Marketing výstavy Banská Štiavnica 2009

Založil Micho, 10.07.2009, 10:10:49

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Ktorý z plagátov / inzerátov by ste pre výstavu vybrali? Máte 1 hlas.

Verzia 1
13 (65%)
Verzia 2
3 (15%)
Verzia 3
4 (20%)

Celkem hlasů: 20

Micho

Tu vytváram vlákno pre diskusiu o podporných marketingových aktivitách výstavy. Tu budú patriť základné veci ako sú tlačoviny (plagáty, letáčiky, vizitky ...), inzertná prezentácia v dostupných médiách, ak sa podarí aj rádio a televízia ... Proste všetko, čo môže podporiť marketingovo túto výstavu a prípadne aj ďalšie - napr. Roztoky 1010. 

Aj preto som spustil diskusiu na téma vizitka, ktorú som z dôvodu všeobecnosti umiestnil do voľnej diskusie: http://www.kostky.org/forum/index.php?topic=24095.0

Micho

#1
Tak som dal dokopy s našim grafikom návrh plagátu na výstavu. Tlač zabezpečuje marketingové oddelenie múzea, bude zrejme vo formáte A2. Schválený podklad môže slúžiť aj na mailovú komunikáciu a prípadnú reklamu vo formáte A4, A5 v nejakých časopisoch ...

1, Termín výstavy bude ku koncu upravený - zatiaľ je tam dátum do 31.1.(posledná verzia bola ukončenie piatok 5.2.), čo je nedeľa, zrejme to dáme do piatku 29.1., aby sa to mohlo cez víkend 30.-31.1. už rozoberať.
2, Texty by mali byť OK, sú konzultované s múzeom. Otváracie dni ešte budeme konzultovať. Na www.vystava.kostky.org je ešte Brnenská výstava, riešim to s Jindroushom.
3, V návrhoch boli použité aj nejaké tie obrázky, v ktorých sa niekto nájde.  ;)

Návrhy sú trochu farebnejšie, ako to vo svete Lego býva. Základ tvorila úvaha o 3 lego kockách 2x2, ďalšia varianta má vložené 3 modely, čo lepšie vypovedá o tvorbe, ktorá bude na výstave. Z toho boli odvodené varianty doplnené o vstupnú vežu Starého zámku v Banskej Štiavnici. Tak vznikli 4 varianty.

Privítam konštruktívne podnety, prípadne zahlasujte. Do 2-3 dní to chcem uzavrieť a vyriešiť ...

Hardegon

1A je jasný vítěz. Ze tří kostek bych chuť k návštěvě nezískal. Ale dát tam takové povedené modely...hned by mě to zaujalo.  ;)

zakm

...ak nájdeš v živote cestu bez prekážok ,tak nikam nevedie...

Splinter

Zaujímavé návrhy, podľa mňa by bolo ešte zaujímavé skombinovať návrhy. Z 1A by som použil obrázky a z 2A popisky...

Micho

Ďakujem všetkým za hlasovanie, potvrdilo to aj moje úvahy.  8)

Múzeum si tiež zvolilo verziu na plagát, chceli menšiu korekciu, aby bola v pozadí lepšie viditeľná veža starého zámku. Pre plagát sa mi to javí aj lepšie, je viditeľnejší nápis výstavy. Už je to aj na stránke múzea, aj s textom: http://www.muzeumbs.sk/?p=830  8)

Micho

#6
Na základe ankety a komunikácie s múzeom tu mám záverečné návrhy. Môžu slúžiť aj pre prípadnú inzerciu v časopisoch. Ja som už niečo dal (verzia 1) aj do niektorých regionálnych Viliek  -náš časopis, ktorý je bezplatne distribuovaný obyvateľom rodinných domov v rámci určitých regiónov Slovenska - www.vilka.sk.

Ak máte chuť ešte raz mrknúť návrhy, tak prosím kliknite aj do ankety, ktorú som reštartoval.  8)

Pripomínam, že verzia 3 je už na stránkech múzea (viď predošlý príspevok).  8)

Micho

#7
Ešte jedno info. Zatiaľ nie je v návrhoch odkaz na www.vystava.kostky.org, lebo je tam ešte výstava Brno 2008. Keď sa to dorieši, tak tam doplníme správny údaj.

Pripájam ešte zvlášť výsledky prvej ankety, ktorej návrhy sú v 2 príspevku tohto threadu.

Micho

#8
Tak toto je od nášho admina pekné - viď hore v odkazoch. Máme tu odkazy na výstavy Banská Štiavnica 2009 a Roztoky 2010. Ešte bude menšia fuška spracovať data ...  :D :D :D

otaznik

Jak je to s použitím loga LEGO, je vše OK, máme povolení od TLC?

Micho

Citace od: otaznik kdy 07.11.2009, 13:54:24
Jak je to s použitím loga LEGO, je vše OK, máme povolení od TLC?

Je to v riešení cez Jindrousha. Takže treba počkať, poprosím neotvárať flame k tejto otázke. Budeme informovať.  8)

Jindroush

Plakáty jsou schválené od Tradingu.
Jindroush. (Moje Brickshelf galerie zde)

Micho

Tu máme hotovú pozvánku na vernisáž, múzeum ju už používa. Plagáty sú vyrobené vo verzii, kde najlepšie vidno v pozadí Starý zámok (ako som avizoval). Názov súboru: Plagat_LEGO_2009_BS_verzia_3_plagat_final.jpg - viď tu.