LEGO Movie - film

Založil Foton, 30.01.2014, 23:13:57

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Foton

Kdo chce hledá způsoby, kdo nechce hledá důvody.

papluh

Gunship a hlavne Spaceship^3 zblízka !   

https://www.youtube.com/watch?v=sY2r20qhyaI

S tými novými strielajúcimi dielmi som ešte nemal tú česť, ale zdajú sa byť konečne použitelné  >:D

yoshimaka

Zhlédnuto. Nic jsem od toho nečekal a byl jsem mile překvapen. Celý film je o podstatě názvu Lega - Leg Godt - což samozřejmě vyjde najevo až ke konci. Nicméně nemyslím, že to pomůže aby AFOLové dovolili.. hlele mám vůbec spoilerovat?
Lust och fägring stor

bubutymmy

Taky jsem byl, naopak jsem teda očekávání celkem vysoká, ale trailery podle mě nekecají... Fórů v takovým ladění je dost, navíc to dává celý smysl a hezky to odsejpá.

bubutymmy

Jo jen takovej malej postřeh, kterej mi mohl taky dojít dřív... Je lepší jít někdy večer, kdy by v kině nemuselo být tolik dětí >:D

Foton

S manželkou dáváme filmu 75% pro neAFOLY, pro AFOLY ještě +5%.
Příběh by byl nosný i bez LEGO světa, ale v něm víc vyzní.
Dostali mě některé sekvence (rozbouřené moře asi nejvíc).
A samozřejmě song "Všechno je tu boží!".

Pořád nevím, kolik z toho bylo digitálně a kolik reálné kostky.

A naštvalo mě, že do tomboly o ceny (v sále) byly brány jen děti. Ale ne ty ještě nenarozené. Takže jsem tu první cenu (LEGO set k filmu) nevyhrát nemohl.
Ale zase dávali před vstupem komiks "Na shledanou v ZOO! (O jednou útěku makaků)" od Danglára . A ten mě ohromně pobavil.



Kdo chce hledá způsoby, kdo nechce hledá důvody.

Ojík

Je pravda, že se ve filmu mihnou i Simpsonovi, konkrétně prý Milhouse? Teď jsem se to dočetl a celkem mě to překvapilo - a pochopitelně ještě víc navnadilo, i když jsem myslel, že už to víc nejde. A jaký byl dabing?
All work and no play make Jack a dull boy.

Bard

#7
Vzali jsme s manželkou na tenhle film děti za dobré vysvědčení a rovnou ve 3D.

Bál jsme se, že to bude slátanina, ale film předčil mé očekávání (někdo už tu psal o nosném příběhu, tak se nechci opakovat). Taková dobře zvládnutá americká práce, která pro legofana znamená body navíc.
Jen ten americký sentiment člověk musí odpustit. Dabing mi přišel typický pro tenhle typ filmů a nevadil mi.

Děti byl nadšené, a o to šlo především.

holub

#8
Já na to jdu každopadáně,po tom co jsem postupně viděl všechny trailery tak minimálně kvůli mému oblíbenci batmanovi  ;D
Je dobře zvládlej ten CZ dabing ? V originále jsou slušní herci třeba Will Ferrell což je docela komediant na animáky,a všechno to zní úžasně srandovně.

Zajímalo by mě jak hodně je to GCI a jak stop motion,čekal bych, že většina detailních zaběrů bude pravé lego (kromě efektů obličeje) pokud ne tak je to teda neskutečně mazec jak je to detailní  ;D Vypadá to opravdu realisticky.

Foton

Dabing je slušný, Batman chraplavý :-) Ale stejně si ještě časem seženu EN verzi. I kvůli tomu, abych to mohl pauznout a kochat se dílem.
A Milhouse se tam opravdu mihne (asi 0.321 s).
Kdo chce hledá způsoby, kdo nechce hledá důvody.

bubutymmy

Citace od: Foton kdy 02.02.2014, 20:27:51


A naštvalo mě, že do tomboly o ceny (v sále) byly brány jen děti. Ale ne ty ještě nenarozené. Takže jsem tu první cenu (LEGO set k filmu) nevyhrát nemohl.
Ale zase dávali před vstupem komiks "Na shledanou v ZOO! (O jednou útěku makaků)" od Danglára . A ten mě ohromně pobavil.

Mě naštvalo, že stavebnice vyhráli hned dva cucáci hnedle vedle mě. A před sálem jsem obdržel nějakou rádoby lajfstajlovou lesklost pro muže plnou reklam, přítelka dostala tlustej časák pro maminy, nic moc.

