Společný projekt / Malý Lugbulk 2018 ?

Založil Igorus, 09.08.2017, 14:47:10

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Igorus

Už je to rok od startu Friends projektu, skoro dva od vesnice a téměř tři od města. A i když jsem se při instalaci nechal slyšet, že dalšího projektu se budu účastnit maximálně jako účastník, nedalo mi to a začal jsem uvažovat co dál.

Zatím jsem dospěl k názoru udělat modulární město 2018 s využitím modulů 48x48. Mohlo by se tedy jednat o větší domy než setové moduláry. Abych byl konkrétní, jedná se o velikost jako jsou domy Linhiho nebo Šipky.

Výše uvedené je zatím jen návrh do čeho se pustit. Pokud má někdo z členů nápad na něco jiného, společného, sem s ním!!!

Jakmile se dohodneme na něčem kloudném, tak pak zase rozjedeme aktivitu kolem Malého LB (pokud bude zájem - názory rovněž můžete psát do tohoto tématu).

Návrhy:
Město z modulárních domů na baseplate 48x48
Space téma
Česko - Slovensko - známé budovy
Česko - Slovensko - mikro/nano měřítko
Reálná historická bitva
Středověká vesnice




peki

#1
Jak jsem psal Igorusovi v SZ, osobně nejsem zastánce těchto "přerostlých" modulárů = domků co se nedají (nebo velice obtížně) kombinovat se stávajícími továrními MD a tovární silnicí . Není to kritika stavebního stylu, domky jsou to povedené. Chápu, že pokud stavíte model, reálné stavby tak se do měřítka továrního MD domku zpravidla nedostanete, je potřeba udělat nějakou zkratku. 

Nicméně určitě nebudu ten kdo bude proti takovému projektu. Jen říkám že bych raději něco co tu třeba ještě nebylo, nebo by bylo v případě potřeby více kompatibilní. Z předchozích modulárů (projekt město) se v kombinaci z továrními sety dalo postavit hodně velké město samostatné nebo do kolejiště.

Dílků velká stavba také sežere více atd.


Pool

Mě napadlo tak jedině udělat ztvárnění nějaké cizí planety, šílená flóra a fauna, do toho nějaké základy lidí či emzáků.... Jen tam by byl asi problém v tom sladění se a taky nedostatek figů na emzáky a kosmonauty... Takže čím více nad tím přemýšlím, tím více se mi to zdá nereálné  >:D. To pak přerostlé moduláry nezní vůbec špatně, napojovat na klasické MD by sice nešly, ale když se stanoví pevné pravidla - jako nějaká  výška poschodí u normálních domů a tomu přiměřené výšky nějakých jiných staveb (jako muzea, kostely, radnice...), tak by to nemuselo být špatné.

Hana129

Mě napadlo něco jako postavme Česko-Slovensko. Známe budovy, památky od nás.

Sice u těch reálných budov to nebývá tak jednoduché co se týká měřítka, ale možná, že by to šlo.

Na hlučínské výstavě právě prezentoval Nádraží Velké Hoštice Pavel Borunský, ma stavěli Radnici Hlučín a Červený kostel. Pro neznalé Lego je to docela překvapení, když něco takového co znají vidí ve zmenšenině.

Foton

Něco podobného mě napadlo v souvislosti s micro měřítkem. Původně jen model význačných památek, potom by se to dalo posadit na reliéfní mapy (v jiném měřítku samozřejmě).
Kdo chce hledá způsoby, kdo nechce hledá důvody.

Pool

Zajímavý nápad, ale moc reálné se mi to nezdá. Na výstavách se vlezou max. 2 velké baseplate nad sebe a tak prostor na udělání mapy není, když každá budova bude na 1 velké nebo i malé baseplate. Pokud by se to udělalo bez mapy, tak pak zase každý na baseplate udělá svou budovu/památku a jen tak by se to dalo vedle sebe s popisky??? To už ztrácí smysl společného projektu. Já společný projekt chápu tak, že se má vytvořit souvislé dílo, tj. něco, co jde k sobě poskládat a mělo by to k sobě pasovat tak, jako by to vytvořil jeden člověk. Navíc když každý postaví svou budovu/památku a ty určitě budou velmi rozdílné, tak se nikdy nesejdou v měřítku. A to bude i podle mě vypadat dost divně.

Foton

Citace od: Pool kdy 09.08.2017, 20:28:01
když každá budova bude na 1 velké nebo i malé baseplate.

Já měl na mysli mikro (no spíš nano) měřítko tj. cca budoma max 10x10 studů.
Kdo chce hledá způsoby, kdo nechce hledá důvody.

Pool

Aha, tak to pardon, to jsem špatně pochopil  ;).

peki

Připomínám hlasování o nejlepší moduly ve společných projektech

Friends

Micropolis

Igorus

V prvním příspěvku jsem udělal zatímní přehled navržených témat.

