Zloději s Ghostbusters - 2016

Založil Atom, 12.11.2015, 20:00:50

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Atom

#30
Děkuji za upozornění.
Nekupuji

Ondrej

Jsem zvědavý jestli to budou nějak řešit, podle mě by neměl být problém dotyčného dohledat, minimálně toho na ebay, tam by měla být adresa uvedená nebo přes paypal ověřená, přes mobilní číslo jen to bude asi těžší. Máš nějaké info Peki zda tentokrát budou zkoumat kdo to prodával?

peki

Citace od: Ondrej kdy 16.11.2015, 20:46:16
Máš nějaké info Peki zda tentokrát budou zkoumat kdo to prodával?

Bez komentáře, nesmím ani naznačovat  8)

Hacislav

#33
Citace od: Futurion kdy 16.11.2015, 12:09:24
A pak že nějaké Jirny u Prahy, pche  ;D

Citace od: honzicek22 kdy 16.11.2015, 19:29:54
Tu by se hodilo parafrázovat hlášku z MASH - za každým velkým mužem, hledej ženu s vibrátorem  ;D za každým českým bricklinkovým obchodem, hledej  nedoceněného kladeňáka :)

Citace od: Anatyt kdy 16.11.2015, 19:36:26
Ja by som bol s tým obviňovaním kladeňákov opatrný! Skôr to vidím na vodičov prepravných spoločností.
moje fotky Rajče a Flickr - pinterest

BlazejHolen

#34
Odkdy jsou členové kostky.org polomilitantní (názorově) detektivové? Bez urážky, ale pokud v Legu došlo ke krádežím tohoto setu (a věřil bych tomu že se nejedná o první takovou situaci, viz set Emerald Night, apod.) tak je snad na Legu aby  si zajistila a hlídala bezpečnost. Pokud se takový set dostane na trh, není mou povinností jakožto kupujícího zkoumat původ setu a zda nebyl kradený. Nebudu se vztahovat k presumpci neviny, ale proč bych (hypoteticky) já měl za Lego dělat jejich práci? Tedy v nejlepším případě set koupit, okamžitě kontaktovat Lego, set jim prodat a ideálně napráskat prodávajícího, či rovnou se domluvit na schůzce s prodávajícím a na předání se dostavit s příslušníky PČR. A pak tu na fórech dělat hrdinu (jako Peki - bez urážky) a ještě moralizovat ostatní. To že někdo koupí set který ještě není v prodeji nemusí apriori znamenat že je také zloděj. s tím bych byl ochotný jít s dotyčným i do otevřeného konfliktu skrze žalobu za křivé obvinění. A bez jakékoliv nadsázky můžu říct že dotyčný by byl minimálně popotahován za spáchání přestupku. Diskuze je jedna věc, osobní záležitosti bych řešil buď formou SZ nebo vůbec ne. Koneckonců co je komu do toho. A jestli jsou tu lidé kteří mají potřebu si "hrát" na Lego policii, ať se uchází o pracovní místo u Lega :) Argumenty typu "solidarita" a "poctivost" neberu protože v tomhle případě nebudou zcela relevantní. Zvlášť od lidí kteří si hrají na samosoudce.
 Pokud tu dude nekdo placat = obhajovat zlodeje at sem vubec nechodi. Bude banovan. Diskuse na toto tema skoncila pred rokem.

Futurion

Citace od: BlazejHolen kdy 17.11.2015, 09:39:32
Odkdy jsou členové kostky.org polomilitantní (názorově) detektivové? Bez urážky, ale pokud v Legu došlo ke krádežím tohoto setu (a věřil bych tomu že se nejedná o první takovou situaci, viz set Emerald Night, apod.) tak je snad na Legu aby  si zajistila a hlídala bezpečnost. Pokud se takový set dostane na trh, není mou povinností jakožto kupujícího zkoumat původ setu a zda nebyl kradený. ...

Výtah ze slohové práce pro ostatní - "Nerozumím dodržování morálních zásad".

