Nákup lega přes internet ze zahraničí

Založil Mira, 24.11.2004, 11:33:00

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 5 Hosté prohlíží toto téma.

Artezs

Ahoj, nutné!

     zaplatil jsem na bricklinku přes účet přesně podle toho, jak mi dotyčný napsal. Jenže chce po mně ještě poplatek 28 dolarů za "wire". můžeme mi někdo poradit co to je wire?  díky

Robkteryten

Citace od: Artezs kdy 12.11.2015, 17:12:17
Ahoj, nutné!

     zaplatil jsem na bricklinku přes účet přesně podle toho, jak mi dotyčný napsal. Jenže chce po mně ještě poplatek 28 dolarů za "wire". můžeme mi někdo poradit co to je wire?  díky

No pokud ti poslal invoice, tak je to konečná cena. Případné poplatky,příplatky měli bejt uvedené tam. Osobně bych už nic nedoplácel. Popřípadě bych se obrátil na BL. Každopádně komunikaci s prodejcem pouze přes BL.
Pokud se mýlím opravte mě.

papluh

#362
No "Wire" by malo označovať poplatok za prevod. Ako si to platil ?

V prípade prevodov najmä zahraničných s prevodom meny záleží od toho aký typ poplatku nastavíš. BEN, SHA alebo OUR  pri OUR platí všetko odosielateľ, SHA je rozdelené kde odosielateľ platí poplatky svojej banky a príjmateľ tej svojej a BEN je všetko na príjmateľa.

Záleží ako to má v pravidlách, ak nieje špecifikované tak by malo stačiť SHA a svoje poplatky by mal príjmateľ vedieť a dať si do marže.

Hlavne by som bol opatrný lebo ak sa nedohodnete a on pošle platbu naspať tak sa zas napakuje len a len banka (či dve)

Napíš mu niečo v štýle, že potrebuješ si to zistiť v banke a stíhaš to až v pondelok. Zisti si ako si to posielal, aké ma poplatky tvoja banka, aj jeho banka a keď nájdeš zdroj toho poplatku tak budeš mocť rozmýšlat ako ďalej.

edit: Zbežne som pozrel google a v USA sú dosť pálky za prijatie aj posielanie platieb http://www.mybanktracker.com/news/wire-transfer-fee-comparison-top-10-us-banks
Daj prosím ťa link na BL obchod dotyčného.

Artezs

#363
Ahoj všem, díky za odpověď. No posílal mi invoice. Takže jsem částku zaplatil. Poplatky jsem dal tak, aby každý platil svoje. Jenže ono to šlo přes prostředkující banku od nás (to mi říkali v mojí bance) a tam to z tý částky, kterou jsem mu posílal ztrhli. Tady je odkaz na obchod.

    http://www.bricklink.com/feedback.asp?u=tonibrickstore

Artezs

Ano, sám mi navrhoval ať se zeptám ve svojí bance, proč mu ztrhli tu částku za "wire transfer", tak jsem se zeptat a řekli mi-> viz výše.

Artezs

Já teda Paypal nemám, ale má to oproti účtu nějakou výhodu? Po téhle zkušenosti o tom uvažuji... díky :-)

Miketuk

Ano, jako kupující jsi krytý 90 dnů po zaplacení a pro kupujícího zde nejsou žádné poplatky (maximalně při převodu z jedné měny do druhé). Navíc je převod okamžitý.

Artezs

O paypalu jsem už uvažoval dřív, furt jsem to odkládal, ale tahle zkušenost s bankama to asi urychlí.  ;D

papluh

V podmienkach jeho shopu je "If you make the payment through Bank Wire Transfer, you have to pay both ends' fee." tj zodpovedáš ako kupujúci za poplatky na oboch stranách. Takže z jeho pohľadu je regulérne ťa žiadať o doplatok keďže si mal nastaviť pri platbe možnosť OUR alebo obdobnú.

Na ten doplatok ti odporúčam použiť Paypal ak nemáš tak založiť si ho.

