šmejdi se vrací

Založil Bruno, 22.09.2014, 21:56:51

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Bruno

Ahoj, nevěděl jsem kam to úplně zařadit, ale cítil jsem, že se s váma musím podělit. Při hledání věcí pro děti na mimibazaru jsem narazil no novou prodejkyni, která nabízí opravdu exklusivní sety.

http://www.mimibazar.cz/bazar.php?user=533630

Achad

Citace od: Bruno kdy 22.09.2014, 21:56:51
Ahoj, nevěděl jsem kam to úplně zařadit, ale cítil jsem, že se s váma musím podělit. Při hledání věcí pro děti na mimibazaru jsem narazil no novou prodejkyni, která nabízí opravdu exklusivní sety.

http://www.mimibazar.cz/bazar.php?user=533630


Já si fakt nemůžu pomoct, ale od samého počátku, kdy sleduju nabídku této paní, mi to silně připomíná starou známou Korbelovou. Taky se objevila nabídka cca tři měsíce před Vánocemi, taky zpočátku dostala pár pozitivů a stejně to nakonec dopadlo nevesele. Ale samozřejmě se budu rád mýlit.
Možná by nebylo od věci zkusit si od ní zaslat na dobírku, ale ty ceny u některých starších setů u mne vzbuzují nedůvěru (namátkou 10193 za tu cenu dnes nesehnatelný, 4184 to samé, zvlášť když má k prodeji šest kusů, Sponge Bob sedm let starý za úsměvnou cenu prý z Německa a mohl bych pokračovat...).

Bruno

Ajaj, tak uvidíme ohlas u prvních kupujících. Mě zajímal set Lego Creator 10218.
Jestli do vejplaty bude ještě stále v nabídce, tak zkusím osobní odběr.

klubo

Citace od: Bruno kdy 22.09.2014, 23:03:07
Ajaj, tak uvidíme ohlas u prvních kupujících. Mě zajímal set Lego Creator 10218.
Jestli do vejplaty bude ještě stále v nabídce, tak zkusím osobní odběr.

no nevim, kvůli třem stovkám, to bych rači koupil na shop.lego.com a ještě dostaneš VIP body na další nákup...jo bejt za trojku to by bylo jiný

Bruno

Tak teď už si nejsem s inzerátem moc jistý.

" Dobry večer, osobni odber mozny je, platba ale probiha predem jelikoz lego vozim ze zahranici a při převzetí musim uhradit,dekuji "

danyboy

Taky se bojím. Je to moc podezřelé. Ale ať potom nelituji, že jsem nezískal carousel za takovou oproti bl "symbolickou" částku. >:D Může být možné, že ty Carousely v cizině opravdu někdo má i když je to něco tak raritního.

Bruno

Že by nějaký výprodej starších zásob? Jsem zvědav na první hodnocení.
V inzerátech nikde nic není napsáno o tom, že je potřeba platba předem a pak je nutno počkat, než to paní zaplatí a přepošle.
Můj původní záměr byl udělat někomu radost, když sám nemůžu nic koupit a teď to směřuje k tomu, že jsem sem nasadil Trojskýho koně.

Bruno

Citace od: brodek kdy 15.11.2012, 18:32:30
Citace od: otaznik kdy 14.11.2012, 23:55:15
2. Nemám žaludek prohmatávat v obchodě pytlíky s minifigy. Ani se mi to nelíbí.


Já bych naopak neměl žaludek na to koupit si 4 figy a doma rozbalit  (při velké náhodě) 4 sumo wrestlery... Při prohmatávání pytlíků žádný dílek nepoškodíš (když vyloženě nechceš), takže v tom nevidím problém.

V neděli jsem koupil v POMPU 4x 71007 a ve třech pytlíčkách byla strašidelná dívka. No a pak nemá člověka napadnout, jestli ty pytlíčky neprohmatat :-)

kerbos

Jako oběť paní Korbelové z minulého roku jsem na 99% procent přesvědčený o tom, že je to převléknutá paní Korbelová. Ta věta o platbě předem je velice podobná formulacím, které dotyčná paní posílala - stejně jako nabídka Lega.

