TOP Castle Builder Contest II

Založil Colonel32, 19.08.2011, 21:39:05

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Colonel32

(kompletní dokumentaci minulého kola najdete zde: http://www.kostky.org/forum/index.php?topic=23314.0 . V principu se kromě dat, cen a předem vyloučených  ;D nic nezměnilo.)


TOP (To je Opravdu Pěkné) Castle Builder je soutěž určená začínajícím castle stavitelům. Pravidla jsou proto tyto:

- Soutěže se může zůčastnit jakýkoli člen fóra kostky.org, který v sekci "Castle and Pirates" ještě nemá příspěvek označený jako *TOP*, čímž jsou tedy jmenovitě vyloučeni:

Aki, Colonel32, Daniel alias Legacek, edward193, gearcs, Hardegon, chadzi, JimB, Linhi, maeror, Marcel, marian20, Radegast, Rhox, Robbed, Ryxe

(tučně vyznačení souhlasili se svojí účastí v porotě)
(kdo má zájem být porotcem ať mi sám napíše SZ, už je vás moc abych obepisoval všechny)

- Úkolem soutěže je vytvořit jakýkoli výtvor, který zapadne do kategorie Castle.

- Výtvor může, ale nemusí, být prezentován i ve fázi vývoje, nelze však soutěžit s ničím, co bylo již do této chvíle prezentováno.

- Svůj soutěžní příspěvek / model můžete nadále vylepšovat.

- Hodnocen bude jeden příspěvek, (musí být prvním příspěvkem threadu) který vy sami označíte jako soutěžní, a který bude prezentovat váš výtvor v co nejlepším světle. Povoleno bude jakékoli množství textu, obrázků i odkazy (eg. BS galerie, video na Youtube) dokud bude příspěvek vyhovovat pravidlům fóra. Pokud ale bude využito nějakých externích fotogalerií, vystavuje se soutěžící riziku že externí fotogalerie bude nedostupná (zvlášť BS občas rád spadne) ve chvíli hodnocení.

- Soutěž není anonymní. Naopak autor veřejně prezentuje svůj výtvor.
(věřím, že porotci budou dostatečně soudní, aby se v hodnocení nenechali strhnout k žádným osobní sympatiím nebo antipatiím)

- Soutěžní příspěvek označujte " CBC (Vlastní) název díla " a umístěte do sekce Castle and Pirates

- Termín do kdy musí být soutěžní příspěvek prezentován je neděle, 25. září 2011, 23:59 (což by mělo dát dost času i na nákup jednotlivých dílů, pokud bude váš výtvor vyžadovat něco speciálního)

- Výsledky soutěže budou oznámeny poté, co se porota shodne, což by mělo být do 30. září, ale vyhrazuji si právo tuto lhůtu prodloužit v případě, že to porotci budou vyžadovat.

- Vítěz si vybere jednu z cen dle vlastního výběru, druhý v pořadí bude vybírat z cen zbývajících, atd. dokud budou ještě nějaké ceny zbývat.

- V soutěži jsou aktuálně tyto ceny:

#5 - 300 CZK kredit na BL Skyline Cruise EGO by Colonel32 + poštovné zdarma
#1 - 300 CZK kredit na BL HOMEBRICKNET by Hana129 + poštovné zdarma
#4 - 300 CZK kredit na BL CB Celdova Kostkarna + poštovné zdarma
#6 - 300 CZK kredit na BL WASSERMAN SHOP by Honzik + poštovné zdarma
#2 - 300 CZK kredit na BL Wallacovy kostičky + poštovné zdarma
#3 - 300 CZK kredit na BL Matosuv Miniobchudek + poštovné zdarma

- V případě, že máte k soutěži nějaké nápady, návrhy či připomínky, adresujte mi je prosím pomocí SZ, nejpozději do 21.8.

- V případě, že máte zájem věnovat do soutěže nějakou cenu, kontaktujte mně SZ po celou dobu trvání soutěže, berte však na vědomí, že cena by měla tématicky alespoň trochu odpovídat zaměření stavitelů.

- Soutěž je zaměřena pouze pro "Castle" stavitele, neboli hradaře. V referenci je několikrát použito označení sekce "Castle and Pirates" z toho důvodu, že na tomto fóru zatím hrady a piráti spadají do jedné kategorie.

Colonel32

Po zkušenostech z prvního kola bych ještě doporučil pár věcí:

- Nezapomínejte, že součástí hodnocení je i prezentace modelu, tz. fotky, doprovodný text a celková vizuální úprava.

- Snažte se udělat menší ale propracovaný model, klidně jen vinětu, radši než nemastné neslané monstrum.