Pozor, aj PP má dva módy nákup (Purchase) a osobný prevod (Personal Transfer) a každý z nich iné poplatky

V prípade osobného prevodu, platiaci môže určiť kto zaplatí poplatky, ich suma je vidieť pri zadávaní. Tento spôsob nieje krytý  a neodporúčam ho používať, niektorí predajcovia ťa môžu nútiť použiť tento spôsob, v tom prípade by som si dával pozor (môžu mať na to regulérny dôvod, že boli ošklbaní, alebo plánuju niečo nekalé)

Hlavný spôsob platby je "nákup", ten je krytý PP (môžu tam byť ďalšie obmedzenia) a kupujúci platí len sumu čo vidí, plus v prípade rôznych mien ešte konverziu. Tu je ešte možnosť použiť konverziu u PP ale nechať platbu prejsť vo zvolenej mene a konverziu nechať spraviť banku kde máš kartu (výhodnosť si musíš naštudovať, v ČR neviem ako to chodí, u nás to nechávam na kartu)
Keďže v tomto prípade platí všetky poplatky predajca, tak často sumu navýši o nejaké percento.

Aj v tomto prípade je to tak, píše tam "Paypal ONLY : I will apply 3% to Domestic Shipment or 4% to International Shipment to cover the Paypal fee. "
Tj mal by ti tých 25 USD navýšiť o 5% (čo je stále menej ako banka) a to by si mal poslať ako "Purchase" cez PP.  Alebo v prípade iba 25USD by som dal aj ten transfer a poplatky dal všetky na seba.

Neviem ako to chodí teraz, ale kedysi stačilo vytvoriť PP účet a zadať debit/credit kartu. Oni si stiahli jeden dolár, v popise tejto platby prišiel kód, ktorý po zadaní do PP verifikoval tento účet a zároveň ho pripísal ako kredit. Taktiež existuje možnosť to nejak prepojiť z účtom ale to som nikdy nepoužil.

Artezs


Poco

Ak môžeš, Paypal na prevod nepoužívaj. Je drahý ako prasa (má veľmi zlý kurz, čo ti samozrejme nepovedia, ale exchange rate máš zobrazený vždy, takže je to ľahko overiteľné). Je to síce minimálna strata pri 28 USD, ale keď prevádzaš pár stoviek...

Je viac než dosť iných služieb, s ktorými to môžeš zaplatiť. Takmer všetky tieto služby podporujú prevod z/do USA. Tu máš krátky zoznam. Osobne zvyčajne prevádzam s transfergo (lebo prevádzam do krajiny, ktorú ostatné nepodporujú) a nikdy som žiadny problém nemal.

princezna

Zdravím, kupujete lego na AliExpressu? Chtěla bych se zeptat, máte někdo zkušenosti s použitím slevových kupónů při nákupu a kde je berete? Použila jsem tyto kupóny ( http://promocodius.com/cz/obchody/aliexpress-voucher ), žádná sleva mi ale poskytnuta nebyla.  >:( Děkuju za odpovědi.
,,Upřímný přítel je ten, kdo Tě napomene, kdo Ti řekne pravdu do očí; toho si važ!"
– Božena Němcová

milanv

LEGO je v Číně o cca třetinu dražší než v Evropě a asi o polovinu než v USA. Myslím tím skutečné LEGO. Takže na AliExpres bych se právě proto bál padělků, že bych tam tzv. "LEGO" nikdy nekupoval. Dojde mi místo toho nějaký LEPIN a  já se pak s nimi budu dohadovat?
Pán na Žlutém hradě

lukasenko

Zakoupil jsem na ebay.de lego, ale dorazil jen balik prázdných papírů. Platba proběhla převodem, takže bez paypalu. Jak se můžu bránit?

Villa Legina

Citace od: lukasenko kdy 02.05.2017, 16:14:51
Zakoupil jsem na ebay.de lego, ale dorazil jen balik prázdných papírů. Platba proběhla převodem, takže bez paypalu. Jak se můžu bránit?

Myslím, že by sa to dalo cez e bay riešiť, mala by garancia platiť aj pri prevode, ak tento predajca v svojich podmienkach bankový prevod akceptuje.
Komunikácia s predajcom prebehla ako? Pred nákupom, po nákupe? Čo je to zač a ako dlho funguje? Aké a koľko má hodnotení? Balík bol poistený?

papluh

Aké veľké malo byť. Ak niečo ťažšie pozri či balíku neni uvedená váha. Porovnaj po odpočítaní vonkajšieho kartónu s váhou napr na bricklinku.  Ak je to amatér tak to nebude sedieť. Ale či to pomôže neviem povedať

Anatyt

Citace od: lukasenko kdy 02.05.2017, 16:14:51
Zakoupil jsem na ebay.de lego, ale dorazil jen balik prázdných papírů. Platba proběhla převodem, takže bez paypalu. Jak se můžu bránit?

