#12 PBC (Vlastní) Výmena sa úspešne podarila...alebo?

Založil Friend, 14.01.2012, 20:26:47

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Friend

Malý pirátsky ostrov, poskytuje pirátom výborný úkryt (jaskyňa na ostrove je na to ako stvorená). Tu si môžu nerušene užívať nahonobené poklady. A aj budúcnosť sa javí veľmi krásne. Za dve väzenkyne požadujú truhlice plné zlata...a k ostrovu sa už blíži čln s výkupným...

Jackov vnútorný monológ (to je ten záchranca z člna – poznámka autora):
Výmena sa úspešne podarila. Výkupné odovzdané. Tri truhlice (plné zlata a drahokamov) za dve oslobodené švárne devy... skúšal som to dohodnúť jedna k jednej, ale tá chamraď pirátska nepristúpila na moju ponuku.

Medzitým podgurážený kapitán pirátov kýva dámam na cestu. Určite bude výmenu zajtra ľutovať, ale lahodný mok urobil svoje (ako už veľa krát v minulosti). Tupý Steve za ním sa tak čudne škerí, že nikto nevie či sa teší alebo za chvíľu niekoho rozseká na cucky. Jeho dvojča Tomas pobehuje po ostrove – nájdete kde sa nachádza (spoznáte ich podľa rovnakého výrazu tváre)?

Bob, Fredy a Mike sú trojičky (celkom vzácnosť) – všetko sú to ale pracanti a na rozdiel od vyššie zmienených borcov im to aj myslí. Bob začal ,,maturovať" v provizórnej vonkajšej kuchyni, nakoľko po odchode dám je on tým ,,šťastlivcom", ktorý bude kŕmiť posádku ostrova. Jednoznačne schvaľujem kapitánove rozhodnutie – ak by voľba vyšla na dvojičky...no ani pomyslieť. Fredy sa ,,terigá" na vyhliadkovú/strážnu vežu – teda aspoň na to čo z nej ostalo – mala aj strechu, ale k jej ,,odchodu" z ostrova sa viaže tiež zaujímavá historka...áno, áno máte pravdu, hlavnú rolu v nej hrajú dvojičky (bližšie o tom niekedy nabudúce)...
No a Mike – ten je najbystrejší – ale pozor, čo to, on pozerá do truhlíc...Ajajáj...

Jack:
- ,,Dámy, dámy! Rýchlo, ponáhľajte sa, nech stihneme odraziť čln od ostrova skôr než zistia, že to zlato a drahokamy sú falošné..."
Jedna z dám:
- ,,Oooch Jack! A čo si spravil s výkupným od môjho otca?!"
Jack:
- ,,Nuž trochu mi nešla karta, ale to ti vysvetlím cestou, budeme mať dosť času. Teraz rýchlo do člna!"

Friend

Ahojte,
prvý krát v živote som sa pokúsil niečo postaviť, čo si dovolím prezentovať. Na stavbu som použil takmer všetko čo mám, nič som kvôli tejto súťaži nedokupoval (aj to vidno na viacerých miestach).
Chcel by som poďakovať, že takáto súťaž je, pretože ma nakopla niečo vytvoriť, aj keď si uvedomujem plno nedokonalostí, stavebných či prezentačných, som rád, že som niečo takéto vytvoril. Stavba vznikla počas 3 bezsenných nocí :)

Ďakujem vopred za prípadné ohlasy a mám trochu malú dušičku z kritiky...ale len tá posunie ďalej, tak sem s ňou (týmto si jednoducho musím prejsť).

Ďakujem.

Hardegon

Růžové figy nemám rád a mít nebudu. Když se ještě smíchají se žlutými, je tam jako pěst na oko. (A je úplně jedno, že jde o Jacka).

MOC jako takový vypadá velmi jednoduše. Ale vsadím se, že kdyby se z pravoúhlého tvaru ostrova udělal nějaký šišoid nebo bramboroid, vypadalo by to o 100% lépe. Neni tam použit žádný šedý BURP ani LURP, tak proč by to nešlo? :)

nerow

Koukám, že jsi na to šel taktikou: nedostatky ve stavbě dohnat psaným projevem.  :)

Osobně nemám rád rozsáhlé příběhy u MOCů. Kdo to má číst? Radši se budu kochat stavbou, než textem. Dle mého není nad to vystihnout uvedení do MOCu v pár větách.

