Výstava v muzeu Svitavy (aneb jak to všechno začalo pozn. peki)

Založil franta, 14.11.2006, 08:03:50

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Jaký se vám líbí název výstavy?

LEGO - SVĚT Z KOSTEK
KOSTKY A KOSTIČKY
--nehlasovat--
KOSTKY.ORG
KOSTKY V CZ
LEGO - HRAČKA I HOBBY
LEGO JAKO ŽIVOTNÍ STYL
LEGO - KOSTKY A ZPŮSOB ŽIVOTA
SVĚT Z KOSTEK

tazzy

Co se týče vývoje townu, tak bych dal do nějaké větší vitríny menší (opravdu malé) města, které by obsahovaly hasičskou stanici, policajty, stavbaře,.. ovšem jedno by bylo ze setů z 80. let, druhé z počátku 90. let, třetí z dark ages (Town Jr.) a čtvrté ze CITY 2005/06, případně by se ještě mohlo přidat World City.

Llevelyn

Kristovanoho.. bohatá firma?
Muzeum to vymyslelo /spolu s Frantou/, a je to propagace firmy, ale pokud si TLC všimne, že jsme schopní a ochotní něco udělat, možná udělá i firma něco pro nás.


Firmě může bejt ukradený, jestli v nějaký okresní díře/ Svitavy prominou/ uvidí výrobek řádově stovka lidí. Televizní reklamu vidí daleko víc lidí...etc.


A ehm... žádný AFOL se tu nechce pochlubit ostatním a národu? >:D >:D >:D
Prodej DUPLA a LEGA http://www.mimibazar.cz/bazar.php?user=9365
Dobří holubi se vracejí :-))

Llevelyn

Jo, můžem dodat nějaký plakáty.. nic moc teda, ale v nejhorším poslouží. Mám i oboustrannou samolepku , velkou, někam na dveře, okno.

Část expozice bych věnovala i katalogům z různých let, i tak se dá zdokumentovat vývoj Lega.
Prodej DUPLA a LEGA http://www.mimibazar.cz/bazar.php?user=9365
Dobří holubi se vracejí :-))

***Banana.com

Citace od: Jonas kdy 21.11.2006, 16:05:16
Akce se docela slibně rozjíždí, což je jistě dobře. Dovolte mi však vlastní názor.

Tak jak se to nyní vyvíjí, tak to vypadá spíše na reklamní akci ve prospěch firmy Lego, kterou by ale pro ni z nadšení udělali její fanoušci. Všechny ty náměty, které se nyní objevují na těchto stránkách, počítají s dost velkou (a řekl bych i reprezentativní) prezentací výrobního sortimentu firmy včetně jejích historických výrobků. Taková - dovolte mi to říct - reklamní akce (z hlediska TLC) by skutečně měla být sponzorována i spolupořádána firmou. Proč by ukázky výrobního sortimentu měli dodávat soukromé osoby (pro které je to i určité nezanedbatelné riziko), když by to mnohem lépe a snadněji mohla udělat firma. Od fanoušků by se spíše mělo očekávat nějaké zpestření či doplnění výstavy vlastními výtvory, propagace na Kostkách, pomoc při medializaci, atd.

Chtěl jsem tím pouze říct, že bychom jako fanouškové neměli dělat všechno to, co by ve svém zájmu měla dělat bohatá firma, která se navíc chystá přesouvat velkou část svých aktivit do ČR.

Naprostý souhlas, to samé jsem tu jinými slovy psal v threadu "Chceme mít svůj klub" již dříve, a jsem rád, že to někdo vidí také tak. Bez problémů bych na výstavu poskytl sety, ale myslím, že pokud se TLC či LT nebude chtít na výstavě podílet, informace by měla být dána i návštěvníkům, něco ve smyslu "Jedná se o akci fan clubu, na které se importér Lega pro ČR odmítl podílet".  >:D

Colonel32

a kdo rekl, ze se na tom podilet odmitli?

tema "trestani" TLC ze nam s tim vlastne vubec nepomohli bych zacal resit az ve chvili, kdy to skutecne odmitnou...

