(Vlastní) Halloween town

Založil Ryxe, 08.01.2018, 20:54:26

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Ryxe

Už delší dobu plánuji jeden takový projekt, který by měl být inspirován městečkem Halloween z filmu Nightmare before Christmas. Bylo teď trochu času a hlavně chuť, tak jsem se pustil do prvního baráčku a i když je zatím v procesu, už se pomalu začíná rýsovat ;) Ano, je to zatím asi můj nejkřivější a nejchatrnější počin, tak doufám, že až ho dokončím, že se celý nerozpadne ;D. Domek je inspirován obydlím kostlivce Jacka Skellingtona, ale není jeho kopií. Chtěl jsem si jej upravit trochu po svém a tak namísto dřevěných zdí jsou kamenné a nějaké detaily se také od originálu trochu liší.
Zatím pár fotek z mobilu jen tak pro obrázek ;)

Robkteryten

hehe, po tom hradu jsem si říkal, že křivější to nejde a hle.. :D
Pěkná stavba a celá vesnice bude v tomto stylu super, dokud někdo nekýchne. Okolo chodíte po špičkách ne?

Kuba

#2
Na muj vkus je to zase velice krkolomne...  ;) ale na druhou stranu k tomuto druhu staveb tento styl patri...

Kazdopadne jedna se o level stavitelstvi z lega, na ktery jen tak nekdo nedosahne.  ;) ty to ale umis...

peki

Je to parádní. Libí se mi na tom jak je to křivé, přesto že je to z "hranatých" kostek. Celkově to působí ( i s hradem) jednotným stylem. Prostě paráda.

milanv

Super! Nejen křivé, ale ještě jak je to vyklenuté do prostoru, paráda! Těším se jak to bude pokračovat.
Pán na Žlutém hradě

Izabella08

Michale, parádní kousek...kolikrát Ti to spadlo, než to dostalo tuto podobu?:)...LEGO je celkově dobré na trénování trpělivosti:)

Ryxe

Izabello, nebudeš tomu věřit, ale nespadlo to ani jednou ;). I když jsem se tomu sám divil, jen ta věž je složená ze tří částí, které jsou spolu spojeny jen bez nacvaknutí, tudíž jen volně. Ale převoz bude jistě veselý >:D.

Peki: Právě, že tento styl je parádní v tom, že se u něj dají použít i dílky, které se dřív jen válely stranou a byly pro hradařskou tvorbu víceméně nepoužitelné. Hodně jich mám ze Star Wars setů, které jsem dřív sbíral a myslel jsem, že je asi nikdy nepoužiju ;).

Jinak všem díky za pěkné komenty ;)
Městečko by mělo ve finále vypadat nějak takto, ale to je ještě hudba daleké budoucnosti...

šipka

Předloha ke ztvárnění z Lega jako stvořená  :D :o  každopádně,  je v tom vidět tvůj rukopis. Těším se na pokračování.

hobby

To Ryxe:
Tvoje kreace již atakují hranici umění, uměleckého artefaktu.  :)

Igorus

No jás e těším hlavně na pořádný fotky  >:D Protože tohle si zaslouží kvalitní prezentaci, bo to půjde do světa  >:D ;D

Paráda!

arnold

Musím napsat,že pokaždý když vídím slovní spojení "Založil Ryxe" tak se těšim až to rozkliknu  :)
Škoda,že nikoho z lega nenapadne udělat něco v podobným ražení s nálapkou exkluziv a dát to do prodeje.
Nepřemýšlel si,že bys šel pracovat do Lega...třeba jako Senior Designer  ;)

Ryxe

Díky, díky ;),

arnold: Tak pokud to tak vidíš, opravdu mě to těší  ;). Co se týká práce pro LEGO, vůbec jsem nad něčím takovým nepřemýšlel. Nemyslím, že bych na to měl .

Igorus: Finální fotky budou určitě lepší, požádal jsem kolegu, jestli mi MOC vyfotí, až bude hotov. Já si s foťákem prostě nerozumím ;D. Jak myslíš to "bo to půjde do světa"?

hobby: Díky, tomu jsem opravdu rád ;)

šipka: Jo, jo, předloha si o LEGO podobu říkala a já už dlouho přemýšlel, že by jsem se do toho mohl pustit. Výsledný model neplánuji úplně stejný, jako je předloha. Chtěl bych se zaměřit hlavně na takové ty zajímavé baráčky.

Jelikož jsou filmové postavy vizuálně dosti rozmanité a zvláštní, asi nebude možné používat běžné minifigy a budu si figurky sestavit sám. Zatím jsem si zkusil pohrát s kostlivcem Jackem a jeho pejskem, jménem Zero ;D

Ryxe

První domek do Halloween town je hotov. Dnes jsem ho odvážel do práce, aby mi kolega udělal pár foteček (Jak známo, fotografování je mou velikou slabinou >:D ). MOCík si tedy vyzkoušel svůj první převoz a úplně nejlépe v tomto testu neobstál  ;D. Naštěstí je malý a opravy se dají provést rychle, takže teď už jen bude čekat na nějakou výstavu, aby byl k vidění naživo. Možná do Kostkování v Olomouci přibudou i další baráčky. Uvidím, jak bude čas...

Více foto: https://www.flickr.com/photos/53131956@N05/?

Vasyk

Ufff... to je mazeeeec... klobouček pane !!

HD

Velmi podařená stavba, jen tak dál.

