70331 - Úžasná Macy (známá též jako princezna bojovnice)

Založil Faire, 22.03.2016, 22:45:15

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Faire

Jsou princezny, které jsou opečovávané, hýčkané, unášené, osvobozované, líbané a provdávané. a pak jsou princezny, které místo toho všeho trénují, aby mohly osvobodit ostatní. Jsou princezny, které při pohledu na darebáka piští, utíkají a omdlévají. A pak taky princezny, před kterými s křikem prchají darebáci. Stačí se podívat na obal setu 70331 Úžasná Macy, abyste viděli, kam patří tahle princezna.

fotka z oficiálních LEGO stránek


Když jsme s Calmem (můj čtyřletý syn) vybírali nové Lego, neměla Macy žádnou konkurenci. Znali jsme jí z Merloka (Merlock 2.0 není jen čarodějný hologram v NEXO světě, ale taky počítačová hra na mobily v tom našem, dokonce namluvená v češtině), kde je prvním rytířem, kterého Clay při svém putování najde. Po pravdě řečeno ho v našem případě brzy vystřídala. Obrázek na netradičním obalu ji zachycuje v tom nejlepším – běžící vstříc nepříteli se svým palcátem, štítem, a náramenním kanónem, který by zahanbil i predátora. Calma obrázek fascinoval natolik, že se myslím na ostatní sety ani moc nepodíval.

Poté, co jsme doma set rozbalili, byla první, co Calmo postavil, samozřemě Macy. Její průhledná červená zbroj a hledí helmy vypadají skvěle, což ještě podtrhuje Maciny vlasy, ,,provlečené" skrze vrchol přilby. 



Její palcát, štít a zachmuřená tvář dávají jasně najevo, že s touhle princeznou v boji nejsou žádné žerty.



To nejlepší (alespoň podle Calma) ale teprve přijde.



Teď teprve je výzbroj kompletní. Náramenní kanón představuje herní NEXO sílu ,,déšť palcátů", která ve hře vystřelí vzhůru řadu palic, které o něco později dopadnou na hlavy rytířčiných nepřátel. Ve stavebnici je náramenní kanón připevněn k zádům Maciny zbroje a zvládne v rychlém sledu vystřelit šest červených nábojů. Samotná stavba kanónu je zajímavá, protože je postavena na prvcích ze stavebnic Technic. Calmo ji zvládl sám až do posledního kroku, tedy sestavení, kde potřeboval trochu pomoci se zorientovat.

To ale ještě není všechno. Jak vidíte, Macy má ještě dvě další NEXO síly. Fénixův plamen ve hře vytvoří kolem rytíře ohnivou auru, která nám nepřišla moc účinná. Zato Drak z džungle (kterého na tomto obrázku má Macy aktivovaného na štítu) nám přišel daleko zajímavější – sevře některé nepřátele ostnitými výhony, a ještě k tomu za sebou rytíř nechává otrávenou stopu, která jeho pronásledovatele zraňuje.



Fénixův plamen je ve stavebnici znázorněný plamennou sekerou, která se Calmovi spolu s palcátem, zbrojí a ,,pifátkem" líbila z celé stavebnice nejvíce. Na obou stranách čepele zlaté sekery hoří plameny, které jistě zvyšují její nebezpečnost, jak při tréninku s Macy zjistil strýček Tom. Nápřah...



...a pomoc! Hořím!



Sestavení podstavce nedělalo Calmovi žádné problémy, tedy kromě slícování části, které měly na něj nezvyklé úhly. Oběma se nám líbilo, že Macy má k dispozici spoustu náhradního střeliva do kanónu – mimo dalších červených nábojů také zelené pro Draka z džungle, dohromady dost na čtyři plné salvy a pár výstřelů navíc.



Macy nám oběma přirostla k srdci, a zažili jsme s ní už pár dobrodružství. Kromě bitvy s podvodní příšerou....



...taky osvobození letiště od dvou imperiálních Micro AT-AT. Fotky byly bohužel impériem zabaveny, čemuž se vlastně vzhledem k tomu, jak to projeli, ani nedivím. Každopádně už teď přemýšlíme, kterého úžasného záporáka Macy k tréninku pořídíme. Má se na co těšit!

Martins

Byla tady poptávka po recenzi na Nexo Knights. Tady jedna je a je to recenze jako řemen! Jsem zvědav, až napíšeš recenzi na nějaký větší NEXO set... tohle je přece jen zahřívačka o jednom figovi a pár kostičkách...  ;) Moc pěkné, skoro uvažuju, že to pořídím!

milanv

Musím říct, tohle je neskutečná recenze. Je napsaná tak čtivě, že kdybych měl vypnuté v prohlížeči obrázky, tak si myslím, jaká je to promakaná a veliká stavebnice. Pak se člověk na ty obrázku podívá... No já se musel smát. Měli by ti z Lega platit, za takové recenze! Já bych o takovém "setu" nedokázal napsat víc než dvě věty...
Pán na Žlutém hradě

davroman

Perfektně napsané, chvílemi jsem měl pocit, že než recenzi stavebnice čtu příběh o Calmovi a rytířce.  Palec nahoru!
Náš BL shop TDH Bricks: https://store.bricklink.com/TDH_Bricks

Faire

Tvrdě jsem nad tím přemýšlel a nakonec jsem se rozhodl, že to vezmu jako pochvalu  ;D

Recenze se určitě dá psát z více úhlů pohledu, úmyslně jsem se snažil přiblížit "dětskému, nadšenému", čerpal jsem primárně z reakcí a názorů mého syna (v zásadě jako reakce na tu "poptávku"). Současně pracuji na "dospělé" recenzi v rámci akademie na Eurobricks, která je asi psaná o něco neutrálněji. Ale taky musím říct, že mě samotného NEXO Knights baví (když pominu "klaďácké" sety a la 30371, 30373, 70310, 70312, které považuji za poměrně až enormně ošklivé).