Petrjr

Citace od: Jindroush kdy 21.11.2006, 12:59:51
No já můžu samozřejmě do Němec o nějakej ten kit napsat, ale jak je již známo, víc, než katalogy a nějaký vlaječky asi nedostanem. ...
Ještě si rozmyslet, zda budeme jen vystavovat modely, nebo tam dáme (někam bokem, ...) i pokec případně pár fotek z daného tématu (třeba setů co nebudou vystaveny). V takovém případě by se mohlo hodit svolení TLC s použitím jejích materiálů (obrázky, překlady popisu, ...) a podmínky - jako kvalita fotek, zdroj pouze www nebo i (starší) oscanované katalogy či vše co TLC vydala, omezení na prostory muzea nebo i do propagačních letáků, atd atp. A jakým způsobem má v tom případě být zmiňován copyright (nezmiňovat nebo že foto pochází z TLC).
  A bude-li dovoleno použit jejich materiál, tak si vyžádat svolení TLC s (při zachování jimi daných podmínek) mixováním fotek do propagace autorů MOC, kostky.org či muzea.

***Banana.com

Citace od: Mtron kdy 21.11.2006, 18:27:09
To Jonas:
já myslím, že to děláme pro klub Kostky.org, pro radost ze stavění, pro radost ostatním co se na to jistě příjdou podívat. Neděláme však pro Lego ani TLC, protože těm všem jsem jenom pro smích jako nějaký východňáři ( promiňte mi to slovo) lidi , kteří jenom brečí a všechno by chtěli hned zadarmo. Dokažme jim, že jsme schopný, plnohodnotný a hrdý národ a nežijeme tu jak si mnozí myslí sto let za opicemi.

Nepotřebuji nikomu nic dokazovat, a už vůbec ne jménem v dnešní době bohužel tak prázdného pojmu, jako je "národ". Poslední hrdá generace dnes umírá v domovech válečných vysloužilců a nová vzniká jen velice pomalu. 50 let pod taktovkou přisluhovačů Stalina, Chruščova, Brežněva a dalších udělalo z většiny Čechů národ tupých ovcí. :P

***Banana.com

#67
Citace od: Mtron kdy 21.11.2006, 19:12:46
[no po pravdě řečeno jsme národ Švejků, lenivých a jak říkáš i tupých ovcí co čekají že jim všechno spadne do klína, jenomže jako klub legařů potřebujeme dokázat TLC, že si zasloužíme jejich zájem a pozornost. Nebo se pletu ? Budu strašně rád, když budu moc vystavit základnu Mtronu a jejich sety, případně ještě nějaké modely.

Nechci spouštět další flame, ale já to vidím tak, že za sebe na zájem TLC zvysoka s..u, a nehodlám jim dokazovat nic. Nejsem pes, abych stál u boudy a vyl o něčí pozornost. Na...t! >:D. Firma, která nemá zájem o zákazníka, je odsouzena k záhubě, ač se mi zdá, že ignorace zákazníků je spíše endemický jev (daný importérem? ¨)

Petrjr

Viděl bych to také jednoduše.
- Má TLC (LT) zájem o propagační akci v muzeu ve Svitavách? Pokud ano, tak máme šanci s nich něco vydolovat.
- Mají zdejší uživatelé zájem o výstavu ve Svitavách? Pak máme šanci z nás něco vydolovat.


Llevelyn

Dosti "keců".. ;D ;D co by kdo měl/ neměl

Mám přislíbeno od prodejce toto...

1)Požádám o podporu u lidí,u kterých si myslím,že má slova padnou na úrodnou půdu.
2)Poskytnu maximum propagačních materiálů
3)Pokud budete chtít nějaké zboží k přímému prodeji,je možno se dohodnout na nějaké formě komisního prodeje - co neprodáte,vrátíte.

