - valná väčšina výskumov potvrdzuje, že muži a ženy sú v priemere rovnako inteligentní, avšak medzi ženami je najväčšia skupina priemerne, mierne nadpriemerne inteligentných, avšak menej nižšie inteligentných a menej vysokointeligentných, geniálnych. U mužov je omnoho viacej géniov a vysokointeligentných jedincov avšak ich priemerné skóre znižuje i väčší počet jedincov s veĺmi nízkou inteligenciou (oproti ženám). A tým je to priemerovo vyrovnané. Nie je divom preto, že medzi mužmi je oveľa viacej vedcov, matematikov, fyzikov a iných géniov, môže genderová agenda sa snažiť akokoľvek, príroda nepustí. Ale nič nebráni hŕstke vysokointeligentných žien uplatniť sa.


Valentin Dobrotivý

Hezká diskuze, rozhodně bych ji nemazal.

Osobně ten set považuji za velmi nešťastný, protože je vskutku ideologickým produktem. Produktem ideologie, která se nyní nazývá rovné příležitosti. Pokud se dobře podíváte i na další, běžné řadové sety, tak zjistíte, že ta ideologie pronikla i tam...pokud jsou v nějakém setu dva minifigové, tak jeden z nich bude žena:-) Diskutovaný setík bude vždy částí populace vnímán jako nemístná propaganda, vnucování "jediného správného" názoru, vytváření nového člověka. Jiný názor se nepřipouští, naopak, ostrakizuje se. Za vrchol v Česku lze považovat pana Klusáka, který opovrhoval čítankou, kde se maminka popisovala jak ten, u něhož dítě může najít vřelou náruč. Spoustu lidí tyhle výlevy popuzují a jsou logickým základem pro vyhraněné reakce.

Proč někdo navrhnul tenhle set? Asi nebude frustrován tím, jak jsou ženy diskriminovány v přístupu ke vzdělání, ale nejspíš si dobře spočítal, že takto zaměřený set má šanci na úspěch...teď to prostě frčí. Zkuste někdo navrhnout set na téma "Úspěšná integrace blízkovýchodních imigrantů do západoevropské společnosti" a uvidíme, jak daleko se u Ideas dostanete.

P.S. Jen tak na okraj - kdy budou navrženy kvóty pro startovní pole olympijského finále sprintu na 100 m pro bělochy, černochy, asiaty, aborigince a indiány tak, aby každý měl možnost vyhrát? Teď je to velmi nevyvážené ve prospěch černochů a aboriginci mají oprávněný pocit diskriminace. Vždyť také trénují dvoufázově jako černoši.


otaznik

Citace od: Faire kdy 07.03.2017, 09:03:49
Pořád ještě netuším proč je to špatné, za předpokladu, že platí následující:

1. historicky byly ženy méně vzdělávány a méně pouštěny do výzkumu
2. menší zastoupení žen, než odpovídá jejich schopnostem, způsobuje menší efektivitu využití potenciálu populace (fuj, to je ale strašná věta)
3. ani dnes ještě ženy nemají rovné podmínky a teprve "dohánějí" muže v IQ testech (např. http://noahpinionblog.blogspot.cz/2016/11/the-collapsing-math-genius-gender-gap.html). To by nebylo možné, kdyby měly "geneticky" dané nižší IQ (viz tzv. Flynnův efekt a snižování rozdílu v IQ mezi černochy a bělochy). To by znamenalo, že je brzdí společnost a výchova - třeba v tom, že vědec je vnímán jako mužská role. A pak může být poukázání na to, že i ženy mohou úspěšně fungovat v prominentních vědeckých pozicích, prospěšné.
Ty tu mícháš dvě věci dohromady.
Nikdo nerozporuje, aby měli všichni stejné příležitosti. Jde spíše o to, že forma, která se většinou volí aby toto napravili, je přinejmenším diskutabilní.
Já osobně si myslím, že všechna nařízení a kvóty pro počet žen na té a té pozici jsou naprostou hovadinou. Jsem příznivcem principu nabídky a poptávky - např. když, jako majitel firmy, budu nabírat zaměstance na určitou pozici, tak obecně budu řešit zejména poměr cena/výkon, než jestli je to muž nebo žena.

Pro všechny: ještě se vypište na toto téma, zítra to promažu.

Faire

Ha, díky za povolení pokračování v OT, je to teď taková intelektuální mandala :)

Ještě než napíšu více, dotaz na Villu Leginu: četla jsi ten článek, na který jsem odkazoval, než jsi napsala odpověď?

papluh

- ad YMCA, teda presnejšie Village People - bol ale asi to tak automaticky nefunguje, lebo ani po roku nezískali 100 hlasov
- ad mixovaný vedci - bol projekt dávno pred týmto, mal mená Tesla, Edison, Curie a ... ani po 1,5 roku nezískal viac ako 4k hlasov. Ak by každý kto sa teraz rozčuluje tu, na BL, EB,... získal 2-3 hlasy z okolia tak môhol byť ten set vo výbere, ak by ho vyrobili tak by chvíľu neprešiel ďalší podobný ak napr ten nad ktorým sa rozčulujete
- pridať ženy neznamená automaticky vyhrať - tvorkyňa Research Institute to skúsila znova, dostala 10k hlasov, neprešlo
- tak isto si netreba miešat politiku a aktivizmus - zrovna tá tvorkyňa NASA žien to skúsila aj zo sudkyňami, bolo jej to zamietnuté lebo konkrétne mená boli nominované politiky, tak to dala bez mien a neprešlo. Takže priamy blok na politku funguje. Samozrejme, že tento aktivizmus sa dá nepriamo vztiahnuť aj na politikov (aj keď kto väčšine z nich verí, že to myslia a nepoužívajú to len na nahnanie hlasov...). Lenže ak sa začnú robiť voľné asociácie tak v podmienkach majú, že Ideas nemajú byť o násilí ...

mesje

Citace od: Anatyt kdy 07.03.2017, 08:44:27
Citace od: mesje kdy 07.03.2017, 01:14:35
..

Prepáč, ale toto sú fakt už sprostosti čo píšeš. To sa inak nazvať nedá.

napises aj nieco k veci?

Citace od: BlazejHolen kdy 07.03.2017, 08:49:58

Hele nevím kdo tě vychovává/val ale myslím že tohle je ten čas kdy je dobré se zastavit a zapřemýšlet co píšeš. Myslím že by bylo fajn udržet nějakou hranici slušnosti a důstojnosti.


