(Vlastní-zakázka) Mrtvá nevěsta

Založil Ryxe, 21.10.2014, 20:31:00

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Ryxe

Chtěl bych vám představit téma pro můj nový MOC pro příští Lipno. Tentokrát se chci věnovat něčemu úplně mimo Castle téma a proto jsem si vybral stavbu sochy. A jelikož jsem fanoušek loutkových postaviček Tima Burtona, výběr padl na Emily, mrtvou nevěstu. Socha by měla být vysoká něco kolem 170cm. Měla by mít kovovou nosnou konstrukci, která bude obestavěná Legem a pokud se to povede, měla by mít i částečně polohovatelné některé části těla.
Zatím jsem u skic, které si připravuju a u prvních nákupů, ale snad už o víkendu by jsem mohl začít přímo s realizací.
Zde drobný náčrtek, jak by stavba měla vypadat...

P.S.: zatím to dávam do této sekce, než se vytvoří Lipno 2015, díky ;)

peki

Terminátor bude mít pěknou nevěstu  >:D

milanv

Přiznám se, že jsem taky přemýšlel, jak budou vypadat vedle sebe :D

Ale bude to podle mě tvrdší oříšek než Terminátor. Spousta hladkých ladných křivek a velkých nerozbitých ploch. Vůbec si to nedovedu z lega představit. O to jsem napjatější.
Pán na Žlutém hradě

Hardegon

Sochu jsem ti věřil, tenhle obrázek ne. >:D Fakt se těším, jak se s tím popereš. Mohla by to být další senzace světového formátu...

tomaslambo

No tak na tohle jsem opravdu hodně zvědavý. Jsem velkým fanouškem Tima Burtona a jeho postaviček, takže budu držet palce a sledovat, jak se s tím popereš

Foton

Kdo chce hledá způsoby, kdo nechce hledá důvody.

Ryxe

No, popravdě jsem i já zvědavý, jak výsledek bude z LEGA vypadat ;D. Mám už v hlavě, jak spoustu částí udělat, ale ještě je musím přenést do praxe a snad to bude fungovat... Nápad, postavit nějakou Burtonovu postavu jsem dostal po shlédnutí jeho letošní výstavy v Praze a jsem moc rád, že to vyšlo a budu si jí moci vyzkoušet. Ve hře byl i Jack Skellington z "Ukradených Vánoc", ale Michalovi se víc zalíbila nevěsta.

Ještě mě tak napadlo, když už tu máme toho chcíplýho psa, že by se i k Emily hodil ten mrtvý psík Kosťa...

peki

Budeš kráglovat? Tohle asi bude chtit.

Petronel

Citace od: peki kdy 21.10.2014, 21:35:45
Terminátor bude mít pěknou nevěstu  >:D

To byla první věc, co mě také hned napadla.  >:D

Citace od: milanv kdy 21.10.2014, 22:36:24
Ale bude to podle mě tvrdší oříšek než Terminátor. Spousta hladkých ladných křivek a velkých nerozbitých ploch. Vůbec si to nedovedu z lega představit. O to jsem napjatější.

Ano, s tímto také souhlasím a doufám, že nebude mít hranatý prsa, ale krásně zaoblené.  ;D


Držím palce Ryxe, je to velká výzva.

HD

A už mám důvod proč na Lipno opět jet :D Držím palce ;)
Pokud Vás zajímá přehled mojí tvorby, následujte link na rozcestník:
https://linktr.ee/horcikdesigns

Bruno

Tak to bude paráda. První lákadlo na Lipno  :)

Ryxe

Díky ;)

Zatím jsem ve fázi raných pokusů. Zkoumám sochy ostatních stavitelů a přemýšlím, co by třeba šlo nějak vylepšit. Zatím mám rozestavěný právě dekolt a ramena, ale ještě to potřebuje nějak vyhladit, tak uvidíme... ;D

Ryxe

Včera jsem dodělal kousek těla. Je to kostěná ruka, která prozatím končí před loketním kloubem. Zápestí se dá polohovat do dvou poloh a prsty mají umí stejné pohyby, jako ty živé ;D. Rukavičku asi ještě trochu upravím, ale nijak markantně. Co myslíte?

Petronel

#13
Dobré, dobré. Já takovou tématiku - nemrtvé, mrtvé, zombie atp. nějak nemusím, ale jak jsem psal, tak na toto se těším.

Dílky na prstíky a kosti jsou zevnitř zpevněné tímto?

