Kostky v Plzni

Založil Hardegon, 22.11.2018, 11:19:00

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Robkteryten

Připojujem se k děkovačce :D Super misto, super lidi, super akce. Díky všem - organizátorům,vystavovatelům i návštěvníkům za výborný víkend.
Pokud bude repete a nebude vadit černá stavba, rádi přijedeme :D
B

Hardegon

Finální hodnocení:

Název akce: Kostky v Plzni
Ročník: 1.
Datum konání: víkend 8.-9.6. 2019
Místo konání: DEPO2015, Plzeň
Výstavní plocha: 700 m2
Počet aktivních Afolů: 36
Počet pasivních Afolů: 20
Počet pomocníků: 11
Počet návštěvníků : 3100 ( z nich cca 300 neplatících do 3 let)
Počet herních stanovišť: 4
Počet stavěcích koutků: 5 (jeden z ních DUPLO)
Prodejce LEGA: Skywalker007 - Igorus - Sihaja; prodej dílů, figurek, polybagů a pavouků

Trochu podrobněji:
Na první ročník to za mě bylo skvělé. Lidí akurátní počet, aby se ta sranda zaplatila. Ve stejný termín bylo v Plzni několik dalších akcí. Nejvýznamnější byly Historický víkend (tradice již od roku 1995) a Mezinárodní folklorní festival. Obě přímo v centru a stáhnou desítky tisíc lidí. Přesto máme krásná čísla.

Lidí bylo nakonec přes 3000. Nejlepší odhad je 3100. Asi 300 lidí šlo zdarma. To byly děti do 3 let, pár VIP hostů a díky mojí hodné ženě na kase i ZTP a ZTP/P. Za sobotu přišlo asi 1300 lidí. Neděle ze začátku vypadala slabší, ale nakonec to bylo výrazně lepší.

Já mám v systém 35 afolů, že se nahlásilo a dorazilo. Potkal jsem ale dalších minimálně 5 afolů, kteří o sobě nedali předem vědět a dorazili aspon na kukačku a jednoho, který o sobě dal vědět bohužel pozdě, tak mi tam chyběla jeho základna. Pak už jen odhaduju že dalších 20 lidí poslalo větší či menší model a nepřijeli.

Počet MOCů vůbec nevim. Do rozhovorů jsem říkal přes 100, ale asi to bude víc po započtení všech malých MOCů.

Prodej zajistili Skywalker007 s bráchou. Byli super. Původně jsem zval Moře lega (ti mi ani neodpověděli), ale dneska bych už zval jenom kluky. Mají to vymyšlený, funkční a podporuju tim kostkaře a né nějakou cizí firmu. Navíc s Igorusem a Sihajou za kasou to bylo i zábavné stanoviště.

Aktivity jsem zkusil originálně dát všechny k sobě. Mně to přišlo lepší, ale vyveďte mě klidně z omylu. Stále tam bylo plno a bavili se děti i dospělí.

Herní koutky byly zásobeny jen materiálem z inventáře Kostek a oproti původnímu předpokladu jsem nevyužil všechno. Ale taky u nich bylo stále plno a to i 15 minut po zavíračce.

Co se týče prostoru, tak mi přišel super. Žádné schody, velká vrata, autem až ke stolu. Jen je to vyklizené depo, tak to tak vypadá (některé kouty jsou tak šeredné, až jsou možná i pěkné).

Nejoblíbenější občerstvení byly (hned po pivu) raketky  ;D

Závěrem: Povedlo se to. To je hlavní. Nadšeně vypadali návštěvníci i kostkaři. I já si to nakonec užil, tak jsem veselý.

A bude další ročník? Uvidíme. V DEPU o nás zájem mají, návštěvníci by taky chtěli přijít zase, takže možná. Ne dřív jak na podzim 2020. Začnu plánovat nejdřív po létě.

Ještě vám všem musím moc poděkovat. Jste skvělá parta lidí, tvoříte neuvěřitelné věci a je mi s váma dobře. Tak zase třeba někdy v Plzni  ;)

P.S. Prosím, napište mi (klidně zprávou) vaše nápady na zlepšení nebo co vás štvalo. Buďte upřímní. Bez zpětné vazby to nebudu moci do příště změnit.

