Kostky.org

Obchod => Obchody => Téma založeno: Mira kdy 24.11.2004, 11:33:00

Název: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Mira kdy 24.11.2004, 11:33:00
Zdravím,
z fora jsem pochopil, že si mnozí účastníci objednávají přes internet lego ze zahraničí (jde mi samozřejmě o Lego, které se nedistribuuje u nás). Můžete mi někdo přiblížit způsob nákupu a dodání, resp. u kterých prodejců je toto možné a výhodné. Na www.lego.com jsem pochopil, že toto je možné pouze pro vyjmenované země bez ČR:-(. Děkuji za rady.
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: otaznik kdy 24.11.2004, 11:39:47
Můžeš zkusit např. aukce jako je Ebay (http://www.ebay.com/) nebo seznam lidí, kteří prodávají nové i staré sety, např. Bricklink (http://www.bricklink.com/). Ze S@H (oficiální obchod LEGA) si můžeš objednat jen přes nějakého známého v cizině, případně si nějaké LEGO přivézt ze zahraničí. Bohužel LEGO neplánuje rozšířit služby S@H na Českou republiku :-(
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: KLF kdy 24.11.2004, 11:41:49
Ak objednavas z LEGO Shop@Home, tak je dobre mat niekoho v krajine, do ktorej LEGO distribuuje. Ten clovek Ti to objedna, dovezu mu to tam, a potom Ti to posle.
Ak objednavas z eBay, alebo Bricklinku od konkretnej osoby - dohodnes sa s danym clovekom na sposobe platby. Ja niekolko rokov pouzivam dva sposoby:
a) pri mensej sume cash v obalke poslem postou DOPORUCENE
b) pri vacsej sume bankovym prevodom.
Clo som mal platit iba raz a aj to som podplatil colnika. Serem na korupciu, je to v moj prospech. Inak som clo zatial nikdy neplatil.
Toz... asi takto moje dlhorocne a overene sposoby nakupu zo zahranicia.
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Jindroush kdy 24.11.2004, 12:16:23
Přesně, jak tu bylo řečeno. Při nákupu z Evropy se neplatí clo a nejsou žádný potíže, navíc člověk může poslat cash v cenném psaní, to se dá pojistit na libovolnou částku. Poštovné taky celkem slevnilo, protože jsme v zóně 1 (EU). Nevýhodou je, že ceny LEGO jsou vyšší než v USA plus ti prodejce musí naúčtovat DPH rovnou.

Z USA je to komplikovanější. PayPal stále nelze použít, český banky mají příšerný poplatky na platby do zahraničí. Cash v obálce se nedá pojistit. Zásilky přes 1500 Kč podléhají clu a DPH.

Z německýho S@H se můžeš domluvit s paní Nováčkovou z Legáčka, aspoň to byla odpověď českého zastoupení LEGO na dotaz o nákup z S@H.

Co si chceš koupit pěknýho?
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Colonel32 kdy 02.02.2005, 14:53:16
Mate nekdo dalsi zkusenosti s nakupem LEGA prez ebay? rad bych s tim zacal, ale potreboval bych asi trochu poradit, co je nejvhodnejsi
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Jindroush kdy 02.02.2005, 15:32:49
Přes Ebay jsem nakupoval, nikoli zatím LEGO, ale je to stejný. LEGO 'špecifiká' proberu jindy, ale ty by neměly být závislé na zemi.

1) Je třeba se zaregistrovat na Ebay. Pokud umíš víc anglicky než německy, doporučuji Ebay.com, účet je platný na všech Ebay na světě.

2) Prostuduj si celní předpisy. Z EU neplatíš clo, DPH ti naúčtuje rovnou prodejce (pokud je plátce). Z USA je nenulová pravděpodobnost, že ti to chytnou celníci a napařej ti clo a DPH (tj. +22%, myslím)

3) Prostuduj si poplatky za poštovné. Je rozdíl mezi leteckou poštou (airmail) a pozemní (surface) - někdy je velmi výrazný, někdy ne. U surface z USA klidně počítej i dva měsíce. Z Evropy to tady bývá cca do 5ti dnů. Dále si prostuduj pojištění, většina zásilek není vůbec pojištěna, takže v případě ztráty dostaneš prd. Menší zásilky se dají posílat jako dopis, pak to výjde podstatně levněji, jsou tam ale omezené rozměry a váha bývá do 2 kg. Na internetu si tyhle poplatky můžeš dobře spočítat, třeba na www.usps.gov apod.
Je důležité se na poštovném PŘEDEM(!) domluvit s prodávajícím, protože někteří si účtují i (nemalé) balné.

4) Platba. Prakticky zapomeň na platbu kartou. Nikdo je nepřijímá a PayPal se u nás nedá používat. Nevím, jak je to s Bidpay. Převody z českých bank jsou maskované loupeže za bílého dne, pod 500 EUR bych bankou neplatil. Totéž platí pro Western Union. V Evropě se nejvíc vyplatí cenné psaní, kdy prostě strčíš peníze do speciální obálky a pojistíš to na danou částku - vyjde to do cca 100 Kč. Do USA si nejsem jistý, posílal jsem to v doporučených dopisech, ale nevím, jak se změnilo pojištění po vstupu do EU. Zase platí, že se musíš předem domluvit s prodávajícím. Zatím jsem nenašel nikoho, kdo by cash odmítnul. Taková Británie je problematičtější, s tou jejich exotickou měnou  ;D

5) Platí se předem. Proto je dobrý prozkoumat, jakou má daný uživatel historii, kolik má negativních ohlasů a proč je má, zda neprodává nekvalitní zboží apod.

6) Kliknutím na BID uzavíráš kupní smlouvu! Na západě jsou na 'rozmyslel jsem si to' poměrně hákliví, takže prakticky hned dostaneš negativní hodnocení jako Non-payer. A to se nevyplácí.

7) Vyplatí se probrat si, zda prodávající neprodává více zajímavých věcí - poštovné neroste lineárně, takže se dá ušetřit.

8) Klííííd - nemá smysl přihazovat jako smyslů zbavený, člověk tak utratí strašný peníze úplně zbytečně. Nejlepší je použít proxy bidding, kdy prostě napíšeš rovnou 60 euro, třeba a systém za tebe přihazuje automaticky a do doby, kdy tam někdo vrazí 65 euro. Malý psychologický trik je zadávat třeba jen o padesátník víc než je nejbližší celé číslo, pokud má někdo stejnou 'psychologickou' hranici jako ty, už tě nepřebije.

9) Je nutné číst pečlivě popis zboží. Už jsem viděl pitomce, co koupili KRABICI od zboží, protože si nepřečetli, že je to jen krabice. Je velmi dobrý nápad předem kontaktovat prodejce a vyptat se ho na věci, co tě zajímají.

10) Historie cen. Na Ebay.com se dá vyhledávat i v historii cen (completed listings), takže když vidíš, že dané zboží končí většinou na 50 dolarech, asi je nutno vzdát se naděje, že ho seženeš za 25. Na evropským Ebay bohužel tato volba chybí (legislativa?)

11) Tzv. sběratelské kousky jsou příšeně drahý.

EDIT (2.2. 15:39):
12) Někteří prodejci prodávají jen do své země. To je vidět v popisu aukce. Někdo se dá ukecat, někdo ne. Opět - je důležité to probrat s prodejcem před kliknutím na BID.

EDIT (2.2. 15:46):
13) Některé aukce mají tzv. rezervu - prodejce si vyhrazuje právo neprodat předmět, pokud výsledná cena nepřekročí jim stanovenou (tajnou) částku.

14) Některé položky nejsou (jen) aukce, ale přímé prodeje. Pokud je u položky napsáno Buy it now, rovnou to kupuješ za tu cenu. Někdy se dá i přihazovat, jakmile se přihodí, tak Buy it now mizí (nebo mizí, až se překročí cena pro buy it now?)

15) Poplatky za ebay většinou hradí prodávající, ale je také dobré se o tom ujistit.

Jestli jsem na něco zapoměl, tak sorry, když si něco vzpomenu, dopíšu to dál.
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: otaznik kdy 02.02.2005, 15:54:52
Citace od: Jindroush kdy 02.02.2005, 15:32:49
12) Někteří prodejci prodávají jen do své země. To je vidět v popisu aukce. Někdo se dá ukecat, někdo ne. Opět - je důležité to probrat s prodejcem před kliknutím na BID.



Ze zhruba deseti věcí, na které jsem se informoval a které prodejce nabízel jen jako prodej do "své" země, mi zboží odmítnul poslat jen jeden člověk, takže jde o to se hlavně ptát a ptát.
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Colonel32 kdy 02.02.2005, 18:31:50
hele, diky moc za to schrnuti, lidi. Urcite se bude hodit...

[edit]
ktere zeme tedy nejvice doporucujete?
Ja prohlizel nemecko, ale tam nic zajimaveho, naopak zbozi z anglie by se mi asi docela libilo.. ale tam uz zacina byt draha doprava...
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: otaznik kdy 03.02.2005, 10:14:42
Citace od: Colonel32 kdy 02.02.2005, 18:31:50
ktere zeme tedy nejvice doporucujete?
Ja prohlizel nemecko, ale tam nic zajimaveho, naopak zbozi z anglie by se mi asi docela libilo.. ale tam uz zacina byt draha doprava...

Německo je v pohodě, co jsi tam nenašel?
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Jindroush kdy 03.02.2005, 11:02:39
No právě, taky na to koukám, jako vláčkař máš v Spielzeug / LEGO / Eisenbahn 1271 aukcí.

přímý odkaz (http://spielzeug.listings.ebay.de/LEGO_Eisenbahn_W0QQfromZR4QQfsooZ1QQfsopZ1QQsacatZ84957QQsocmdZListingItemList)

Hele, maj tam Krokodýla (http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&category=13316&item=5953012439&rd=1)

Já osobně tedy radši 'browsuji' než hledám, protože málokdo uvede takový informace, abych se trefil dotazem  ;)
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Colonel32 kdy 03.02.2005, 12:20:41
aha - ja jsem hledal na ebay.com, a hledat pouze predmety lokalizovane v  nemecku. Dik za linq

...aber mein deutsch ist sehr schlecht.
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Colonel32 kdy 03.02.2005, 12:39:43
hledam bud:

lego train
nebo lego + cislo sady ktera me zajima (prakticke pro hledani veci z mesta)
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Jindroush kdy 03.02.2005, 12:46:08
To moje němčina je úplně 'šlechetná'  ;D

Ale základní výrazivo už znám, třeba *TOP*, OVP nebo *SEHR RAR*  >:D
Když už nevím kudy kam, přeložím si to pomocí http://babelfish.altavista.com do angličtiny, nebo zkusím kontaktovat prodávajícího.

Jak říkám, hledání není nic moc, je lepší těch pár stránek projít jednu po druhý.
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: KLF kdy 03.02.2005, 12:50:43
Na eBay je najjednoduchsie dat si vyhladat dvojicu klucovych slov. Ja ked hladam Maersk, tak dam napriklad "lego maersk" a najde mi vsetky polozky obsahujuce tieto dve slova. Obdobne vsetko ostatne. Osvedcena metoda.
Pravidelne prezeram/kupujem z ebay.com a ebay.de.

Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Jindroush kdy 03.02.2005, 12:54:44
Tak se ale snadno hledají sběratelské kousky, protože se dá předpokládat, že prodávající ví, co činí  :)

Ale v případě normálních lidí budeš mít 'schiff' nebo něco totálně vágního a to už nenajdeš. To už je lepší hledat podle čísla setu, tam je imo pravděpodobnost vyšší než tím popisem.
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: KLF kdy 03.02.2005, 12:58:20
No ved ano. Presne tak som to myslel. :) Ked napriklad hladam trajekt, tak dam "lego ferry", "lego fähre", alebo "lego schiff". Alebo podobne... Ale inak da sa vytvorit nejaky agent na eBay, co za teba pravidelne prehladava cely eBay a posiela Ti maily. Ale nejak mi to nefungovalo dobre. ;(
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Colonel32 kdy 04.02.2005, 01:42:06
tak na nemeckem ebayi je toho fakt vic nez na tom svetovem - a jak ty polozky na ebay.de nejsou pristupne z ebay.com primym vyhledavanim, tak jsou ty veci z nemecka tak o 25% levnejsi, u vzacnych sad klidne i o 100%. 
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Colonel32 kdy 05.02.2005, 09:38:33
tak jsem se ptal na to, kdy zavedou do CR PayPal....
prisla mi odpoved, ze rozsireni do nejake zeme je dosti narocne, protoze se proto musi udelat velika zakladna, ale ze na rozsireni Paypalu do dalsich zemi se usilovne pracuje, nemohou vsak poskytnout jakykoliv casovy plan

(evidentne predtisteny email, ktery tam jen zkopirujou)

takze pokud je toto presna definice jinroushova "poslali me do prdele" tak se omlouvam
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Jindroush kdy 05.02.2005, 09:56:48
Tak, přesně takhle to definuju. Ten mail ma nulovou informační hodnotu, a přes veškerou informační omáčku kolem neslouží k ničemu jinému, než k odpálení otravného dotazu.

Mě by zajímalo, jestli se totiž vůbec někdy nějaká kravata nad tou ČR zamyslela?
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Colonel32 kdy 05.02.2005, 10:39:18
kdyz jsem byli dost dobry pro McDonalda, KFC, tak proc ne pro paypal?
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: KLF kdy 05.02.2005, 10:51:50
No asi preto, lebo McDonald's, TESCO, KFC... zarobia na nasom trhu podstatne viac ako PayPal.
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Colonel32 kdy 06.02.2005, 14:12:45
musim rict, ze dekuji bohu za eBay.de - konecne mam padny duvod zacit tu nemcinu brat vazne ;-)))
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: rdk kdy 06.02.2005, 18:09:47
Rekl bych, ze problem paypalu neni v tom, ze by tady nechtel provozovat ten system, ale proto, ze u nas mikroplatebni systemy potrebuji povoleni CNB. Ktery nejspis nebude tak jednoduchy ziskat, protoze jej ma jen reinkarnovana Monetka.cz...
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Jindroush kdy 06.02.2005, 18:20:58
No, a jsou všechny 'inkarnace' PayPal mikroplatební systémy? Přeci je možno platit i kreditkou, bez nutnosti mít prostředky na účtu PayPal.
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: rdk kdy 06.02.2005, 18:35:24
Aspon to kdyby dovolili. Ale i timto zpusobem to je podle me mikroplatba...

Vim, ze existuji zahranicni platebni brany, ktere zprostredkovavaji platby kartou ceskym firmam za nekrestanska procenta, zjevne bez povoleni CNB, ale ti nemiri na koncaky, ale na firmy a to muze byt ten rozdil, proc do toho paypal nejde.

Paypal si taky podle me musi zachovat naprostou duveryhodnost, takze se brani delat cokoliv, co by jen zavanelo tim, ze to je na hrane zakona...
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Jindroush kdy 06.02.2005, 18:44:51
IMO není rozdíl mezi tím, když zaplatím převodem přes libovolnou banku, Western Union, Bidpay nebo kreditkou PayPalem. V žádném z uvedených případů moje peníze na žádném 'virtuálním' účtu neleží, což si právě myslím, že je podstatou těch elektronických peněženek neboli (nejspíš) mikroplatebních systémů.

Ostatně, co je ČNB do toho, jakým způsobem převádím prachy ze svýho účtu (narážím na ty zahraniční platební brány)?
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: rdk kdy 06.02.2005, 18:52:15
Nelezi na tvym virtualnim uctu, to ne, ale lezi na virtualnim uctu prijemce :-). A prijemce by mohl byt obcan/firma se sidlem v CR.

CNB je fuk, kam penize posilas, ale ze zakona ji neni fuk, kde ty penize lezi. Proto si ty nemuzes zridit banku, ale potrebujes licenci. A jelikoz paypal v podstate funguje jako banka (zprostredkovava platby a spravuje vklady), potrebuje tady alespon povoleni CNB...
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: rdk kdy 06.02.2005, 19:07:51
Ted me napadlo, ze po vstupu do EU si u nas muze otevrit pobocku kazda banka, ktera ma licenci kdekoliv v EU. A jelikoz paypal funguje ve vsech 15 "starych" statech EU, tak by mu nemuselo dlouho trvat to zprovoznit i v novych clenskych statech...
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Colonel32 kdy 06.02.2005, 19:32:56
2 Jindrousch:

zkoncene aukce (v nemeckem ebayi)

(http://img223.exs.cx/img223/9907/beendete9wf.jpg)
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Jindroush kdy 06.02.2005, 20:10:22
Nojo, já si nevšim, že ten sloupeček je konfigurovatelnej, včíl už to tam mám.
Název: ddalsi pripominky k nakupu na ebayi
Přispěvatel: Colonel32 kdy 06.02.2005, 22:11:30
1) nektere predmety maji sanci projit pod cenou. Musi byt blbe viditelne, a taky musi byt stejna vec k dispozici v lepsi kvalite. Ale stejne to skoro nehrozi

2) vlaky nikdy neprojdou pod cenou (viz completed listing)

3) a pokud uz to ciste nahodou vypada ze ano, tak vas nejakej *CENSORED* prebije behem posledni minuty

ADMIN: klíííd.
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Colonel32 kdy 07.02.2005, 07:02:56
dalsi poznamka.... davat HODNE velky pozor, kdyz preskakujete z anglickeho do nemeckeho ebaye a zpatky, protoze do anglickeho se cena zadava 34.99 ale do nemeckeho 34,99 - a presto ze je to rozdil na prvni pohled nepatrny, me uz se diky nemu 2x nastavit svuj max bid na tisicovky dolaru (konkretne $1021.00  misto $10.21 a ted 2000 euro za samotnou parni lokomotivu) - v prvnim pripade mi autor vysel vstric smazanim meho posledniho prihozu, este nevim, jak to dopadne s tim druhym....
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: chadzi kdy 07.02.2005, 11:13:07
jojo to sem mi stalo vcera z 6399, chtel jsem dat 110 EUR a dal sem tam 10100.00 EUR  :o Nastesti to jde vratit zpet pres spec. formular...
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Honza D. kdy 08.02.2005, 16:26:34
Chci si (poprvé :)) objednat na bricklinku (konkrétně u "Precious Princess Palace"). Zboží mám v košíku, kliknu na checkout, zaškrtnu "Bank Transfer" - ale nikde nevidím číslo účtu apod.! Prohledal jsem celý obchod, i po bricklinku jsem koukal, nikde žádná rada...
Netušíte někdo, kde se tyhle věci dozvím?
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Jindroush kdy 08.02.2005, 16:35:47
a) Jsi si 100% jistý, že BidPay nevyjde levněji? Chce to embosovanou kreditku.
b) Předpokládám, že dostaneš invoice, kde bude spojení uvedeno, pak zaplatíš, až mu (ano, je to chlap  ;D) to připíšou na účet, bude shippovat.

c) Nevyplatilo by se ti, kdyby se ti někdo přidal, ať se rozdělí poštovné?
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Honza D. kdy 08.02.2005, 16:54:51
O BidPay jsem neuvažoval, měl jsem za to, že jste to tady označili za nepoužitelné. Koukal jsem jen na PayPal a ten skutečně nelze použít  :)
Chci zaplatit z účtu v USA, tam je poplatek $10, to je docela přijatelný.
S tím poštovným - clo a DPH budu muset zaplatit v každém případě? Nebo jen pokud to přesahuje určitou sumu? Vím, že se to tady už probíralo, ale mám v tom docela hokej...
Diky!
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Jindroush kdy 08.02.2005, 17:05:26
No PayPal skutečně nelze použít, pokud ovšem máš (svůj) účet v USA, tak by sis možná moh' zkusit přibarvit skutečnost, ne?
BidPay by teoreticky mohl jít použít, nevím ale přesně, kolik se platí.
$10 za převod mi příjde přijatelné, pokud platíš tak $1000  >:D

Clo a DPH se řídí podle počasí. Někdy to projde, někdy neprojde. Teoretická cesta je donutit prodejce k použití soukromé adresy a vyplnit customs value pod 1500 Kč, ale insured value vysokou jak je potřeba. Netuším přesně, zda ti to ale celníci musej sežrat, fór je trochu v tom, že tohle mi poradila celnice (jako dáma deklarantka). Ta kouzelná formulace je 'zboží zjevně neobchodní povahy', což já tedy přesně netuším, co tím myslej...

Co se týče ušetření za poštovné, jak jsem psal již několikrát - http://ircalc.usps.gov/ je poštovní kalkulačka, která ti umožní velmi přesně odhadnout, co to bude stát. Prakticky vždycky se vyplatí se s někým spojit, aby sis snížil náklady - cena neroste lineárně (2x těžší balík není 2x dražší).
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Colonel32 kdy 08.02.2005, 17:50:34
uz se vam NEKDY stalo, aby posta neco ztratila? (at uz balicek, nebo obalku s penezi)
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Jindroush kdy 08.02.2005, 18:16:47
Stalo se mi, že mi kreténi z český pošty nebyli schopni přeposlat balík z USA, tak ho radši vrátili a ten ještě rok půl roku bloudil po světě. Zajímavý je, že americká pošta toho člověka najít mohla...
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Aki kdy 08.02.2005, 19:03:02
Asi má jiné dodací podmínky než ta naše! Já bych na ně moc nenadával, jednak s nima mám výborné zkušenosti, jednak nás nyní vlastně živí a jednak blbý lidi najdeš v kterékoliv velké dobré firmě. Osobně posílám naší poštou tak kolem 5 dopisů a 3 - 4 balíků týdně a to, že něco nedodali se mi stalo pouze jednou za posledních 5 let. Je ale pravdou, že zvažuji jak zásilku pošlu v závislosti na místu doručení. Jestliže jde totiž zásilka přes Prahu dostane se do třídícího uzlu v Malešicích a to je opravdu kritické místo. V tom případě posílám doporučeně, v ostatních případech platím jen pár korun za normální zásilku.
Ještě k tomu tvému doručení z USA, předpokládám, že nesouhlasila doručovací adresa se skutečnou, že?
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Jindroush kdy 08.02.2005, 19:11:12
V květnu jsem objednal, nechal jsem si to poslat na pražskou adresu pozemní poštou. Na začátku srpna jsem se stěhoval. Balík přišel 14dní potom, zavolal jsem na poštu, slušně je poprosil o přeposlání a to bylo naposled, co jsem o balíku slyšel. Za cca 6 měsíců mi přišel z USA mail od toho maníka, kde byl vyfocenej ztracenej balíček se správně uvedenou mojí novou adresou, kam ovšem nikdy nedorazil. Maník v USA se mezitím 2x stěhoval, ale našli ho. V Čechách se na to nějakej vohnout vy......
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Aki kdy 08.02.2005, 20:02:10
Nó jó Pražáci. Toť pošty slabé místo. Přesto bych si ale stěžoval, páč (jak jsem se informoval i kompetentní osoby  8)) jsi postupoval správně a aspoň se tam někdo chytí za nos
To, ale nemění nic na tom, že já jsem s prací této firmy spokojený. A pro vás dobrá správa: třeba se to nyní ještě zlepší, když ČP zdražuje, aby mohla přidat zaměstnancům (nebo vládě).  ;D
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Karel K kdy 18.02.2005, 10:43:36
Nákup Lega například přes Ebay je velice zajímavý. Dnes jsem se na ebay koukal na jeden set a bylo tam hned několik zajímavých nabídek.

K tomu, abych mohl přes Ebay něco koupit mi ale chybí celá řada praktických informací. Jistě, v tomto tématu jich spoustu najdu, ale bylo by perfektní, pokud by někdo vypracoval manuál s názvem - Jak nakoupit na Ebay. V tomto manuálu by bylo vše potřebné, tzn. jak pracovat přímo s Ebay, jaké jsou poplatky, atd. atd.

Na tomto manuálu jsem připraven se podílet časem, ale potřebuji šéfa, který se orientuje, dá mi dílčí úkoly, a pak to dá všchno dohromady a manuál vydá.
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: otaznik kdy 18.02.2005, 10:53:47
Citace od: Karel K kdy 18.02.2005, 10:43:36
Nákup Lega například přes Ebay je velice zajímavý. Dnes jsem se na ebay koukal na jeden set a bylo tam hned několik zajímavých nabídek.

K tomu, abych mohl přes Ebay něco koupit mi ale chybí celá řada praktických informací. Jistě, v tomto tématu jich spoustu najdu, ale bylo by perfektní, pokud by někdo vypracoval manuál s názvem - Jak nakoupit na Ebay. V tomto manuálu by bylo vše potřebné, tzn. jak pracovat přímo s Ebay, jaké jsou poplatky, atd. atd.

Na tomto manuálu jsem připraven se podílet časem, ale potřebuji šéfa, který se orientuje, dá mi dílčí úkoly, a pak to dá všchno dohromady a manuál vydá.

Přihlaš si tam, projdi si help co tam je a pak se zeptej, jestli ti nebude něco jasný.
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Colonel32 kdy 18.02.2005, 12:28:44
me ten manual co je tady taky prijde docela postacujici... ale mel bych jeste par poznamek. Urcite uz to tu bylo, ale proc ty dulezite veci nerict jeste jednou, treba to nekdo musi slyset vicekrat....

Nejdriv vyhledat predmet. Lego + cislo setu funguje na 99%

to same lego se pohybuje v ruznych cenovych rozmezich... vetsinou je to dano stavem, ale vec, ktera ma vlevo obrazek a v nazvu "COMPLETE" bude o neco drazsi, nez ta sama vec bez takove reklamy.

zjistit si postovne.. PREDEM. Nekteri lide si uctuji opravdu nehorazne balne.

Zjistit si, jestli je ten ten clovek ochoten tu vec do CR vubec poslat (ale 9 z 10 se klidne necha presvedcit)

podivat se na feedback prodavajiciho. System je dost nevychytany, IMHO, takze pod 99% mi to prijde riskantni, a 95% bych opravdu nedoporucoval.

O castce se rozhodnout predem, tu zadat, a podivat se az po skonceni akce, jestli jste vyhrali.. NIKDY se nekoukajte v posledni minute, protoze to je vetsinou moment, kdy nekdo jeste prihodi... a protoze kazdy clovek ma sklony ke gamblerstvi, je lepsi se lakadlu vyhnout a rozmyslet s cistou hlavou, nez na posledni chvili zbytecne prihodit dalsich 10 euro. Kazda vec se drive nebo pozdeji znova objevi, a jestli ze prumerna cena je 40 Euro, je blbost ji chtit hned ted, a dat za ni 60.
PS jakmile u nekoho neco vyhrajete, tak pak doporucuji zvazit svoji cenu za ostatni predmety u nej, a kdyztak trosku prihodit - klesa totiz postovne.
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Colonel32 kdy 25.02.2005, 13:01:34
tak dneska dorazila zasilka z nemecka. WOW. Musim rict, ze na tom legu neni ani skrabanec. Vlaky podle me proste byvaji v dobrem stavu, pac rodice by sedmiletemu frackovi, co kosticky zvyka, proste hybaci hracku nekoupili.
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Magesan kdy 16.03.2005, 22:35:35
Jak se prosim jmenuje ta postovni sluzba, co tady vsichni doporucujete pro zaplaceni?
Je to pojistene cenne psani? A anglicky?
jedna se o Tento (http://www.cpost.cz/jetspeed/portal/?ksid=69&navig=1&pgtyp=S&docid=404&pgtyp=S&show_title=1) produkt?
Mate prosim link na nej?

Nedari se mi presvedcit prodejce, ze bych to chtel zaplatit takto. Chce bank transfer.
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Magesan kdy 16.03.2005, 22:38:48
nebo je to toto (http://www.cpost.cz/jetspeed/portal/?ksid=55&docid=405&pgtyp=P&show_path=0&show_title=1)?