Další kroky budou následovat, budu informovat, jak se situace vyvíjí. Jelikož je před Vánoci a obchod jede na plný pecky, nebude to vyřízeno "zítra" ale v nejbližším možném termínu.


Za sebe můžu nabídnout další propagační materiály popsané výše/níže, zapůjčení setů, zapůjčení prázdných krabic od setů na výzdobu, zapůjčení starších katalogů....etc.
 
Prodej DUPLA a LEGA http://www.mimibazar.cz/bazar.php?user=9365
Dobří holubi se vracejí :-))

Colonel32

Navrhuji presunout diskusi o "srani na TLC" a "srani TLC na nas", pripadne o ceskem narodu nekam jinam, a tady resit ciste to, co pro tu vystavu udelame MY

Jonas

Nerad vstupuji do téže diskuse vícekrát, ale v tomto případě učiním výjimku, a to proto, že se mi zdá, že zde došlo k jasnému nedorozumění. Expresivní reakce, v nichž byla ne zrovna šťastně použita slova jako národ či hrdost, to jenom dokládají.

Můj předchozí příspěvek byl napsán teprve po tom, co se začalo mluvit o koncepci výstavy, která by byla složená zejména a převážně z originálních stavebnic a modelů Lega. Navíc někdo pak začal navrhovat, aby tam byl i Bionicle, Znap a další věci (".... temné stránky Lega ... ", abych citoval), jen aby to bylo kompletní. V tu chvíli by to už pak byla ale výstava o Legu, o jeho sortimentu, vývoji, atd. Ale takovou výstavu má TLC připravenou a občas ji převáží z jednoho místa na druhé. Naposledy jsem ji viděl tuším v Curychu, pár let předtím v Kodani. A takovou výstavu dovede Lego udělat mnohem lépe a řekl bych, že i v globálu levněji.

To co já uznáván a obdivuji, jsou přehlídky vlastních výtvorů Legofandů (buď velké typu Brickfest, TSL, ale i menší, tak jak je zorganizovaly menší lokální kluby). Měl jsem možnost jich pár navštívit v několika zemích světa, kde jsem pobýval. To jsou akce, kde skutečně vidíte věci, které jinde k vidění nejsou. Přivezou je tam lidé, kteří jsou skutečně hrdí (abych použil slovo Mtrona), na to co udělali. Tyto akce jsou cele založeny na vlastních aktivitách, dobrovolnosti, entusiasmu pro věc. Ti lidé jsou schopni přivézt a ukázat velmi cenné věci, které by jinak nikomu (ani muzeu) dlouhodobě nesvěřili - z lidsky pochopitelných důvodů, a to nejenom kvůli případné krádeži, prachu, světlu, kouři, atd ale i třeba proto, že s nimi stále pracují, vylepšují je, apod. Na tyto přehlídky si je troufnou přivézt i proto, že trvají vždy jen pár dní a majitelé je mají tak celou dobu pod téměř dokonalou kontrolou. Z hlediska návštěvníků takovýchto přehlídek je pak důležité nejen to, že vidějí něco, co není běžně vystaveno na regálech obchodních domů, ale také to, že si se staviteli mohou popovídat, přiučit se nejakému tomu know-how, vidět věci v pohybu...

Takže koncepce výstav mohou být různé - na jednom pólu dlouhodobá expozice se všemi svými klady i zápory, na druhém pólu krátkodobá přehlídka skvostů a unikátů i s jejich živými tvůrci. Můj první příspěvek byl o tom, že ta první koncepce vede spíše na prezentaci firmy Lego než aktivit klubu.


Jonas - Můj Brickshelf

Aki

Jasný názor.
- Asi by nebo špatné hodit sem anketku ve které bychom se dozvěděli jaký podíl čeho by si lidé představovali. Konečné slovo, ale bude mít samozřejmě franta a paní ředitelka muzea.
- Pro případnou výstavu pouze MOCů se obávám, že by jich nebylo pro tyto prostory potřebné množství.
- Co se týče délky vystavování, tak mi tři měsíce nevadí a jsem ochotný své MOCy na tu dobu zapůjčit (alespoň budu chvíli myslet zase na něco jiného  ::)), ale to jsem již frantovi psal soukromou zprávou.