Nevychovanost a drzost si tu prave predviedol ty. Co si to dovolujes tahat sem rodicov??
Povedal som len svoj nazor, nikoho (na rozdiel od teba) som neurazal, a to je snad tu este dovolene - az sa budu zakazovat nazory, tak sa mozes prihlasit napr do gender policie.

Villa Legina

Citace od: papluh kdy 07.03.2017, 11:04:39
- ad YMCA, teda presnejšie Village People - bol ale asi to tak automaticky nefunguje, lebo ani po roku nezískali 100 hlasov

Village People sú dávno out. Púťová atrakcia, karikatúra, ľahký odvar týpkov z Folsom
Street Fair.... Homo agenda je dávno akceptovaná, hovoriť o tom je von z módy, už z toho nikto nič nevytlčie, čo je momentálne IN je feminizmus a transgender agenda.

Citace od: papluh kdy 07.03.2017, 11:04:39

... pridať ženy neznamená automaticky vyhrať - tvorkyňa Research Institute to skúsila znova, dostala 10k hlasov, neprešlo...
...zrovna tá tvorkyňa NASA žien to skúsila aj zo sudkyňami, bolo jej to zamietnuté lebo konkrétne mená boli nominované politiky, tak to dala bez mien a neprešlo...

To je fuk, vyplýva z toho stále len to jedno: že skúšali to dovtedy, kým nenašli tú správnu kombináciu stále toho istého "nápadu" a tej "správnej" t.j. neškodnej, apolitickej a nenapadnuteľnej inštitúcie. A výsledok je Women of NASA.

Myslím, že veľa ľudí rozčúlilo i to, že tento set bol prezentovaný nehorázne, na spôsob Andersenovej rozprávky Cisárove nové šaty,  len nerátali s tým, že medzi dospelými sa nájde toľko úprimných "malých detí".


Villa Legina

Citace od: otaznik kdy 07.03.2017, 10:52:58

Já osobně si myslím, že všechna nařízení a kvóty pro počet žen na té a té pozici jsou naprostou hovadinou. Jsem příznivcem principu nabídky a poptávky - např. když, jako majitel firmy, budu nabírat zaměstance na určitou pozici, tak obecně budu řešit zejména poměr cena/výkon, než jestli je to muž nebo žena.


A čo urobíš, keď Ti nejaký nový zákon v budúcnosti priamo prikáže, že musíš akceptovať kvóty? Alebo nepriamo. Budeš dostávať od štátu ako podnikateľ dotácie, benefity ak zamestnáš ľudí v súlade so spomínanou agendou. Zúčastníš sa súťaží medzi podnikmi, ktoré sa pasujú za women friendly, spraví Ti to krásnu PR reklamu, profituješ. A ak sa ako majiteľ firmy budeš chovať inak, zničia Ti povesť cez sociálne siete, Tvoj podnik stratí kredibilitu. Nedostaneš zákazky, utrpíš na povesti.

A teraz ide o to, že kto bude financovať všetky tie úlety, dotácie, príspevky, celodenné zariadenia na odloženie detí, všetku tu propagáciu a inštitúcie, funkcie zriadené na vykonávanie dohľadu, prerozdeľovanie, ďalší monštrózny aparát - no kto iný, daňoví poplatníci.

Faire

Citace od: Villa Legina kdy 07.03.2017, 10:37:18

1. Ty dobre vieš, že čo sa týka vzdelávania a výskumu, tak rozhodujúcich je posledných 100 rokov. Nezabúdajme, že po 2.svetovej vojne  socialistické krajiny, tzv. komunistický blok s tým "zrovnoprávnením" žien urobil viac než iné krajiny. A s akým výsledkom? Všetky oblasti, ktoré boli prefeminizované (školstvo, súdnictvo, štátne inštitúcie) stratili úroveň. Nehovoriac o Sovietskom zväze, kde postavenie ženy bolo feminizmom úplne zdegradované, traktoristky, žeriavničky, lopatovanie, kopanie kanálov, najťažšie roboty vykonávali, a muži  buď boli v armáde, alebo sa mohli oddávať popíjaniu alkoholu a žena na nich robila, raz do roka na MDŽ dostala od funkcionára karafiát a bonboniéru a bolo všetko OK . Aké rozvraty rodín, rozbitá spoločnosť, dodnes. Mám známu, jej manžel učiteľ na ZŠ, musel odísť zo školstva, nevydržal v tom slepačom kolektíve. Ženy, ktoré sú mimoriadne nadané a majú potencionál nepotrebujú stupídne lego Ideas NASA women aby získali motiváciu to niekam dotiahnuť.   

Komunistický blok ztratil velmi očividně krok ve všech oblastech, nejen těch "přefeminizovaných", jak říkáš. Ten argument nedrží vodu. Rozpad rodin (měřeno třeba mírou rozvodů) bude na západě vyšší než na východě, a je to dáno socioekonomickými faktory daleko spíše než nerovnováhou povinností (byť ta samozřejmě existuje i dnes u nás, a stále velmi citelně). Takže tady taky nic. Co se slepičích kolektivů týče, tak v jednom pracuji, a jo, je to na hlavu, ale proboha není to dáno inteligencí! Všechny holky tady mají IQ nad 110 (jedna má 3x Mgr.), slepičárna je dána jinými faktory. Hlavně ale netuším, proti čemu tady protestuješ - přístup ke vzdělání ženy historicky neměly, na tom se shodneme, v posledních několika generacích proběhly naštěstí výrazné změny, na tom se taky shodujeme.

Citace od: Villa Legina kdy 07.03.2017, 10:37:18
Že súčasný západ, ktorý objavil kladné stránky socíku (manipulovanie a glajchšaltovanie ľudí ale v moderných podmienkach) t.j. režim vlády neomarxistických socialistických vlád v spolupráci s kapitalistickými korporáciami - Pani Merkelová to nazýva Soziale Marktwirtschaft, t.j. sociálne (socialistické) trhové hospodárstvo, a to je prosím nič tajné, to je oficiálna agenda dávaná všetkým krajinám za vzor, kde súkromné podnikanie, kapitalizmus, dane, DPH, poplatky, sú bezodným zdrojom na realizovanie fantázii aparátčikov o spravodlivosti a solidarite, pričom občanov sa nik nepýta, tí sú od rána do večera v robote aby mohli celý ten blázinec svojimi odvodmi a daňami financovať, vezmú im deti, strčia ich do celodenných škôl kde ich červeno vyškolený personál patrične indoktrinuje. A kto sa ozve, tak je okamžite označený za spiatočníka, nesolidárneho odľuda - pretože socialistický program, tzv. "solidárnosť" je prejavom dobrých spôsobov, potvrdenie si svojej sociálnej pozície, spoločenského postavenia.