A jeste bych se zeptal, jestli jste se nekdy setkali s nekym, kdo by nechtel tuto sluzbu. A jak jste mu vysvetlili, ze to je pro nej to nejlepsi ? :)

A pak taky, kam se ty penize posilaj? Na nejakou jeho civilni adresu?
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Jindroush kdy 17.03.2005, 01:39:42
Nejlépe je mu vysvětlit, že u nás nemáme banky, ale spolky loupežníků.  :(

A je to to druhé - tj. insured letter (cenné psaní). Podle všeho lze poslat jen do Evropy. Přijetí je z jeho pohledu laskavost, mě se ale zatím ještě nestalo, že by to někdo odmítnul.
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Colonel32 kdy 17.03.2005, 11:29:21
a do nemecka je to Versichierte Brief (skolonovani bude spatne)....

jednou jsem ho musel trochu prekecavat, nadaval, ze jsem si to mel precist, ze nabizi jen platbu prevodem... tak jsem tam hodil smutne voci, ze neumim dobre nemecky, ze jsem to blbe precetl, a ze do dneska s tim placenim v hotovosti nikdo problem nemel, tak me nenapadlo.... a jakej mi nakonec napsal hezkej feedback ;-) Stoji tam mimo jine "Schnelle Bezahlung" ;-)

MAgesan:

Na poste musis nejdrive zakoupit obalku na "Cenne Psani" za 5 Kcs, das to do ni, a musis vyplnit podaci listek - je to jako doporucenej dopis, ale sem se jeste pise pojistna cena: eura v obalce x 30, prachy nazpet se posilaji v baliku spolu se zbozim

2 All:

Doporucuji nechat si ty veci taky posilat pojistene, pokud tedy nekupujete za 10 euro, a pojisteni by postovne zdvojnasobilo... tak se mozna vyplati zariskovat
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: chadzi kdy 17.03.2005, 15:34:49
budte jeste radi za cesky banky, tady stoji IBAN 25 EUR minimum  :-[ a ukecavat nemecky mi jeste tak dobre nejde...
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Colonel32 kdy 17.03.2005, 17:10:01
s moji nemcinou mi to, ze umim blbe nemecky i verili ;-)
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Colonel32 kdy 16.05.2005, 14:12:52
takze.. vzhledem ke zkusenostem nekoho nejmenovaneho, tlacitko "BUY IT NOW" neotvira dalsi browsovaci okno, ale tim souhlasite s KOUPI TOHO PREDMETU
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Bryan kdy 16.05.2005, 20:12:50
klidně to řekni Colonel32 jakej su neslušné slovo a objednám si lego aniž bych chtěl  ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D (já jsem ten nejmenovanej)  ;D ;D ;D ;D ;D
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Cavelon kdy 16.05.2005, 20:19:44
A ako to dopadlo? Čo si si vlastne nechtiac objednal?
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Bryan kdy 16.05.2005, 20:35:20
Citace od: Cavelon kdy 16.05.2005, 20:19:44
A ako to dopadlo? Čo si si vlastne nechtiac objednal?

no nechtěně jsem objednal set kterej chci ale Colonel mi řekl co tam vše chybí no a to už jsem nechtěl a Colonel to taky takže mu ještě jednou děkuju
(ten set je 6038-1)
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Colonel32 kdy 16.05.2005, 21:10:58
no, rekneme, ze jsem napsal tomu prodejci omluvnej dopis, ale uvidime, jak to dopadne... urcite totiz nebude rad, ze musi zaplatit ty poplatky za vystaveni...
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Cavelon kdy 17.05.2005, 07:52:24
Chcel by som sa opýtať skúsených, orientačne koľko asi stojí poštovné pri takýchto nákupoch? S poistením ap., proste cca o koľko sa takýto nákup predraži? Vdaka!
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Jindroush kdy 17.05.2005, 10:15:58
Citace od: Cavelon kdy 17.05.2005, 07:52:24
Chcel by som sa opýtať skúsených, orientačne koľko asi stojí poštovné pri takýchto nákupoch? S poistením ap., proste cca o koľko sa takýto nákup predraži? Vdaka!

Už jsem to tu psal několikrát, dokonce i v tomto tématu, stačí číst nebo použít vyhlodávání.

Německo:
http://www.kostky.org/forum/index.php?topic=482.msg3835#msg3835

USA (nezapomenout na potenciální clo a dph!)
http://ircalc.usps.gov/

U jiných zemí si s poštovními úřady bojuj sám  ;)
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Colonel32 kdy 17.05.2005, 10:16:25
ja nakupuju prevazne z nemecka, a cena za jeden predmet pojisteny vetsinou dela 10 euro, a do nejakych asi 10ti kilo si vetsinou reknou dvacku... vic jak 30 jsem nikdy neplatil (PS, trochu to i zalezi na tom, jestli to poslou prez Deutsches Post, nebo nejakou jinou firmu)... z anglie nebo z ameriky to postovne vyjde vyrazne draz...
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Cavelon kdy 17.05.2005, 10:30:27
Ok, presne toto som chcel, praktickú skúsenosť, vďaka!
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Raistlin M kdy 28.11.2005, 12:01:01
Mám dotaz. Ať se kroutim, jak se kroutim, tak na ebay.com chtějí číslo ne EC karty a na ebay.de buď ne EC karty , nebo prý kód potřebný k registraci pošlou poštou. Já mám pouze EC kartu.
Jak se můžu tedy zaregistrovat na ebay.com?
Uniklo mi něco, nebo jsem jediný, kdo nemá "žehličkovou" (prolisovanou) kartu?
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: rdk kdy 28.11.2005, 12:03:10
Citace od: Raistlin M kdy 28.11.2005, 12:01:01
Uniklo mi něco, nebo jsem jediný, kdo nemá "žehličkovou" (prolisovanou) kartu?

Bez "žehličkové" (embossed) karty ani ránu. 8)
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Cavelon kdy 28.11.2005, 12:04:17
Citace od: rdk kdy 28.11.2005, 12:03:10
Citace od: Raistlin M kdy 28.11.2005, 12:01:01
Uniklo mi něco, nebo jsem jediný, kdo nemá "žehličkovou" (prolisovanou) kartu?

Bez "žehličkové" (embossed) karty ani ránu. 8)

Prečo? Veď mu pošlu kód poštou a môže kupovať. Alebo sa mýlim?
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: rdk kdy 28.11.2005, 12:09:03
Citace od: Cavelon kdy 28.11.2005, 12:04:17
Citace
Bez "žehličkové" (embossed) karty ani ránu. 8)
Prečo? Veď mu pošlu kód poštou a môže kupovať. Alebo sa mýlim?

Bylo to myšleno tak, že pokud chce použít kartu, musí být embossed. Posílá-li ebay i dopisy, tak to lze udělat zcela bez karty.
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Colonel32 kdy 28.11.2005, 12:14:38
co ja si pamatuju, tak cislo karty chteji jen v pripade, ze se clovek chce stat aktivnim prodejcem...

na bezny ucet overovani totoznosti nepozadujou...

(jestli se neco zmenilo, tak se omlouvam)
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Raistlin M kdy 28.11.2005, 12:18:32
Obávám se, že ano. Teď po mně chtějí hned po registraci "Bestätigungscode" jinak mně nepustěj dál. Nechal jsem si to poslat poštou, tak uvidim, zda se v Německu pochlapěj a vážně to pošlou. Nevim jak se budou tvářit na posílání dopisu do ČR.
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: chadzi kdy 28.11.2005, 12:31:15
jojo chtej bud kreditku nebo dopis. ja si nechal poslat dopis a do Rumunska dorazil do tydne bez problemu, takze doporucuju. Kreditku jsem tam dal minule a skoncilo to tak ze mi blokli ucet....

btw embossovana karta je akorat na frajerinu + nektery online shopy, ja mam embossovanou i 'placatou' - ta placata ma lepsi limity nez embossovana od ceske banky....
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Raistlin M kdy 28.11.2005, 12:35:33
Zrovinka jsem tam objevil pěknej hromádek :)...chjo. Už se těšim, až budu registrovanej.

*dlouhý link* (http://cgi.ebay.de/Tausende-LEGO-Teile-RIESENBERG-6-KG_W0QQitemZ6014716947QQcategoryZ15514QQrdZ1QQcmdZViewItem)
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Colonel32 kdy 28.11.2005, 12:38:06
no, myslim, ze kilowareri by se asi schodli na tom, ze zrovna tohle vubec neni pekna hromadka...
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Cavelon kdy 28.11.2005, 12:43:10
Citace od: Colonel32 kdy 28.11.2005, 12:38:06
no, myslim, ze kilowareri by se asi schodli na tom, ze zrovna tohle vubec neni pekna hromadka...

Okrem toho, ak sa nemýlim, tak to posiela iba v rámci Nemecka. :-\
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Raistlin M kdy 28.11.2005, 12:46:27
Citace od: Colonel32 kdy 28.11.2005, 12:38:06
no, myslim, ze kilowareri by se asi schodli na tom, ze zrovna tohle vubec neni pekna hromadka...

Snad se taky časem zorientuju ;)
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Colonel32 kdy 28.11.2005, 13:23:56
pekna hromadka obsahuje navody, a vypada na prvni pohled tak, ze by mohla jit zkompletovat. A obsah pochazi tak z let 80-95, pokud clovek vidi dily ufa, tak je to podle me spatne...
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Colonel32 kdy 28.11.2005, 13:25:24
Citace od: Cavelon kdy 28.11.2005, 12:43:10
Citace od: Colonel32 kdy 28.11.2005, 12:38:06
no, myslim, ze kilowareri by se asi schodli na tom, ze zrovna tohle vubec neni pekna hromadka...

Okrem toho, ak sa nemýlim, tak to posiela iba v rámci Nemecka. :-\

to se da na 99% ukeact... kolik veci ja uz privezl, ktere byly "jen do nemecka"  >:D
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Cavelon kdy 28.11.2005, 13:26:59
Citace od: Colonel32 kdy 28.11.2005, 13:23:56
pokud clovek vidi dily ufa, tak je to podle me spatne...

Možno, že slintá práve za tým ufom. ;D >:D
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Llevelyn kdy 28.11.2005, 13:36:52
Neslintá..tenhle set už máme a je..supééér ;D
LOL..nepovídal tu kdesi Raistlin, že už máme vše co jsme chtěli a přestáváme nakupovat? :D :D

LEGA NENÍ  NIKDY DOST :P >:D
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Jarmila kdy 28.11.2005, 13:53:33
Citace od: Llevelyn kdy 28.11.2005, 13:36:52
Neslintá..tenhle set už máme a je..supééér ;D
LOL..nepovídal tu kdesi Raistlin, že už máme vše co jsme chtěli a přestáváme nakupovat? :D :D

LEGA NENÍ  NIKDY DOST :P >:D

Konečně někdo, kdo nepohrdá UFOUNY

Povídal, POVÍDAL. To čas od času říkám taky, ale nemyslím to úplně vážně. Pořád je něco, co se mi líbí a nemám.

SVATÁ PRAVDA:   LEGA NENÍ NIKDY DOST
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: TomG kdy 28.11.2005, 13:56:16
Citace od: Jarmila kdy 28.11.2005, 13:53:33
Citace od: Llevelyn kdy 28.11.2005, 13:36:52
Neslintá..tenhle set už máme a je..supééér ;D
LOL..nepovídal tu kdesi Raistlin, že už máme vše co jsme chtěli a přestáváme nakupovat? :D :D

LEGA NENÍ  NIKDY DOST :P >:D

Konečně někdo, kdo nepohrdá UFOUNY

Povídal, POVÍDAL. To čas od času říkám taky, ale nemyslím to úplně vážně. Pořád je něco, co se mi líbí a nemám.

SVATÁ PRAVDA:   LEGA NENÍ NIKDY DOST


Problem je, ze lega se da sehnat i za celkem ok cenu dost, ale kam to pak davat ? Je fakt, ze stehovat se do vetsiho kvuli legu je taky duvod :))
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Raistlin M kdy 28.11.2005, 13:58:20
Všechno co jsme chtěli...to jsem špatně formuloval. :) Máme toho ale víc, než zatím využijeme.
Na druhou stranu se mi výhodná koupě zamlouvá, ať toho mám kolik mám.

C32: s těma návodama je to pravda, to jsem nějak přehlídl ;) 

Cavelon: Těch ufo tam zase na první pohled moc není. Celkově mi to, dokud to byla za 40 euro připadlo zajímavý (návody jsem opomněl) Pak už to bylo dost drahý.
:)

Mám takový dotaz. Kokal jsem na ceny poštovného z Německa a ceny tam jde zjistit (u Deutche post) do 20 kg. Ne ebay jsem ale viděl spoustu "hromádek nad 20 kg. Kde zjistim, kolik by mně to u jejich pošty stálo?

Nebo používáte jiné způsoby? Pokud ano, tak jaké prosím? :)

EDIT: staženy dva posty do jednoho...
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Colonel32 kdy 07.12.2005, 18:33:33
nektere jine zasilkove sluzby by zvladly poslat balik i nad 20 kg (mozna) ale spise se to resi tak, ze se pozlou baliky dva ci vice (a nebo Selbstabholung - Kein Versand)
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Jindroush kdy 07.12.2005, 18:40:09
Bych chtěl vidět českýho pošťáka, kam by tě poslal, kdyby ti měl vláčet 50kg balík  ;D ;D ;D

(AFAIK je to podle českých předpisů zakázáno, max. je 20kg).

Takže Nx 32 euro, holt  ;) anebo výletík... (Jenže většina kw je z NRW, což se jaksi nedá...)
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Colonel32 kdy 07.12.2005, 18:42:41
ceskej postak ne, samozrejme, ale DHLko treba jo...
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Raistlin M kdy 08.12.2005, 15:57:18
Mám rychlý dotaz, bo na ebay něco vidím a bude to za 30 minut pryč a nemam čas studovat banku.

Ikdyž mám u své banky korunový a dolarový účet (citibank), nebude problém poslat převodem do zahraničí euro?
Jde to také z čistě korunového účtu z České spořítelny?

Máte někdo s těmito dvěma bankami v tomto ohledu zkušenost?
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: chadzi kdy 08.12.2005, 15:58:15
me to z CSOB korunovyho uctu jde v pohode...
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Raistlin M kdy 08.12.2005, 16:32:05
Ještě jeden dotaz. u některých lidí vidím místo "Überweisung", "Überweisung plus ". Mě to dle popisu připadne jako že je to stejné, ale nejsem si jistý. musím kvůli tomu "plus" být registrován u nějaké služby, nebo je to opravdu totéž a člověk chce prostě peníze převodem?
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: chadzi kdy 08.12.2005, 16:47:57
ja nevim proste sem udelal 'uberweisung' z CSOB a bylo  :D podle me to je naka sluzba nemeckych bank nebo co....
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Raistlin M kdy 08.12.2005, 16:50:31
Já to prostě vezmu jako převod, jako každej jinej. hotovo. ;D
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Jindroush kdy 08.12.2005, 17:26:09
überweisung = 300 Kč
cenné psaní = 100 Kč
Paypal = 0 Kč
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Raistlin M kdy 08.12.2005, 19:13:31
Mám další rychlý dotaz.
Podařilo se mi něco vydražit a teď mi tam svítí volba: Jetzt bezahlen.
Napsdal jsem prodejci, jak radí C32, ale nevim jestli nějak potvrdit to "jetzt bezahlen", když tam je potřeba doplnit k ceně cenu poslání a tu ještě nevim. Prodejce ji tam má jen cca.
Mám čekat, nebo co mam dělat?
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Jindroush kdy 08.12.2005, 19:36:24
Čekej na fakturu.
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: otaznik kdy 08.12.2005, 21:04:52
Jen bych dodal, že bankovní převod může stát i několik stovek Kč (500-800 Kč; 300 Kč je IMHO minimum) a nikdo ti neřekne, kolik to bude. To uvidíš až poté, co převod naúčtuje zahraniční banka tvojí bance.

Při nákupu ze zahraničí používám JEN platbu cash v pojištěném dopise (cenné psaní).
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Raistlin M kdy 11.12.2005, 17:12:18
Mám další dotěrný dotaz. Není mi dostatečně jasné, zda vůbec musím vyplňovat na ebay tu možnost: jetzt bezahlen. A mam to vyplnit hned a nebo v momentě, kdy proběhne platba? Nespustím tím nějaký jiný proces?

Dík předem za odpovědi:)
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Colonel32 kdy 11.12.2005, 17:51:36
ne, jeztzt bezahlen funguje hlavne tak, ze to posle majiteli email, ze brzo zaplatite, a pripadne vam to ukaze nejake data, ktera on pro vas (jako kupujiciho) predem pripravil, napr. cislo uctu...
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Raistlin M kdy 11.12.2005, 18:01:43
To jsem už musel absolvovat, neboť jedna pani se nenechala ukecat na poslání poštou. Dál jsem ale nezašel a i tak tam neměla IBAN a BIC, tak jí o to musim napsat.
Nebudu do toho jinak šťourat, není to snad třeba.
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Colonel32 kdy 11.12.2005, 18:15:16
jetzt bezahlen odbud kdyz budes znat ceny, pac se stejne musis probojovat k "als bezahlt markieren" a pak "bewertung angeben"
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: cembry kdy 11.12.2005, 19:19:16
Presne tak, nakonec dostanes "Bewertung abgeben" a budes jenom cekat na balicek  ;)
A pak si ho nechas pod stromecek, rozbalis a budes delat prekvapenyho, kdo ti to nadelil tak krasnej darek  ;D
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Raistlin M kdy 11.12.2005, 19:29:22
Pod stromeček jsme si už koupili Falcona http://guide.lugnet.com/set/4504

Tohle bude spíš takový doprovod. Koupil jsem několik hromádek s návodama. Už se těším na kompletaci. Jen doufám, že to nebude příliš smutná činnost (
tiše doufám v nějaké to slušné procento kompletnosti). Ani radši nebudu zveřejňovat kolik kilo jsem koupil, ale tak na dva měsíce mám o zábavu postaráno. ;D
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: J_BOB kdy 11.12.2005, 19:31:49
za kolko ste kupili MF?
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Raistlin M kdy 11.12.2005, 19:44:17
4100 v Berouně v obchodě: Značkové hračky. Stavebnici za 4100 jsem ale nehodlal otevírat jen tak. sice jsme už za poslední dobu dali do lega dost peněz, ale 4100 za se tbylo i na nás dost. ;)

Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: J_BOB kdy 11.12.2005, 19:54:17
tak to u nas stoji vyse 6000 :( to je cca o 1000 Sk drahsie jak u vas v prepocte  >:(  :-[
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: otaznik kdy 11.12.2005, 20:51:40
Já osobně po vyhrané aukci zaplatím (vždy cenným psaním, každému se mi zatím podařilo vysvětlit, že je to tak nejlepší, navíc to cca 90% prodávajích absolutně nevadí), po zaplacení označením zboží jako zaplacené (als Bezahlt Markieren) a to je mimo napsání feedbacku poté, co zboží dorazí, vše, co z nabídky na Ebaye vybírám.
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Raistlin M kdy 17.12.2005, 04:14:03
Tohle prodávají na ebay, jako LEGO!!!!!!!!!!!!!!!!

moc dlouhej link (http://cgi.ebay.de/27-65-kg-Lego-vorsortiert-vom-feinsten-siehe-Bilder_W0QQitemZ6022227300QQcategoryZ15514QQrdZ1QQcmdZViewItem)
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: J_BOB kdy 17.12.2005, 11:24:48
no ono to myslim je vsetko lego okrem tych drakov a veci k nim. je to ta hnusna megablocks vec na ktoru chodi v telke ta divna reklama jak sa to liahne z vajca?
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Raistlin M kdy 17.12.2005, 14:30:34
Z těch fotek je polovina Megablocks :(
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: lordvader kdy 17.12.2005, 14:41:37
Nevím, jestli už tu podobný návod byl, ale před časem jsem začal s nakupováním přes E-bay a pro podobně smýšlející kolegy ze SWG jsem spáchal malý návod (důraz kladen na paypal). Kdo by si to chtěl přečíst, tady je adresa (je to na stránce SWG):

http://www.starwarsgalaxies.cz/view.php?cisloclanku=2005072502

Jen upozorňuju, že nejsem žádný spisovatel.  ;D Článek je zaměřen na Star Wars Unleashed figurky http://www.rebelscum.com/SWunleashed.asp, ale dá se stejně dobře aplikovat na Lego.
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Raistlin M kdy 22.12.2005, 22:45:13
Tak se vrámci stého oficielního přízpěvku musím pochlubit tím, co jsem na ebay koupil. Jsou to jen ilustrační fota. Hodlám i s fotodokumentací založit zvláštní téma, kde to ukážu krok za krokem. Budu tak chtít motivovat další lidi, aby se na ebay nebáli.
První foto je "beznávodový" kiloware. Jsou tam ale velké části setů z 70tých let a i sety z Divers řady. (7,6kg)
Druhé foto bych nazval: " Vy třídíte kiloware? Proč? Já to kupuju kompletní a roztříděné" ;D ;D ;D Koupeno hlavně kvůli dvěma Model Teamům http://guide.lugnet.com/set/5550 a http://guide.lugnet.com/set/5590 (7,8kg)
Třetí je můj na kila největší nákup. Spousta návodů, ale uprostřed je vidět, že polovina je jich nalepených v sešitě Grrrrrrr. (19kg)

Sestavené a okomentované to tedy bude někdy v lednu.
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Jindroush kdy 28.12.2005, 23:05:25
Drobné rozšíření o kupování kiloware na Ebay:

1) VŽDY se podívejte, zda zároveň prodávající nic z LEGO současně nenabízí - pokud ano, určitě na to použil díly z KW a bude tam toho víc chybět.

2) ROZHODNĚ se vždy ujistěte, že dotyčný s LEGO aktivně nekšeftuje - stačí se podívat na jeho hodnocení a jít po aukcích, jejichž čísla začínají 60xxxxxxxx a ty si projít - pokud prodává pravidelně, nemá smysl ani přihazovat - bude to hnusnej, špinavej, zničenej a přebranej bordel.

Taky by se mělo dát vyhledávat podle jména prodejce a ukončených aukcí, tam je většinou na první pohled vidět, že prodával LEGO.
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Raistlin M kdy 01.01.2006, 01:12:59
Ještě bych přidal:

3) Prohlédněte si hlavně v bewertungsprofil, co kde a jak kupoval. (Odkliknout Von Verkäufern) (Je to rychlejší, než se proklikávat i prodejema)
Zjistíte, zda třeba nenakupoval před měsícem o nějakých pár kilo lega víc. Na ebay jsem jen dnes objevil dva lidi, co koupili před nějakou dobou kiloware a nejdnou zase prodávají. 
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Llevelyn kdy 01.01.2006, 21:54:08
A pokud vám někdo pošle takový odpad, jako nám..bude z toho článek...prosím neodesílejte mu tento dopis, který jsme si nechali přeložit od kamaráda.


Liebes Scheissgesindelfritz,

due bloedes Arschloch sollst dir dein Scheisslego in deinen Scheissarsch
stecken
und deinen Muell lieber selber entsorgen und es nicht uns zuschicken, du
Schleimwichser.

Stirb langsam, du Arsch.

;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: rdk kdy 01.01.2006, 21:55:49
ROTFL
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: chadzi kdy 01.01.2006, 22:01:12
dost sprosty  :D
btw ja to resim tak ze mam 3 znamy nemce s ebay accountem kteri obcas udelaji bububu a je klid. na ty kseftsmany to vetsinou plati - z cechu maji prd ale o nemcich vi ze by jim udelali na ebay pruser. jednou sem tak cekal 3 tydny na reakci mailem, pak napsal ten znamej a zbozi bylo druhej den na ceste  ;)
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: myth kdy 02.01.2006, 15:35:31
Citace od: Llevelyn kdy 01.01.2006, 21:54:08
A pokud vám někdo pošle takový odpad, jako nám..bude z toho článek...prosím neodesílejte mu tento dopis, který jsme si nechali přeložit od kamaráda.

Môžem poprosiť o preklad? Nie všetci tu rozumejú po nemecky.
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Raistlin M kdy 02.01.2006, 15:57:25
Citace
Môžem poprosiť o preklad? Nie všetci tu rozumejú po nemecky.

Pokud bychom to přeložili, tak asi od adminů dostaneme doživotního "banána"  ;D ;D ;D ;)
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: betakaroten kdy 02.01.2006, 18:54:07
To nejde přeložit, neboť se tam vyskytuje mnoho idiomatických vazeb ... přibližně je adresát nabádán, aby raději sám vyhazoval odpadky a nečinil tak poštou, a aby exkrementy (které nazývá LEGO) umístil tam, kudy opustily jeho tělesnou schránku.
"Stirb langsam" = "Zemři pomalu"
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Raistlin M kdy 02.01.2006, 20:18:55
Citace od: betakaroten kdy 02.01.2006, 18:54:07
To nejde přeložit, neboť se tam vyskytuje mnoho idiomatických vazeb ... přibližně je adresát nabádán, aby raději sám vyhazoval odpadky a nečinil tak poštou, a aby exkrementy (které nazývá LEGO) umístil tam, kudy opustily jeho tělesnou schránku.
"Stirb langsam" = "Zemři pomalu"
Děkuji za ušetřenou práci s úpravou překladu. ;D ;)
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Cavelon kdy 02.01.2006, 23:20:15
To bolo to lego až také hrozné? Smradľavé, rozhrýzené, osr..é, ogrcané alebo aké vlastne? ???
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: KLF kdy 02.01.2006, 23:29:21
Tiez by som sa rad pridal ku Cavelonovej otazke, ci bolo to LEGO nejak biologicky vazne znecistene ? Ja som X krat kupil/dostal LEGO a bolo zaspinene a nerobil som z toho dramu. V duchu som zanadaval, umyl a bolo. Ved nekupoval som NOVE LEGO !
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Raistlin M kdy 02.01.2006, 23:56:15
Cavelon+KLF: To Lego bylo opravdu v "prazvláštním" stavu + se chlapík dopustil lehkého podvodu. Stáhnu si nějaká zajímavá fota + info z ebaye a udělám tu o tom článek. Teď zrovinka dokompletovávám jeden velmi pěkný kiloware, tak na to nemám čas.
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Cavelon kdy 03.01.2006, 00:02:01
OK, už sa teším na reportáž. :)
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Raistlin M kdy 12.01.2006, 21:01:30
Mám takový dotaz k ebay. Pokud najdu aukci, která je označena jako: "Do České Republiky nenabízím" a změním si adresu pro poslání na adresu německou, nebude mi z důvodu kontaktní adresy v ČR systém bránit přihazovat? V podstatě to chci koupit do Německa, ne? Je přeci jedno, kde zrovna sedím, ne? Nebo se pletu?
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: cembry kdy 12.01.2006, 21:54:58
Neni to nahodou to, ze ti to proste pri prihozeni zahlasi, ze ti to tam nebude prodejce schopen/ochoten dorucit? Tam vzdycky kliknu na 'potvrdit nabidku' (tusim gebot bestatigen) a ono to prihodi. A kdyz nahodou vyhraju, tak pak resim posilani do CR. Uz jsem takhle nekolikrat neco vyhral a zatim jsem s tim nemel problemy.
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Raistlin M kdy 12.01.2006, 22:05:55
Citace od: cembry kdy 12.01.2006, 21:54:58
Neni to nahodou to, ze ti to proste pri prihozeni zahlasi, ze ti to tam nebude prodejce schopen/ochoten dorucit? Tam vzdycky kliknu na 'potvrdit nabidku' (tusim gebot bestatigen) a ono to prihodi. A kdyz nahodou vyhraju, tak pak resim posilani do CR. Uz jsem takhle nekolikrat neco vyhral a zatim jsem s tim nemel problemy.

Mno..už jsem to udělal s tim přihazováním a přesně to mi to udělalo. Zároveň mi to napsalo, že je to málo a já víc dát nechtěl, tak jsem to dál neřešil.
Jde o to, že nedávno jsem to udělal po dohodě s prodávajícím, že adresa pro poslání bude Německo a tu adresu jsem tam ještě ani neměl uvedenou a nebyl problém.
Přitom to bylo také jen do Německa. Proto mne to dnes s již uvedenou adresou v Německu překvapilo.
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: KLF kdy 13.01.2006, 00:30:07
Citace od: Raistlin M kdy 12.01.2006, 21:01:30
Mám takový dotaz k ebay. Pokud najdu aukci, která je označena jako: "Do České Republiky nenabízím" a změním si adresu pro poslání na adresu německou, nebude mi z důvodu kontaktní adresy v ČR systém bránit přihazovat? V podstatě to chci koupit do Německa, ne? Je přeci jedno, kde zrovna sedím, ne? Nebo se pletu?