Chairudo

Na první ročník úplně super akce a měls to precizně zmáknuto, klobouk dolů.
Taky díky za možnost vystavit modely zase v jiném koutu země  ;D

Jediné co bych na příště doporučil jsou popisky k modelům a připravit se na několikanásobný nával  ;)

Tady je pár fotek na památku  ;D


YouTube LEGO videa, Fotky z výstav na Flickr

Hardegon

#123
Citace od: Chairudo kdy 11.06.2019, 03:10:30
Jediné co bych na příště doporučil jsou popisky k modelům a připravit se na několikanásobný nával  ;)

Díky za nadhození. Popisky jsem původně chtěl, ale pak jsem zkusil něco nového. Kdysi jsem měl takovou myšlenku, že by bylo zajímavé neříkat lidem, na co koukají, ale ať si vymyslí ke každému modelu vlastní příběh.

Negativní reakce na to nebyly, každý v těch modelech poznal co chtěl a přišlo mi to zajímavé (a organizačně to ušetřilo mraky práce).

Co myslí ostatní? Chyběly vám popisky?

Petronel

Parádní akce, na velmi zajímavém místě, líbila se.
Vše dobře zvládnuté a byl to moc pěkný víkend.
Super, že se také objevila výstava na druhé půlce ČR.
Ještě by to chtělo něco i u nás na krušném severu. :D
Ale já bych si na to asi netroufnul. Obdivuji Hardegona, Izabellu a další, že se do toho pustili a zvládají to velmi dobře. ;)

Citace od: Hardegon kdy 11.06.2019, 07:00:43
Co myslí ostatní? Chyběly vám popisky?
Rozhodně chyběly. Návštěvníkům to potom dá mnohem více, celkový dojem z prezentace je určitě lepší a mimo to samozřejmě vidí i od jakých je to autorů a kolik lidí se na tom podílelo.
S Milanem, Pekim a dalšími jsme se bavili o tom, že popisky, jmenovky pro afoly a další věci jako rollupy, cedule by bylo dobré řešit nějak centrálně a jednotně za kostky. (jednotný design a hlavně: řešit) Můžeme to rozebrat v nějakém tématu...

Plzni zdar! Bylo to super.

Daniel

#125
Za sebe tomu nic moc vytknout nemůžu, akce super.

Co k tomu říkala Áďa (z pozice nekostkaře a obyčejného diváka):
1) popisky
2) stavby byly v některých případech hned nalepené na sobě. Bylo by prý lepší aby jednotlivé stavby měly mezi sebou větší mezeru, že takhle na sebe hned navazovaly nesouvisející věci a člověk hned přeskakoval pozorností na další stavbu, aniž by dokoukal předchozí.
3) pozadí - jako bylo za piráty (nebo i klidně nějaké obyčejné bílé). Že tomu dá prakticky bez práce jiný level a od koukání na stavbu neodvádí pohled na to co je za stolama...

peki

Prostředí bylo zajímavé pro mne právě tím že to bylo to depo.
Co by se dalo vylepšit (myšleno obecně)

Citace od: Petronel kdy 11.06.2019, 08:07:05
....
S Milanem, Pekim a dalšími jsme se bavili o tom, že popisky, jmenovky pro afoly a další věci jako rollupy, cedule by bylo dobré řešit nějak centrálně a jednotně za kostky. (jednotný design a hlavně: řešit) Můžeme to rozebrat v nějakém tématu...
...


Citace od: Daniel kdy 11.06.2019, 08:41:11

3) pozadí - jako bylo za piráty (nebo i klidně bílé). Že tomu dá prakticky bez práce jiný level a od koukání na stavbu neodvádí pohled na to co je za stolama...[/i]

Mám takovou představu vytvořit z kostkového majetku další oblast, která by byla použitelná na výstavy, stejně jako před pár lety společné hrací koutky. Pro organizátory výstavy by to pak bylo k dispozici a bylo by na něm co by využil a co ne. Viz diskuse zde.

bejver

Též velký dík! A klobouk dolů za organizaci!

