Kostky.org

Diskuse o stavebnicích => Castle & Pirates => Téma založeno: milanv kdy 20.01.2019, 22:46:58

Název: Společný projekt: Krajina strašidel
Přispěvatel: milanv kdy 20.01.2019, 22:46:58
Krajina strašidel - pozvánka

Poštovní vrána mi donesla toto pozvání, tak se neváhám s vámi podělit:

(http://www.ucw.cz/~milan/lego/Strasidelny_hrad/svitek_m.png) (http://www.ucw.cz/~milan/lego/Strasidelny_hrad/svitek.png)

A kdo je zván? Vy, všechna strašidla a jiní netvoři z blízkého okolí! Pochlubte se: kdepak to tady bydlíte a jak máte doma (strašidlácky) naklizeno? Kdo Evelíně Bílé na pozvánku odpoví, pro něj přijede v předvečer Velké luny Hradní Hromadná Doprava a zdarma ho doveze na zmíněný hodokvas!

Podrobnosti následují, včetně magické mapy (mamapy): udejte své masouřadnice...
Název: Společný projekt: Krajina strašidel - mapa a detaily
Přispěvatel: milanv kdy 20.01.2019, 22:49:28
Krajina strašidel - podrobnosti a mapa

Evelína, svobodná a bílá paní na Cíkrštejně pořádá pro okolní spřátelená strašidla a jiné netvory či bytosti veliký hodokvas. Na nás je o tom podat (trojrozměrnou) zprávu lidu plzeňskému a příp. na dalších výstavách. Pokud mi pomůžete dostatečně rychle, tak i lidu olomouckému jarnímu (výzva!).

Co to znamená v legové řeči - to je nejlépe říci legem samotným. Proto následuje mapa okolní krajiny, měřítko 1:4 (vertikálně 1:3).

(http://www.ucw.cz/~milan/lego/Strasidelny_hrad/model_l.png) (http://www.ucw.cz/~milan/lego/Strasidelny_hrad/model_l_big.png)

Vlevo vzadu vidíte hrad Cíkrštejn, vpravo vzadu Drákulovu zříceninu, pak např. mlýn, rybník, říčku vytékající z močálu - ale konkrétnější záměrně nejsem. Dále je už dán jenom profil terénu - obsazení je na vás: jaké strašidlo tam bydlí, v čem, co má okolo sebe... A to je přesně ono: jdete do toho se mnou? - užijeme si strašidýlka "v reálu" místo na pouti, tam kde žijí "doopravdy" a když nejsou ve (strašecí) službě, oddávají se společně nevázanému veselí. Kdo by si nechtěl zahrát kuželky s hlavou bezhlavého rytíře! Zatímco ji on bezhlavě hledá po všech koutech. Osvětlení stolu bludičkami, které v nestřežený okamžik uzobávají z hostiny... A to je jen na hradě - v lesích, skalách a močálech se teprve dějí věci! Co, to záleží právě na vás. Vaše nápady, to je na co se tak těším! Za odměnu pak vaše strašidlo vezme Hradní Hromadná Doprava na Evelínin hodokvas. Přeci jenom, 400 let od nahradbyvzetí se neslaví každý den! Pardon, noc...




Technické detaily:

Základní moduly jsou (šedé) baseplate 32x32, plus 4 větší (2x 32x48, 2x 48x48) a několik možností podzemních prostor - staví se zvlášť od vrchního terénu (buď stejným autorem nebo i jiným). Může někoho zarazit členitost terénu a z toho plynoucí nutnost komunikace se sousedy. Jsem si toho vědom, a proto jsem připravil s Ditou tuto trojrozměrnou mapu: je rozdělená na vaše moduly, každý je nafocený i zvlášť (ze všech stran), a tak je jasně vidět, jak má profil na každé jeho straně vypadat. Také si všimněte, že moduly jsou členité různě, takže si můžete zvolit jak podle chuti, tak podle toho, na co se cítíte: od modulů téměř plochých po terén se skalami nebo říčkou.

Další zvláštnost je ta hnědá "cestička". Jedná se o trať pro Hradní Hromadnou Dopravu. Speciální konstrukci monorailu, kde trať je z běžných bricků a plate a zapadá tak do krajiny. Podrobnosti ve zvláštním příspěvku o monorailu.


Výškopis:

V mapě vidíte základní plate, na ní 3 vrstvy černé, pak různou výšku LBG podpěr a vrchní plate s barvou terénu. Ve skutečnosti to odpovídá (šedé) baseplate, na ní základní výška 3 bricky (černého) podstavce, zvýšeného příp. podle místní výšky terénu. Ta se počítá podle horní hrany. Tj. např. výška 0 je v mapě znázorněna dvěma vrstvami černé a jedné barevné, protože nahoře na terénu je už pak ta správná výška (3). V reálu samozřejmě vždy tento počet bricků plus jedna plate s barvou terénu. Na některých místech (podzemí, říčka) se jde pod základní výšku.

Pro lepší představu:
(http://www.ucw.cz/~milan/lego/Strasidelny_hrad/vyskopis.png)
plate na mapě odpovídají brickům ve skutečnosti, plus nahoře je plate v barvě přísl. části terénu

pohledová strana: podstavec je černý, baseplate je LBG; v podstavci může být vestavěné "podzemí", ale to na myšlence nic nemění

zastavěné (vnitřní): baseplate je libovolné barvy, podstavec je libovolná děravá konstrukce, která vydrží transport
(baseplate je ohebná mrcha!)



Strašidla:

Kromě několika málo výjimek (Drákula, Evelína apod.) není určeno, kde jaké strašidlo bydlí. Je potřeba mít na paměti, že se jedná o okolí hradu v české krajině a podle toho uvažte, komu příbytek postavíte. Tradiční strašidla, nevázaná na jeden konkrétní příběh (film) jsou základem. Plus, jako ve všech mých projektech, vyhnout se všemu, co firma LEGO přímo vydává jako příběh (postavy z Harryho Pottera tedy ne, ale obecný kostlivec nebo mumie ano).

Na závěr ještě pohled na terén z druhé strany:

(http://www.ucw.cz/~milan/lego/Strasidelny_hrad/model_b.png) (http://www.ucw.cz/~milan/lego/Strasidelny_hrad/model_b_big.png)
Název: Společný projekt: Krajina strašidel - Hradní Hromadná Doprava
Přispěvatel: milanv kdy 20.01.2019, 22:50:16
Krajina strašidel - Hradní Hromadná Doprava (monorail)

Hradní Hromadnou Dopravu (HHD) obstarává kočár paní Evelíny.

(http://www.ucw.cz/~milan/lego/Strasidelny_hrad/upoutavka.jpg) (https://www.youtube.com/watch?v=fl1uPhsWK4M&feature=youtu.be) (http://www.ucw.cz/~milan/lego/Strasidelny_hrad/kocar_s.jpg) (http://www.ucw.cz/~milan/lego/Strasidelny_hrad/kocar_s.jpg)

A jak pro něj připravit trať?

Základ je zeď vysoká 2 bricky a 1 vrstva Tile. Zatáčky se dělají metodou "kruhová věž", minimální poloměr zatáčky je 12 studů - vše je zřejmé z následujících náčrtků, včetně odzkoušeného terénu okolo, aby nevadil průjezdu. Stoupání a klesání je potřeba postavit tak, aby vrchní hrana byla co nejplynulejší. Osvědčily se staré panty (https://www.bricklink.com/v2/catalog/catalogitem.page?P=4275#T=C).

(http://www.ucw.cz/~milan/lego/Strasidelny_hrad/zatacka.png) (http://www.ucw.cz/~milan/lego/Strasidelny_hrad/zatacka.png) (http://www.ucw.cz/~milan/lego/Strasidelny_hrad/zatacka_pudorys.png) (http://www.ucw.cz/~milan/lego/Strasidelny_hrad/zatacka_pudorys.png)

Jak zeď, tak místo kolem ní, nemá mít ve skutečných modelech jednotnou barvu, účelem je splynout s terénem. To tzv. "okolní místo" může být jakkoli ztvárněno, jen musí jeho nejvyšší body být minimálně ty 2 bricky a 1 Tile pod úrovní vršku zdi. Tj. nemusí (a neměla by) být ani ploché ani bez detailů!
Název: Společný projekt: Krajina strašidel - organizační oznámení
Přispěvatel: milanv kdy 20.01.2019, 23:57:03
Krajina strašidel - organizační

(http://www.ucw.cz/~milan/lego/Strasidelny_hrad/mapa_s.png)


modulnázevstavitelstrašidlapoznámka
mapa (http://www.ucw.cz/~milan/lego/Strasidelny_hrad/modul_A.jpg) ADrákulova zříceninaHardegonDrákula
mapa (http://www.ucw.cz/~milan/lego/Strasidelny_hrad/modul_A.jpg) A podzemíDrákulova zříceninaHardegon
mapa (http://www.ucw.cz/~milan/lego/Strasidelny_hrad/modul_B.jpg) BPropastterén: Igorus, scénka: MilanVmýtické potvory, příp. ohnivcispojený s podzemím C - drač slují
mapa (http://www.ucw.cz/~milan/lego/Strasidelny_hrad/modul_C.jpg) CPoledniceIgorusPolednice
mapa (http://www.ucw.cz/~milan/lego/Strasidelny_hrad/modul_C.jpg) C podzemídračí slujIgorusdrakviditelné z jihu i východu, spojené na severu s B
mapa (http://www.ucw.cz/~milan/lego/Strasidelny_hrad/modul_D.jpg) DŠibeniční vrchMartinSsmrtka, umrlci
mapa (http://www.ucw.cz/~milan/lego/Strasidelny_hrad/modul_D.jpg) D podzemíKostniceMartinSkostnice
mapa (http://www.ucw.cz/~milan/lego/Strasidelny_hrad/modul_E.jpg) E(ne)opuštěný hřbitovPoolduchové
mapa (http://www.ucw.cz/~milan/lego/Strasidelny_hrad/modul_F.jpg) FTříhlavý pes číháhawrantříhlavý pes
mapa (http://www.ucw.cz/~milan/lego/Strasidelny_hrad/modul_G.jpg) GVlkodlačí doupěmatkavlkodlaci
mapa (http://www.ucw.cz/~milan/lego/Strasidelny_hrad/modul_H.jpg) HFotbalPetronelkostlivci, bezhlavý rytíř a jeho hlava
mapa (http://www.ucw.cz/~milan/lego/Strasidelny_hrad/modul_I.jpg) IChaloupka na muří nožceyanicebabizna
mapa (http://www.ucw.cz/~milan/lego/Strasidelny_hrad/modul_J.jpg) JBahňáci v močálematkabahňák
mapa (http://www.ucw.cz/~milan/lego/Strasidelny_hrad/modul_K.jpg) KBába z mokřinJetaMbabizna
mapa (http://www.ucw.cz/~milan/lego/Strasidelny_hrad/modul_L.jpg) LSoutokSihajabludičky
mapa (http://www.ucw.cz/~milan/lego/Strasidelny_hrad/modul_M.jpg) Mdolní nádvoříMilanVmnohonástupiště Hradní Hromadné Dopravy
mapa (http://www.ucw.cz/~milan/lego/Strasidelny_hrad/modul_M.jpg) M podzemíKouzelníkova laboratořMilanVčernokněžníknaznačený průchod do pekla
mapa (http://www.ucw.cz/~milan/lego/Strasidelny_hrad/modul_N.jpg) NVodníkova domácnostMilanVvodník
mapa (http://www.ucw.cz/~milan/lego/Strasidelny_hrad/modul_O.jpg) Ohorní nádvoříSanna+RyxeEvelína a mnohohodokvas a strašidelný rej
mapa (http://www.ucw.cz/~milan/lego/Strasidelny_hrad/modul_O.jpg) O podzemípekloMilanV+matkačerti (a jejich oběti)viditelné ze západu a ze severu; může být dvoupatrové
mapa (http://www.ucw.cz/~milan/lego/Strasidelny_hrad/modul_P.jpg) PStrašidelný mlýnšipkačerti
Název: Re:Společný projekt: Krajina strašidel
Přispěvatel: Hardegon kdy 21.01.2019, 01:16:13
Jdu do toho a hlásím se na A včetně podzemí  ;)
Název: Re:Společný projekt: Krajina strašidel
Přispěvatel: milanv kdy 21.01.2019, 02:21:37
Citace od: Hardegon kdy 21.01.2019, 01:16:13
Jdu do toho a hlásím se na A včetně podzemí  ;)
Skvěle, vítej na krásné, romantické zřícenince! Dej vědět, jaká další strašidla tam umístíš, pokud nějaká, např. do toho podzemí. Zatím jsem ti tam napsal jen Drákulu.
Název: Re:Společný projekt: Krajina strašidel
Přispěvatel: Pool kdy 21.01.2019, 13:51:58
Mě napadlo udělat na fleku E starý hřbitov či nějaké jeho zarostené pozůstatky, kosti trčící ze země, kostlivci, nějaký duch co tam straší. Ale nevím co je přesně v plánu a parcele D, aby to nebylo moc podobné  :).
Název: Re:Společný projekt: Krajina strašidel
Přispěvatel: milanv kdy 21.01.2019, 13:56:22
Citace od: Pool kdy 21.01.2019, 13:51:58
Mě napadlo udělat na fleku E starý hřbitov či nějaké jeho zarostené pozůstatky, kosti trčící ze země, kostlivci, nějaký duch co tam straší. Ale nevím co je přesně v plánu a parcele D, aby to nebylo moc podobné  :).

To by se mi líbilo! Martin chce na D šibeniční vrch, tak by to  sobě pěkně pasovalo. Domluvte se a potvrď mi, že si tě můžu napsat na E.
Název: Re:Společný projekt: Krajina strašidel
Přispěvatel: milanv kdy 21.01.2019, 13:58:51
Tabulka modulů (http://www.kostky.org/forum/index.php?topic=52132.msg266734#msg266734) už  slůvky "mapa" odkazuje na pohledy na každý modul, ze všech světových stran. Můžete si tak ověřit jak výškové profily ze všech stran, tak např. prostor pro podzemí.

Ještě doplním později poznámky a názvy modulů, jak se budou postupně určovat.
Název: Re:Společný projekt: Krajina strašidel
Přispěvatel: Pool kdy 21.01.2019, 14:33:36
Citace od: milanv kdy 21.01.2019, 13:56:22
To by se mi líbilo! Martin chce na D šibeniční vrch, tak by to  sobě pěkně pasovalo. Domluvte se a potvrď mi, že si tě můžu napsat na E.

Ano, ano, domluveno a něco tam spácháme, tak si mě tam hnedle napiš.
Název: Re:Společný projekt: Krajina strašidel
Přispěvatel: milanv kdy 21.01.2019, 15:22:17
@Pool: super, jsi zapsaný.