Navíc pozor, paní Korbelova měla minulý rok několik desítek (!!) kladných hodnocení a teprve když se objednávky dostatečně rozběhly, přestala je plnit. Do té doby zřejmě prodej některých stavebnic i sama dodovala. Měla to dobře promyšlené.

Pozdějící kupující pak různě vydírala, aby dostala první negativní komentář co nejdelé. Celková škoda pak šla do statisíců.....




Wiki

Podle mě je to taky divné  - první kladné lego hodnocení je od "nováčka" a ten se registroval 16.9. a přihlásil dneska v 10:48. Prodávající aktualizovala dnes v 11:03.
Moc náhod najednou.

Archaon

Tak vidím že nejsem sám  ;D s paní jsem si taky psal a přijde mi to maximálně podezřelé, fakt to smrdí... Je to přesně vytipované o co a za jaké ceny je zájem (modulary, vlaky, haunted house atd.). Carusel za 11.000 me dneska definitivne odradil...

Johny650

Taky jsem si s ní psal (cca 3emaily) a neposlal bych ji ani korunu předem.
Nabidl jsem ji zálohu předem a neexistuje jen celá částka a přes aukro obchodovat nebude.

Bruno

Tak jsem paní napsal z jiného mejlu, že bych si chtěl koupit nějaký set k vyzvednutí ihned, abych o víkendu mohl skládat a přišla tato odpověď:

" Vsechna lega vozim vzdy o víkendu na zaklade objednavek,to znamená ze celý tyden prijimam objednavky a v sobotu je přivezu. "

MLT

#13
Nechci nikoho předem odsuzovat nebo soudit, ale je třeba se mít skutečně na POZORu před tímto (touto) prodejkyní.

Sám jsem ji "zkusil" na základě této diskuze, a šel jsem rovnou po 3 kusech 10196. Chtěl jsem poslat foto všech 3 setů, abych viděl boxy atd....

odpověď koresponduje s něčím podobným v již předchozích příspěvcích, že zboží nemá, že pro něj jezdí do Německa atd., a že nemá bohužel tolik peněz, aby přivezla 3 x 10196, že to musím zaplatit předem.

Tak jsem jí nabídl, že ji do Německa odvezu, když se mi budou sety líbit (hlavně boxy), koupím hned všech 8 kusů, jí pochopitelně dám tu cenu co uvádí ona, aby nepřišla o zisk, a že jí odvezu i její další zboží. Že na tom ještě vydělá, jelikož ušetří své náklady na dopravu atd.

Stalo se přesně to, co jsem čekal..... žádné další reakce ani odpovědi jsem se (možná zatím) nedočkal.

Vážně se mějte na pozoru.

mesje

Ako obet podvodnicky Korbelovej by som chcel vsetkych varovat pred kupou od tejto "novej" inzerentky - na 99,9 % ide o rovnaky rukopis:
- tiez mala dodavatela z nemecka
- tiez jazdila pre to cez vikend
- tiez vyzadovala platbu predom a umoznovala aj osobny odber
- tiez nevedela dodat foto
- tiez mala ceny mierne pod najnizsie trhove ceny
- tiez ponukala nejake exkluzivity - minuly rok to bol tusim green grocer.
Postup pri exkluzivitach bol taky, ze vyziadala platbu vopred, potom napisala ze uz tie sety nevie dodat a ponukla alternativnu dodavku beznych setov - tie aj realne dodala. Pri beznych setoch rovno dodavala tieto sety. Podla vsetkeho dotovala tieto nakupy a nakupovala s miernou stratou, aby ziskala dobre hodnotenia pred vrcholom sezony - Vianocami. Tam zozbierala najviac objednavok a skoncila. Zacala tvrdit, ze dodavatel ju podviedol, atd atd.
Mimochodom, je trestne stihana, narobila statisicove skody, je velke mnozstvo poskodenych a je vysoka pravdepodobnost, ze pojde do chladku - uz to totiz raz urobila a dostala mierny trest. To ze zasa opakuje rovnaku cinnost, je neskutocna drzost, resp je dusevne chora...
Bol by to priam zazrak, ak by tato predavajuca bol niekto iny a vedela zohnat 8 Carouselov za tuto cenu - to je uplne nerealne, aby niekto mal na sklade tolko kusov z tohto setu a nepoznal realnu cenu. A bezny obchod, ktory by likvidoval sklad, by tolko exkluzivit nemal. A ze by zrovna nejaka pani z Ceska nasla nejaky zahadny vyhodny zdroj setov, je utopia. Dajte si preto pozor a tejto predavajucej sa oblukom vyhnite.