Osobně by se mi líbil poměr tak 40:60 ve prospěch stavebnic, ale ty temné strany bych opravdu nechal spát a předvedl jen zajímavé věci.  ;)
C32 dal dle mého názoru kvalitní návrh. Jen si myslím, že samotná amáda (přestože je úžasná) by se vystavovat neměla. Pokud by se z toho ale udělalo nějaké bitevní dioráma, tak to už by zajímavé mohlo být.  8)

Colonel32

#73
Skutecne myslim, ze temne stranky, jako je Bionicle, ZNAP nebo Duplo, at si lego dela samo.

Naopak proti vystaveni originalnich legosetu, zvlastne tech zajimavych, rohodne nic nenamitam. Jde totiz hlavne o to, ze ta vystava ma nejak prezentovat nas, kostkare - neboli ceske AFOLY - a prave sberatelstvi originalnich setu je jeden z nasich nejrozsirenejsich konicku.

Rozhodne bych take doporucil, aby u kazde vitriny bylo napsano, kdo modely zapujcil, aby i nejaka ta nova serie (napr. ti vikings) nebyli tolik vnimani jako soucasny produkt LEGO, ale jako to, ze i nove lego muze byt pro sberatele zajimave, takze takova ta nadcasovost...

Jinak co se moji pancerovky tyce, tak se klidne nejake bitvy zucastnim, idealne bych se mohl pokusit dobyt (nebo dobit? - tedka fakt nevim) nejaky Akiho MOC-hrad

***Banana.com

Citace od: Colonel32 kdy 21.11.2006, 19:21:34
Navrhuji presunout diskusi o "srani na TLC" a "srani TLC na nas", pripadne o ceskem narodu nekam jinam, a tady resit ciste to, co pro tu vystavu udelame MY

Také myslím. To je házení hrachu na zeď. Stačí stručný dotaz na LT/Legáčka apod "Chcete se podílet? " a stručná odpověď "Ano, Ne". Vyřešeno.

***Banana.com

Citace od: Jonas kdy 21.11.2006, 19:50:39
Nerad vstupuji do téže diskuse vícekrát, ale v tomto případě učiním výjimku, a to proto, že se mi zdá, že zde došlo k jasnému nedorozumění. Expresivní reakce, v nichž byla ne zrovna šťastně použita slova jako národ či hrdost, to jenom dokládají.

Můj předchozí příspěvek byl napsán teprve po tom, co se začalo mluvit o koncepci výstavy, která by byla složená zejména a převážně z originálních stavebnic a modelů Lega. Navíc někdo pak začal navrhovat, aby tam byl i Bionicle, Znap a další věci (".... temné stránky Lega ... ", abych citoval), jen aby to bylo kompletní. V tu chvíli by to už pak byla ale výstava o Legu, o jeho sortimentu, vývoji, atd. Ale takovou výstavu má TLC připravenou a občas ji převáží z jednoho místa na druhé. Naposledy jsem ji viděl tuším v Curychu, pár let předtím v Kodani. A takovou výstavu dovede Lego udělat mnohem lépe a řekl bych, že i v globálu levněji.