- Nebojte se zúčastnit, ti nejlepší vám nebudou konkurovat, ale pomáhat.

Colonel32

#2
Citace od: Justin kdy 22.08.2011, 18:39:37
Citace od: Jukuruku kdy 22.08.2011, 18:02:20
Pokud pravidla chápu správně, tak se nijak závazně přihlásit nemusím, stačí když do 25 záři odprezentuji svůj výtvor jako CBC, a jsem zařazen do soutěže??

Dobrá otázka, v tom by som sa chcel uistiť aj ja.

Ďakujem
J.

Ano. V principu lze zvolit dvě metody: Buď budete dílo průběžně prezentovat a vylepšovat na základě rad ostatních, nebo si ho necháte v tajnosti aby nikdo z konkurentů nevěděl co máte a nahodit v těch 23:59.

Takt jako tak, přihlašujete se umístěním správně označeného příspěvku do sekce CaP.

Citace od: linhi kdy 22.08.2011, 18:48:45
Ne že bych chtěl také stavět,ale co nějaká soutěž i pro ostřílené vlky? :-)

Vlci mají všechny díly v KŽ a kdo nemá, tak není správnej vlk. Mimochodem, ty nečteš ICQ? Jsi jedinej BL kdo na dotaz o ceně do soutěže ani neodpověděl.


P.S. Máme druhého porotce, tak vítěztví už nebude jen na mé zlovůli. Jěště někdo další do poroty?

Colonel32

Odpovědí na často kladené dotazy:

Co pokud bude někdo zdržovat vybrání ceny?
Bude se řešit operačně, možností je i přeskočení a zpětné udělení poslední ceny která zbyde, přesto nepředpokládám, že by k tomu mělo dojít. Pokud by někdo ze zúčastněných věděl, že v době po vyhlášení bude mimo net, může mi předem poslat wishlist cen.

Neměla by modely hodnotit spíše široká veřejnost?
Ne. Bohužel jsem byl mnohokrát svědkem toho, že soutěž se zvrtla v soutěž o to, kdo má nejvíce přátel. Myslím že porota složená z profesionálních stavitelů nabízí mnohem větší objektivitu hodnocení.

Neměly by být ceny více odstupňované?
Nevím, fakt je že když se postupně přidávali další BL prodejci, tak myslím nikdo nechtěl "trhat partu", aby to nevypadalo blbě že zrovna oni musí mít něco extra. Ovšem já toto nestanovoval jako fixní pravidlo, do soutěže může jako cenu nabídnout kdokoli cokoli, tz. pokud se nějaký prodejce cítí, klidně může velikost kreditu zvýšit, současně může nějakou cenu věnovat i kdokoli z neprodejců. 

Colonel32

Doplnění pravidel: Soutěžní je jen a pouze obsah prvního příspěvku. Pokud bude využito nějakých externích fotogalerií, vystavuje se soutěžící riziku že externí fotogalerie bude nedostupná (zvlášť BS občas rád spadne) ve chvíli hodnocení.

Colonel32

Citace od: Colonel32 kdy 11.09.2011, 10:31:11
...Soutěžní je jen a pouze obsah prvního příspěvku...

Tedy se předpokládá, že první příspěvek si nejpozději do uzávěrky zeditujete do potřebného stavu. Lze tedy doporučit, aby když začínáte prezentovat nedokončenou stavbu, abyste si nechali první příspěvek prázdný a psali až do druhého, aby pak následnou editací nepřestala navazující diskuse dávat smysl.

peki

Citace od: Ivansliz kdy 20.09.2011, 15:47:05
Ceno něčeho takového se asi bude pohybovat někde mezi 400-1000 Kč podle velikosti MOCu, že? A znamená to tedy, že čím víc modelů tam člověk vystaví, tak tím víc i vydělá? Takže 4x Castle MOC(aspoň 1x1m) je 4000 Kč třeba?

C32 přišel s dobrým nápadem, místo bude a nějaké finance také. Nicméně mám peníze do kterých se musím vejít. Nevim zatím co a  jak velké, kolik kusů, jak náročný převoz resp. doprava (poměr "cena/výkon"). Odhaduji že půjde spíše o menši věci velikostí srovnatelné s modulárním domem/domky.  Čili symbolická částka okolo 400 Kč.  Přikladem velkých MOC s touto tématikou je Legáčkův hrad Orlík nebo Linhi a spol. hrad se středověkou vesničkou nebo Hanky ZOO, Vasykuv parník, Edwardono Národní, Mtronova Mbase nebo cendixovo Hradecké nádraží. Je třeba si uvědomit že na převoz a případné sestaveni malé/mečí křehké věci je třeba vynaložit srovnatelné ušili jako na převoz např. Národního muzea. Tím neříkám že jde primárně o kvantitu, jen chci přibrzdit případné očekávání o výdělku. Pro mino Pražské jde spíše o částečné uhrazení nákladů.

