Výměna motoru lego 42009

Založil Vaclav4, 14.04.2019, 16:54:19

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Vaclav4

Dobry den, chtěl jsem se zeptat koupil jsem motor 8882power functions XL, byl B někdo schopný ho zakomponovat místo stávajícího, který jsem vyndal ale bohužel si nevím rady jak to přestavět. Byl tam motor dosti slabý (L) na funkce. Nejsem žádný odborník proto se obracím zde. Samozřejmě zaplatím. Diky moc Vaclav

Chairudo

Ahoj, s tímto ti nepomůžu, ale nezakládej prosím kvůli jedné otázce více vláken. Svůj problém můžeš řešit v jednom již existujícím vlákně a to ideálně zde

díky ;)
YouTube LEGO videa, Fotky z výstav na Flickr

Vaclav4


samy405

XL motor má stejné uchycení jako L motor. Neřekl bych, že L motor je na toto slabý ... jsou tam kluzné spojky (bílé ozubené kolečka) . Nejsem si jist, že tam bude dostatek místa na předělání na XL motor ... ale když tak rád poradím ... foto by bylo ?

Vaclav4

Dobrý den, to byste byl zlatý. Já se v tom vůbec nevyznám, jaké foto kdyztak vyfotím. Diky

Vaclav4

Tamto je motor který jsem vyndal,

Vaclav4

Tenhle jsem koupil 8882

Chairudo

jen info k funkčnosti, i když je XL motorek možná o polovinu výkonnější než L, je taky cca 2x pomalejší.
Přesné statistiky všech motorů jsou myslím kdesi v Technic sekci.
YouTube LEGO videa, Fotky z výstav na Flickr

Vaclav4

Ano,to by tak nevadilo, .myslite kdyby se ti nějak poupravilo že by se tam dal dat,nemuselo by to vypadat jako předtím, omlouvám se ale nejsem vůbec technickéj typ.

HD

#9
Je cílem zvednout jen větší (těžší) břemeno třeba i za cenu delšího času? Pokud ano, tak není třeba vyššího výkonu, pouze stačí zvýšit hodnotu točivého momentu na navijáku, ideálně změnou převodového poměru - navíc není potřeba měnit a kupovat celý motor. Pravda, jelikož výkon (P), moment točivý (M) a rychlost otáčení osy cívky (w) jsou svázány jednoduchým vzorcem P=M.w, pak bude při zvýšení momentu snížena rychlost. Nejsem si ale jist, jestli tak těžký náklad unese konstrukce jeřábu. Stavebnice bývají vybaveny motorem, respektive převodovým mechanismem, který zhruba odpovídá únosnosti konstrukce (a mnoha dalším parametrům týkajících se bezpečnosti při hraní (prokluzová kola, atp.))
Zvýšení možností původního elektromotoru lze dosáhnout i pomocí změny napájení.
Jinak, ze mě se "technický typ" stal právě tím, že jsem si řešil takovéto podobné problémy.  ;)
Pokud Vás zajímá přehled mojí tvorby, následujte link na rozcestník:
https://linktr.ee/horcikdesigns

Vaclav4

Děkuji za vyčerpávajícíci info,.nemel byste zájem mi s tím pomoci,me tam nešel dát zpátky ani ten původní když jsem si to chtěl zkusit,.abych tím ještě něco nezničil. Já vám vás čas rád zaplatím.

Vaclav4

Kdyby bylo potřeba nějaký náhradní dílek,mam zbytek odtahovky

samy405

vemte to na výstavu do olomouce 18-19.5 tam to dáme dokupy :)