To co já uznáván a obdivuji, jsou přehlídky vlastních výtvorů Legofandů (buď velké typu Brickfest, TSL, ale i menší, tak jak je zorganizovaly menší lokální kluby). Měl jsem možnost jich pár navštívit v několika zemích světa, kde jsem pobýval. To jsou akce, kde skutečně vidíte věci, které jinde k vidění nejsou. Přivezou je tam lidé, kteří jsou skutečně hrdí (abych použil slovo Mtrona), na to co udělali. Tyto akce jsou cele založeny na vlastních aktivitách, dobrovolnosti, entusiasmu pro věc. Ti lidé jsou schopni přivézt a ukázat velmi cenné věci, které by jinak nikomu (ani muzeu) dlouhodobě nesvěřili - z lidsky pochopitelných důvodů, a to nejenom kvůli případné krádeži, prachu, světlu, kouři, atd ale i třeba proto, že s nimi stále pracují, vylepšují je, apod. Na tyto přehlídky si je troufnou přivézt i proto, že trvají vždy jen pár dní a majitelé je mají tak celou dobu pod téměř dokonalou kontrolou. Z hlediska návštěvníků takovýchto přehlídek je pak důležité nejen to, že vidějí něco, co není běžně vystaveno na regálech obchodních domů, ale také to, že si se staviteli mohou popovídat, přiučit se nejakému tomu know-how, vidět věci v pohybu...

Takže koncepce výstav mohou být různé - na jednom pólu dlouhodobá expozice se všemi svými klady i zápory, na druhém pólu krátkodobá přehlídka skvostů a unikátů i s jejich živými tvůrci. Můj první příspěvek byl o tom, že ta první koncepce vede spíše na prezentaci firmy Lego než aktivit klubu.


Hezky řečeno, prostě bych upřednostnil spíše prezentaci "Lega jako hračky a hobby" než "Lega jako firmy".

betakaroten

Souhlasím s upřednostňováním "Lega jako hobby", dokonce jako dvojího hobby. Přemýšlím, jak vzhledem k návštěvníkům nasadit poměr mezi "sběratelskou" a "stavitelskou" částí.
- Když budou ve vitríně jenom vzorně vyrovnané sety/armády vedle sebe, tak očekávám typické reakce "ťébuch, to muselo stát peněz" a "jakej je v tom rozdíl, jestli sbírají LEGO nebo letadýlka". Někomu se to ale líbí, takže s mírou ano.
- Diorámata jsou podle mě hodně vděčná: výseky z prostředí hradu, města, cizí planety... tady bych se vůbec nebránil kombinaci setů s přestavěnými základními modely a MOCy. Jenže figové mají jaksi omezené herecké schopnosti... takže také s mírou.
- Zajímavé MOCy by naopak klidně mohly být samostatně, případně jenom s "kulisou" (např. ve městě jenom 1 stěna domu v pozadí)

MOCů je tu dost, stačí se jen vrátit ke starším nápadům, prohledat vlastní příspěvky na fóru...

Za sebe nabízím: (jen co jsem si teď vzpomněl)
- vlakové MOCy & variace Santa Fe v různých velikostech
- dioráma z metra
- do města třeba autobus RTO (6stud) a auto Bezpečnosti (4stud)

Colonel32

Betakaroten ma pravdu v tom, ze nesmime sklouznout k ultimativnimu "chubeni se sbirkama", na druhou stranu, myslim, ze i pro vzorne vyrovnane veci by se trocha toho mista najit mela.

a dale:

mozna by bylo nacase zalozit zde na foru samostatnou sekci (nebo podsekci) venovanou teto vystave, a resit nektere veci paralelne. (napr. podpora se strany vnejsich subjektu, co by melo/nemelo na vystave byt, co muze kazdy z nas sam nabidnout)

Leguán

Možná by bylo i zajímavá vitrína typu co všechno lze postavit z jednoho setu - například jak jsme tu měli tu soutěž s dinosauřími pudinky...

***Banana.com

Bylo by i užitečné, zkusit stvořit nějáké video o MOC, které se na výstavu nemají šanci dostat  - například Chadův hrad by se tam musel dovalit letecky  ;D. Promítnout ho smyčkou někde na TV by neměl být problém, pokud muzeum má vybavení

betakaroten

Pokud muzeum má vybavení, tak by se do smyčky mohly dát i Peterovy filmy!

