DISKUSE OCTAN CUP - PODZIM 2008

Založil Marty713, 06.09.2008, 17:43:52

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 2 Hosté prohlíží toto téma.

Zúčastnili byste se soutěže i pokud by se soutěžilo pouze o slovní ocenění?

Ano, jde přece o zábavu.
Nevím, musel bych se ještě rozmyslet.
Ne, bez věcné ceny o soutěž nemám zájem.

Marty713

Eště ho naváděj! ;D ;D

Já už bych to přelouskal po našem. ;)

MwK

#91
Citace od: salam kdy 27.10.2008, 14:53:04
Příště budeš muset svůj výtvor pojmenovat třeba Keď som šiel s verenicou do hory, na pitvore rumádzgal kŕdel hydiny - to by Martyho ty překladatelské choutky přešly. >:D ;D >:D ;D
To vôbec nieje zlý nápad! >:D

EDIT:
For Marty713:
Čo tak keď šla ťava s cencúľom čučoriedky a kalerábi do lesa hladať... >:D ;D ;D ;)
(BOL) Som STAR WARS maňiak a zberateľ !!! >:D
Asi som už poriadny AFOL ... prežívam dark age ...

Marty713

Aneb jak šel velbloud s rampouchem borůvky a kedlubny do lesa hledat?

Pche, něco těžšího nemáš?

MwK

Aj keď je to OT,ale predsa... :)
Citace od: Marty713 kdy 27.10.2008, 19:07:41
Pche, něco těžšího nemáš?
Ligoce sa,svokra,zemiak,pivnica,kalamár,slimák,uškatec,pagaštan konský... 8)
(už som to nedával do vety ;))

Ale mám otázočku,čo je to "rejnok"?Raja?
(BOL) Som STAR WARS maňiak a zberateľ !!! >:D
Asi som už poriadny AFOL ... prežívam dark age ...

Dejv


Togaran

Citace od: otaznik kdy 24.10.2008, 22:09:23
...Takže se nenechte odradit mojí kritikou a vzhůru do 3. kola!   :D
Oceňuji slovní hodnocení, a nejen proto, že je v mém případě kladné :D Jsem rád, že se aspoň jeden z porotců vyjádřil více o modelech. Je to zajímavé a myslím že i přínosné počtení a doufám, že ho v příštím kole budou další následovat :)
Moje stavby: Brickshelf, Flickr

Marty713

Souhlasím s Togaranem, ale s tím rozdílem, že já jsem zklamán!

Poroto, dohodli jsme se snad na slovním hodnocení, no ne?!
Po soutěžících to nemohu vyžadovat (to je jejich chyba!), ale na hodnocení od vás soutěžící čekají. Nebo myslíte, že podle hodnoty bodů pochopí, co bylo špatně a v čem se mají zlepšit?

Díky otazníkovi a s Colonelem žádný problém, ale podle výsledků to nevypadá, že by měli ostatní tentýž názor, tak co bude?

otaznik

Citace od: salam kdy 30.10.2008, 08:31:26
Taky jsem trochu překvapen, že jediné relevantní komentáře k hodnocení napsal pouze jeden porotce (díky, otazniku). A i to jen ve druhém kole.
Zvláště v prvním kole byla zpětná vazba nulová. Kritéria, podle kterých porotci modely hodnotili, tak zůstala skryta (podobně jako kritéria, podle kterých tady Jindroush maže příspěvky ;)).
Navíc, JimeB - nic proti Tobě, jsem si nebyl jist, jestli není použití vody k přichycení dílků v rozporu s bodem 4 prvního kola soutěže. Nebo je ho tak, že voda je OK, oboustranná lepicí páska na hraně a sekundové lepidlo na diskvalifikaci?
V prvním kole jsem vás svým komentářem nechtěl odradit od dalšího soutěžení.  ;)

MasterWindu

Moje ospravedlnenie patrí všetkým súťažiacim. Z dôvodu časovej zaneprázdnenosti som písomné hodnotenie nepísal a toto som si uvedomoval už pri prvom hodnotení...vedel som, že to bude skôr či neskôr vytknuté a samozrejme oprávnene. Zjednám nápravu v priebehu tohto víkendu.  ;)
Dark ages forever ...

descale

Citace od: Marty713 kdy 29.10.2008, 17:44:03
Poroto, dohodli jsme se snad na slovním hodnocení, no ne?!
Jestli porotce může udělovat i slovní hodnocení se dříve ptal jen Otazník a ty jsi odepsal: Může, ale až po ukončení a vyhlášení výsledků daného kola, tudíž pouze soukromě.