Bruno

No vida, paní z odvoze z Německa pomoct nechce a už dala na své stránky tento vzkaz:
" vzhledem k velkému množství objednávek v tomto týdnu, ač je teprve uterý, oznamuji všem, že další případné objednávky budu schopna dovest až následující víkend tedy 4.a 5.10. pro tento víkend je již kapacita mého auta vyčerpána děkuji za pochopení "

Bard

Na její inzertní stránce stojí: ÚČET BYL POZASTAVEN, ověřování registračních údajů.

Takže jste možná zachránili dost lidí před špatně vloženou investicí.

ManDay

Do komentářů jsem napsal upozornění na jiné podobné případy - snad to pomohlo.
Navíc paní mi zanechala pěkný komentář:
"Dobrý den, varuji všechny před tímto pánem, který udílí negativní hodnocení ,zřejmě pro zábavu, ač se mnou nikdy neobchodoval. To je naprostá nehoráznost ,abyste mne spojoval s pozastavenými učty, vážený pane já mám v objednávkách více než 100 tisíc kč a kdybych byla podvodník tak se mi hodnocení hemží zápory, tímto vás žádám abyste příspěvek okamžitě smazal, již jsem se obrátila na adminy a budu to řešit i s polici a případně z vás vymáhat i"

Bard

#18
Jo, ten komentář jsem četl. Myslím, že to opravdu pomohlo.
Na její odpovědi se mi "líbí" hlavně to, jak by se jí hodnocení hemžilo zápory. Vzhledem k tomu, že se registrovala 5. 9. 2014.

Jen pro zajímavost, ta paní, která udělila za LEGO kladný komentář, má také pozastavený účet. Hádejte proč?

http://www.mimibazar.cz/bazar.php?user=534670

kerbos

Odpoledne jsem upozornil Mimibazar, aby paní prověřili, napsali, že to udělají a asi zablokovali účet do ověření uživatele....Díky těm, co to sem dali, snad se jí podařilo zastavit. Určitě to zase zkouší.

Bruno

No tak to je masakr. Ještě včera jsem u ní málem objednal a z vejce se vyklubal pukavec. Jestli je to ta samá paní jak jste psali, tak bych řekl, že má dost silnej žaludek zkoušet to znova.

kerbos

Ta paní to nezkusila mnulý rok poprvé. Již asi rok nebo dva před tím udělala na Mimibazaru to samé. A možná i jinde- Byla za to odsouzena a dostala podmínku. Klausova amnestie jí ale očistila, v soudním procesu za podvod z minulého roku tak na ní budu pohlíženo jako na netrestanou. I proto to vlastně udělala minulý rok znovu, protože dost možná dostane zas jen podmínku jako v prvním případě. No a letos to zkusila zřejmě potřetí a to přesto, že je na ní v současné době podané hromadné trestní oznámení a půjde podruhé k soudu.

mesje

Tentokrat sa uz asi base nevyhne a kedze stale pokracuje v trestnej cinnosti, je aj dovod na vazbu. Ved sa blizia vianoce a hrozi ze narobi dalsiu velku skodu.

pasin11


Bruno

Tak to by bylo potřeba, aby co nejvíce lidí označilo, že je to špatný inzerát. Už jsem tak učinil.

germik

Hlavně to prosím už někdo přesuňte do černé listiny ;)
,,Dont underestimate the power od Melon!"
Moje Brickshelf galerie - http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?msearch=germik

Archaon


MÍLA

Pošlete jí do toho krámu finančák a celní správu.  :D

Bruno

Vypadá to, že je to opět ona. Mám pocit, že minule byla taky Dvořáková a když jsem zadal její uvedené ičo na justice.cz tak nebyl nikdo nalezen.

Bruno

Zajímavé:

GREEN grocer, při nákupu tohoto setu obdrzite slevu 20% na druhý jiný set
CENA 12999,- Kč

" Dobry den vsechna lega jsou nova, momentalne nejsem ve skladu, takze dalsi
fota mohu pridelat zitra,dekuji Dvorakova "