A jak budou tedy vypadat ty šaty? Už máš nějakou vizi? Budou kostrbaté, studovité, nebo co nejvíc uhlazené?  :)

Foton

Ruka vypadá výborně, těším se pokračování.
Kdo chce hledá způsoby, kdo nechce hledá důvody.

Ryxe

Díky ;)
Všechny pohyblivé části (prsty a jedna z kostí) jsou zevnitř zpevněné levnější alternativou origo LEGO hadiček a tou je rozměrově shodná modelářská trubička. Používal jsem je už na Vítovi, kde jsem je potřeboval na metry a kdybych kupoval originály, byla by to darda. Ta trubička, co používám já stojí kolem 10ti korun-metr. Ta druhá kost bude vyplněna kovovou tyčkou, aby se ruka neohýbala ani nijak jinak nedeformovala.

Vize nějaké mám, jen nevím, jestli půjdou převést do reálu přesně tak, jak si představuju ;D. Chtěl bych, aby co nejvíc bylo uhlazené, ale obávám se, že nějaké části stejně budu muset udělat klacickou LEGOsochařskou technikou, tedy studovatě, ale i tuto techniku bych chtěl co nejvíc "zjemnit".

Ryxe

Po spoustě zavržených pokusů o obličej  je zde takový nástřel, který sice ještě asi projde nějakými úpravami, ale v podstatě takto už nějak bude vypadat obličej s hrudníkem...
Na jedné fotce ukázka, jak postupuju, abych trefil, tvary. Nejprve si požadovanou část nakreslím na papír a pak obestavuji kostkama, abych ty tvary trefil ;D.

mozkit


Ryxe

Hlava je dá se říct hotová. Ještě proběhne pár drobných úprav. Přes Vánoce teď byla uložená v bedně, ale o víkendu už zase budu pracovat, tentokrát od prsou k pasu  ;D.

Měch

Nechci rýpat, je to úžasné, ale z filmu si ji pomatuju spíš s kulatou tváří...tady mi to přijde nějak roztažené do šířky...co přidat ještě jeden nebo dva bricky na výšku, případně zvýšit čelo ?

Fotky
Videa Zlobři nejsou jako DORTY !!!

germik

Mě tam spíš trochu tahá za oči ten nos - konkrétně ty dvě wedge plate 2x4...
,,Dont underestimate the power od Melon!"
Moje Brickshelf galerie - http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?msearch=germik

mirek

Nechci ti do tvého krásného díla kecat, ale přimluvil bych se za vyšpulenější rety. Na můj vkus jsou moc zapadlé.

Ryxe

Díky moc za náměty. ;)
Obličej už zvyšovat nebudu. Původně byl o dvě řady vyšší, ale způsobilo to velké odskoky a obličej nebyl plynulý. Vypadalo to docela blbě, tak jsem to udělal takto. Momentálně je už i napevno zafixován.

Nos je jedna z úprav, které ještě plánuju, zatím jsem moc nepřemýšlel jak, ale takto se ani mě nelíbí. Pokud by někdo měl nějaké tipy, rád je přivítám.

Mirku, jak myslíš rty vyšpulit? Myslíš spíše použít snot techniku?




Ryxe

Další pokrok ve stavbě, jsem asi ve 2/3 výšky sochy. Ještě budu trochu vyhlazovat přechod boků do sukně a zdobení korzetu. Mám v plánu dojet celou hrubou stavbu a pak pojedu opravy detailů, se kterými nejsem spokojen. Na výstavě bude socha doplněna malovaným pozadím, zatím mám hotovou jednu rychlou skicu, pro nastínění mého záměru  ;).

Ryxe

Pejsek Scraps je na světě...

Hacislav

Pejsek je výbornej, ten mě rozsekal.
moje fotky Rajče a Flickr - pinterest

milanv

Jo, naprosto skvělej, zůstal jsem na něj zírat.
Pán na Žlutém hradě

HD

Jako živ...
ehhm... mr... uh -
(vítězoslavně)jako z plátna!  ;D
Pokud Vás zajímá přehled mojí tvorby, následujte link na rozcestník:
https://linktr.ee/horcikdesigns

Ryxe

Díky :D.
No, původně měl být pes vzpřímený a opírat se o sukni, ale jelikož jeho lebka váží moc a jeho páteř a nohy toho moc neudrží, tak jsem ho musel postavit do této "hravé" polohy. Napadlo mě dát na výstavě místo míčku utíkajícího vyděšeného figa ;D

Petronel

Citace od: Ryxe kdy 08.04.2015, 20:02:39
...Napadlo mě dát na výstavě místo míčku utíkajícího vyděšeného figa ;D
Nějakého takového>:D