Počátkem třetího kola se však můžeme domluvit, že porota ti bude muset poslat nejen bodové hodnocení, ale i krátké slovní hodnocení ke každému modelu (případně hodnocení v bodech - klady a zápory modelu).

Marty713

CitaceMůže, ale až po ukončení a vyhlášení výsledků daného kola, tudíž pouze soukromě.

Ano, a za tím si taky stojím. :)
Ať tě ani nenapadne se domlouvat na něčem, co by mělo za následek to, že bych měl spolu s modely a hodnocením kopírovat ještě vaše kritiky. ;D Takže stále platí: "po ukončení a vyhlášení výsledků daného kola - soukromě/samostatně".

Rovnež je to psané takhle z toho důvodu, že já plně respektuji vaši účast a nechci ze slovního hodnocení dělat povinnost. Kdyby to bylo v pravidlech, tak byste museli, takhle je to po vás jen "požadováno".

Salame, odpověď je velice prostá:

(Zmíněný bod 4.: Nesmí se používat jakékoliv non-lego dílky.)
Vodu, jako kapalinu, lze jen velice těžko považovat za dílek. Obecně bych za dílek považoval předměty = pevné látky. Kapaliny a plyny jsou povoleny.

Ale jsem rád, že ses zeptal, od toho tu jsme, abychom vám odpovídali na vaše dotazy.

Colonel32

slovni hodnoceni 2. kola jsem nedelal uz proto, ze jsem se plne ztotoznil s tim, jak to napsal otaznik, a nevidel jsem duvod, proc duplikovat text vlastnimi slovy.

JimB

Citace od: salam kdy 30.10.2008, 08:31:26
...
Navíc, JimeB - nic proti Tobě, jsem si nebyl jist, jestli není použití vody k přichycení dílků v rozporu s bodem 4 prvního kola soutěže. Nebo je ho tak, že voda je OK, oboustranná lepicí páska na hraně a sekundové lepidlo na diskvalifikaci?
Za použitou vodou si pevně stojím, každý kdo má doma nějakou tile 2x2 a brick 1x1 round si může vyzkoušet, že to opravdu funguje. Ještě před odesláním výtvoru jsem použití vody probral s Martym a měl jsem připravené i fotky bez vody.
Citace od: otaznik kdy 24.10.2008, 22:09:23
...
F - Street repair team, City
Sety s tématikou staveb a stavebních strojů jsem měl vždycky moc rád. Auto se mi líbí, IMHO by ale mělo být žluté, prostě žlutá k LEGO City stavbařům patří. Opravdu pěkný set, který bych si asi koupil, bohužel ho trochu sráží pár detailů - barevné hlavičky minifigů, neodpovídající barvy nohou a tors (minimálně u jednoho figa).
...
Chtěl jsem to trochu ozvláštnit jak barvou tak i hlavičkami. Co myslíš těmi neodpovídajícími barvami torz a nohou? Snad není pro TLC problém do sáčku nasypat 3 modré a 2 oranžové nohy a k tomu různá torza.
Moje BS galerie k prohlédnutí zde

otaznik

Citace od: JimB kdy 30.10.2008, 22:33:50

Chtěl jsem to trochu ozvláštnit jak barvou tak i hlavičkami. Co myslíš těmi neodpovídajícími barvami torz a nohou? Snad není pro TLC problém do sáčku nasypat 3 modré a 2 oranžové nohy a k tomu různá torza.
Jak už jsem vysvětloval výše, toto by u oficiálního City setu nešlo - používají se pouze žluté hlavy. Nasypat do sáčku není problém téměř cokoli, ale minimálně v jednom případě tvoje kombinace nohou a torsa pokulhává - modrý vršek montérek, oranžový spodek.