Tak s tymto som problem nikdy nemal. Vzdy tam mam uvedenu len Slovensku adresu a veselo bidujem aj na aukcie, kde k nam neposiela. Spytam sa predajcu ci posle, vacsinou posle a dalej to neriesim. Este mi to nevyhubovalo kvoli adrese... ;)
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: otaznik kdy 13.01.2006, 09:57:37
Citace od: cembry kdy 12.01.2006, 21:54:58
Neni to nahodou to, ze ti to proste pri prihozeni zahlasi, ze ti to tam nebude prodejce schopen/ochoten dorucit? Tam vzdycky kliknu na 'potvrdit nabidku' (tusim gebot bestatigen) a ono to prihodi. A kdyz nahodou vyhraju, tak pak resim posilani do CR. Uz jsem takhle nekolikrat neco vyhral a zatim jsem s tim nemel problemy.

IMHO je slušnost se zeptat zda to pošle do Čech už před bidováním.
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Peetrs kdy 26.01.2006, 00:57:20
Citace od: otaznik kdy 11.12.2005, 20:51:40
Já osobně po vyhrané aukci zaplatím (vždy cenným psaním, každému se mi zatím podařilo vysvětlit, že je to tak nejlepší, navíc to cca 90% prodávajích absolutně nevadí).

Tak to bych rád věděl jakou zázračnou větičku používáš na vysvětlení výhod cenného psaní.
Před tím než se vrhnu do aukce se vždy co nejslušněji optám, zda prodejce zasílá i do Čech a zda je možno platit, posláním hotovosti cenným psaním, protože je to tak pro mě nejvýhodnější.
Zatím jsem byl jednou odmítnut se zasíláním do Čech, ale ve 40% případů se mi stane, že odmítnou zaslání hotovosti v dopise a vymíní si platbu převodem! >:(  
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Colonel32 kdy 26.01.2006, 01:24:18
otaznik je proste kouzelnik...

ja se treba ptal na to, jestli mi nejakej nemec posle 6086, a nemec to odmit... a jen tak z legrace jsem rekl otaznikovi, at se ho teda zkusi zeptat sam, kdyz si mysli, ze umi lip presvedcovat... no samozrejme, ze otaznikovi napise, ze mu to klidne posle... ja to proste nechapu...
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: muzzo kdy 26.01.2006, 08:22:58
Tak nad touhle záhadou zůstane viset jeden velkej OTAZNÍK! ;D ;D ;D
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Micho kdy 26.01.2006, 08:50:37
Citace od: Colonel32 kdy 26.01.2006, 01:24:18
otaznik je proste kouzelnik...

ja se treba ptal na to, jestli mi nejakej nemec posle 6086, a nemec to odmit... a jen tak z legrace jsem rekl otaznikovi, at se ho teda zkusi zeptat sam, kdyz si mysli, ze umi lip presvedcovat... no samozrejme, ze otaznikovi napise, ze mu to klidne posle... ja to proste nechapu...

Nie je komunikácia ako komunikácia. Asi pozná čarovné slovíčka ...
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: otaznik kdy 26.01.2006, 21:44:50
Citace od: muzzo kdy 26.01.2006, 08:22:58
Tak nad touhle záhadou zůstane viset jeden velkej OTAZNÍK! ;D ;D ;D
IMHO mám jenom štěstí.
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Cavelon kdy 07.02.2006, 22:24:44
Citace od: Raistlin M kdy 02.01.2006, 23:56:15
To Lego bylo opravdu v "prazvláštním" stavu + se chlapík dopustil lehkého podvodu. Stáhnu si nějaká zajímavá fota + info z ebaye a udělám tu o tom článek.

Hello, kedy bude publikovaný sľúbený článok? Horím nedočkavosťou... 8)
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Raistlin M kdy 09.02.2006, 12:49:14
Citace od: Cavelon kdy 07.02.2006, 22:24:44
Citace od: Raistlin M kdy 02.01.2006, 23:56:15
To Lego bylo opravdu v "prazvláštním" stavu + se chlapík dopustil lehkého podvodu. Stáhnu si nějaká zajímavá fota + info z ebaye a udělám tu o tom článek.

Hello, kedy bude publikovaný sľúbený článok? Horím nedočkavosťou... 8)

Uf....chytil jsi mně na hruškách. Pokusím se to nějak dát dokupy. Když jsem to začal kompletovat (info + fotky) tak jsem se trochu lekl toho, kolik toho okolo je.
"Na projektu se pracuje" ;D
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: pavel1233 kdy 20.04.2006, 16:25:59
Nákup z bricklink - USA
Prošel jsem celou tuhle diskuzi, ale jaksi odpověď jsem nevypátral.
Chci koupit z USA za 50-60 USD, počítám že poštovné by mohlo stát 10, ale řeším problém jak dopravit peníze na místo.
Jaké máte zkušenosti s takovouto malou částkou? Co použít? (USD účet jsem si zrušil kvůli oslabení dolaru a počítám, že vůbec přesvědčit banku na zaslání z Kč, nebo EUR účtu za nějaký rozumný kurz bude nereálné).
Normálně bych to poslal obálkou poštou letecky, ale nevím jestli amící po 13 září to neberou hodně důkladně , takže je to absolutně bez šance....
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Colonel32 kdy 20.04.2006, 16:35:28
paypal

nebo do obalky a jako doporucenej dopis, podle postovnich smernic se to dokonce smi...

ale radsi fakt paypal
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Raistlin M kdy 07.07.2006, 21:28:52
Mám takový dotaz. P%řecijen mi některé tajnosti e-bay ještě nejsou známy.
Když mi v seznamu koupeného na e-bay u jednoho prodejce, co jsem mu převedl 100 euro a ještě mi nepřišlo zboží, objevilo :

Hinweis von eBay:  Dieser Benutzer ist bei eBay nicht mehr angemeldet.

, mám ještě vůbec čekat na zboží?  ;D ;D ;D >:D >:( ???

Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: cembry kdy 07.07.2006, 21:34:11
Uf! Tak tohle jsem jeste u zadnyho nakupu nastesti nemel. Jedine zatoulanej balicek s nekolika setama z 80's, nastesti jenom cca 40E.
Nejaky dalsi blizsi reseni primo od Ebaye se nenabidlo? Kdyz jsem pred nekolika mesicema resil svuj problem s prodejcem, taxe mi zdalo, ze jsou docela ochotni.
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Raistlin M kdy 07.07.2006, 21:41:31
Mno..a když se mrknu, tak vidim, že dva z lidí, co mu zvedali cenu jsou taky "nich angemeldet". Asi nějakej komplot.
Ale jen za dnes jsem tohle v aukci zažil asi 5-krát.  >:D Lidi s 0 obchodama a s registrací z roku 2002 , co přihazujou těsně pod předpokládanou cenu.
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: danny01 kdy 18.07.2006, 15:14:37
Ahoj,
vyhral som na ebay aukciu a anglican chce po mne poslať sek, mate niekto skúsenosti?
Ďakujem
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: otaznik kdy 18.07.2006, 20:37:26
Měl napsáno v aukci, že bere pouze šeky? Hoď link.
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: ***Banana.com kdy 18.07.2006, 20:44:22
K těm zvedačům - dnes jsem bidoval 6079 Foresty, a čirou náhodou se tam objevil nick fly2sky (příznačně v překladu leť ke hvězdám), založený 16.7., tzn.dva dny před koncem aukce, a jakoby náhodou šrouboval cenu....Ať mi nikdo netvrdí, že Ti [censored by admin] se mezi sebou nedomlouvají... :P
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Poco kdy 18.07.2006, 21:30:15
Mne sa nezdá, žeby tú cenu umele navyšoval, vzhľadom na to, za akú cenu normálne 6079 ide...

Včera mi došiel 6077 ebay (http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=180004124909)

Schválne si prečítajte vetu: THE SET IS COMPLETE WITH INSTRUCTIONS BUT THE BASE PLATE HAS BEEN SUBSTITUTED WITH A GREEN ONE , ONE SHIELD IS BROKEN AND THREE OTHER PARTS HAVE BEEN SUBSTITUTED

Tak poprvé set nie je v takej EXCELLENT kondícii, podruhé mi namiesto zelenej 32 x 32 baseplate poslal 2 kusy yellow 16 x 32... WTF?  >:(
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: ***Banana.com kdy 18.07.2006, 21:38:57
ta věta je nesmysl..buď má Anglán set kompletní, nebo tam něco nahrazoval..to se navzájem vylučuje...
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Poco kdy 18.07.2006, 21:47:58
To by ma ani neštvalo, keďže sa zmienil, čo tam nie je a čo je nahradené. Ale s tými baseplatmi ma vážne naštval. Som zvedavý, čo odpíše... Set som ešte ani neprekontroloval, možno tam chýba tých vecí viac. :-\
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: otaznik kdy 18.07.2006, 21:49:14
Citace od: banana.com kdy 18.07.2006, 21:38:57
ta věta je nesmysl..buď má Anglán set kompletní, nebo tam něco nahrazoval..to se navzájem vylučuje...

Věta sice nesmyl je, ale takhle je to v plno aukcích: "Set je kompletní, až na....."
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Cavelon kdy 18.07.2006, 21:51:36
Nemám rád takých ..., čo pošlú iné veci ako píšu. Nechápem takúto neserióznosť. Na toto je na BL odborník napr. buhr, rozkopať mu ... by bola iba zdôrilosť. :-\
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: gejzimirko kdy 18.07.2006, 22:16:30
Ja mam spis dojem, ze 'set is complete with instructions' se spis ujala jako fraze, tzn, pokud je set cca. 90 procent kompletni a, co je dulezite, ma instrukce, tak si u mnoha prodejcu, v uvozovkach, 'zaslouzi' tohle oznaceni.

Kazdopadne je lepsi spolehat se na prodajce kteri maji porizeny i foto, protoze pak se bohuzel muze stat treba i neco takoveho: dlouhatánský url (http://cgi.ebay.co.uk/Vintage-Lego-Castle-Fortress-Large-Model-6074_W0QQitemZ150010520068QQihZ005QQcategoryZ19007QQrdZ1QQcmdZViewItem)

Obecne je vsak pravda, ze sety ktere nemaji obrazek jdou (alespon podle mych zkusenosti) o neco levnejc. A nekdy se ten risk i vyplati...treba ja byl mile prekvapen, kdyz jsem kupoval hrad 6081, ze sice dva minifigove meli nohy nespravne barvy, ale zato meli plaste, a navic rytiri nemeli pod brnenim breast pattern, ale gold lion pattern:)
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: danny01 kdy 19.07.2006, 08:09:47
Citace od: otaznik kdy 18.07.2006, 20:37:26
Měl napsáno v aukci, že bere pouze šeky? Hoď link.
Mal napisane:
PayPal,
Personal check,
Money order/Cashiers check
link:
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&ssPageName=ADME:B:EOIBSAA:US:11&Item=160005529046
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: otaznik kdy 19.07.2006, 09:49:34
Citace od: danny01 kdy 19.07.2006, 08:09:47
Mal napisane:
PayPal,
Personal check,
Money order/Cashiers check
link:
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&ssPageName=ADME:B:EOIBSAA:US:11&Item=160005529046

Máš Paypal? Kdyžtak mu zkus navrhnout, že u to pošleš jako cenné psaní.
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: danny01 kdy 19.07.2006, 09:59:41
Citace od: otaznik kdy 19.07.2006, 09:49:34
Citace od: danny01 kdy 19.07.2006, 08:09:47
Mal napisane:
PayPal,
Personal check,
Money order/Cashiers check
link:
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&ssPageName=ADME:B:EOIBSAA:US:11&Item=160005529046

Máš Paypal? Kdyžtak mu zkus navrhnout, že u to pošleš jako cenné psaní.
Nemam, a podla toho co som tu cital tak v CR/SR to nefunguje (alebo sa mylim?). Fakt neviem co to je. No a cenne psani-co to obnasa (o tom tiez viem nic  :-[)
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Colonel32 kdy 19.07.2006, 10:13:55
NECTES!

http://www.kostky.org/forum/index.php?topic=2040.0
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: danny01 kdy 19.07.2006, 10:25:58
Citace od: Colonel32 kdy 19.07.2006, 10:13:55
NECTES!

http://www.kostky.org/forum/index.php?topic=2040.0
Som odhaleny, mas pravdu, toto som nepostrehol, sorry (neda sa precitat vsetko  ::))
Dakujem
Danny
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: otaznik kdy 19.07.2006, 14:30:47
Na poště si řekneš o obálku na cenné psaní, dáš do toho peníze a necháš poslat. Alespoň tak to funguje v ČR. Cena do 100 Kč.
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Llevelyn kdy 19.07.2006, 17:23:55
Nedá se vše přečíst, ale dá se vyhledat.. >:D

Na cenný psaní je spešl obálka, k zakoupení na poště, a je třeba vyplnit klasický podací lístek.
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: MiP kdy 20.07.2006, 08:29:21
Lepší je ta igelitová obálka na cenné psaní a do ní vložit ještě bublinkovou obálku a do ní peníze. Ta igelitová obálka stojí, mám pocit, do 10ti Kč.
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: otaznik kdy 20.07.2006, 16:05:14
Citace od: MiP kdy 20.07.2006, 08:29:21
Lepší je ta igelitová obálka na cenné psaní a do ní vložit ještě bublinkovou obálku a do ní peníze. Ta igelitová obálka stojí, mám pocit, do 10ti Kč.

Podle mě je to naprosto jedno.  ;)
Ta plastová obálka stojí 7 Kč.
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Fallschirmjager kdy 20.07.2006, 17:51:36
Ja keď posielam do Čiech tak používam Eurogiro.
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Raistlin M kdy 20.08.2006, 10:58:20
Potřeboval bych radu.
Jaké jsou mé možnosti na e-bay, pokud chci popohnat prodejce ke komunuikaci ve věci ne úplně kompletní dodávky. Koupil jsem asi 30 položek a dvě tam chybí.
Napsal jsem tedy velmi slušný dopis prodejci s tím, že asi došlo k nedopatření a rád bych to nějak dořešil.
Pět dní ani ťuk.
Napsal jsem mu druhý dopis, že tedy už chci nějak věc řešit a že hodlám s ním dál obchodovat, neboť mně jeho zboží velmi zajímá, ale ne za takovýchto podmínek (v podstatě jsem mu navrhl řešení, aby mi poslal chybějící v příští nabídce), a že dvě položky v hodnotě pár Euro mi přeci nestojí za to, aby jsem to kvůli tomu řešil negativním feedbackem, nebo jinou nepříjemnou cestou.
Napsal jsem, že čekám dva dny a pak budu muset řešení nějaké zvolit.
Mno....už jsou to dva dny a mě by zajímaly nějaké další možné cesty, krom negativního feedbacku.
Já jinou neznám a negativ je až příliš nevratné řešení. Mě osobně přijde až zbytečné.

Existuje tedy nějaká jiná další cesta v rámci mechanizmů e-bay.de?
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Cavelon kdy 20.08.2006, 12:15:09
Možno je iba niekde odcestovaný na dovolenke a o týždeň sa Ti ozve... :)
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Raistlin M kdy 20.08.2006, 12:17:06
Napadlo mě to, ale byla by to docela náhoda, že odcestuje, zrovna když něco poplete.  ::) 8) ;D
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: www.morelega.cz kdy 17.12.2006, 10:46:56
Citace od: Mira kdy 24.11.2004, 11:33:00
Zdravím,
z fora jsem pochopil, že si mnozí účastníci objednávají přes internet lego ze zahraničí (jde mi samozřejmě o Lego, které se nedistribuuje u nás). Můžete mi někdo přiblížit způsob nákupu a dodání, resp. u kterých prodejců je toto možné a výhodné. Na www.lego.com jsem pochopil, že toto je možné pouze pro vyjmenované země bez ČR:-(. Děkuji za rady.
Dobrý den
snažíme se nabídnou sety, které v ČR nejsou a nebo se tu nedistribují. Nabídka je zatím omezená na to co je skladem. Také se snažíme mít cenu v přepočtu cca 29 Kč / Euro. U hodně levných setů se nám cena může zvednout z důvodu dražší dopravy. Nabídka se bude rozšiřovat. Řekněte co sháníte a dáme vám cenu. (např nová hasičská centrála 60Eur-1719Kč)
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: ***Banana.com kdy 17.12.2006, 11:49:16
Citace od: Raistlin M kdy 20.08.2006, 10:58:20
Potřeboval bych radu.
Jaké jsou mé možnosti na e-bay, pokud chci popohnat prodejce ke komunuikaci ve věci ne úplně kompletní dodávky. Koupil jsem asi 30 položek a dvě tam chybí.
Napsal jsem tedy velmi slušný dopis prodejci s tím, že asi došlo k nedopatření a rád bych to nějak dořešil.
Pět dní ani ťuk.
Napsal jsem mu druhý dopis, že tedy už chci nějak věc řešit a že hodlám s ním dál obchodovat, neboť mně jeho zboží velmi zajímá, ale ne za takovýchto podmínek (v podstatě jsem mu navrhl řešení, aby mi poslal chybějící v příští nabídce), a že dvě položky v hodnotě pár Euro mi přeci nestojí za to, aby jsem to kvůli tomu řešil negativním feedbackem, nebo jinou nepříjemnou cestou.
Napsal jsem, že čekám dva dny a pak budu muset řešení nějaké zvolit.
Mno....už jsou to dva dny a mě by zajímaly nějaké další možné cesty, krom negativního feedbacku.
Já jinou neznám a negativ je až příliš nevratné řešení. Mě osobně přijde až zbytečné.

Existuje tedy nějaká jiná další cesta v rámci mechanizmů e-bay.de?

Máš tam možnost "Nicht erhaltenes Artikel melden", nahlásíš to na Ebay a prodejce Ti pak musí odpověďět, ale musíš to stihnout asi do 30 dnů..
Název: Kde sehnat toto?
Přispěvatel: ***Banana.com kdy 13.05.2007, 21:57:17
Nevíte někdo, kde se dá sehnat toto (http://www.brickset.com/detail.aspx?Set=851877-1)?
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Jindroush kdy 13.05.2007, 22:02:36
http://shop.lego.com/product/Default.aspx?p=EL771&LangId=2057
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: ***Banana.com kdy 18.05.2007, 20:58:41
Pro ty, co kafrají o vysokých cenách, zde se můžete přesvědčit,že jsem ještě celkem samaritán (http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=280114666489)  8) >:D
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Jarmila kdy 18.05.2007, 21:36:26
To si někdo spletl desetinnou čárku.  :P To jsem zvědavá, jestli tu cifru skutečně prodávající obdrží.

Neřešilo se tu už jednou, že někdo se na ebayi uklepl a místo 1 eura přihodil rovnou stovku?
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: borco kdy 08.06.2007, 07:54:44
Zdravim vas

chcel by som kupit lego Midstorms nxt z USA - na bricklinku je za 199$.

Sluzbe pay pay moc neverim kedze sidlo ma na seysheloch, tak mi zostava len moznost priamej platby cez TB - 300SKK, ale ten obchodniik chce odo mna dalsich 25$ nad cenu - vraj to mu nauctuje jeho banka.

Mne pani v TB hovorila ze ked to poslem s volbou OUR - tak poplatky oboch stran znasam ja - mne sa tych 25$ zda vela. VISA kartu nemam a robit ju koli 1 nakupu sa mi nechce:(

To lego Vazi cca 3kg a dopravu AIRMAIL  chce za 49$ + poistenie 5$ - to sa to pekne predrazi - myslite ze su tie poplatky OK? Popr poznate niekto lacnejsi sposob uhrady, popr dopravy?

Tiez sa chcem spytat na aku sumu sa s nim mam dohodnut aby uviedol v liste aby sa neplatilo clo v SK?

Dakujem za odpovede




Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Cavelon kdy 08.06.2007, 08:18:02
Najlepšie je to zaplatiť cez paypal, neplatíš nijaké poplatky.
Poštovné z USA je samozrejme dosť drahé, s tým nenarobíš nič.
Suma sa uvádza na colnom prehlásení (býva to zelený lístok nalepený na balíku). Ak chceš mať istotu, že nebudeš platiť clo, tak podľa súčasných predpisov EU by mala byť maximálna suma pri nákupe od súkromnej osoby 45 EUR (ak si to dobre pamätám), resp. 22 EUR pri nákupe z nejakej firmy. Ale ak to poistí na 200 USD, tak tam asi ťažko takú sumu uvedie. Musíš sa s ním nejako rozumne dohodnúť, ak vôbec bude ústretový v tomto smere.
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: MiP kdy 08.06.2007, 08:21:24
Citace od: borco kdy 08.06.2007, 07:54:44
chcel by som kupit lego Midstorms nxt z USA - na bricklinku je za 199$.

A nebylo by lepší to koupit někde v EU? Nemusíš pak řešit otázky typu drahá přeprava, CLO, DPH apod. Ono to totiž pak vyjde skoro stejně, když člověk připočítá čas s tím strávený.

BTW ještě to může poslat holubem, ale museli by letět dva, aby se při letu střídali.  ;D ;D
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: borco kdy 08.06.2007, 08:47:24
Zaujimam ma ten poplatok vyzadovany obchodnikom 25$ za priami prevod - stretli ste sa s tym? Aj za paypal prevod pozaduje al len asi 5 alebo 10$. - nie priamo ale zvysuje postovne podla toho o  5,10,25$

Je to The NERDS Shop -  BL shop - taktiez mi ponukol ze ked to spravime mimo BL - da zlavu 5$ - za BL ako  predajca sa nieco plati?

To MIP: Jasne najlepsie by to bolo kupit v SK - ale ten rozdiel ceny 11999SKK a 200+50=250$ - cca 6250SKK aj v pripade cla a DPH to vychadza 7600SKK - co je rozdie 4400SKK a to mi za tych par hodin stoji  - za to si mozem objednat dalsie diely z BL. Dufam ze to klapne.  JUeden chlapik pisal ze mu clo nenaparili aj ked to mal poistene na plnu sumu.

Inak niekde som cital ze v SK povoluje dostat dar do hodnoty 5000SKK z USA - a to je cca 200$ - ale tusim nad 3000Skk treba nejake overenie? Cital som to na stranke americkej posty.



BORCO
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: patrix kdy 08.06.2007, 08:52:32
A čo keby si skúsil toto (http://www.super-bazar.cz/inzerat/79/103544/hracky/lego-mindstorms-nxt) ? Máš to tu kúsok....

Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Jindroush kdy 08.06.2007, 09:25:54
Skoro jistý, že se jedná o 'export' z Kladna (čti kradený zboží)
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Jamesek kdy 08.06.2007, 11:34:20
Citace od: patrix242 kdy 08.06.2007, 08:52:32
A čo keby si skúsil toto (http://www.super-bazar.cz/inzerat/79/103544/hracky/lego-mindstorms-nxt) ? Máš to tu kúsok....

Prodáno
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: otaznik kdy 08.06.2007, 16:29:22
Citace od: borco kdy 08.06.2007, 08:47:24
Zaujimam ma ten poplatok vyzadovany obchodnikom 25$ za priami prevod - stretli ste sa s tym? Aj za paypal prevod pozaduje al len asi 5 alebo 10$. - nie priamo ale zvysuje postovne podla toho o  5,10,25$

Je to The NERDS Shop -  BL shop - taktiez mi ponukol ze ked to spravime mimo BL - da zlavu 5$ - za BL ako  predajca sa nieco plati?

To MIP: Jasne najlepsie by to bolo kupit v SK - ale ten rozdiel ceny 11999SKK a 200+50=250$ - cca 6250SKK aj v pripade cla a DPH to vychadza 7600SKK - co je rozdie 4400SKK a to mi za tych par hodin stoji  - za to si mozem objednat dalsie diely z BL. Dufam ze to klapne.  JUeden chlapik pisal ze mu clo nenaparili aj ked to mal poistene na plnu sumu.

Inak niekde som cital ze v SK povoluje dostat dar do hodnoty 5000SKK z USA - a to je cca 200$ - ale tusim nad 3000Skk treba nejake overenie? Cital som to na stranke americkej posty.



BORCO

Chce to se i sám zajímat o to, jak to vlastně všechno funguje:

Bankovní poplatky: banka si může za každou příchozí platbu účtovat poplatky, myslím, že můžou být v pohodě i o velikosti 25 USD, pokud jde o platbu ze zahraničí.

BL: ano, prodejce platí vždy několik procent ze svého obratu provozovateli.
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: borco kdy 08.06.2007, 16:59:56
Otaznik diky za info o BL - uz si nemyslim ze ma chcel podviest:)) - aj ked mi pisal veci ako ze mu mam poslat cislo VISA karty - mozno amici zmyslaju inak - ja by som ho neposielal:))

To s tymi bankovymi poplatkami je divne - potom naco na je na zahranicnej platbe moznost zaskrtnut ze poplatky 2. strany znasam ja? - zda sa mi to ferovejsie - ta banka si to zuctuje s  mojou bankou - ta druha strana dopredu totiz nemoze vediet  ake budu vysoke tak sa musia takto istit vyssimi cenami.
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: otaznik kdy 08.06.2007, 17:27:13
Citace od: borco kdy 08.06.2007, 16:59:56
To s tymi bankovymi poplatkami je divne - potom naco na je na zahranicnej platbe moznost zaskrtnut ze poplatky 2. strany znasam ja? - zda sa mi to ferovejsie - ta banka si to zuctuje s  mojou bankou - ta druha strana dopredu totiz nemoze vediet  ake budu vysoke tak sa musia takto istit vyssimi cenami.

Tak mu to tak napiš.
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: MiP kdy 08.06.2007, 19:38:36
Citace od: borco kdy 08.06.2007, 08:47:24
To MIP: Jasne najlepsie by to bolo kupit v SK - ale ten rozdiel ceny 11999SKK a 200+50=250$ - cca 6250SKK aj v pripade cla a DPH to vychadza 7600SKK - co je rozdie 4400SKK a to mi za tych par hodin stoji  - za to si mozem objednat dalsie diely z BL. Dufam ze to klapne.  JUeden chlapik pisal ze mu clo nenaparili aj ked to mal poistene na plnu sumu.

Na eBayi, např. tu (http://cgi.ebay.de/LEGO-Robotics-8527-MINDSTORMS-NXT-NEU-Deutsch-Garantie_W0QQitemZ280120229416QQihZ018QQcategoryZ19005QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem) je NXT za 225E Sofort, doprava je cca 17E (tolik by ti asi bylo do ČR), tj. 242E * 29Kč = 7018Kč * 1,22 = 8561SKK
Takže EU bych rozhodně jako možnost nezavrhoval.
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: mato kdy 08.06.2007, 21:06:11
opýtaj sa ho, akú má banku. trošku iné poplatky sú aj pri prevode peňazí cez korešpondenčné banky. ja som si napr posielal z usa z wachovia bank, čo ma síce stálo 40 usd, ale TB si už neúčtovala nič.
a potom napíš jeho banke, ako to je s poplatkami, ja si myslím, že ti odpovedia a budeš vedieť. netvrdím, že ťa chce ošmeknúť, ale budeš si istý, ak mu neveríš
a myslím si, že ak dáš znášať poplatky ty, tak on nebude platiť nič naviac, lebo všetky banky, cez ktoré to pôjde, budú zaťažovať tvoj účet (pokiaľ to dobre chápem). a zase čím menej bánk, tým lacnejšie - preto je dobré pýtať sa na korešpondenčné banky

ale tiež by som asi radšej volil eu
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: borco kdy 08.06.2007, 21:36:50
Jasne ale napr tamta verzia je v nemcine co zrovna nemusim:(.