Termín:
1.10 (resp. dle upřesnění odvozu/dovozu - 31.12.2011)
bourání bude někdy začátkem ledna
vystavit se dá i později (pokud se chce někdo prezentovat)
jak je psáno výše nájemné je spíše symbolické

   

Colonel32

Sponzor, který by rád zůstal v anonymitě, věnuje do soutěže celkem 100 euro v hotovosti, rozdělené rovnoměrně mezi 3 výherce. Tyto ceny bude udělí dle vlastního uvážení, takže nejsou součástí oficiálního hodnocení - může tedy dojít, a pravděpodobně dojde k situaci, kdy si někdo odnese 2 různé výhry.

Tyto ceny budu po dohodě rozesílat já sám po vyhlášení výsledků, abyste nemuseli dávat své bankovní údaje někomu neznámému.


Díky, cením si toho.

Colonel32

Po dohodě s ostatními rozhodčími byly uděleny TOPy.

V některých případech jsem souhlasil více, v některých méně, ale ve dvou případech jsem byl nucen se ostatním vzbouřit:

- Tvrz Hnízo. Stavba zaujala svou mohutností, ale to je podle mne všechno. A prostě nemohu odpustit tu chybějící bosáž.

- Legenda o Golemovi. Pokud v tom golema poznám jen podle názvu?

Colonel32

#9
Tak jako má každá mince rub a líc, aby mohla tato soutěž mít vítězů, musí mít i poražených.

Na posledním, 16. místě, se umístila Selská rebelie autora Ulrich14, se ziskem 233 bodů ze 500 možných. Bohužel, toto není stavební styl hodný AFOLa. Nafocení velmi podobně - často rozostřené, divně nasvícené. Na druhou stranu, v porovnání s posledním místem minulého kola je to krok kupředu. Tak musíme jen doufat, že autor nezatrpkne a v příštím ročníku to zkusí znova a lépe.


Na předposledním, 15. místě, se umístili Čarodějní bratři aneb bezradný král autora Mr. Cube, se ziskem 244 bodů ze 500 možných.
Autor sám dal najevo, že asi neskončí příliš dobře, a že je s tím smířen - inu, pořád lepší než kdyby se urazil. Jeden malý domek a několik špatně nasvícených figurek ten příběh nezachránil, ani když byl napsán 15ti pixelovým fontem. Ale pokud mám na něco vzpomínat v dobrém, pak je to jak jezdce na koni proměnili v opici na psovi.


Na 14. místě se umístil Medieval Modular House autora nerow, se ziskem 282 bodů z 500. Těžko říct, co konkrétně toto dílo strhlo tak hluboko, pravda je že bodové hodnocení všech porotců zde bylo velmi podobné. Připomělo mi to vtip že NASA koupí Sparťanský/Slávistický stadión (nehodící se škrtněte), protože je to jediné místo na světě, kde není atmosféra. Bohužel, z tohoto díla ji prostě necítím, ani si nedokážu představit jaké dílčí úpravy by ji navodit mohly. Nebo jestli je to tím umělým pozadím? Minimálně jednu faktickou připomínku ale vidím - u druhého obrázku je nedostatečně oříznuté logo kostek a prosvítá bíla. Tak snad příště.


Na 13. místě se umístil Obranný hrádek na kopečku autora Luky1987, se ziskem 301 bodů. Bohužel, uhlazený styl a hrady prostě nejdou dohromady.


Na 12. místě se umístil Maják autora Márty, se ziskem 303 bodů. Na pohled docela roztomilé dílo, bohužel zřejmě bité nedostatkem kostek a tedy i tím, že to s konstrukcí majáků nemá příliš společného. Pokud nemá někdo přístup do některého z paralelních vesmírů, tak se asi nikdy nedozvíme jak by se příspěvek umístil, pokud by autor na poslední chvíli urval hořící talíř a z majáku udělal "pevnůstku na ostrově" nebo tak něco.


Na 11. místě se umístila Skřetí aréna autora mizdas, se ziskem 332 bodů. Dokazuje, že i s malým kašpárkem se dá hrát velké divadlo. Dílu jako takovému já sám nemám moc co vytknout, bohužel co autor získal stavbou, ztratil prezentací. Pravopisné chyby a tak rozáhlá souvětí, že se v nich čtenář v podstatě ztrácí prostě nejde přehlížet.