Igorus

Za mne pár bodů (ale to je obecně k výstavám)

1) souhlas s jmenovkami. Jednorázová akce (tuším v Brně) byla fajn a stálo by za to udělat další kolo. Ale klidně v jiném provedení.
2) souhlas s popisky. Ne každý má fantasii jako Hardegon :)
3) bylo by fajn udělat nějaký letáček "nakupujeme na Bricklinku". Lidi to zajímalo, tak by si mohli odnést nějaký návod
4) navrhuji koutek pro manželky stavitelů (manikůra, pedikůra, masáž) aby si Linhi mohl dát víc než jedno pivo

Matthes_CS

Pozadí za každý model není špatný nápad, občas to pozadí stěny nebo toho za ním ruší, ale zase pak to nesmí být moc vysoko, aby si na to vystavovatel viděl a mohl mluvit s návštěvníky bez obcházení.

Mě tam zaujaly stoly, dost jich bylo docela nízkých, a tak jsem si třeba na krajině strašidel všímal nových detailů, jako dveří do pekla ve mlýně, kterých jsem si v Olomouci nevšiml, ale zase, abych viděl do podzemí, musel jsem skrčovat nebo ohýbat (u někoho může být problém). A pak ty velké zábrany, na jednu stranu lepší než židle ve školách, nikdo si na to nestoupá, nesedá, všichni vědí, co to a proč to, ale zase jak byly ty stoly nízko, tak to bránilo v koukání a focení. Nejlepší by bylo asi řetězy/lana jako má miho, jasné proč to tam je, ale moc to nebrání návštěvníkům v koukání a focení. Nevím, jeslti to má cenu kupovat za kostky, ale hodí se to na každou výstavu.

Jinak to vypadá, že se výstavám podařilo dostat do dalšího kouta republiky a to je jen dobře. Co jsem koukal, tak nějaké možnosti na rozšíření plochy tam jsou, až to začne přetékat a parkování a hromadná doprava vypadaly taky dobře (hlavní vlakové nádraží pár minut chůze - ověřeno :D ).

Citace od: Igorus kdy 11.06.2019, 09:59:18
4) navrhuji koutek pro manželky stavitelů (manikůra, pedikůra, masáž) aby si Linhi mohl dát víc než jedno pivo

To je pravda, v obchoďácích jsou koutky pro děti, na lego akcích by měli být koutky pro manželky :D

Hardegon

Díky za podněty.

- jmenovky pro kostkaře je už skoro nutnost. Mraky lidí a udržet přezdívky a jména je těžký. (s někym jsem se bavil dát ke společné fotce popisek kdo je kdo, abychom se příště lépe poznali)
- popisky modelům tedy příště budou. Minimálně jméno autora by tam asi být mělo. Máte pravdu.
- prostor DEPA je specifický. Pozadí za modely nebylo moc přívětivé, ale v tomhle konkrétním prostoru je asi těžké to nějak vyřešit s elegancí
- zábrany mi přišly jako nejlepší varianta a za dobrý peníze. A mají tu obrovskou výhodu, že se o ně může člověk opřít a vychutnávat si modely
- bojoval jsem hodně s prostorem. Někde modely měly fakt málo místa. Osvědčily se ty dvouúrovňové stoly, které přidají hrozně prostoru a dobře se na nich vystavuje.
- koutek pro manželky by fakt měl být na každé výstavě

Vasyk

Citace od: Igorus kdy 11.06.2019, 09:59:18
Za mne pár bodů (ale to je obecně k výstavám)
4) navrhuji koutek pro manželky stavitelů (manikůra, pedikůra, masáž) aby si Linhi mohl dát víc než jedno pivo

Pod to se má žena podepisuje a prý by jezdila častěji :D. Takže doporučuje Lucie 1z1  8)

Stimpi

Ahoj, jestli můžu, co se týče jmenovek a popisků modelu nechal bych tuto věc na každém vystavovateli (myslím že většina to tak i má)... vezu svůj model a mám k němu i popisek ... nějaký univerzální vzhled případně tisk není problém. Vystavovateli tím odpadne docela dost práce. To samé pozadí modelu. Nejlépe ví co se bude hodit, a co mu sedne, právě stavitel.

Robbed

Na zahraničních výstavách se většinou nahlašuje pomocí webového formuláře (nejčastěji google form), kde člověk zadá kontaktní informace, modely, které nahlašuje, téma, rozměry a popisek. Z toho se pak natisknou jednotné popisky pro všechny modely. To mi přijde jako docela fajn systém.

fanda

#134
V Plzni jsem nebyl, tak tuším vše jen zprostředkovaně. Dojem mám ale výborný.