V tabulce modulů (http://www.kostky.org/forum/index.php?topic=52132.msg266734#msg266734) jsou přidané moje poznámky z tvorby krajiny: kde se očekává nějaké konkrétní využití nebo odkud bude podzemí vidět apod.
Může vás inspirovat.
Název: Re:Společný projekt: Krajina strašidel
Přispěvatel: matka kdy 22.01.2019, 16:51:14
Vezmu si močál J pro Bahňáka.
Název: Re:Společný projekt: Krajina strašidel
Přispěvatel: Ryxe kdy 22.01.2019, 18:12:19
Vypadá to na super projekt, úplně podle mého gusta >:D. Když jsem téma četl poprvé, zaradoval jsem se , pak jsem si ale uvědomil, že kdybych se přihlásil, asi už bych si toho naložil příliš, tak tedy budu rád sledovat, jak se projekt bude vyvíjet a těšit se na zajímavé strašidelné kreace ;)
Název: Re:Společný projekt: Krajina strašidel
Přispěvatel: milanv kdy 22.01.2019, 18:17:31
@matka: super, už se nám to pěkně plní!

@Ryxe: chápu, máš toho dost, ale je to škoda. Těšil jsem se na aspoň jednu baseplate s pořádně drsnými strašidláky! :)
Název: Re:Společný projekt: Krajina strašidel
Přispěvatel: Sihaja kdy 23.01.2019, 10:29:35
Já bych udělala na L nějaký víly/bludičky...
Název: Re:Společný projekt: Krajina strašidel
Přispěvatel: milanv kdy 23.01.2019, 23:29:27
Citace od: Sihaja kdy 23.01.2019, 10:29:35
Já bych udělala na L nějaký víly/bludičky...
Perfektní, těším se na tebe, sousedko. Pošlu ti tam ze stavidla nějakou veselou vodu :)
Název: Re:Společný projekt: Krajina strašidel
Přispěvatel: milanv kdy 23.01.2019, 23:32:51
Díky všem stavitelům, začíná se nám to hezky plnit!

Pro lepší přehlednost jsem do mapky (http://www.kostky.org/forum/index.php?topic=52132.msg266734#msg266734) vyznačil, které moduly už jsou "rozebrané".

Také se chci už přihlášených stavitelů zeptat: koukali jste na ty pohledy na svůj modul (odkaz "mapa" ve vašem řádku tabulky)? Je to jasné nebo ne úplně?

Samozřejmě z toho měřítka plynou některé nepřesnosti, které si sousedi musejí vyříkat spolu, např. já se Sihajou přesné umístění potůčku a terénu kolem něj.

Samostatnou kapitolou je pak barevné ladění terénu apod., to probereme až budou moduly rozebrané.
Název: Re:Společný projekt: Krajina strašidel
Přispěvatel: Hardegon kdy 24.01.2019, 03:57:23
Citace od: milanv kdy 23.01.2019, 23:32:51
Také se chci už přihlášených stavitelů zeptat: koukali jste na ty pohledy na svůj modul (odkaz "mapa" ve vašem řádku tabulky)? Je to jasné nebo ne úplně?

Koukal a asi to i chápu. Až začnu stavět, hodim sem fotku pro případnou korekci omylů  ;)
Název: Re:Společný projekt: Krajina strašidel
Přispěvatel: Pool kdy 24.01.2019, 09:48:14
Nápodobně, ale ať to nestavím zbytečně, tak bych se zeptal jestli to dobře chápu. V úvodu je uvedeno "Proto následuje mapa okolní krajiny, měřítko 1:4 (vertikálně 1:3)."
Horizontální měřítko mi je jasné, má to 8 studů, takže z toho vyleze baseplate 32x32. Tady bych se zeptat, jestli to musí být baseplate LBG nebo DBG a když jsem mezi všemi jestli to je jedno  >:D. A vertikálně když mám na baseplate třeba 7 plate, tak to udělám v reálu 7*3=21 plate = 7 bricks?
Název: Re:Společný projekt: Krajina strašidel
Přispěvatel: milanv kdy 24.01.2019, 10:57:44
Ano. Proto bylo měřítko zvoleno takto, aby to bylo jednoduché: co plate na mapě, to brick ve skutečnosti. Samozřejmě navrch ještě plate s barvou terénu.

Barva baseplate je LBG, ale u modulu nemajícího žádnou pohledovou stranu je to jedno.

Pro lepší ilustraci jsem udělal návodný obrázek kapitole mapa (http://www.kostky.org/forum/index.php?topic=52132.msg266730#msg266730), odstavec Výškopis.
Název: Re:Společný projekt: Krajina strašidel
Přispěvatel: milanv kdy 24.01.2019, 22:04:17
Vítám v týmu Sannu a Ryxeho - Evelína bude mít kde bydlet :)

A všem ostatním připomínám, že počet zbývajících modulů se menší a menší. Ale přesto jsou tam ještě k mání parcely různorodé, k mnoha druhům rozptýlení vhodné! Např. jedna nenápadná, ale o to zajímavější: rohové "Céčko" s permoníky v podzemí, viditelné z jihu i z východu, navíc s průlezem na sever do lomu - krásná možnost, jak postavit podzemní scénku plnou života a ještě k tomu osvětlenou ze tří stran!

Tak neváhejte, neváhejte! Další parcely také stojí za to!

Váš oddaný správce panství :)
Název: Re:Společný projekt: Krajina strašidel
Přispěvatel: Igorus kdy 24.01.2019, 22:49:01
Milane, jdu do toho. Prosím o rezervačku parcely C pro pemoníky.
Název: Re:Společný projekt: Krajina strašidel
Přispěvatel: milanv kdy 25.01.2019, 08:38:23
Citace od: Igorus kdy 24.01.2019, 22:49:01
Milane, jdu do toho. Prosím o rezervačku parcely C pro pemoníky.
Paráda, to se těším. A co postavíš na vrchu?
Název: Re:Společný projekt: Krajina strašidel
Přispěvatel: milanv kdy 26.01.2019, 10:04:52
Volání o pomoc

My, níže podepsaná strašidla a netvorové a jiné úctyhodné postavy, zasíláme tento dopis s úpěnlivou žádostí: stále ještě nemáme, kde hlavu složit! Kdo se nás ujme?!

Hejkal
ježibaba z chaloupky na nožce muří
kolegyně ježibaba z chaloupky perníkové
vlkodlaci
ohnivý pes
ohnivý mužík
drak či dračice s dračím vejcem
bezhlavý rytíř (dovolávaje se svého šlechtického původu, žádám o místo na hradě)
krkavci
zlobři (v lomu?)
černokněžník se svou slují (nemám kde chystat kouzla a lektvary)
meluzína (taky na hradě, v komíně?)
Název: Re:Společný projekt: Krajina strašidel
Přispěvatel: HD kdy 26.01.2019, 15:08:46
Já do toho asi nemám moc co povídat  ::) , ale dovedete si představit, jak by to vypadalo, když by zmiňované ježibaby bydlely vedle sebe?

Název: Re:Společný projekt: Krajina strašidel
Přispěvatel: milanv kdy 29.01.2019, 06:44:41
Tajná zpráva: doneslo se mi, že někteří neotevřeli svitek (http://www.kostky.org/forum/index.php?topic=52132.msg266729#msg266729) (kliknutím) a přišli tak o pozvánku. Což je škoda, Evelína si kvůli tomu čistila svá staletá brka celou noc!
Název: Re:Společný projekt: Krajina strašidel
Přispěvatel: Igorus kdy 29.01.2019, 09:24:03
Citace od: milanv kdy 25.01.2019, 08:38:23
Citace od: Igorus kdy 24.01.2019, 22:49:01
Milane, jdu do toho. Prosím o rezervačku parcely C pro pemoníky.
Paráda, to se těším. A co postavíš na vrchu?

Na vrchu bude Polednice  ;)

Jinak přemýšlím, že by místo permoníků byl v jeskyni drak.
Název: Re:Společný projekt: Krajina strašidel
Přispěvatel: milanv kdy 29.01.2019, 10:00:09
Citace od: Igorus kdy 29.01.2019, 09:24:03
Na vrchu bude Polednice  ;)
Výborně. Pojď, vem si ho, zlostníka! (Bude i zlostník? :) )
Citace od: Igorus kdy 29.01.2019, 09:24:03
Jinak přemýšlím, že by místo permoníků byl v jeskyni drak.
Já jsem pro, ale pak by v lomu místo obrů bylo asi spáleniště před vchodem do dračí sluje a hodil by se tam ohnivý mužík nebo ohnivý pes. Co ty na to?
Název: Re:Společný projekt: Krajina strašidel
Přispěvatel: Igorus kdy 30.01.2019, 09:50:42
Se zlostníkem uvidíme :)

Ve sluji bude určitě drak.

Hele vím co ode mne chceš slyšet  >:D Třeba se najde někdo kdo se do lomu pustí. Pokud ne tak uvidíme  ;)
Název: Re:Společný projekt: Krajina strašidel
Přispěvatel: milanv kdy 30.01.2019, 10:24:58
Tak, to hlavní je potvrzená změna jak podzemí C (drak), tak tím i důsledek pro B: (spálená) planina před dračí slují. Asi vhodná spíš pro nějakého ohnivce, jak jsem psal - ale opět je prostor pro vaší fantazii, třeba přijdete zase s nečekaným řešením!
Název: Re:Společný projekt: Krajina strašidel
Přispěvatel: milanv kdy 06.02.2019, 17:11:01
Motivační přednáška

Ještě nevíte, jaké vybrat strašidlo? Odborně poradíme!

(http://www.ucw.cz/~milan/lego/Strasidelny_hrad/prednaska.jpg)
Odborná přednáška (https://youtu.be/SxIi4lGDwcE?t=2946)
Název: Re:Společný projekt: Krajina strašidel
Přispěvatel: Izabella08 kdy 06.02.2019, 18:17:46
Citace od: milanv kdy 06.02.2019, 17:11:01
Motivační přednáška

Ještě nevíte, jaké vybrat strašidlo? Odborně poradíme!

(http://www.ucw.cz/~milan/lego/Strasidelny_hrad/prednaska.jpg)
Odborná přednáška (https://youtu.be/SxIi4lGDwcE?t=2946)

Milane, to je fakt super ;D
Název: Re:Společný projekt: Krajina strašidel
Přispěvatel: milanv kdy 10.02.2019, 21:52:08
Vítám další dva stavitele! Počet volných parcel nezadržitelně klesá a stále všichni ze ctěných přátel svobodné a bílé paní Evelíny nemají kde hlavu složit (pokud ji mají). Nejvíce bych se, jako právní zástupce Evelíny, přimlouval za černokněžníka a jeho laboratoř - taková příležitost vyřádit se na jeho vybavení, ingrediencích i výsledcích (úspěšných i ... ehm... :) )
Z dalších např. ohnivý mužík, vlkodlaci nebo tančící víly (pokud by je někdo z vás dokázal postavit).
Název: Re:Společný projekt: Krajina strašidel
Přispěvatel: milanv kdy 03.03.2019, 19:24:37
Už máte jízdenku na Hradní Hromadnou Dopravu?

Všem strašidlům se na vědomost dává, že můj kočár už krouží a čeká na své pasažéry.

Podrobnosti ve starším svitku. (http://www.kostky.org/forum/index.php?topic=52132.msg266731#msg266731)

Těšíme se na vás,

Evelína

...a její věrný miláček!
Název: Re:Společný projekt: Krajina strašidel
Přispěvatel: HD kdy 06.03.2019, 14:30:57
Máš můj obdiv, jak se Ti podařilo poprat se se všemi omezeními a nacpat motor a pravděpodobně i BB (jaký?) do tak malého, detaily přetékajícího prostoru. škoda toho externího řemenu, osobně bych se poohlédl po jiné barvě než žluté, která skutečně svítí.

Jízda kočárem bude asi opravdu strašidelná. :D Takové kymácení a zadrhávání to je skoro jak na horskou dráhu. :D Ještě bych do úvodního příspěvku dopsal maximální povolené stoupání trati, a to s uvažováním nějaké bezpečnosti, aby bylo dosaženo vždy ;) . Nezachytil jsem také exaktní vyjádření místa pro průjezd, kolik musí všude kolej vyčnívat nad okolní povrch (opět bych uvažoval nějakou bezpečnost proti kymácení a bočním výchylkám. ;)


Mohl bych poprosit o detailní dokumentaci vnitřku kočáru a VPJ, nebo alespoň jejich podvozku (u VPJ hrudního koše a lopatkového pletence)?

Ale aby komentář nevyzněl špatně, spadla mi čelist, nevěřil jsem tomu, že se podaří vytvořit kočár bez přípojného vozíku s "nádrží" (akumulátorem, článkem). Je to vážně o třídu výš než můj pokus s ořem železným (přestože, ten se na rovinkách tolik nezasekával a nekymácel (měl jsem níž těžiště), zatáčku jsem ale nezkoušel)

PS: když má kočár na sobě ta velká kola (technic pulley), nešlo by v zatáčce zabránit naklápění vlivem odstředivosti přídavnou položkou z dlaždic?
Název: Re:Společný projekt: Krajina strašidel
Přispěvatel: Martins kdy 07.03.2019, 08:03:32
Tak to je masakr, objevil jsem to teprve včera a nechtělo se mi věřit... Je mi to úplně jasné: indukční napájení, magnetické polštáře, 6ti stupňová automatická převodovka, pneumatické odpružení, kevlarové brzdy... kolik ti tak zbylo místa?  >:D

Mám k tomu jedinou poznámku, zpomalil bych to...
Název: Re:Společný projekt: Krajina strašidel
Přispěvatel: milanv kdy 07.03.2019, 13:18:13
Díky!

Připomínky rozhodně beru: gumičky bych nejraději černé (dělají se?), kočár zpomalit - buď srazím napětí nebo seženu menší gumičku, aby uprostřed mohly být half-bushe. Kymácení je nejmenší možné po 4 týdnech zkoušení a ladění, takže na jeho další vylepšení musím nejdřív sebrat morál, co vám mám povídat. Byly chvíle (a nebylo jich málo), kdy jsem v návalu zoufalství uvažoval i o indukčním napájení a magnetických polštářích :D

Konstrukci popíšu ve vlastním vláknu, ať se tady věnujeme strašidelné krajině jako celku. Hlavně jestli jsou všem jasné parametry trati (viz odkaz Podrobnosti ve starším svitku (http://www.kostky.org/forum/index.php?topic=52132.msg266731#msg266731)). Pokud ne, pište co ohledně trati chybí nebo co vám není jasné a potřebujete to pro svůj modul!

@HD: To je právě ono, na rovince, klidně i nakloněné, je všechno v pohodě s mnoha konstrukcemi... Zatáčky jsou ta výzva. Jak prosím tě myslíš své P.S.?

@HD: Jako battery box používám zatím tematicky středověce-kočárovou variantu (https://www.bricklink.com/v2/catalog/catalogitem.page?P=4738bc01#T=S&O=%7B%22iconly%22:0%7D) a jsem s ní spokojený, ještě se tam vejde i čouhající hnát na ozdobu :) Velké díky prybovi, který mi ve správný moment připomněl, o kolik menší a lehčí jsou Li-Pol baterie!