Přidáš prosím i detail obyvatelů?
Pokud Vás zajímá přehled mojí tvorby, následujte link na rozcestník:
https://linktr.ee/horcikdesigns

milanv

Na fotky svých posledních staveb (počínaje snad už Mrtvou nevěstou) bys měl mít zbrojní průkaz, chlape! Na to jen pohlédnu a mám tisíc chutí okamžitě poslat mail do práce, že si beru 3 týdny dovolenou - a okamžitě si jdu hrát ve stejném stylu. To je tak nakažlivě svobodné! Úplně z toho čiší radost ze stavění podle fantazie, bez jakýchkoliv limitů a omezení. Nádhera. Nádhera.
Pán na Žlutém hradě

arnold

Je to fakt parádní stavba! Jsem moc zvědavej na kompletní vesnici  :) Vůbec nechápu,jak to drží pohromadě...na těch posledních fotkách je vidět vzpěra pod domkem,ale na těch prvních fotkách není...to drží bez jakekoliv opory?Jakým kouzlem  si zpevnil ten oblouk...  :)

Ryxe

Díky, opravdu mě těší, že vás to zaujalo ;).

Arnoldem, také mě to překvapuje, ale pohromadě to drží :-D. Ten oblouk na kterém dům stojí podpírá ta vzpěra, která je vidět na bočních snímcích. A drží to váhu toho domku v pohodě. Co je horší, je ta vysoká věž. Původně měla být ta korouhvička co je na špičce, či jak to jinak nazvat, trochu delší, ale ta věž začala přepadat, tak jsem to musel o kousek zkrátit a teď je to fajn. Takže je to celé vycentrované na knop

HD

#18
Zatím jsem měl na mysli Jacka a jeho čtyř...beznohého ( >:D ) přítele; nicméně až je budeš mít hotové, tak doufám, že ukážeš i ostatní ;) Obzvláště jsem zvědav na starostu. :D




edit: Omlouvám se, teď vidím, že pár příspěvků nahoru už dva zmiňovaní zblízka už jsou.
Pokud Vás zajímá přehled mojí tvorby, následujte link na rozcestník:
https://linktr.ee/horcikdesigns

Ryxe

Jedna taková rychlovka na jeden večer. Fontána, která bude umístěna na plácku před radnicí. Už stačí jen napustit tu zelenou tekutinu  ;).

Ryxe

Dalším domkem do městečka bude radnice. Zatím je ve fázi rozpracování. Nahrubo je postavená budova, okolí je zatím náznakově. V radnici to bude i svítit. Baráček to sice není tak křivolaký jako Jackův dům, ale snad se bude líbit ;)

Hardegon

No je to fakt super. Tohle je na kostkách jednoznačně unikátní zpracování, světově asi taky. Tleskám...

arnold

Citace od: Hardegon kdy 15.02.2018, 22:09:48
No je to fakt super. Tohle je na kostkách jednoznačně unikátní zpracování, světově asi taky. Tleskám...

Přesně tak. Ryxe má techniku o level dál.Doufám,že to bude někde k vidění naživo...

Hardegone,neplánuje se nějaká menší výstava v Plzni?

Ryxe

Díky kluci, tohle se moc pěkně čte :D. Nevím tedy, jestli má technika je o level dál, myslím, že je spíš trochu odlišná ;). K vidění to určitě bude. Premiéru plánuji na Kostkování v Olomouci.

arnold

Citace od: Ryxe kdy 20.02.2018, 19:32:29
K vidění to určitě bude. Premiéru plánuji na Kostkování v Olomouci.

No...to není zrovna v mém rajonu  :-[

Ryxe

Druhý domek do Halloweenského města je hotov. Jak jsem již předeslal, jedná se o budovu radnice. Na nějakou dobu je to zatím poslední domek, protože teď nebude moc času, takže do premiéry v Olomouci přibudou spíše už detaily. Chtěl bych zkusit starostovo auto, nějaké postavy a udělat malované pozadí. Samotná radnice je trochu odlišná od Jackova domu. Je taková učesanější a geometričtější, či jak to říct. Uvnitř je osvětlená, což na fotkách bohužel není moc vidět. Všechny nálepky a látkové dekorace jsem maloval ručně. Nejprve jsem přemýšlel, že je udělám jako obvykle v grafickém editoru, ale pak jsem si řekl, že k tomuto stylu se asi víc bude hodit, namalovat to ručně.  S radnicí přibyly do města další dvě postavy a to Starosta a "Pumpkin king Jack".

Více fotek na mém Flickru: https://www.flickr.com/photos/53131956@N05/?

Numido

Úžasný stavby! Jenom zírám  :o
Jen myslím, že fotky jim moc nelichotí... o to víc se těším na výstavu!

milanv

Paráda! Hned je poznat poctivá architektura vyšší společenské třídy!  >:D
Už se těším až to uvidím dohromady a hlavně naživo. Těším se víc a víc.
Pán na Žlutém hradě

Kuba

Radnice se vydarila. Na zivo to bude urcite paradni. Libi se mi hodne i obyvatele Pumpkin a starosta.  ;)

HD

Architektura a figurky tohoto multi-MOCu by každé zcela nepochybně, a to prosím samostatně vystačily případnému Klubu Zarytých Odpůrců Burtonovské Poetiky na dlouhé zimní večery nekončících a vášnivých debat o přehodnocení své holé existence či alespoň životní filosofie.  :D 
Pokud Vás zajímá přehled mojí tvorby, následujte link na rozcestník:
https://linktr.ee/horcikdesigns