Jinak ty velké holé plochy jsou schválně, nebo na úkor nedostatku kostek?



Colonel32

No, zatím asi nejslabší dílo celé soutěže, ale na první stavbu to určitě není špatné. Viděli jsme spoustu mnohem horších a "naše oči trpěly".

Na otázku co zlepšit nemám jednoznačnou odpověď. Rozebrat a postavit znova?

Friend

#5
Ďakujem za prvé reakcie. Ružoví vs. žltí fígovia - to som si ani nevšimol. Fígov mám požičaných, takže som ich tam naaranžoval na chvíľu a potom išli preč. Tvar ostrova - nuž pôvodne som staval podstavec, kde som chcel odfotiť rôznych figov (tá zvýšená obdlžníková zadná časť ostrova) a použiť na úplne iné účely, ale v utorok tento týždeň som sa rozhodol zúčastniť a toto bolo maximum čo som bol schopný (časovo a vedomostne) za ten čas stihnúť.
Voľné plochy - najväčšia chyba je u mňa - došli síce komplet zelene, modré, nemám tan ani žltú - ostalo len niekoľko black, LBG, DBG a reddish brown - ale mohol som to určite posunúť ďalej ak by som sa tomu viacej venoval - čas ale nebol (dokonca od piatku som mimo a ani nedocvaknuté kocky na fotkách nedokážem opraviť). Preto zvíťazilo radšej niečo zverejniť teraz ako neskôr (aj keby to asi bolo lepšie).
Add rozsiahly text - áno kompenzácia a vedomá, snažil som sa tomu pomôcť, možno som docielil pravý opak...ale aj to je súčasť prezentácie...

Justin

Ružových figov asi nikto nemá rád  ;D
Ja som ich použil iba raz a to pre istotu boli pod trans-green sklom, aby nebolo rozoznať ich farbu  >:D

Kociek bude vždy málo, buď sú v inom MOC alebo nie sú vôbec...

Určite by som skúsil to čo písal Colonel, rozobrať a postaviť znovu.
Osobne, keď mi niečo na MOC nesedí, tak rozoberám a rozoberám častejšie ako staviam. A je to tak pri každej mojej stavbe.

Čo je určite skvelé, je využiť rady ľudí na fóre, ktoré dostaneš priamo, alebo sú určené aj niekomu inému. Takisto (aspoň ja to tak robím) je dobré naštudovať si rôzne stavebné techniky, ale aj pozrieť si diela s podobnou tematikou. A to nielen v podobe LEGOvého MOCu, ale aj reálnych stavieb.

Určite sa netreba báť stavať, postnúť foto a popýtať sa ako ďalej, keď si človek nevie s niečim dať rady.

Ja by som skúsil postaviť spomenutý "šišoid" (to slovo má niečo do seba :))
menší, aby sa ušetrili plates a kocky. Inak ich nie je podľa fotiek zase až tak málo. Keď sa vhodne podložia plates, čo sa normálne nehodia farebne, tak sa dá celkom vyhnúť veľkým rovným plochám. A pritom sa použije rovnaké množstvo vrchnej vrstvy (u mňa hlavne zelenej, často ju tvoria len vypodkladané bricks a minimum plates). A to sem tam vypodkladám aj duplo kockami, aby som šetril normálne lego.

Páči sa mi mólo zo schodíkmi. Ja keď som mal niekde použitý čln, tak ma nikdy do neho nenapadlo postavať niečo na sedenie a figovia sedeli v prázdnom člne na tom mokrom studenom dreve  ;D ;D 
Je to pritom maličkosť, ktorá ma nenapadla a vyzerá to oveľa lepšie.

Justin

stránky, ktoré mne osobne dosť pomohli sú:

http://www.classic-castle.com/howto/articles.html

http://lego.wikia.com/wiki/Custom:Building_techniques

http://www.brickpile.com/2007/02/20/the-unofficial-lego-advanced-building-techniques-guide/






Friend

To Colonel32: ďakujem za zhovievavosť, a presné vystihnutie - môj tzv. "nic-MOC" bude zrušený hneď v pondelok keď sa vrátim domov
To Justin: ďakujem za tipy a najmä linky :)

tuvok07

Tak to já jsem jeden z mála, komu růžové minifigy nevadí :) Ale takhle je to opravdu pěst na oko.

Colonel32