Název: Re:Společný projekt: Krajina strašidel
Přispěvatel: HD kdy 07.03.2019, 14:59:54
Díky za objasnění. Tak truhlu na baterie jsem ještě neviděl. :D

Gumičky se černé určitě dělaly někdy na přelomu tisíciletí v Technic a Racers sadách, bohužel všechny moje zásoby stihly zpuchřet a popraskat, tudíž potřebné přepětí pro přenos výkonu s nimi docílit nelze.
V P. S. jsem se snažil popsat nápad na přídavnou zídku vedle hlavní, která by, i za cenu smyku kol, zachytávala výslednici součtu tíhové a odstředivé síly.

Pro její bílou jasnost Evelínu jsem zkusil vytvořit náčrtek, snad mu bude rozuměti.

https://drive.google.com/open?id=10kfznpSHh5s3-uwuqCwb1JasgB9254Xd (https://drive.google.com/open?id=10kfznpSHh5s3-uwuqCwb1JasgB9254Xd)
Název: Re:Společný projekt: Krajina strašidel
Přispěvatel: Petronel kdy 07.03.2019, 20:57:12
Tak díky Martinům jsem si toho videa také všiml! :D Nějak mi to předtím uteklo.

Milane dobrá práce, že se to nakonec povedlo. Poskakuje to dost, ale tím pádem to vlastně na mě působí strašidelněji, takže neva. 8)

Gumičky by se hodily černé. Nelze v tomto případě použít nějakou neLego variantu?

Poslední věc co se mi nezdá je, že ty kostlivcové koně nehýbou nohama, půjde s tím něco udělat? >:D ;D
Je to super. ;) Těším se na kompletní okruh, snad s ním ostatní pomůžou.
Název: Re:Společný projekt: Krajina strašidel
Přispěvatel: milanv kdy 08.03.2019, 16:17:59
Citace od: HD kdy 07.03.2019, 14:59:54
Gumičky se černé určitě dělaly někdy na přelomu tisíciletí v Technic a Racers sadách, bohužel všechny moje zásoby stihly zpuchřet a popraskat, tudíž potřebné přepětí pro přenos výkonu s nimi docílit nelze.
V P. S. jsem se snažil popsat nápad na přídavnou zídku vedle hlavní, která by, i za cenu smyku kol, zachytávala výslednici součtu tíhové a odstředivé síly.
Díky za tip na gumičky i za náčrtek pomocné kolejnice. Zatím nevím, jak to udělat bezpečně průjezdné pro vodící kolíky, které by musely jet ve škvíře mezi kolejnicemi a nikde se nezadrhnout. Ještě si to nechám projít hlavou.
... a kdyžtak to navrhnu na následující radě DPHHsbpE (Dopravní Podnik Hlavního Hradu svobodné a bílé paní Evelíny)

@Petronel: nelegové gumičky jsou ke zvážení, ale musel bych sehnat podobně kvalitní a kulaté (v průřezu). Zjistil jsem už na tom Stavění Technicu pro děti (co pořádáme na výstavách), že klasické levné se čtvercovým průřezem dělají problémy, navíc kvůli své nekvalitě často praskají.
Název: Re:Společný projekt: Krajina strašidel
Přispěvatel: HD kdy 08.03.2019, 20:07:06
Tak to věz, že gumičky, o kterých jsem já pojednával, čtvercový průřez mají.
Název: Re:Společný projekt: Krajina strašidel
Přispěvatel: hawran kdy 25.03.2019, 08:26:09
Jestli by byl zájem, mám strašidlo :)

https://drive.google.com/open?id=1RXqTcujXiOxv3rxK2zhZsL1vHBooaFIt
Název: Re:Společný projekt: Krajina strašidel
Přispěvatel: milanv kdy 25.03.2019, 21:54:42
Citace od: hawran kdy 25.03.2019, 08:26:09
Jestli by byl zájem, mám strašidlo :)
No, je to vlastní kreace, to je dobré, ale jak jsem psal už výše a i do SZ: prosím už žádné kostlivce a jim podobné. Chce to trochu pestřejší krajinu! A který modul by sis vlastně vzal?
Název: Re:Společný projekt: Krajina strašidel
Přispěvatel: hawran kdy 01.04.2019, 16:39:44
Čau,
tak na mně prý zbylo F-ko (bez podzemí) - bezhlavý řitíř na bezhlavém koni...
Prej... řikal Milan... :)

K.
Název: Re:Společný projekt: Krajina strašidel
Přispěvatel: Petronel kdy 01.04.2019, 19:12:44
Citace od: hawran kdy 01.04.2019, 16:39:44
Čau,
tak na mně prý zbylo F-ko (bez podzemí) - bezhlavý řitíř na bezhlavém koni...
Prej... řikal Milan... :)

K.

Tak to možná Milan trochu popletl. Bezhlaveho rytíře stavím už já. Kostlivci s jeho hlavou budou hrát fotbálek...  ;)

Tak ale může jich být více.... ;D
Název: Re:Společný projekt: Krajina strašidel
Přispěvatel: milanv kdy 01.04.2019, 20:50:11
Jo, hrdě se k tomu hlásím, že jsem to popletl :) Zapomněl jsem, že u kostlivého fotbálku nebude jen jeho hlava, ale i on celý.
Takže: právo první volby má Petronel - ať si řekne, jestli mu druhý vadí. Mně přišľo, že to bude něco jiného, já bych tam klidně rád oba - protože ten hawranův má být v háječku, číhat na pocestné.
Ale jelikož jeho úloha je jen číhací, může tam být i jiné číhací strašidlo.
Tak co vy dva na to, Petře a Karle?
Název: Re:Společný projekt: Krajina strašidel
Přispěvatel: Petronel kdy 01.04.2019, 21:00:47
Mně je to fukajs. Ty jsi organizátor. :D Jestli Hawran má i bezhlavého koně, tak to je taky nápadité...  ;D

A staví vůbec někdo třeba:
- tříhlavého velkého psa, vlkodlaka nebo něco takového?
- velkou pavoučí královnu s hejnem malých pavouků
- vodní potvoru v tom jezeru (zubatou lochnesku nebo něco takového)
- krvežíznivého řezníka s krvavou sekerou...?

no nápady pro ostatní by určitě ještě byly. :)
Název: Re:Společný projekt: Krajina strašidel
Přispěvatel: milanv kdy 01.04.2019, 21:26:25
Přesně tak! Nápadů ještě je... Napsal jsem i výše seznam. Nevím proč ani nikdo nevzal šíleného kouzelníka/alchymistu. Tak jsme se ho ujal zatím já s Ditou - ale kdybyste ho někdo chtěl na modulu G, řekněte. S možností buď laboratoř v chýši nebo pod zemí nebo obojí (propojené) - plus máme nachystaný tunel jakožto VIP linku do pekla :)
Název: Re:Společný projekt: Krajina strašidel
Přispěvatel: hawran kdy 03.04.2019, 08:42:46
Klucí, jestli stavíte bezhlavýho řitíře, tak já postavim tříhlavýho psa - čím víc hlav, tím víc pes, no né? :) No problemo
Název: Re:Společný projekt: Krajina strašidel
Přispěvatel: milanv kdy 03.04.2019, 10:18:25
Jo, tříhlavý pes bude skvělý! Zapsal jsem tě do seznamu (http://www.kostky.org/forum/index.php?topic=52132.msg266734#msg266734) - modul F.
Název: Re:Společný projekt: Krajina strašidel
Přispěvatel: milanv kdy 14.04.2019, 21:51:46
Pohled z pekla

Práce na (v) pekle jsou v plném proudu. Až tak, že pomalu začínají docházet prázdné kotle...

Posílám pracovní fotky a k nim pracovní poznámky:

1. karbaník míří tajným východem do mlýna za kámošema mastit mariáš
    @šipka: OK takto čert v rádoby mysliveckém?

2. kotle jsou zatím jen s hříšníky
    @Ryxe: co studna z tvého hradu? Mám tam přistavět ještě kotel s čertovským gulášem?
Název: Re:Společný projekt: Krajina strašidel
Přispěvatel: Petronel kdy 14.04.2019, 21:55:17
Tak tady to musíme taky trochu rozvířit, ať tu jen nechcípá tříhlavý pes. :D



můj dílek do projektu:
Fotbalový zápas a strašidýlko na odpočinku
(https://img35.rajce.idnes.cz/d3501/15/15976/15976385_baae5dd03dac0f99894d2b412d951f2d/images/Strasidelnakrajina01.jpg?ver=0) (https://ppetronel.rajce.idnes.cz/Projekt_strasidelna_krajina/)

Fotky zatím provizorní focené narychlo večer.
Jedná se o fotbalový zápas bílých a černých kostlivců.
Toto přátelské utkání se hraje s hlavou bezhlavého rytíře a neutrální šedý rozhodčí přísně trestá každý "malý" faul >:D
No a dole odpočívá jedno strašidýlko co má zrovna v práci "padla". :D

Milane může být? Nebo je to příliš? ;D A sousedé, dejte prosím vědět zda vyhovují výšky a tak...
Díky

Název: Re:Společný projekt: Krajina strašidel
Přispěvatel: milanv kdy 14.04.2019, 21:55:32
Jak jste na tom?

Připomínám, že do Olomouce moc času nezbývá - pošlete fotky, jak jste na tom. I kdyby rozpracované verze, ať můžeme doladit třeba dráhu kočáru, barevné ladění a další návaznosti.
Název: Re:Společný projekt: Krajina strašidel
Přispěvatel: Petronel kdy 14.04.2019, 21:56:00
Milane, Milane.  >:D
To jsi mě trumfnul teda o chvilinku. ;D


Jo a vy ostatní strašidýlka, dejte si prosím pozor při stavbě na výšku modulu. Chce to pořádně číst co píše Milan někde v úvodu. Já to bral tedy, že: 1 plate ve vzoru = 1 brick.
Ono to ale správně je 1plate ve vzoru = 1brick +k výsledku přičíst 1plate.
Nenechte se tedy také nachytat. :D Takže můj díl je o 1plate nižší, vyřeším to vložením druhé baseplate pod to, či čtyřmi tiles pod baseplate. ;)
Název: Re:Společný projekt: Krajina strašidel
Přispěvatel: milanv kdy 14.04.2019, 22:03:49
Petře, veliké díky!

Zaprvé za modul jako takový, dal jsi mi zabrat, abych tě trumfnul v rychlosti  >:D
A pak za tu všechnu legraci, co jsi do toho vložil! Paráda, to má šmrnc, to má šťávu. Jak pravé fotbalové utkání.
Ten na zemi ať laskavě přestane simulovat, Neymar jeden!

Strašidýlko na odpočinku je taky boží, to ti rozhodně schvaluju jako vedoucí projektu :)

Jen prosím o jednu drobnost: nadrob na ten terén ještě. Kamínky a jiné nerovnosti. Zabiješ tak obě mouchy jednou ranou: jediná chybka tvého modulu je v přílišné uhlazenosti a zároveň při okraji tak i zamaskuješ ten rozdíl jedné plate.
Název: Re:Společný projekt: Krajina strašidel
Přispěvatel: Ryxe kdy 14.04.2019, 22:11:02
Milan už podobu rozestavěného hradu má, tak i pro ostatní, že se neflákám...
Název: Re:Společný projekt: Krajina strašidel
Přispěvatel: HD kdy 14.04.2019, 23:18:44
Děsivé... Skoro se bojím se na fotky modulů podívat znovu.  >:D


Na Pekle mohu oči nechat, to ve mě vyvolává skoro až nostalgii - i když asi vynikne v celé své kráse až bude plně nasvíceno; číslovaní kostlivci nemají, stejně jako poled... pardon, půlnoční přestávka, nejmenší chybu; a hrad vypadá i přes pokročilé stádium rozpadu, projevujícím se náhlými změnami stavebního směru, ne však slohu, stále celkem udržovaně, skoro jako zapřičiněním sil nadořirozených... Dokonalé.
Název: Re:Společný projekt: Krajina strašidel
Přispěvatel: Martins kdy 15.04.2019, 07:07:01
Parádní stavby!
Já mám rozestavěno a peru se přesně jak píše Petronel, s výškovými rozměry... snad to trefím. Milane, podle mě v tom pekle máš prohřešek proti pravidlům. Chápu to tak, že odspodu jsou 3 bricky černé, pak ale mají být LBG. Nevím jak to bude vypadat, když to tam tvůj soused bude mít... A nebo je to jedno? Mě se zrovna ty černé dost nehodí, mám jich hrozně málo...
Název: Re:Společný projekt: Krajina strašidel
Přispěvatel: milanv kdy 15.04.2019, 08:57:08
Citace od: Martins kdy 15.04.2019, 07:07:01
Já mám rozestavěno a peru se přesně jak píše Petronel, s výškovými rozměry... snad to trefím. Milane, podle mě v tom pekle máš prohřešek proti pravidlům. Chápu to tak, že odspodu jsou 3 bricky černé, pak ale mají být LBG.
Ne ne! Pohledové strany jsou všechny černé. Koukněte všichni na podrobná pravidla (http://www.kostky.org/forum/index.php?topic=52132.msg266730#msg266730), kapitolka Výškopis.
Tam je i jak je to s těmi bricky a plate. Je to jednoduché, ale pro jistotu koukněte na obrázek.

Martine, o tobě vím, že už máš také rozpracováno, ba možná skoro hotovo. Tak se taky pochlub, ať můžeme doladit právě takovéto detaily a nedorozumění včas. Třeba právě přesné umístění koleje pro kočár - jsi domluvený s Hardegonem?
Název: Re:Společný projekt: Krajina strašidel
Přispěvatel: Martins kdy 15.04.2019, 12:00:03
Ahoj, jsem ztracen, teď už tomu popisu ve Výškopisu nerozumím vůbec.  ;) Měl jsem za to, že barvy (stěn i terénu) a výšky definuje ten model v měřítku. Ok, beru to tak, že záda jsou černá, teď vůbec nevím, z čeho to postavím...

S Hardegonem dohodnutý nejsem, zatím není nad čím se dohadovat, i když tu dráhu už postavenou mám... Trochu se bojím, že Hardegon se tam nevejde, dráhu má totiž hned u zdi hradu a pak musí ještě udělat zatáčku. Chci ho vidět... :-) Já mám zase problém s tím, že dráhu mám křížem přes modul a do té větší části se mi sotva vejde to, co tam chci mít... takže žádné velké posouvání dráhy tam nebudu chtít připustit...
Název: Re:Společný projekt: Krajina strašidel
Přispěvatel: Izabella08 kdy 16.04.2019, 06:14:31
Pánové,
jsem unešena...Vaše stavby vypadají jako opravdové filmové zpracování...už se tak těším, až to uvidím pospolu a naživo!
Název: Re:Společný projekt: Krajina strašidel
Přispěvatel: Martins kdy 24.04.2019, 20:31:05
Ahoj,
Šibeniční vrch s vlakem duchů v podzemí je hotov. Jsem připraven, až sousedé pošlou své výtvory to trochu přizpůsobit, tak se prosím ozvěte. Hardegone, jestli budeš potřebovat posunout dráhu, tak dej vědět. Více fotek na Flickru... stačí kliknout.

