10262 - Aston Martin DB5 - James Bond

Založil davroman, 24.08.2018, 21:27:43

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

davroman

Recenze setu 10262 - James Bond Aston Martin DB5

Datum vydání: 1.8.2018
Řada: Creator Expert
Počet dílků: 1295 ks
Věk: 16+
Cena: 3.999,-Kč
Licencovaný set společností Aston Martrin a James Bond™

Krabice: designově dobře zpracovaná, vyobrazení modelu a jeho jednotlivých funkcí, bohužel je lepená s protrhávacími body.
Obsah:
- 11 číslovaných sáčků s kostkami (tři sáčky s číslem 1, tři s číslem 2, tři s číslem 3 a dva s číslem 4);
- sáček bez čísla s čtyřmi pneumatikami a červeným táhlem;
- sáček s návodem v podobě sešitu a samolepkami;
- k setu bylo možné v rámci akce pro VIP získat plastikovou kartu Licence to Build.

Na set jsem se velmi těšil a objednal jej ihned po uvedení do prodeje. Při rozbalování setu mě ale čekalo první zklamání - krabice není na boku přelepená dvěma izolepami, ale je lepená lepidlem s protrhávacími body jako u setů řady City apod. U sběratelského setu za 4tis.Kč nepochopitelné.

Návod je dobře zpracován. Je v angličtině a francouzštině a v úvodu je popsána historie vozu a souvislost s James Bond, jak vznikal design vozu a popis samotného LEGO modelu. Návod je pak dále proložen popisem specifických JB funkcí po jejich dokončení v rámci stavby. Více viz obrázky.
Náš BL shop TDH Bricks: https://store.bricklink.com/TDH_Bricks

davroman

#1
Návod je celkem přehledný a stavba dobře postupuje. Model je kombinací klasického Lega a techniku, který je hlavně v oblasti podvozku na ovládání jednotlivých funkcí vozu. Díky tomu je stavba náročnější než jiné Creator Expert modely, které jsem dosud stavěl. Stavbu také v pozdějších fázích komplikuje velké množství šedých kostek, mezi kterými se hůře hledá ta správná.

Aršík samolepek obsahuje SPZky, loga vozu a boční polepky na okna.

Celá stavba mi zabrala dva večery po cca 3 hodinách každý, stavbu jsem si užíval a nikam nespěchal.
Náš BL shop TDH Bricks: https://store.bricklink.com/TDH_Bricks

davroman

Finální model je povedený, působí lépe než na fotkách a obsahuje několik funkčních JB úprav. Konkrétně se jedná o otočné SPZky s možností navolit čtyři různé, výklopná světla za nimiž jsou schovány kulomety (ovládají se řadící pákou uvnitř vozu), zadní vysouvací pancéřovaná deska (ovládaná otočením jednoho z výfuků), vysouvacími hroty na středech kol (musí se vyjmout z kufru vozu a nasadit na kola), telefon (ukrytý ve dveřích řidiče) a samozřejmě "ejector seat" - vystřelovací sedadlo spolujezde (ovládá se vytažením středové části zadního nárazníku čímž se natáhnou gumičky) společně s odklápěcí střechou (odklopí se už při vytahování).
Náš BL shop TDH Bricks: https://store.bricklink.com/TDH_Bricks

davroman

#3
Závěr:  Jedná se o povedený model, který disponuje na můj vkus až moc funkcemi. Osobně bych některé funkce oželel na úkor designu, konkrétně třeba ejector seat, kde mi vadí kvůli odklápějící se střeše designově různě řešené poloviny střechy vozu (použité různé Tile).

Při stavbě se mi povedla jedna chyba v mechanismu katapultu sedadla, kterou jsem odhalil a opravil až po dokončení modelu - netrefil jsem pinem správnou díru na jednom liftarmu, což způsobovalo zasekávání celého mechanizmu.

Trochu mi také vadí až moc lehce se otáčející Bricky 1x1x3 s SPZkami - stačí se lehce dotknout a už se pohnou. Jejich nastavení bude potřeba po každé manipulaci  s modelem kontrolovat.

Zklamaly mě dvě věci. První je již zmíněná lepená krabice, druhá pak naprosto odlišné odstíny obou částí dílu Hinge Plate 1 x 4 Swivel Top / Base Complete Assembly, Item No. 2429c01. Detal viz fotky. Set obsahuje celkem čtyři kusy, dva byly v pořádku, dva takto "vybarvené". Jestli je tohle v mezích barevných odstínů jedné barvy, pak se máme v budoucnu na co těšit. Díl jsem reklamoval, tak uvidíme.

Závěrečné bodování ... dávám 8 z 10-ti. 
Náš BL shop TDH Bricks: https://store.bricklink.com/TDH_Bricks

davroman

Ještě doplním, že model bude k vidění spolu s ostatními modely vozů, které jsou nyní v Sedlčanech, na výstavě v Olomouci.   ;)
Náš BL shop TDH Bricks: https://store.bricklink.com/TDH_Bricks

Villa Legina

Vďaka za recenziu. Je to aj môj kandidát na kúpu. Myslím, že reklamáciu kvôli rozličným odtieňom neuznajú, napíšu, že výroba nepredpokladá, že zákazník také "nepatrnosti" v odtieňoch nebude tolerovať. Ja si tiež myslím, že je to problém, bohužiaľ vyskytujúci sa znova a znova. Strecha mi neprekáža, je to kvôli funkcii, takže v mojich očiach je to v poriadku, krabicu otvárať s veľkou pravdepodobnosťou nebudem, takže či je lepená alebo nie, na tom mi nezáleží.

otaznik

Pěkná recenze, díky za ni!  :)

Můj pohled: U takhle velkých modelů mi vždy chybí zatáčení.

davroman

V pondělí reklamováno, včera došly dílky, nyní ve správné barvě.

Chápu barevné rozdíly, ale tohle bylo už opravdu moc, navíc to na boku modelu barevně hodně vystupovalo a rušilo.
Náš BL shop TDH Bricks: https://store.bricklink.com/TDH_Bricks