Na 10. místě se umístila Tvrz autora RalinCavira, se ziskem 334 bodů. Bohužel, s tvrzí to nemá příliš společného. Faktické připomínky zazněly již ve stavebním vlákně a i z role porotce se s nimi plně ztotožňuji.


Na 9. místě se umístil Ankh - Morpork - nábřeží autora germik, se ziskem 338 bodů. Od Terryho Prachetta jsem přečetl jen jednu knihu, a to paradoxně příručku jak chovat kočky. Už si z ní pamatuji jen to, že nejběžnější kočičí jména jsou "Koukejmazattyparchante" a "Mamípodpostelíněcojéééé". Bohužel, autor postavil celé dílo na předloze, kterou ne každý zná. Je to plus nebo mínus? Z mé strany mínus. Více jsem toho od Terry nečetl, takže nedokážu plně docenit většinu scének a vtípků, které model obsahuje. A ať se budu snažit sebevíce hodnotit model objektivně, stejně sklouznu k tomu že vidím věci kterým nerozumím a dám za ně body dolů.


Na 8. místě se umístil Hon na čarodejnice autora Justin, se ziskem 340 bodů. Dílo evidentně více než rozporuplné, dle mého druhé nejlepší, dle jiného rozhodčího nejhorší dílo celé soutěže. Je to stavební technikou? Nebo tématem? Uvidíme, zda se po finalizaci výsledků vyjádří i jiní.


Na 7. místě se umístila Podhorská Osada autora Ivansliz, se ziskem 346 bodů. U tohoto díla mi vadí ta strakatá látka na pozadí, kvalita fotografií je na samé hranici sledovatelnosti a nejhorší je tmavě zelená tráva, vždy se vyskytující v trsech o velikosti 2x4 studů. Za to dávám skutečně palec dolů. Zaujal pouze abstraktní ježíš na kříži.


A jdeme do finále. První cena. 6. místo - Výroční sjezd lesníků autora tonysize, se ziskem 360 bodů. Nevím co dodat, podle mně je to super. Jednu dobu to byl i můj favorit na vítěztví, těžko říct co tomu chybí podle ostatních.

zůstala na něj cena: kredit na BL WASSERMAN SHOP


Na 5. místě se umístila Legenda o Golemovi autora Diidy, se ziskem 370 bodů. Diidy má dar. Dar vymyslet kombinace běžných dílů tak, jak běžné smrtelníky nenapadá. Bohužel u tohoto díla nebyl využit naplno. Alchymistická dílna se vším všudy je super, ale to vlevo prostě není golem. Prý to lépe nešlo. Nebylo by tedy lepší oprostit se od myšlenky golema a nechat jen alchymistickou dílnu? Otázka, na kterou těžko někdy dostaneme odpověď.

zvolená cena: kredit na BL Skyline Cruise EGO


Na 4. místě se umístila Tvrz Hnízdo autorské dvojice Miketuk a kamarád, se ziskem 371 bodů. Za sebe jsem nucen říct že mi to přijde stavba ve stylu "mám hodně kostek a kdo má víc"? Bude samozřejmě velmi rychle namítnuto (zdravím svého velkého kritika Hardegona  ;D), že moje velké zlé černé paneláky nejsou o nic lepší. Černý panelák ale není v této soutěži hodnocen. Jedno je však jisté - pokud bude tvrz přesunuta na KŽ, vítěztví v soutěži o nejvíce otisků dětských rukou na skle má v kapse.  Děti totiž na velikost prostě slyší - tedy vidí.

zvolená cena: kredit na BL CB Celdova Kostkarna


Na 3. místě se umístila Kirklees village autora blackrabbit, se ziskem 378 bodů. Dle mého názoru dílo není ničím extra zajímavé a zařadil bych ho spíše do dolní poloviny startovního pole. Ostatní porotci ale rozhodli jinak, nechám tedy chválení díla na nich, předpokládám že budou mít co říct. 

zvolená cena: kredit na BL Matosuv Miniobchudek


Na 2. místě se umístila Svatební slavnost autora Petronel, se ziskem 394 bodů. Drobnou slabinou jsou příliš hladné zdi hradu a příliš jednoduché cimbuří, ale možná je to i moje vina, že jsem toto téma v hradařských stavebních technikách ještě nezpracoval. Do příště se polepším. Vraťme se ale ke Svatební slavnosti. Takhle by prezentace soutěžního díla měla vypadat. Tleskám.

zvolená cena: kredit na BL Wallacovy kostičky


A absolutním vítezem soutěže se stává  Keltská usedlost autora Apollo, se ziskem 404 bodů. 404 bodů z 500 je sice slabých 80% a ve škole by to možná bylo B a s odřenýma ušima, ale čísla nejsou vše. Tady je to prostě "Respect", "TOP" a "CBC II Epic Win". Gratuluji a doufám, že vydržíš a do budoucna budeš českou legařskou komunitu prezentovat stejně kvalitně, jako sám sebe v této soutěži.