Colonel32

Napady s pudinkovymi MOCy i s filmy jsou hodne zajimave... mozna by se (pokud by TV Nova svolila) dala pouzit i cast jejich reportaze z veekendu

Micho

#82
Teraz som si v kľude v noci konečne túto búrlivú diskusiu prečítal. Obdivujem frantu, že s takým nápadom prišiel a začal prvé myšlienky z neho realizovať.  8)

Je veľmi sympatické koľko entuziazmu tu momentálne je. Je to super a určite veľmi dobré pre organizovanie takého niečoho. Padlo tu určite kopec super nápadov, čo sa aj mne páčia. Určite mnoho z Vás by bolo schopných také niečo zorganizovať alebo sa na tom podieľať.


Z množstva nápadov a myšlienok, ktoré tu padli si dovolím niečo vybrať a možno aj svoje pridať:

1, Nech sa v prvom rade určí, koho to je akcia, kto za ňu nesie zodpovednosť a prípadne aj zožnie úspech voči verejnosti. Tu si dovolím tvrdiť, že prioritné právo má franta. Môže to byť aj toto fórum v zastúpení s J.

2, Ak sa dohodne, že sa na tom podieľajú členovia tohto fóra, tak nech franta určí, alebo cez hladovanie sa vytvorí organizačný výbor pozostávajúci z určeného počtu členov (možno 3 ľudia). Nech sa určia presné právomoci toho organizačného výboru a frantu medzi nimi a voči múzeu. Nech sa stanovia aj rozsahy zodpovednosti medzi jednotlivými členmi výboru a hlavný šéf. Nech si dohodnú spôsoby rozhodovania (ak to vôbec bude potrebné, veď AFOL-ovia sa určite dohodnú).

3, Veľmi dôležité je stanovenie jasného cieľa a účelu celej akcie. Prečo sa to vlastné robí, z akých dôvodov. Čo sa tým chce dosiahnúť. V tomto by zrejme mal mať výbor jasné. Dokonca si osobne myslím, že toto by mal byť prvý bod, len je otázne, kto by to postavil. Možno sa to zdá jasné, ale skúste si na to odpovedať a keď to vysvetlíte nejakému bežnému človeku, čo má detí, či ho to zaujme. 

4, Nech sa stanoví dátumový a plošný rozsah akcie. A samozrejme názov. Na základe toho organizačný výbor vypracuje hrubý až podrobný plán prípravy tak, aby k danému dátumu bolo všetko pripravené. Verím, že otázku reklamy a oslovenie cieľovej skupiny organzátory tiež hravo rozlusknú a využijú sa všetky dostupné možné informačné kanály a urobí sa tomu aj vhodný pijár. Tu aj múzeum niečo prispeje, ako franta spomínal. Len tu je dôležité osloviť správnych ľudí. Tu je vhodné sa zapodievať aj dostupnosť celej akcie (to tiež môže byť na začiatku) - viď mapa.


Krok vytvorenia skupinky hlavných organizátorov považujem za hodne potrebný, v tejto spleti názorov sa nedá všetko riešiť demokraticky. Je dobré a vhodné vypočuť si názory ľudí, ale tie sú väčšinou dosť rozdielne a je potrebné sa rýchlo rozhodovať a konať, aby sa akcia priviedla do úspešného začiatku, zdarného priebehu a super ukončenia.

Tu sa dá určite využívať množstvo nástrojov tohto fóra na určovanie názorov členov fóra (napr. hlasovania, diskusie na tému ...), ktoré môžu mať poradný hlas pre organizačný výbor.