Inak prave som nasiel moznost platby postou  - skusali ste to niekto  - cena je 120SK + 10Sk za kazdu 1000 - to by pri 6000SKK prevode bolo 180SKK - co je urcite lacnejsie ako poplatok v banke za prevod. Zajtra sa asi pojdem spytrat na postu. Ako je to s rychlostou.
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: MiP kdy 08.06.2007, 21:43:32
Citace od: borco kdy 08.06.2007, 21:36:50
Jasne ale napr tamta verzia je v nemcine co zrovna nemusim:(.

Inak prave som nasiel moznost platby postou  - skusali ste to niekto  - cena je 120SK + 10Sk za kazdu 1000 - to by pri 6000SKK prevode bolo 180SKK - co je urcite lacnejsie ako poplatok v banke za prevod. Zajtra sa asi pojdem spytrat na postu. Ako je to s rychlostou.

To byla první, co na mě vybafla, pevně věřím tomu, že půjde najít i anglická verze. Posílání peněz dopisem je IMHO naprosto nevhodné (žádný důkaz toho, že si ty peníze poslal, někteří by ti tu mohli povyprávět story o setu 6399  >:D >:D >:D).
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: otaznik kdy 08.06.2007, 21:50:01
Citace od: MiP kdy 08.06.2007, 21:43:32
Posílání peněz dopisem je IMHO naprosto nevhodné (žádný důkaz toho, že si ty peníze poslal, někteří by ti tu mohli povyprávět story o setu 6399  >:D >:D >:D).

IMHO je to hlavně o lidech. Když ti set nebude chtít poslat, tak ti ho nepošle, ani když zaplatíš Paypalem.
Já mám zatím s posíláním cenných psaní dobré zkušenosti. Cenné psaní do USA bude ale problém, protože bude podléhat celnímu řízení (možná ani nejde do USA poslat).
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: MiP kdy 08.06.2007, 21:52:26
Citace od: otaznik kdy 08.06.2007, 21:50:01
Citace od: MiP kdy 08.06.2007, 21:43:32
Posílání peněz dopisem je IMHO naprosto nevhodné (žádný důkaz toho, že si ty peníze poslal, někteří by ti tu mohli povyprávět story o setu 6399  >:D >:D >:D).

IMHO je to hlavně o lidech. Když ti set nebude chtít poslat, tak ti ho nepošle, ani když zaplatíš Paypalem.
Já mám zatím s posíláním cenných psaní dobré zkušenosti. Cenné psaní do USA bude ale problém, protože bude podléhat celnímu řízení (možná ani nejde do USA poslat).

Já vím, že to je o lidech, ale těžko podáš trestní oznámení na základě podacího lístku, přece jen ta transakce provedená "vystopovatelnou" cestou je jistější.
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: ***Banana.com kdy 08.06.2007, 21:54:46
Citace od: otaznik kdy 08.06.2007, 21:50:01
Citace od: MiP kdy 08.06.2007, 21:43:32
Posílání peněz dopisem je IMHO naprosto nevhodné (žádný důkaz toho, že si ty peníze poslal, někteří by ti tu mohli povyprávět story o setu 6399  >:D >:D >:D).

IMHO je to hlavně o lidech. Když ti set nebude chtít poslat, tak ti ho nepošle, ani když zaplatíš Paypalem.
Já mám zatím s posíláním cenných psaní dobré zkušenosti. Cenné psaní do USA bude ale problém, protože bude podléhat celnímu řízení (možná ani nejde do USA poslat).

Můj poměr průserů je tento:
cenná psaní 220 + 25 Euro
převody 35 Euro
Paypal bez průseru..
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: killco kdy 06.09.2007, 20:35:16
Na PayPal mi nechce zaregistrovť kartu. Mám Visa Electron vo VUB banke. Neviete mi poradiť čo mám urobiť?
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: expertik kdy 06.09.2007, 20:41:46
Je ta Tvoja karta Embossovana? Lebo mam pocit, ze nebude.....
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: 5o kdy 06.09.2007, 21:45:15
Citace od: killco kdy 06.09.2007, 20:35:16
Na PayPal mi nechce zaregistrovť kartu. Mám Visa Electron vo VUB banke. Neviete mi poradiť čo mám urobiť?

No v prvom rade musíš mať kreditnú kartu, lebo s tou obyčajnou platobnou k bežným účtom sa veľmi platiť cez internet nedá. Ja som išiel do Tatrabanky a chcel som iba virtuálnu, ale tam mi povedali, že to je iba dodatková a samozrejme bezpečnejšia, takže mám normálnu kreditku na nákupy v obchodoch a virtuálku na nákupy cez intrnet. A neviem ako to funguje v iných bankách, ale ak spravíš s kreditkou v TB nákupy za 8500, tak to máš bez poplatku.
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: TomKQT kdy 21.09.2007, 19:27:00
Po několikahodinovém (doslova) pročítání různých diskuzí na tomhle fóru jsem stejně nenašel jasnou odpověď na mou otázku, takže se musím zeptat.
Kdyby mi nějaký známý v USA koupil LEGO a poslal ho (platba přes PayPal, o to mi ale nejde), jak to je v současné době s doplacením cla a dph? Byl by to prostě balík poslaný soukromou osobou z USA na mou soukromou adresu, žádný viditelně odchodní balík. Prostě jako kdyby tetička posílala chudým příbuzným z ČR čokoládky  :)
Jsou nějaká kontrétní pravidla, kdy se clo a/nebo dph bude doplácet? Rozhoduje nějak cena, na kterou bude balík pojištěný? A pokud by mně jedno či druhé celníci naúčtovali, jak se to vlastně platí? To balík pozastaví a pošlou mi dopis s žádostí o zaslání peněz?
Tady se v diskuzích vždycky (teda aspoň co jsem našel já) mluvilo o koupi přes BL a podobně, nikoliv o koupi osobou v USA s následným zasláním.
Bylo by to v ceně 249 dolarů. (Pozn. pro otazníka - ano, nxt, musím zvážit všechny varianty  ;) )
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Colonel32 kdy 21.09.2007, 19:34:41
bude to fungovat nasledovne.

celnici balik bud zastavi, nebo nezastavi, podle nalady.

celnici bud rozhodnou, ze zaplatis clo, nebo ze ne, podle nalady.

pokud tam bude jasne uvedena cena, zaplatis clo i dph podle teto ceny (+bonus, zaplatis clo a dph i z postovneho)

pokud tam nebude uvedena cena a oni se rozhodnou ze zaplatis clo/dph, tak si proste vymysli kolik.

a pokud uz se rozhodnout, ze ho zaplatis, tak k tomu prilepi dobirkovou poukazku (ci neco podobneho), a ty to to zaplatis na poste, pri prebirani baliku...
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: TomKQT kdy 21.09.2007, 19:39:20
A jak zjistím, v které dny mají celníci nejlepší náladu?  ;D

Dík za odpověď, obával jsem se, že to tahle nějak bude  >:(

(Edit: to dík za opověď bylo za tu již napsanou, odpověď na náladu celníků jsem nečekal ;))
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Colonel32 kdy 21.09.2007, 19:42:34
Citace od: TomKQT kdy 21.09.2007, 19:39:20
A jak zjistím, v které dny mají celníci nejlepší náladu?  ;D

Dík za odpověď, obával jsem se, že to tahle nějak bude  >:(

nevim. Nakup za 10000 mi prisel v pohode, na nakup za 4000 mi nahodili 19%

PS a nejlepsi je, kdyz ti celnici otevrou MISBy  ;D

Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: ***Banana.com kdy 21.09.2007, 19:45:56
Ve včerejší MF Dnes bylo uvedeno, že limit je tuším 45 Eur, ale že leckdy záleží spíš na tom, jak se celníci vyspí. Označení coby gift nepomáhá, protože jak je tam vyšší cena, dodaní to DPHčkem. Clo mi nedali ještě nikdy. Pokud ještě najdu ten článek, oskenuju ho sem.
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: otaznik kdy 21.09.2007, 19:50:05
Nezáleží jak se celníci vyspí, ale zda vyberou tvou zásilku. Já mám platbu cla cca půl na půl.

Citace od: Colonel32 kdy 21.09.2007, 19:42:34

nevim. Nakup za 10000 mi prisel v pohode, na nakup za 4000 mi nahodili 19%

PS a nejlepsi je, kdyz ti celnici otevrou MISBy  ;D


Tak to bych vraždil!  >:D
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: ***Banana.com kdy 21.09.2007, 19:54:06
Citace od: otaznik kdy 21.09.2007, 19:50:05
Nezáleží jak se celníci vyspí, ale zda vyberou tvou zásilku. Já mám platbu cla cca půl na půl.


Opravdu záleží na tom, jak se vyspí. Zásilka s deklarovanou cenou 200 USD přišla obouchaná celními razítky a neplatil jsem nic, krátce poté přišla další s udanou cenou cca. 140 USD a dodanil jsem DPH... ::). Ostatně i v té MF Dnes psali, že kde je psáno gift, záleží čistě na libovůli celníka, zda tomu uvěří, a pustí to do volného oběhu, či neuvěří, a zatíží to DPH...
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Darth kdy 21.09.2007, 20:30:25
Jinak pokud máš v bedně více kusů stejného druhu (třeba pro kámoše, nebo i pro sebe, tak na 100% ti tam dají DPH, protože to vezmou, že to máš na prodej (vlastní zkušenost). Jinak do 1500Kč bez poštovného by to mělo být bez cla a DPH (ale co stojí tak málo?). Nad 1500Kč je to fakt na celnících, jestli to nechají projít a nebo ti tam napaří dph. Jo a s tou dobírkou je to taky pravda. Jenom pozor, mě jednou přišlo oznámení, že mám zaplatit dlužné clo /DPH (normálně v obálce poštou) - tak jsem si to vzal s sebou do Brna a zrovna jsem tam převedl peníze. A odpoledne mi máti volala, že mi přišla dobírka na stejnou částku. Samozřejmě ji převzala, takže jsem jim zaplatil 2x. Musel jsem psát žádost o vrácení 2x zaplacené částky.

Jednalo se o set za 2500 Kč (v přepočtu), bylo to opravdu poslané jako gift, ale celníci nějak odhadli cenu na 2000 a připočetli mi tam něco přes čtyři stovky dph a clo (navíc to nebyl MISB, ale pouze návod plus dílky v sáčcích, tedy použité Lego - tzn. bylo jasné že to není dál na prodej).

Mělo by platit pouze pro zásilky, které jdou z mimo EU. Kdyby to fungovalo, jak říkáš ty, tj. že soukromá osoba ti to pošle a ty neplatíš DPH ani clo, tak si taky radši UCS Falcona nechám poslat z USA za 500 USD a nemusím platit 569 EURo. Bohužel to tak nefunguje. A když se budeš vzpírat, tak ti řeknou, že si můžeš zažádat o vrácení amerického DPH, ale evropské zaplatit musíš.
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: ***Banana.com kdy 21.09.2007, 21:00:21
Citace od: Darth kdy 21.09.2007, 20:30:25
Kdyby to fungovalo, jak říkáš ty, tj. že soukromá osoba ti to pošle a ty neplatíš DPH ani clo, tak si taky radši UCS Falcona nechám poslat z USA za 500 USD a nemusím platit 569 EURo. Bohužel to tak nefunguje. A když se budeš vzpírat, tak ti řeknou, že si můžeš zažádat o vrácení amerického DPH, ale evropské zaplatit musíš.

Pokud se domluvíš s Amíkem, aby Falcona poslal jako gift a udanou cenu dal symbolicky, například 35 USD, tak Ti to bez dodanění projde. Je ovšem riziko, že když to pošta ztratí, dostaneš jen tu udanou cenu.
Kromě toho celá řada Amíků Tě s tím pošle do pr...e, protože lhát na celní prohlášce je u nich trestný čin a zákony berou o dost vážněji než my.. >:D. Poměrně dost BL shopů z USA to má rovnou ve splash page či store policies napsáno a v jednom jsem viděl i citaci příslušného zákona...
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Darth kdy 21.09.2007, 21:15:13
Nemluvil jsem o amíkovi - spousta mých studentů tam maká (přes léto a pár celoročně) - ovšem chtít po nich, aby mi to tahali letadlem, až pojedou domů, to nemůžu. Na  druhou stranu nevím, jak by se tvářili, kdybych si přes ně objednal LEGO  ;D
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: ***Banana.com kdy 21.09.2007, 21:47:06
Citace od: Darth kdy 21.09.2007, 21:15:13
Nemluvil jsem o amíkovi - spousta mých studentů tam maká (přes léto a pár celoročně) - ovšem chtít po nich, aby mi to tahali letadlem, až pojedou domů, to nemůžu. Na  druhou stranu nevím, jak by se tvářili, kdybych si přes ně objednal LEGO  ;D

No, nekoukej nalevo napravo, a pokud Ti někdo z nich něco pošle, neváhej.
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: TomKQT kdy 21.09.2007, 22:07:19
Takže dalo by se říct, že nejjistější rada je uvést malou cenu zásilky, což ale zase představuje velké riziko pro mě v případě ztráty a porušení zákona pro Američana. Život je krutý  :)

Je aspoň výše cla nějak "předvídatelná"? Můžou tam dát max. pár stovek nebo klidně i tisíce?
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: ***Banana.com kdy 21.09.2007, 22:10:02
Citace od: TomKQT kdy 21.09.2007, 22:07:19
Takže dalo by se říct, že nejjistější rada je uvést malou cenu zásilky, což ale zase představuje velké riziko pro mě v případě ztráty a porušení zákona pro Američana. Život je krutý  :)

Je aspoň výše cla nějak "předvídatelná"? Můžou tam dát max. pár stovek nebo klidně i tisíce?

V ČR se mi nestalo, že by mi to doclili, narozdíl od SRN, kde jsem kromě Mwst. platil asi 7% clo. V ČR to maximálně dodaní DPH, ale clo mi neúčtovali ani u balíku s udanou cenou 400 USD...
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Darth kdy 21.09.2007, 22:29:23
Mě naúčtovali 19% DPH a 6% clo. Šlo to tehdy přes nějakou přepravní firmu (tuším FedEx), ještě mi volali z Prahy z pobočky ohledně proclení, jestli si to přijedu proclít, nebo jestli to mají udělat oni. Vzhledem k tomu, že to mám 300km, jsem je požádal o vyřízení formalit, naúčtovali si ještě asi 3% za zprostředkování - jednalo se o zásilku cca 18000 Kč. Ale tehdy se nejednalo o Lego, ale o repliky zbraní - fantasy meče (z www.weaponsmaster.com). Takže asi i vyměření cla je podobně jako vyměření DPH podle toho jak se celník vyspal.
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Darth kdy 21.09.2007, 22:32:39
Citace od: TomKQT kdy 21.09.2007, 22:07:19
Takže dalo by se říct, že nejjistější rada je uvést malou cenu zásilky, což ale zase představuje velké riziko pro mě v případě ztráty a porušení zákona pro Američana. Život je krutý  :)

Američan to může poslat jako Gift, tzn. nenapsat tam vůbec hodnotu, ovšem je to pak na tvoje riziko, pokud se to ztratí (a navíc, jak už jsem psal, celníci si prostě tu cenu někdy odhadnou). Navíc někteří mamlasi to sice označí jako Gift (když je požádáš), ale dovnitř hodí vytisknutou objednávku z e-baye i s cenou, kterou jsi ve skutečnosti platil  :o
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: ***Banana.com kdy 21.09.2007, 22:47:19
Citace od: Darth kdy 21.09.2007, 22:32:39
Navíc někteří mamlasi to sice označí jako Gift (když je požádáš), ale dovnitř hodí vytisknutou objednávku z e-baye i s cenou, kterou jsi ve skutečnosti platil  :o


Tak tak..celníci v Passau, kam mi omylem Amík poslal balík místo do ČR, také nebrali zřetel na krásně zfalšované výpisy z Paypalu a Ebaye s třetinovou cenou (které v SRN musí být přiloženy), a clo vyměřili z hodnoty, na kterou byl balík pojištěn (reálně zaplacené). Sice jsem se je snažil přesvědčit, že jsem to koupil levně a nechal pojistit na sběratelskou hodnotu, ale německý Zollamt bohužel není český banánistán.... :'(
Z toho vyplývá poučení z krizového vývoje - chceš-li úspěšně zlostát okrásti, musíš balík na podstatně nižší sumu pojistiti, a při ztrátě pak můžeš trpce litovati...
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: niessnet kdy 22.09.2007, 16:00:10
Krapet jsem zagooglil a našel toto: http://www.nakupvusa.cz/clo-dph
Jsou tam informace ohledně cel, osvobození od cla, DPH a podobně.
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: TomKQT kdy 22.09.2007, 19:56:20
Citace od: niessnet kdy 22.09.2007, 16:00:10
Krapet jsem zagooglil a našel toto: http://www.nakupvusa.cz/clo-dph
Jsou tam informace ohledně cel, osvobození od cla, DPH a podobně.


Hm, tohle je docela zásadní, cituji:
Od cla jsou dále osvobozeny zásilky zboží neobchodní povahy do vlastní hodnoty 45 EUR zasílané bezplatně mezi soukromými osobami.

45 € je v LEGO světě jako by plivnul  :'(
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Rewolt kdy 22.09.2007, 22:49:46
Citace od: niessnet kdy 22.09.2007, 16:00:10
Krapet jsem zagooglil a našel toto: http://www.nakupvusa.cz/clo-dph
Jsou tam informace ohledně cel, osvobození od cla, DPH a podobně.

To je docela zajímavý, taky sem přemýšlel o něčem takovým jako je http://www.zasilkovasluzba.com/services_mailbox.php že by se to mohlo hodit.
a píšou tam taky o pronájmu celého kontejneru ....tak kdo by se přidal ;D??
Název: Společný nákup 7907 Adventscalender a 7600 Belville Adventscalender
Přispěvatel: ***Banana.com kdy 29.10.2007, 02:05:30
Vzhledem k tomu, že dovoz Lego kalendářů je pro mne zcela neziskovou záležitostí, přesouvám info ze soukromé inzerce sem. Původní cena 429,- Kč již nelze dodržet (pro dřívější rezervace platí, stejně jako 459,- pro rezervace z třetí várky), nová cena 600,- Kč. K dnešnímu dni není kalendář v ČR nabízen, pokud bude zájem, mohu zorganizovat další kolo. První již je vyřízeno, další dvě jsou takto:


7907   Advents Calendar 2007 MISB   429   placeno Shi-So PŘEDÁNO 13.11.
7907   Advents Calendar 2007 MISB   429   placeno Hans ODESLÁNO 11.11.
7907   Advents Calendar 2007 MISB   429   placeno Rouseanne ODESLÁNO 9.11.
7907   Advents Calendar 2007 MISB   429   rezervace Silva
7907   Advents Calendar 2007 MISB   429   placeno McPet ODESLÁNO 5.11.
7907   Advents Calendar 2007 MISB   429   placeno Descale ODESLÁNO 5.11.
7907   Advents Calendar 2007 MISB   429   placeno Liba.Stara DORUČENO 8.11.
7907   Advents Calendar 2007 MISB   429   placeno Liba.Stara DORUČENO 8.11

Z třetí dodávky, která by měla do soboty rovněž být, vykryju tyto:

7600   Belville Calendar 2007 MISB   429   placeno J.  PŘEDÁNO 13.11.
7600   Belville Calendar 2007 MISB   429   placeno Liba.Stara  DORUČENO 8.11.
7600   Belville Calendar 2007 MISB   459   placeno Felis ODESLÁNO 5.11.
7600   Belville Calendar 2007 MISB   459   placeno Johny54 ODESLÁNO 3.11.
7907   Advents Calendar 2007 MISB   429   placeno Patrix ODESLÁNO
7907   Advents Calendar 2007 MISB   429   placeno MartinV ODESLÁNO 11.11.
7907   Advents Calendar 2007 MISB   459   placeno Johny54 ODESLÁNO 3.11.
7907   Advents Calendar 2007 MISB   429   předáno Mičánek
7907   Advents Calendar 2007 MISB   429   předáno Mičánek

V dodávce očekávané do 10.11. budou tyto sety:

7600   Belville Calendar 2007 MISB   429   placeno C. ODESLÁNO 11.11.
7600   Belville Calendar 2007 MISB   429   placeno C. ODESLÁNO 11.11.
7600   Belville Calendar 2007 MISB   429   placeno C. ODESLÁNO 11.11.
7600   Belville Calendar 2007 MISB   429   placeno C. ODESLÁNO 11.11.
7600   Belville Calendar 2007 MISB   459   rezervace Micho ODESLÁNO 20.11.
7907   Advents Calendar 2007 MISB   459   rezervace Micho ODESLÁNO 20.11
7907   Advents Calendar 2007 MISB   600   placeno Galtar DORUČENO 8.11.
7600   Belville Calendar 2007 MISB   600
7600   Belville Calendar 2007 MISB   600
   
Název: Společný nákup 7907 Adventscalender a 7600 Belville Adventscalender - info
Přispěvatel: ***Banana.com kdy 03.11.2007, 13:01:07
Dnes jsem přivezl další várku kalendářů, o příspěvek níže info o datech rozeslání, která přidávám tak, jak kalendáře odesílám. Zbytek Belville kalendářů je na cestě a budou příští týden. Vzhledem k neustálému růstu cen kalendářů další případné rezervace za cenu 600,- Kč / ks.
Název: Společný nákup 7907 Adventscalender a 7600 Belville Adventscalender - info 2
Přispěvatel: ***Banana.com kdy 11.11.2007, 18:12:09
Včera jsem přivezl další várku, aktualizovány údaje o rozesílání.
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: TomB kdy 29.03.2008, 10:37:17
Citace od: Jindroush kdy 02.02.2005, 15:32:49
Přes Ebay jsem nakupoval, nikoli zatím LEGO, ale je to stejný. LEGO 'špecifiká' proberu jindy, ale ty by neměly být závislé na zemi.

1) Je třeba se zaregistrovat na Ebay. Pokud umíš víc anglicky než německy, doporučuji Ebay.com, účet je platný na všech Ebay na světě.


me se tam nejde zaregistrovat :'( :'( :'(
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Skyder kdy 29.03.2008, 11:08:48

Ako to? nieco ti to vypisuje alebo aky je problem?
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Colonel32 kdy 29.03.2008, 11:39:58
Citace od: TomB kdy 29.03.2008, 10:37:17
Citace od: Jindroush kdy 02.02.2005, 15:32:49
Přes Ebay jsem nakupoval, nikoli zatím LEGO, ale je to stejný. LEGO 'špecifiká' proberu jindy, ale ty by neměly být závislé na zemi.

1) Je třeba se zaregistrovat na Ebay. Pokud umíš víc anglicky než německy, doporučuji Ebay.com, účet je platný na všech Ebay na světě.


me se tam nejde zaregistrovat :'( :'( :'(

SORRY, ale tohle uz je jak ty vtipy z helplinky, ve stylu "jaky mate pocitac?" "sedy"
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Barby kdy 18.04.2008, 21:05:31
Chtěla bych se zeptat ohledně dovozu Lega z USA. Píšete o povinnosti cla a DPH. Clo je 4,7 % , to jsem už zjišťovala. Ale pokud nejste plátci DPH, tak ho platit nemusíte (na Finančním úřadě mi podali takovouto informaci) až do obratu 1.000.000,- Kč za posledních 12 kalendářních měsíců. Tak nechápu, kde berete těch 22, resp. dnes 19%.
Díky za odpovědi.
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: ***Banana.com kdy 18.04.2008, 21:10:33
Citace od: Barby kdy 18.04.2008, 21:05:31
Chtěla bych se zeptat ohledně dovozu Lega z USA. Píšete o povinnosti cla a DPH. Clo je 4,7 % , to jsem už zjišťovala. Ale pokud nejste plátci DPH, tak ho platit nemusíte (na Finančním úřadě mi podali takovouto informaci) až do obratu 1.000.000,- Kč za posledních 12 kalendářních měsíců. Tak nechápu, kde berete těch 22, resp. dnes 19%.
Díky za odpovědi.

Podle mého v tomhle Bordelsrátě každý celní odbor měří jinak. Já v JČ neplatím DPH téměř nikdy, z více než 100 balíků z USA za poslední dva roky jsem platil DPH snad dvakrát třikrát, a clo nikdy. Oproti tomu někteří kostkaři bydlící v jiných krajích DPH platí snad vždy.
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: otaznik kdy 18.04.2008, 21:13:10
Citace od: Barby kdy 18.04.2008, 21:05:31
Chtěla bych se zeptat ohledně dovozu Lega z USA. Píšete o povinnosti cla a DPH. Clo je 4,7 % , to jsem už zjišťovala. Ale pokud nejste plátci DPH, tak ho platit nemusíte (na Finančním úřadě mi podali takovouto informaci) až do obratu 1.000.000,- Kč za posledních 12 kalendářních měsíců. Tak nechápu, kde berete těch 22, resp. dnes 19%.
Díky za odpovědi.
Tady spojuješ 2 různý věci - dovoz zboží ze zahraničí a podnikání. Pokud dovezeš zboží, které se musí clít, tak ti k tomu přihodí DPH.
To, že máš firmu, která neudělá obrat více než 1M za rok a tak není plátcem DPH, je věc úplně jiná.

BTW: DPH 22% už není fakt dlouho.
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: otaznik kdy 18.04.2008, 21:14:36
Citace od: banana.com kdy 18.04.2008, 21:10:33
Podle mého v tomhle Bordelsrátě každý celní odbor měří jinak. Já v JČ neplatím DPH téměř nikdy, z více než 100 balíků z USA za poslední dva roky jsem platil DPH snad dvakrát třikrát, a clo nikdy. Oproti tomu někteří kostkaři bydlící v jiných krajích DPH platí snad vždy.

Také záleží, jakou dopravou balík přijde. Pokud kurýrem (Fedex apod.) tak se platí clo i DPH poměrně pravidelně. Přes ČP je to v tomto případě lepší.
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Cavelon kdy 18.04.2008, 22:12:27
Citace od: Barby kdy 18.04.2008, 21:05:31
Ale pokud nejste plátci DPH, tak ho platit nemusíte (na Finančním úřadě mi podali takovouto informaci) až do obratu 1.000.000,- Kč za posledních 12 kalendářních měsíců. Tak nechápu, kde berete těch 22, resp. dnes 19%.

Platca/neplatca - to snáď platí pre podnikateľov, ktorí sú zaregistrovaní na živnostenskom úrade a majú svoje IČO. Ale keď dovážaš tovar zvonku EÚ poštou ako súkromná osoba, tak platí limit 22, resp. 45 EUR na zásielku. To sú proste colné predpisy EÚ.
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Peetrs kdy 18.04.2008, 22:22:07
Citace od: banana.com kdy 18.04.2008, 21:10:33
Podle mého v tomhle Bordelsrátě každý celní odbor měří jinak. Já v JČ neplatím DPH téměř nikdy, z více než 100 balíků z USA za poslední dva roky jsem platil DPH snad dvakrát třikrát, a clo nikdy. Oproti tomu někteří kostkaři bydlící v jiných krajích DPH platí snad vždy.

Dovozní clo se u hraček dovážených z USA neplatí! Zjišťoval jsem si to na celnici, ohledně dovozu jiného zboží, ne lega. V celních dokladech, ovšem musí být jasně uvedeno, že jde o hračky a ne např. o modelářské potřeby, protože u nich se již clo platí.

S DPH je situace složitější. To by se mělo platit v ČR, ale prodejce by ho účtovat neměl (pokud je plátcem DPH v USA). Případně lze zpětně žádat o jeho vrácení, což je docela složité. V podstatě jde o to jak tu danou zásilku posoudí, někdo kdo sedí na celnici. Dostal jsem, ovšem radu, že se do papírů má uvést, že jde o dárek, případně o obchodní vzorek.  ;)
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Colonel32 kdy 18.04.2008, 22:31:20
Citace od: Peetrs kdy 18.04.2008, 22:22:07
Dostal jsem, ovšem radu, že se do papírů má uvést, že jde o dárek, případně o obchodní vzorek.  ;)

Coz bohuzel nektere obchody striktne odmitaji...
Název: Re: Kde sehnat toto?
Přispěvatel: Barby kdy 18.04.2008, 23:13:44
Citace od: banana.com kdy 13.05.2007, 21:57:17
Nevíte někdo, kde se dá sehnat toto (http://www.brickset.com/detail.aspx?Set=851877-1)?