zvolená cena: kredit na BL HOMEBRICKNET


P.S:

Výherci extra ceny od tajného sponzora jsou následující:
-  Autor Ivansliz           - #16 CBC (Vlastní) Podhorská Osada
-  Autor Diidy               - #12 CBC (Vlastní) Legenda o Golemovi 
-  Autor blackrabbit      - #9 CBC (Vlastní) Kirklees village 

Colonel32

#10
A stejně jako v Looney Toones: That's all, Folks.

Oficiální pořadí bylo zveřejněno, kdokoli se může vyjádřit jakkoli uzná za vhodné. Vzhledem k účasti se jedná o jednu z nejúspěšnějších soutěží v celé historii Kostek, srovnatelné snad jen s prestižními LTT a LTR závody. Doufám že poražení přežijí soutěž bez újmy na cti a do dalšího kola nastoupí znovu, stejně tak jako doufám že se mi povedlo některé uživatele rozestavět tak, že něco příště vytvoří něco i sami od sebe, nikoli jen hnáni soutěží.

Vyskytnou se určitě i dotazy kdy bude další kolo soutěže. Odpověď je bohužel jasná - za dlouho. Za rok? Za dva? Protože koncept soutěže vyžaduje, aby stihli dozrát další nováčci, kteří budou čekat na "tu správnou příležitost".


Nabízím ale kompromis: první kolo PBC: Pirates Building Contest. Soutěž bude zahájena začátkem prosince a ukončena počátkem příštího roku. Vzhledem k tomu že za piráty tu má topku tuším akorá šipka, s účastí to tentokrát uděláme trochu jinak, bude se smět zúčastnit každý. Kdokoli, kdo bude mít do té doby topku za hrady bude moct místo účasti vzít místo porotce, stejně tak bude místo porotce nabídnuto každému, kdo věnuje do soutěže ceny ve výši alespoň 500 kč. Tématický rozsah sekce piráti by kromě variací na originál červeno a modrokabátníky obsahovat i piráty všeho druhu, stejně tak i domorodce, včetně aztéků a spol. To dá doufám každému koho myšlenka zaujala dostatek času si dílo rozmyslet a případně začít shánět díly. Společné vystavení všech zúčastněných děl v nějakém muzeu by pak bylo třešničkou na dortu. Co vy na to? Připomínky jsou vítány.

P.S.

Odemčení jednotlivých vláken pro jistotu udělám až za pár dní.

P4tr1cius

Nápad urobiť novú Pirátsku súťaž je vynikajúci. Dúfam, že sa nájde rovnako veľa a možno aj viac súťažiacich ako už v skončenej Castle súťaži. A samozrejme aby bola minimálne rovnako kvalitná ako už spomínaná súťaž. LEGO Piráti sú prosto fantastický.

P4tr1cius

A nedá mi neokomentovať výsledky CBC II. Som si istý, že by sa vopred nenašiel čo i len jediný LEGO fanda, ktorý by presne takto predpovedal výsledky súťaže. Za seba môžem povedať, že v zásade to všetko dopadlo "tak ako malo" (veď to hodnotili profíci), samozrejme s maličkými výhradami.
Súťaž bola naozaj vynikajúca (pre mňa prvá a zatiaľ jediná, ktorú som mal možnosť sledovať takto na nete) a klobúk dole pred každým súťažiacim, ktorý sa rozhodol súťažiť.
A samozrejme gratulujem výhercom. Ich diela boli naozaj obdivuhodné.

mizdas

Když nebudou potíže, určitě se zúčastnim PBC také. Už se na ni velice těším, a samozřejmě gratuluji vítězům CBC  :).

Mr. Cube

Gratulace vítězům, čest poraženým. Jinak k té poznámce o tom, že jsem byl s porážkou smířen. Já jsem se pro umístění do soutěže rozhodnul vlastně na poslední chvíli, původně jsem se na soutěž moc těšil, ale dlooouho jsem čekal na dílky a to, s čím jsem přišel, je výsledek pouhého jednoho sobotního večera, potom už jsem nic neměnil a byla neděle. Samozřejmě hned den, dva dny poté, jsem už v hlavě měl detaily, kterými bych to ozvláštnil (nebo rozbořil a postavil nanovo >:D ), ale to už je jedno, ambice na výhru jsem fakt neměl a dalo by se i říct, že CBC v názvu byl (pro někoho možná špatný) vtip.  :)

Moje top 5 byla asi takováto (bez pořadí): Lesníci, Kelti, Kirklees, Svatební slavnost a Golem...a asi i Hon na čarodejnice, i když tam mi nesedí ta "zlá" čarodejnice. Byly to přece jenom nebohé ženy, které padly za oběť mocenským ambicím feudálů a církve.