(https://live.staticflickr.com/65535/33808366028_13af955605_c.jpg) (https://flic.kr/p/TvwHmy)
Šibeniční vrch (https://flic.kr/p/TvwHmy) by Martin Sýkora (https://www.flickr.com/photos/martinsykora/), on Flickr
Název: Re:Společný projekt: Krajina strašidel
Přispěvatel: HD kdy 24.04.2019, 21:06:31
Hodně pěkné. Jak dlouhý je vlak v podzemí? (Nebo raději Metro?; mimochodem, perfektně Ti svítí.) :D Průvod odsouzenců mě pobavil.
Název: Re:Společný projekt: Krajina strašidel
Přispěvatel: milanv kdy 24.04.2019, 22:27:30
Martine, díky! Vypadá to výborně, dráha je také postavená správně po všech stránkách.
A podzemí mě moc pobavilo!

Hardegon, Pool, matka
: prosím ozvěte se, jestli potřebujete něco upravovat na styčných plochách.
Název: Re:Společný projekt: Krajina strašidel
Přispěvatel: milanv kdy 24.04.2019, 22:38:08
Status všech modulů

Ahoj! Čas se neúprostně krátí a je potřeba dát dohromady, jak je na tom který modul. Prosím napište všichni. Vím, že jsem to s většinou z vás řešil soukromě, ale zároveň jste hodně pokračovali teď o posledním víkendu, takže už je to zase jinak.

Musíme začít dávat dohromady společné věci: napojování dráhy, barevné sladění terénu i dráhy atp.

Připomínám, že stavíme na Olomouc, a to je zatraceně blízko!!

Díky!
Název: Re:Společný projekt: Krajina strašidel
Přispěvatel: Izabella08 kdy 25.04.2019, 06:11:08
Martine, krása...trojitá šibenice, terén a to podzemí s nápisem, tuším z LOTR, je tajemné až až!
Název: Re:Společný projekt: Krajina strašidel
Přispěvatel: Martins kdy 25.04.2019, 07:52:34
Ahoj, díky, jsem rád, že se líbí. Odsouzenci nejsou odsouzenci, ale oběšenci... smrtka je "uvolňuje", aby mohli jít na hodokvas... Vlak je samozřejmě dlouhý, má 3 vagóny nebo 4? :-) Kdyby někdo na druhé straně chtěl, může udělat druhý konec tunelu...

Jinak záměr s osvětlením byl navodit takový ten pocit oslnění vlakem, který vyrazí ze zatáčky v tunelu. To se myslím povedlo, to světlo vlastně nedovolí se do toho tunelu pořádně podívat... :-)
Název: Re:Společný projekt: Krajina strašidel
Přispěvatel: milanv kdy 25.04.2019, 09:42:48
Martine, ten nápad s druhým koncem tunelu je boží... Škoda že jsi to neřekl dřív, takhle nevím, jak bychom to ještě stihli.
Název: Re:Společný projekt: Krajina strašidel
Přispěvatel: milanv kdy 25.04.2019, 09:50:08
Stav mých modulů a zároveň mustr pro vás, jak napsat taky!  >:D

podzemí hradu alias Peklo: hotovo na 99%, chybí strop s vědrem z hradní studny
potřebné vazby na sousedy: vyřešeny, nečekám na nic.

rybník s vodníkem: hotovo na 70%, rybník je hotový vně i uvnitř, terén zatím jen zákl. nástřel
potřebné vazby na sousedy: čekám na: šipka - umístění potoka, Sihaja - napojení dráhy (předdomluveno, jen doladit)

spodní nádvoří hradu: hotovo 0% - čeká na hotový modul s rybníkem, teď o víkendu s tím pohnu
potřebné vazby na sousedy: vyřešeny, napojení dráhy je na můj a Ditin modul.

Edit: umístění potoka vyřešeno
Název: Re:Společný projekt: Krajina strašidel
Přispěvatel: milanv kdy 25.04.2019, 11:05:27
Jak na dráhu

Prosím, všichni majitelé části dráhy na svých pozemcích, podívejte se na Martinův modul (https://www.flickr.com/photos/martinsykora/33808366028/in/photostream/), protože tam je přímo ukázkově vidět, jak se to má řešit:

* zatáčky, plynulost - jen nemůže být vidět maximální zatáčka, na to koukněte do mého popisu (http://www.kostky.org/forum/index.php?topic=52132.msg266731#msg266731)
* stoupání přes panty, žádné schody (ani o velikosti 1 plate!)

Jen barvu, příp. kombinaci barev, volte podle sebe. Martin zvolil viditelně zeď jakožto zeď, ale do spousty "přírodních" modulů se bude hodit spíš "maskovací vzor" v barvách terénu. A také se nezapomeňte domlouvat se sousedy - na přesném umístění i na barvách. Buď jim soukromě posílejte své pracovní fotky spolu s tím, když je posíláte mně, nebo dejte i pracovní fotky sem do vlákna.
Název: Re:Společný projekt: Krajina strašidel
Přispěvatel: Hardegon kdy 25.04.2019, 23:41:28
Citace od: milanv kdy 24.04.2019, 22:27:30
Hardegon, Pool, matka[/b]: prosím ozvěte se, jestli potřebujete něco upravovat na styčných plochách.

Za mě ok. Já se tomu v pohodě přizpůsobím, aby to sedlo.
Název: Re:Společný projekt: Krajina strašidel
Přispěvatel: Pool kdy 26.04.2019, 14:01:12
Já mám tak z 50% hotovo, fotky bych uveřejnil časem, ještě není moc co ukazovat  :)
Název: Re:Společný projekt: Krajina strašidel
Přispěvatel: hawran kdy 26.04.2019, 14:03:43
Já jsem taky asi zhruba na polovině (cca půlka terénu + monorail) a cca půlka věcí co budou na terénu (psí bouda, pes a další)
Název: Re:Společný projekt: Krajina strašidel
Přispěvatel: hawran kdy 28.04.2019, 17:53:25
Přátelé, kamarádi, zde je můj výtvor, který bych si dovolil nazvat "Poněkud postarší prošedivělý tříhlavý pes při výuce štěkání" ...snad to dostatečně dobře zapadá do celého konceptu...
Potřeboval bych se sousedícími moduly doladit napojení monorailu tak se mi pls ozvěte.

(http://kostkypic.digisekce.com/TrihlavyPes_view23.JPG)

(http://kostkypic.digisekce.com/TrihlavyPes_viewTop.JPG)

(http://kostkypic.digisekce.com/TrihlavyPes_viewPolodetail.JPG)

(http://kostkypic.digisekce.com/TrihlavyPes_viewDetail.JPG)
Název: Re:Společný projekt: Krajina strašidel
Přispěvatel: milanv kdy 28.04.2019, 22:41:41
Teda Karle... :)

Tak zaprvé, ještě než ti poděkuju za jinak fakt výbornou práci (a jak dobrou! Viz níže.) ti musím říct, že mi dlužíš jednu čistou a suchou Pampersku!  >:D >:D  Tomu řikám překvápko...

Teď trochu vážněji: fakt ti děkuju. V rekordním čase kompletní modul, a to ještě se spoustou technických i výtvarných detailů naprosto precizně: trať jak má být, terén tak barevně "rozbitý" a dráha také, že opravdu trať splývá s terénem, jak jsem si přál. Kromě možná dvou hub přitom nic nebrání v profilu, myslím. Z fotek je to občas těžko říct, ale myslím, že fakt dobré.
To je prostě výborná precizní práce!

Ten šok s vtipností modulu by mi nevadil, jako takový. Naopak, to mám rád. Ale myslím, že by stálo za to trochu ubrat, aby to tak nekřičelo celou plochou - přeci jen pro diváka je lepší AHA efekt objeveného vtipu než do dáli křičící celý modul. Pár nápadů (můžeš mít jiné): tmavou střechu boudy (svítí), ubrat množství červených muchomůrek (třeba vepředu jsou seřazené jak řada vojáků), mrkev by mohla být v misce pro psa a ze země pak od ostatních jen nať. Naopak ty průhledné houby vypadají naopak dost dobře, ty bych rozhodně nerušil. (Mohly by se probudit a pořádně někoho rafnout... :) )
Zbývá ta tabule - nad tou pořád přemýšlím. Chápu, že v ní vidíš pointu, ale podle mě by líp vyzněla klasická školní - černá na dřevěném stojanu. Je to trochu piplačka s detailíky, ale podle mě by to stálo za to. Takhle totiž moc "uzurpátoří" okolní moduly.
Název: Re:Společný projekt: Krajina strašidel
Přispěvatel: milanv kdy 28.04.2019, 22:47:05
stav Vodníka

Hotovo na 99% - chybí pár kostek, postavička vodníka a hlavně nafotit. Pošlu snad zítra večer.

A jak jste na tom vy?
Název: Re:Společný projekt: Krajina strašidel
Přispěvatel: HD kdy 28.04.2019, 23:15:54
@Hawran: Jako velice zaujatý a nadmíru pobavený pozorovatel (díky) se podělím o postřehy. Geniální myšlenka, mistrovské provedení.
Ale tabuli prosím určitě zmenši. Třeba i za cenu samolepky ;) Chápu, že žák nemá čumák vhodný pro okuláry, a jeho zrak asi nebyl srovnatelný s ostřížem ani zamlada, ale takto tabule na sebe strhává většinu pozornosti, kterou by si zasloužily i jiné části scénky. osobně jsem si původně myslel, že by mělo jít o komiksovou bublinu. Nešlo by pak ještě před psa vystrčit dvě tlapy, aby bylo vidět že má vážně tři hlavy a jen jedno tělo? Chybějící tělo dává prostor pro spekulace, že se jedná boudu 3v1 a ne psa 1se3.  ;)   >:D  Hlavy mají velice povedené výrazy, ale trochu mi barevně splývají s boudou. Scénka se mi ale i přes zmiňované moc líbí. ;)
Název: Re:Společný projekt: Krajina strašidel
Přispěvatel: hawran kdy 29.04.2019, 11:27:06
Ahoj všichni, moc mě těší, že se modul líbí, to jsem ani nečekal.
Ohledně úprav - pochopitelně nepovažuji stávající stav za dogma a samozřejmě počítám s úpravami.
Konkrétně, co bylo řečeno:
- průjezdní profil monorailu: ani já netuším jako to bude jezdit, proto jsem se ke trati snažil dávat málo věcí, aby průjezdní profil zůstal volný, v případě potřeby pozměníme pozice (čehojkoli) tak aby to fungovalo
- mrkev, houby a pod: s tím se samozřejmě dá jakkoli pohnout
- barevnost: ok, zkusím jiné barvy, není problém
- tabule: poupravím na zhruba poloviční rozměr se samolepkou (klasická černá školní)
- psí tlapy: ano, zkusím, barevnost psa viz výše, původně byl v plánu černý nebo hnědý, zkusím se podívat jaké mám dílky
Název: Re:Společný projekt: Krajina strašidel
Přispěvatel: matka kdy 29.04.2019, 11:51:47
@Martins:
Moc se mi líbí tvůj šibeniční vrch, super nápad na scénku, mrazivá atmosféra... A šílená mašina v podzemí nemá chybu, to je bomba!

@Hawran:
Úplně mě láká toho roztomilého pejska podrbat za ouškem  :)
Možná není zrovna krvelačný, ale máš to pěkné, to se musí nechat.
Název: Re:Společný projekt: Krajina strašidel
Přispěvatel: Pool kdy 29.04.2019, 21:52:16
Mám tak 80% hotovo, ale potřebuji se spojit s majitelem modulu B ohledně napojení. Nemám tam moc míst na nějaké velké napojování, max. stud či občas dva.
Název: Re:Společný projekt: Krajina strašidel
Přispěvatel: milanv kdy 29.04.2019, 22:18:22
Díky, Poole. Propast staví Igorus, co se týče terénu - já stavím "osazenstvo". Tak se spoj s ním.
Doplním nové informace do tabulky.
Název: Re:Společný projekt: Krajina strašidel
Přispěvatel: yanice kdy 30.04.2019, 09:15:54
rychlý a krátký update od ježibaby. Další by měl být ve středu večer. Dodělat dráhu, přidat život a zeleň a upevnit muří nožku.
Název: Re:Společný projekt: Krajina strašidel
Přispěvatel: hawran kdy 30.04.2019, 09:20:52
Zkusila by ses prosím trefit monorailem do toho mého modulu? Dík!
Název: Re:Společný projekt: Krajina strašidel
Přispěvatel: yanice kdy 30.04.2019, 09:24:04
Citace od: hawran kdy 30.04.2019, 09:20:52
Zkusila by ses prosím trefit monorailem do toho mého modulu? Dík!

samozřejmě.
Název: Re:Společný projekt: Krajina strašidel
Přispěvatel: milanv kdy 30.04.2019, 12:35:14
Poslední zbývající moduly obsazeny!

Díky vám všem! Igorus se zhostí terénu pro propast (já dodám scénku), matka na modulu G staví vlkodlačí doupě.
Doplnil jsem tabulku (http://www.kostky.org/forum/index.php?topic=52132.msg266734#msg266734).

Prosím, domlouvejte se každý se svými sousedy na barevném napojení, napojení dráhy (také včetně barev!) a dalších detailech, ideálně při tom, když mi posíláte pracovní fotky, abych také pohlídal, kde se co liší od výškopisu apod.
V tabulce (http://www.kostky.org/forum/index.php?topic=52132.msg266734#msg266734) si své sousedy snadno najdete :) Nezapomínejte při tom, aby krajina působila přirozeně jako celek - aby nebyly vidět přechody mezi moduly. Díky!
Název: Re:Společný projekt: Krajina strašidel
Přispěvatel: Martins kdy 30.04.2019, 17:58:46
Ahoj Milane,
chceš, abych tu dráhu přehodil do nějaké jiné barvy, tedy nejspíš do DBG, aby lépe splynula s tou skálou?

