Speciálka LEGO v centru Prahy (Rytířská ul.?)

Založil Fricoolinek, 07.04.2021, 17:58:14

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Fricoolinek

Zdravím, kdo si nějak blíže vzpomene na tento shop? Například na tolik, že by ho pomocí Streetview přesně lokalizoval.

Já jsem ho snad navštívil jen 1x v životě, zřejmě na počátku roku 1997, kdy jsem si tam jako náhradní díl koupil pirátské dělo a snad i pár koltů a pušek + westernový mini set 6790.

Dělo jsem chtěl, vlastně jsem i kvůli tomu koukal po setu 6263, jakožto asi nejmenšímu setu s dělem, tohle byla "levnější varianta".  :D

--------------------------------------------------
Jak to vlastně fungovalo - vyloženě nějaký autorizovaný dealer Lego nebo prostě jen soukromá firma, co se rozhodla, že si otevře "hračkárnu", kde bude jen LEGO?

BTW: Jak snadno se vlastně daly kupovat v 90s náhradní díly? I nějaké velké hračkárny v centrech velkých měst je mívaly? Daly se koupit přes nějakou zásilkovou službu atp.?

A vedle speciálky - jaký pražský obchod zřejmě nabízel tehdy největší výběr Lega? Máj/K-Mart/Tesco/My mne napadá....

Brickuška

Já mám za to, že ten obchod byl v Havelské - ale jestli na rohu se Železnou, a nebo jinde v Havelské, to už si úplně nepamatuju, byla jsem malá - ale vybrala jsem si tam k narozkám 6190 Shark's Crystal Cave ;D to je má jediná vzpomínka :)
Lega v domě se mění na Brickušku ;) e-shop a kamenná prodejna na adrese Bolevecká 114, Praha 15, přidejte si nás na Facebooku, ať nezmeškáte žádné informace, soutěže či akce!

Fricoolinek

Tak to jsou ulice paralelně u sebe. Ale pamatujeme si to celkem dobře.

https://mapy.cz/s/fofohebuho



Hm, to já jsem u Aquasharks začal a skončil u 6115.  :D Koupil jsem si jí někdy na konci šk. roku 1994/95 v K-Martu (ex-Máj). Dodnes si pamatuji, že krabička byla chráněla proti zcizení nějakým nalepeným kovovým proužkem (způsobující pískání), který se muse deaktivovat nějakým přejížděním po jakési speciální desce u pokladny.



Icewalker

To byly časy, jako malej kluk jsem tam tehdy koupil asi 2 nebo 3 oficiální sáčky náhradních dílů (pokrývky hlavy, nastroje a tak) a byť jsem tak utratil veškeré těžce našetřené kapesné, byl jsem šťastnej jak blecha (to víte, Bricklink ani žádné bazary/hrabárny tenkrát nebyly).
Animované Lego snímky a mnoho dalšího naleznete na dallart.net
Brickshelf výběr

peter

Citace od: Legavdome.cz kdy 07.04.2021, 19:31:10
Já mám za to, že ten obchod byl v Havelské

Přesně tak, tan obchod byl v Havelské ulici 496/29.

Chodíval jsem tam celkem pravidelně a sáčky řady SERVICE, tam hodně nakupoval.
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.