V podstate už nijak.

lukasenko

Citace od: papluh kdy 02.05.2017, 18:27:48
Aké veľké malo byť. Ak niečo ťažšie pozri či balíku neni uvedená váha. Porovnaj po odpočítaní vonkajšieho kartónu s váhou napr na bricklinku.  Ak je to amatér tak to nebude sedieť. Ale či to pomôže neviem povedať
Spíš než váha absolutně neodpovídají rozměry. Zaslaný balík je menší než jsou rozměry krabice setu. Použil balík, který prodává DHL a na něm jsou přímo jeho rozměry uvedené. Na ebay jsem nějakým způsobem zadal dotaz. Prodávající nedávno dostal negativní komentář, který popisuje přesně i můj případ - místo setu dostal kupující balík papírů... Moc nadějí na vrácení peněz ale nevidím. :(

otaznik

Můžeš hodit odkaz na aukci nebo prodejce, ať si dáme kdyžtak pozor?

Osobně bych se snažil tlačit na Ebay, docela by mě zajímalo, co odpoví.
Vždy je tu možnost podat trestní oznámení.

Držím palce.

lukasenko

Citace od: otaznik kdy 02.05.2017, 20:50:53
Můžeš hodit odkaz na aukci nebo prodejce, ať si dáme kdyžtak pozor?

Osobně bych se snažil tlačit na Ebay, docela by mě zajímalo, co odpoví.
Vždy je tu možnost podat trestní oznámení.

Držím palce.
Je to tento podvodník: http://www.ebay.de/usr/mein.hund.2003-2

Villa Legina

Citace od: lukasenko kdy 02.05.2017, 19:04:24
... Moc nadějí na vrácení peněz ale nevidím. :(

Ak dobre rozumiem v podmienkach má nemecký ebay uvedené, že  poskytujú ochranu zákazníkovi (Käuferschutz) aj v pripade ak platil bankovým prevodom, za predpokladu, že predajca taký spôsob úhrady akceptuje.

Ak ten pes mal uvedené, že akceptuje prevod, ebay to musí riešiť. Pozrela som si, čo sa o tom psovi dá dohľadať, z dostupných informácií a jeho reakcií je zrejmé, že sa nejedná o Nemca, spôsob vyjadrovania, gramatika mi prezrádza, že sa bude jednať  asi o nejakú organizovanú bandu, ktorá pracuje pekne niekde z kancelárie hneď od rána.

Je zbytočné teraz Ti prízvukovať, že bolo nerozumné kupovať od človeka, čo funguje cca 2 mesiace, a má tak málo hodnotení, ktoré - stačí si pozrieť pozitívne feedbacky - si zadovážil nejakými prkotinkami po 1,50 eur, len za účelom aby neskôr mohol urobiť takýto podvod s väčšími sumami! Všimni si, že predaj s väčšími sumami ohodnotili jednak ľudia ktorí majú feedbackov menej (zrejme fiktívne, narafičené kontá, alebo skutočne im to poslal, väčšinou telefóny, ktovie či nie kradnuté).

S Legom obtiahol už kohosi aj po Tebe o 1360 eur za milenium Falcon (16. apríla), ďalšie vidno v negatívnych feedbackoch. Okrem toho že odpovedá nespisovne a gramaticky chybne - odpovedá hrubo, nadáva a uráža (poslal som Ti lego a nie papier Ty neslušné slovo) a úplne primitívne sa oháňa - advokátom (!!!). Bude to nejaká zberba, cigánsko-rumunská mafia...to vyjadrovanie by na to sedelo. Myslím že to je už zrelé i na trestné oznámenie.

Škoda nie je nepatrná a analogické prípady nahromadené v krátkom časovom úseku by mohli ebay presvedčiť o tom, že sa sťažuješ oprávnene. Ak potrebuješ niečo v nemčine napísať, kľudne mi napíš súkromnú správu, môžem Ti v tom pomôcť.


networ

Pokud někdo chce 42083 Technic Bugatti Chiron za 288 € (cca 7500 kč, ušetří 2500 kč oproti Lego eshopu), tak lze zakoupit v rakouském Intersparu do 8.8. https://www.interspar.at/shop/haushalt/superkauf/ (http://flugblatt.interspar.at/interspar-flugblatt-wien-551/#/page/3)
Učím se stavět ...