Martin
Název: Re:Společný projekt: Krajina strašidel
Přispěvatel: Martins kdy 30.04.2019, 18:16:59
Citace od: hawran kdy 29.04.2019, 11:27:06
Ahoj všichni, moc mě těší, že se modul líbí, to jsem ani nečekal.
Ohledně úprav - pochopitelně nepovažuji stávající stav za dogma a samozřejmě počítám s úpravami.
Konkrétně, co bylo řečeno:
- průjezdní profil monorailu: ani já netuším jako to bude jezdit, proto jsem se ke trati snažil dávat málo věcí, aby průjezdní profil zůstal volný, v případě potřeby pozměníme pozice (čehojkoli) tak aby to fungovalo
- mrkev, houby a pod: s tím se samozřejmě dá jakkoli pohnout
- barevnost: ok, zkusím jiné barvy, není problém
- tabule: poupravím na zhruba poloviční rozměr se samolepkou (klasická černá školní)
- psí tlapy: ano, zkusím, barevnost psa viz výše, původně byl v plánu černý nebo hnědý, zkusím se podívat jaké mám dílky

Ten pes je fakt super, moc se mi líbí. S tlapkama souhlasím, hodně tomu pomůžou. A když už v tom budeš, udělej mu i ocas, kterej čouhá z boudy... :)
Název: Re:Společný projekt: Krajina strašidel
Přispěvatel: milanv kdy 01.05.2019, 11:22:31
Citace od: Martins kdy 30.04.2019, 17:58:46
chceš, abych tu dráhu přehodil do nějaké jiné barvy, tedy nejspíš do DBG, aby lépe splynula s tou skálou?
Já bych to už nekomplikoval - Hardegon už tu zeď postavil podle tebe, matka taky navázala - už bych to nechal jako záměr, prostě zeď v krajině, však je kousek od toho pohřebiště... To už by mi dávalo větší smysl, kdyby ses ty, Pool a matka domluvili, aby terén pod kopcem, tj. navazující na pohřebiště, byl v tom stylu, pak by ta zeď vypadala jako ohraničující to pohřebiště.
(Myslím místo těch veselých kytek teď tam - ale aby to navazovalo dobře na Poola a matka zase na tebe.)

Já teď podobně řeším dráhu při vstupu do spodního nádvoří města (od rybníka): "maskuju" ji tím, že okolo budou další zídky, navazují na zříceninu hradu jako rozpadlé ruiny v krajině.
Název: Re:Společný projekt: Krajina strašidel
Přispěvatel: Pool kdy 01.05.2019, 12:10:34
Večer nahodím své fotky modulu, budu to mít tak více méně hotovo. Napojení krajiny na sousedy jsem se docela snažil, tak by to mělo být snad ok.
Název: Re:Společný projekt: Krajina strašidel
Přispěvatel: yanice kdy 01.05.2019, 16:50:15
Od chaloupky na muri nozce se prave vypravuje varka opojnych napoju, pripravenych pro tuto zvlastni prilezitost , kterym nelze odolat. Dalsi lahve cekaji na naplneni, jenze i carodejka obcas propadne kouzlu sportu a po ocku pri praci sleduje jak se u sousedu masti. Nicmene nikdo nestoji o prokopnute okno a tudiz bylo nutno ucinit prislusna opatreni.
A protoze i carodejnice chce na oslavach vypadat dobre, bylo nutno vytahnout a vyprat vecerni robu...zatimco pomocnice mozna premysli o tom, jestli ma chytit a polibit zabu.

Modul je v podstate hotov, pokud nebude treba oprav (draha). Omluvte, prosim, chybejici diakritiku, nejsem schopna si nainstalovat cestinu.
Název: Re:Společný projekt: Krajina strašidel
Přispěvatel: milanv kdy 01.05.2019, 18:12:18
yanice: krásný a vtipný modul, díky ti za něj :D V mailu máš technické poznámky k napojení.
Těším se na projekt, už se krásně klube!
Název: Re:Společný projekt: Krajina strašidel
Přispěvatel: milanv kdy 01.05.2019, 18:18:01
Rybník - vodnická domácnost

zatím bez scének, bez minifigů (dělám teď raději na terénu pro spodní nádvoří hradu)
I tak je myslím vidět, jak to bude vypadat - a navíc pro všechny mé sousedy (šipka, Sihaja, přes roh i Ryxe+Sanna) je vidět, jak ten terén na všech stranách má navazovat.

No a taky už konečně odtajňuji, co se skrývá pod hladinou :)
Název: Re:Společný projekt: Krajina strašidel
Přispěvatel: Pool kdy 01.05.2019, 18:28:31
Původně jsem plánoval hřbitov, ale nakonec se z toho vyhrabalo spíš takové malé pohřebiště. Kostlivci z mého modulu neodolali fotbalovému zápasu a poctivě fandí, jinak se mi to tam hemží převážně pavoučky, které nikdo nechtěl  ;D. A zvláštností modulu je, že pěkně svítí v noci díky velkému množství fluorescenčních dílků, což ovšem na výstavě nebude vidět. Ještě zvažuji jestli nepřidat nějakého ducha či já nevím co za příšeru nebo monstrum.
Název: Re:Společný projekt: Krajina strašidel
Přispěvatel: milanv kdy 01.05.2019, 21:29:48
Citace od: Pool kdy 01.05.2019, 18:28:31
Původně jsem plánoval hřbitov, ale nakonec se z toho vyhrabalo spíš takové malé pohřebiště.

Ale jak krásné! Super nápady, Petře! A i ses dobře vypořádal se sousedními moduly. Opravdu dobrá práce!
Jenom z těch tvých konstrukcí nepoznám, jestli máš správně výškopis, tak to prosím zkontroluj pečlivě. Díky!
Název: Re:Společný projekt: Krajina strašidel
Přispěvatel: Pool kdy 01.05.2019, 21:55:50
Výška by měla být OK, na té nižší to je 7 brick + 1 plate a na té vyšší 9 brick + 1 plate (ta plate na straně Igoruse zatím není, tam to ještě musím s ním doladit). Jinak mně vnukl nápad, jak tam narvat ještě cestičku ke hrobům, tak to o víkendu ještě zkusím posunout dva hroby a udělat tam cestičku.
Název: Re:Společný projekt: Krajina strašidel
Přispěvatel: milanv kdy 01.05.2019, 22:24:33
Pool, MartinS: a nedomluvili byste se i, aby i Martin měl navazující část svého modulu do hnědozelena a něco navazujícího tam? Museli byste ale rychle dát vědět ostatním (Hardegon, matka), aby s tím počítali.
Název: Re:Společný projekt: Krajina strašidel
Přispěvatel: Martins kdy 02.05.2019, 08:35:37
Ahoj,
z Dark Green já nepostavím velkou plochu, ale mohu z toho svého kousku vyhodit ty dráždivé kytičky a udělat tam, na stávající Green, nějaký Dark Green povrch + nějaké ty Tan prvky... houby, kosti.... ok?
Název: Re:Společný projekt: Krajina strašidel
Přispěvatel: Pool kdy 02.05.2019, 10:04:28
Podle mě tam není teď nic potřeba měnit, že nám to navazuje.
Název: Re:Společný projekt: Krajina strašidel
Přispěvatel: Martins kdy 03.05.2019, 17:17:37
Ahoj, na vědomost dávám, hlavně svým sousedům, úpravu barevnosti povrchu jižního konce svého teritoria. Vidět je to zde:

(http://www.sy.cz/res/archive/007/000863_05_007379.jpg?seek=1556870841)

Fotka zaktualizována, trochu jsem to poladil...
Název: Re:Společný projekt: Krajina strašidel
Přispěvatel: yanice kdy 04.05.2019, 20:29:42
aktualizace.
Název: Re:Společný projekt: Krajina strašidel
Přispěvatel: Pool kdy 04.05.2019, 22:09:34
Update
Název: Re:Společný projekt: Krajina strašidel
Přispěvatel: milanv kdy 05.05.2019, 09:48:34
Pool: Petře, super! Ještě se to hodně vylepšilo tou návazností s propastí!

yanice: Jano, taky výborný - jak jsem ti psal, pobavila mě obzvlášť ta muchomůrka :) Ale celkově tam přibylo detailů a sušák už vypadá víc sušákovitě, dobré! Jen ta dráha je nízká, tak prosím tě ještě o jednu aktualizaci s doděláním a kontrolou té dráhy, že navazuje, i výškově, jak má - na obou koncích. Díky!
Název: Re:Společný projekt: Krajina strašidel
Přispěvatel: Petronel kdy 05.05.2019, 13:14:27
Parádní kousky se tu vynořily! A pěkně pestré.

Já posílám také finální foto fotbalového zápasu.

PS: nemáte prosím někdo na prodej / půjčení / výměnu tyto žlutá čísla na tile?
(https://img.bricklink.com/ItemImage/PT/3/3070bp01.t2.png)(https://img.bricklink.com/ItemImage/PT/3/3070bp02.t2.png)(https://img.bricklink.com/ItemImage/PT/3/3070bp03.t2.png)(https://img.bricklink.com/ItemImage/PT/3/3070bp04.t2.png)
Potřebuji pro černý tým.
Díky. :-*
Název: Re:Společný projekt: Krajina strašidel
Přispěvatel: milanv kdy 05.05.2019, 17:03:59
Petře díky, to je ono!

jetaM: prosím tě, počítáš s tím, že Petr je na spodku o plate níž než výškopis říká?
Název: Re:Společný projekt: Krajina strašidel
Přispěvatel: Petronel kdy 05.05.2019, 17:53:05
Citace od: milanv kdy 05.05.2019, 17:03:59
jetaM: prosím tě, počítáš s tím, že Petr je na spodku o plate níž než výškopis říká?

Milane neplaš. ;) Dám pod to tu baseplate jak jsem ti psal a naopak něco nahoře bude výše o jednu malinkatou plate. Myslím,že to nebude vypadat špatně. A kdyžtak to poladíme spolu na výstavě. To jsou detaily. Ostatní ať staví normal podle zadání...
Název: Re:Společný projekt: Krajina strašidel
Přispěvatel: Petronel kdy 05.05.2019, 20:05:13
Citace od: Petronel kdy 05.05.2019, 13:14:27
nemáte prosím někdo na prodej / půjčení / výměnu tyto žlutá čísla na tile?

Vyřízeno, Milan mě zachránil. :-*
Název: Re:Společný projekt: Krajina strašidel
Přispěvatel: milanv kdy 05.05.2019, 20:07:28
Citace od: Petronel kdy 05.05.2019, 17:53:05
Milane neplaš. ;) Dám pod to tu baseplate...
Ne Ne, Petře, do tohodle mi prosím tě nemluv. Já vím, co dělám: té podkladové baseplate se chci určitě zbavit. Projekt pojede určitě na víc výstav a každá taková nesystémová věc navíc se dřív nebo později vymstí. Vím to z filmového projektu atp.

Nahoře jsi to už poladil, ze severní strany pomůže Dita, na místě dodáme pár plate. Jde jen o těch pár studů dole. Proto Matěji prosím tě to zohledni, díky!
Název: Re:Společný projekt: Krajina strašidel
Přispěvatel: jetaM kdy 05.05.2019, 20:45:39
Citace od: milanv kdy 05.05.2019, 17:03:59
Petře díky, to je ono!

jetaM: prosím tě, počítáš s tím, že Petr je na spodku o plate níž než výškopis říká?

Ano, počítám s tím. ;)
Název: Re:Společný projekt: Krajina strašidel
Přispěvatel: hawran kdy 07.05.2019, 13:17:56
Přátelé, jedna taková malá technická - kdy a kde se ty moduly mají "sejít" / instalovat? Teda jestli jsem někde něco nepřehlédl...
Dík!
Název: Re:Společný projekt: Krajina strašidel
Přispěvatel: milanv kdy 07.05.2019, 13:33:23
Citace od: hawran kdy 07.05.2019, 13:17:56
Přátelé, jedna taková malá technická - kdy a kde se ty moduly mají "sejít" / instalovat? Teda jestli jsem někde něco nepřehlédl...
Dík!
Jedou do Olomouce, takže nejpozději příští týden je musíš dodat mně nebo je pak dovézt do Olomouce osobně.
Zítra tu udělám tabulku dopravy, kdo kdy kde kam.
Název: Re:Společný projekt: Krajina strašidel
Přispěvatel: jetaM kdy 08.05.2019, 14:42:02
Bába z mokřin hotova.  ;)
Název: Re:Společný projekt: Krajina strašidel
Přispěvatel: milanv kdy 08.05.2019, 15:56:21
Matěji, díky!

Už jsem ti psal přes tátu e-mailem. Výborná práce, chajda s bábou je prostě LUXUS. Aspoň čtyřhvězdičková :)
Ještě polaď prosím těch pár věcí, viz e-mail.
Název: Re:Společný projekt: Krajina strašidel
Přispěvatel: šipka kdy 08.05.2019, 18:03:58
Čertův mlejn dokončen :)

https://www.flickr.com/photos/127256529@N08/
Název: Re:Společný projekt: Krajina strašidel
Přispěvatel: Petronel kdy 08.05.2019, 18:52:34
Velmi dobrá práce kluci. ;D Máte to parádní.
JetaM, ty kluku ušatá! To je velmi povedená chýše na vodě. ;)
Název: Re:Společný projekt: Krajina strašidel
Přispěvatel: matka kdy 09.05.2019, 14:36:42
Oba moduly jsou moc povedené.
Název: Re:Společný projekt: Krajina strašidel
Přispěvatel: milanv kdy 11.05.2019, 12:22:43
První integrační zkouška

Díky Šipkovi a jetaM máme už první kus dohromady pospolu!
Název: Re:Společný projekt: Krajina strašidel
Přispěvatel: Chairudo kdy 11.05.2019, 16:12:16
To bude opravdu luxusní kousek  :D
Název: Re:Společný projekt: Krajina strašidel
Přispěvatel: Petronel kdy 11.05.2019, 16:28:10
Takto na pohled je to tedy dost strakaté, ale to asi jen tak vypadá. ;)
Na výstavě to bude určitě super.
Název: Re:Společný projekt: Krajina strašidel
Přispěvatel: hawran kdy 11.05.2019, 20:59:05
Tak to je dost cool, můj model bude moci dorazit zhruba ve středu... ještě čekám na samolepku na psí tabuli :)
Jinak dříve navrhované změny jsou provedeny (pes má tlapky + děsivé zuby, v hrnci jsou kosti, střecha dostala "rostlinné" pokrytí, tabule se zmenšila + přibude samolepka a dráha je napojena oběma konci na sousední moduly dle domluvy se staviteli :) a také přibyla nějaká zvířátka - sova, králíček, myška...)

