Nábřeží paromilů 2018

Založil Matthes_CS, 23.08.2018, 21:19:59

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Matthes_CS

Tuto sobotu (25. sprna) se koná v Hradci Králové další ročník nábřeží paromilů, je to takový sraz všeho co jezdí na páru. Po Labi jezdí parníky, vedle dětská železnice a různé další parní kolové stroje i motorky, statické stroje a třeba hasičské parní stříkačky. Dále jsou k vidění i statické motory a neparní veteráni. Odkaz na stránky akce.

Já tam budu ve stánku železničního muzea Jaroměř a původně měl být jeho součástí malý okruh zahradní železnice v měřítku G, ale bohužel nestačila dorazit. A tak jsem byl požádán, jestli bych nemohl tam postavit okruh z Lego železnice s parní lokomotivou. Takže pokud nebude pršet, tak tam budu mít na stolech postavený malý okruh a jezdit s pár vagónkama co mám zrovna sestavené.

Když už tady propaguju muzeum a v odkazovaném tématu se hovoří o jeho návštěvě, tak bych rád propagoval na této akci Kostky.org. Propagagace výtopny bude v podobně zalaminátovaných A3 s trochou textu a hlavně obrázky z činnosti muzea a tak bych nechal udělat jednu A3 s logem kostek a nějakými železničními stavbami (třeba nádraží v Hradci), ale vlastní fotky z výstav jsou většinou přes sklo a nejsou v nejlepší kvalitě, takže prosím o pomoc s lepšími fotkami, pokud je teda o propagaci zájem. Mohl bych tam připojit i informace o nadcházejících výstavách.

Jezevec

Řekl bych, že železniční modely jsou (i dobře nafocené), stačí pohledat v příslušné sekci týkající se vlaků.
Kde všude můžeš sledovat aktivity naší LEGO komunity Kostky.org?
Mrkni na náš Facebook nebo Instagram a sdílej, lajkuj, komentuj.

Matthes_CS

Tak jsem něco splácal, doufám, že autorům nevadí, že nejsou jmenováni, ale materiál má přilákat návštěvníky na fórum a tady si modely najít :)

peki

K vlakům jsem kdysi dělal článek, na výstavách ho používám.

hawran

Paromilové v Hradci jsou super, cca každé dva roky se tam zastavím a akce je to vždy skvělá...
... a mimochodem - o víkendu je v Hradci taky Hip hop kemp ale ten s legem moc společnýho nemá :D
Bricks Forever!

Matthes_CS

Boužel sem sem dnes celý den byl ve Výtopně a připravovali jsme věci na zítra a zkoušeli kolejiště, nevím, jak posílat videa z FB, takže na naší FB stránce je první příspěvek video z kolejiště:
https://cs-cz.facebook.com/V%C3%BDtopna-Jarom%C4%9B%C5%99-493877333958239/
U dětí mělo kolejiště úspěch a dokonce už se přežilo i první vykolejení a málem pád ze stolu, první klučík si dokonce asi půl hodiny jezdil, posunoval vše možné :)

Materiály se dneska tiskly, takže už sem navržené novinky nestihl zakomponovat, článek o Lego vlacích by byl pěkný, jen nevím, jestli by se chtěl někomu číst.

Teď tu docela pršelo, tak snad zítra nebude, aby byl na kolejišti provoz. Rád tam někoho z Vás uvidím.

Matthes_CS

#6
Tak počasí vyšlo, nepršelo ani nepražilo, bylo tak akorát do města, jen někdy po poledni spadly asi tři kapky. Přišlo docela dost lidí a Lego kolejiště, kde si děti mohly zkusit sami ovládat mašinky, bylo velmi oblíbené, dokonce jedno z nejnavštěvovanějších (podle kolegů ze stánku výtopny nejvíce navštěvované), takže po zprovoznění kolejiště asi do 14 hodin byl stůl neustál obležen dětmi s rodiči, ale občas se přicházeli podívat i jiné kategorie.
Moje fotky z akce, nejen Lego kolejiště.
Pár maminek bylo rádo, že je taky k vidění parní stroj, co nedělá bordel a nekouří :D

Až na pár menších vykolejení a menších nehod (nejvíce padal komín) se provoz obešel bez potíží, jen přistálo něco sazí, ale ty zítra zmizí.

Děkuji Znouzecnost a Znouzecnost jr. za pomoct při stavbě kolejiště :)

znouzectnost

Rádo se stalo, mládě si stavění a ježdění moc užilo.
Akce to byla nádherná, jen nějak málo lega  >:D

Matthes_CS

Příští sobotu (31. srpna) se koná další ročník nábřeží paromilů a z Výtopny tam pojedeme se stánkem a já opět s legem. Nebudu brát posunovací kolejiště, ale opět jen postavím na stůl nějaký okruh, z kolejiště jen přidám budovy, ale nové lokomotivy a vagóny se tam prohánět budou. Jen jsem od minule ještě nestačil něco udělat s 365.0, takže bude střídána bradavickým expresem.
Obrázky s propagací kostek co jsem tam měl loni moc nezaujali, spíš koukali na to, co tam je, než na papír. Ale udělám seznam nadcházejících akcí, aspoň jeden, aby si to mohli třeba lidi ofotit.

Matthes_CS

Tak letos jsem kolejiště malinko rozšiřil, hlavně do počtu vozů, přidal dva domečky a pár figů, aby to vypadalo živěji.
DSC07192 by Matěj Fries, on Flickr
Více fotek v albu na Flickru.
Lidí bylo méně než loni, takže děti měli více času si jezdit a nebyl jsem tolik obléhán. Bylo pár nehod, tři rozbité vagóny, které jsem opravil a ještě mi z nich zůstalo pár kostek   ;D
Jak je vidět na fotce, tak jsem propagoval výstavy kostek, původně jsem chtěl jen dva větší papíry se seznamem akcí, které by si lidi fotili, ale táta z nich vytvořil asi 120 kusů těchto letáčků, přes polovinu jich zmizelo, jen jsem zapomněl na letáček napsat, že výstavy kostky.org jsou lego výstavy, takže občas lidi nevěděli, co to je za výstavy, ale to jsem jim dovysvětloval.

Letošní nejčastější dotaz byl: "Jak jste na ty koleje dostal to kovové? My máme doma ty koleje jen z plastu."