Shrnutí

Založil bryan77, 29.09.2008, 15:45:15

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

bryan77

Ahoj všichni kluci stavěči.Nedávno sem se zde registroval a musim říct že snad všechno co sem zde vyděl je naproto skvostný.Ale nelezemi do hlavy jedna věc a to jak to celé vymýšlíte.Když vezmu třeba Petra a jeho Úžasný Irisbus.To si někde seženete plány a pak co?  ??? Atřeba kostky kde ty berete.Jste skvělý a doufám že jednou mazi vás zapadnou ale nejdřív to musim všechno celý pochopit :'( .Dík moc. :D

peter

Citace od: bryan77 kdy 29.09.2008, 15:45:15Ahoj všichni kluci stavěči.Nedávno sem se zde registroval a musim říct že snad všechno co sem zde vyděl je naproto skvostný.Ale nelezemi do hlavy jedna věc a to jak to celé vymýšlíte.Když vezmu třeba Petera a jeho Úžasný Irisbus.To si někde seženete plány a pak co?  ??? Atřeba kostky kde ty berete.Jste skvělý a doufám že jednou mazi vás zapadnou ale nejdřív to musim všechno celý pochopit :'( .Dík moc. :D
>:D

Těší mě, že jsi uvedl zrovna můj busíček ;D Nemyslím si však, že jsem kdo ví jaký stavitel. Stačí se podívat po fóru a nejde se zde několik dalších stavitelů, o kterých si osobně myslím, že staví daleko lépe než já.

Co se však týká mých postupů, tak především hlavní impuls je nějaký momentální nápad, inspirace. Potom si najdu na netu obrázky, plány, popisy a pak to tak nějak sestavuju.

Co se týká dílků, tak už přeci jen mám v oku jakš takš co si mohu dovolit a co už ne. Pokud mi ale přeci jen nějaký ten díl chybí, tak pak dokupuji na BL. Nákupy však nemám časté a pokud už k nějakému dojde, tak už kupuji něco na víc.

V současné době mám v hlavě dva projekty, které bych rád postavil, ale zatím mi chybí pár dílků. Nad jedním už přemýšlím cca 2 roky a myslím, že po vánocích se do něj pustím a ten druhý cca půl roku a na ten se možná pustím dříve. Každopádně čas jsem investoval do průběžných nákupů dílků a shánění podkladů.
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

Marty713

Sakra chlape, tim autobusem jsi nastavil laťku příliš vysoko.
Teď si nejsem jistý, jestli ti vůbec můžu odpovědět z pohledu stavitele. Ale myslím, že právě možná to ti taky pomůže.

Tyto velké modely jsou ohromující a člověk leckdy nemůže ani dýchat, jak je v šoku z jejich propracovanosti a promyšlenosti, ale aby jsi jednou takový model postavil, musíš mít, jak se říká, "LEGO v ruce".

A aby ti lego vlezlo pod kůži, musíš si sám pro sebe stavět menší modely, které se budou časem zvětšovat a zdokonalovat. Tak získáš určitou dovednost, díky které budeš moci v budoucnu vymýšlet složitější kombinace. Obecně vzato celé je to jen o kombinacích.

Jestli už máš nějaké zkušenosti s legem, uvidíš, že postavíš pár menších vinět a moců a za chvíli budeš stavět modely jako já nebo většina kostkařů.

A až se nahromadí kostky a zkušenosti, nic už ti nezabrání v tom, abys stavěl podle libosti. ;)

Ohledně nápadů. Určitě jsou jednou z nejdůležitějších věcí. Bez nápadu není nic. Nápad je prvotní impulz, myšlenka, kterou se pak celou dobu snažíš dostat do reality. A kde je brát? Stačí se kouknout z okna, všude kolem nás je inspirace. Stavět a vymýšlet můžeš všechno. :D

JardaL

Jak psal Peter.
Je to stejné, ať stavíš modely z papíru, mosazi, dřeva nebo rozžvýkanýho chleba... >:D
NEjdřív dostaneš nápad či inspiraci - většinou je to momentální záblesk, že tohle by se asi dalo dobře stavět a mohlo by to skvěle vypadat, potažmo, že tohle ještě nikdo před tebou asi :-)) ještě nepostavil.

POkusíš se na netu, diskusních forech, po známých i neznámých sehnat dostupné podklady (záleží na hloubce propracovanosti, do které se až pustíš) a začneš prvotní úvahy o velikosti, měřítku, barevnosti, způsobu skládání dílků atp. Někdo v této fázi používá počítač a příslušný software, ale já osobně mám raděj klasiku - tj. všechno si nejprve prototypem ozkoušet nanečisto.  No, pak zhruba asi zjistíš, kolik a čeho budeš potřebovat a provětráš peněženku nákupem na Bricklinku, Ebayi nebo v hračkárně (pokud budeš rovnou kupovat celý sety).

NO a pak už je to celkem jednoduchý - je to jako luštit křížovku nebo řešit hlavolam - máš daný tvary kostek a danej definitivní tvar toho, co stavíš, a řeších akorát jak to nahňácat dohromady, aby to správně vypadalo. A když to postavíš do definitivního tvaru, tak tě napadne kopa dalších nápadů a tak to rozebereš a zase složíš.
Pak se s tím pochlubíš na foru a získaš další nápady z venku a předěláš opět. No a pak, když to máš maximálně propracovaný, tak to rozebereš, protože už máš v hlavě další inspiraci a potřebuješ kostky.  Nekonečný koloběh lega...

Tak to by tak ve zkratce   ;D  bylo..
Piš holoubku piš, brzo zcepeníš.

bryan77

No to víš já začal ve třech letech na Duplu a v pěti sem přesedlal na System takže si myslim že vztah k němu mam.Mě práve jen zaráží ta skvělá propracovanost a hlavně ta velikost prostě bomba.Až dam dohromady nějaký peníze a hlavně čas tak začnu na ničem (výrazně menčím a jednoduším  :D) pracovat.PS dík za podporu.Ahoj