Jinak piráti jsou dobrý nápad, mám jich sice v porovnání s Castle minimum, ale tak udělám vignetku)

Ivansliz

Tak očekávané hodnocení je tu. S výsledkem své "Podhorské osady" jsem hodně spokojený.  ;D Na to, v jakém stavu jsem to prezentoval, viz ty zmíněné fotky či DKgreen trsy.  >:D Děkuji všem hodnotícím, že si s námi dali tu práci a nervy.  :D

Blahopřeji všem vítězům a čest poraženým. Je určitě super, že se nakonec účastnilo tolik lidí a prezentovat to pak i v KŽ, to je hodně velký úspěch.

PS: Vidím dobře, že si mě tajný sponzor vybral a chce mě "Ocenit"? ;D  :o
We don´t smoke, we don´t drink alcohol, then we have money for lego! We spend money best!
http://www.legomodely.blog.cz

Apollo

Děkuji porotcům za výhru a TOPku (škoda, už žádné CBC ^__^). Budu se snažit nezklamat a tvořit čím dál líp. A samozřejmně gratulace ostatním, jak výhercům, tak zůčastněným.

Citace od: Mr. Cube kdy 29.09.2011, 15:40:49
Moje top 5 byla asi takováto (bez pořadí): Lesníci, Kelti, Kirklees, Svatební slavnost a Golem...a asi i Hon na čarodejnice.
Z mého pohledu nelze než souhlasit. Snad jen dodám, že Hon na čarodějnice jsem považoval za jednoho z jasných kandidátů na vítěze.

Také bych chtěl pogratulovat výhercům anonymní výhry.

Teď hurá na PBC, snad mne něco napadne.
Peace was a lie.

http://www.hiddenmanga.com

blackrabbit

Tak tohle jsem nečekal.  :o První castle stavba a hned pěkné umístění. Děkuji C32 za uspořádání skvělé soutěže, TOPku, rovněž porotcům a sponzorům.  :D

Ivansliz

Citace od: blackrabbit kdy 29.09.2011, 16:44:53
Tak tohle jsem nečekal.  :o První castle stavba a hned pěkné umístění. Děkuji C32 za uspořádání skvělé soutěže, TOPku, rovněž porotcům a sponzorům.  :D

Souhlas.  ;)
We don´t smoke, we don´t drink alcohol, then we have money for lego! We spend money best!
http://www.legomodely.blog.cz

tonysize

Slovy Františka Venclovského: Já sú tak šťastné...  Díky porotě za množství bodů, Colonelovi za uspořádání, gratuluji vítězům, čest všem zúčastněným . Opravdu mám velikou radost. V duchu mého výtvoru dnes vypiju pár žejdlíků na oslavu.

P4tr1cius

Chcel by som požiadať C32, aby čo najskǒr odomkol jednotlivé vlákna CBC II, kým máme celú súťaž a jednotlivé diela na zreteli, pretože o pár dní už môžme riešiť úplne iné veci. Myslím, že teraz určite hovorím za väčšinu, ktorá by veľmi rada vyjadrila svoj názor jednotlivým súťažiacim priamo na ich vláknach. Ak C32 vyhovie, vopred mu vďaka.

Rhox

Předem chci Colonelovi vyjádřit veliké díky za uspořádání soutěže. Se stavbama se roztrhl pytel a troufnu si tvrdit, že to nikdo nečekal. Stejně tak kvalita MOCů. Je opravdu vidět, že se to někam pohlo, protože se stavbou, se kterou jsem před dvěma lety vyhrál Medieval Cup, bych se neumístil snad ani v horní polovině. Mám radost, že úroveň staveb na tomto fóru je stále vyšší a vyšší.

Vesměs souhlasím s hodnocením Colonela, ale napíšu k některým stavbám i něco ze své strany.

Čarodějní bratři aneb bezradný král - ke stavbě samotné se vyjádřil plukovník, ale musím poznamenat, že jsem se u ní dost pobavil :)

Skřetí aréna - dobrý MOC, velice slušně postavený a to i s malým počtem kostek. Pokud autor dopiluje prezentaci a sežene časem víc kostiček tak se máme na co těšit.