Určitě na www.lego.com v shopu.
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Barby kdy 18.04.2008, 23:44:31
Citace od: otaznik kdy 18.04.2008, 21:13:10
Citace od: Barby kdy 18.04.2008, 21:05:31
Chtěla bych se zeptat ohledně dovozu Lega z USA. Píšete o povinnosti cla a DPH. Clo je 4,7 % , to jsem už zjišťovala. Ale pokud nejste plátci DPH, tak ho platit nemusíte (na Finančním úřadě mi podali takovouto informaci) až do obratu 1.000.000,- Kč za posledních 12 kalendářních měsíců. Tak nechápu, kde berete těch 22, resp. dnes 19%.
Díky za odpovědi.
Tady spojuješ 2 různý věci - dovoz zboží ze zahraničí a podnikání. Pokud dovezeš zboží, které se musí clít, tak ti k tomu přihodí DPH.
To, že máš firmu, která neudělá obrat více než 1M za rok a tak není plátcem DPH, je věc úplně jiná.

BTW: DPH 22% už není fakt dlouho.

Řekla bych, že nemáte celkem pravdu, protože:
1) Clo z USA:
Nejprve uvedu zatřídění Lega dle Taric kódu (Celní zpráva: www.cs.mfcr.cz/cmsgrc ; a přímo vyhledávání TARICu: http://ec.europa.eu/taxation_customs/dds/cgi-bin/tarchap?Lang=CS ):
Třída XX (Různé výrobky) -  Kapitola 95 (Hračky,...) - 9503 00 35 (Ostatní sady stavebnic a stavební hračky) - 9503 00 35 (Z plastů).
Pro dovoz z USA pro podnikatelské účely platí 4,7%, pro soukromé účely myslím 3,5%.
2) Když nakoupím zboží včetně DPH, celnice to už neřeší a řeší to až daňové přiznání na FÚ (odtud informace pro dovoz z USA: obrat nad 1M) - myšleno pro podnikání, ale i pro soukromé účely DPH nedává smysl. Prostudujte zákon o DPH!
3) Dovoz z EU: clo se neplatí. Ale DPH musíte odvést jakmile honota nakoupeného zboží bez DPH přesáhne cca 326.000,- Kč. - Též v zákonu o DPH.
   
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Barby kdy 18.04.2008, 23:47:34
Citace od: Peetrs kdy 18.04.2008, 22:22:07
Citace od: banana.com kdy 18.04.2008, 21:10:33
Podle mého v tomhle Bordelsrátě každý celní odbor měří jinak. Já v JČ neplatím DPH téměř nikdy, z více než 100 balíků z USA za poslední dva roky jsem platil DPH snad dvakrát třikrát, a clo nikdy. Oproti tomu někteří kostkaři bydlící v jiných krajích DPH platí snad vždy.

Dovozní clo se u hraček dovážených z USA neplatí! Zjišťoval jsem si to na celnici, ohledně dovozu jiného zboží, ne lega. V celních dokladech, ovšem musí být jasně uvedeno, že jde o hračky a ne např. o modelářské potřeby, protože u nich se již clo platí.

S DPH je situace složitější. To by se mělo platit v ČR, ale prodejce by ho účtovat neměl (pokud je plátcem DPH v USA). Případně lze zpětně žádat o jeho vrácení, což je docela složité. V podstatě jde o to jak tu danou zásilku posoudí, někdo kdo sedí na celnici. Dostal jsem, ovšem radu, že se do papírů má uvést, že jde o dárek, případně o obchodní vzorek.  ;)

Toto je opravdu blbost - viz příspěvek výše.
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Jindroush kdy 18.04.2008, 23:50:09
Když se obecně přijímané a několikrát ověřené informace rozcházejí s tím, co tu prezentuješ, asi by bylo lepší to oargumentovat lépe, než prudit odkazem na megalomanskej zákon o DPH.

Jako fyzická osoba zaplatíš DPH, i kdyby ses na hlavu stavěla.

V USA nic jako DPH neexistuje, sales tax funguje jinak, nemá tudíž smysl o ní hovořit. Hovořit o ní bude celnice, která ti české DPH vyměří.

Clo na hračky je, ale celníci ho nějak libovolně nevyměřujou - zato DPH vyměří rádi.
Název: Re: Kde sehnat toto?
Přispěvatel: ***Banana.com kdy 19.04.2008, 08:38:31
Citace od: Barby kdy 18.04.2008, 23:13:44
Citace od: banana.com kdy 13.05.2007, 21:57:17
Nevíte někdo, kde se dá sehnat toto (http://www.brickset.com/detail.aspx?Set=851877-1)?

Určitě na www.lego.com v shopu.

Bylo by dobré si přečíst i datum mého příspěvku, v té době totiž výrobek v Lego shopu nebyl  ;) 8)
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: ***Banana.com kdy 19.04.2008, 08:39:48
Citace od: Colonel32 kdy 18.04.2008, 22:31:20
Citace od: Peetrs kdy 18.04.2008, 22:22:07
Dostal jsem, ovšem radu, že se do papírů má uvést, že jde o dárek, případně o obchodní vzorek.  ;)

Coz bohuzel nektere obchody striktne odmitaji...

Je to v rozporu s americkým právem a některé BL shopy dokonce přímo ve Splash Page či Store Policies uvádí citaci příslušného paragrafu.. :'(
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: otaznik kdy 19.04.2008, 09:53:20
Citace od: Barby kdy 18.04.2008, 23:44:31

Řekla bych, že nemáte celkem pravdu, protože:
1) Clo z USA:
Nejprve uvedu zatřídění Lega dle Taric kódu (Celní zpráva: www.cs.mfcr.cz/cmsgrc ; a přímo vyhledávání TARICu: http://ec.europa.eu/taxation_customs/dds/cgi-bin/tarchap?Lang=CS ):
Třída XX (Různé výrobky) -  Kapitola 95 (Hračky,...) - 9503 00 35 (Ostatní sady stavebnic a stavební hračky) - 9503 00 35 (Z plastů).
Pro dovoz z USA pro podnikatelské účely platí 4,7%, pro soukromé účely myslím 3,5%.
2) Když nakoupím zboží včetně DPH, celnice to už neřeší a řeší to až daňové přiznání na FÚ (odtud informace pro dovoz z USA: obrat nad 1M) - myšleno pro podnikání, ale i pro soukromé účely DPH nedává smysl. Prostudujte zákon o DPH!
3) Dovoz z EU: clo se neplatí. Ale DPH musíte odvést jakmile honota nakoupeného zboží bez DPH přesáhne cca 326.000,- Kč. - Též v zákonu o DPH.
   

Znovu spojuješ 2 různý věci, dovoz za účelem prodeje a dovoz pro soukromou potřebu.
Pokud nevěříš tomu, co tu píšeme (a máme ověřeno praxí), něco si z USA objednej a uvidíš sama.
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Peetrs kdy 19.04.2008, 09:56:25
Citace od: Barby kdy 18.04.2008, 23:47:34
Citace od: Peetrs kdy 18.04.2008, 22:22:07
Citace od: banana.com kdy 18.04.2008, 21:10:33
Podle mého v tomhle Bordelsrátě každý celní odbor měří jinak. Já v JČ neplatím DPH téměř nikdy, z více než 100 balíků z USA za poslední dva roky jsem platil DPH snad dvakrát třikrát, a clo nikdy. Oproti tomu někteří kostkaři bydlící v jiných krajích DPH platí snad vždy.

Dovozní clo se u hraček dovážených z USA neplatí! Zjišťoval jsem si to na celnici, ohledně dovozu jiného zboží, ne lega. V celních dokladech, ovšem musí být jasně uvedeno, že jde o hračky a ne např. o modelářské potřeby, protože u nich se již clo platí.

S DPH je situace složitější. To by se mělo platit v ČR, ale prodejce by ho účtovat neměl (pokud je plátcem DPH v USA). Případně lze zpětně žádat o jeho vrácení, což je docela složité. V podstatě jde o to jak tu danou zásilku posoudí, někdo kdo sedí na celnici. Dostal jsem, ovšem radu, že se do papírů má uvést, že jde o dárek, případně o obchodní vzorek.  ;)

Toto je opravdu blbost - viz příspěvek výše.

Zveřejňuji zde informace, které mi osobně poskytli pracovníci celního úřadu v Benešově! Po pravdě věřím spíše jim, ale ať se každý zařídí podle svého uvážení.  8)  >:D
Název: Re: Kde sehnat toto?
Přispěvatel: Barby kdy 19.04.2008, 19:38:37
Citace od: banana.com kdy 19.04.2008, 08:38:31
Citace od: Barby kdy 18.04.2008, 23:13:44
Citace od: banana.com kdy 13.05.2007, 21:57:17
Nevíte někdo, kde se dá sehnat toto (http://www.brickset.com/detail.aspx?Set=851877-1)?

Určitě na www.lego.com v shopu.

Bylo by dobré si přečíst i datum mého příspěvku, v té době totiž výrobek v Lego shopu nebyl  ;) 8)

Na http://search2.lego.com/exec/?q=+851877&pt=&lang=2057&cc=US&u=  je stále v prodeji za 24,99 USD.
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Barby kdy 19.04.2008, 19:46:52
Citace od: Peetrs kdy 18.04.2008, 22:22:07
Citace od: banana.com kdy 18.04.2008, 21:10:33
Podle mého v tomhle Bordelsrátě každý celní odbor měří jinak. Já v JČ neplatím DPH téměř nikdy, z více než 100 balíků z USA za poslední dva roky jsem platil DPH snad dvakrát třikrát, a clo nikdy. Oproti tomu někteří kostkaři bydlící v jiných krajích DPH platí snad vždy.

Dovozní clo se u hraček dovážených z USA neplatí! Zjišťoval jsem si to na celnici, ohledně dovozu jiného zboží, ne lega. V celních dokladech, ovšem musí být jasně uvedeno, že jde o hračky a ne např. o modelářské potřeby, protože u nich se již clo platí.

S DPH je situace složitější. To by se mělo platit v ČR, ale prodejce by ho účtovat neměl (pokud je plátcem DPH v USA). Případně lze zpětně žádat o jeho vrácení, což je docela složité. V podstatě jde o to jak tu danou zásilku posoudí, někdo kdo sedí na celnici. Dostal jsem, ovšem radu, že se do papírů má uvést, že jde o dárek, případně o obchodní vzorek.  ;)

K tomu bych dodala jen toto:
Od letošního března (2008), začaly platit nové předpisy a nadále se již nedá vyhnout placení cla ani nápisem na balíku, že se jedná o dárek.
Tak pozor ;)
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Barby kdy 19.04.2008, 19:51:59
Citace od: Peetrs kdy 19.04.2008, 09:56:25
Citace od: Barby kdy 18.04.2008, 23:47:34
Citace od: Peetrs kdy 18.04.2008, 22:22:07
Citace od: banana.com kdy 18.04.2008, 21:10:33
Podle mého v tomhle Bordelsrátě každý celní odbor měří jinak. Já v JČ neplatím DPH téměř nikdy, z více než 100 balíků z USA za poslední dva roky jsem platil DPH snad dvakrát třikrát, a clo nikdy. Oproti tomu někteří kostkaři bydlící v jiných krajích DPH platí snad vždy.

Dovozní clo se u hraček dovážených z USA neplatí! Zjišťoval jsem si to na celnici, ohledně dovozu jiného zboží, ne lega. V celních dokladech, ovšem musí být jasně uvedeno, že jde o hračky a ne např. o modelářské potřeby, protože u nich se již clo platí.

S DPH je situace složitější. To by se mělo platit v ČR, ale prodejce by ho účtovat neměl (pokud je plátcem DPH v USA). Případně lze zpětně žádat o jeho vrácení, což je docela složité. V podstatě jde o to jak tu danou zásilku posoudí, někdo kdo sedí na celnici. Dostal jsem, ovšem radu, že se do papírů má uvést, že jde o dárek, případně o obchodní vzorek.  ;)

Toto je opravdu blbost - viz příspěvek výše.

Zveřejňuji zde informace, které mi osobně poskytli pracovníci celního úřadu v Benešově! Po pravdě věřím spíše jim, ale ať se každý zařídí podle svého uvážení.  8)  >:D

K tomu musím upřesnit ještě toto. Ono totiž záleží na tom, z jakého materiálu ty hračka jsou. Obecně platí, že pokud jsou ty hračky z plastů tak tam clo je. Pokud jsou ze dřeva či jiných materiálů, tak už tam clo není. Takže Ti v Benešově neřekli úplně všechno.  :(
Název: Re: Kde sehnat toto?
Přispěvatel: Barby kdy 19.04.2008, 19:53:52
Citace od: Barby kdy 18.04.2008, 23:13:44
Citace od: banana.com kdy 13.05.2007, 21:57:17
Nevíte někdo, kde se dá sehnat toto (http://www.brickset.com/detail.aspx?Set=851877-1)?

Určitě na www.lego.com v shopu.

Promiň, teď sem se dívala na to datum...
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Honza D. kdy 19.04.2008, 20:23:25
Citace od: Barby kdy 18.04.2008, 23:44:31
2) Když nakoupím zboží včetně DPH, celnice to už neřeší a řeší to až daňové přiznání na FÚ (odtud informace pro dovoz z USA: obrat nad 1M) - myšleno pro podnikání, ale i pro soukromé účely DPH nedává smysl. Prostudujte zákon o DPH!

Tak takhle to skutečně nefunguje :-). Nakupuji lego v USA jak pro podnikání tak pro soukromé účely a celnímu úřadu je to naprosto jedno. Jakmile balík překročí určitou hodnotu, napaří mi clo i DPH. Tiše závidím Kanálovi, jestli platí jen občas... Asi bys měla vždy napsat, co máš ověřeno v praxi a co jsi jen nastudovala v zákonu o DPH.

Citace od: Barby kdy 19.04.2008, 19:46:52
Od letošního března (2008), začaly platit nové předpisy a nadále se již nedá vyhnout placení cla ani nápisem na balíku, že se jedná o dárek.
Tak pozor ;)

Tohle je zajímavá informace, protože skutečně zhruba od té doby co balík to clo a DPH. Myslel jsem, že je to tím, že "dárkový balík" je omezený třikrát na jednu adresu ročně (dočetl jsem se na stránkách US pošty, neručím za to). Mohly to tedy spíš způsobit nové předpisy.

Taky bych chtěl připomenout, že celnice všechny sazby vyměřuje z ceny balíku + poštovného, takže člověk zaplatí víc než jen 19% + 4.7% z ceny balíku...
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: ***Banana.com kdy 19.04.2008, 20:34:07
No clo jsem skutečně ještě NIKDY  :o neplatil, u ani jednoho z více než stovky balíků z USA. DPH jsem platil asi třikrát. Co mám vysledováno z praxe, tak to souvisí :

a) s hodnotou balíku
- od určité výše je vyšší pravděpodobnost placení DPH, těch pár balíků, kde jsem DPH platil, mělo udanou cenu zcela jistě přes 200 USD

b) se způsobem odeslání
- First Class jsem neplatil nikdy
- Priority Airmail International - platil jsem tuším jednou
- Express Mail International - použil jsem dvakrát, platil jsem vždy
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Honza D. kdy 19.04.2008, 20:48:53
Dřív byla vyšší pravděpodobnost cla u dražších balíků, teď už je to vždy.
Většinou posílám Priority Airmail, možná bych se měl zamyslet :-).

Hele, kdybych si to nechal posílat na tvojí adresu, abych nemusel platit takovou pálku, že ty bys mi vždycky něco lega z balíku znárodnil, že jo?  ;) Vidí tě celé fórum, styď se!  ;)
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Barby kdy 19.04.2008, 22:20:25
Citace od: banana.com kdy 19.04.2008, 20:34:07
No clo jsem skutečně ještě NIKDY  :o neplatil, u ani jednoho z více než stovky balíků z USA. DPH jsem platil asi třikrát. Co mám vysledováno z praxe, tak to souvisí :

a) s hodnotou balíku
- od určité výše je vyšší pravděpodobnost placení DPH, těch pár balíků, kde jsem DPH platil, mělo udanou cenu zcela jistě přes 200 USD

b) se způsobem odeslání
- First Class jsem neplatil nikdy
- Priority Airmail International - platil jsem tuším jednou
- Express Mail International - použil jsem dvakrát, platil jsem vždy

A do jaké hmotnosti se dá využívat First Class?
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Cavelon kdy 20.04.2008, 09:33:59
Citace od: Barby kdy 19.04.2008, 22:20:25
A do jaké hmotnosti se dá využívat First Class?

http://pe.usps.gov/text/imm/immc2_020.htm: The weight limit is 4 pounds.
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Colonel32 kdy 22.04.2008, 17:07:20
btw: Ceska Posta nestiha tridit baliky z USA

http://ekonomika.idnes.cz/baliky-z-americkych-obchodu-zaplavily-cesko-posta-nestiha-pnk-/ekonomika.asp?c=A080422_155259_ekonomika_maf
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí - Kanada
Přispěvatel: drSEBY kdy 16.05.2008, 23:55:56
Informace o zásilce:

    * Zásilka podána dne 12.03.2008.
    * Zásilka dne 18.03.2008 odeslána do České republiky.
    * Zásilka dne 14.05.2008 převzata vyměňovací poštou 22000 - pošta Praha 120.
    * Zásilka v průběhu celního odbavení.
    * Zásilka přepravována k dodací poště.
    * Zásilka připravena dne 15.05.2008 na dodací poště 39701 - Písek 1 k doručení.
    * Zásilka doručována dne 15.05.2008 poštou 39701 - Písek 1.
    * Po neúspěšném pokusu o doručení zásilka dne 15.05.2008 uložena na poště 39701 - Písek 1 - adresát nezastižen.
    * Zásilka doručena dne 15.05.2008 poštou 39701 - Písek 1.

vše je ZDE  (http://www.cpost.cz/jetspeed/portal/media-type/html/user/anon/page/default.psml/js_pane/sluzbyonline,sledovanibaliku?tntId=CC084467642CA)

Info pro netrpělivé - raději se do toho nepouštějte :-)
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí - Kanada
Přispěvatel: ***Banana.com kdy 17.05.2008, 00:02:39
Citace od: drSEBY kdy 16.05.2008, 23:55:56
Informace o zásilce:

    * Zásilka podána dne 12.03.2008.
    * Zásilka dne 18.03.2008 odeslána do České republiky.
    * Zásilka dne 14.05.2008 převzata vyměňovací poštou 22000 - pošta Praha 120.
    * Zásilka v průběhu celního odbavení.
    * Zásilka přepravována k dodací poště.
    * Zásilka připravena dne 15.05.2008 na dodací poště 39701 - Písek 1 k doručení.
    * Zásilka doručována dne 15.05.2008 poštou 39701 - Písek 1.
    * Po neúspěšném pokusu o doručení zásilka dne 15.05.2008 uložena na poště 39701 - Písek 1 - adresát nezastižen.
    * Zásilka doručena dne 15.05.2008 poštou 39701 - Písek 1.

vše je ZDE  (http://www.cpost.cz/jetspeed/portal/media-type/html/user/anon/page/default.psml/js_pane/sluzbyonline,sledovanibaliku?tntId=CC084467642CA)

Info pro netrpělivé - raději se do toho nepouštějte :-)

Když to necháš poslat lodí, tak se nediv... ::). Z Kanady jsem bral několikrát, a vždy jsem to měl do 10 dnů doma i s proclením..Jediný důvod, proč odtud neberu, je nechutně drahé poštovné.. :P
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí - Kanada
Přispěvatel: drSEBY kdy 17.05.2008, 00:16:34
- nebral bych odtud - kdyby to nebyla 6071 :)
kde je poznamka, ze to slo lodi ?? :)
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí - Kanada
Přispěvatel: ***Banana.com kdy 17.05.2008, 06:14:40
Citace od: drSEBY kdy 17.05.2008, 00:16:34
- nebral bych odtud - kdyby to nebyla 6071 :)
kde je poznamka, ze to slo lodi ?? :)

Ta poznámka tam být nemusí, pokud to 18.3. odešlo z Kanady a 14.5. dorazilo na poštu Praha 120, pak to jinak jít nemohlo. Neumím si představit letadlo, které by z Kanady letělo dva měsíce. Loď pluje cca.4-6 týdnů., k tomu dva tři dny vykládka, tři dny cesta kamionem z přístavu do Prahy.... Ze specifikací toho poštovního výpisu vyplývá, že na vině nejsou celníci, kde by se to dalo očekávat, ale čistě doba cesty z Kanady do ČR.
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: otaznik kdy 17.05.2008, 10:08:19
Z Kanady mi šla zásilka cca 4 týdny - letecky.
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: matny kdy 30.05.2008, 08:54:45
Na Brickshelf (http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?f=321027) je zverejnené photo setu 6030, ktoré má súvislosť s mojim nedávnym nákupom na Ebay USA aj s príslušnym textom, ktorý nepoteší, pretože znie ako varovanie. Predávajúca mala zrejme potrebu si vykompenzovať svoj hnev nad stratou, pretože zásielku nepoistila - mna osobne táto strata mrzí možno viac ako predávajúcu, set som vydražil za solídnu cenu a okrem iného je to prvá zásielka z USA čo sa mi stratila z celkového objemu cca 800 balíkov.  ::)  :'(
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Cavelon kdy 30.05.2008, 10:47:58
"set which disappeared in Slovakian mail system"
By ma zaujímalo, odkiaľ si je istá, že to zašantročila práve naša pošta? ???
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: MasterWindu kdy 30.05.2008, 11:22:42
Citace od: Cavelon kdy 30.05.2008, 10:47:58
"set which disappeared in Slovakian mail system"
By ma zaujímalo, odkiaľ si je istá, že to zašantročila práve naša pošta? ???
Presne tak. Snáď si tú fotku pozre minimum ľudí, aby nebol niekto z našej strany hranice znevýhodnený  :-\  Vždy je chyba v odosielatelovi, ktorý nepošle poistený balík. Ozaj je to jej vina.
6030 R.I.P.  :'(
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: betakaroten kdy 01.06.2008, 17:02:23
Citace od: matny kdy 30.05.2008, 08:54:45
Na Brickshelf (http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?f=321027) je zverejnené photo setu 6030, ktoré má súvislosť s mojim nedávnym nákupom na Ebay USA aj s príslušnym textom, ktorý nepoteší, pretože znie ako varovanie. Predávajúca mala zrejme potrebu si vykompenzovať svoj hnev nad stratou, pretože zásielku nepoistila - mna osobne táto strata mrzí možno viac ako predávajúcu, set som vydražil za solídnu cenu a okrem iného je to prvá zásielka z USA čo sa mi stratila z celkového objemu cca 800 balíkov.  ::)  :'(
Pfuj... http://news.lugnet.com/castle/?n=21672
Ona snad předpokládá, žes to dostal, zapřel a chceš prodat dál >:(
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Skyder kdy 01.06.2008, 17:06:42
Citace od: betakaroten kdy 01.06.2008, 17:02:23
Citace od: matny kdy 30.05.2008, 08:54:45
Na Brickshelf (http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?f=321027) je zverejnené photo setu 6030, ktoré má súvislosť s mojim nedávnym nákupom na Ebay USA aj s príslušnym textom, ktorý nepoteší, pretože znie ako varovanie. Predávajúca mala zrejme potrebu si vykompenzovať svoj hnev nad stratou, pretože zásielku nepoistila - mna osobne táto strata mrzí možno viac ako predávajúcu, set som vydražil za solídnu cenu a okrem iného je to prvá zásielka z USA čo sa mi stratila z celkového objemu cca 800 balíkov.  ::)  :'(
Pfuj... http://news.lugnet.com/castle/?n=21672
Ona snad předpokládá, žes to dostal, zapřel a chceš prodat dál >:(
Bez urazky ale ona asi fakt nie je normalna? Ved ked je blba a nepoisti si to tak nech sa necuduje. Mne tiez posta v poslednom mesiaci stratila balik /tiez bol nepoisteny/ a odvtedy poistujem. Takze dufam ze sa pani pouci a nebude sa tvarit ako keby ju niekto okradol. Uz mi lezie na nervy.
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Colonel32 kdy 01.06.2008, 17:16:38
Spis bych to nazval ne uplne obratne napsanym patranim po setu, ktery proste NEKDE zmizel, navic je nastvana, ze ji paypal sebral penize, takze nema ani set, ani penize. (coz se tu zrovna nedavno resilo)  -  takze popsala, jak ten chybejici predmet vypada, at uz se objevi KDEKOLI
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: otaznik kdy 01.06.2008, 18:46:08
Citace od: Colonel32 kdy 01.06.2008, 17:16:38
Spis bych to nazval ne uplne obratne napsanym patranim po setu, ktery proste NEKDE zmizel, navic je nastvana, ze ji paypal sebral penize, takze nema ani set, ani penize. (coz se tu zrovna nedavno resilo)  -  takze popsala, jak ten chybejici predmet vypada, at uz se objevi KDEKOLI

Nicméně uvádět tak údaje o kupujícím, to už je trošku moc...
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: M@P kdy 03.07.2008, 21:14:47
Omlouvám se, že jsem nestudoval diskuzi zpět a možná je můj dotaz naivní, ale existuje v Evropě (nejlépe v Británii) internetový obchod s legem, který zasílá i do ČR a je u něj možná platba kartou?
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Colonel32 kdy 03.07.2008, 23:36:24
Amazon?
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Jindroush kdy 04.07.2008, 00:09:44
Amazon hračky určitě nikdy neposílal. Jen gultůru.
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Colonel32 kdy 04.07.2008, 00:24:21
Citace od: Jindroush kdy 04.07.2008, 00:09:44
Amazon hračky určitě nikdy neposílal.

Citace od: Jindroush (Amazon Policies) - ICQ kdy 04.07.2008, 00:09:44
  0:22:59: Additionally, some consumer electronics, health and personal care, home and garden, jewelry, pet supplies, shoes, software, sporting goods, tools, video games, and watches can be shipped to the following countries:

      Australia, Austria, Canada, Chile, Denmark, Finland, France, Germany, Hong Kong, Ireland, Italy, Japan, Mexico, Netherlands, New Zealand, Norway, Portugal, Saudi Arabia, Singapore, Spain, Sweden, Switzerland, Taiwan, Thailand, United Arab Emirates, United Kingdom

Ok, vedel jsem, ze telefony jinam nez do USA neprodavaj, ale tohle uz ne.
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: primaholka01 kdy 21.09.2008, 15:00:26
čauky lidi,
nevím jestli se to hodí zrovna sem,tak snad mi to prominete   :-* chtěla sem se zeptat,jestli máte někdo zkušenosti s http://www.amazon.com jak tam nakupovat,jestli se vůbec dá nakupovat atd. díky za odpověď  ;)
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: otaznik kdy 23.09.2008, 16:19:21
Nové limity pro dovoz zboží ze zemí mimo evropskou unii, to by se mohlo hodit.

http://ekonomika.idnes.cz/dovezene-zbozi-do-430-eur-by-se-nemuselo-danit-fmc-/ekonomika.asp?c=A080923_132133_ekonomika_fih
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Colonel32 kdy 23.09.2008, 16:26:53
tak to by se opravdu byvalo hodilo...  :P
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: otaznik kdy 23.09.2008, 19:43:04
Citace od: Colonel32 kdy 23.09.2008, 16:26:53
tak to by se opravdu byvalo hodilo...  :P
Holt jsi jel moc brzy.  ;D
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Colonel32 kdy 29.10.2008, 10:37:21
Citace od: davda54 kdy 29.10.2008, 09:51:01
nevím jestli to tu už bylo řečeno, ale jde nakoupit na bricklinku i tak že se pošlou peníze dopuručeně a jestli ano kde se má "kliknout" ???

