*TOP* #4 PBC (Vlastní) Moře promluvilo

Založil gearcs, 01.01.2012, 15:16:37

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

gearcs

Obchodní loď převážející náklad cukrové třtiny a bavlny byla v Karibiku přepadena a zničena pirátskou lodí Rudý úsvit. Dvěma šťastlivcům z řad námořníků se podařilo přestát útok a snaží se přežít v moři plovoucích trosek. Ale opravdu jsou to šťastlivci? Moře si pro ty dva připravilo ještě jiné zkoušky, než jsou piráti...

Prosím nekritizovat disproporce lodi a posádky, takhle jsem to postavil schválně ;)

Galerie Flickr: http://www.flickr.com/photos/45079829@N07/sets/72157628662921733/
Galerie Brickshelf: http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?f=492815

Micho

Úžasná a pre mňa veľmi ľúbivá prácička, super sú dela a plachty.  8) 8) 8)

Anatyt

Jj, musím sa pridať k pozitívnemu hodnoteniu! Hlavne ten predposledný obrázok, v tej kvázi hmle je super! :D Vyzerá to ako z Bermudského trojuholníku. ;D

FilipS

#3
Páni, tohle vážně super. To měřítko lodi se mi moc líbí, je takový sympatický. (Akorát s logikou MOCu na tom taky nejsi nejlíp  ;D >:D)
Zaujali mě ty detaily mimo loď jako Poseidon, topící se chlapík (ty chocholky vypadaj fakt super) a vodní želva je boží.
Přeju hodně štěstí v soutěži.  ;)

votrelec

Tomuto sa hovori umenie. Ak niekto bez ziadnych dielov na plachetnicu ju aj tak perfektnou improvizaciou dokaze takto dokonale vytvorit (kormidlo, dela, kotva, trup...).

Friend

:)
Nádherné - tá korytnačka je naozaj chutná :)

Systematik

PECKA! Hodně velký plus vidím v trupu lodě bez ,,klasických" trupových dílů! Inspirace!

BTW disproporce? Jestli je to šalupa s max. 4 kanóny, tak disproporce nikde nevidím ;D

Colonel32

Na můj vkus je ta záď lodi až příliš ornamentální, a želva tak nějak divně chodí po hladině (jako Ježíš?), ale chválím Poseidóna, ten se opravdu povedl. Mimochodem, ta loď bez lodních dílů má docela výhodu, protože s těmi lodními díly to vždycky vypadá, jakože loď po hladině levituje (stejně jako želva), málokdo si dává záležet, aby ty díly pořádně zapustil do vodní hladiny.

gearcs

Citace od: Colonel32 kdy 02.01.2012, 14:15:54
Na můj vkus je ta záď lodi až příliš ornamentální, a želva tak nějak divně chodí po hladině (jako Ježíš?)
Želva je na hladině, protože kdybych ji dal o kousek níž než je hladina, ty nohy by nebyly vidět  ;)

Ryxe

Moc pěkná lodička. Disproporce vůbec není na škodu, spíš myslím, že naopak.Jinak spouta pěkných detailů, jak je mimochodem u tebe zvykem ;)

Colonel32

Citace od: gearcs kdy 02.01.2012, 19:05:59
Želva je na hladině, protože kdybych ji dal o kousek níž než je hladina, ty nohy by nebyly vidět  ;)

Napadají mě šílené kreace jak modré bricky, na nich želva, na nich transparent panely a skrz ně je vidět želva pod hladinou... ale výsledek by asi nestál za tu námahu.

Je ale otázka, zda je lepší levitující želva nebo žádná želva.

frantoka

Krása, pekne si sa s tým celým vybavkal, hlavne tie delá, plachty a korytnačka ani nevravím.
Gratulujem a držím palce.  :)

otaznik

No, tak holt budu první, koho to příliš nezaujalo. Na můj vkus je tam těch detailů a kudrlinek až příliš. Přijde mi, že autor chtěl za každou cenu ukázat nové techniky a nápady na věci, na kterých to potřeba ukazovat nebylo.
Působí to na mě nesourodě a uměle - nevím, jak lépe popsat svůj pocit z této stavby.

Colonel32

Citace od: otaznik kdy 12.01.2012, 00:53:37
No, tak holt budu první, koho to příliš nezaujalo. Na můj vkus je tam těch detailů a kudrlinek až příliš.

No, já neříkám, že by mě to nezaujalo, to samozřejmě zaujalo, ale s tím zbytkem bych asi souhlasil. Přijde mi, že většina tvůrčí energie padla na CCC a dílo na PBC už se patlalo jen tak na rychlo, ale pokud to tak je, tak proti tomu nemám námitek. Úspěch na CCC považuji za mnohem důležitější než v PBC. 

gearcs

Citace od: otaznik kdy 12.01.2012, 00:53:37
... nesourodě a uměle - nevím, jak lépe popsat svůj pocit z této stavby.
Každá kritika dobrá  ;) Ano, je toho tam hodně, možná je to i tím, že jsem se snažil udělat hodně trosek okolo a nějaký děj - to se neobešlo bez "přeplácanosti" - ale na druhou stranu ztroskotání nebývá moc estetická věc.

Colonel: Tak tvůrčí energií to nebude, té mám dost, že některé nápady vypouštím, protože mě mezitím napadají nápady nové. Ale tuhle stavbu jsem si na rozdíl od stavění "Zabít Daimya" užíval, protože nebyla velká a byla to zábava. Neměl to být nějaký oslňující moc, spíše takové odpočinkové dílko, když už jsem slíbil účast v PBC. Nemá ambice na výhru. Na něm jsem chtěl ukázat, že i na malé loďce jde vymyslet hodně věcí složitěji  ;)

Colonel32