(http://kostkypic.digisekce.com/TrihlavyPes_r2_01.jpg)

(http://kostkypic.digisekce.com/TrihlavyPes_r2_02.jpg)

(http://kostkypic.digisekce.com/TrihlavyPes_r2_03.jpg)
Název: Re:Společný projekt: Krajina strašidel
Přispěvatel: Petronel kdy 11.05.2019, 21:21:07
Tak z té celkové strakatosti mám strach víc a víc. >:D
Ale věřím, že to bude dobré, aspoň to nemáte tak barevně "mdlé" jak můj modul. :D

Hawrane super. :D Líbí. Nejlepší je ten pes. Ale nekouká na tabuli. ;)


Citace od: hawran kdy 11.05.2019, 20:59:05
přibyla nějaká zvířátka - sova, králíček, myška...)
Šmarjá! Cože? :o Vždyť to je strašidelný projekt. Nepiš sova, králíček, myška...  ???
Já tam vidím nočního opeřeného zabijáka s drápy jako břitva, lstivého šavlozubého králíka a neohroženého krvežíznivého hlodavce bez slitování. >:D
Název: Re:Společný projekt: Krajina strašidel
Přispěvatel: hawran kdy 11.05.2019, 21:36:37
Hlavy natočíme, jsou na "kloubkách" :)

...mhhh jójó, s těma zvářatama máš pravdu, jsem si to uvědomil hned jak jsem to odeslal :) jsou to prostě krvežíznivci převlečený za mazlíčky... tak to je :) a o to je to zákeřnější :)
Název: Re:Společný projekt: Krajina strašidel
Přispěvatel: milanv kdy 11.05.2019, 21:55:26
Dobře. Byl jsem připravený Ditou předem, takže jsem to zvládl bez další pampersky. Ale těsně!  >:D

Červené muchomůrky jsi jen přeskupil, neumenšil. Nemysli si, že mě oblafneš! :D
Je to prostě šílené. Ale dobré. Ještě se prosím domluv s ostatními sousedy, jak s barvou terénu. Jsi jediný, kdo tam má tolik limetkové. To není dobré, protože to bude v terénu z dálky svítit jako čtverec jiné barvy - a ty 2 řady zelené na okraji tvého modulu to nezachrání. Buď uber limetkovou (což bych preferoval) nebo se domluv se svými sousedy, aby ji tam přidali.
Pokud budou ochotní :)
Název: Re:Společný projekt: Krajina strašidel
Přispěvatel: hawran kdy 11.05.2019, 22:01:38
Takhle... myslím že na Pampersky už není moc prostor (teda jestli se to má příští týden odevzdávat), stejně jako na ubírání limetkové. :D
Nicméně - v krabici s mýma dílkama je ještě jeden pytlík označený "LES" ve kterém jsou tmavší dílky na lesní podloží... preferuju variantu, že je tam nasázím a tím snížím poměr limetkové :) jo?
Případně - a to by taky šlo - se ty limetkové plates vymění ze nějaké jiné ***é plates 2x6... těch mám ještě taky dost...
...a s těma muchomůrkama lze libovolně čarovat...
Název: Re:Společný projekt: Krajina strašidel
Přispěvatel: Ryxe kdy 12.05.2019, 18:44:16
Evelínin hrad před nastěhováním... (tedy už se tam prohání bezhlavý jezdec a nalévající se naraženec na kůl  >:D)
Název: Re:Společný projekt: Krajina strašidel
Přispěvatel: milanv kdy 13.05.2019, 00:57:55
Citace od: Ryxe kdy 12.05.2019, 18:44:16
Evelínin hrad před nastěhováním... (tedy už se tam prohání bezhlavý jezdec a nalévající se naraženec na kůl  >:D)

Michale, super!
Už se fakt těším a Evelína určitě taky :)

Já už mám také před nastěhováním - na obranné věži spodního nádvoří zatím hlídkuje duch a čeká na další příchozí či příjezdší :) Dál směrem k rybníku jsou vidět ruiny původního nejspodnějšího hradu.

V podzemí kopce už jedou chemické a jiné pokusy temného mága na plné obrátky, momentálně probíhá destilace zeleného slizu ze (zelené) žáby a v dalším kole bude extrakce z hadích slin, pokud ovšem had nebude rychlejší... To vše k jedinému cíli: ovládnutí světa. Už o tom sepisuje svitek...

V pekle je zatím téměř vše při starém, ale i tam jsou změny: vše je zastropeno a kotel už byl vycíděný dostatečně, takže teď v něm pekelný kuchař vaří čertovský guláš a první koštovací várka už se nese ve vědru do studny u hradu!
(Tak na ni prosím nezapomeň.)

Fotky dodám jen co se potkám doma se světlem :)
Název: Re:Společný projekt: Krajina strašidel
Přispěvatel: milanv kdy 14.05.2019, 10:04:17
Spodní nádvoří hradu a černokněžnická laboratoř

Spodní nádvoří už čeká na příjezd prvního kočáru a tím i na první hosty. Zatím duch Ámos vyhlíží marně - ale už se to blíží!
Černokněžník Vicius už ve svých gotických kobkách destiluje lektvar na uvítanou a sepisuje uvítací dopis...
Název: Re:Společný projekt: Krajina strašidel
Přispěvatel: milanv kdy 14.05.2019, 12:00:53
Představení projektu na výstavě

(http://www.kostky.org/forum/index.php?action=dlattach;topic=52132.0;attach=202237;image)
Výstava v Olomouci se blíží, je potřeba lid obecný nasměrovat na náš projekt a tam ho na místě o něm něco naučit. A jak lépe než naučnou stezkou?
Název: Re:Společný projekt: Krajina strašidel
Přispěvatel: Martins kdy 14.05.2019, 12:36:46
Hezký! Snad jen "Dále po zelené"...  ;)
Název: Re:Společný projekt: Krajina strašidel
Přispěvatel: Petronel kdy 14.05.2019, 12:50:08
Třemi slovy:
"To je blázen"

Šesti slovy a dvěma smajlíky:
No ty vado! :o To je blázen. :D

Milane moc pěkný, hodně sis s tím vyhrál. I ty loga vpravo dole jsou super. ;D Budou na výstavě více čitelné?
Na co to vlastně budeš tisknout?
Název: Re:Společný projekt: Krajina strašidel
Přispěvatel: HD kdy 14.05.2019, 13:08:20
Doufám, že ukazatel bude postaven z kostek.  ;D


Geniální.
Název: Re:Společný projekt: Krajina strašidel
Přispěvatel: Martins kdy 14.05.2019, 13:24:32
Citace od: HD kdy 14.05.2019, 13:08:20
Doufám, že ukazatel bude postaven z kostek.  ;D

jo a bude kouzelnej...  :D
Název: Re:Společný projekt: Krajina strašidel
Přispěvatel: hawran kdy 14.05.2019, 13:25:00
Uááááááááááá!
...víc nemám co bych dodal :)
Název: Re:Společný projekt: Krajina strašidel
Přispěvatel: milanv kdy 14.05.2019, 17:17:32
Díky vám všem, jsem rád, že se vám naučný poutač líbí, už se těším na reakce lidí na výstavách :)

Citace od: Petronel kdy 14.05.2019, 12:50:08
Milane moc pěkný, hodně sis s tím vyhrál. I ty loga vpravo dole jsou super. ;D Budou na výstavě více čitelné?
Na co to vlastně budeš tisknout?

Pavlína to původně chtěla na A4, tam je to čitelné, ale jak lidi budou koukat z dálky, tak by to chtělo asi větší, ještě s Pavlínou hodím řeč... Ale i na A4 jsou loga čitelná, i když malá. Pro vás jsem je "vystříhl" teď zvlášť :)

Citace od: Martins kdy 14.05.2019, 12:36:46
Hezký! Snad jen "Dále po zelené"...  ;)
Za Drákulou vždycky po červené. Po zelené k vodníkovi. Že bych ho tam dopsal?  >:D
Název: Re:Společný projekt: Krajina strašidel
Přispěvatel: Izabella08 kdy 14.05.2019, 20:27:20
Milane, nemám slov...je to božíííí.
Klidně to hoď i na A3...jen by bylo fajn to dát na silnější papír a úplně super i zaslídovat...ale postačí ten tvrdší papír.
Měl bys být kastelánem :)
Název: Re:Společný projekt: Krajina strašidel
Přispěvatel: Foton kdy 14.05.2019, 20:48:15
Milane, já bych , snad ještě, měl mít doma jednu skutečnou turistickou směrovku. Kdysi jsem ji našel v Českém Ráji. Šlo by tu tvojí na ní přilepit.
Název: Re:Společný projekt: Krajina strašidel
Přispěvatel: milanv kdy 14.05.2019, 22:22:08
Citace od: Izabella08 kdy 14.05.2019, 20:27:20
Milane, nemám slov...je to božíííí.
Klidně to hoď i na A3...jen by bylo fajn to dát na silnější papír a úplně super i zaslídovat...ale postačí ten tvrdší papír.
Měl bys být kastelánem :)
Díky! Zařídím. Ale kastelánem asi nebudu, protože jediný klíč od hradu (od sklepení) mají ti čertí karbaníci... :)

Citace od: Foton kdy 14.05.2019, 20:48:15
Milane, já bych , snad ještě, měl mít doma jednu skutečnou turistickou směrovku. Kdysi jsem ji našel v Českém Ráji. Šlo by tu tvojí na ní přilepit.
To by bylo super, já přivezu kůl a aku vrtačku. Díky moc!
Název: Re:Společný projekt: Krajina strašidel
Přispěvatel: Foton kdy 15.05.2019, 14:29:25
Citace od: Foton kdy 14.05.2019, 20:48:15
Milane, já bych , snad ještě, měl mít doma jednu skutečnou turistickou směrovku. Kdysi jsem ji našel v Českém Ráji. Šlo by tu tvojí na ní přilepit.
To by bylo super, já přivezu kůl a aku vrtačku. Díky moc!
[/quote]

Ok podívám se po ní.
Název: Re:Společný projekt: Krajina strašidel
Přispěvatel: Foton kdy 15.05.2019, 17:51:31
Značka nalezena. Můžu to zítra předat Pavlíně ve městě, návštěvu páteční stavěčky neplánuju.
Posílám rozměry, obsah udělej krapet menší, papír ale větší.
Název: Re:Společný projekt: Krajina strašidel
Přispěvatel: Igorus kdy 15.05.2019, 23:40:21
Tak hlásím hotovo  ;)

Malá, hnědá, tváři divé
pod plachetkou osoba;
o berličce, hnáty křivé,
hlas - vichřice podoba!


Další fotky  Na Flickru (https://www.flickr.com/photos/125214542@N04/)

(https://live.staticflickr.com/65535/46942257915_22e8730d4e.jpg) (https://flic.kr/p/2ew8kQp)

(https://live.staticflickr.com/65535/46942258815_f38a81e4db.jpg) (https://flic.kr/p/2ew8m6V)

(https://live.staticflickr.com/65535/47806186622_9ba3b2e61c.jpg) (https://flic.kr/p/2fQtcJW)

(https://live.staticflickr.com/65535/46942258405_086ae59580.jpg) (https://flic.kr/p/2ew8kYR)
Název: Re:Společný projekt: Krajina strašidel
Přispěvatel: Izabella08 kdy 16.05.2019, 06:57:32
Citace od: Foton kdy 15.05.2019, 17:51:31
Značka nalezena. Můžu to zítra předat Pavlíně ve městě, návštěvu páteční stavěčky neplánuju.
Posílám rozměry, obsah udělej krapet menší, papír ale větší.
Ahoj Fotone,

dnes již doma balíme, předej značku, prosím, Yoshimakovi anebo Ivanuslizovi.
A děkuji Ti za zapůjčení:)
Název: Re:Společný projekt: Krajina strašidel
Přispěvatel: hawran kdy 16.05.2019, 09:02:55
Ten Igorusův drak je teda fakt cool!
Název: Re:Společný projekt: Krajina strašidel
Přispěvatel: matka kdy 16.05.2019, 10:24:31
Igorusi, máš to pěkné. Polednice i draci super.
Název: Re:Společný projekt: Krajina strašidel
Přispěvatel: milanv kdy 16.05.2019, 10:33:44
@Igorus: Celkově skvělé: rozmanitý terén, krásná kaplička jak vystřižená z české krajiny, draci, Polednice (ze které jde fakt hrůza), vzdušný most - a k tomu ještě jak jsi domluvil hezké propojení se všemi svými sousedy. Fakt díky, Martine!
Název: Re:Společný projekt: Krajina strašidel
Přispěvatel: milanv kdy 16.05.2019, 10:56:05
Citace od: Foton kdy 15.05.2019, 17:51:31
Značka nalezena. Můžu to zítra předat Pavlíně ve městě, návštěvu páteční stavěčky neplánuju.
Posílám rozměry, obsah udělej krapet menší, papír ale větší.
Díky!! Už se na ten efekt těším. Mimochodem, ty skutečné názvy na tvé značce jsou takové, že kdybych to věděl dopředu, šlo zařídit projekt, aby to sedělo rovnou :)
Název: Re:Společný projekt: Krajina strašidel
Přispěvatel: Igorus kdy 16.05.2019, 18:51:21
Dito, Hawrane, Milane - díky za slova chvály :) Už se těším až bude celý projekt pospolu  >:D
Název: Re:Společný projekt: Krajina strašidel
Přispěvatel: HD kdy 16.05.2019, 19:11:03
Polednice je velice povedená (a vůbec Erbenovské téma), drak má na můj vkus moc velkou bulvu oka. Modul je to ale provedený velice čistě. Velmi se mi Tvůj styl zamlouvá.
Název: Re:Společný projekt: Krajina strašidel
Přispěvatel: Foton kdy 16.05.2019, 23:05:13
Milane, značku jsem dnes předal Yoshimakovi.
Název: Re:Společný projekt: Krajina strašidel
Přispěvatel: milanv kdy 16.05.2019, 23:14:11
Prima, díky moc. Já jsem dnes vytiskl všechny papíry, takže i rozcestník.
Název: Re:Společný projekt: Krajina strašidel
Přispěvatel: Foton kdy 20.05.2019, 22:09:36
Přátelé....
záměrně jsem obrázky z tohohle vlákna ignoroval (krom pár úvodních).  Protože se mi pak stává, že to na výstavě přejedu pohledem "jo, to je tohle, to už jsem viděl fotky".
A dobře Vám tak! I mě!
Byl to parádní kousek, kde jsem dlouho zůstal a hledal a zíral a smál se a říkal si "Ježiši tohle je vtipně udělané".

Prostě paráda. Díky Vám všem!
Název: Re:Společný projekt: Krajina strašidel
Přispěvatel: milanv kdy 20.05.2019, 22:45:44
Jak dopadla premiéra - aneb poděkování všem

Kostkování v Olomouci je za námi - a jak to dopadlo s Evelínou?
...výborně! A to díky vám všem! Vzkazuje, že tak skvělé nahradbyvzetí už několik staletí neslavila!!

video jízdy Hradní Hromadné Dopravy (https://www.flickr.com/photos/131340845@N03/40927413853/in/album-72157708685817074/lightbox/)  album fotek a videí (https://www.flickr.com/photos/131340845@N03/albums/72157708685817074/with/46977711355/).

Všechny moduly dorazily - chybělo už jen pár těch, které byly domluvené na předání přímo na výstavě. A i k sobě pasovaly, až na maličké drobnosti. A pak nastala "akce dráha"... Páteční půlnoc odbila a lampa... Jinými slovy: moc děkuji Ditě za vysilující, ale úspěšné zprovoznění dráhy přímo na místě. Napojení, úpravy oblouků zatáček a hlavně přizvednutí dráhy na mnoha místech, někde dokonce i úpravy okolního terénu. Proto se nedivte, že na fotkách uvidíte v některých částech trochu jiný tvar dráhy nebo jiné barvy. (Když už víme, že to teď funguje, můžeme do Plzně barvy vylepšit!)