Tak abychom nepletli slova dohromady v nějaký newspeak: marxismus je ekonomicko-politické učení založené na ideji třídního boje, který má být překonán vítězství nejnižší třídy a společným vlastnictvím zdrojů bohatství (+ představa společenských změn nesených především revolucemi). To nemá se soudobou politikou Německa nebo Merkelové nic, ale vůbec nic společného. Chápu, že asi vidíš podobnost v totalitárním zřízení, ve které se marxismus v praxi vyvinul, ale to nemá s marxismem možná až tolik společného (v totalitu se vyvinuly nejrůznější zřízení, včetně někt. křesťanských komun, třeba). To, co Ti vadí, je tedy asi spíše představa totality - tedy mocenské kontroly státu na ideologií občanů (mj.). To nikdo neprosazuje. Chápu, že ten tlak, který odpůrci feminismu zažívají, je někdy obrovský, absurdní a nechutný (viz. třeba kauza s hawjským tričkem https://www.theguardian.com/fashion/2014/nov/17/comet-scientist-matt-taylor-shirt-awful-what-should-wear-instead-rosetta), a není to správné, ale k totalitě to nemá blízko ani náhodou. To, co se dodnes prosadilo, bylo zrovnoprávnění některých osob - volební právo žen (!), dekriminalizace homosexuality, etc... To ale nutně vychází z naší soudobé ústavy a představy právního státu, který právě NEMÁ stanovovat pravidla tam, kde to není něčím ospravedlněné. Tady třeba slyším křik o vyhlašování nadřazenosti žen, ale to gender studies nikdy neprohlašovaly. Jo, najde se pár blbů nebo blbek, které si to myslí, ale to platí i na druhou stranu. Je třeba zabývat se většinovým názorem, ne podivíny na kraji spektra. Máme ve společnosti diskuzi o tom, jak mají vypadat platy žen a mužů, jak má vypadat mateřství, a to je v pořádku. Právě protože tady tu totalitu nemáme - v té by diskuze nebyla možná. Vycházejí studie, které mají občas nepopulární výsledky - a jo, občas se proti nim objeví křiklouni, ale pokud jsou ty studie dobře zpracované, projdou peer-review a vyjdou, proto třeba máme aktuální data o rozdílech v IQ podle zemí nebo ras - nebo pohlaví!

A konečně - idea rovnoprávnosti žen nevznikla na východě, ani v marxismu - v našich končinách byly předchůdkyněmi sufražetky, které vycházely z Milla (u nás z něj vycházel v téže názorech i třeba Masaryk).

Citace od: Villa Legina kdy 07.03.2017, 10:37:18
2. Čo to táraš o potenciáli populácie? Je ti jasné že prírodu absolútne nezaujíma, či nejaká populácia robí alebo nerobí výskum? Či využíva svoje intelektové kapacity naplno alebo nie? Vieš čo je jediný potencionál populácie z hľadiska prírody, t.j. čo je pre ňu dôležité? Pôrodnosť. Môže byť akokoľvek technicky a kultúrnospolečonsky-intelektovo populácia vyspelá, ak ženy nemajú deti, alebo iba jedno-dve, tak takáto populácia zanikne. A jej miesto zaberie iná populácia, ktorá si hľadí toho, že ich ženy sú doma pri deťoch a každá za svoj život vyprodukuje 6-12 potomkov. Každý kto študoval matematiku, si to spočíta na prstoch jednej ruky, ale my sa tu celá spoločnosť tvárime ako sa zušľachťujeme vedecky aj morálne...je to až k plaču. Namiesto toho, aby organizácie robili osvetu, prípadne aj opatrenia, ktoré by brzdili pôrodnosť v afrických a arabských krajinách, namiesto toho nás idú báchorkami o feminizme a rovnoprávnosti zlikvidovať. Potrebujú čo najviac ľudí, mužov aj žien daňových poplatníkov. Pre moderný štát žena, ktorá je doma s deťmi, žiadne dane neodvádza, nie je z nej "žiadny osoh". Ano, nakoniec máš pravdu, využiť potencionál, až do sebazničenia. Ľudský potencionál je neobmedzený, ale obmedzené sú prírodné zdroje. Ako sa bude o XX rokov správať 30 miliárd ľudí na vyplundrovanej planéte? Myslíš, že hrstka žien vedkýň vymyslí mier pre ekologicky zničenú planétu a že nakŕmi tie milardy, z vtedy už neexistujúcich zdrojov?     

Tárať znamená kecat? Musím na slovenštině zapracovat :) Nevím, proč efektivitu lidstva posuzuješ z pohledu přírody - tu nezajímá ani umění, ani porodnost, z podstaty věci. Je jí to úplně jedno, stejně jako cokoliv ostatní. Pohled, o kterém jsem mluvil, souvisel s ekonomikou - tu na rozdíl od přírody zajímá jak porodnost, tak efektivita práce (výzkumu etc.), a ano, zaměřil jsem se na jeden aspekt, tedy schopnost společnosti tvořit a efektivně využívat svůj potenciál. Samozřejmě i porodnost je důležitá, tam se shodneme, a ani já nejsem zastáncem brzkého návratu žen do práce. Ve zbytku nesouhlasím. Jestli si myslíš, že potřebujeme jenom porodnost, a věda je nám u ****, tak si dovolím upozornit, že ještě nedávno se dospělosti dospělosti dožilo cca 1 dítě z 10 (odhady jsou různé), takže ona se ta věda dost vplácí i pro nárust populace :) Porodnost neklesá s mírou feminismu ve společnosti (aspoň nevím o studii, která by prokázala byť korelaci), ale obecně s nárustem bohatství společnosti, pravděpodobně protože v takové společnosti ironicky děti vyžadují daleko více investic, aby uspěly (do produktivního věku se vysokoškolák dostane až cca v 25, do té doby se o něj musí starat rodiče, a to intenzivně, pokud má v konkurenci uspět). Navíc feministické státy (typicky severské) mají VYŠŠÍ fertilitu než okolní, méně feministické státy s obdobně bohatou společností. Ten link prostě takhle jednoduše nefunguje.