Prodělal jsem si v tom myslím celkem typickou AFOL genezi - od prvotního zhnusení, přes "některé součástky nevypadají tak špatně", až po určité nadšení, které je v tomhle případě asi do nějaké míry dáno tím, že jsem vždycky hodně dal na ženské protagonistky. Jako představa, že dám přes dvě stovky za minifiga, který bude mít průhlednou červenou rytířskou zbroj a náramenní kanón by mi ještě chvíli zpátky přišla trochu ulítlá, ale musím říct, že Macy mám momentálně z našich cca 100 minifigů rozhodně nejraději. Syn je teď ve věku, kdy sice zvládá podle návodu stavět, ale na společné stavění to ještě úplně není, takže jsem vděčný za to, že máme "play features" jako jsou pifátka a mlátítka. Osvobození letiště bylo v tomhle ohledu fajn - letištní plochu obsadili dva micro AT-AT a pár uprchlých CITY zlodějů, takže muselo přiletět velké dopravní letadlo (s křídly předělanými na VTOL/STOL a la výsadkový letoun :)) ze kterého si Macy vyhodila zbraně a pak sama vyskočila. Následovalo mírně dlouhé nahánění s AT-AT, přičemž byla poškozena některá zaparkovaná letadla náhodnou střelbou, pak zneškodnění zlobíků, přílet policejní helikoptéry, odlet se zloději do vězení, přílet "opravárenské" helikoptéry (helicrane), oprava letadel, zprovoznění letiště.

Setu pomáhá i aplikace - je to jakoby klasická diablovka, ve které si na každou misi člověk může vybrat dva rytíře (vždy ale ovládá jednoho). Co je fajn je fakt, že není úplně jednoduchá (člověk se musí naučit dobře hýbat v závislosti na schopnostech protivníků), ale současně není komplikovaná na ovládání, takže ji v jednodušších misích syn v pohodě zvládá. No, a Macy je samozřejmě volba číslo jedna, zvláště s ohledem  na příšernou hlášku prvního rytíře (jakože výkřik "Nejsi hoden!" považuju za obludný překlad bez ohledu na to, jak zní originál). Na aplikaci bych chtěl recenzi ještě napsat. To lovení štítů je celkem zábava, jsou třeba v klubovém časopise, na stránkách, v seriálu... Už teď je jich přes 150  :o

Pokud bych měl mít k setu nějakou kritiku, tak asi jedině to, že vlasy na přilbě nedrží úplně pevně, a že nárameníky zbroje brání zdvihnout zbraň do výraznějšího nápřahu (jenže ono se to asi těžko dá udělat lépe). Za ty peníze mi to přijde fajn, mimo perfektního minifiga taky zajímavé součástky (byť jich vzhledem k velikosti setu není na množství moc), které jsem viděl poprvé.

Jo, a překlady! Přijde mi, že TLG podceňuje úroveň překladů, přitom do dabingu muselo nalít spoustu peněz. Jsou tam i takové chyby, jakože písemná a dabovaná verze názvu jedné schopnosti jsou odlišné, špatný rod postavy (Ava moc jako kluk nevypadá), kostrbaté hlášky... Všiml jsem si toho už u textů k SW setům v katalogu, a tady znova. I Nexo Knights jsou jednou přeložení jako NEXO Knights Rytíři, a podruhé (logicky) jako NEXO Rytíři.

peki

Opravdu pěkné. Je to čtivé a je tam zachycen/promítnut ten pohled dítěte ( a vo to jde především).  >:D 

milanv

Citace od: Faire kdy 23.03.2016, 08:57:32
Tvrdě jsem nad tím přemýšlel a nakonec jsem se rozhodl, že to vezmu jako pochvalu  ;D
Tvé schopnosti napsat čtivou a chytlavou recenzi určitě. Nedalo se od ní odtrnout.
Citace od: Faire kdy 23.03.2016, 08:57:32
Pokud bych měl mít k setu nějakou kritiku, tak asi jedině to, že vlasy na přilbě nedrží úplně pevně
Tohle mě zajímá: podle obrázků končí krátkou tyčkou typu Bar, je to tak? Může je třeba chytit minifig do ruky, za tenhle konec? Pak by to byl zajímavý univerzální díl.
Pán na Žlutém hradě

Faire


Foton

Ano! Víc takových zábavných recenzí. Popis boje na letišti to zvednul o další příčku!
Kdo chce hledá způsoby, kdo nechce hledá důvody.

holub

Nemohu se zbavit dojmu ,že tento set je čínská kopie Lega a ne pravé Lego,nevím proč.

Faire