Marty713

Tak, zadání 4. kola je tu, myslím, že je vše jasné. 8)

Ale 3. kolo se nějak nevyvedlo. Tedy... slabí odpadli a zbyli jen ti nejsilnější? :)

Mám přihlášené 4 modely, přičemž u jednoho mi mailem přišel jen popis bez fotografií (autorovi byl zaslán mail i sz). ;)

Je pravda, že kvalita modelů je opět o několik úrovní výše než minule (je opravdu vysoká, to nemohu říct ;D ), ale co ta účast, pánové! :P

gearcs


Colonel32

Citace od: salam kdy 03.11.2008, 09:34:51

Musím říct, že se ostatním soutěžícím ani nedivím. Vzhledem k naprosto nulové zpětné vazbě porotců (až na jednu výjimku - a díky za ni, otazniku), nevím, co by mělo soutěžící motivovat k tomu, aby v dalších kolech stavěli lepší a lepší modely - jestli teda vůbec nějaké.

Protoze uz je to tu podruhe, tak me to prestava bavit. Nepsal jsem, ze s Otaznikem a jeho slovnim hodnocenim naprosto souhlasim jen proto, abych si pricetl post, ale proto, ze jsem mel v planu napsat hodnoceni uplne stejne. Kdyz jsem ale zjistil, ze Otaznik vyjadril ke druhemu kolu vse tak, jak jsem to chtel rict ja, prislo mi vylozene trapne napsat uplne to same, jen vlastnimi slovy.

Pokud by nekdo zil v domeni, ze si vymyslim, a soutezici jsem ve skutecnosti hodnotil nechtel, mam tu sve napr. hodnoceni 4. kola souteze o nejlepsi minimodel - v polovine stranky:
http://forum.minimodel.cz/viewtopic.php?t=283&postdays=0&postorder=asc&start=225

Colonel32

Citace od: salam kdy 03.11.2008, 12:07:33
No tak se hned nečil, jako když sáhnou staré panně pod sukně. Zapomněl jsem napsat, že si samozřejmě nesmírně cením i Tvého copy&paste hodnocení.

Drazdis hada bosou nohou...

Citace od: salam kdy 03.11.2008, 12:07:33
Co se týče druhé poznámky - to, že někdo udělal něco někde jinde, není myslím v kontextu diskuse o hodnocení Octan Cupu relevantní.

Tys tady narkl porotce, ze krome Otaznika nic nedelaj, jen vytukaj par cisel. A ja se ohrazuju, ze s tim nesouhlasim, a vysvetluju, proc jsem toho v danem kole neudelal vic, tz. protoze jsem jsem to povazoval za kontraproduktivni. A na druhou stranu ukazuju, ze v pripade potreby hodnotit slovne umim, a take tak cinim. Takze v kontextu diskuse to za relevantni povazuju.

Ale jesteli chces jeste nejake slovni hodnoceni, neni problem. Stejne jako u minimodel souteze, se do kritiky porotcu pousti prave clovek, ktery predvedl svym souteznim modelem vystup vice nez tragicky, a opravnene skoncil na samem chvostu startovniho pole. Kdybysis vice cetl pravidla a prizpusobil bys jim svuj model, nemusel bysis ted vylevat svuj vztek na rozhodcich.

Marty713

#108
Ale no tak, pánové...

Gearcs: Chápu, myslím, že zmíněná soutěž pro tebe bude tou lepší volbou.

Cherchez la femme, saláme! Že ji pozdravuju a velice děkuju a ty si dávej bacha! To snad ani nemyslíš vážně, že bys toho nechal. To ať tě už nenapadne, tvoje proroctví, že zbydeš jediný, je zatím tou nejlepší "nejhorší možností", tak se toho drž. :) A to platí pro všechny soutěžící!