Technicky to mozne je, ale bricklink s takovou moznosti nepocita - je tedy nezbytne, abys se s prodejcem, u ktereho planujes nakupovat, predem dohodl, ze mu penize posles doporucenym dopisem (a pak uz je defacto jedno, co zakliknes)
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Anatyt kdy 23.11.2008, 21:39:22
Ked si objednam LEGO z USA a zachyti mi ho colnica, kolko im musim zaplatit clo? 19% ceny? A ked to bude deklarovane ako dar?
Dik.

Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Anatyt kdy 23.11.2008, 22:10:34
Jasne, DPH som mal na mysli. No smutne. Dufam, ze aj na Slovensku to je "len" to DPH a nic viac. Ale je to zdieranie.
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: drSEBY kdy 23.11.2008, 22:42:44
minulý týden jsem byl na celnici v Praze 5 - plzeňská ulice - hrozný barák  >:D

ale podali mi info, že od 1.12 se zvýší limit pro platbu DPH (doplatek daně) (a to do limitu 150 euro) co bude přes se musí dodanit, jinak doted je limit 22 euro (i po převodu (dolar, frank...))
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Ravenhorn kdy 04.03.2009, 15:45:51
Nebude někdo teď v březnu objednávat nějaké díly z BL? Že bych se k němu přidal.
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: mike.kup kdy 06.07.2009, 00:58:56
Zdravim vsechny pritomne. Chtel bych se zeptat, jestli ma nekdo zkusenosti s shop.lego.com ? Nebo takhle: Nekde bych si chtel poridit XL a M motor a dva prepinace polarity z power function. Prave na tom shop.lego.com by tohle meli prodavat, ale oni tam maji placeni pres platebni karty (ci co) a to ja nemam a ani nevim co a jak. Pro me by bylo idealni, kdybych se tady na nekoho obratil, dopredu mu poslal penize a NEKDE by se to NEJAK koupilo a pak me poslalo. Je tady tedy nejaka dobra duse, ktera by mi s timto pomohla?
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Ondra kdy 06.07.2009, 01:11:09
Doporučuji přečíst diskuzi http://www.kostky.org/forum/index.php?topic=2040.0
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: mike.kup kdy 06.07.2009, 01:35:11
Mnohokrat dekuji. Zrovna do volne diskuze me nenapadlo se podivat.
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Zaha kdy 05.09.2009, 00:45:23
Zdravím, prosím o radu:

Kdo máte zkušenosti z posíláním lega soukr. zásilkou z USA do ČR... především mi jde o způsob přepravy a zkušenosti se stavem zásilek (loď, letadlo...) a pak hlavně CELNÍKY... Kolik lega v jaké cenové relaci je možné dovést bez cla a popř, zda někdo neví kolik je clo... moc děkuji za případné odpovědi...
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: otaznik kdy 05.09.2009, 01:27:05
Citace od: Zaha kdy 05.09.2009, 00:45:23
Zdravím, prosím o radu:

Kdo máte zkušenosti z posíláním lega soukr. zásilkou z USA do ČR... především mi jde o způsob přepravy a zkušenosti se stavem zásilek (loď, letadlo...) a pak hlavně CELNÍKY... Kolik lega v jaké cenové relaci je možné dovést bez cla a popř, zda někdo neví kolik je clo... moc děkuji za případné odpovědi...
Na všechno už tu jsou odpovědi, které se dají při troše hledání najít. Ale budiž, zkusím to (vyjímečně) sesumírovat:
- vše letecky, cena je odvislá od velikosti zásilky, malé sety mají více než přijatelné poštovné. Já preferuji USPS
- clu nepodléhají zásilky do hodnoty (včetně poštovného) 150 EUR, případné clo je 4% + 19% DPH (tedy dohromady 23%)
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Colonel32 kdy 05.09.2009, 08:10:18
Citace od: otaznik kdy 05.09.2009, 01:27:05

Na všechno už tu jsou odpovědi, které se dají při troše hledání najít. Ale budiž, zkusím to (vyjímečně) sesumírovat:
- vše letecky, cena je odvislá od velikosti zásilky, malé sety mají více než přijatelné poštovné. Já preferuji USPS
- clu nepodléhají zásilky k soukromým účelům do hodnoty (včetně poštovného) 150 EUR, případné clo je 4% + 19% DPH (tedy dohromady 23%)
- v případě, že cena zásilky překročí 150 EUR bez poštovného, je DPH vypočítáno z celé ceny, včetně poštovného!
- Clo se vybírá pouze, pokud by jeho hodnota (vybraného Cla) překročila 1000kč
- Vybrání DPH lze obejít 2 způsoby, buď uvedení nižší nebo žádné udané hodnoty (pak ale člověk nemůže zásilku pojistit na reálnou hodnotu), nebo rozdělit zásilku do více balíků (Náklady na rozdělení poštovného jsou ve valné většině případů nižší, než doplatek DPH)

Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Zaha kdy 06.09.2009, 11:05:34
děkuji za zesumírování.... :-[
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: hadato kdy 24.09.2009, 14:52:10
Na tomto fóru jsem nově a už řeším problém.
Pře nějakou dobou jsem si koupil lego technic buldozer, ve kterém jsou nové PF prvky. Jejich počet mi krátké době přestal vyhovovat a taky se mi zastesklo motorů se starším 9V systémem. Rozhodl jsem se tedy, že si propojovací kabely, světla, nový ovladač, receiver, atd. koupím z www.lego.com.
Záhy jsem ale zjistil, že se dá platit jenom přes kreditní kartu, kterou nevlastním. Rodiče jsem zkoušel přemluvit, aby to vzali na svoji, ale odmítli to.
Nebyl by někdo teda ochoten objednat to lego na sebe s tím, že by si tam přihodil, co potřebuje a já mu poslal peníze? Poštovné bych celé zaplatil.
Kdyby se někdo rozhodl, tak se ozvěte na hadato@seznam.cz nebo na icq - 468822569

Předem díky                                    Tomáš
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Woyta kdy 24.09.2009, 20:28:20
Kabely si tam chci taky objednat. Jsou ted dokonce ve sleve. Kartu pro internetove platby mam.
Akorat nevim jak to je s poplatky. Na ucet v CR to asi nepujde co?
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: otaznik kdy 24.09.2009, 20:38:35
Citace od: Woyta kdy 24.09.2009, 20:28:20
Kabely si tam chci taky objednat. Jsou ted dokonce ve sleve. Kartu pro internetove platby mam.
Akorat nevim jak to je s poplatky. Na ucet v CR to asi nepujde co?
Pokud to platíš kartou, tak je to jedno. Něco jiného je platba z účtu.
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: hadato kdy 24.09.2009, 20:43:32
Už se  mi nabídl Hardegon, že by mi to objednal a že taky něco chce objednat. Taky psal, že by to mohl hodil na fórum, že by řešil hromadný nákup.
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Woyta kdy 24.09.2009, 21:02:08
To by bylo asi nej. Par dilku by se mi hodilo.

Otaznik: Diky.
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: hadato kdy 24.09.2009, 21:12:48
Ok, tak já mu to napíšu a on ať se rozhodne. Poštovné by se mohlo ale nějak  rozumě rozpočítat. Za všechny ho fakt platit nechci.
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: SkiFi kdy 26.03.2010, 02:03:41
potreboval by som poradit:

Dohodol som si v jednom BL shope set 6989 (http://guide.lugnet.com/set/6989) Mega core magnetizer za 50 Eur ale je bez krabice inak komplet.

Vie mi niekto povedat ci je ta cena ok ked je to bez krabice a dalsia vec je idem to kupovat od cloveka ktory je tam necelych 20 dni a uskutocnil 1 predaj za ten kratky cas (uspesne).  Aky je Vas nazor? Ja sa nemozem rozhodnut ci ano alebo ne :/ je to tento shop:     http://www.bricklink.com/store.asp?p=legojaco
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: 5o kdy 26.03.2010, 12:39:33
Už to v ponuke nie je, tak neviem v akom je to stave. Predpokladám použité, rozhodnutie je vždy len na tebe. BL je dôveryhodnejší oproti eBay, ale aj to je vec názoru. Ak ti však môžem poradiť, nakupuj radšej v EU i keď ja radšej nakupujem za veľkou mlákou.
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: SkiFi kdy 26.03.2010, 12:58:40
no nema to v obchode lebo to mam v otvorenej objednavke :) mam cas do konca vikendu sa rozhodnut. Je to Holandsko. No a set je pouzity a nic nie je zlomene alebo inak poskodene. Mam druhu ponuku na ten isty set za 80 EUR s krabicou od seriozneho predajcu tak sa este musim rozhodnut ci ta krabica ma hodnotu 30 Eur :/ ach jo davnejsie som zavahal ked mali v bazare na SK tento set za 30 Eur a mohol som ho mat za tretinovu cenu.
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: SkiFi kdy 26.03.2010, 17:41:33
no tak nakoniec som musel dat cancell. Na ziadost o fotku kokpitu mi odpise ci to teda chcem alebo ne tak som to zrusil. Riskovat 65 Eur kvoli 20 Eur hore dole sa neoplati. Navyse nevie po anglicky a vsetko co som mu pisal si daval prekladat v nejakom auto prekladaci a take maile mi aj chodili ze som nechapal co pise. nj jazykova bariera sa tazko prekonava

vec uzavreta a dalsia skusenost na BL :)
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: killco kdy 26.03.2010, 19:34:35
Skus ebay. Rakúšan to draží: http://cgi.ebay.de/Lego-System-6989-Mobiles-Rescue-Center-aus-Jahr-1990_W0QQitemZ120545187962QQcmdZViewItemQQptZDE_AllesfürdKind_Spielzeug_Lego?hash=item1c110d987a
Aukcia končí za 2 dni.
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: SkiFi kdy 26.03.2010, 20:09:07
dakujem za link skusim to odsledovat :) podarilo sa mi aj na ebay konecne zaregistrovat .. som nevedel ze to neberie embosovane karty
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: cali111 kdy 20.05.2010, 17:03:00
Na www.mytoys.de maju v ponuke zaujimavy set 3221.
Zatial som ho ešte nikde inde nevidel ... tak som si ho pre istotu objednal ...

http://www.mytoys.de/LEGO-City-LEGO-3221-City-LKW/LEGO-City/LEGO/KID/de-mt.to.br01.21.09.03/2002605
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: blackrabbit kdy 21.05.2010, 17:54:43
Citace od: cali111 kdy 20.05.2010, 17:03:00
Na www.mytoys.de maju v ponuke zaujimavy set 3221.
Zatial som ho ešte nikde inde nevidel ... tak som si ho pre istotu objednal ...

http://www.mytoys.de/LEGO-City-LEGO-3221-City-LKW/LEGO-City/LEGO/KID/de-mt.to.br01.21.09.03/2002605
To je nový set, který není pro ČR dostupný...  ;)
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: FilipS kdy 21.05.2010, 17:57:43
CitaceTo je nový set, který není pro ČR dostupný...  ;)
Na mořelega už ho mají  ;)
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: ftip kdy 08.07.2010, 16:59:14
Pro nákupy na Ebay a z USA doporučuju cz-ebay.cz.
Zatim žádný špatný zkušenosti.
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Colonel32 kdy 03.11.2010, 22:20:20
Ohledně prodeje lega do zahraničí:

Za žádných okolností nepřistupujte na to, že vám kupující pošle peníze v obyčejném dopise.
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Matošo kdy 03.11.2010, 22:29:31
Tak tak.
Já sice platbu v hotovosti přijímám, ale VŽDY musí být peníze poslány v POJIŠTĚNÉ OBÁLCE (myslím, že Česká Pošta tomu říká "cenné psaní"), jinak to pošťáci vykradou...
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Colonel32 kdy 03.11.2010, 22:34:06
Tvrdím to samé. Stejně se našla lama, která to just poslala v obyčejném dopise. A teď se krásně hádáme o tom, zda má zaplatit znova a pořádně, nebo stornuje objednávku.
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Honzik kdy 03.11.2010, 22:43:06
Citace od: Colonel32 kdy 03.11.2010, 22:20:20
Ohledně prodeje lega do zahraničí:

Za žádných okolností nepřistupujte na to, že vám kupující pošle peníze v obyčejném dopise.

Mě šel cenný dopis z Rakouska 11 dní. Kdyby mě dotyčný neposlal tracking number, tak bych se s ním byl schopen hádat, že 11 dní není možný....
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Matošo kdy 03.11.2010, 23:36:34
Citace od: Honzik kdy 03.11.2010, 22:43:06
11 dní není možný....

Mě šel balík na Novej Zéland 71 dnů ...  >:D
Byl to balík za 295$ (pojištěný na tuto sumu) odeslaný Ekonomicky (na poště mají o pojmu "ekonomicky" zřejmě zcela jiné představy než já ...)
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: bartas kdy 04.11.2010, 00:18:17
Já posílal balík do Finska, prioritně (rozdíl mezi economy a priority na 700Kč poštovného asi 15 Kč) a šel 4 pracovní dny.
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Colonel32 kdy 04.11.2010, 08:42:42
Citace od: Matošo kdy 03.11.2010, 23:36:34
(na poště mají o pojmu "ekonomicky" zřejmě zcela jiné představy než já ...)

Běžná představa pošty o ekonomické zásilce je, že pokud to jde, bude cestovat lodí, takže 3 měsíce do Austrálie nebo na Nový Zéland není žádná míra.
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Peetrs kdy 04.11.2010, 10:35:17
Citace od: Matošo kdy 03.11.2010, 22:29:31
Tak tak.
Já sice platbu v hotovosti přijímám, ale VŽDY musí být peníze poslány v POJIŠTĚNÉ OBÁLCE (myslím, že Česká Pošta tomu říká "cenné psaní"), jinak to pošťáci vykradou...

Já jsem teď bohužel narazil na problém, že cenné psaní již nejde zaslat do Německa, protože ho němečtí pošťáci neuznávají. Nedohodli se s českou poštou na smluvních podmínkách, takže cenné psaní z Německa už také asi nepůjde zaslat.  :-\
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: peter kdy 04.11.2010, 11:03:27
Citace od: Peetrs kdy 04.11.2010, 10:35:17Já jsem teď bohužel narazil na problém, že cenné psaní již nejde zaslat do Německa, protože ho němečtí pošťáci neuznávají. Nedohodli se s českou poštou na smluvních podmínkách, takže cenné psaní z Německa už také asi nepůjde zaslat.  :-\

Ano, tuto informaci mohu potvrdit, bohužel je to tak. Osobně mě tato informace od paní za přepážkou solidně nadzvedla, takže jsem znechuceně celé psaní dal do klasické obálky a poslal doporučeně - naštěstí vše došlo v pořádku. Každopádně je to hodně smutné, že zrovna s německem je tato služba nedostupná >:(
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Matošo kdy 04.11.2010, 11:28:24
hmm, koukám že Pošta své služby neustále zkvalitňuje ...
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: matny kdy 04.11.2010, 11:58:29
Taktiež Slovenská pošta neumožnuje zasielať od 1.7. 2010 poistené balíky a listy do Nemecka.  ::)
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Colonel32 kdy 12.11.2010, 14:42:57
http://ekonomika.idnes.cz/pulkilovy-balik-uz-do-usa-nepoleti-posta-kvuli-terorismu-meni-podminky-1az-/ekoakcie.aspx?c=A101112_121251_ekoakcie_fih

Lepší potopit parník, než aby spadlo letadlo?
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Anatyt kdy 12.11.2010, 18:09:57
Citace od: Colonel32 kdy 12.11.2010, 14:42:57
http://ekonomika.idnes.cz/pulkilovy-balik-uz-do-usa-nepoleti-posta-kvuli-terorismu-meni-podminky-1az-/ekoakcie.aspx?c=A101112_121251_ekoakcie_fih

Lepší potopit parník, než aby spadlo letadlo?

No to už trochu preháňajú! ::)
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Colonel32 kdy 12.11.2010, 18:14:17
http://www.bricklink.com/message.asp?ID=490231

Kanada zakázala dovoz leteckého zboží z Yemenu.
Velká Británie zakázala dovoz cartridgí do tiskáren.
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: bartas kdy 12.11.2010, 20:41:04
Tak předpokládám, že se to týká jen směru do USA z důvodu důsledků jejich zahraniční politiky, ale z USA k nám ne (protože žádnou zahraniční politiku nemáme) :)

Jenom doufám, že ta naše turbina, co jsme ji posílali letecky do NY už odešla. S tou bychom se do půl kila nevešli :)
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Colonel32 kdy 15.11.2010, 20:51:52
http://ekonomika.idnes.cz/pulkilovy-balik-do-usa-od-ctvrtka-opet-poleti-posta-nasla-nahradniho-dopravce-1xt-/ekonomika.aspx?c=A101115_173207_ekonomika_vem
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: votrelec kdy 12.02.2011, 09:31:27
Pixmania zacala predavat lego, ale zatial ceny nic moc
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Anatyt kdy 12.02.2011, 10:07:55
Dnes predáva LEGO prisamfakt už každý. Alza (špecialista na IT), Martinus (špecialista na knihy), Pixmania... Potom sa nečudujem, že Legáček (špecialista na LEGO!) to musel zabaliť.
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: dwo kdy 13.02.2011, 15:50:02
Alza už dávno neni specialista na IT, je to banda amatérů, kteří svými velkoobchodními cenami pro koncáky totálně do*urvili trh s HW. Všichni ostatní jsou jen posunovači krabic bez elementárních znalostí o prodávaném zboží. Problém (jak u HW, tak lega) bude ve výrobcích potamžmo distributorech pro ČR, kteří si nedokážou ohlídat trh a zamezit tomu, aby každý šamšula v garáži provozoval vlastní e-shop s jejich produkty. Jenže proč by to dělal, když chudej čech s malym platem a vysokejma daňema otočí každou korunu dvakrát v ruce než ji utratí, čímž vytváří velice napjaté obchodní prostředí.
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: votrelec kdy 13.02.2011, 19:02:50
Sice offtopic, ale alza ma daleko od velkoobchodnych cien IT. V alze kupujem len to, co inde nedostat, alebo ak sa mi pre daku drobnost nechce ist do velkoskladu. A tovar co najdes aj inde, tak je vzdy lacnejsi ako v alze. O velkoobchodoch ani nehovorim.
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: otaznik kdy 13.02.2011, 22:03:10
Citace od: votrelec kdy 13.02.2011, 19:02:50
Sice offtopic, ale alza ma daleko od velkoobchodnych cien IT. V alze kupujem len to, co inde nedostat, alebo ak sa mi pre daku drobnost nechce ist do velkoskladu. A tovar co najdes aj inde, tak je vzdy lacnejsi ako v alze. O velkoobchodoch ani nehovorim.
V současnosti tomu asi tak je, ale když začínali, tak právě tím stylem, který tu byl popsán - brutální dumping cen. A ostatní se tomu trendu spíše přizpůsobili, než že by alza začala zdražovat.
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Chamakh kdy 28.11.2011, 20:42:10
Ahoj všem. Když si tu píšete o nakupování, pokud by měl někdo zájem o nákup na Ebay.de případně jiný ověřený DE obchod a neměl možnost zaslání, můžu pomoci. Co jsem teď koukal, dá se tam dost LEGA o dost levněji nakoupit.
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Colonel32 kdy 28.11.2011, 20:50:59
Jak konkrétně chceš pomoci?
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Chamakh kdy 28.11.2011, 21:13:59
Tak ne každý prodejce nebo obchod to pošle do ČR a když ano, tak za dražší poštovný než po DE. Taky ne každej je tam registrovanej atd..
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Colonel32 kdy 28.11.2011, 21:51:45
Tz. bydlíš v Něměcku na půl úvazku a můžeš dovést do ČR?
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Chamakh kdy 28.11.2011, 22:49:11
Tak nějak..bydlim v ČR u hranic a v DE za hranicí mam adresu kam jezdím 2-4 x týdně, navíc veškeré zboží nakupuji tam, takže u nás jen posílám balíky zákazníkům. Takže pokud by měl někdo zájem, je možnost to poslat na moji adresu do DE a já to přepošlu u nás..Tak nějak kombinací je spousta..
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: otaznik kdy 29.11.2011, 23:12:52
Citace od: Chamakh kdy 28.11.2011, 22:49:11
Tak nějak..bydlim v ČR u hranic a v DE za hranicí mam adresu kam jezdím 2-4 x týdně, navíc veškeré zboží nakupuji tam, takže u nás jen posílám balíky zákazníkům. Takže pokud by měl někdo zájem, je možnost to poslat na moji adresu do DE a já to přepošlu u nás..Tak nějak kombinací je spousta..
To zní dobře, to se případně někdy připomenu. Díky! :)
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Chamakh kdy 30.11.2011, 22:26:05
Jasně, není problém. Akorát asi na email, sem moc nekoukám..
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: phoenicis kdy 30.11.2011, 22:32:19
Paráda, tak to i ja niekedy napíšem :)
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Colonel32 kdy 10.05.2012, 12:50:41
Naučil jsem se od kolegy železničního modeláře nový trik jak dostávat zboží z Ameriky do Čech, tak se o něj podělím:

Pokud se jedná o věc, která se u nás sehnat nedá, nebo by i s dvojitým poštovným a DPH stále vyšla levněji než v evropě, zkuste oslovit někoho na zahraničních fórech věnovaným stejné problematice (v tomto případě Legu), zda by pro vás lego někdo z uživatelů nevyzvedl a nepřeposlal. Čím lepší je vaše stavitelská reputace na daném fóru, tím větší je i šance, že se někdo najde - ideálně také nějaký zavedený člen - nebude riskovat svoji reputaci aby vás okradl o pár dolarů.

A jestli mi tu plánuje někdo fňukat, že on tohle využít nemůže protože neumí anglicky a že to není fér že on nemůže... tak ať jde rovnou do háje. Pečení holubi do huby nelétají.
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Futurion kdy 01.03.2013, 07:46:15
Dovolím si doplnit toto starší téma o pár relevantních informací:

- pokud nakupujete z USA a prodejce nezasílá do EU nebo konkrétně CZ, vždy můžete bez obav využít některou z přeposílacích služeb. Já osobně jsem několikrát využil Shipito. Služba je v češtině s českou podporou a českým majitelem. Můžete si nechat konsolidovat více zásilek do jedné a ušetřit tak poštovné, nechat si zkontrolovat obsah zásilek atd. V dnešní době není nákup z USA vůbec problém.

- od 1.3. 2012 je v rámci EU možné platit bankovním převodem nikoli přes klasický IBAN (= mastné poplatky), ale v rámci SEPA (http://en.wikipedia.org/wiki/Single_Euro_Payments_Area) (Single Euro Payments Area), což je zjednodušení a zrychlení bankovních převodů napříč státy EU + několika dalšími. Převod trvá zhruba jako vnitrostátní, tj. maximálně 2 dny a co je hlavní - nic se za něj neplatí.
Pokud tedy například při nákupu na BL bude mít prodejce na výběr platbu přes bankovní převod (sepa) a Paypal, neděste se příkazu, že všichni zákazníci z EU musí využít bankovní převod. Je to jedině +.
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: otaznik kdy 01.03.2013, 09:56:37
Citace od: Futurion kdy 01.03.2013, 07:46:15
Převod trvá zhruba jako vnitrostátní, tj. maximálně 2 dny a co je hlavní - nic se za něj neplatí.

Nemáš pravdu, výše poplatku záleží na bance.
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: SpCasPi000 kdy 01.03.2013, 11:44:35
IBAN / SEPA: vrámci Eurozóny sú poplatky ako za vnútroštátny bankový prevod (čiže nič, alebo max. pár desiatok centov, záleží od bánk medzi ktorými transakcia prebieha), v krajinách mimo Eurozóny sú banky ktoré si účtujú poplatky, ale nájdu sa aj také, ktoré ich majú nízke alebo niekedy možno aj žiadne, to si musí každý predávajúci/kupujúci z CZ, UK PL či Švajčiarska zistiť sám (aby potom nebol prekvapený).
Teraz som párkrát nakupoval z PL a UK (nie sú v Eurozóne), a banky predajcov zrejme IBAN majú zdarma, lebo inak by mi poplatok naúčtovali, neplatil som však okrem poštovného ani cent navyše. Iní predajcovia z týchto krajín ale majú len Paypal väčšinou, niektorí dokonca mali uvedené že IBAN neakceptujú práve z dôvodu vysokých poplatokov (a teda jasné že aby sa im to oplatilo by ste u nich museli urobiť objedávku v stovkách EUR/GBP/USD aby poplatok bol aspoň na úrovni toho Paypalového, keďže môže byť niekde v rozmedzí 5-10 USD za jeden prevod - predpokladám).
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: MiHo kdy 01.03.2013, 11:49:04
U České spořitelny za SEPA úplně stejný poplatek jako u jakékoli jiné zahraniční platby tj. 220 Kč.
http://www.csas.cz/banka/content/inet/internet/cs/RR_SK.II..xml
To znamená, že u posílaných částek do 5250 Kč mi výjde PayPal levněji což je naprostá většina plateb.

Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Futurion kdy 01.03.2013, 11:59:59
Zajímavé s těmi poplatky, ale nikoli překvapivé. Měním to tedy pouze na vlastní zkušenost - mBank zcela bez poplatku.

A neplést tu IBAN a SEPA. To jsou dvě rozdílné věci a rozdílné kódy.
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: SpCasPi000 kdy 01.03.2013, 12:36:02
Ideálne je nájsť si banku, ktorá má vedenie účtu zdarma alebo za čo najmenší poplatok a taktiež platby vrámci EU nespoplatnené príliš nad rámec domácich platieb (žeby napr. FIO?), a pri častých nákupoch zo zahraničia sa dá celkom pekne ušetriť na Paypal poplatku, keďže veľa predajcov si účtuje 5% z hodnoty objedávky, to je úspora pri napr. 200e minutých za mesiac 10e, spočítajte si koľko za rok zbytočne preplatíte na poplatku amíkom.
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Matošo kdy 04.03.2013, 16:27:53
FIO má jeden jedinej problém, a to ten, že v SEPA neni... Povinnost to pro banky mimo Eurozónu bude až od příštího roku. Sice tam většina tuzemských bank již vstoupila, ale zrovna FIO s tím (podle mě zcela nesmyslně) otálí.
Jinak má ale lepší převodní kurzy než mBank a navíc ze Slovenska převádí rychle a bez poplatku.
A ještě poslední výhoda - za příchozí platby v EUR z Evropy je poplatek jen 25,- (respektive 1€).

Miho: Prodávat na internetu (mít vlastní BL obchod) a používat k tomu účet od České Spořitelny je čiré šílenství...
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Dingo kdy 04.03.2013, 16:50:23
Dobrý den,

mám menší problém a prosím o radu.

Koupil jsem za celkem dost slušné peníze jedno LEGO na eBayi s člověkem, který má 0 komentářů(slušnými penězmi myslím 611 dolarů).

Prosím o radu, protože poté, co jsem zaplatil přes Paypal, tak mi prodávající napsal mail, že mu peníze přijdou až za 21 dní a ať počkám, nebo mi je pošla hned zpět... Bojím se, že tři týdny budu čekat a pak nic a po eBayi či Paypalu bude získat nějakou kompenzaci pak velmi těžké...

Co s o tom myslíte?

Díky. Dingo.
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Colonel32 kdy 04.03.2013, 16:58:24
Claim že neposlal zboží se musí podávat do 45 dní od zaplacení, jinak ti nevrátěj vůbec nic, ani to nebudou řešit.
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Dingo kdy 04.03.2013, 17:01:37
Citace od: Colonel32 kdy 04.03.2013, 16:58:24
Claim že neposlal zboží se musí podávat do 45 dní od zaplacení, jinak ti nevrátěj vůbec nic, ani to nebudou řešit.

Děkuji a tady v tomto případě se ta lhůta 45 dnů počítá ode dne, kdy mu přijdou peníze, nebo od té doby, co mu je odešlu?
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: votrelec kdy 04.03.2013, 17:24:36
To ze mu pridu peniaze za 21 dni tak to ta riadne oklamal. Ziadne peniaze po svete necestuju tak dlho, toboz nie cez paypal. Pockaj tyzden od zaplatenia, ak neposle urguj, ak sa bude vyhovarat alebo nebude reagovat, ziadaj vratenie penazi cez paypal, ak do dvoch dni peniaze nevrati, podaj na neho staznost.
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Colonel32 kdy 04.03.2013, 17:29:58
Citace od: Dingo kdy 04.03.2013, 17:01:37
Děkuji a tady v tomto případě se ta lhůta 45 dnů počítá ode dne, kdy mu přijdou peníze, nebo od té doby, co mu je odešlu?