Protože každou sobotu musím být ve své firmě, tak neznám ještě mnoho důležitých afolů. Nejsem schopen toto vyřešit. Uvědomuju si, že to je především můj problém.

Popisky:
- s občanským jménem (nepovinné) bych uvítal jako návštěvník
- s nickem bych uvítal jako afol
- s fotografií autora (nepovinné) bych uvítal jako afol (nahradila by to společná fotka s nicky
- popis díla bych uvítal jako oba
- na společné fotce nick by byla dokonalost sama

Např. netuším, čí je "středověký monorail".

Všimněte si, že na většině fotek vidíte dospělé pozorovatele, jak velkou část své hmotnosti přenášejí na pevnou kovovou zábranu (čím starší, tím více). Takže hlasuju všemi 20 prsty pro.
Ono by bylo optimální mít dvě výšky stolů: pro děti a pro "velké děti".
Duplo, vasykovy figury, chairudovy sochy, atd určitě nevadí vystavovat níž, nebo dokonce na zemi.
Ale např. modely od afolů jako je peter, linhi, Daniel, vasykovy lodě, atd (nízkým dětem to moc neříká) bych rád viděl v úrovni svých očí, aniž bych se musel plazit po zemi.
Nelegoví vlakoví modulární modeláři to vyřešili dobře jen pro sebe (výška kolejí 130 cm), na děti a rodiče s dětmi se vykašlali.
Nejdokonalejší řešení jsem zažil v "Modelové království Žďár nad Sázavou". Mají tam tuhé vodorovné podpěry pro velké a lavice pod nimi pro malé. Uvědomuju si ale, jak logisticky a finančně náročné toto je.

Koutek pro baby (tedy nejen pro manželky) je geniální nápad (dokud to nenapadnou feministky, že děláme ze slabšího pohlaví méněcenné :-)

V hnusných prostorách vzniká kdeco, krásné fotky s krásnými holkami, galerie, byty atd. Navíc je ekologické nebourat neustále. A když se tam pohybujeme max. 2 dny, tak nám nemůže moc uškodit ani radon apod ;-)


Igorus

Citace od: fandadolega kdy 11.06.2019, 12:40:26
...
Koutek pro baby (tedy nejen pro manželky) je geniální nápad (dokud to nenapadnou feministky, že děláme ze slabšího pohlaví méněcenné :-)
...

Naopak! Ony budou mít něco navíc!


Citace od: fandadolega kdy 11.06.2019, 12:40:26
...
V hnusných prostorách vzniká kdeco, krásné fotky s krásnými holkami, galerie, byty atd. Navíc je ekologické nebourat neustále. A když se tam pohybujeme max. 2 dny, tak nám nemůže moc uškodit ani radon apod ;-)
...

Souhlas :)


Hardegon

Citace od: fandadolega kdy 11.06.2019, 12:40:26
Popisky:
- s občanským jménem (nepovinné) bych uvítal jako návštěvník
- s nickem bych uvítal jako afol
- s fotografií autora (nepovinné) bych uvítal jako afol (nahradila by to společná fotka s nicky
- popis díla bych uvítal jako oba
- na společné fotce nick by byla dokonalost sama

Lidi nečtou. Jo, kouknou na jedno, dvě jména nebo na název modelu, který je zaujme. To všechno, co zminuješ, je až příliš informací. Název modelu by tam být asi měl. Jméno autora ano, ale hlavně kvůli autorovi samotnému, který z toho bude mít radost. Ostatní věci jsou jen hezké pro formu, ale účel nemají. Kolik cedulek si přečteš třeba v zoo? Lidi nečtou... popisky, zákazy, varování, doporučení.

šipka

Marku, díky za super akci! Depo jako prostor ideální. Užili jsme si to a bylo o nás dobře postaráno!!!!  :) Atmosféra výborná.   

