SPACE RACE modely - 3. finální kolo

Založil Robbed, 17.11.2010, 18:37:03

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Hlasovat můžete pro 3 možnosti

KLR - ST|B|A++
JimB - A 12 Semarang
Radek Hejret - SPACE DELIVERY SHIP HA 3221
dave98 - MONEYCARTAGE

Robbed

Takže máme zde závěrečné třetí kolo závodu Space Race. 8)
Zde prosím vkládejte fotky vlastních soutěžních výtvorů. Jeden model na jednoho uživatele.

Rekapitulace zadání:
- tématické zařazení - sci-fi
- způsob pohybu - vesmírná loď

- maximální rozměry: 48 x 32 x 24
- minimálně dvoučlenná posádka (minifigové)
- uzavřený kokpit
- 5 symbolů na odevzdání v checkpointech - rozměry minimálně 2 x 1 x 1
- žádné laserové zbraně ani jiné střelné
- nálepky povoleny
(- nákladní prostor 6 x 6 x 4)


- 4 fotky:  (maximální rozměry 1024x1024)
   - 2x reprezentační fotka (celkový pohled)   
   - fotka kde budou vidět vaše symboly, případně nákladní prostor, interiér obecně
   - na čtvrté fotce si můžete opět pohrát s photoshopem


- ve svém příspěvku uveďte název modelu, popis je nepovinný (případně stručný)
- uzávěrka 12.12. 23:59:59 - poté bude vyhlášena anketa


>>> SPACE RACE podrobná pravidla pro 3. kolo <<<

KLR

#1
ST|B|A++ (Space Train - tažná loď třídy B a kontejnery třídy A++)

Tuhle loď jsme zvolili záměrně - nejen pro svou nízkou cenu, ale hlavně pro možnosti manévrování v poli asteroidů. Nemá žádné vnější silové pole ani rozrážeč, ale hlavní výhodu pro tento závod snad pochopíte z následujícího textu.

Hlavní využití těchto lodí bylo při těžbě velkých asteroidů a malých planetek. Těžba probíhající v jeskyních pod povrchem často vyžadovala malý průměr lodi a hodně velkou manévrovatelnost. Pohyb této lodi je stejný jako u vlaků jezdících na povrchu planety Země ve 2.-3. tisiciletí. Všechny tažené kontejnery přesně kopírují trajektorii tažné lodi - to umožňuje přesné navádění právě uvnitř jeskyní - a to neomezeného počtu modulů. Proto při závodě mezi asteroidy by proplutí měla být hračka - vyžaduje to však zkušeného pilota - a to my máme :-)

třídy tažných lodí:
A - první z řady - začala se používat hned po záčátku dobývání vesmíru - vše bylo postaveno ještě na raketový pohon a ovládání pohybu kontejnerů bylo na hydrauliku
B - následovatel řady A - poprvé použity pulzní motory a byla uzpůsobena na dlouhé trasy a dvojposádku - navádění lodi bylo přes mikropulzní motory a souprava byla ukončená ultrapulzním modulem pro vyšší rychlosti na dlouhé trasy
C - stále dvojposádka a pulz, ale místo hydrauliky vše na vlečné paprsky a silová pole (z tohoto modelu částěčně vychází i KDX 58/41)
...

třídy kontejnerových modulů:
A - první z řady - modulové zapojování - ovládání pohybu přes hydrauliku
A++ - třída A měla kontejnery se zavíratelnými vraty - A++ již využívá vnitřní silové pole pro udržení nákladu uvnitř - i tekutin
B - pohyb za tažnou lodí přes tažné paprsky
C - nakládání materiálů už není manuální, ale přes vlečné paprsky umístěné na každém z kontejnerů
...


PS: když jsem byl malý, viděl jsem jednou takhle několika set kilometrovou soupravu - byla to opravdu krása, vidět od nekonečna do nekonečna jen samé kontejnery - bylo to tak dlouhé, že pohyb soupravy byl pozorovatelný po 4 dny.