Ondrej

Citace od: BlazejHolen kdy 17.11.2015, 09:39:32
Odkdy jsou členové...
Vzhledem k tomu, že mezi Kostkama a Legem panuje spolupráce ve formě podpory akcí, zapojení sem tam na Lego akce tak by mi přišlo víc než fér je kontaktovat o případných únicích setů a rozhodně bych se vyhnul nákupu a natož prezentace setu zde. Myslím, že podporu co dostáváme a příjemnou spolupráci by bylo škoda pokazit něčím takovýmhle.

Peki si nehraje na žádného hrdinu, jen jako Lego Ambassador a moderátor fóra hlídá, aby se zde nepodporoval prodej čórek, neobhajovali zloději. Pokud to máš tak pokroucený, že ti přijde nákup setu, který byl ukraden (oficiálně potvrzeno, viz. příspěvek Pekiho), v pořádku tak je něco špatně.

Prázdně kvákat jako ty umí kde kdo...
Navíc ohánět se hned žalobama, je fakt že dneska zloděj křičí chyťte zloděje je docela časté.

JakubOki

Rozhodne se nezastavam toho zlodeje tak me tu nekamenujte.
Ale tahle to asi vypada kdyz nekdo ukradne neco co uz bylo jednou ukradene.  ;D

Ondrej

Citace od: tazzy kdy 19.11.2015, 13:44:27
Ghostbusters uz nabizi i prvni e-shop - Kostkygo

Dostupnost leden 2016, do téhle diskuze bych to nemíchal. Tady jde o ty, kteří to prodávají již teď.

tazzy

#39
Aha, tak už to po mém upozornění na jejich fb změnili, viz screeny (vlevo "už nyní nabízíme", vpravo "už nyní nabízíme objednávky" atd.)

Futurion

Pěkně jsi je nachytal na švestkách. Ke jejich smůle to s "některé sety jsou běžně mezi sběrateli k sehnání dříve před oficiálním uvedením na trh" zkusili zrovna na člověka z kostek  ;D

Mr. Cube

#41
Mě by zajímalo, na čem vydělávají. Když tam mají ceny tak z roku 2020 a mnohde lze sehnat levněji. Ale možná dlouhodobá investice na dobu, kdy už to jinde nebude, nebo zaměření na klientelu, které to je jedno.

DarkDrago

Citace od: Mr. Cube kdy 22.11.2015, 19:51:11
Mě by zajímalo, na čem vydělávají. Když tam mají ceny tak z roku 2020 a mnohde lze sehnat levněji. Ale možná dlouhodobá investice na dobu, kdy už to jinde nebude, nebo zaměření na klientelu, které to je jedno.

Včera na stavění jsem slyšel,  že se tak údajně jmenuje i nějaký bl..
Dračí páni s mocí ohně...

papluh

Myslím,že sa jednalo o podobnosť názvu už neexistujúceho obchodu na brickclassifieds (link je aj tu niekde) a na BL

DarkDrago

Dračí páni s mocí ohně...

Skyrider

Uz zase z kama to berou z kladenske tovarny?

Skyrider

Citace od: papluh kdy 13.11.2015, 11:28:16
už to zmizlo asi sa mu stiahla prdel, keď už jeden set samotný predstavuje "škodu vačšiu ako nepatrnú" alias 5000Kč  >:D

Ale aspoň pre porovnanie veľkosti krabice zarchivovaná fotka z kufra auta.

Podle me to uz nekdo koupil.

Chairudo

YouTube LEGO videa, Fotky z výstav na Flickr

Strider

Fejk lega nabízené tímto prodejcem jako Lego: "Nové zabalené. Stejne jako Lego jen bez loga na kostickach":
https://www.bazos.cz/hodnoceni.php?idmail=3527617&idphone=298542&jmeno=Michal

Pool

Citace od: Strider kdy 09.07.2022, 12:35:07
Fejk lega nabízené tímto prodejcem jako Lego: "Nové zabalené. Stejne jako Lego jen bez loga na kostickach":
https://www.bazos.cz/hodnoceni.php?idmail=3527617&idphone=298542&jmeno=Michal

Zbytečné nám to tu postovat do více vláken, když na to někde narazíš, tak máš vždy všechny ty inzeráty nahlásit správci tomu webu a oni je mohou smazat nebo celého uživatele zablokovat, že sami mají v pravidlech zákaz prodeje padělků.