Pozadí u modelů je sice fajn, ale to bych nechal na každém ze stavitelů (doprava, materiál atd :( ) osobně bych to asi neřešil.  Popisky jsou fajn ale máme (alespoň většina z nás) potištěné kostky, tak je možné použit tyto, jméno tam je a i odkaz na kostky.org jako takové a i nick na kostkách. Pouze název modelu tam není.  Igorus to měl jako jeden z mála přímo v modelu. Já je nemohl na poslední chvíli najít. Tak příště záleží na organizátorovi,zda-li vždy udělá nějaké kompletní kde bude jméno a i název modelu a bude to sjednocené (jako na většině dosavadních výstav, malý štítek by stačil ) nebo předem dá avízo aby si vystavovatelé nachystali event. svoje povídání/legendu.Osobně bych se spokojil jen se jménem autora v podobě kostky/nickem a ostatní ať si namáhají představivost.  :o

šipka

Citace od: Hardegon kdy 11.06.2019, 13:25:48
Citace od: fandadolega kdy 11.06.2019, 12:40:26


Lidi nečtou. Jo, kouknou na jedno, dvě jména nebo na název modelu, který je zaujme. To všechno, co zminuješ, je až příliš informací. Název modelu by tam být asi měl. Jméno autora ano, ale hlavně kvůli autorovi samotnému, který z toho bude mít radost. Ostatní věci jsou jen hezké pro formu, ale účel nemají. Kolik cedulek si přečteš třeba v zoo? Lidi nečtou... popisky, zákazy, varování, doporučení.
přesně, pozoroval jsme to u strašidel, taková hezká legenda a bohužel co jsem si všiml, tak pár dospělých děti vůbec :(

Chairudo

Citace od: šipka kdy 11.06.2019, 13:37:18
Citace od: Hardegon kdy 11.06.2019, 13:25:48
Citace od: fandadolega kdy 11.06.2019, 12:40:26


Lidi nečtou. Jo, kouknou na jedno, dvě jména nebo na název modelu, který je zaujme. To všechno, co zminuješ, je až příliš informací. Název modelu by tam být asi měl. Jméno autora ano, ale hlavně kvůli autorovi samotnému, který z toho bude mít radost. Ostatní věci jsou jen hezké pro formu, ale účel nemají. Kolik cedulek si přečteš třeba v zoo? Lidi nečtou... popisky, zákazy, varování, doporučení.
přesně, pozoroval jsme to u strašidel, taková hezká legenda a bohužel co jsem si všiml, tak pár dospělých děti vůbec :(

čtou, jen to nesmí být slohovka malým písmem, to je jasné že skoro nikdo číst nebude  :D

Standardem na téměř všech výstavách bývá:
Jméno, LUG, název stavby ať ví na co se dívají, počet dílů, kolik hodin práce + trocha zajímavého infa o modelu.
Dětem to potom čtou rodiče, když stojím u modelu slyším to od rána do večera jak jim to čtou.

To je aspoň moje zkušenost  ;)
YouTube LEGO videa, Fotky z výstav na Flickr

Robbed

Citace od: Chairudo kdy 11.06.2019, 14:39:39
čtou, jen to nesmí být slohovka malým písmem, to je jasné že skoro nikdo číst nebude  :D

Standardem na téměř všech výstavách bývá:
Jméno, LUG, název stavby ať ví na co se dívají, počet dílů, kolik hodin práce + trocha zajímavého infa o modelu.
Dětem to potom čtou rodiče, když stojím u modelu slyším to od rána do večera jak jim to čtou.

To je aspoň moje zkušenost  ;)

Můžu potvrdit, často vídám, jak se děti rodičů ptají, co je tohleto za model a rodič se pak rychle koukne na název a popisek a pak dělá "chytrého" :D
Počet dílků (klidně i velmi hrubý odhad) i délka stavby je pro hodně lidí zajímavý údaj.

Igorus

A pardon, ještě ze sekce ztráty a nálezy. To vpravo je dámské zavazovací triko či svetřík.




Martins

Skvělá akce, skvělé místo, skvělí stavitelé, skvělé stavby, skvělý organizátor, skvěle postaráno o vše potřebné! Díky moc, Marku.
Rád jsem vás všechny po dlouhé době viděl!

Zlepšovat asi není moc co, pár nápadů zde již padlo, nic zásadního. Asi bych navrhoval nějaký jednoduchý koncept "obrandování", ale to je na jinou diskuzi na jiném místě. Určitě by to mělo zahrnovat i standard popisků k modelům... myslím si, že v minimalistické míře by měly být u každého modelu.

Zas někdy na viděnou!

