Akce kostek.org v Království železnice Praha (dále KŽ) zahájení 20.4.2011

Založil peki, 10.02.2011, 11:46:40

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

peki

Již bylo částečně diskutováno zde .  KŽ má o námi pořádanou akci trvale zájem. Pravděpodobně by šlo:

- o nějaké "jednoduché" kolejiště na kterém si budou děti moci pouštět vlaky (něco jako u Mirka ve výloze/ či bylo v Roztokách). Případně několik menších - tématicky zaměřených  "jednoduchých" kolejišť (Mtron, Harry Poter, ČD, pára,.......)

- výstavu větších MOC (hrady,parník,krtek,...........)

KŽ navrhovaný termín akce 20.4 - 31.8.2011

Dále předpokládám že KŽ zafinancuje náklady (doprava,parkování,motory, případná elektronika u vlaků) + nějaká drobná odměna pro hlavní stavitele/organizátory). KŽ musí zajistit a zaručit zabezpečení modelů.

Kdo by měl o akci zájem?  Co by bylo k zapůjčení ?


   

Ryxe

Kdyby byl zájem, mohl bych přispět stavbou nějakého menšího hrádku, či pevnosti.

Rhox


FilipS

Vím, že je tu řeč spíš o větších MOCech, ale kdyby byl zájem mohl bych postavit buď nějaké menší diorama, nebo několik vinět na libovolné téma.

Colonel32


pryb

K dispozici je stále dům, Karosa a lokomotiva 714.
http://www.kostky.org/forum/index.php?topic=23939.0
http://www.kostky.org/forum/index.php?topic=30163.0
http://www.kostky.org/forum/index.php?topic=30165.0

Nemám představu, jaké je opotřebení při dlouhodobém provozu vlaků - pokud je u dražších dílů významné, předpokládám, že to spadá do kategorie "zafinancované náklady".
Aktuální projekt - třídička.
Youtube kanál

Colonel32

Moje zkušenost je že sbírkové věci na kolejišti určitě neprovozovat dlouhodobě. Trpí především tile 4x6 with pin a train base, které o sebe šoupou. V horším případě to dost sedře i nárazníky zvrchu (jako se mi stalo se Santa-Fečkem).

linhi


blackrabbit

#8
Také bych se rád zúčastnil. Nemám nic postavené, ale určitě bych pro kolejiště dal něco dohromady.  :) Především drážní stavby, domky...

peki

23.2 se sejdu s vedení KŽ pak řeknu více. 
K vlakům  KŽ "pouze" motory (osobně jsem žádné "opotřebení" na svých vlacích nepozoroval). Na kolejiště se vejde určitě hodně věcí (pomocníci budou vítani).

U velkých MOC (o malých jsem se zatím s KŽ nemluvil) je  otázka spíše co je momentálně k dispozici či může do 1.5 vzniknout. 

AdamKo

:( Mám v rukávu stanici pražského metra a pojízdnou 9V soupravu M81-71 - vše bylo myšleno pro výstavu lega ve stylu rozktockého kolejiště. Navíc jsem si z netu stáhl docela kvalitní kopii páskového rozhlasu linky B, takže by případně mohl nějaký reproduktor vedel diorámatu i hlásit stanice.
Bohužel je na diorámatu spousta nedořešených detailů, které si žádají ještě vývoj. Sám ale nedokážu zajistit okolí stavby- opěrné zdi z lego kostek -, stavby na povrchu a už vůbec ne elektroniku k 9V systému.

NAVÍC OPRAVDU NEMÁM ČAS, takže to vypadá, že to neklapne :( škoda

Robbed

Můžu zapůjčit terminátora pokud bude zájem, případně něco postavit.