Citace od: Villa Legina kdy 07.03.2017, 10:37:18
3. to čo píšeš sú veci, na ktoré nie je jednotný názor, štatistiky sa dajú pekne ohýbať podľa záujmu zadávateĺa. Keďže je nespochybniteľné, že muži si svoje partnerky od veky vekov (ak neexistujú spoločenské prekážky ako u vyšších vrstiev kedysi) vyberajú nie podľa múdrosti ale podľa krásy, a ženy si nevyberajú mužov podľa zovňajšku ale podľa schopností, tak nemožno poprieť, že už len z tohto jedného hľadiska určité ustálené rozdiely medzi mužmi a ženami aj v intelekte z hľadiska dedičnosti budú. Muž ako živočích podvedome vyberá partnerku, ktorá je pekná, lebo krása je súmernosť, súmernosť je v prírode garanciou dokonalosti, bezchybnosti, t.j. zdravia. A zdravie je dôležité aby žena bola schopná vynosiť potomstvo. Žena ako živočích podvedome vyberá partnera, ktorý dokáže zabezpečiť jej potomstvo. A k tej inteligencii - valná väčšina výskumov potvrdzuje, že muži a ženy sú v priemere rovnako inteligentní, avšak medzi ženami je najväčšia skupina priemerne, mierne nadpriemerne inteligentných, avšak menej nižšie inteligentných a menej vysokointeligentných, geniálnych. U mužov je omnoho viacej géniov a vysokointeligentných jedincov avšak ich priemerné skóre znižuje i väčší počet jedincov s veĺmi nízkou inteligenciou (oproti ženám). A tým je to priemerovo vyrovnané. Nie je divom preto, že medzi mužmi je oveľa viacej vedcov, matematikov, fyzikov a iných géniov, môže genderová agenda sa snažiť akokoľvek, príroda nepustí. Ale nič nebráni hŕstke vysokointeligentných žien uplatniť sa.

Ano, máš pravdu v tom ohledu, že statistika může být zmanipulovaná. Ne, většina respektovaných statistik není zmanipulovaná a jsou pod silným dohledem. Takže se vyplatí podívat se na to, kdo tu studii vydal, jestli prošla peer-review a vyšla v respektovaném časopise, jestli byla podrobena kritice a jak jí prošla. Nemůžeš takhle vylít vaničku i s dítětem.

Tvoje úvaha o kráse a inteligenci je zajímavá, zní logicky, ale to spousta věcí, které nakonec fungují dost jinak (https://yandoo.wordpress.com/2014/12/28/common-sense-fallacy/). Je pravda, že vyšlo několik respektovaných studií, které říkají to, co Ty: mezi ženami je méně géniů a méně imbecilů (ty studie ale zatím jsou podrobovány celkem intenzivní kritice, co vím, takže jsem zvědavý, jak se to vyvine dále).Ale současně platí to, co jsem psal: s největší pravděpodobností ženy v průměru své IQ nevyužívají tak dobře, jak by mohly, protože k tomu jako společnost nedáváme dost dobré podmínky (názory jako "matematika není pro holky" jsou pořád ještě nenápadně, ale hluboce zakořeněné). Je fajn, když budeme přemýšlet nad tím, jak to dělat lépe - a upozornění na to, že ty holky se dokáží uplatnit na velmi vysokých postech může být dobrý impuls pro další generaci.

Citace od: mesje kdy 07.03.2017, 12:10:29

Citace od: BlazejHolen kdy 07.03.2017, 08:49:58

Hele nevím kdo tě vychovává/val ale myslím že tohle je ten čas kdy je dobré se zastavit a zapřemýšlet co píšeš. Myslím že by bylo fajn udržet nějakou hranici slušnosti a důstojnosti.


Nevychovanost a drzost si tu prave predviedol ty. Co si to dovolujes tahat sem rodicov??
Povedal som len svoj nazor, nikoho (na rozdiel od teba) som neurazal, a to je snad tu este dovolene - az sa budu zakazovat nazory, tak sa mozes prihlasit napr do gender policie.

Ale fuj :( Takhle kazit zajímavou diskuzi...

Villa Legina

#46
 
Citace od: Faire kdy 07.03.2017, 13:42:55
...Rozpad rodin (měřeno třeba mírou rozvodů) bude na západě vyšší než na východě, a je to dáno socioekonomickými faktory daleko spíše než nerovnováhou povinností (byť ta samozřejmě existuje i dnes u nás, a stále velmi citelně). Takže tady taky nic...

Rozpad rodín na Západe (čo do počtu rozvodov oproti Východu) je spôsobený tým, že nemá zábrany ani veľký dôvod riešiť krízu inak ako rozvodom, lebo po rozvode je žena lepšie zabezpečená bývalým manželom cez alimenty. Takisto sa jej štát na Západe postará o bývanie, dostane byt, v prípade že si nevie hradiť nájomné, štát jej zaplatí i to. Rozvedené ženy majú väčšiu šancu dostať dieťa do škôlky atď. atď. Takže myslím, že ženy sú sociálnym štátom doslova povzbudzované k rozvodu. Takže nie že nič, čo píšeš, ale toto. A ďalej, čo sa týka slobodných matiek. Západné štáty majú preto taký pokles sobášov, pretože slobodné matky dostávajú od štátu podporu, práve preto že sú slobodné matky, a vydaté nedostanú. Výsledkom je, že síce partnerov majú, ale "načierno". Je to masový jav, takže kontroly nemajú šancu takéto prípady odhaliť, lebo je plno iných problémov, iba ak niekto dotyčných udá. V sociálnom štáte sa oplatí byť slobodnou matkou. To, čo malo byť spočiatku ako pomoc ženám v núdzi sa dnes masovo zneužíva, daňoví poplatníci to platia.
[/quote]

Citace od: Faire kdy 07.03.2017, 13:42:55
... marxismus je ekonomicko-politické učení založené na ideji třídního boje, který má být překonán vítězství nejnižší třídy a společným vlastnictvím zdrojů bohatství (+ představa společenských změn nesených především revolucemi). To nemá se soudobou politikou Německa nebo Merkelové nic, ale vůbec nic společného. ...


