(Vlastní) Předělávky Technic setů.

Založil grohl, 27.09.2008, 16:08:35

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

grohl

Nějak se nemůžu rozhoupat ke dvanácté předělávce a ani nevím, co by mohlo jít ještě ze setu stvořit. Neměl by někdo z Vás nějaký nápad, návrh s ohledem na dílky, které stavebnice nabízí tj. 4 kola, pár ozubů, dva šneky a hrstka toho okolo ???

jakpet

nechceš zkusit NASA space shutle? nebo třeba F - 18 superhornet? nebo ponorku Malvin? Nebo loď? plachetnici nabo třeba titanic. ješte bych zkusil autojeřáb a míchačku. taky bych zkusil volkswagen beatle či Golf. taky tatra 816, motorový vůz 810, či ,,regio - novu". nebo lockheed 105 thunderchief a P-51 mustang. nebo M - 1 abrams a T- 55
vím že jsou to velmi těžko postavitelné modely, ale už se Ti toho povedlo tolik, že si myslim, že bys to dokázal.

TomB

Z tohohle Tatru 816 nepostavíš.
816 má totiž 10 nebo 12 kol.
Tady by šla akorát 4x4 Tatra, což stojí za houby.
Složení mých příspěvků:
54% sarkasmu, 13% rozumování, 3% nepravdivých informací a 30% destilovaného trolismu!

otaznik

Citace od: TomB kdy 20.01.2009, 16:50:00
Tady by šla akorát 4x4 Tatra, což stojí za houby.
A k tomuto tvrzení máš jaký důvod?!

Michal Moučka

#64
Citace od: TomB kdy 20.01.2009, 16:50:00
816 má totiž 10 nebo 12 kol. Tady by šla akorát 4x4 Tatra, což stojí za houby.
Na to si přišel jak? Než něco napíšeš, tak si prostuduj fakta. Nejlépe tady. A taky by mě zajímalo, proč Tatra 4x4 stojí za houby?  ??? Naopak, pokud jde o trucktrial, je ideální. Svého času jezdila jedna T813ka a byla super.
Co se týče předělávek, mě se nejvíc líbí bobek.  ;)

Ondrej

Citace od: Michal Moučka kdy 21.01.2009, 08:06:46
Citace od: TomB kdy 20.01.2009, 16:50:00
816 má totiž 10 nebo 12 kol. Tady by šla akorát 4x4 Tatra, což stojí za houby.
Na to si přišel jak? Než něco napíšeš, tak si prostuduj fakta. Nejlépe tady. A taky by mě zajímalo, proč Tatra 4x4 stojí za houby?  ??? Naopak, pokud jde o trucktrial, je ideální. Svého času jezdila jedna T813ka a byla super.
Co se týče předělávek, mě se nejvíc líbí bobek.  ;)

Co jsem kliknul na odkaz tak jsem si vzpomněl na muzeum Tatry v Kopřivnici , můžu jen doporučit , určitě by se tam daly najít další inspirace nejenom pro Toma ...

TomB

Mno 4x4 je Imho tak trochu nic :( ;) :D.
Tatra.cz sleduji a odtam jsem i čerpal, ale že T-816 je 10x10 nebo 12x12 jsem zjistil na www.tatraprehled.com
Složení mých příspěvků:
54% sarkasmu, 13% rozumování, 3% nepravdivých informací a 30% destilovaného trolismu!

grohl

Citace od: jakpet kdy 20.01.2009, 14:12:39
nechceš zkusit ponorku ?
Díky za nápad... v záloze mám sice ještě jeden, ale na fotky malé oceánografické ponorky se můžete těšit ve velmi brzké době (dá-li počasí).  ;) Počet funkcí se opět vyšplhal na 3  ;D (4 v případě, že mezi funkce počítáte otáčení kolem osy). Ještě nechám model pár hodin zrát a budu dolaďovat drobné detaily.

jakpet

to je supr zpráva, na ponorku se velmi těším

grohl

Slíbená ponorka byla úspěšně nafocena, tentokrát dokonce i před modrým pozadím. Bohužel pro jednotnost budu muset použít fotky před bílou čtvrtkou.
Pomocí ovládacích prvků lze natáčet hlavní zadní motor doprava a doleva. Stabilizační motory, které korigují hloubku ponoru mohou libovolně měnit úhel náklonu. Vrtule všech motorů se otáčí kolem osy. Mechanická ruka v přední části ponorky je pohyblivá ve všech směrech.






jakpet

jo, ponorka je rozhodně povedená, ale příjde mi hrozně maličká, je to pravda, nebo se mi to jenom zdá?

grohl

#71
19,5cm bez mechanické ruky. Je zhruba stejně dlouhá jako vznášedlo a ochlup delší než Bobcat. Rozhodně nejdelší předělávkou byl scraper, ale i tak jsou rozdíly mezi modely v řádech pár centimetrů.

grohl

Třináctá předělávka 8271 je tu. Netuším, jestli ještě nějaká vznikne, protože mi prozatím došly nápady a přece jen možnosti dvou stovek dílků nejsou neomezené.