A výsledek? Hradní Hromadná doprava nejenže spolehlivě fungovala, ale i automaticky zastavovala v zastávce U Rybníka (https://www.flickr.com/photos/131340845@N03/46977709505/in/album-72157708685817074/). Řeknu vám, lid okolní valil oči! Ale zdaleka to nebyla jediná atrakce, právě díky vám. Celkové výtvarné pojetí projektu se setkalo s velikým úspěchem. Diváci nadšeně hledali detaily, legrácky... A to dokonce "ve dvou vlnách": nejdříve shora a pak se ozvalo vždy nějaké dítě ve stylu: "Mamíí, tady dole, koukej!" - protože ve výši dětských očí byla všechna naše podzemí. Tolik (radostně) ohnutých zad za den, to je k zápisu do G. knihy!  >:D

Zkrátka projekt se nad míru vydařil. Moc vám za to všem děkuju, za celou spolupráci na našem spoludíle. Potvrdilo se mi za tu dobu mnohokrát, že jsem si vybral do projektu ty správné stavitele. Vaše nápady, nadšení a hlavně spolehlivost umožnily tomuto dílu vznik a radost nad výsledkem. Uvidíme (se) v Plzni!

P.S.: Díky patří také Pavlíně (Izabelle), která pro všechny účastníky projektu připravila krabičku s malými dárečky. V Plzni uspořádáme rozdávací seanci!

P.P.S.: Kdybyste měl někdo další fotky, obzvlášť foto naší naučné stezky, prosím ozvěte se.
Název: Re:Společný projekt: Krajina strašidel
Přispěvatel: milanv kdy 20.05.2019, 22:50:12
Propagace projektu

Díky tomu, že jsme do Olomouce jeli obří dodávkou, jsme si mohli dovolit i luxus vetší prezentace. Postavil jsem s Petronelem klasický stojan na ceduli naučné stezky (plakát už jste viděli dříve), díky Fotonovi i s rozcestníkem. K tomu byl vystavený i svitek v obou formách a na stolku před stojanem i původní 3D mapa, ze které projekt vznikl.
Díky všem za pomoc!
Název: Re:Společný projekt: Krajina strašidel
Přispěvatel: HD kdy 20.05.2019, 23:23:55
Gratuluji všem zúčastněným k zaslouženému úspěchu. Dokonalé a do posledního detailu vymazlené dílo. Od příprav až po realizaci s propagací.
Název: Re:Společný projekt: Krajina strašidel
Přispěvatel: hawran kdy 21.05.2019, 08:36:28
Když člověk sledoval fotky jednotlivých modulů, bylo to moc hezký, ale takhle celé pohromadě, to je tedy fakticky "wow" efekt!

Je to super, super a ještě jednou super! :)
Název: Re:Společný projekt: Krajina strašidel
Přispěvatel: peki kdy 21.05.2019, 09:43:29
Výsledek je opravdu povedený. Celé to působí dojmem jako by to bylo od jednoho stavitele. Ani jsem nepoznal že kus zbořeného hradu stavěl někdo jiný /MilanV) a ne ryxe. Duchařský "monorail"  (nejen) mne opravdu dostal.  Na MOC je perfektní jak je to natřískané detaily, žádné hluché pasáže, prostě jak říká klasik: "Pořád se tam něco děje"  ;)

Parádní nápad.
Perfektní provedení.
Název: Re:Společný projekt: Krajina strašidel
Přispěvatel: Chikos kdy 21.05.2019, 21:38:50
Mazec!!!  Smekám všem zúčastněným, až se jednoho dne vypracuji na vaši úroveň, rád se do podobných akcí také zapojím  :)
Název: Re:Společný projekt: Krajina strašidel
Přispěvatel: yanice kdy 22.05.2019, 09:24:42
vypadá to opravdu božsky. Do Plzně se prostě musím dostavit, vezmu si na to dovolenou.
Název: Re:Společný projekt: Krajina strašidel
Přispěvatel: milanv kdy 22.05.2019, 10:45:37
Strašidla v Plzni - nutné kroky

Ahoj mí spolustavitelé,

ještě ani neodezněla nevyspalost z Olomouce a už se nám blíží výstava v Plzni, musíme ("chca nechca", jak říkávala moje maminka) se přepnout do pracovního módu, abychom vychytali věci pro Plzeň. Většina jde za mnou, ale ne všechno:

* oprava dráhy: dráhu jsme zprovoznili na poslední chvíli před výstavou, takže utrpěla estetická stránka. Někde je potřeba dokonce zalátat díry, jinde jsou špatné barvy. Týká se to hlavně modulů na jižní straně (Sihaja, yanice, hawran, Igorus). Prosím dejte mi každý z vás vědět, jak s tím: dorazíte do Plzně v pátek včas, abyste si to opravili? Dovezete díly? Potřebujete nějak pomoct ode mě?

* úpravy terénu: na pár místech nesedí  barvy, potřebujeme to poladit. Opět stejná otázka na dotyčné: budete v Plzni včas? Dovezete si díly? Potřebujete nějak pomoct ode mě?
   hawran: cesta k Igorusovi není ve stejné barvě
   hawran: terén přeci jen potřebujeme trochu ztlumit - vyměnit pár plate či dodat na ně "sypání"
   yanice: spodní trávník (pod sušákem) je potřeba vyměnit za klasickou green, teď tam svítí bright green obdélník
   Sihaja, jetaM: napojit líp skálu, teď tam je trochu vidět "do střev modulu"
   Pool: vyměnil bys postavičku, aby se tolik nepodobala Polednici?
   MilanV: rozbít jednolitou DBG plochu okolo dráhy na spodním hradě
   MilanV: stojan pro značku na zastávce vyměnit za líp zapadající do terénu

* MilanV: zkusit zpátky zprovoznit koně ke kočáru

* MilanV: domluvit s Markem umístění a propagaci modelu, protože uprostřed té obří plochy nebude kam dát naší naučnou stezku - vymyslet něco jiného, jak projekt prezentovat
Název: Re:Společný projekt: Krajina strašidel
Přispěvatel: Igorus kdy 22.05.2019, 10:48:54
Milane, v Plzni budu, dráhu na mojí části upravím sám.
Název: Re:Společný projekt: Krajina strašidel
Přispěvatel: milanv kdy 22.05.2019, 10:54:51
Prezentace projektu - sepsání legendy

V Olomouci opakovaně padnul nápad, že by to chtělo sepsat ke každému modulu krátké povídání (něco už dokonce máme), aby se "vypíchly" nápady a příběhy schované v krajině. Jedna myšlenka byla, že by to bylo po těch kouskách položené kolem projektu (u každého modulu), já přemýšlím spíš o sepsání krátkého příběhu jako celku - i ten by šel dát buď na jedno místo nebo po kouskách kolem projektu.

Co vy na to? Líbí se vám ta myšlenka? Natolik, abyste byli ochotní napsat pár vět ke svému modulu? :) S tím, že já to můžu stylisticky doupravit a pak vám dám ke zkouknutí výsledek.
Název: Re:Společný projekt: Krajina strašidel
Přispěvatel: hawran kdy 22.05.2019, 12:07:45
Milane, vzhledem k tomu že jsem nepočítal s osobní účastí v Plzni, budeme to muset poladit v Praze. Sypání není problém, to mám u sebe v krabičce, s tou cestičkou moc nevím.
Navrhuju si předat osobně a domluvit se... (momentálně je lhostejné jestli modul ke mně na dodělání, nebo dílky k tobě)
K.
Název: Re:Společný projekt: Krajina strašidel
Přispěvatel: milanv kdy 22.05.2019, 12:21:57
Citace od: hawran kdy 22.05.2019, 12:07:45
Milane, vzhledem k tomu že jsem nepočítal s osobní účastí v Plzni, budeme to muset poladit v Praze.
To je škoda, já myslel, že do Plzně jedeš taky a že budeme komplet. jinak jestli mi věříš, že to opravím, tak těch pár drobností u tebe klidně udělám ze svých kostek, stejně u tebe budu opravovat tu dráhu. A pak pošlu foto sem, OK?
Název: Re:Společný projekt: Krajina strašidel
Přispěvatel: hawran kdy 22.05.2019, 12:42:49
Citace od: milanv kdy 22.05.2019, 12:21:57
Citace od: hawran kdy 22.05.2019, 12:07:45
Milane, vzhledem k tomu že jsem nepočítal s osobní účastí v Plzni, budeme to muset poladit v Praze.
To je škoda, já myslel, že do Plzně jedeš taky a že budeme komplet. jinak jestli mi věříš, že to opravím, tak těch pár drobností u tebe klidně udělám ze svých kostek, stejně u tebe budu opravovat tu dráhu. A pak pošlu foto sem, OK?
Máš mojí plnou důvěru :D
Název: Re:Společný projekt: Krajina strašidel
Přispěvatel: Petronel kdy 22.05.2019, 20:08:56
Citace od: milanv kdy 22.05.2019, 10:54:51
Prezentace projektu - sepsání legendy

V Olomouci opakovaně padnul nápad, že by to chtělo sepsat ke každému modulu krátké povídání (něco už dokonce máme), aby se "vypíchly" nápady a příběhy schované v krajině. Jedna myšlenka byla, že by to bylo po těch kouskách položené kolem projektu (u každého modulu), já přemýšlím spíš o sepsání krátkého příběhu jako celku - i ten by šel dát buď na jedno místo nebo po kouskách kolem projektu.

Co vy na to? Líbí se vám ta myšlenka? Natolik, abyste byli ochotní napsat pár vět ke svému modulu? :) S tím, že já to můžu stylisticky doupravit a pak vám dám ke zkouknutí výsledek.

Myslím si, že když už, tak lépe podle původního nápadu: ke každému modulu.
Když se to dá dohromady, do jednoho dlouhého příběhu, tak to bude ohromný text, který nikdo číst nebude. ;) A navíc si lidé nedohledají k čemu to přesně patří.
Název: Re:Společný projekt: Krajina strašidel
Přispěvatel: milanv kdy 22.05.2019, 23:01:58
Citace od: Petronel kdy 22.05.2019, 20:08:56
Myslím si, že když už, tak lépe podle původního nápadu: ke každému modulu.
Když se to dá dohromady, do jednoho dlouhého příběhu, tak to bude ohromný text, který nikdo číst nebude. ;) A navíc si lidé nedohledají k čemu to přesně patří.
Taky si to myslím, ale láká mě, aby to dávalo smysl i dohromady, tak to možná udělám jako "čtení na pokračování": začne se pod Evelíniným hradem a pak bude pod každým modulem kousek - ten k tomu modulu. Otázka kam dát popisky těch tři prostředních se vyřeší nějak elegantně. A diváci si buď přečtou jen kousek k tomu modulu nebo si to obejdou celé a přectou si to jako celý příběh.

Tak teď ta výzva: každý pošlete pár vět ke svému modulu: kdo tam je a proč. A jak se těší na oslavu :)

Mimochodem, upřímně mě překvapilo, když jsem na výstavě viděl človíčka, který si zrovna všiml mého nenápadného vtípku s průchodem od kouzelníka do pekla... I bez psané nápovědy, sám. To jsem myslel, že neobjeví nikdo...
Název: Re:Společný projekt: Krajina strašidel
Přispěvatel: yanice kdy 23.05.2019, 11:31:32
zelenou plate vyměním. Konečně se budu moci dostavit osobně. Nějaké povídání pošlu.
Název: Re:Společný projekt: Krajina strašidel
Přispěvatel: Petronel kdy 23.05.2019, 22:46:38
(https://img31.rajce.idnes.cz/d3102/16/16068/16068902_eac0878d5209c95ad135353dccf5219b/images/KostkovaniOlomouc001.jpg?ver=0)
Milan chystá naučnou tabuli. :D

Foto nejen strašidel z Olomouckého kostkování najdete zde. (https://ppetronel.rajce.idnes.cz/Vystava_Kostkovani_Olomouc_2019)
Název: Re:Společný projekt: Krajina strašidel
Přispěvatel: milanv kdy 24.05.2019, 22:19:51
Sháním na auto rakev, na odvezení Drákuly a dalších modulů do Plzně. Nemáte někdo z Prahy k zapůjčení?
Název: Re:Společný projekt: Krajina strašidel
Přispěvatel: milanv kdy 03.06.2019, 23:02:47
Prosím pošlete povídání ke svému modulu - do STŘEDY VEČER.

Každý, kdo mi ho ještě v SZ neposlal (děkuji bílým vranám :) ) - jinak to nemám šanci stihnout vytisknout.

Díky!
Název: Re:Společný projekt: Krajina strašidel
Přispěvatel: milanv kdy 05.06.2019, 12:13:00
Strašidelná krajina

Evelína, svobodná a bílá paní na Cíkrštejně pořádá pro okolní spřátelená strašidla a jiné netvory či bytosti veliký hodokvas u příležitosti 400 let od svého nahradbyvzetí: "Přátelé z lesů, tůní, močálů a skal, můj hrad čeká!"

Kdo odpoví na pozvánku, bude vítán na hradě. Čertovský guláš už se chystá, paní Evelína vyhlíží hosty a kočár Hradní Hromadné Dopravy objíždí kraj. Stačí nasednout a nechat se odvézt vstříc vkusné strašidlácké zábavě. Tato noc bude dlouhá!


Oslava na hradě

Na hradu už se baví první příchozí. Pozorný pozorovatel si jistě všimne, že strašidelná smetánka hoduje v sálu hradního paláce, zatímco strašidlácký plebs se baví na nádvoří. Studna nad peklem se pomalu plní strašidelným gulášem a v bývalých stájích porcuje pacholek těla lapených lidí do polévky. Mrtvý voják se dělí o svůj lahodný mok s naražencem na kůl. Na všechen ten počínající rej dohlíží hradní paní a kontroluje, zda vše probíhá dle plánu a všichni se baví.
Čertův mlejn

Službu zde konající pekelníci si právě oddychli po provedené pekelné kontrole a ponořili se opět do své oblíbené činnosti - karbanu - v domnění, že zase na pár set let mají klid. Zvláště když se v sousedství koná velký hodokvas.


Rybník Vočko

Starý hastrman Vočko byl pozvánkou opravdu potěšený. Kolik vody už proteklo, co byl ve společnosti naposledy? Proto si pečlivě opravuje své sváteční střevíce, poklidil a uzamkl svou vodnickou domácnost a nemůže se dočkat příjezdu kočáru Hradní Hromadné Dopravy.

I když, poklidil... Nezapomněl přeci jen na jeden hrneček?


Bludičky průvodkyněmi

Chcete poznat místní magické kraje?
Bojíte se tmy?
Žádáte spolehlivé průvodkyně?

Již nehledejte dále!
NAŠE BLUDIČKY SE VÁS S RADOSTÍ UJMOU!

Staletí praxe!
Ani jeden klient si po zájezdu nestěžoval!


Bába z bažin

Tato prastará bába se moc nezajímá o své okolí, pouze o své milované žáby. Je ale dosti pravděpodobné, že si tentokráte velkolepý hodokvas odehrávající se na sousedním hradě nenechá ujít.


Baba Jaga

Od chaloupky čarodějky Lízy se právě vypravuje várka opojných nápojů, kterým nelze odolat. Další lahve čekají na naplnění, jenže i Líza někdy propadne kouzlu sportu a po očku při práci sleduje, jak se u sousedů mastí. Ještě že učinila příslušná opatření, aby jí hlava rytíře nenavštívila oknem...
Tak se může v klidu věnovat přípravě večerní róby - protože i čarodějka chce na oslavách vypadat dobře. To pomocnice přemýšlí o tom, jestli má chytit a políbit žábu. Kdo ví jestli to pomůže, třeba by se ale proměnila v žábu taky.