Nezavádzaj , ja hovorím nie o marxizme ale o neomarxizme a tým zaužívaným označením mám na mysli politiku a tendencie salónnych ľavicových intelektuálov (zamaskovaných komunistov, ktorí ani nevedia, že nimi sú), ktorí sú nasáčkovaní v nemeckom Reichstagu aj v Bruseli. Samozrejme že to má s politikou Nemecka veľa spoločné, a keby si počúval napr. aktuálneho potencionálneho kandidáta na kancelára M. Schulza, tie jeho prejavy čo teraz si robí kampaň, ako oduševňuje blbovinami mládež, a oni mu to zobú s ruky, (tak to je ešte väčší extrém ako A.M., ) - tak by si nemohol tvrdiť čo tvrdíš. A to si ešte nevidel aké krúžky militantných ľavicových študentov fungujú na Západných univerzitách, keď doštudujú tak títo Bobos budú pokračovať v životnom štýle ignorovania alebo odmietania reality, lebo im to ich pomery dovolia, izolovať sa a takto ďalej živiť svoj idealizmus, ktorý potrebujú tak ako rastafáš svoje dredy .


Citace od: Faire kdy 07.03.2017, 13:42:55
...A konečně - idea rovnoprávnosti žen nevznikla na východě, ani v marxismu - v našich končinách byly předchůdkyněmi sufražetky ...

Išlo o volebné právo. Skôr záležitosti angloamerického regiónu. Toto tu čo sa deje vychádza z Marxa, Lenina, Engelsa, Augusta Bebela, ktorých učením nikdy neboli dotknuté USA ani Británia ale práve Nemecko, (i Francúzsko) a to enormne! 

Citace od: Faire kdy 07.03.2017, 13:42:55
... Nevím, proč efektivitu lidstva posuzuješ z pohledu přírody - tu nezajímá ani umění, ani porodnost, z podstaty věci. Je jí to úplně jedno, stejně jako cokoliv ostatní. Pohled, o kterém jsem mluvil, souvisel s ekonomikou - tu na rozdíl od přírody zajímá jak porodnost, tak efektivita práce (výzkumu etc.), a ano, zaměřil jsem se na jeden aspekt, tedy schopnost společnosti tvořit a efektivně využívat svůj potenciál. ... Porodnost neklesá s mírou feminismu ve společnosti ... ale obecně s nárustem bohatství společnosti, pravděpodobně protože v takové společnosti ironicky děti vyžadují daleko více investic,...Navíc feministické státy (typicky severské) mají VYŠŠÍ fertilitu než okolní, méně feministické státy s obdobně bohatou společností. ...

Pretože ak má ľudstvo dlhodobo prežiť, tak sa musí akceptovať príroda! Nemáš pravdu, nevidíš rozdiely. Umenie je prírode cudzie, je to ľudský produkt, ale pôrodnosť j- romnožovanie je prírodný princíp. Prírode, ako živlu, je samozrejme všetko úplne jedno, ale ja hovorím o komplexnej živej prírode skladajúcej sa zo živých tvorov, kde rozmnožovať sa a tým pádom prežiť je jedným z hlavných zákonov, nevyhnutnosť.
Samozrejme že pôrodnosť klesá aj v dôsledku feminizmu, žena jednoducho nezvládne všetky požiadavky, ktoré feminizmus na ňu kladie bez toho aby sa vzdala detí. Menej detí nespočíva v náraste bohatstva spoločnosti , ale v tom, že bohatá spoločnosť degeneruje, nepoháňa ju nič, a tým pádom ani ľudia nemajú potrebu mať deti, degenerujú z hľadiska prírody.

Citace od: Faire kdy 07.03.2017, 13:42:55
...Je pravda, že vyšlo několik respektovaných studií, které říkají to, co Ty: mezi ženami je méně géniů a méně imbecilů ....Ale současně platí to, co jsem psal: s největší pravděpodobností ženy v průměru své IQ nevyužívají tak dobře, jak by mohly, protože k tomu jako společnost nedáváme dost dobré podmínky ...

Ale prečo by malo byť podľa Teba akoby povinnosťou ženy alebo muža nechať spoločnosť využívať svoj duševný potencionál? Ja považujem za horšie keď sa blbec tlačí niekam, kde na to nemá kapacitu, ako to, keď sa človek s potencionálom kvôli nepriebojnosti, alebo osobným dôvodom stiahne a uskromní, síce za cenu nižšieho spoločenského postavenia, ale na druhej strane si napríklad ušetrí duševné zdravie... Prečo si myslíš, že ženy nie sú schopné (ak chcú samé), realizovať sa? Prečo si myslíš, že muži túto šancu majú a ženy nie? Prečo si myslíš že jedinec s vysokým IQ má (mať vždy) pohnútku využiť svoje IQ práve týmto spôsobom? T.j. Kariérou v spoločnosti? Dneska už nie sú žiadne prekážky pre ženy (v našej spoločnosti) aby sa muselo onanovať takou stupiditou ako IDEAS Woman of NASA. Alebo to budú distribuovať v moslemských krajinách? No to by ich hnali!!! ;D

Citace od: Faire kdy 07.03.2017, 13:42:55
...Navíc feministické státy (typicky severské) mají VYŠŠÍ fertilitu než okolní, méně feministické státy s obdobně bohatou společností. ...

To je Tvoj skreslený pohľad. Najviac feministické štáty sú práve tie, ktoré v najväčšej miere majú prijatých migrantov (z rôznych vĺn, nielen posledne), a preto sa Ti môže zdať, že majú najvyššiu fertilitu. Avšak pôvodná populácia zaniká. Štatistiku vylepšujú práve migranti, ktorých ženy feminizované nie sú a nikdy nebudú a majú spomínaných 6-12 detí. A keďže v mnohých štátoch je zakázané takto selektovať a zverejňovať štatistické podrobnosti, pozorovateľovi sa môže zdať, to čo Tebe.