Rhox

Budou zase nějaká pevná data "stavebních víkendů" (nebo spíš večerů, když můžem až po 18.00), nebo bude na každém, který den si tam přijede, respektive, na který den se domluví s ostatníma?

peki

Uvidíme jak to bude vycházet a jak se to bude jednotlivým stavitelům hodit, zatím předpokládám jeden hlavní termín Pá-So. Kolejiště (resp. pokládka kolejí) bude probíhat před tím, tak aby byl připravený prostor na usazení jednotlivých staveb.

peki

V KŽ by mělo být téměř vše hotovo. tento týden se dodělají vitrínky historie vývoj LEGo vlaků. Kolejiště se bude ještě dopilovávat a pokud celníci vydají od začátku dubna zadržovanou zásilku kolejí, tak se bude trať rozšiřovat směrem k nádraží Hradec Králové.

Zde je pozvánka KŽ na akci s malým dárkem pro děti.   

Hana129

Včera jsem si prohlídla výstavu a byla jsem překvapena rozsáhlostí. Výstava je nádherná a opravdu je na co koukat. Stojí to za to!
I reakce návštěvníků a bylo jich tam i včera dost, jsou skvělé.
Vláčky byly každu chvíli v pohybu a je to velice zábavné zkoušet, který vláček se rozjede při mačkání tlačítek a to nejen pro děti.

Z hodnocení postavených modelů  jsem hodně slyšela takový to ....."to je hustý" , "... to je dobrý", "... to je fakt hustý", "...koukej na to....".

K obvyklým otázkám bych zařadila dotazy typu: Z čeho  to je? Kde se to dá koupit? Kde se dají takovéto sady sehnat případně jak dosáhnout toho, aby  to Lego takto vyrobilo?    :D


peki

Dnešní instalací Edwardova Národního muzea je v KŽ k vidění do konce září v podstatě maximum shromážděných velkých MOC. Přesto že akce byla zpočátku plánovaná jako vláčky + pokud bude tak něco ostatní, a poptávka ze strany KŽ byla především po větších kouscích ,ti z vás kteří to v KŽ znají vědí proč, neznalým prozradím že nejnovějším přírůstkem mezi exponáty je kabina lokomotivy Bobina  :o , jde podle mého odhadu o dosud největší výstavu (zastavěná plocha) kosteg.org

Akce bude pokračovat do konce roku, ale některé exponáty budou staženy. Pokud někdo přemýšlí kdy do KŽ tak doporučuji o teď do konce září  ;)


germik

Chci se zeptat - kolik toho (Lega) vlastně ještě v KŽ je? (jestli vůbec) Já jen že pojedu v sobotu do Prahy, tak přemýšlím jestli se tam stavit... :-\
,,Dont underestimate the power od Melon!"
Moje Brickshelf galerie - http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?msearch=germik

Colonel32


peki

Troufám si říci co se MOC týče tak na dlouhou dobu tak rozsáhlá akce nebude. Kolejiště - je otázka jestli ještě vůbec někdy něco takových rozměrů na nějakou výstavu postavíme (vzhledem k ukončení výroby 9V motorů). Muzea na rozdíl od KŽ nemají takové prostory ani finance.

Na druhou stranu říkám že to není Legoland  ;)

Colonel32

Ano, Peki má pravdu. Za stávajících podmínek je tohle naposledy, kdy stojí velké kolejiště. Výroba náhradních motorů je v nedohlednu (jak po stránce právní ohledně TLC, tak po stránce nákladů na rozjetí výroby)

peki

Dobrý den,

celková návštěvnost duben až prosinec byla bez několika desítek osob 100.000 návštěvníků, z toho 84.000 platících.

Jinak za nás určitě děkuji za spolupráci a i za naši stranu (a snad mohu i za návštěvníky) jsme určitě byli spokojeni. Co se týče likvidace, tak i zde nemám hlašený žádný problém a vzhledem k tomu, že již dokončujeme další expozici po vlacích, tak tam asi opravdu problém není.

Pokud budete mít cestu přes Smíchov, tak se zastavte, třeba se můžeme společně s Legem ještě něco vymyslet. Děkuji a budu se případně těšit na další spolupráci

s pozdravem

Matěj HORN