Už jsem to sem psal a myslím, že kdyby si každý lépe všímal významů jednotlivých slovních spojení, nemuselo by se tu vše říkat 3x.

Já velice děkuji otazníkovi (nesmíme to s tou chválou přehánět, ale opravdu vystihl to, co po porotcích požaduji) a plně stojím za Colonelem, to také chápu. A co se týče ostatních porotců:

MasterWindu se omluvil a slíbil dodatek k 2. kolu (ke kterému nedošlo? ;D), Descalovi bylo vše vysvětleno a ohledně Rewolta popravdě nevím vůbec nic (ještě to domluvím - práce navíc ::)).

Takže přestaňte cenit zuby, já do dnešní půlnoci odešlu porotcům zpracovaný materiál 3. kola a pokud se zde ani po vyhlášení výsledků tohoto kola neobjeví slovní hodnocení od všech (Coloneli, zkus to napsat dříve než otazník; otazníku, vymysli pak něco lepšího než Colonel ;D ) porotců, můžou se zde pak právem vést debaty na účet poroty.

otaznik

IMHO je slovní hodnocení jen něčím navíc, rozhodně to není povinnost, jak se z několika posledních příspěvků snad může zdát.

Marty713

#110
Citace od: otaznik kdy 03.11.2008, 19:28:30
IMHO je slovní hodnocení jen něčím navíc, rozhodně to není povinnost, jak se z několika posledních příspěvků snad může zdát.

Samozřejmě,
není to ničí povinnost, ale pokud chceme, aby OCTAN CUP v klidu úspěšně pokračoval, měli bychom proto něco udělat. Takové hodnocení trvá napsat půl hodiny (max. hodinu) a tu si, myslím, každý jednou za 14 dní najde.

Například já právě upravuji fotografie, které jsou velké 2300x1300 pixelů a obsahově mají něco přes 1,2 MB, ačkoliv bych za to mohl soutěžícího bez mrknutí diskvalifikovat, jelikož je to proti pravidlům soutěže. To nemluvím o tom, že mi je soutěžící poslal až dnes, tedy dávno po uzávěrce 3. kola. >:(
Ale kdybych to takhle nedělal, kdoví jaká by nakonec byla účast... ::)

otaznik

Citace od: salam kdy 05.11.2008, 12:03:10
Citace od: otaznik kdy 03.11.2008, 19:28:30
IMHO je slovní hodnocení jen něčím navíc, rozhodně to není povinnost, jak se z několika posledních příspěvků snad může zdát.
Souhlas, nicméně bez slovního hodnocení mohou soutěžící jen těžko zlepšovat své modely.

To si nemyslím. Každý s dostatkem soudnosti asi ví, jak je na tom jeho stavba v porovnání s konkurencí (nemyslím pouze zde na kostkách, ale obecně).

Marty713

Citace od: salam kdy 05.11.2008, 12:03:10
Citace od: Marty713 kdy 03.11.2008, 19:42:09Například já právě upravuji fotografie, které jsou velké 2300x1300 pixelů a obsahově mají něco přes 1,2 MB.
Takže se od dalšího kola už nemusím patlat s Photoshopem? >:D ;D

Zkus to a dopadneš hůř než kůň v tvém modelu. ;)

MasterWindu

hh...myslel som, že to malé prasiatko si to odnese najviac  >:D
Dark ages forever ...

Marty713

Tak, výsledky 3. kola soutěže byly právě vyhlášeny.

Tentokrát byla sice účast zatím nejmenší, ale modely největší. Gratuluji vítězům (salame, tak vidíš, že to nedopadlo blbě ;)) a upřimně se těším na slovní hodnocení od porotců! :D


Zvláště na hodnocení od Rewolta, který jediný hodnotil úplně jinak než ostatní. :o ;D
A taky se těším, co nám k tomu řekne MwK. >:D ::) ;D

otaznik

Moje hodnocení staveb 3. kola (samozřejmě opět psáno v době, kdy jsem modely hodnotil). Musím přiznat, že po velmi slušném druhém kole jsem byl v tomto docela zklamán.

