Pomozte průvodcům v Muzeu v Berouně

Založil Průvodce, 18.02.2014, 09:50:59

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Průvodce

 Dobrý den,
již předem se omlouvám, že jsem se sem zaregistrovala a píši sem. Na rovinu vám mohu říci, že o legu vůbec nic nevím. Píši sem, jako průvodce v muzeu, abych  se vhodně připravila a mohla říci vše, co vy, jako experti, považujete za důležité.  Prostřednictvím této zprávy bych vás tedy chtěla požádat o zaslání všech zajímavostí a informací nejen o legu, ale také o vystavených modelech, prosím, také mi "vypíchněte" to, co považujete v vaší zprávě za nejdůležitější. A poslední prosba: Ty informace, prosím, posílejte na email zernickova.p@email.cz.
Ještě jednou se omlouvám a předem děkuji.
s pozdravem Žerníčková

Své komentáře k modelům posílejte na:

zernickova.p@email.cz


a klidně dávejte i sem.


komentáře chceme  ;D (chtěl jsem /peki/ je po vás už předtím)


Aki

O mém modelu města si průvodce může nastudovat zde: link

milanv

#2
Nevím, jaký je tedy závěr, jestli ty komentáře chcete nebo ne :) Pro jistotu posílám popis Kuličkodráhy:

Kuličkodráha, často označovaná zkratkou GBC (Great Ball Contraption "Velká kuličková vymyšlenost" nebo také "Geniální Bazmek Culičkový" :) ) je nápad vycházející původně z komiksu a kreslených animovaných filmů, kde jeden čas byly oblíbené legrační stroje, které i na úplně obyčejnou činnost (jako utření si pusy po jídle kapesníkem) používaly velmi komplikované soustavy strojů obsahující např. odpálení rachejtle atp. V této LEGO verzi jde o různě složité způsoby, jak posouvat kuličky po dráze kolem dokola. Přesně v duchu těch komiksových strojů na to jdeme "hlavně komplikovaně" :) Ačkoliv by stačilo kuličky jednoduše posouvat po hladké dráze, u nás uvidíte několik druhů výtahů, propadla atp.

Veliké GBC dráhy se staví na LEGO výstavách po celém světě a stejně jako u této berounské platí, že se sestavuje z dílů, tzv. modulů, od různých autorů. Často se všechny moduly dohromady sejdou poprvé až na výstavě, takže je to i velmi zajímavá ukázka, jak se mezi sebou umějí autoři domluvit a díky Internetu tak postaví společné dílo.
Pán na Žlutém hradě