Takže sorry, že som Vás unúval nejakou teóriou, veď určite ju aj mnohí viete tak alebo nejak podobne. Dôležité je, aby sa táto šanca relatívne na financie nenáročnej prezentácie plne využila a priniesla radosť organizátorom a zúčastneným. Aby bolo na čo spomínať ! Samozrejme, ak je o to záujem.  8)

PS: Maličká drobná otázka ... Verím, že aj mimočeskí členovia fóra (slovenskí, rumunskí ...  ;)) môžu poskytnúť svoje výtvory (ak budú mať záujem). A viem si predstaviť napríklad taký Chadziho hrad v strede expozície (aj keď neviem, ako by ho tam Chadzi dostal a či majú takú veľkú vitrínu). Alebo iný vynikajúci výtvor z tohto fóra.

otaznik


Micho

Hellou ! Čo som Vás pribil ťažkým príspevkom? Alebo sa včera vybili všetky patróny?   ;D

franta

Micho, příspěvek byl fakt podnětný a pár věcí si chci s ředitelkou zjasnit, než ti úplně odpovím. Co považuji za důležité, a několikrát jsem to již nadhodil, je to, aby se na akci podíleli kostkaři. Bohužel vás neznám osobně a nechci vybírat tým, který by výstavu přivedl do zdárného otevření. Tady je možná prostor pro ty, kteří se již znají a doporučí.
Nasávám vaše podněty a zase se brzo ozvu. Nevím jestli zítra bude ten správný okamžik, čeká mě zpevnění zubů v dolní čelisti. Inu, stáří.

franta

Několik dalších informací. Název - KOSTKY.CZ
Termín 3. února - 13. května
Pojištění - na 1 milion proti čemukoli (požár, poškození, zcizení)
Doprostřed a do prostoru recepce a vchodu je možno umístit dalších 6 ks vitríny 1x1m. Tam lze také postavit případně velkoobjemový reklamní figurky, či jiné materiály. Dále jsou k dispozici kliprámy 1x0,70m.
Místnost s televizí s těma přístrojema na promítání je hned za expozicí.
Na návrhu plakátu a pozvánek se začíná pracovat.
Osvětlení je kombinace umělého a přírodního, okna lze zastínit.
Tak.
Pusťme se tedy do scénáře výstavy.



Aki

Citace od: franta kdy 23.11.2006, 09:00:45
Pusťme se tedy do scénáře výstavy.

Otázku základního parametru již moložil Micho:

Citace od: Micho kdy 22.11.2006, 02:19:42
3, Veľmi dôležité je stanovenie jasného cieľa a účelu celej akcie. Prečo sa to vlastné robí, z akých dôvodov. Čo sa tým chce dosiahnúť. V tomto by zrejme mal mať výbor jasné. Dokonca si osobne myslím, že toto by mal byť prvý bod, len je otázne, kto by to postavil. Možno sa to zdá jasné, ale skúste si na to odpovedať a keď to vysvetlíte nejakému bežnému človeku, čo má detí, či ho to zaujme. 

Myslím, že toto by měl být bod č.1!

- Jde tedy o představení nás jako "komunity"? (takové Obrázky z dějin národa Kostkařského)
- Představení stavebnic Lego a jejich "krásy", případně možností?
- Nějaká parafráze na novácké: Kostky jsou vrženy?
- Něco úplně jiného?

Petrjr

Citace od: franta kdy 23.11.2006, 09:00:45
Několik dalších informací. Název - KOSTKY.CZ
Nebude to zavádějící? Formát NĚCO.CZ je typicky počítačový a ten kdo tomu trochu rozumí (dnes už celkem dost lidí) si to bude hned asociovat s doménovým jménem kostky.cz (www .kostky. cz).
Jenomže ty má v držení "SYNOT W, a.s."

Jméno domény:    kostky.cz
E-mail pro oznámení:    senior@synot.cz
Doména zaplacena a je v zóně CZ
Registrace od    16.04.2002
Expirace    15.04.2007

Držitel  - Identifikátor  - Od
SYNOT W, a.s. - SYNOT - 16.04.2002

A stránky nefungují (resp. jsou přesměrovány na default page webhostera). Pro nás možná naštěstí.


Jindroush

Synot je veliká firma v oblasti hazardu, takže registrace 'Kostky' má tak trochu smysl pro jejich účel podnikání. Snažil jsem se od nich doménu získat, ale moje maily asi padaj do koše.  ::)
Jindroush. (Moje Brickshelf galerie zde)