Dabing bych taky řekl v normě, jakože Vitruvius je asi fakt dvorní dabér Morgana Freemana, Unikitty patřičně úchylná animovaná roztomilost a tak. Ale samo, že se ještě kouknu na anglickou verzi, plus taky bude potřeba zastavovat při každý detailní blbině, což vám v kině nedovolej 8)

Šejmus

#11
Neslyšel někdo o nějaké projekci s titulky?

EDIT: CinemaCity Slovanský dům bude od čtvrtka promítat anglickou verzi bez titulků, kdyby to někoho zajímalo
Fool of a Took!

Jamesek


thunnus

lego is not a hobby, its the meaning of life :-)

Kubos.cz

Citace od: Šejmus kdy 03.02.2014, 20:55:11
Neslyšel někdo o nějaké projekci s titulky?

EDIT: CinemaCity Slovanský dům bude od čtvrtka promítat anglickou verzi bez titulků, kdyby to někoho zajímalo

Nevíte někdo jestli je ta akce i jinde na webu nemůžu nic najít  ??? Ten dabing je nic moc a titulky mi vadí tohle by byla krása :)

Kubos.cz

The lego movie 2 potvrzen a psát ho bude Jared Stern. Zdroj : AMC movie talk

mesje

Citace od: Kubos.cz kdy 05.02.2014, 18:41:53
The lego movie 2 potvrzen a psát ho bude Jared Stern. Zdroj : AMC movie talk

Ach jaj, takze tych hnusnych movie setov sa tak lahko nezbavime...


P4tr1cius

Film je naozaj tragický. A je mi ľúto, že to musím napísať. Asi najväčšie sklamanie tohto roku. (to už na filme - Ja, Frankenstein, som sa bavil viac, a to je už čo povedať, lebo to bola totálne bieda). Dokonca som sa počas filmu pristihol (a to viackrát), ako sledujem, či je film zábavný pre ostatných návštevníkov (aj deti, teda prevažne). S poľutovaním musím poznamenať, že sa zasmiali za celý film dokopy maximálne štyrikrát. Rovnako ako ja...

Dva plusy filmu -
1, na začiatku krásne postavená mesto, keď ide Emmet v aute do práce.
2, snaha o posolstvo v závere filmu.

Bolo to 3D utrpenie. A toto píšem ako veľký fanúšik lega...

xjankox

Na CSFD si ale ten film počína veľmi dobre a aj tu je vychvaľovaný. Ja sa na to tiež chystám, tak som zvedavý.
Ďakujem

papluh


Tomtombuy

Mám rychlou otázku. Je lepší 3D nebo 2D? Posledních pár filmů mě ve 3D moc nesedlo (kino se starší technologií, téžké brýle...). Díky

Šejmus

Nevim, kdy jsi byl naposled na 3D, ale bryle ted uz rozhodne nejsou tezke a i obraz je kvalitni. Byl jsem na 3D a nejspis to bude nejlepsi volba, protoze "kulisy" a akcni sceny jsou spravne legove preplacane a mam dojem, ze ve 2D by se clovek mohl ztratit. Navic ten pocit byt uvnitr maleho lego domku (kdo si to jako decko nepral?) je k nezaplaceni.
Fool of a Took!

Hana129

Tak my zašly s dcerou na 3D a docela mě  mrzelo, že jsme raději nešly na 2D.
Připadalo nám to dost neostré.

Anatyt

Citace od: Hana129 kdy 08.02.2014, 16:19:47
Připadalo nám to dost neostré.

Treba vyhladať očného lekára.

Měch

Já byl na 3D Hobbitovi a už nikdy víc...Mám pocit, že je to tmavé, trhané a neostré.
Proto dnes shlédnuto se sestrami ve 2D a naprostá spokojenost ;)
Fotky
Videa Zlobři nejsou jako DORTY !!!

Tomtombuy

Citace od: malý Měch kdy 08.02.2014, 18:01:44
Já byl na 3D Hobbitovi a už nikdy víc...Mám pocit, že je to tmavé, trhané a neostré.
Proto dnes shlédnuto se sestrami ve 2D a naprostá spokojenost ;)
To byl právě jeden z filmů, z kterého jsem měl ve 3D poloviční zážitek. Ale dnes jsem shlédl Lego film ve 3D a super! :-) Doporučuji!

Villa Legina

#27
Dnes videné v 3D.

Najviac ma nervovalo malé dievča čo sedelo za mnou a pravidelne kopalo do sedadla. Nestačili škaredé pohľady, tak som musela nakoniec slovne zasiahnuť... >:( teda potvrdzujem už horespomenuté, kto chce nebyť iritovaný, nech ide pre istotu do kina večer, keď nie sú deti...