Nákladní helikoptéru nesou dva rotory, které roztáčí kolečko v zadní části stroje. Pro vstup posádky a snadné umístění nákladu slouží otevírací zadní dveře a o ochranu se stará jeden otočný kulomet v pravé části.





jakpet

WOW :o :o :o opět dokonalá práce, obdivuju tě!!!!!!

grohl

Koukal jsem se na statistiky zobrazení všech alternativ setu 8271 a výsledky se naprosto liší od zdejší ankety.

1. místo: Scraper osobně mi tenhle model připadá jako jeden z nejlepších.
2. místo: Bobcat
3. místo: Sportovní kupé

A velmi překvapivé
4.místo: Vesmírná loď Vulture

grohl

Na Brickshelfu jsem vyštrachal kontakt na samotného designéra 8271, který tvoří skvělé alternativy různých setů http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?m=industrialdesigner a zaslal mu link na svou galerii.
Tohle mi odepsal:

Dear Milan,

Thank you so much for your kind words regarding my models and sharing your creations. It is very enjoyable to go through all your models and it really shows what LEGO is all about; endless possibilities. For the same reason I started building alternatives, to show people that you don't need a lot of bricks and hopefully to inspire them to build their own creations as well.

I'm amazed to see all the alternatives you came up with for 8271, which all look completely different. Was there any reason in particular why you chose this set to build alternatives with?

Keep those models coming!

Kind regards,

Nathanael Kuipers

grohl

Abyste si nemysleli, že jsem to vzdal (ačkoliv jsem možná měl, protože 13 je moje oblíbené číslo), tak jsem tu s novým modelem. Lebka či hlava humanoida pohybuje čelistí a obočím a opravdu jsem se s tímhle modelem po dostavbě vyblbnul mnohem více než jindy. Tentokrát se jednalo o naprosto cílenou realizaci nápadu. Uvidíme, jestli mě múzy zase něčím osvítí nebo si dám od 8271 delší pauzu.  ???

Veškeré komentáře vítám.





Marty713

Tak to je naprostá bestovka. :o ;D 8) ;)

Vypadá trochu jako Andrew - člen naší rodiny, nebo Já, robot.

jakpet

 :o :o :o :o :o :o :o Tak jsem se dlouho nezasmál!!! neuvěřitelný, až bude konkurz na designéra Technic, tak se přihlaš:-)  ;D ;D

Hardegon

;D No to je pecka. To by člověk neřekl, že se dá lebka postavit z techniku takhle povedeně. Máš můj obdiv.

stenky


Lego_Radek

Tak k té hlavě - lebce nemám co napsat. Absolutně mi to vyrazilo dech.DOkonalý nápad,dokonalé zpracování,vtip, preciznost a já nevím co ještě.Nádhera!!!! Souhlasím s výše napsaným...jako designér Technic(u) by ses hodil dokonale.Nedovedu raději ani pomyslet co se stane až přesedláš na nějaký další set :-)

grohl

Všem děkuji za hodnocení. Šlo by to samosebou postavit i lépe, ale jako alternativa bagru to má větší kouzlo.  ;)

grohl

#83
Po měsíci jsem tu s dalším výtvorem. Původně to měl být jiný typ hračky, ale stále se mi nedařilo vytvořit zajímavý design a tak jsem při brouzdání po obchodech s dřevěnými výrobky narazil na závěsné ptactvo, které po zatažení za šňůrku kýve křídly.
Zde je moje variace z Lega
Závěsný Pterodaktyl
Výsledky sice nejsou tak skvostné jako ve dřevěné podobě, ale pár momentů po dostříhání videa jsem vše drobně vylepšil, takže mávání křídly je pomalejší a delší.
Zde je odkaz na video.
http://vimeo.com/4635985





jakpet


Lego_Radek

Tak a je to tady. Umírám s mlhavou vzpomínkou na lego, protože mě Grohl úplně připravil o fantazii  :) z dálky doléhá jen křik pterodaktyla.......

germik

JJ Ten pterodaktyl je docela pěknej, je mi jasný že technicu neuděláš kdovíco ::), ale třeba ten tvar se docela povedl, a nápad s máváním křídel taky není špatnej :)
,,Dont underestimate the power od Melon!"
Moje Brickshelf galerie - http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?msearch=germik

grohl

Dalším modelem je futuristický obrněný transportér.
Přední náprava otáčí, kokpit řidiče odklápí střechu a dvojitý těžký kanón se zvedá a spouští.




Lego_Radek


grohl

Díky ochotě mého kamaráda Reptaila, je k dispozici něco jako wallpaper prezentující první čtrnáctku alternativních modelů. Tahle verze je samozřejmě ve velmi osekaném rozlišení. Sice silně pochybuju, ale přece jen, kdyby někdo chtěl, není problém zaslat obrázek větší.