Shnilé Technic kabely

Založil Jindroush, 17.10.2021, 13:32:57

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Jindroush

Všechny Technic kabely s výjimkou dvou kusů (set nejnovější 8421 a nejstarší 8868) mi shnily.
Shnily = na všech se rozpadla izolace tak, že v krabici, kde byly uskladněny, zbyly spousty černých cucků. Viz první foto.

Na BL bych se je asi neodvážil kupovat, navíc, ty ceny jsou ďábelské a to by moje lakomost nedopustila.

Ačkoli nejsem bůhvíjak šikovný, naučil jsem se ty elektrické konektory rozklapávat - jde to tedy blbě, navíc se kus od kusu chová jinak, takže občas dojde k většímu či menšímu poškození toho konektoru. Nejsou udělány na rozebírání.

Kabel jsem sehnat prakticky vůbec nemohl, AWG ploché kabely jsou moc tenké, různé dvojlinky moc tlusté a navíc žádná není černočerná. Nakonec jsem skončil s dvoulinkou CYH 2x0.15 černo-rudou z GME.
https://www.gme.cz/dvojlinka-cyh-2x0-15-cernorudy-product-38224
Co tedy vůbec nefunguje (předpokládám, že je to buď mou nešikovností, nebo odlišností v kabelu), jsou samořezné prvky - vůbec se nezaříznou tak, aby bylo spojení vodivé, takže jsem musel pájet.
Jinak tedy rozměry těch kabelů jsou značně individuální, i mezi originály jsou plus mínus autobus rozdíly v délce (měří se délka mezi venkovními okraji konektorů ve studech / násobcích 8mm)

Dnes jsem dokončil 21 kusů kabelů, které potřebuji do svých setů, a tedy musím říct, že bych to víckrát dělat nechtěl. ;)

Tímto příspěvkem se nechlubím, jen říkám, že existuje ekonomická metoda záchrany těch kabelů.
Jindroush. (Moje Brickshelf galerie zde)

peki

Jo u 9V vlaků to řešíme běžně. Vlákno zde.

Jindroush

Jasan. Tak zrovna tam by mě nenapadlo to hledat, jako vlaky zcela nepolíbený.
Ale pobavily mě ty komentáře, které jsou prakticky shodné s tím, co tu píšu taky (Tj. rozklapávání nahovno, samořez nahovno, souhrnně opruz, co se vleče)  >:D
Jindroush. (Moje Brickshelf galerie zde)

Chairudo

Mirek dával nedávno na FB obrázkový návod jak to otevřít a dráty vyměnit, teď jsme to taky řešili s Havranem a jeho synem na Lipně a pěkně se jim to podařilo.
Taky mám doma hromádku co by potřebovala uzdravit  :D
YouTube LEGO videa, Fotky z výstav na Flickr