Já nevím, co on sám myslí tím "přijdou peníze", ale na PayPal účet mu to musí dorazit okamžitě, jde o to zda je potřebuje někam přeposlat a zaplatit z nich poštovné? Tak jako tak, lhůta se určitě počítá od chvíle zaplacení.
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Matošo kdy 05.03.2013, 10:13:39
Citace od: votrelec kdy 04.03.2013, 17:24:36
To ze mu pridu peniaze za 21 dni tak to ta riadne oklamal. Ziadne peniaze po svete necestuju tak dlho, toboz nie cez paypal.

Nemáš tak úplně pravdu.
Několikrát se mi stalo, že mi peníze přišly jako eCheck a nikoli jako Payment a nebyl problém, aby mi naskočila přijaté platba, ale peníze se reálně připsaly třeba za 10-14 dnů...
Ale sám jsem nenašel, jak takovou odloženou platbu odeslat, je možné, že to lze nějak přes kartu, nebo z napojeného účtu, ale takové veletoče nedělám, takže pouze spekuluji.
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Villa Legina kdy 05.09.2013, 16:24:22
Tak dneska mi prišla zásielka čo som kupovala jeden starý set pred týždňom na inzerát od privátneho človeka.
Sranda je, že odosielateľ je uvedený jeden veľký zahraničný nemenovaný športový obchod, balenie - igelit. fólia, páska, všetko s firemným logom.

Ale zvnútra presvitá krabica, takže je jasné o čo ide a od koho.

Nechcem byť paranoidná, ale som obozretná, je síce vysoko pravdepodobné, že ten človek tam asi pracuje a proste využil zamestnávateľa s poštovným...

...ide mi len o to, aby som sa v blízkej budúcnosti ešte nedočkala nejakého "príjemného" prekvapenia vo forme upomienky, že som si objednala, obdržala a nezaplatila faktúru za nejaké športové veci od tej firmy...

...Tak som dotyčnému napísala, to čo som už spomenula tu hore, a či to skutočne môžem otvoriť, čakám na odpoveď...

Pre istotu som si nafotila zo všetkých strán neotvorený balík, aby bol čitateľný adresát aj odosielateľ aj podacie číslo a kde presvitá Lego krabica...myslíte, že v prípade nepríjemností, fotky postačia? Hnevá ma, že sa bojím to otvoriť, kým mi človek neodpovie (ak vôbec).


Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: mesje kdy 05.09.2013, 16:26:51
Citace od: Villa Legina kdy 05.09.2013, 16:24:22
Tak dneska mi prišla zásielka čo som kupovala jeden starý set pred týždňom na inzerát od privátneho človeka.
Sranda je, že odosielateľ je uvedený jeden veľký zahraničný nemenovaný športový obchod, balenie - igelit. fólia, páska, všetko s firemným logom.

Ale zvnútra presvitá krabica, takže je jasné o čo ide a od koho.

Nechcem byť paranoidná, ale som obozretná, je síce vysoko pravdepodobné, že ten človek tam asi pracuje a proste využil zamestnávateľa s poštovným...

...ide mi len o to, aby som sa v blízkej budúcnosti ešte nedočkala nejakého "príjemného" prekvapenia vo forme upomienky, že som si objednala, obdržala a nezaplatila faktúru za nejaké športové veci od tej firmy...

...Tak som dotyčnému napísala, to čo som už spomenula tu hore, a či to skutočne môžem otvoriť, čakám na odpoveď...

Pre istotu som si nafotila zo všetkých strán neotvorený balík, aby bol čitateľný adresát aj odosielateľ aj podacie číslo a kde presvitá Lego krabica...myslíte, že v prípade nepríjemností, fotky postačia? Hnevá ma, že sa bojím to otvoriť, kým mi človek neodpovie (ak vôbec).


To uz je trochu paranoia :-) Vsak si si nic z toho sportoveho obchodu neobjednala, nepodpisala si nikde objednavku, nemaju doklad, na zaklade coho by ta mali zinkasovat. V najhorsom povies, ze si myslela ze ide o propagacne letaky, resp. nejaky bonus :-)
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Villa Legina kdy 05.09.2013, 16:37:26
Citace od: mesje kdy 05.09.2013, 16:26:51

To uz je trochu paranoia :-) Vsak si si nic z toho sportoveho obchodu neobjednala, nepodpisala si nikde objednavku, nemaju doklad, na zaklade coho by ta mali zinkasovat. V najhorsom povies, ze si myslela ze ide o propagacne letaky, resp. nejaky bonus :-)

Keby si mal mesje pravdu, ale neni to celkom tak, stačí ak vie niekto Tvoje kontaktné údaje, adresu, môže kľudne urobiť online objednávku na Tvoje meno v tej firme, a sú firmy čo posielajú tovar aj na faktúru, že zaplatíš potom...a keď tam pracuje, drahé handry si nechá a Tebe pošle Lego čo si kúpil od neho privátne na bazáre a ešte ušetrí i poštovné a tebe dojde o 14 dní od športového obchodu upomienka že si nezaplatil Erlagschein. Bože asi som fakt paranoidná.
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: DarkDrago kdy 05.09.2013, 16:55:20
Nevím jakými všemi způsoby se dá zaplatit (předem, při převzetí, po převzetí...), ale určitě by to zasílali na dobírku, aby pošťačka vybrala peníze.
Určitě bych udělal video z rozbalování a bylo by...taky se může stát, že upomínky posílají po měsíci a to už by balík mohl být otevřený a bez toho videa...
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: mesje kdy 05.09.2013, 16:56:03
Neviem ako v zahranici, ale u nas by som vedel spochybnit objednavku, ktora neni mnou podpisana. Totizto nas zakon nepozna nieco taketo ako zavazna online objednavka, nemalo by to byt zavazne do momentu zaplatenia a prevzatia. Vsak by z toho mohol vzniknut bordel - napr. si niekto objedna na meno Roberta Fica hromadu erotickych pomocok :-)
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Villa Legina kdy 05.09.2013, 17:15:21
Ja od strachu vždy maľujem čerta na stenu, a potom sa teším, keď to dobre dopadne. Proste ma znervózňujú takéto veci a nemám potom duševný kľud. Keď mi chlapík neodpovie, tak si to natočím to otváranie balíčka na video.

Už sa mi raz stalo, ale nie s Legom, ale s handrami (La Redoute), že chcel po mne zásielkový obchod zaplatiť za objednaný a doručený tovar, ktorý som ale obratom vrátila. A to tak, že nič, a zrazu po piatich mesiacoch bum. Upomienka aj s hrozbou exekútora. Mala som čo robiť aby som po tak dlhej dobe našla doklad o vrátení tovaru.



Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: otaznik kdy 05.09.2013, 21:32:45
Přiznám se, že nechápu, normálně to rozbal.
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: TUKE kdy 05.09.2013, 22:47:05
Ja by som to tiež otvoril. Aj keby niekto spravil objednávku na tvoju adresu a tak... tak by ti prišiel ten "tovar" a nie LEGO. Ak je tam vidno,že je to LEGO a nie niečo z toho obchodu, tak to kľudne otvor. Môj názor.
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Darth kdy 05.09.2013, 23:11:17
Lego si zaplatila, přišlo ti. Co bylo psané na balíku jako odesilatel ti může být ukradené, člověk si to ani před rozbalením nemusel přečíst. Čekalas na Lego a přišlo ti Lego. Tečka. Co bylo na balíku je vedlejší. Kolikrát může někdo použít krabici, ve které mu přišlo jiné zboží, prostě tam jen přepíše adresáta a odesilatele jsi prostě nezkoumala.

Jiná věc by byla, kdyby ti přišlo sportovní zboží, které sis neobjednala a tys ho začala užívat. Nám kolikrát chodily nevyžádané účetní knížky a zákony, které poslali bez objednání a až spolu s knihami požadovali zaplacení. Odpověděli jsme, že jsme si nic takového neobjednali, že na vlastní náklady knihy posílat zpět nebudeme, když je chtějí, ať si je přijedou vyzvednout, že je mají připravené na adrese, kam je poslali. Od té doby už se neozvali. Objednávku neměli, tak nemají co vymáhat.
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: pasin11 kdy 05.09.2013, 23:58:52
Citace od: Darth kdy 05.09.2013, 23:11:17
Lego si zaplatila, přišlo ti. Co bylo psané na balíku jako odesilatel ti může být ukradené, člověk si to ani před rozbalením nemusel přečíst. Čekalas na Lego a přišlo ti Lego. Tečka. Co bylo na balíku je vedlejší. Kolikrát může někdo použít krabici, ve které mu přišlo jiné zboží, prostě tam jen přepíše adresáta a odesilatele jsi prostě nezkoumala.

Jiná věc by byla, kdyby ti přišlo sportovní zboží, které sis neobjednala a tys ho začala užívat. Nám kolikrát chodily nevyžádané účetní knížky a zákony, které poslali bez objednání a až spolu s knihami požadovali zaplacení. Odpověděli jsme, že jsme si nic takového neobjednali, že na vlastní náklady knihy posílat zpět nebudeme, když je chtějí, ať si je přijedou vyzvednout, že je mají připravené na adrese, kam je poslali. Od té doby už se neozvali. Objednávku neměli, tak nemají co vymáhat.

Zajímalo by mě, zda bys takto postupoval i ohledně lega zaslaného LEGO Shopem. Před měsícem se mi stalo, že mi přišlo jiné zboží než jsem si objednal. Cena lega byla asi 2x vyšší než mnou objednaného. O omylu jsem lego informoval, ihned mi poslali správný balík a požádali o vrácení zaslaného zboží. To jsem jim zaslal. Na mail poslal doklad o zaplaceném poštovném. Lego jim bylo doručeno 2.8.2013, na proplacení poštovného 669,-Kč pořád čekám. Příště jim taky asi napíšu, ať si pro to přijedou nebo pošlou peníze předem.
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Villa Legina kdy 06.09.2013, 09:02:15
Citace od: otaznik kdy 05.09.2013, 21:32:45
Přiznám se, že nechápu, normálně to rozbal.

Pán pred chvíľou odpísal, že: "je to ok." Teraz som otvorila, ale ako správny paranoik som si to otváranie natočila  :)



Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: TUKE kdy 06.09.2013, 10:32:31
Citace od: Villa Legina kdy 06.09.2013, 09:02:15
Pán pred chvíľou odpísal, že: "je to ok." Teraz som otvorila, ale ako správny paranoik som si to otváranie natočila  :)

Istota je guľomet  ;) ;D
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Foton kdy 06.09.2013, 11:06:27
To že jseš paranoidní ještě neznamená, že Tě nikdo nesleduje!
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: mesje kdy 06.09.2013, 11:16:26
Citace od: pasin11 kdy 05.09.2013, 23:58:52
Zajímalo by mě, zda bys takto postupoval i ohledně lega zaslaného LEGO Shopem. Před měsícem se mi stalo, že mi přišlo jiné zboží než jsem si objednal. Cena lega byla asi 2x vyšší než mnou objednaného. O omylu jsem lego informoval, ihned mi poslali správný balík a požádali o vrácení zaslaného zboží. To jsem jim zaslal. Na mail poslal doklad o zaplaceném poštovném. Lego jim bylo doručeno 2.8.2013, na proplacení poštovného 669,-Kč pořád čekám. Příště jim taky asi napíšu, ať si pro to přijedou nebo pošlou peníze předem.

Tak to je ina drzost od TLC - oni spravia chybu, ty v dobrej viere im to chces vratit a neukratit ich, a este s tym mas starosti s balenim a odosielanim + naklady, ale este sa budes s nimi natahovat o vratenie postovneho. Mna by totalne rozhodilo uz to, ze musim nejaky balik zbytocne posielat. Aspon ostatni teraz budu vediet, ze radsej budu ticho a nechaju si drahsie lego... Postup Dartha bol asi idealny.
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Darth kdy 06.09.2013, 11:53:30
Citace od: pasin11 kdy 05.09.2013, 23:58:52
Zajímalo by mě, zda bys takto postupoval i ohledně lega zaslaného LEGO Shopem. Před měsícem se mi stalo, že mi přišlo jiné zboží než jsem si objednal. Cena lega byla asi 2x vyšší než mnou objednaného. O omylu jsem lego informoval, ihned mi poslali správný balík a požádali o vrácení zaslaného zboží. To jsem jim zaslal. Na mail poslal doklad o zaplaceném poštovném. Lego jim bylo doručeno 2.8.2013, na proplacení poštovného 669,-Kč pořád čekám. Příště jim taky asi napíšu, ať si pro to přijedou nebo pošlou peníze předem.

Předpokládal bych, že to Lego poslali omylem, a že tedy bude někomu chybět. Takže bych ho nezatajil, ale kontaktoval bych Lego (ať už bezplatnou linkou, nebo e-mailem) s tím, že mi přišel balík, který jsem si neobjednal. Ať si pro to někoho pošlou, případně nějakého dopravce, ovšem s tím, že poštovné budou platit oni (tj. ať to dopředu zaplatí nebo ať to domluví, že platí příjemce a ať o tom dopravce ví). Asi bych nemlčel, protože ten, komu bude balík chybět, se určitě ozve a oni dohledají, komu to šlo. Pak už je to vymahatelné. Ale rozhodně nebudu ze svého sponzorovat cizí chybu.
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: mesje kdy 07.10.2013, 11:22:53
Kupil som na BL (a este nezaplatil) grand carousel za dobru cenu (cca polovica z aktualnej trznej ceny) u predajcu z nulovym hodnotenim. Je mi jasne, ze je to velmi rizikova operacia a podozriva, na druhej strane sa neda vylucit, ze ide o cloveka uplne neznaleho pomerov, ktory proste to chce predat jednorazovo. Samozrejme si to dam nafotit a pod, nech trochu znizim riziko. Ale zaujimalo by ma, do akej miery je to rizikove, ked zaplatim cez paypal a nedojde mi tovar - mate nejake skusenosti s reklamaciou a stornom cez paypal? Ak by sa to dalo relativne jednoducho stornovat v pripade podvodu, tak by mi nevadilo to risknut a kupit to aj od neznameho predajcu.
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: otaznik kdy 07.10.2013, 21:20:09
Citace od: mesje kdy 07.10.2013, 11:22:53
Kupil som na BL (a este nezaplatil) grand carousel za dobru cenu (cca polovica z aktualnej trznej ceny) u predajcu z nulovym hodnotenim. Je mi jasne, ze je to velmi rizikova operacia a podozriva, na druhej strane sa neda vylucit, ze ide o cloveka uplne neznaleho pomerov, ktory proste to chce predat jednorazovo. Samozrejme si to dam nafotit a pod, nech trochu znizim riziko. Ale zaujimalo by ma, do akej miery je to rizikove, ked zaplatim cez paypal a nedojde mi tovar - mate nejake skusenosti s reklamaciou a stornom cez paypal? Ak by sa to dalo relativne jednoducho stornovat v pripade podvodu, tak by mi nevadilo to risknut a kupit to aj od neznameho predajcu.
Toto jsem využil jen jednou (transakce na ebay) a peníze mi byly Paypalem vráceny.
Jelikož PayPal a ebay jsou v podstatě jedna firma, tak to nebyl relativně problém, dokazování a poslání-neposlání mimo ebay bude asi trošku složitější. Nicméně platbu PayPalem v takovýchto případech považuji za nejrozumnější.
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: mesje kdy 07.10.2013, 22:14:55
Dik za info.
Otazne je, ako by to paypal riesil, ak by dotycny mal doklad o odoslani, ale poslal by len prazdnu skatulu s tehlou namiesto lega...  a ci by sa paypal zaoberal nejakym dokazovanim, napr natocenym videom z otvarania skatule...
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: P4tr1cius kdy 08.10.2013, 06:14:30
Samotný akt otvárania krabice, je dôležité nielen natáčať na video, ale robiť to ešte aj za účasti dvoch dospelých svedkov a notára, ktorý o tom všetkom riadne spíše zápisnicu so všetkými zákonnými náležitosťami. Tú samozrejme je opať nevyhnutné archivovať minimálne 10 rokov na bezpečnom mieste, kde nehrozí žiadne jej, či už čiastočné alebo úplné, poškodenie. Najlepšie v ohňuvzdornom trezore.
;)


Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Villa Legina kdy 08.10.2013, 08:44:15
Citace od: P4tr1cius kdy 08.10.2013, 06:14:30
Samotný akt otvárania krabice, je dôležité nielen natáčať na video, ale robiť to ešte aj za účasti dvoch dospelých svedkov a notára, ktorý o tom všetkom riadne spíše zápisnicu so všetkými zákonnými náležitosťami. Tú samozrejme je opať nevyhnutné archivovať minimálne 10 rokov na bezpečnom mieste, kde nehrozí žiadne jej, či už čiastočné alebo úplné, poškodenie. Najlepšie v ohňuvzdornom trezore.
;)

Normálne si ma myšlienkovo vykradol ;D
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: mesje kdy 08.10.2013, 09:13:57
Citace od: Villa Legina kdy 08.10.2013, 08:44:15
Citace od: P4tr1cius kdy 08.10.2013, 06:14:30
Samotný akt otvárania krabice, je dôležité nielen natáčať na video, ale robiť to ešte aj za účasti dvoch dospelých svedkov a notára, ktorý o tom všetkom riadne spíše zápisnicu so všetkými zákonnými náležitosťami. Tú samozrejme je opať nevyhnutné archivovať minimálne 10 rokov na bezpečnom mieste, kde nehrozí žiadne jej, či už čiastočné alebo úplné, poškodenie. Najlepšie v ohňuvzdornom trezore.
;)

Normálne si ma myšlienkovo vykradol ;D


Tak mam dvoch dobrovolnikov na dosvedcenie otvarania krabice :-)
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: peter kdy 08.10.2013, 12:38:23
Bez zmíněného notáře jich můžeš mít klidně milion, bez něj je to jen nepodložené tvrzení ;)
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: papluh kdy 26.11.2014, 01:05:09
Evidentne má niekto "kvalitné" skúsenosti so súkmeňovcami
CitaceToo many problems with post slovakia.
I don't like problems.
I can ship to netherlands or germany when you pay with iban no problem.
Posiela do všetkých okolitých krajín, ešte aj do Ruska, len sem nie. A ani PP nie kvoli claimom.
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Villa Legina kdy 15.12.2014, 17:04:00
Chcem sa s Vami podeliť o jednu pozitívnu skúsenosť s jedným zahraničným BL obchodom. Prišla mi nesprávna CMF . Myslela som hneď,  že predajca nesprávne vyhmatal, reklamovala som, odpísal mi, že áno, už to zistil, že mám pravdu - avšak on sa pomýlil pri tom, keď si značil vrecúška. Skrátka behom týždňa mi došiel správny minifig a k tomu mi ešte pribalil novú kľúčenku Forrest Policeman ako bonus za nepríjemnosti. A toho nesprávne poslaného CMF si mám vraj nechať tiež. Tak až mi je blbé, ako som dobre obišla, toto človek nestretne takýto prístup často. Budem musieť asi urobiť u neho ďalšiu objednávku, veď kvôli mne nakoniec aj škodoval. 
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Foton kdy 16.12.2014, 10:57:44
Ještě, prosím, dej link na ten obchod, ať víme kde je kvalitní prodejce (a kde máme nakupovat přednostně :-).
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: votrelec kdy 04.08.2015, 13:48:06
Ak nakupujete z US s@h cez shipito, ktory zo skladov (adries) v ktorom state je najlepsie vybrat. Ci je to jedno? A este jedna otazka, zvykne lego posielat pri vacsich objednavkach aj postupne? (podla skladovych zasob). Ide o to, ze shipito, chcem zatial vyuzit jednorazovo, bez konsolidacie zasielok.
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Ondrej kdy 15.09.2015, 10:39:00
Mám takový dotaz, zatím jsem narazil na BL jen na slušné prodejce, ale teď mám takový problém:
Objednal jsem a zaplatil 19.srpna, označeno jako odeslané 26. srpna a do dnes stále nic nedorazilo. Prodejci jsem psal hned 26.srpna ať mi pošle tracking number (má napsáno, že posílá jen Track and Trace), to jsem zopakoval 8. září a stále bez odezvy. Proto mám otázku jak dlouho jsem nějak  jako kupující chráněnej přes paypal/BL?

Má pár negativních hodnocení a co jsem koukal tak jedno vrátil, dle mého, neoprávněně. Proto vyvstává další otázka kdybych obdržel balík, tak to vidím minimálně na neutrál, ale nechtěl bych dostat neoprávněně negativní hodnocení, dle mého jsem vše v pořádku splnil, zaplatil jsem hned ale z jeho strany žádná snaha.

Proto předem upozorňuji na tenhle kšeft http://www.bricklink.com/store.asp?p=eelke
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: šipka kdy 15.09.2015, 13:06:47
Citace od: Ondrej kdy 15.09.2015, 10:39:00
Mám takový dotaz, zatím jsem narazil na BL jen na slušné prodejce, ale teď mám takový problém:
Objednal jsem a zaplatil 19.srpna, označeno jako odeslané 26. srpna a do dnes stále nic nedorazilo. Prodejci jsem psal hned 26.srpna ať mi pošle tracking number (má napsáno, že posílá jen Track and Trace), to jsem zopakoval 8. září a stále bez odezvy. Proto mám otázku jak dlouho jsem nějak  jako kupující chráněnej přes paypal/BL?


Uplatnit claim na paypalu  jde do 45 dní ode dne platby.
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: otaznik kdy 15.09.2015, 19:36:40
Citace od: Ondrej kdy 15.09.2015, 10:39:00
Mám takový dotaz, zatím jsem narazil na BL jen na slušné prodejce, ale teď mám takový problém:
Objednal jsem a zaplatil 19.srpna, označeno jako odeslané 26. srpna a do dnes stále nic nedorazilo. Prodejci jsem psal hned 26.srpna ať mi pošle tracking number (má napsáno, že posílá jen Track and Trace), to jsem zopakoval 8. září a stále bez odezvy. Proto mám otázku jak dlouho jsem nějak  jako kupující chráněnej přes paypal/BL?

Má pár negativních hodnocení a co jsem koukal tak jedno vrátil, dle mého, neoprávněně. Proto vyvstává další otázka kdybych obdržel balík, tak to vidím minimálně na neutrál, ale nechtěl bych dostat neoprávněně negativní hodnocení, dle mého jsem vše v pořádku splnil, zaplatil jsem hned ale z jeho strany žádná snaha.

Proto předem upozorňuji na tenhle kšeft http://www.bricklink.com/store.asp?p=eelke
Napiš mu ještě jednou a pokud nepošlete Tracking number, řeš to hned přes Paypal.
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Ondrej kdy 15.09.2015, 20:57:10
Citace od: otaznik kdy 15.09.2015, 19:36:40
Napiš mu ještě jednou a pokud nepošlete Tracking number, řeš to hned přes Paypal.

Díky za rady, zkusil jsem ještě jednu variantu a to napsat přímo na jeho mail a odpověděl hned, ale zase výmluvně že není doma a v pátek to pošle, tak pokud to do pátku nepřijde nebo nepošle tracking number tak ho nahlásím. Pokud platí těch 45 dnů tak jsem pořád v termínu.
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Ondrej kdy 18.09.2015, 20:55:39
Tak mám pokračování. Dnes mi poslal tracking number po urgování přes mail přímo mi ho dnes poslal. Bohužel jsem zjistil, že byla buď od něj nebo pošty NL špatně adresa, jméno bylo jen moje příjmení a ulice byla místo Praha 10 Prácksá 10 Praha. Takže když jsem se přes barcode dostal na to, že to skončilo někde v depu ve Zdibech u kdo ví jaký spedice 3. září tak to dnes vrátili zpátky. Bohužel mi to poslal pozdě takže večer nebyla šance to nějak stopnout nebo dát správnou adresu. Odesílatel teď komunikuje a snaží se to řešit, spíš nevím jak to udělat abych nepřišel o peníze kdyby mi to náhodou nechtěl poslat znova, paypal mi ručí tedy jen těch 45 dnů což se blíží. Váha balíku seděla a dostal dvě pozitivní hodnocení tak fakt nevím jak to teď vyřešit. Stalo se to už někomu a jak byste to prosím řešili? Moc děkuji za rady, mám v tom přece jen dost peněz tak mám docela obavu.
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: papluh kdy 18.09.2015, 21:42:48
Ja len podotknem, že už asi rok ma Paypal predĺženú dobu z 45 dní na 180 dní od platby na založenie "dispute".
CitacePurchase Protection covers all eligible purchases where PayPal is used, as well as payments made through our website. To take advantage of Purchase Protection, we require, among other things, that accounts to be kept in good standing and ask that a dispute be filed within 180 days of your purchase or payment.
https://www.paypal.com/webapps/mpp/paypal-safety-and-security
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Ondrej kdy 18.09.2015, 21:53:45
Citace od: papluh kdy 18.09.2015, 21:42:48
Ja len podotknem, že už asi rok ma Paypal predĺženú dobu z 45 dní na 180 dní od platby na založenie "dispute".
CitacePurchase Protection covers all eligible purchases where PayPal is used, as well as payments made through our website. To take advantage of Purchase Protection, we require, among other things, that accounts to be kept in good standing and ask that a dispute be filed within 180 days of your purchase or payment.
https://www.paypal.com/webapps/mpp/paypal-safety-and-security

Perfektní, díky za info.
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Artezs kdy 18.10.2015, 17:05:20
Takový dotaz. Psal jsem jednomu člověku přes Bricklink do Ameriky ohledně jednoho setu, kolik by to bylo celkově i s poštovným do ČR a on mi jen odpověděl:

                               please request a quote  / quote for shipping

Co to může znamenat? Nabídni cenu? Nebo požádej o cenu? Nechápu dosud v jaké souvislosti to může říkat, protože cenu tam má udanou. Nebo spíše jaký smysl tato věta může mít.

    díky
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: davroman kdy 18.10.2015, 21:25:54
Citace od: Artezs kdy 18.10.2015, 17:05:20
Takový dotaz. Psal jsem jednomu člověku přes Bricklink do Ameriky ohledně jednoho setu, kolik by to bylo celkově i s poštovným do ČR a on mi jen odpověděl:

                               please request a quote  / quote for shipping

Co to může znamenat? Nabídni cenu? Nebo požádej o cenu? Nechápu dosud v jaké souvislosti to může říkat, protože cenu tam má udanou. Nebo spíše jaký smysl tato věta může mít.

    díky

BrickLink umožňuje zboží jen poptat = request a Quote. Dej si to co chceš koupit do košíku a pak klikni na Checkout, kde na další stránce budeš mít možnost zboží objednat (Order) nebo jen poptat (request a Quote). Pokud jen poptáš, prodejce ti doplní ceny dopravy, pojištění, atd. a přijde to od něj nabídka (Quote). Pokud s cenami budeš souhlasit, můžeš jednoduše nabídku odsouhlasit a tím z ní udělat objednávku. Pokud to bude drahé, nemusíš dělat nic - po 3 dnech se Quote automaticky deaktivuje.
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Artezs kdy 12.11.2015, 17:12:17
Ahoj, nutné!

     zaplatil jsem na bricklinku přes účet přesně podle toho, jak mi dotyčný napsal. Jenže chce po mně ještě poplatek 28 dolarů za "wire". můžeme mi někdo poradit co to je wire?  díky
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Robkteryten kdy 12.11.2015, 17:25:58
Citace od: Artezs kdy 12.11.2015, 17:12:17
Ahoj, nutné!

     zaplatil jsem na bricklinku přes účet přesně podle toho, jak mi dotyčný napsal. Jenže chce po mně ještě poplatek 28 dolarů za "wire". můžeme mi někdo poradit co to je wire?  díky

No pokud ti poslal invoice, tak je to konečná cena. Případné poplatky,příplatky měli bejt uvedené tam. Osobně bych už nic nedoplácel. Popřípadě bych se obrátil na BL. Každopádně komunikaci s prodejcem pouze přes BL.
Pokud se mýlím opravte mě.
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: papluh kdy 12.11.2015, 17:58:39
No "Wire" by malo označovať poplatok za prevod. Ako si to platil ?