Není nic proti ničemu, když by se na příští rok realizovali dva společné projekty. Z pohledu Town sekce se mi zamlouvá mapa z kostek se známými pamětihodnostmi. A pak velké modulární domy  >:D


milanv

Společný projekt je skvělá věc, můžu potvrdit jako aktivní účastník i jako vedoucí projektu. Na následující "výstavní rok" ale stíhat vést nějaký nebudu. Účastnit se budu rád, pokud to bude stavební a ne např. tvorba armád. S tématem se přizpůsobím - může to být cokoli od minifigového města po orbitální stanici. Mimochodem, stavět společně ISS s připojeným Sojuzem, Progressem, Dragonem apod. by bylo zase něco úplně jiného a moc by mě to bavilo. Pokud se toho nechopí někdo tento rok, zamlouvám si to jako téma na rok další.

Když tak přemýšlím nad klasickým formátem modulů 48x48, tak už jsme měli moderní vesnici a město malenek, tak co historickou epochu? Nemusel by to být nutně jen středověk, mohli bychom postavit třeba i hradiště. Jen aby tam bylo i uvnitř co stavět a nebylo to jen o širých lánech terénu a obřích armádách, spíš zobrazit normální život: dílny, trh, divadlo...
Pán na Žlutém hradě

Lego town

Navrhujem ZOO PARK. Každý rok vychádzajú nove zvieratka tak by sme mohli niečom takom štýle postaviť.
Taký projekt ešte asi nikto nemal tak by z toho mohlo vzniknúť nádherný projekt.
Už nad tým rozmýšľam dlhšie že niečo podobne postavím, už mam aj viacej zvieratiek. 
Len ja som začiatočník v stavaní tak moje by vyzeralo v projekte trosku inak ako u profesionálnych staviteľov. :D

ThomasMorta

#12
Citace od: Lego town kdy 11.08.2017, 18:41:45
Navrhujem ZOO PARK. Každý rok vychádzajú nove zvieratka tak by sme mohli niečom takom štýle postaviť.
Taký projekt ešte asi nikto nemal tak by z toho mohlo vzniknúť nádherný projekt.
Už nad tým rozmýšľam dlhšie že niečo podobne postavím, už mam aj viacej zvieratiek. 
Len ja som začiatočník v stavaní tak moje by vyzeralo v projekte trosku inak ako u profesionálnych staviteľov. :D

Tak mě napadá, že by mohlo být zajímavé zkusit něco ve stylu LEGO Worlds - je tam v tuhle chvíli asi 16 biomů a každý by si našel své téma /je tam i classic space/, jenom nevím jak by to šlo pojmout jako modulár, když se tam vlastně cestuje raketou mezi jednotlivými světy... Ale jsou tam celkem čtyři velikosti světů, které bychom mohli zjednodušit na 1 velký baseplate až 4x4 velké baseplaty...

Miimochodem, pokud opravdu nevíte co s volným časem, doporučuji LEGO Worlds prozkoumat, občas jsou tam inspirativní stavby a našel jsem tam třčeba krásné stavby popraskyných zdí jen za pomoci té nejprostší techniky stavění.

[EDIT] A kdyby se to dotáhlo k dokonalosti, tak by se mohli některé stavby udělat přímo v LDD, ve kterém jsou stavěné, respektive s ním kompatibilní, stavebnice ve hře a případní diváci by mohli chodit kolem s QR čtečkou a stahovat si modely, které by se jim líbily a pak je použít i ve hře.
Nicméně by to měla své omezení - hra používá jen omezený výběr kostek a navíc můžete aplikovat jakoukoli barvu na jakoukoli kostku a jsou tam i neexistující barvy. Ale jako dítěti by se mi tahle možnost líbila.
Jsem AFOL a miluju řadu Nexo Knights!
Diskuse o Nexo Knights: NEXO KNIGHTS :: vlastní tvorba, modifikace, sbírky... :: Galerie mojí tvorby (hostováno na Rajce.cz)

Igorus

Diskuze nad splečným projektem Středověké vesnice přesunuta sem:
http://www.kostky.org/forum/index.php?topic=51014.0

Zde pokračujte v tématu společných projektů 2018.

Chairudo

Já bych šel do společného projektu zábavního parku ;D
Rád bych viděl i nápady dalších lidí, modely by se na výstavě nehýbaly kvůli opotřebení, ale za funkčnost by byl bonus.

Zoo taky nezní špatně, už mám asi 5 slonů a spousty dalších zvířat, akorát není čas na celou Zoo. 1-2 výběhy bych ale zvládl. To by se využili i ti medvědi  8)
YouTube LEGO videa, Fotky z výstav na Flickr