3 D je podľa mňa určite lepšie ako 2 D, hoci môj muž sa sťažoval, že mu prekážalo, že dosť bolo scén v pozadí neostrých...je to pravda, mne to však neprekážalo, vedela som si domyslieť...

Je pravda, ako píše P4tricIus, že veľa smiechu v kine počuť nebolo, odhliadnuc od stupiditiek, ktorým sa smejú len deti, ale na detský film aj toho smiechu bolo naozaj málo (cca 5 x ). Možno to bolo tým, že deti boli totálne ohúrené-otupené toľkými zrakovými podnetmi, že ani nemali čas vnímať dej, či rozmýšľať a bez akejkoľvek príčiny sa málokto smeje, že.
Návštevnosť celkovo tohto filmu bude asi dosť vysoká - viem to porovnať s inými filmami na ktoré s dcérou pár rokov už chodíme. Takže kasy budú iste cvengotať.

Priznám sa, že v poslednej tretine filmu som mala oči už tak unavené, že sa mi už ani nechcelo pozerať, strašne rýchle, akčné...proste tak ako je to dnes moderné, ja si už na to nezvyknem. Podľa mňa je to na škodu, snaha za každú cenu pútať aj detského diváka, aby náhodou nebola sekunda, čo by mohlo niekoho napadnúť že je to nuda a nič sa nedeje...škoda...napr. rada by som si pozrela detailnejšie čo za vesmírnu lodičku to modrý Ben z 80 rokov postaval... :D

Tak to o forme a teraz k obsahu - nechcem prezrádzať veci aby mali niečo z toho i tí čo to nevideli...ale tak hlavne toto ma zaujalo pozitívne:

1. scéna na začiatku, síce naoko pekné mesto, ale atmosféra vydarene mrazivá, krásne vykreslený súčasný stav modernej spoločnosti, bytosti bez vlastnej vôle, povrchné, bez hlbších emócií, zmanipulované médiami, ohlupujúce tv seriály, policajný štát, korporátokracia, niektoré bytosti doslova roboti...

2. hláška Vitruviusa  na adresu Emmeta: "má tak prázdnu hlavu, že niet z nej čo vyberať" ;D Páči sa mi spôsob, ako ocenil Emmeta, totiž pravdivá je podľa mňa idea, že človek dokáže byť originálny, keď nie je ovplyvnený inými. Viem, že napr. niektorí spisovatelia nečítajú iných autorov, nepozerajú TV, nepočúvajú rádio, aby ostali svojskí  :)

3. Páči sa mi myšlienka, ktorú som vo filme pociťovala, že v stavaní (v živote :D ) nemusí byť smerodatná presnosť, symetria, poriadok, kopírovanie reality, ale svoju hodnotu majú i vyfantazírované, niekedy i zdanlivo absurdné objekty, či činnosti.

Toto ma rozveselilo:

1. Pohľad na psychedelický Cuckooland a správanie Unikitty...napr. scéna keď Unikitty vidí cez okienko ponorky ako v hĺbke mora sa rozpadajú stavby Cuckoolandu prakticky, doslovne sa jej v tej chvíli zrútil jej svet - a ona sama sebe si nahovára: "mysli pozitívne" hoci v zúfalstve je na pokraji šialenstva a v tom sa jej Emmet "psychoterapeuticky" spýta: "chceš sa o tom porozprávať?" Tak to mi prišlo ako brilantný čierny humor  ;D

2.Shizofrenický Dobrý-zlý policajt, neviem ako český dabing, ale slovenský sa podaril, ten hlas a výkon, super.

3.Neskutočne rozkošný a vtipný mi prišiel duch Vitriviusa po smrti zaveseného na lanku, bolo to naozaj ako autentické lego a strašne ľudské  :)

4. Hláška Wildstyle "Divošky" v štýle: "Som v televízii čiže mi musíte veriť"

5. Otec synovi: "toto je moje lego a Tvoje je tam" ukazujúc na debničku kadejakých nahádzaných kociek  ;D

6.Samozrejme vtipný sa mi videl i úplný záver filmu s novými Duplo "agresormi" :D

Toto sa mi nepáčilo:

1. Otecko. Pôsobil na mňa ako totálne vyšinutý maniak úchylák a ešte nadôvažok v tom sadovskom sklepe...brrr: išla z neho hrôza. Chudák syn. V tomto bol podľa môjho názoru i celý zádrheľ deja, je predsa nelogické aby AFOL ničil dieliky lepidlom. A potom mu prekáža zas figúrka od lepu a chce ju ísť čistiť. A vôbec, v poslednej dobe som si všimla, že je veľmi populárne v detských animovaných filmoch podávať rodičov (hlavne biologických) v zlom svetle, dokonca démonizovať ich. Apropo vôbec som mu neuverila, keď nakoniec povedal, že odteraz dovolí deťom sa so svojim legom hrať.