A - Hamr
Naprosto s přehledem vítěz tohoto kola. Líbí se mi vše - nápad, provedení, funkčnost i fotky. Doufám, že autor přidá po vyhlášení i další fotky a i video, kde bude vše vidět v pohybu. Trochu se mi nezdá střecha, která přesně sedí na stavbě a nikde nepřesahuje. Musím zmínit komín, ten je naprosto skvělý a originální, stejně tak interiér je vyřešen skvěle (voda, kleště..).

B - Futuristický kombajn G1
Ne moc originální, ale čistě postavený model. Zajímavě sestaveno, šikmé stěny jsou neobvyklé, nicméně model je dost krabicový. V dané konkurenci ale jasné druhé místo.

C - Porcovač.
Originální nápad, který vyloudí i úsměv na tváři. Přiznám se ale, že spojení Dupla a takovéhle myšlenky je pro mě těžké skousnout. Ne snad kvůli nápadu samotnému, ale spíše kvůli určité tragikomičnosti výsledku téhle kombinace. Možná jsem suchar, ale model zaujme pouze nápadem, výrazně méně už zpracováním.

D - Vyřešení krize v automobilovém průmyslu lacinou pracovní silou...
Absence nápadu, prostá výrobní linka, navíc na baseplatě výrazně překračující rozměry dané zadáním. Mizerné fotky. Opravdu mě to ničím nazaujalo. Výsledek - poslední místo.

E - Droid factory version 2.0
Také žádný extra nápad, druhá výrobní linka v tomto kole. To, že se autor vešel do rozměrů a poměrně slušně svou stavbu nafotil mu stačilo na třetí místo. Ovšem mezera za druhým místem je v tomto případě obrovská.

F - harvester 2100-5
1. Prezentovat zaprášené LEGO je ostuda.
2. Model samotný je slabý, odfláknutý celkový tvar, působí to jako narychlo splácané náhodně vybrané kostky. Kudy vlastně lezou řidiči, případně dávají roboty, do kabiny?
3. Oceňuji pokus o diorama, i když výsledek je...ehm.

MwK

Citace od: otaznik kdy 09.11.2008, 21:49:02
D - Vyřešení krize v automobilovém průmyslu lacinou pracovní silou...
Absence nápadu, prostá výrobní linka, navíc na baseplatě výrazně překračující rozměry dané zadáním. Mizerné fotky. Opravdu mě to ničím nazaujalo. Výsledek - poslední místo.
Ďakujem za hodnotenie,divím sa že je také mierne,lebo sám viem že to za nič nestálo. ;)
Bohužial,Marty ti to môže potvrdiť,fotky dostal o polnoci a vtedy som to aj na rýchlo dostaval,nápad som nemal kôli časovej vytaženosti a účel,čiže aspoň pár bodov to splnilo...
(inak,nikdy som nič nepostavil tak rýchlo ;D trvalo to 53 minút)
Bolo to buď alebo... ::)
Samozrejme,bolo len na organizátorovi či to pustí ďalej...
A ak sa nemýlim,prekročenie rozmerov sme tu už mali... :)


Mimochodom,ďakujem za zlý popis,poslal som ti dvakrát nový... ;D
(BOL) Som STAR WARS maňiak a zberateľ !!! >:D
Asi som už poriadny AFOL ... prežívam dark age ...

descale

Mé hodnocení v bodech sepsané při udělování bodů:

A - Hamr

+ model zaujme na první pohled
+ mnoho propracovaných detailů (zvláště voda v sudech mě zaujala)
+ funkčnost modelu
+ nápad a originalita
+ barevné provedení
-  žádné mínusy jsem nenašel

B - Futuristický kombajn G1

+ originalita
+ z kostek vytvořený název kombajnu (G1)
+ ukázka kombajnu v akci
-  barevné provedení mohlo být zvoleno lépe

C – Porcovač

+ smysl pro humor
+ skvělý nápad
+ umění postavit z Dupla něco kloudného
-  málo detailů (což je způsobeno Duplem samotným)
- pro někoho trochu morbidní

D - Vyřešení krize v automobilovém průmyslu lacinou pracovní silou...

