42054 Claas Xerion 5000 Trac VC

Založil MarPet, 27.11.2018, 19:52:55

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

MarPet

Zdravím. S mužem jsme poskládali traktor se zadním ramenem s power funkcemi. Po vložení šesti baterií a uzavření a zapnutí svítí zelené světlo, tudíž funguje. Ale jakmile to napojíme pod kapotu a připojíme motorek, tak to zhasne a vůbec netušíme co s tím. Myslíte, že může být problém ve funkčnosti motorku nebo můžeme mít zapojeno něco špatně?

Anatyt

Naliali ste do nádržky naftu?

Engine

Zapojeno špatně to snad nebude. Tam asi není, jak to zapojit špatně.

1) Jak přesně se projeví to zhasnutí? Jakože máte zapnutý bateriový box (svítí) a jakmile k němu připojíte motor, tak LEDka prostě shasne a motor se netočí i když vypínač zůstal v poloze zapnuto?
2) LEDka shasne úplně, nebo svítí méně?
3) Chová se to stejně při zapnutí bateriového boxu na druhou stranu? (Vypínač má tři polohy: zapnuto, vypnuto a zapnuto)
4) Zkoušeli jste jiné baterie? Pokud jsou hodně vybité, tak nezatížené rozsvítí LEDku, ale při zapojení motoru se sníží napětí, až by mohla i LEDka shasnout.
5) Motůrek už je vestavěný v traktoru? Třeba je motor přetížený, tzn. něco je špatně postaveno?
6) Máte k dispozici jiný motorek nebo jiný bateriový box? Bylo by dobré zkusit jejich kombinace.

HD

#3
Pokus o volný překlad prvního komentáře (ze zdejšího cynického nářečí, Anatytčiny):
A jsou baterie plně nabité (s napětím na jednotlivých článcích plných 1,5V, resp. 1,2V pro dobíjecí)?
Rozsvícení indikační LED na pouzdru na baterie není tak náročné jako pohon motorku.
Další závady bych zkoumal až po vyloučení této. ;)

EDIT: Aha, Engine byl rychlejší a systematičtější.
Pokud Vás zajímá přehled mojí tvorby, následujte link na rozcestník:
https://linktr.ee/horcikdesigns

tomaslambo

Zkontrolujte baterky, celé převodové ústrojí, jestli se vše pohybuje volně, nebo jestli není něco v krajní poloze. Projděte krok po kroku návod, jestli jste někde neudělali chybu a nezaměnili nějaké díly. Jestli nic nenajdete vyndejte motor zkuste ho samostatně.

Taky nejsem první, kdo reaguje, ale opakování je matkou moudrosti ;)

MarPet

Engine:
Přesně jak popisuješ v bodu č.1. V bateriovém boxu máme úplně nové baterky, samostatně box svítí, ale po připojení motoru ledka zhasne úplně a nesvítí ani v poloze levé tak v pravé. Návod jsme kontrolovali a máme vše zapojeno správně. Náhradní box ani motor nemáme. Je to naše druhé lego technic celkově a tohle je naše první s power funkcemi. Jsme z toho jeleni.

Drobuliatko

Mozno je naozaj chybny vyrobok. Tak potom reklamacia a vymena tovaru.

Engine

V tom případě bych opravdu odpojil mechanizmus od motoru. Pak můžete zkusit:
1) jestli se mechanizmus sám o sobě může volně pohybovat, nebo klade velký odpor. Pak by bylo něco špatně postaveno, nebo je to v krajní poloze, nebo něco extrémně utaženého.
2) jestli se motor bez zátěže roztočí, nebo jestli stále zůstane stát. Pak by to byla chyba motoru, případně bateriového boxu.

MarPet

Tak jsme motor vytáhli a stále žádná reakce, tudíž jsme narazili zřejmě na špatný kus. Zkusíme sehnat jiný a znova zapojit. Každopádně děkujeme za tipy a rady  :) :)

fanda

Ještě bych zkusil motor roztočit ručně.

sohibil

Citace od: fandadolega kdy 28.11.2018, 18:47:08
Ještě bych zkusil motor roztočit ručně.
Ja by som to radšej neskúšal. Ak sa chystajú reklamovať vadný kus a náhodou ho nejak mechanicky poškodia, majú po reklamácii.
Nečakajte odo mňa chválu, z toho je len stagnácia.
Čakajte dotazy na techniku stavby a kritiku. Jedine to posúva vpred.

PsychoWard666

Roztočení motoru ručně mu nic neudělá  ;) A mě vyreklamovali i nefunkční rozebraný servomotor, který sem se snažil opravit svépomocí. Jenom ho i tak chtěli poslat.

MarPet

My ho bohužel nevyreklamujeme, protože jsme koupili lego sice nerozbalené, ale přes bazar. Takže zkusíme objednat nový motor a uvidíme. Každopádně děkujeme za rady.

Lattak

Ja som pred časom riešil padajúcu hlavu u Wall-E. Stavebnicu som kupoval cez bazar. Poslali mi opravnú sadu.

Technic BOOM

U toho M motoru môže ísť o poškodený prívodný káblik (Prerušené drôtiky). Skúste ho zapnúť a pohýbať s tým káblikom trochu ho tam dotlačiť alebo povitiahnúť. A ak sa motor roztočí tak je ho treba rozobrať skrátiť káblik a naspäť naspájkovať.   

PsychoWard666

Citace od: MarPet kdy 30.11.2018, 07:25:58
My ho bohužel nevyreklamujeme, protože jsme koupili lego sice nerozbalené, ale přes bazar. Takže zkusíme objednat nový motor a uvidíme. Každopádně děkujeme za rady.

Vyreklamují to bez problémů, nezajímá je z jaké to je stavebnice a jak je to staré, takže napiš na podporu a budou ho nejspíš chtít poslat, ale pošlou ti nový   ;)