2. Práve pre toho otecka v závere, v spätnom pohľade sa javí dej ako krkolomný a nevierohodný aj  fantastovi ako som ja, lebo práve non lego predmety ako oceľové čepele, už spomenuté lepidlá, gumičky, drôtiky, leukoplasty a čojaviem čo ešte, používajú práve deti a nie sú nástrojmi dospelých...

3. Neviem aký cieľ bol tým sledovaný, ale minifigovia boli niektorí dented, mali scratches, alebo stressmarks, printy faded... modrý space minifig tá rozštiepená helma - veď to srdce krváca...dosť ma to rozčuľovalo.

Záverom: také detaily akože najprv boli kuracie krídelká, potom tie isté morčacie stehienka, alebo raz "chniapadlá" a potom už ruky, domček policajtových rodičov aj na môj vkus až príliš praobyčajný...no prečo nemohli urobiť krajší? Aká je to pocta 80-ym Classic Town rokom? ;D Nezapamätala som si už všetko...no a ešte raz spomeniem toho strašlivého anestetického otecka, to už by som sa radšej stretla s tým chlapíkom z Mlčania jahniat ako s týmto, pripadal mi v tej pivnici omnoho nebezpečnejší (nesrandujem)...ešteže mamička zavolala zhora, že jedlo je hotové, tá tomu rodinnému rámcu dala nakoniec ľudský rozmer.

Ospravedlňujem sa, ak som veľa písala, keby som písala zajtra alebo pozajtra, už by som toho toľko v pamäti nemala.

Filmu ja dávam 75 percent, aj napriek tomu (alebo práve preto?), že som fanúšik lega.



holub

#28
Otec na konci je Will Ferrell,mě se naopak moc libil,a velmi mě to rozesmálo,nečekal jsem vůbec že někdo s herců-dubblerů přijde na scénu.Já bych asi neřešil vůbec nějakou stavitelskou stránku věci nebo věrohodnost realitě,mě to připadalo v pohodě a v míře vkusu,někdo by zase mohl namítnou že to bylo až moc překostičkované (kouře,halucinogenní vlny a kapky vody atd.) ,zdá se mi že to na film vzali vůči Legu velmi z úctou,od filmu jsem čekal že to bude sotva průměr,budme rádi že to dopadlo takto přijatelně.Nic tam do očí snad nebije.

Má to trochu chaotický začátek první 3minuty s tim lordem a člověk se diví na co to šel :D Až když přijde město člověk si to začne užívat a chápat.Tolik kostek pohromadě.

Potěšilo mě jakou formou je humor ve filmu,není to jako v tech Lego hrách kde se člověk směje té přiblblosti ,že něco upadne nebo někde něco nefuguje atd. (v podstatě sranda sama ze sebe),tady je to promakaný a ani jedna scéna mi nepřišla nijak trapná nebo nevkusná.Třeba na konci to duplo těžce zabilo  ;D
Já si jen myslím že dítě mladší těžko pochopí všechen humor na 100% Třeba já vůbec neznám tu TV show s těmi kalhoty tak jsem to nechápal a tedy ani nesmál.To samé např. batman,ve dnešní době (kdy má batman film od Nolana dávno jinou podobu) už nikdo asi nemuže znát bat mánii,kdy se všechno batmanovo nazívalo bat něco .Musím říc že v kině byl taky vcelku klid,vůbec se ty děti nesmáli,akorát si tam nějaké za mnou zpívalo tu písničku (v překladu je lepší nežli originál)  a taky mi kopalo do židle,ale rodiče ho pohlídali.
Jsem zvědav na návštevnost,jelikož předpokládám že spoustu starších dětí a dospělých Legem ne tolik zasažených jako mi tady, se může cítit trapně na to jít a na mrňata je to málo toho "stupidního" humoru,ale samozřejmě smát se taky budou  ;)
Je to jinak velmi veselé ,ve filmu je vše tak růžové,úžasné, že by si člověk přál aby to tak bylo i v realitě když odchází skvěle navnaděn s kina  ;D




Drobuliatko

Na filme sme boli dnes. Bolo to súper! Hlavne ten zaver o nas AFOLoch bol prijemnym prekvapenim. :D