Ankh - Morpork - nábřeží - Terryho Prachetta mám docela sečteného, takže jsem dokázal ocenit všechny drobnosti, vtípky a výjevy z knih, co tam byly, ale hodnotí se především stavba a prezentace. Doporučil bych promakat střechy a používat Tiles ve větším měřítku. Kladně jsem ohodnotil řeku Ankh, která je podle předlohy dobře zpracovaná. :)

Hon na čarodějnice - nerozumím proč bylo dílo tak strháno. Já sám jsem je hodnotil jako jedno z nejlepších v celé soutěži. Jen tak dál!

Podhorská osada - prezentace špatná, terén taky nic moc, ale pochválil bych autora za ten domek, ten sem líbil velice.

Výroční sjezd lesníků - vtipné podání, ale stavebně mě to zase tak moc nenadchlo.  Proložil bych střechu více barvama a rozbil jednolitost zdí - návody zde na fóru jsou. Použití jiných oken by taky nebylo špatné. Chválím za stromek - originálně postavený a povedený.

Legenda o Golemovi - bylo nám kladeno na srdce abychom zhodnotili i velikost. Stavebně si to zachovává vysokou (spíš nejvyšší) kvalitu tvých vignett.

Kirklees village - mě se dílo líbí hodně. Jen bych trochu víc zvlnil terén (stačí sem tam nějaký plate 2x4 navíc) a přišlo mi trochu zvláštní to "Dno pytle" - skvěle nakousnuto, ale nějak nedostavěné...

Svatební slavnost - velké dílo, naprosto perfektní interiéry, bohužel ten exteriér je už trošku slabší.

Keltská usedlost - měl jsem opravdu radost, že tohle dílo vyhrálo. Byla to zasloužená výhra a můj favorit od samého začátku! Jen neusnout na vavřínech a stavět dál ;) TOP, TOP!!

Na závěr bych chtěl dodat, aby soutěžící nepodceňovali postování WIPů před ukončením soutěžě, některé stavby dobře mířená kritika posunula hodně daleko.

Ještě jednou díky Plukovníkovi za soutěž a možnost dělat porotce, doufám, že si najdu čas a zůčastním se PCB jako jeden ze stavitelů.


germik

No, i já děkuju za zorganizování soutěže, bez ní bych se asi nepřinutil něco takového postavit ;)
Poučení pro příště, vykašlat se na Zeměplochu nebo to opravdu dobře vysvětlit ;)...(popřípadě všem TOPkařům vnutit nějakou tu Zeměpolochu >:D)
,,Dont underestimate the power od Melon!"
Moje Brickshelf galerie - http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?msearch=germik

Ulrich14

Citace od: Colonel32 kdy 29.09.2011, 14:50:41

Doufám že poražení přežijí soutěž bez újmy na cti a do dalšího kola nastoupí znovu, stejně tak jako doufám že se mi povedlo některé uživatele rozestavět tak, že něco příště vytvoří něco i sami od sebe, nikoli jen hnáni soutěží.

Vzhledem ke svému umístění mohu s klidným svědomím prohlásit, že nejsem nijak dotčen, a na nikoho jsem nezanevřel  ;D
Příště už mušketýry a zámky nestavím, bylo to poprvé (a taky naposled), vracím se do středověku ;)
Každopádně díky za skvělou soutěž.

Hardegon

S řečenými hodnoceními Colonela a Rhoxe souhlasím a můžu se pod to podepsat.

Co se ale týče Honu na čarodejnice, moc mě to nenadchlo. Interiér je sice velmi povedený, ale zbytek neukázal nic zajímavého. Jednoduchá budova v terénu. Chyběla mi tam ta detailnost, která byla projevena na interiér. Navíc jsem při prezentace průběhu stavby čekal, jestli se třeba velká hnědá plocha nepromění v malou cestičku.

Stejně tak Svatební slavnost. To co bylo uvnitř hradu bylo super. Ale bylo to děsně kontrastní s obrovskou šedou plochou zdí, před kterou byl palouk a na něm osamělý dům poměrně lacině natočen, aby nebyl pravoúhlý.

Jinak všem zúčastněným soutěžícím a sponzorům (i tajemným sponzorům) děkuji za oživení tématu CaP a výhercům gratuluji.  :)

FilipS

Páni, dostal jsem se k počítači až teď a koukám. Vůbec sem to nečekal. Moc děkuji C32,  porotcům a všem sponzorům.

gearcs

Připojuji se ke gratulacím. Musím za sebe říct, že soutěž předčila moje očekávání, a to o hodně moc. Jsem rád, že se nakonec soutěž takového rozsahu konala a už se těším, co někteří z vás předvedou příště. U prohlížení některých staveb jsem se hodně bavil a těší mě, že je zde tolik stavitelů, kteří se zatím neprojevovali, ale teď se ukázali v tom pravém světle.
Rád bych pochválil stavitele několika MOCů, které se mi opravdu zamlouvaly:

Lukyho1987 za pěkný terén a základy budovy u jeho stavby.