+ dobrý nápad s roboty
- porušení pravidel (nedodržena maximální velikost podstavy)
- zažloutlé díly
- špatně navržená konstrukce
- nekvalitní fotky

E - Droid factory version 2.0

+ využití různorodých dílků
- používání plates ,,nastojato"
- model ničím zvlášť nezaujme

F – Harvester 2100-5

+ sundavací střecha  :D
- provedení ,,krabicoid"
- celkové zpracování modelu


MwK

Citace od: descale kdy 09.11.2008, 21:58:40
D - Vyřešení krize v automobilovém průmyslu lacinou pracovní silou...

+ dobrý nápad s roboty
- porušení pravidel (nedodržena maximální velikost podstavy)
- zažloutlé díly
- špatně navržená konstrukce
- nekvalitní fotky
Prepáč,nechcem spamovať,ale dovolím si tvrdiť že nemám zažltlé diely. :P
Je to len nekvalitnou fotografiou,ako povedal otaznik,ktorú som,ako som písal spravil o polnoci a ledva som ju dokázal dať do správnych rozmerov.
Keby som vedel že sa dá poslať dielo aj na ďalší deň,ako to bolo aj spomenuté u niekoho iného,celé by to vyzeralo inak... :)

Kludne ti môžem dodatočne dodať pekné fotky,aj keď teraz je to nejako poválané... :P
(BOL) Som STAR WARS maňiak a zberateľ !!! >:D
Asi som už poriadny AFOL ... prežívam dark age ...

Colonel32

#119
Vzhledem k tomu, ze se s Otaznikem opet v mnoha bodech shoduji, vyuziji jeho recenzi jako zaklad, a tucnym pismem jsou pripsany moje poznatky.


A - Hamr
Naprosto s přehledem vítěz tohoto kola. Líbí se mi vše - nápad, provedení, funkčnost i fotky. Doufám, že autor přidá po vyhlášení i další fotky a i video, kde bude vše vidět v pohybu. Trochu se mi nezdá střecha, která přesně sedí na stavbě a nikde nepřesahuje. Musím zmínit komín, ten je naprosto skvělý a originální, stejně tak interiér je vyřešen skvěle (voda, kleště..). Z venku působí domek poněkud suše, ale v tomto boji je skutečně daleko před konkurencí


C - Porcovač.
Originální nápad, který vyloudí i úsměv na tváři. ...ale model zaujme pouze nápadem, výrazně méně už zpracováním, což mi zrovna v tomto kole nijak nevadí, takže jen už jen za ten nápad je to u mě jasné druhé místo

E - Droid factory version 2.0
Také žádný extra nápad, druhá výrobní linka v tomto kole. To, že se autor vešel do rozměrů a poměrně slušně svou stavbu nafotil mu stačilo na třetí místo.

B - Futuristický kombajn G1
Ne moc originální, ale čistě postavený model. Zajímavě sestaveno, šikmé stěny jsou neobvyklé, nicméně model je dost krabicový. V dané konkurenci ale jasné čtvrté místo.

F - harvester 2100-5
Naprostá tragédie, vlasy se mi ježí vlasy na hlavě hrůzou, a znova mi na mysli vytanula otázka, zda vůbec pouštět děti na tohle fórum (tentokrát z důvodu jejich ochrany)

Od jasného posledního místa ho zachránlo jen hrubé porušení pravidel a arogance, s jakou ji autor vysvětloval.


D - Vyřešení krize v automobilovém průmyslu lacinou pracovní silou...
Absence nápadu, prostá výrobní linka, navíc na baseplatě výrazně překračující rozměry dané zadáním. Mizerné fotky. Opravdu mě to ničím nazaujalo. Výsledek Viz výše.


Dále bych si ještě dovolil dodat, že v tomto kole nemám žádné výhrady k hlasování poroty, a myslím, že všichni soutěžící byli ohodnoceni naprosto férově vzhledem k nápadům i odvedené práci.