A ešte dopíšem k tomu celému toto, lebo si položil takú rečnícku otázku. Nie, nemyslím si, že riešením má byť to že majú mať aj európske ženy každá 6-12 detí. Len upozorňujem na situáciu, ktorá sa paralelne v spoločnosti a v globalizovanom svete deje, že očividne jedna populácia zaniká (a v budúcnosti týmto tempom aj zanikne, či je to už kvôli degenerácii z materiálneho blahobytu, spoločenskému tlaku, alebo feminizmu) ale iná populácia v Afrike, arabských krajinách sa neuveriteľným tempom rozmnožuje. Ak sa aj tieto populácie migrantskými pohybmi začlenia do demokratických štátov Európy, ak nenastanú zmeny v rámci ich spoločenských a náboženských tradícii a zákonov (napr. Šaria) tak demokratické režimy táto populácia zvrhne v tom momente, keď už ako štátni občania tých ktorých eu štátov budú vo väčšine, budú mať prevahu voličských hlasov. V tomto momente migranti ktorí už majú volebné právo ako noví štátni občania, zväčša volia  (logicky) ľavicové socialistické strany. Najväčšia sranda sú tzv. zelené strany, ktoré sa spreneverili pôvodným myšlienkam ochrany prírody a dnes práve ich agendou sú transgender a feministická agenda, migranti (tiež veľmi sľubná, obrovská budúca voličská základňa). To bude poprask, keď to raz krachne. Kto nemá deti, tomu to môže byť jedno. Zakázala by som činnosť politikom, ktorí nemajú deti!   


Faire

CitaceRozpad rodín na Západe (čo do počtu rozvodov oproti Východu) je spôsobený tým, že nemá zábrany ani veľký dôvod riešiť krízu inak ako rozvodom, lebo po rozvode je žena lepšie zabezpečená bývalým manželom cez alimenty. Takisto sa jej štát na Západe postará o bývanie, dostane byt, v prípade že si nevie hradiť nájomné, štát jej zaplatí i to. Rozvedené ženy majú väčšiu šancu dostať dieťa do škôlky atď. atď. Takže myslím, že ženy sú sociálnym štátom doslova povzbudzované k rozvodu. Takže nie že nič, čo píšeš, ale toto. A ďalej, čo sa týka slobodných matiek. Západné štáty majú preto taký pokles sobášov, pretože slobodné matky dostávajú od štátu podporu, práve preto že sú slobodné matky, a vydaté nedostanú. Výsledkom je, že síce partnerov majú, ale "načierno". Je to masový jav, takže kontroly nemajú šancu takéto prípady odhaliť, lebo je plno iných problémov, iba ak niekto dotyčných udá. V sociálnom štáte sa oplatí byť slobodnou matkou. To, čo malo byť spočiatku ako pomoc ženám v núdzi sa dnes masovo zneužíva, daňoví poplatníci to platia.

Ale vždyť to jsou přece ty socioekonomické faktory, o kterých jsem mluvil :) A jsou sledované a diskutované, jen není úplně snadné tyhle problémy řešit.

CitaceNezavádzaj , ja hovorím nie o marxizme ale o neomarxizme a tým zaužívaným označením mám na mysli politiku a tendencie salónnych ľavicových intelektuálov (zamaskovaných komunistov, ktorí ani nevedia, že nimi sú), ktorí sú nasáčkovaní v nemeckom Reichstagu aj v Bruseli. Samozrejme že to má s politikou Nemecka veľa spoločné, a keby si počúval napr. aktuálneho potencionálneho kandidáta na kancelára M. Schulza, tie jeho prejavy čo teraz si robí kampaň, ako oduševňuje blbovinami mládež, a oni mu to zobú s ruky, (tak to je ešte väčší extrém ako A.M., ) - tak by si nemohol tvrdiť čo tvrdíš. A to si ešte nevidel aké krúžky militantných ľavicových študentov fungujú na Západných univerzitách, keď doštudujú tak títo Bobos budú pokračovať v životnom štýle ignorovania alebo odmietania reality, lebo im to ich pomery dovolia, izolovať sa a takto ďalej živiť svoj idealizmus, ktorý potrebujú tak ako rastafáš svoje dredy .

No, ne :) To je ten newspeak, o kterém mluvím. Tady je citát z hesla na wiki:

CitaceNeomarxismus je označení pro sociologickofilosofické koncepce 20. století, které navazují na učení Karla Marxe. Intelektuálové, kteří se věnovali problému odcizení člověka v moderní době, se ve své kritice sociálních mechanismů inspirovali především ranými Marxovými spisy...

...Těžko obhajitelnou je obzvláště snaha považovat multikulturalismus za součást neomarxistické agendy;[2] multikulturalistické ideje se totiž od počátku v 60. letech rozvíjejí ve zřetelné opozici k hegelovskému a marxistickému myšlení.[3]"

Více to asi nemá cenu rozebírat.

CitaceIšlo o volebné právo. Skôr záležitosti angloamerického regiónu. Toto tu čo sa deje vychádza z Marxa, Lenina, Engelsa, Augusta Bebela, ktorých učením nikdy neboli dotknuté USA ani Británia ale práve Nemecko, (i Francúzsko) a to enormne!

IMHO nevychází. Pokud chceš tvrdit opak, budeš to muset doložit prameny ;)

CitaceSamozrejme že pôrodnosť klesá aj v dôsledku feminizmu, žena jednoducho nezvládne všetky požiadavky, ktoré feminizmus na ňu kladie bez toho aby sa vzdala detí. Menej detí nespočíva v náraste bohatstva spoločnosti , ale v tom, že bohatá spoločnosť degeneruje, nepoháňa ju nič, a tým pádom ani ľudia nemajú potrebu mať deti, degenerujú z hľadiska prírody.

Jak říkám, budeš to muset doložit studiemi, nenašel jsem sám jedinou. Podle wiki mají ženy "z imigrantů" ve Švédsku :) v průměru jen o 0,1 vyšší porodnost. Německo, které je také známé vstřícností k imigraci, má výrazně nižší porodnost! Celkově je porodnost daleko spíše spjatá s ekonomikou, než s genderovými názory...

CitaceAle prečo by malo byť podľa Teba akoby povinnosťou ženy alebo muža nechať spoločnosť využívať svoj duševný potencionál?