Poco

Neviem, či to niekoho zaujíma, ale Toy R Us má tiež -20% na všetko LEGO.

networ

Citace od: Poco kdy 02.08.2018, 09:41:51
Neviem, či to niekoho zaujíma, ale Toy R Us má tiež -20% na všetko LEGO.

Opravený odkaz

Taky jsem na to došel dneska :)
Učím se stavět ...

Habe

Ahoj, nemáte někdo zkušenosti s nákupem na kidsgoshop.com

Pool

Citace od: Habe kdy 07.08.2018, 20:15:42
Ahoj, nemáte někdo zkušenosti s nákupem na kidsgoshop.com

Od letmého pohledu to vypadá na jasný podvod. Buď ti po zaplacení nepřijde nic nebo prázdná krabice nebo v nejlepším případě nějaký Lepin, že to těžce zavání Čínou. Upřímně, moc se mi nechce ta stránka proklikávat, že ty Čínské znaky dole na stránce to jasně dokazují spolu tou strohostí a jednoduchostí stránek zaměřených čistě pouze na Lego ve slevě. Proklikání těch stránek by to i více dokázalo, ale nechci chytit do kompu ještě nějaký virus, že na takovýchto stránkách podvodníků i to hrozí ;D.

Clermont

Přesně jak píšeš výše. To bude Čína jak vyšitá.
Třeba kliknu na Technic 42070 ale v popisku nad cenou se to jmenuje Model:A7052 stejně tak jako název záložky v prohlížeči.
Nikde ani zmínka o LEGO... jen oficiální obrázky.

PS: Jak někoho i napadne myšlenka si chtít koupit Lego kdesi z neofic stránek tohoto typu. Já bych to hned zavřel a utekl  ;D

Jezevec

Citace od: Clermont kdy 07.08.2018, 20:48:48PS: Jak někoho i napadne myšlenka si chtít koupit Lego kdesi z neofic stránek tohoto typu. Já bych to hned zavřel a utekl  ;D

Taky bych to zavíral. :D Ale řekl bych, že u některých lidí je to tou snahou dostat co nejvíc zboží za co nejnižší cenu. Jinak by to každý koupil tady v nejbližším obchodě a neřešil nějaké pofidérní eshopy kdoví odkud.
Kde všude můžeš sledovat aktivity naší LEGO komunity Kostky.org?
Mrkni na náš Facebook nebo Instagram a sdílej, lajkuj, komentuj.

Habe

Citace od: Pool kdy 07.08.2018, 20:36:40
Citace od: Habe kdy 07.08.2018, 20:15:42
Ahoj, nemáte někdo zkušenosti s nákupem na kidsgoshop.com

Od letmého pohledu to vypadá na jasný podvod. Buď ti po zaplacení nepřijde nic nebo prázdná krabice nebo v nejlepším případě nějaký Lepin, že to těžce zavání Čínou. Upřímně, moc se mi nechce ta stránka proklikávat, že ty Čínské znaky dole na stránce to jasně dokazují spolu tou strohostí a jednoduchostí stránek zaměřených čistě pouze na Lego ve slevě. Proklikání těch stránek by to i více dokázalo, ale nechci chytit do kompu ještě nějaký virus, že na takovýchto stránkách podvodníků i to hrozí ;D.

Taky jsem si to myslel. Ale za zeptání nic nedaáš... Děkuji

Habe

Citace od: Jezevec kdy 07.08.2018, 20:53:35
Citace od: Clermont kdy 07.08.2018, 20:48:48PS: Jak někoho i napadne myšlenka si chtít koupit Lego kdesi z neofic stránek tohoto typu. Já bych to hned zavřel a utekl  ;D

Taky bych to zavíral. :D Ale řekl bych, že u některých lidí je to tou snahou dostat co nejvíc zboží za co nejnižší cenu. Jinak by to každý koupil tady v nejbližším obchodě a neřešil nějaké pofidérní eshopy kdoví odkud.

Není to o tom co nejvíce zboží....ale dostat se na takovou cenu, abych si ten set mohl pořídit. Je rozdíl jestli dáš za daný set z ofic. shopu 10 tis, nebo z neofic shopu 6-7 tis.....
A ano, toto byl extrém, takže jsem se raději zeptal.