Tonysizeho za skvělé zpracování života "lesníků" - ale spíš ožralů.  ;)

Miketuka za práci s dřevěným ochozem a domkem na skále, který ale mohl správně nafocen zaujmout daleko více...

RalinaCaviru za stavbu, na kterou je radost se podívat, i když neobsadila žádné z nejlepších míst.

Blackrabbita taktéž za malebnou scénu s domky.

Apolla za krásné rozvržení a provedení MOCu a hlavně za jeho čilý život. Byl to i můj favorit a jsem rád, že to tak viděli i ostatní.

Ulricha14 za pěkné rozmístění minifigů v jeho dílku, i když lépe nafocené by to více vyniklo.

Germika rovněž za minifigy a jejich zapracování do celku, i když většina scének zůstala námi nepochopena.

Petronela za scénky ze života, které se mi také moc líbily. Můj druhý favorit v soutěži.

Ivanslizův MOC byl špatně nafocen, ale i zdálky bylo poznat, jak moc se snažil a studoval techniky, přičemž nejpovedenější je střecha na dřevěném baráku.

Budu rád, když svými stavbami oživíte téma Castle, i pokud zrovna nebude probíhat žádná soutěž.  ;)

Ivansliz

Citace od: gearcs kdy 29.09.2011, 20:34:26
Ivanslizův MOC byl špatně nafocen, ale i zdálky bylo poznat, jak moc se snažil a studoval techniky, přičemž nejpovedenější je střecha na dřevěném baráku.

Díky. Máš pravdu, ty fotky opravdu nebyly povedené. A dal jsem do toho dílka v časových možnostech všechno a techniky jsem také skutečně studoval, to je pravda.  :) Každopádně jak říká Pohlreich, slovo "Snažit se" se nepočítá.  ;D  >:D
We don´t smoke, we don´t drink alcohol, then we have money for lego! We spend money best!
http://www.legomodely.blog.cz

nerow

#28
Musím pochválit C32 za perfektní načasování soutěže. I když ze začátku by těžko někdo pomyslel, že bude tolik účastníků. A dále bych rád poděkoval všem sponzorům :)

Dále bych rád pogratuloval jak výhercům, tak i poraženým.

Ale pro mě byly vítězi tyto MOCy :)

3. místo - #8 CBC (Vlastní) Tvrz
2. místo - #5 CBC (Vlastní) Výroční sjezd lesníků
1. místo - #2 CBC (Vlastní) Hon na čarodejnice

Jinak koukám, že můj "černý experiment" se zrovna dvakrát nezalíbil :) To abych nakoupil radši šedý bricky  ::) ;D

Jinak ještě jednou díky za zprostředkování soutěže a za rady během stavby.

Colonel32

Musím říct, že soutěž mě nakonec velmi příjemně překvapila. Měl jsem dojem, že kostky poslední dobou dost upadají, přecejen, kde jsou ty časy kdy byla Pražská hospoda každý měsíc. Navíc jsem poslední dobou viděl několik starých pardálů rozprodávat sbírky, většinou z finančních důvodů, zvlášť u vítěze minulého kola CBC to zamrzelo o to více. Při organizaci soutěže jsem s dotazem na ceny do soutěže oslovil nejen Bricklinkové obchody, ale i obchodníky, kteří prodávají lego ve velkém (sekce Komerční sdělení). Bohužel od žádného z nich jsem nedostal ani odpověd. O to víc mě tedy překvapil dárce, který s prodejem lega nemá nic společného. Na rozdíl od BL obchodů z toho nebude mít ani reklamu.

Tato soutěž ale dokázala, že kostky stále žijí. Že stále jsou fungující komunita. Takže děkuji všem. Těm co věnovali ceny, těm co radili jak stavět i těm, co se zúčastnili. Především ale, a to přede všemi, děkuji za účast Ulrichovi. Nikdo nechce být poslední, to se rozumí samo sebou. Ale kdyby tu nebyl on se Selskou rebelií, byl by poslední někdo jiný. A co kdyby ani on nechtěl být poslední? Kdyby si totiž totéž řekl každý, tak by najednou neměl kdo soutěžit. A to by byla škoda. Takže pro mně Ulrich možná není nejlepší stavitel soutěže, ale zato je to její největší hrdina.

Takže prosím zatleskejte VŠEM, kteří se soutěže zúčastnili. A kdo budete mít cestu kolem, zajděte si je pak prohlédnout do Království Železnic osobně. (dokončení přesunu staveb bude avizováno)