PS2: při zkoumání pozůstatků po srážce planety a cizího tělesa jsme posbírali hned několik hodně zajímavých věcí
1. jeden úlomek z doposud neznámeho materiálu - takových a jemu podobných je tam venku spousta
2. "živou" tkáň - vypadá to jako noha a ruce - ale vše je tak nějak velké a navíc oproti nám obsahují i klouby uprostřed mezi ramenem a dlaní - co jsem se bavil, tak žádnou takovou rasu taky ještě neznáme
Já a kolega máme svou vlastní teorii - a to, že planetu zničila srážka s neznámou lodí obřích rozměrů a obří posádky - víc se snad dozvíme po dovezení do nějaké laboratoře

....no a pak jsme našli i jeden zachovalý stromek - dáreček pro toho starousedlíka ;-)

PS3: jako symboly jsme použili nějaké součástky z vrakovistě - ani přesně nevím k čemu to je, ale leželo tam toho hodně

JimB

A 12 Semarang

Tato vysoce sofistikovaná nákladní loď splňuje i ty nejnáročnější požadavky. Byla koncipována pro nejrizikovější zásilky, ať už se jedná o ,,horký" náklad nebo o nebezpečnou trasu. Díky tlustému pancíři je pro ni průlet rojem meteoritů hračkou. O pohon této těžké, leč velice rychlé lodi se starají dva výkonné hypermotory. Dvoučlenná posádka může využívat lůžko pro odpočinek střídajícího pilota. Kvůli účasti ve Space Race byly odňaty veškeré zbraňové systémy, kterými Semarang z pochopitelných důvodů běžně disponuje. Naopak na záď bylo přidáno pět symbolů (chromované lightsaber hilty se slopes 1x1) k odevzdání v checkpointech. Nákladový prostor zůstal zachován, takže zbohatlík se může těšit na jeden z pozůstatků planety.
Moje BS galerie k prohlédnutí zde

Radek Hejret

Když se přiblížila globalizace známého vesmíru a padlo  poslední celní omezení na dovoz pozemských produktů, rozhodla se známá celoplanetární společnost LEGO distribuovat své kreativní výrobky i do vzdálených koutů vesmíru. Na rychlé a bezpečné doručování LEGO produktů byla vyvinuta doručovací loď HA 3221, která vycházela z osvědčeného konceptu již zaniklé společnosti FREIGHTLINER.

A neboť byla vyhlášena celogalaktická soutěž SPACE RACE, manažeři společnosti rozhodli postavit svoji SPACE DELIVERY SHIP HA 3221 na startovní čáru. Loď disponuje velmi výkonným a přitom úsporným antigravitačním rotačním regulátorem, který může vzdáleně připomínat v atmosféře stále používané vírníky. Je myšleno především na aktivní i pasivní bezpečnost posádky. Aktivní ochranu proti dotírajícím meteoritům i konkurenčním strojům obstará budič silového pole umístěný na zadní části lodi, o pasivní bezpečnost se stará neomezený zdroj arabské prvotřídní kávy :-) Posádka je dvoučlenná, o pohodě při závodu svědčí i její ležérní oblečení. Pro check pointy jsou oba piloti vybaveni pěti LEGO symboly, a navíc si vezou v krabicích od stavebnic úlomky neznámého tělesa, které objevili blízko zničené planety.

Při příležitosti konání závodů se společnost LEGO rozhodla vydat ve speciální edici stavebnici samotné závodní lodě. K zakoupení je ve všech lepších mezigalaktických hračkářstvích...

dave98

MONEYCARTAGE /class secure 3+/

Mezigalaktická společnost zabývající se převozem univerzálních platidel, cosmolarů, pro bezpečný provoz svých posádek nechala zkonstruovat kosmickou loď MoneyCartage s třídou bezpečnosti 3+. (značí, že je odolná proti nárazu s jakýmkoliv tělesem do velikosti komety a její nákladový prostor včetně kontejneru neotevře žádný neoprávněný vesmírný lapka)
Vyniká svojí rychlostí, která je udělována dvojicí iontových motorů a má dostatečný komfort pro tříčlennou posádku, kterou tvoří velitel a dva piloti.
Tuto kosmickou loď se podařilo včas přihlásit na Space Race a při závodech byly uplatněny tak zvané symboly maskované různými pokrývkami hlavy. Kvůli zvýšené bezpečnosti převáženého nákladu, dosud neobjevených úlomků cizího tělesa, které způsobilo zánik planety Anita, se tyto úlomky podařilo ukrýt do kontejneru s platidly pod vrstvu cosmolarů.

Robbed

Anketa spuštěna. Poběží do příští neděle (19.12. 23:59:59), poté budou vyhlášeny celkové výsledky :).