Aki

Popisky jako věc autora se mi zamlouvá asi nejvíc. Nejsem extrovert, takže do mého občanského jména nikomu nic není. Nick či přezdívka bohatě stačí. K tomu ale výborně slouží totemy z potištěných kostek se jménem lugu, nickem, může být i občanské jméno (když autor chce) a samozřejmě seznam výstav, kde byl MOC k vidění.  Pár lidí to u svých MOCů mělo a musím říci, že si toho lidi hodně všímali. Stejně jako třeba Linhiho názvu hradu vyvedeném v písmenkách na tile z boku.
MOC by se ale určitě nějak presentovat měl - a měla by to určitě být starost autora.  I třeba společným projektům by slušelo jednotné pozadí s nějakými základními informacemi - to by zas měli vyřešit náčelníci projektů.
Co se týče počtu hodin, nebo kostek v MOCu, to nechte na otázání návštěvníků. Ostatně často to bývá jediná otázka kterou dokážou vymyslet. ;) Tedy kromě otázky, zda se mohou na něco zeptat.

PS. Jo a akce to byla báječná. Díky Hardegonovi i v všem co jste tam byli. Viděl jsem vás po roce moc rád.

Borun

Akce byla super.Hala,zábrany atd. na jedničku.I přesto,že jsme to měli přes celou republiku tak jsme nelitovali a se synem si to užili.A k mému pozadí,není to první akce kde se o mém pozadí tak diskutuje 😂😂.Popisky bych taky uvítal s zakl.info.Při propagaci výstavy bylo zdůrazňováno"stavitelé z celé republiky".A takový popisek PIRÁTI Z  OPAVY by mohl znít pro některé plzeňáky až cizokrajně.Ještě jednou super akce ,supr lidi.

Borun

A ještě jsem zapomněl na ten servis pro manželky.Myslím,že takhle by mohli získat lepší vztah k legu.A pro Ostravu jsem si dal za úkol vymyslet taky nějakou zábavu pro děti afolů na výstavě aby se nám tam nenudili.

Chairudo

Upozorňuji na možnost vystavit vaše modely v zahraničí a finančně podpořit svého koníčka  ;D
YouTube LEGO videa, Fotky z výstav na Flickr

Hardegon

flickr se mou vlastní sbírkou fotek.

davroman

Marku, díky za skvělou akci. Za nás organizačně na jedničku. A jak jsem na místě zmiňoval, jediné co mi chybělo (a to nejen na této výstavě) je možnost snídaně na ubytování (zaplatím si sám) nebo nějaké doporučení, kde se dá ráno před výstavou najíst. Není zrovna jednoduché přijet do neznámého města a po celodenním stavění a cestě v sobotu ráno něco hledat. Zde jsme to vyřešili McDonaldem, který byl při cestě mezi ubytováním a výstavou, ale ne vždy ta šance je (a zrovna tenhle typ podniků nemusím).

K diskutovaným otázkám:
1. popisky - jednoznačně ano, ideálně pokud by byla daná nějaká forma (vzor) LUGem nebo pořadatelem akce, aby byly vzhledově jednotné, ale vlastní text a jeho rozsah si zvolí autor sám (nemá smysl psát u menších modelů "350kostek, 2hod stavění");
2. zábrany - suprové!! ... dalo se o ně bez problému opřít a pozorovat jednotlivé modely, což se mi naposledy poštěstilo na Brick Republic v Praze;
3. koutek pro manželky - pánové, měli byste to mít genderově vyvážené, tedy nezapomínejme na koutek i pro manžely a další varianty;   :D
4. pozadí za modely - nechal bych na autorovi modelu.

Pro inspiraci v příloze posílám fotku popisek u našich modelů, které vozím na všechny výstavy - ten plast stál do 10,-Kč/ks.  PS: Fotka je z výstavy v Ostravě, páč jsem zatím žádnou fotku našich modelů z Plzně neviděl.   >:D
Náš BL shop TDH Bricks: https://store.bricklink.com/TDH_Bricks

Chairudo

Citace od: davroman kdy 12.06.2019, 09:01:12
Fotka je z výstavy v Ostravě, páč jsem zatím žádnou fotku našich modelů z Plzně neviděl.   >:D

Zde  ;D
- teď jsem si všiml, že jste si zabavili moje "prosíme nesahat" cedulky  :D

Kovové zábrany jsou super, dodají větší pocit sucha a bezpečí. Taky bych je do budoucna rád použil.
YouTube LEGO videa, Fotky z výstav na Flickr