Zasloužený odpočinek

Ano, tak vypadá strašidýlko mimo službu. Odhodilo své prostěradlo a užívá si půlnoční piknik pod starobylým stromem.
Za ním probíhá velkolepý fotbalový zápas naší extraligy mezi odvěkými nepřáteli: černými a bílými kostlivci. Bezhlavý rytíř jako obvykle poskytl svou "mičudu" na hraní a na celý zápas a fair-play dohlíží nestranný rozhodčí: šedý kostlivec.

Trojhlavý pes Kerberos

Kerberos je v antické mytologii jméno trojhlavého psa, který střeží vchod do podsvětí před vstupem živých. Někteří tvrdí, že jeho úlohou je naopak bránit zesnulým, aby z podsvětí unikli... Byl znám jako ohromný ohař, jehož hlavy chrlily oheň. Na zádech měl místo srsti syčící hady a dračí hlavu místo ocasu. Jeho sestry prý byly Chiméra a Hydra. Taková povedená rodinka.
Tolik historická fakta... My o našem trojhlavci pouze víme, že je to ťunťa...

Na jeho antickou boudičku už trochu sedá prach, no dalo by se i říct, že střecha zarůstá mechem a bodláčím. A ta obludka co v ní bydlí rozhodně není ohař. Vypadá spíš jako mopsík a na zádech má leda tak dečku aby mu nebyla zima. Těší se jedině na to, že až pojede kolem kočár, někdo mu hodí sušenku. Pak vesele vrtí ocáskem. Jeho tlamičky rozhodně nic nechrlí. Jedna hlava totiž spí, druhá se nudí a třetí se učí štěkat... Ony to štěkání totiž pro samé vylehávání v boudě zapomněly...


Polednice

U lavice dítě stálo,
z plna hrdla křičelo.
,,Bodejž jsi jen trochu málo,
ty cikáně, mlčelo!

Poledne v tom okamžení,
táta přijde z roboty:
a mně hasne u vaření
pro tebe, ty zlobo, ty!

Mlč, hle husar a kočárek -
hrej si - tu máš kohouta!" -
Než kohout, vůz i husárek
bouch, bác! letí do kouta.

A zas do hrozného křiku -
,,I bodejž tě sršeň sám! -
že na tebe, nezvedníku,
polednici zavolám!

Pojď si proň, ty polednice,
pojď, vem si ho, zlostníka!"
A hle, tu kdos u světnice
dvéře zlehka odmyká.

Malá, hnědá, tváři divé
pod plachetkou osoba;
o berličce, hnáty křivé,
hlas - vichřice podoba!

,,Dej sem dítě!" - ,,Kriste Pane,
odpusť hříchy hříšnici!"
Div že smrt jí neovane,
ejhle tuť - polednici!

Ke stolu se plíží tiše
polednice jako stín:
matka hrůzou sotva dýše,
dítě chopíc na svůj klín.

A vinouc je, zpět pohlíží -
běda, běda dítěti!
Polednice blíž se plíží,
blíž - a již je v zápětí.

Již vztahuje po něm ruku -
matka tisknouc ramena:
,,Pro Kristovu drahou muku!"
klesá smyslů zbavena.

Tu slyš: jedna - druhá - třetí -
poledne zvon udeří;
klika cvakla, dvéře letí -
táta vchází do dveří.

Ve mdlobách tu matka leží,
k ňadrám dítě přimknuté;
matku vzkřísil ještě stěží,
avšak dítě - zalknuté.


Dračí rodinka

Co to síru v rokli pouští,
co to hrůzu nahání?
Je to drak, strašný drak.
Nebo je to drak dobrák?

V temnu jejich jeskyně,
Trofejí je svatyně,
A v druhé dračí mamka
Dává pozor na potomka.

Je to dračí rodinka,
Roztomilá skupinka.
Hlídají hrad upíří,
Mají víno ve spíži.

Vezmou si je s sebou,
Vždyť kočátem pojedou.
Na ten velký hodokvas,
Snad dojedou včas!


Pohřebiště

Ve dne tu je pusto, jediní koho tu můžete zastihnout jsou pavouci. Bílí pavouci tu hlídají své vejce a očekávají potomky. Stříbrní pavouci z toho moc nadšení nejsou a tak tu občas dochází k potyčkám. Ale s blížící se nocí to tu ožívá: duchové dávno zetlelých tu obcházejí kolem, a kostlivci? Ti to teprve rozjedou! Kdo nesportuje, ten alespoň fandí. A party začíná!


Drákula

Paní Evelína svolává své přívržence. Upíří šlechtici se ze širého okolí slétli do věže samotného hraběte Drákuly, aby jej probudili z dlouhého spánku. Sestoupili hluboko do podzemní krypty, otevřeli rakev a krvavým rituálem probudili svého pána. Ten po mnoha letech spánku ze všeho nejvíce lační po lidské krvi. Až poté budou schopni navštívit paní Evelínu na jejím hradě.


Průvod oběšenců

I oběšenci chtějí na hodokvas. Jediný, kdo je může uvolnit, je paní Smrtka. Alespoň víme, na co má kosu.

Pod popravištěm je také rušno, duše dříve oběšených nasedají do vlaku duchů, za chvíli je odjezd!


Vlkodlaci

Vlkodlačí smečka už se chystala na hostinu paní Evelíny, ale stala se jim nemilá věc: prastarý pavouk stáhl do svého podzemního brlohu jejich druha. Hodokvas musí počkat, nejdřív záchranná akce! Jen stařešina smečky, známý samotář, si raději v tichosti táhne svou soukromou večeři...


Bahňák

Bahňák si žil v poklidu ve své chýši uprostřed bažin. Ale jednoho krásného století mu nad hlavou vystavěli dráhu jak pro ohnivého oře. Každou chvíli mu teď nad milovanou bažinou zarachotí kočár, kór teď, co se všichni sjíždějí na hrad. Nelibě nese bahňák ztrátu svého klidu, to bude někoho mrzet!


Spodní nádvoří

Duch Emil vyhlíží příjezd nových hostů. Však kočár Hradní Hromadné Dopravy už jich pěknou řádku přivezl! Ti se teď poklidně baví a postupně procházejí branou na horní nádvoří, kde začíná zábava.

Zatímco na povrchu tedy vládne očekávání a poklidné veselí, pod zemí je tomu přesně naopak! Černokněžník Horácius Magikus neví kam dřív skočit. Slíbil Evelíně ty nejpodivuhodnější světelné, zvukové a jiné efekty na oslavu. Takové, které celých 400 let nebyly k vidění a ještě dalších 400 let se o nich bude povídat. Jenže klasicky nestíhá: destilace zeleného žabího slizu probíhá příliš pomalu a výpočty podle slavných historických mistrů ukazují, že ho bude potřeba alespoň tři deci.

Zvládne to? Nebo bude muset použít svůj tajný průchod pro radu od mistrů povolanějších? Ale aby se o tom nedozvěděla Evelína! Čert vem duši, tu už Horácius dávno prodal, ale ta ostuda mezi všemi shromážděnými strašidly, jestli se prozradí, že to sám nezvládl!

Peklo

V pekle vládne pohoda! Úlovků ("příchozích", jak je nazývají v pekelné hantýrce) je stále dost, a navíc ty jejich legrační obličeje, když jejich hříchy nabyté jmění, drahé šaty a šperky nebo společenské postavení jim je teď k ničemu, leda čertům k smíchu!

Pravda, je tu teď trochu spěchu kvůli těm oslavám Nahoře, ale co! Guláš už se servíruje, stačí aby si ho číšníci ze studny vytáhli. Tak jen co nebude Lucifer koukat, můžem se proplížit do mlejna mastit karty!

Jo, a co myslíte, zvládne to tentokrát náš VIP host bez naší pomoci? Nebo bude zase kňučet, abychom ho před ostudou zachránili a udělali Nahoře pár efektíků?

Závěr

Tak, všichni se baví, hodokvas je v plném proudu a vám, naši věrní diváci, přejeme to samé: bavte se! A ať je noc dlouhá! :)

Název: Re:Společný projekt: Krajina strašidel
Přispěvatel: yanice kdy 05.06.2019, 18:30:21
Chaloupka na muří nožce

Od chaloupky čarodějky Lízy se právě vypravuje várka opojných nápojů, kterým nelze odolat. Další lahve čekají na naplnění, jenže i Líza někdy propadne kouzlu sportu a po očku při práce sleduje, jak se u sousedů mastí. Nicméně nikdo nestojí o vyražené okno a tudíž bylo nutno učinit příslušná opatření.
A protože i čarodějka chce na oslavách vypadat dobře, bylo nutno provětrat večerní róbu, zatímco pomocnice možná přemýšlí o tom, jestli má chytit a políbit žábu. Kdo ví, třeba by se ale proměnila v žábu taky.
Název: Re:Společný projekt: Krajina strašidel
Přispěvatel: milanv kdy 05.06.2019, 21:51:00
Díky vám všem!

Jste skvělí, všichni jste dodali texty, takže se to krásně stihne a v Plzni budou návštěvníci zase koukat na novinku!

Díky moc!
Název: Re:Společný projekt: Krajina strašidel
Přispěvatel: milanv kdy 06.06.2019, 01:20:19
Příběh k tisku

Tak se můžete podívat, co jsme společně vytvořili (http://www.ucw.cz/~milan/lego/temp/texty.pdf)! Příběh se nastříhá a rozmístí kolem dokola projektu, k příslušným modulům.

matka: Dito, díky za skvělý nápad! Už se těším, jak to bude v Plzni pěkně vypadat.

A vám všem děkuju za to, že se na vás můžu spolehnout. Tak můžeme společně posouvat projekt dál - už se těším do Plzně, až se tam s vámi uvidím!
Název: Re:Společný projekt: Krajina strašidel
Přispěvatel: yanice kdy 06.06.2019, 08:04:34
bludičky jsou prostě boží  ;D ;D ;D
Název: Re:Společný projekt: Krajina strašidel
Přispěvatel: hawran kdy 06.06.2019, 08:45:52
Milane ty ses normálně minul povoláním :)
Název: Re:Společný projekt: Krajina strašidel
Přispěvatel: HD kdy 06.06.2019, 09:13:19
Úchvatné, a byla by z toho pěkná pohádka na dobrou noc.  >:D


Jen je v příspěvku o dračí rodince ve verši o kočáru pravděpodobně malý překlep.  :)
Název: Re:Společný projekt: Krajina strašidel
Přispěvatel: milanv kdy 06.06.2019, 12:25:40
Paráda, jsem rád, že se vám naše společné dílko líbí! Však jste také každý přispěl!

Citace od: HD kdy 06.06.2019, 09:13:19
Jen je v příspěvku o dračí rodince ve verši o kočáru pravděpodobně malý překlep.  :)
Martine, díky moc! Pro jistotu jsem to prošel celé ještě několikrát - to by člověk neřekl, kolik tam bylo ještě překlepů i chyb, zákeřně schovaných a mou otupělou myslí ve dvě ráno neobjevených.

Tak tady je nová verze (http://www.ucw.cz/~milan/lego/temp/texty.pdf).
Název: Re:Společný projekt: Krajina strašidel
Přispěvatel: milanv kdy 14.09.2019, 17:52:50
Poděkování za projekt

Ještě jednou vám děkuju za uvedení Cíkrštejnského panství v život (i když nemrtvý). Díky Izabelle a jejímu příspěvku na náš projekt jsem mohl poděkování vyjádřit i hmotnou formou, předanou dnes na třídění. Díky Igorusovu dědovi zase máme pěknou kresbu na kostce za projekt.

K setíkům chybí návody: nejdříve jsem myslel, že nebudou potřeba, ale minimálně kočár z obrázku moc vidět není, tak návody přidávám elektronicky sem.

Ještě jednou vám všem děkuju.
Název: Re:Společný projekt: Krajina strašidel
Přispěvatel: Matthes_CS kdy 14.09.2019, 21:41:32
Pro ty, co neviděli na živo:
(https://live.staticflickr.com/65535/48733309752_258cc52e3f_c.jpg) (https://flic.kr/p/2hfoX9u)DSC07363 (https://flic.kr/p/2hfoX9u) by Matěj Fries (https://www.flickr.com/photos/matthes_cs/), on Flickr
Název: Re:Společný projekt: Krajina strašidel
Přispěvatel: hawran kdy 16.09.2019, 08:11:40
Milane, ty jseš opravdu "šílenec" na to nejde nic jiného říct...!
Moc děkujeme!
hawran + junior
Název: Re:Společný projekt: Krajina strašidel
Přispěvatel: Foton kdy 16.09.2019, 09:40:01
Mazec!
Název: Re:Společný projekt: Krajina strašidel
Přispěvatel: milanv kdy 17.09.2019, 10:55:14
Jsem rád, že se líbí! Byl jsem zvědavý, kdo se ozvete, jak se vám to povedlo postavit a jak se vám líbí hotové modýlky.

Matthes_CS: Díky za fotku!
Název: Re:Společný projekt: Krajina strašidel
Přispěvatel: šipka kdy 17.09.2019, 12:09:05
Také se musím přidat! Milane VELKÉ DÍKY,  u kočáru jsme si trochu vyhráli ( návod jsem našel až teď) , takže to byla úžasná pověstná třešnička  ;D
Název: Re:Společný projekt: Krajina strašidel
Přispěvatel: milanv kdy 04.11.2019, 14:15:20
Zpráva z Olomouce

Strašidla se vrátila a ještě teď v krabicích se trošku červenají. Milan se sice obával předem, jak bude celé dva dny čelit nejčastější otázce ("Z kolika je to kostek?"), ale teď už všichni víme, že nejčastější otázka byla úplně jiná, a to: "Proč nemáte soutěžní číslo, když se mi líbíte nejvíc z výstavy?". Až se Milan červenal spolu se strašidly!

A k tomu je potřeba dodat, že se nenaplnila ani Milanova druhá obava, tj. že všichni se kouknou jen na jedoucí kočár a zase půjdou. Vůbec ne! Sami si všímali úplně všeho: fotbalu, oběšenců, bludiček, vlkodlaků... A k tomu všechna podzemí - často teda tak, že děti je uviděly první a táhly rodiče dolů, "Mamííí, koukni taky tady!"

Takže veliké díky vám všem ještě jednou! Věřte, že jsem s velikou radostí všem ukazoval seznam autorů (na té "naučné stezce"). To se lidem moc líbilo, protože si zároveň kontrolovali, jestli viděli všechny scénky :)
Název: Re:Společný projekt: Krajina strašidel
Přispěvatel: milanv kdy 05.11.2019, 07:56:10
Dárečky z Olomouce

Tomáš nám dal pro každého účastníka Strašidelného projektu malý dáreček a  na mě je nezapomenout, kdo už dostal :) Vezmu to tedy na příští výstavy a tam to dám přítomným. Děkujeme, Tomáši!