Tak tady jsme na půdě teologie: jsem křesťan, mám za to, že lidé mají povinnost využívat své dary, ať už jsou to šikovné ruce, nebo šikovné hlavy. Ale kromě toho to prostě přibývá k blahobytu společnosti a lepší lékařské péči, což jsou pro mě dost zásadní věci. Nikde samozřejmě netvrdím, že někdo se má cpát někam, kam nepatří: naopak tvrdím, že každý má využívat ty talenty, které má. Jestli si myslíš, že ženy nemají ve společnosti žádné překážky, rozhodně Ti to přeju a blahopřeju! Spousta žen popisuje, jak těžko se museli propracovávat "mužskými kluby", a o kolik těžší měly výchozí pozici. Vidím o i ve své práci - jsou lidé, kteří vybírají na vedoucí pozice zásadně muže, bez ohledu na to, jak je ta holka šikovná. Stejný rozdíl vidím při rozdělování odměn i při přidělování výhodnějších smluv - a bylo to do očí bijící. Já vím, že ty problémy jsou komplexní (ženy méně vyjednávají etc etc), ale v celkovém měřítku tyhle věci nejde přehlížet.




mesje

Citace od: Villa Legina kdy 07.03.2017, 15:02:44

A ešte dopíšem k tomu celému toto, lebo si položil takú rečnícku otázku. Nie, nemyslím si, že riešením má byť to že majú mať aj európske ženy každá 6-12 detí. Len upozorňujem na situáciu, ktorá sa paralelne v spoločnosti a v globalizovanom svete deje, že očividne jedna populácia zaniká (a v budúcnosti týmto tempom aj zanikne, či je to už kvôli degenerácii z materiálneho blahobytu, spoločenskému tlaku, alebo feminizmu) ale iná populácia v Afrike, arabských krajinách sa neuveriteľným tempom rozmnožuje. Ak sa aj tieto populácie migrantskými pohybmi začlenia do demokratických štátov Európy, ak nenastanú zmeny v rámci ich spoločenských a náboženských tradícii a zákonov (napr. Šaria) tak demokratické režimy táto populácia zvrhne v tom momente, keď už ako štátni občania tých ktorých eu štátov budú vo väčšine, budú mať prevahu voličských hlasov. V tomto momente migranti ktorí už majú volebné právo ako noví štátni občania, zväčša volia  (logicky) ľavicové socialistické strany. Najväčšia sranda sú tzv. zelené strany, ktoré sa spreneverili pôvodným myšlienkam ochrany prírody a dnes práve ich agendou sú transgender a feministická agenda, migranti (tiež veľmi sľubná, obrovská budúca voličská základňa). To bude poprask, keď to raz krachne. Kto nemá deti, tomu to môže byť jedno. Zakázala by som činnosť politikom, ktorí nemajú deti!   

trafila si klinec po hlavicke. lavicove strany uplacaju nizsie vrstvy a imigrantov roznymi davkami a ti ich potom volia, a vznika kolotoc, co vedie do zahuby. A cely ten cirkus nech financuje povodny pracujuci obyvatel.
Najvacsia ironia je, ked neomarxisti vehementne podporuju imigrantov, gender a LGBTI - pricom tieto veci VOBEC nejdu dokopy - ked totiz imigranti ziskaju vacsiu moc, prvou obetou budu zeny a sexualne mensiny - a potom sa uz nebudu riesit nerovnake platy, oznacovanie povolani zenskou variantou, ci gej svadby, ale aby zeny nemuseli chodit v plachtach a gejov nekamenovali na namesti... a medzi prvymi, co stiahnu chvost, bude TLG - ti nie ze uz nebudu vymyslat s Women of Nasa, ale zacnu viac produkovat dieliky ako ninja satka ci ghost shroud ma zakrytie zenskych figov :-)

Faire

He? Já měl pocit, že jsem doložil, proč to s neomarxismem nemá nic společného?  ;D No nic, na migranty už dneska nemám, takže tímto končím.

Drobuliatko

Migranti?  :o  Som tu dobre na Lego fore? ::)

Villa Legina

Citace od: mesje kdy 07.03.2017, 16:46:43
... a medzi prvymi, co stiahnu chvost, bude TLG - ti nie ze uz nebudu vymyslat s Women of Nasa, ale zacnu viac produkovat dieliky ako ninja satka ci ghost shroud ma zakrytie zenskych figov :-)

Oni TLG si myslím, že sú si vedomí, že černoši resp. aj moslemovia veľkú záľubu v legu nemajú. ;) Nikdy sa tým tak kultúrne neidentifikovali (my si to ani neuvedomujeme, ale Lego odzrkadľuje európsky životný štýl, bielych ľudí (alebo žltých ;D), našu architektúru, tvary, kreativitu, skrátka im je to cudzie. 

Nebudú si koledovať o ďalšie problémy, ako bol tento: http://www.turkischegemeinde.at/index.php?id=2162

Keď bude Európa islamizovaná, TLG sa presunie na ázijské trhy, popri Európanoch (bieli Američania sú tiež bývalí Európania) totiž ešte Aziati prejavujú nadšenie pre Lego a sympatizujú s európskou kultúrou (viď ako chcú lepšie vrstvy tam napodobňovať všetko európske, dávajú si preoperovať šikmé oči, farbia si vlasy na blond, imitujú celé európske mestečká - šaty, hudba, architektúra, svadby v bielych šatách ako v Európe...atď.atď) 

Anatyt

Citace od: Villa Legina kdy 07.03.2017, 17:38:34
Oni TLG si myslím, že sú si vedomí, že černoši resp. aj moslemovia veľkú záľubu v legu nemajú. ;) Nikdy sa tým tak kultúrne neidentifikovali (my si to ani neuvedomujeme, ale Lego odzrkadľuje európsky životný štýl, bielych ľudí (alebo žltých ;D), našu architektúru, tvary, kreativitu, skrátka im je to cudzie. 

Nebudú si koledovať o ďalšie problémy, ako bol tento: http://www.turkischegemeinde.at/index.php?id=2162

Keď bude Európa islamizovaná, TLG sa presunie na ázijské trhy, popri Európanoch (bieli Američania sú tiež bývalí Európania) totiž ešte Aziati prejavujú nadšenie pre Lego a sympatizujú s európskou kultúrou (viď ako chcú lepšie vrstvy tam napodobňovať všetko európske, dávajú si preoperovať šikmé oči, farbia si vlasy na blond, imitujú celé európske mestečká - šaty, hudba, architektúra, svadby v bielych šatách ako v Európe...atď.atď)

Tak toto už začína hraničiť s rasizmom.

Villa Legina

#53
Citace od: Anatyt kdy 07.03.2017, 17:51:42
Tak toto už začína hraničiť s rasizmom.

