Vlaky SantaFe - prestavba

Založil Micho, 30.08.2005, 09:45:52

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Micho

Cez Cavelona mi došli o.i. aj vlakové modré okná a dvere. Tak som neodolal a prestaval SantaFe aj zvyšné vagóny na dva modré rýchlikové a jeden červený (z Harry Pottera). Cieľom bolo imitovať aspoň ako tak klasické rychlíkové súpravy na našich železniciach. Podvozky, strechy a prepojovacie časti som nechal zatiaľ zo SantaFe. Vnútro bude treba ešte upraviť, zatiaľ je pôvodné.

Lokomotíva - viď SNOT a vlaky . Ten fialový vagón viď tu plus výroba fialových dverí (podobne červené), modré som upravil nalepením strieborného pásu. Farebné fólie na Legu. Snáď mi to Lego ľud tie fólie odpustí ....

Cavelon

Tak toto je jeden z prvých praktických pokusov o vytvorenie vozňov podobných tým, čo jazdia na naších tratiach. :o A myslím, že aj celkom podarený. Ešte to chce  trochu popracovať na exteriéri a najmä vytvoriť optimálny interiér a budeš tým, ktorý ma predbehol v realizácii mojích predstáv. ;) Zaujímavé je aj riešenie červených dvierok pomocou fólie, lebo na BL sa ich síce zopár potuluje, ale sú drahé ako sviňa. :( Už som premýšľal nad tým, že keď budem stavať naše rýchlikové vozne, tak na dvere použijem oranžovú fóliu.

Micho

To fakt chce ešte prepracovať ten vonkajšok. Tu mi išlo o prvý rýchly dojem. Tie vozne bude treba farebne v rámci možnosti doladiť a podoťahovať detaily. Zrejme bude ale dosť problematické stavať kvôli polomeru Lego koľajiva vagóny s reálnym počtom okien - viď prácu KLF v téme vláčky. Bolo by to krásne ..., ale len na rovnej trati ...

Aj tá lokomotíva vznikla za iným účelom a momentálne nemám žiadnu, čo by sa mi hodila k takejto rýchlikovej súprave.

Chcelo by to nejaké overené linky na reálne rýchlikové vozne. Cavelon, ty ako nadšenec železníc určite nejaké máš, prosím hoď ich tu.

Cavelon

To nemá význam uvažovať o realizácii vozňov s reálnym počtom okien, LEGO sa na to nehodí. Okrem toho, by musela byť šírka takých vozňov aspoň 10 studov, keď si vezmeš pomer rozchodu koľajníc k šírke reálnych vozňov. A hlavne by sa s tým nedalo jazdiť, vyzeralo by to otrasne v zátačkách a na výhybkách a vykoľajovalo by sa to. Takže treba hľadať prijateľný kompromis. ;)
Obrázky (aj moje :P) reálnych SK a CZ vozňov sú na vlaky.net. :-*

hobby

Všichni se shodneme, že legovlaky budou vždy v prvé řadě hračkou (krásnou)! To je jejich přednost (vůbec Lega jako takového). Fascinuje mě tvůrčí svoboda, variabilita, možnosti, spolehlivost.  Právě z tohoto důvodu jsem začal sbírat legovlaky i když u mne byl prvotní zájem modelová železnice. Snaha, přiblížit se k reálnému modelu vždycky narazí na problém s měřítkem i geometrií, však již o tom bylo samostatné téma.  Ale to vůbec nevadí. Tvoje vlaky, Micho, jsou moje "parketa". Stará dobrá klasika.

Colonel32

v Lego Factory se takovehle veci budou jednou dobre prodavat...