V prípade prevodov najmä zahraničných s prevodom meny záleží od toho aký typ poplatku nastavíš. BEN, SHA alebo OUR  pri OUR platí všetko odosielateľ, SHA je rozdelené kde odosielateľ platí poplatky svojej banky a príjmateľ tej svojej a BEN je všetko na príjmateľa.

Záleží ako to má v pravidlách, ak nieje špecifikované tak by malo stačiť SHA a svoje poplatky by mal príjmateľ vedieť a dať si do marže.

Hlavne by som bol opatrný lebo ak sa nedohodnete a on pošle platbu naspať tak sa zas napakuje len a len banka (či dve)

Napíš mu niečo v štýle, že potrebuješ si to zistiť v banke a stíhaš to až v pondelok. Zisti si ako si to posielal, aké ma poplatky tvoja banka, aj jeho banka a keď nájdeš zdroj toho poplatku tak budeš mocť rozmýšlat ako ďalej.

edit: Zbežne som pozrel google a v USA sú dosť pálky za prijatie aj posielanie platieb http://www.mybanktracker.com/news/wire-transfer-fee-comparison-top-10-us-banks
Daj prosím ťa link na BL obchod dotyčného.
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Artezs kdy 13.11.2015, 18:53:35
Ahoj všem, díky za odpověď. No posílal mi invoice. Takže jsem částku zaplatil. Poplatky jsem dal tak, aby každý platil svoje. Jenže ono to šlo přes prostředkující banku od nás (to mi říkali v mojí bance) a tam to z tý částky, kterou jsem mu posílal ztrhli. Tady je odkaz na obchod.

    http://www.bricklink.com/feedback.asp?u=tonibrickstore
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Artezs kdy 13.11.2015, 18:55:00
Ano, sám mi navrhoval ať se zeptám ve svojí bance, proč mu ztrhli tu částku za "wire transfer", tak jsem se zeptat a řekli mi-> viz výše.
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Artezs kdy 13.11.2015, 18:57:03
Já teda Paypal nemám, ale má to oproti účtu nějakou výhodu? Po téhle zkušenosti o tom uvažuji... díky :-)
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Miketuk kdy 13.11.2015, 19:31:47
Ano, jako kupující jsi krytý 90 dnů po zaplacení a pro kupujícího zde nejsou žádné poplatky (maximalně při převodu z jedné měny do druhé). Navíc je převod okamžitý.
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Artezs kdy 13.11.2015, 20:32:35
O paypalu jsem už uvažoval dřív, furt jsem to odkládal, ale tahle zkušenost s bankama to asi urychlí.  ;D
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: papluh kdy 13.11.2015, 20:49:19
V podmienkach jeho shopu je "If you make the payment through Bank Wire Transfer, you have to pay both ends' fee." tj zodpovedáš ako kupujúci za poplatky na oboch stranách. Takže z jeho pohľadu je regulérne ťa žiadať o doplatok keďže si mal nastaviť pri platbe možnosť OUR alebo obdobnú.

Na ten doplatok ti odporúčam použiť Paypal ak nemáš tak založiť si ho.

Pozor, aj PP má dva módy nákup (Purchase) a osobný prevod (Personal Transfer) a každý z nich iné poplatky

V prípade osobného prevodu, platiaci môže určiť kto zaplatí poplatky, ich suma je vidieť pri zadávaní. Tento spôsob nieje krytý  a neodporúčam ho používať, niektorí predajcovia ťa môžu nútiť použiť tento spôsob, v tom prípade by som si dával pozor (môžu mať na to regulérny dôvod, že boli ošklbaní, alebo plánuju niečo nekalé)

Hlavný spôsob platby je "nákup", ten je krytý PP (môžu tam byť ďalšie obmedzenia) a kupujúci platí len sumu čo vidí, plus v prípade rôznych mien ešte konverziu. Tu je ešte možnosť použiť konverziu u PP ale nechať platbu prejsť vo zvolenej mene a konverziu nechať spraviť banku kde máš kartu (výhodnosť si musíš naštudovať, v ČR neviem ako to chodí, u nás to nechávam na kartu)
Keďže v tomto prípade platí všetky poplatky predajca, tak často sumu navýši o nejaké percento.

Aj v tomto prípade je to tak, píše tam "Paypal ONLY : I will apply 3% to Domestic Shipment or 4% to International Shipment to cover the Paypal fee. "
Tj mal by ti tých 25 USD navýšiť o 5% (čo je stále menej ako banka) a to by si mal poslať ako "Purchase" cez PP.  Alebo v prípade iba 25USD by som dal aj ten transfer a poplatky dal všetky na seba.

Neviem ako to chodí teraz, ale kedysi stačilo vytvoriť PP účet a zadať debit/credit kartu. Oni si stiahli jeden dolár, v popise tejto platby prišiel kód, ktorý po zadaní do PP verifikoval tento účet a zároveň ho pripísal ako kredit. Taktiež existuje možnosť to nejak prepojiť z účtom ale to som nikdy nepoužil.
Název: Re: Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Artezs kdy 14.11.2015, 00:56:01
Ok, díky za info.
Název: Re:Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Poco kdy 16.02.2017, 13:42:39
Ak môžeš, Paypal na prevod nepoužívaj. Je drahý ako prasa (má veľmi zlý kurz, čo ti samozrejme nepovedia, ale exchange rate máš zobrazený vždy, takže je to ľahko overiteľné). Je to síce minimálna strata pri 28 USD, ale keď prevádzaš pár stoviek...

Je viac než dosť iných služieb, s ktorými to môžeš zaplatiť. Takmer všetky tieto služby podporujú prevod z/do USA. Tu máš krátky zoznam (http://'https://www.currencyfair.com/blog/money-transfer-companies-compared/'). Osobne zvyčajne prevádzam s transfergo (lebo prevádzam do krajiny, ktorú ostatné nepodporujú) a nikdy som žiadny problém nemal.
Název: Re:Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: princezna kdy 15.03.2017, 07:08:27
Zdravím, kupujete lego na AliExpressu? Chtěla bych se zeptat, máte někdo zkušenosti s použitím slevových kupónů při nákupu a kde je berete? Použila jsem tyto kupóny ( http://promocodius.com/cz/obchody/aliexpress-voucher ), žádná sleva mi ale poskytnuta nebyla.  >:( Děkuju za odpovědi.
Název: Re:Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: milanv kdy 15.03.2017, 07:35:47
LEGO je v Číně o cca třetinu dražší než v Evropě a asi o polovinu než v USA. Myslím tím skutečné LEGO. Takže na AliExpres bych se právě proto bál padělků, že bych tam tzv. "LEGO" nikdy nekupoval. Dojde mi místo toho nějaký LEPIN a  já se pak s nimi budu dohadovat?
Název: Re:Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: lukasenko kdy 02.05.2017, 16:14:51
Zakoupil jsem na ebay.de lego, ale dorazil jen balik prázdných papírů. Platba proběhla převodem, takže bez paypalu. Jak se můžu bránit?
Název: Re:Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Villa Legina kdy 02.05.2017, 16:51:47
Citace od: lukasenko kdy 02.05.2017, 16:14:51
Zakoupil jsem na ebay.de lego, ale dorazil jen balik prázdných papírů. Platba proběhla převodem, takže bez paypalu. Jak se můžu bránit?

Myslím, že by sa to dalo cez e bay riešiť, mala by garancia platiť aj pri prevode, ak tento predajca v svojich podmienkach bankový prevod akceptuje.
Komunikácia s predajcom prebehla ako? Pred nákupom, po nákupe? Čo je to zač a ako dlho funguje? Aké a koľko má hodnotení? Balík bol poistený?
Název: Re:Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: papluh kdy 02.05.2017, 18:27:48
Aké veľké malo byť. Ak niečo ťažšie pozri či balíku neni uvedená váha. Porovnaj po odpočítaní vonkajšieho kartónu s váhou napr na bricklinku.  Ak je to amatér tak to nebude sedieť. Ale či to pomôže neviem povedať
Název: Re:Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Anatyt kdy 02.05.2017, 18:34:49
Citace od: lukasenko kdy 02.05.2017, 16:14:51
Zakoupil jsem na ebay.de lego, ale dorazil jen balik prázdných papírů. Platba proběhla převodem, takže bez paypalu. Jak se můžu bránit?

V podstate už nijak.
Název: Re:Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: lukasenko kdy 02.05.2017, 19:04:24
Citace od: papluh kdy 02.05.2017, 18:27:48
Aké veľké malo byť. Ak niečo ťažšie pozri či balíku neni uvedená váha. Porovnaj po odpočítaní vonkajšieho kartónu s váhou napr na bricklinku.  Ak je to amatér tak to nebude sedieť. Ale či to pomôže neviem povedať
Spíš než váha absolutně neodpovídají rozměry. Zaslaný balík je menší než jsou rozměry krabice setu. Použil balík, který prodává DHL a na něm jsou přímo jeho rozměry uvedené. Na ebay jsem nějakým způsobem zadal dotaz. Prodávající nedávno dostal negativní komentář, který popisuje přesně i můj případ - místo setu dostal kupující balík papírů... Moc nadějí na vrácení peněz ale nevidím. :(
Název: Re:Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: otaznik kdy 02.05.2017, 20:50:53
Můžeš hodit odkaz na aukci nebo prodejce, ať si dáme kdyžtak pozor?

Osobně bych se snažil tlačit na Ebay, docela by mě zajímalo, co odpoví.
Vždy je tu možnost podat trestní oznámení.

Držím palce.
Název: Re:Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: lukasenko kdy 02.05.2017, 21:18:45
Citace od: otaznik kdy 02.05.2017, 20:50:53
Můžeš hodit odkaz na aukci nebo prodejce, ať si dáme kdyžtak pozor?

Osobně bych se snažil tlačit na Ebay, docela by mě zajímalo, co odpoví.
Vždy je tu možnost podat trestní oznámení.

Držím palce.
Je to tento podvodník: http://www.ebay.de/usr/mein.hund.2003-2
Název: Re:Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Villa Legina kdy 02.05.2017, 22:03:06
Citace od: lukasenko kdy 02.05.2017, 19:04:24
... Moc nadějí na vrácení peněz ale nevidím. :(

Ak dobre rozumiem v podmienkach má nemecký ebay uvedené, že  poskytujú ochranu zákazníkovi (Käuferschutz) aj v pripade ak platil bankovým prevodom, za predpokladu, že predajca taký spôsob úhrady akceptuje.

Ak ten pes mal uvedené, že akceptuje prevod, ebay to musí riešiť. Pozrela som si, čo sa o tom psovi dá dohľadať, z dostupných informácií a jeho reakcií je zrejmé, že sa nejedná o Nemca, spôsob vyjadrovania, gramatika mi prezrádza, že sa bude jednať  asi o nejakú organizovanú bandu, ktorá pracuje pekne niekde z kancelárie hneď od rána.

Je zbytočné teraz Ti prízvukovať, že bolo nerozumné kupovať od človeka, čo funguje cca 2 mesiace, a má tak málo hodnotení, ktoré - stačí si pozrieť pozitívne feedbacky - si zadovážil nejakými prkotinkami po 1,50 eur, len za účelom aby neskôr mohol urobiť takýto podvod s väčšími sumami! Všimni si, že predaj s väčšími sumami ohodnotili jednak ľudia ktorí majú feedbackov menej (zrejme fiktívne, narafičené kontá, alebo skutočne im to poslal, väčšinou telefóny, ktovie či nie kradnuté).

S Legom obtiahol už kohosi aj po Tebe o 1360 eur za milenium Falcon (16. apríla), ďalšie vidno v negatívnych feedbackoch. Okrem toho že odpovedá nespisovne a gramaticky chybne - odpovedá hrubo, nadáva a uráža (poslal som Ti lego a nie papier Ty neslušné slovo) a úplne primitívne sa oháňa - advokátom (!!!). Bude to nejaká zberba, cigánsko-rumunská mafia...to vyjadrovanie by na to sedelo. Myslím že to je už zrelé i na trestné oznámenie.

Škoda nie je nepatrná a analogické prípady nahromadené v krátkom časovom úseku by mohli ebay presvedčiť o tom, že sa sťažuješ oprávnene. Ak potrebuješ niečo v nemčine napísať, kľudne mi napíš súkromnú správu, môžem Ti v tom pomôcť.

Název: Re:Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: networ kdy 02.08.2018, 08:59:08
Pokud někdo chce 42083 Technic Bugatti Chiron za 288 € (cca 7500 kč, ušetří 2500 kč oproti Lego eshopu), tak lze zakoupit v rakouském Intersparu do 8.8. https://www.interspar.at/shop/haushalt/superkauf/ (http://flugblatt.interspar.at/interspar-flugblatt-wien-551/#/page/3)
Název: Re:Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Poco kdy 02.08.2018, 09:41:51
Neviem, či to niekoho zaujíma, ale Toy R Us má tiež -20% na všetko LEGO (http://"http://www.toysrus.at/category/index.jsp?categoryId=3996531&ab=AT_TH1_20PLEGO").
Název: Re:Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: networ kdy 02.08.2018, 10:28:39
Citace od: Poco kdy 02.08.2018, 09:41:51
Neviem, či to niekoho zaujíma, ale Toy R Us má tiež -20% na všetko LEGO (http://"http://www.toysrus.at/category/index.jsp?categoryId=3996531&ab=AT_TH1_20PLEGO").

Opravený odkaz (http://www.toysrus.at/category/index.jsp?categoryId=3996531&ab=AT_TH1_20PLEGO)

Taky jsem na to došel dneska :)
Název: Re:Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Habe kdy 07.08.2018, 20:15:42
Ahoj, nemáte někdo zkušenosti s nákupem na kidsgoshop.com
Název: Re:Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Pool kdy 07.08.2018, 20:36:40
Citace od: Habe kdy 07.08.2018, 20:15:42
Ahoj, nemáte někdo zkušenosti s nákupem na kidsgoshop.com

Od letmého pohledu to vypadá na jasný podvod. Buď ti po zaplacení nepřijde nic nebo prázdná krabice nebo v nejlepším případě nějaký Lepin, že to těžce zavání Čínou. Upřímně, moc se mi nechce ta stránka proklikávat, že ty Čínské znaky dole na stránce to jasně dokazují spolu tou strohostí a jednoduchostí stránek zaměřených čistě pouze na Lego ve slevě. Proklikání těch stránek by to i více dokázalo, ale nechci chytit do kompu ještě nějaký virus, že na takovýchto stránkách podvodníků i to hrozí ;D.
Název: Re:Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Clermont kdy 07.08.2018, 20:48:48
Přesně jak píšeš výše. To bude Čína jak vyšitá.
Třeba kliknu na Technic 42070 ale v popisku nad cenou se to jmenuje Model:A7052 stejně tak jako název záložky v prohlížeči.
Nikde ani zmínka o LEGO... jen oficiální obrázky.

PS: Jak někoho i napadne myšlenka si chtít koupit Lego kdesi z neofic stránek tohoto typu. Já bych to hned zavřel a utekl  ;D
Název: Re:Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Jezevec kdy 07.08.2018, 20:53:35
Citace od: Clermont kdy 07.08.2018, 20:48:48PS: Jak někoho i napadne myšlenka si chtít koupit Lego kdesi z neofic stránek tohoto typu. Já bych to hned zavřel a utekl  ;D

Taky bych to zavíral. :D Ale řekl bych, že u některých lidí je to tou snahou dostat co nejvíc zboží za co nejnižší cenu. Jinak by to každý koupil tady v nejbližším obchodě a neřešil nějaké pofidérní eshopy kdoví odkud.
Název: Re:Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Habe kdy 09.08.2018, 16:37:44
Citace od: Pool kdy 07.08.2018, 20:36:40
Citace od: Habe kdy 07.08.2018, 20:15:42
Ahoj, nemáte někdo zkušenosti s nákupem na kidsgoshop.com

Od letmého pohledu to vypadá na jasný podvod. Buď ti po zaplacení nepřijde nic nebo prázdná krabice nebo v nejlepším případě nějaký Lepin, že to těžce zavání Čínou. Upřímně, moc se mi nechce ta stránka proklikávat, že ty Čínské znaky dole na stránce to jasně dokazují spolu tou strohostí a jednoduchostí stránek zaměřených čistě pouze na Lego ve slevě. Proklikání těch stránek by to i více dokázalo, ale nechci chytit do kompu ještě nějaký virus, že na takovýchto stránkách podvodníků i to hrozí ;D.

Taky jsem si to myslel. Ale za zeptání nic nedaáš... Děkuji
Název: Re:Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Habe kdy 09.08.2018, 16:43:04
Citace od: Jezevec kdy 07.08.2018, 20:53:35
Citace od: Clermont kdy 07.08.2018, 20:48:48PS: Jak někoho i napadne myšlenka si chtít koupit Lego kdesi z neofic stránek tohoto typu. Já bych to hned zavřel a utekl  ;D

Taky bych to zavíral. :D Ale řekl bych, že u některých lidí je to tou snahou dostat co nejvíc zboží za co nejnižší cenu. Jinak by to každý koupil tady v nejbližším obchodě a neřešil nějaké pofidérní eshopy kdoví odkud.

Není to o tom co nejvíce zboží....ale dostat se na takovou cenu, abych si ten set mohl pořídit. Je rozdíl jestli dáš za daný set z ofic. shopu 10 tis, nebo z neofic shopu 6-7 tis.....
A ano, toto byl extrém, takže jsem se raději zeptal.
Název: LEGOEU.COM výprodej za 50%Re:Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: MLT kdy 10.08.2018, 10:04:43
Ta k na mne pro změnu dnes všude vyskakuje výprodej za poloviční ceny exklusive přímo z lego shopu, tedy alespoň se to jako lego shop tváří....

Zde je odkaz : https://legoeu.com/index.php?main_page=index
Název: Re:LEGOEU.COM výprodej za 50%Re:Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: MiHo kdy 10.08.2018, 10:24:53
Citace od: MLT kdy 10.08.2018, 10:04:43
Ta k na mne pro změnu dnes všude vyskakuje výprodej za poloviční ceny exklusive přímo z lego shopu, tedy alespoň se to jako lego shop tváří....

Zde je odkaz : https://legoeu.com/index.php?main_page=index

Tak nějak na těch stránkách nejde dohledat komu ta "firma" patří a v jakém státě sídlí.
Název: Re:Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: papluh kdy 10.08.2018, 10:26:54
Myslím, že pri troche kritického myslenia ja jasné, že to nieje oficiálna stránka, ale buď predaj čínskych kópií alebo kompletný podvod.

CitacePrivacy Policy
Last updated: December 15, 2016 Amicus Portfolio Inc. ("us", "we", or "our") operates the legoeu.com website (the "Service").

Doména je registrovaná v Holandsku, ale to dnes už nič neznamená...
Název: Re:LEGOEU.COM výprodej za 50%Re:Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: MLT kdy 10.08.2018, 10:29:42
Citace od: miho kdy 10.08.2018, 10:24:53
Citace od: MLT kdy 10.08.2018, 10:04:43
Ta k na mne pro změnu dnes všude vyskakuje výprodej za poloviční ceny exklusive přímo z lego shopu, tedy alespoň se to jako lego shop tváří....

Zde je odkaz : https://legoeu.com/index.php?main_page=index

Tak nějak na těch stránkách nejde dohledat komu ta "firma" patří a v jakém státě sídlí.

Nejde dohledat nic, v podstatě to mají zkopírované z klasického lego shopu, aby to vypadalo věrohodně.

Běží na to na FB síti reklama, nahlásil jsem to jako podvod. Uvidíme, jak dlouho to tam poběží.

Ale z jejich strany celkem povedené :-(
Název: Re:Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Robbed kdy 10.08.2018, 11:00:59
Na netu toho moc není, vypadá to na novou stránku. Určitě bych na takové stránce nezadával číslo karty a počkal na nějaké ohlasy ::)
Název: Re:Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: otaznik kdy 10.08.2018, 12:24:28
Citace od: Robbed kdy 10.08.2018, 11:00:59
Na netu toho moc není, vypadá to na novou stránku. Určitě bych na takové stránce nezadával číslo karty a počkal na nějaké ohlasy ::)
Tak věřit tomu "obchodu" by snad mohl jen absolutně neznalý člověk. To je zcela jasný podvod.
Název: Re:Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Robbed kdy 10.08.2018, 14:33:50
Citace od: otaznik kdy 10.08.2018, 12:24:28
Citace od: Robbed kdy 10.08.2018, 11:00:59
Na netu toho moc není, vypadá to na novou stránku. Určitě bych na takové stránce nezadával číslo karty a počkal na nějaké ohlasy ::)
Tak věřit tomu "obchodu" by snad mohl jen absolutně neznalý člověk. To je zcela jasný podvod.

Na druhou stranu ten web má SSL cetrifikát (v chrome vlevo nahoře vedle URL - "secure") což jsem si doposud myslel, že by mělo přidávat na věrohodnosti.
Název: Re:Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: papluh kdy 10.08.2018, 16:14:30
Časy sa menia, teraz mať SSL certifikát je už pomaly povinná jazda. Hentá stránka je na Cloudfare, tam sa dá kúpiť na jeden klik, prípadne v niektorých programoch je zahrnutý. Na druhú stranu, tým, že je hosting zastrešený veľkou firmou, tak zodpovedný držiteľ práv (TLG) má celkom jednoduchú úlohu, len to nahlásiť a doložiť že to porušuje ich práva.
Som zvedavý či to spravia tak rýchlo ako nechávajú sťahovať obyčajné uniknuté obrázky...
Název: Re:Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Darth kdy 10.08.2018, 17:41:43
Je to jasný podvod.
Název: Re:Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: MLT kdy 12.08.2018, 22:25:49
Citace od: Darth kdy 10.08.2018, 17:41:43
Je to jasný podvod.

Dobře že jsi jim napsal. ale zatím to je stále funkční.... ikdyž na FB reklama asi už zmizela.

No já jim teď také psal, zase jeden český vyc.....nec prodává LEPIN ale přímo to označuje jako LEGO + i lego čísla....
Tak snad tady v ČR zasáhnou rychleji, tady je to všem jasné, ale začínají lidé nakupovat na vánoce, a chudáci babičky, dědové a další, co to neprokouknou a koupí třeba Chirona, Simpsny atd.

https://www.crazycarts.cz/lego/

https://www.crazycarts.cz/lego/lego-technic-42083-bugatti-chiron--oem/

je třeba proti těmhle zmetkům bojovat !


Název: Re:Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Clermont kdy 12.08.2018, 23:45:02
Mě se líbí jak klikneš třeba na ty Simpsny...

https://www.crazycarts.cz/lego/lego-simpsons-market-16004--oem/

Tam ani nemusíš nějak moc přibližovat tu fotku a vidíš jak ty střešní kostky nejsou v sobě dobře zacvaklé a v tom obchode uvnitř nesedí modré poličky na noviny a ta cedule nahoře je celá nakřivo a modrá stěna...

Teda pokud už to není schválně kvůli případným reklamacím ... My se omlouváme, ale reklamaci zamítáme - i podle obrázku vidíte, že ty kostky nejsou úplně OK a občas Vám to sedět nebude  ;D
Název: Re:Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Jezevec kdy 13.08.2018, 10:44:39
Citace od: Darth kdy 10.08.2018, 17:41:43
Je to jasný podvod.

Netušil jsem, že Lego má zákaznickou podporu i v češtině. :o
Název: Re:Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: networ kdy 14.08.2018, 07:57:27
Citace od: Jezevec kdy 13.08.2018, 10:44:39
Citace od: Darth kdy 10.08.2018, 17:41:43
Je to jasný podvod.

Netušil jsem, že Lego má zákaznickou podporu i v češtině. :o

A úplně luxusní :) Paní/slečna se mnou řešila problémy s VIP kartou a to velmi rychle a úspěšně. Dalo se s ní popovídat i o tom, zda bude Lego store v ČR apod.
Název: Re:Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: mato kdy 08.12.2018, 20:23:26
Citace
Dalo se s ní popovídat i o tom, zda bude Lego store v ČR apod.

a bude? :)
Název: Re:Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: networ kdy 10.12.2018, 07:02:24
No, nebude :)
Název: Re:Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Skyrider kdy 16.06.2019, 09:50:00
Nevíte, jestli je to Real, nebo zase nějaký podvod?
Název: Re:Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Clermont kdy 16.06.2019, 10:21:24
Mě by ta otázka ani nenapadla...
A když nad tím stále přemýšlíš, tak si to kup a uvidíš :)
Název: Re:Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Chairudo kdy 11.08.2019, 14:40:54
Má někdo čas a chuť zajet co nejdříve do Německého Legolandu?

Pořebuji se zásobit pár díly a tak to tam co nejdříve otočím, teď středa by byla ideální.
Název: Re:Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: jerzeeg kdy 13.08.2019, 10:43:16
Si jen tak na otocku pro par dilu zajedes z Olomouce do Ulmu ?  ;D
Proc zrovna tam pro ty dily ? :)
Název: Re:Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Chairudo kdy 13.08.2019, 12:40:48
Protože v tom množství a za tu cenu je nikde jinde neseženu  ;D
Název: Re:Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: jerzeeg kdy 14.08.2019, 00:39:53
Jo taaak, vykupujes trans bricky v lego storech po cele evrope.. :-D
Název: Re:Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: yoshimaka kdy 14.08.2019, 09:11:40
..a pak bude mít jako jediný v Evropě na BL trans clear bricky za pětinásobnou cenu  :o  ;D ;D ;D ;D ;D

Ty Tome, nebylo by pak už levnější to dělat normálně z ledu místo z Lega?  >:D
Název: Re:Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Chairudo kdy 15.08.2019, 00:20:01
Citace od: yoshimaka kdy 14.08.2019, 09:11:40
Ty Tome, nebylo by pak už levnější to dělat normálně z ledu místo z Lega?  >:D

Levnější určitě, ale LEGO má "zatím" delší trvanlivost  >:D

Jsem zpět. 1500km za 16 hodin, taková pekelná otočka  ;D
Po cestě jsem potkal 1 Google auto co si mě natočilo, ráno přes Prahu jako obvykle půl hodinová kolona.... na cestě jsem tedy ztratil celkem půl hodiny  :P
Před Prahou krásná duha, za Prahou krásný úplněk a po cestě u nás asi 10 policejních hlídek, nějaká akce? Jednoho co si myslel že je ještě v Německu asi ve 180tce chytlo černé neoznačené autíčko přímo přede mnou  ;D

Citace od: jerzeeg kdy 14.08.2019, 00:39:53
Jo taaak, vykupujes trans bricky v lego storech po cele evrope.. :-D

V těch 1x2 už plavu, doslova  >:D
Teď jsem se jen dozásobil plate 1x2 a bricky 2x2.... přes zimu budu mít napilno.
Název: Re:Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Foton kdy 15.08.2019, 08:49:19
A nebylo by jednodušší se na dálku s tím obchodem (prodavačem) domluvit, ať ti to za přiměřenou odměnu zabalí a pošle?
Název: Re:Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Chairudo kdy 15.08.2019, 09:56:27
Citace od: Foton kdy 15.08.2019, 08:49:19
A nebylo by jednodušší se na dálku s tím obchodem (prodavačem) domluvit, ať ti to za přiměřenou odměnu zabalí a pošle?

To nedělají, ani nic rezervovat nejde, by to po nich pak chtělo víc lidí a osypali by se z toho.
Musíš prostě přijet a koupíš co koupíš.
Název: Re:Nákup lega přes internet ze zahraničí
Přispěvatel: Villa Legina kdy 16.10.2020, 15:01:41
Ráno hlásili v rak.rádiu, že chytili 23 roč.chlapíka z Klagenfurtu, čo okradol ľudí a firmy v EU, USA a Číne spolu cca v sume 300.000,- Eur. Posielal namiesto LEGO setov v balíkoch piesok alebo nič.