Aký rasizmus Anatyt? Čo si to dovoľuješ? Islam sa vôbec netají tým, že hračky pre deti ktoré majú ľudskú podobu (čiže môžme kľudne hovoriť i o lego minifigoch) sú preň problematické -ZAKÁZANÉ!!!!. Fatwa - interpretácia islamského práva ako ju podáva islamský znalec, nie je žiadnym tajomstvom a možno sa dočítať na internete, ako vhodnosť či nevhodnosť hračiek posudzuje:

napríklad tu o bábikách: https://islamfatwa.de/soziale-angelegenheiten/95-familie-und-kinder/erziehung-umgang-mit-kindern/669-puppen-zur-unterhaltung-a-erziehung-kleiner-maedchen-herstellenkaufen

https://islamfatwa.de/soziale-angelegenheiten/95-familie-und-kinder/erziehung-umgang-mit-kindern/448-spielwaren-kaufen-herstellen-welche-allahs-schoepfung-aehneln

alebo tu o figúrkach a zvieratkách

https://islamfatwa.de/soziale-angelegenheiten/95-familie-und-kinder/erziehung-umgang-mit-kindern/312-spielzeug-in-gestalt-von-menschen-oder-tieren

Čiže napríklad kompatibilná so Šariou je napr. tzv. Deeni Doll, ale určite nie Lego minifig.

Faire

Citace od: Anatyt kdy 07.03.2017, 17:51:42

Tak toto už začína hraničiť s rasizmom.

Tohle není argument. Pokud se Ti něco nelíbí, je fair napsat nejen s čím nesouhlasíš, ale taky proč.

Jinak bych tu diskuzi zavřel, už začíná opravdu ulítávat.

Villa Legina

#55
Citace od: Faire kdy 07.03.2017, 18:06:06

Jinak bych tu diskuzi zavřel, ...

Tiež som za, stratila som kopec času, ktorý som mohla vynaložiť naozaj efektívnejšie, presne v zmysle ako si napísal ... s tými talentami  ;)


A vyhlasujem, že nie som žiadna rasistka, ani fašistka. Netvrdím že rasy sú nerovné, netvrdím že nejaká rasa je cennejšia alebo menejcennejšia. Dokonca, nie som si istá, resp. myslím si, že  rasy ako také vôbec neexistujú.... nás ľudí odlišuje skôr DNA...a tam nie je žiadny rasizmus

Hovorím iba o kultúrnych a náboženských odlišnostiach  a to sa nemusí vzťahovať na rasu, ale na lokalitu, dané historické podmienky. Môže byť biely moslem, žltý ateista a môže byť černoch katolík. Ako ľudské bytosti sú rovnocenné. Keď Merkelová dávnejšie vyhlásila že je šťastná že Usama bin Ladin je mŕtvy, tak som to považovala z jej strany za nekorektné, lebo aj on bol predsa ľudská bytosť, síce zločinec, ale aby umieranie človeka vyvolalo u ženy obzvlášť pocity šťastia, zdalo sa mi divné... a zrazu tu na tomto fóre sa dožijem, že ma chlapík označí za rasistku. Fuj...

To že Európania vymierajú je fakt. To že v Afrike je dlhodobá populačná explózia je fakt. To že Európa má migrantskú krízu je fakt. Že je medzi skutočnými obeTami vojny množstvo migrantov ktorí zneužívajú azyl, páchajú trestnú činnosť je fakt. To že striktný islam má problém so zobrazovaním človeka (viď napr. evtl. problém minifig) je fakt. To že mnoho migrantov neuznáva západný systém, ale Šariu, je fakt. To, že EU má obrovské problémy je fakt. Nijako nehodnotím, neodsudzujem, nemám riešenia, iba voľne a logicky uvažujem aká eventuelne budúcnosť sveta bude, lebo kto je tak naivný že si myslí, že prírodné zdroje sú nevyčerpateľné?.

To že svet zanikne nie je žiadna rasistická ideológia, resp. ľudstvu nepriateľská ideológia to je fakt, ak to tvrdia vedci, náboženstvo, prečo by to nemohol povedať aj filozof? A to nie je moja myšlienka ale povedal to L.N. Tolstoj.

Faire

Pro mě ta diskuze byla užitečná. Je fajn nechat si argumenty kontrovat oponentem, a pomáhá ho to samozřejmě taky lépe pochopit. Proto jsem dost zásadně proti nálepkování, ať už rasismem, nebo třeba neomarxismem - to je v podstatě vyhnutí se diskuzi, zbytečné, a dost unfair.

Ještě jednou díky modům za to, že ji nechali proběhnout, IMHO není špatné, když je prostor pro ventilování názorů - pokud se dodržují základní pravidla diskuze.

Anatyt

Citace od: Faire kdy 07.03.2017, 09:03:49
Pořád ještě netuším proč je to špatné, za předpokladu, že platí následující:

1. historicky byly ženy méně vzdělávány a méně pouštěny do výzkumu
2. menší zastoupení žen, než odpovídá jejich schopnostem, způsobuje menší efektivitu využití potenciálu populace (fuj, to je ale strašná věta)
3. ani dnes ještě ženy nemají rovné podmínky a teprve "dohánějí" muže v IQ testech (např. http://noahpinionblog.blogspot.cz/2016/11/the-collapsing-math-genius-gender-gap.html). To by nebylo možné, kdyby měly "geneticky" dané nižší IQ (viz tzv. Flynnův efekt a snižování rozdílu v IQ mezi černochy a bělochy). To by znamenalo, že je brzdí společnost a výchova - třeba v tom, že vědec je vnímán jako mužská role. A pak může být poukázání na to, že i ženy mohou úspěšně fungovat v prominentních vědeckých pozicích, prospěšné.

Chlapče ty by si potreboval navštíviť nejakú vedkyňu - medičku za takéto vyjadrenia.
https://tech.sme.sk/c/20477506/mali-by-zeny-zarabat-menej-ako-muzi-historia-ukazuje-opak.html


Faire

Citace od: Anatyt kdy 08.03.2017, 08:33:04
Chlapče ty by si potreboval navštíviť nejakú vedkyňu - medičku za takéto vyjadrenia.
https://tech.sme.sk/c/20477506/mali-by-zeny-zarabat-menej-ako-muzi-historia-ukazuje-opak.html

Paywall :( Pokud se tam zmiňují studie, nemáš odkaz přímo na ně?

Citace od: Zoufalec kdy 08.03.2017, 10:59:40
http://brickset.com/article/26971/international-women-s-day-minifigures-from-minifigs-me

Parádní! Kéž by LEGO někdy ustoupilo od standardně žlutých obličejů :(