Pravidlá na vkladanie modelov nečlenov

Založil Rob, 28.01.2005, 17:27:26

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Rob

Pokud budete vkládat modely nečlenů, uvádějte prosím i zdrojovou stránku, odkud obrázky máte (případně autora).

Ideální by bylo vložit přímo odkaz na Brickshelfnebo stránky autora tak, jak to dělá například Jindroush.

Proč: 

  • předejdeme případnému nařčení z kradení nápadů
  • Díky odkazu si ostatní mohou třeba stáhnout více fotek modelu
  • Celkově se tím zvýší informační hodnota příspěvku při minimu dodaného úsilí
  • odkaz se načte poměrně rychle, zatímco 40kb obrázek jako modemář moc nevítám (a asi nejsem sám)
Rob

myth

#1
Doplnění 31.1.2006:

1) Do názvu diskuze vždy vkládejte text (cudzí) případně (cizí) podle vaší národnosti, aby bylo na první pohled jasné, že se jedná o model někoho jiného.

2) Na vkládání obrázku použijte značku img, nevkládejte jej jako přílohu, šetříte tím místo na serveru.

Jak to udělat ?

  • Při vkládání zprávy si všimněte ikonku , speciálně určenou ke vkládání obrázků. Když na ni kliknete levým tlačítkem na myši, tak se vloží do textu zprávy značky [ img ][ /img ] (bez mezer).

  • Mezi tyto dvě značky vložíte internetový odkaz/adresa na obrázek. Například http://www.brickshelf.com/images/bsicon.gif . Není tudíž možné takto vkládat obrázky, které máte na svém počítači na disku.

    POZOR! Tento odkaz musí končit příponou jpg, gif, png, bmp, tga, tif. Nesmí to být php, htm nebo html, protože to jsou přípony webových stránek a ne samostatných obrázků. Vetšinou tuto adresu zjistíte kliknutím na obrázek pravým tlačítkem na myši a obvykle výběrem možnosti "zkopírovat adresu obrázku" případně "vlastnosti" a vybrání této adresy zde z položky "Adresa:" a její zkopírování do schránky. Pokud nepoužíváte Windows, tak to budete mít kapku jinak, ale princip je stejný.

    Výsledek bude vypadat takhle (bez mezer): [ img ] http://www.brickshelf.com/images/bsicon.gif [ /img ]
  • Vložený obrázek:
When the student is ready the master will appear.
An expert is one who knows more and more about less and less.