(vlastní) Ukřižování J.K.

Založil šipka, 23.02.2024, 18:29:29

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

šipka

Velký pátek je sice ještě docela daleko, ale dostal jsem takový "nápad" při aktuální stavbě něčeho jiného :D 

milanv

"Always look at the bright side of life!" :-)
Pán na Žlutém hradě

Borun

Citace od: šipka kdy 23.02.2024, 18:29:29Velký pátek je sice ještě docela daleko, ale dostal jsem takový "nápad" při aktuální stavbě něčeho jiného :D 
Pěkné. Zase něco jiného. Téma ,které se často nevidí.

STARHAWK

Chyba mi tam ten stupienok na nohy - bez neho by sa z kriza zosupol doleu a pri tejto mietke by nemal byt problem ho tam doplnit. Aspon symbolicky cedulka INRI v podobe tile bieleho/tan 1x2 by sa tam tiez zmestila.
Celkom dobra volba hlavy, zaujimavy dielik ako koruna. Neboli niektore vlasy dlhe s korunou v nejakom LOTR sete ?

Inak zaujimava vigneta, pekne prevedena.

hobby

#4
Šipko, ty jsi výborný na vojenskou techniku, na bitky (naposled tři mušketýři), ale tohle téma tedy ne. Kalvárie je příliš vážný a transcendentní příběh, než ho stavět z minifigú (chudák Ježíš, jak se na to tváří! ;)). Něco prostě z lega nejde. Skoro jsem se ´lek´ jak jsem to viděl a to nejsem nijak bigotní. Ovšem těch plno lajků znamená, že se to ateistům líbí a tak mi promiň upřímnost.
PS: jedna anekdota od našeho faráře na podobné téma a odlehčení:
Víte proč má Bůh rád atheisty? Protože ho neotravujou...

Icewalker

Za mě tedy minifigy klidně ano. I když tato viněta je až příliš zjednodušená (ne co do techniky, ale spíš simplifikace na Ježíše a 2 římské legionáře). Líbila by se mi větší scénka se všemi třemi ukřižovanými a okolostojícími civilisty :)
Sám jsem zjednodušenou verzi postavil před pár lety jako vložku do Ideas knížky 21315.
Animované Lego snímky a mnoho dalšího naleznete na dallart.net
Brickshelf výběr

Anatyt

Citace od: hobby kdy 26.02.2024, 15:16:02Ovšem těch plno lajků znamená, že se to ateistům líbí a tak mi promiň upřímnost.

Nemyslím si, že lajky dávali len ateisti. Táto scénka totiž veriacich neurazí a ateistov pobaví. ;)

Colonel32

Citace od: hobby kdy 26.02.2024, 15:16:02Šipko, ty jsi výborný na vojenskou techniku, na bitky (naposled tři mušketýři), ale tohle téma tedy ne. Kalvárie je příliš vážný a transcendentní příběh, než ho stavět z minifigú (chudák Ježíš, jak se na to tváří! ;)). Něco prostě z lega nejde. Skoro jsem se ´lek´ jak jsem to viděl a to nejsem nijak bigotní. Ovšem těch plno lajků znamená, že se to ateistům líbí a tak mi promiň upřímnost.

"nejsem nijak bigotní", ale současně rozhoduju o tom, co smíš a co nesmíš z Lega stavět a ještě použiju naprosto absurdní implikaci, že kdokoli, kdo to schvaluje, musí být ateista. To už začíná zavánět argumentačním faulem "Žádný pravý Skot", že když se někdo přihlásí k tomu, že on sám věří v boha a stejně to olajkoval, dozvíme se, že žádný správný věřící by tohle neolajkoval. O tom, že to může olajkovat člověk, který není ateista, ale ani křesťan (např. proto, že je muslim nebo budhista), ani nemluvě.   

Někdy můžeme tvrdit něco obecného o celé kategorii věcí. Když pak budeme čelit důkazům, které naše tvrzení nabourávají, namísto abychom přijali nebo zamítli samotné důkazy, změníme kritéria, podle kterých vyhodnocujeme členství v dané kategorii.

Tento klam pojmenoval Antony Flew ve své knize Thinking about Thinking. Dává v ní následující příklad: Hamish čte noviny, kde narazí na článek o Angličanovi, který spáchal ohavný zločin, a reaguje na něj, řka: ,,Žádný Skot by takovou věc neudělal." Dalšího dne narazí na článek o Skotovi, který se dopustil zločinu ještě horšího, ale místo aby změnil svůj závěr o Skotech, reaguje na něj prohlášením: ,,Žádný pravý Skot by takovou věc neudělal."

zdroj: https://archetypal.cz/2016/ilustrovana-kniha-argumentacnich-klamu/


Je naprosto v pořádku říct, že se ti to nelíbí, že ti je nepříjemné tohle téma takhle zpracované vidět a nebo, že ty sám bys nic takového nikdy neudělal. Ale komentář, tak jak jsi ho napsal, v pořádku není. Když už jsme teda u rozdávání příkazů "promiň mi upřímnost".

hobby

Coloneli, to je řečí jak vodopád, stačí říct že nesouhlasíš. Bůh se píše s velým "B".

otaznik

Citace od: hobby kdy 26.02.2024, 15:16:02Kalvárie je příliš vážný a transcendentní příběh, než ho stavět z minifigú ...
Proč? Nerozumím. Je to přece "jen" nějaká interpretace - psaný text, komiks, obrázek, socha, stavba z LEGA. Já v tom nevidím žádný problém.

Strider

Kříž by byl lepší z hranolů.

šipka

#11
Díky za reakce :)

Hobby, určitá tabu pro výtvory i pro mě existují. Toto dílko, ale vzniklo jako taková rychlostavbička a v podstatě "blbina" při momentálním nápadu. Nikoho jsem se nechtěl dotknout, pokud se tak ale stalo, mrzí mě to, nic už s tím ale nenadělám.

Jinak, hranoly i fošny z tile, jsem také měl ve výrobě, ale nebyl jsem úpně spokojen.

hobby

#12
Šipko, určitě jsi se nikoho nedotknul, ani mě a je mi jasné, že to byla rychlovka. Ke kalvárii patří pieta a ta tam není a pak mi tam vadí ta hrozná žlutá (u hlaviček a ručiček jsme zvyklí)..
Jinak si myslím, že i z lega jde udělat jakýkoliv motiv, včetně té kalvárie, ale chtělo by to víc času a přemýšlení. Nevíím , jak bych to udělal, nepřemýšlel jsem o tom.
Myslím, že moje reakcie ti přidala pár lajků :-).
Já teď dokončuji Orient expres, tak asi zítra to sem dám.

Strider

Samozřejmě se rád podívám na profesionálně propracované a náročné MOCy. Ale i "blbiny", rychlovky a jednoduché věci sem patří. Když nic jiného jsou inspirací pro druhé. Tak jen houšť!

Hacislav

Pěkné, pobavilo mě to.

* Líbí se mi zpracovaní terénu a podstavce.
* Pěkný nápad ma vyřešení bederní roušky

- Nelíbí se mi trnová koruna, příjde mi, že sedí spíše k padouchovi.

Osobně bych asi použil raději dílek 62700

moje fotky Rajče a Flickr - pinterest