(Vlastni-zakázka) Střihoruký Edward

Založil Ryxe, 02.04.2017, 20:47:31

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Ryxe

Představuji Svůj letošní model pro výstavu Brick Republic. Někteří ho už asi viděli při instalaci, ale třeba někoho, kdo v Letňanech nebyl, zaujme.
Jedná se o sochu Střihorukého Edwarda ze stejnojmeného filmu v reálné velikosti. Tedy bez jeho rozcuchu měří 178cm jako Johny Depp. Tuto stavbu jsem si opravdu užil od začátku do konce. Napočátku jsem měl docela obavy, jestli se mi podaří alespoń částečně přiblížit originálu. Jak moc se to povedlo nechám na Vašem uvážení ;).

Více foto (i z průběhu stavby) na mém Flickru :https://www.flickr.com/photos/53131956@N05/

matka

Mně se líbil moc. Hlavně super háro.
Paní na Žlutém hradě

milanv

Jak jsem ti ve zkratce psal už na Flickr: je to superdílo. Naprosto mě překvapil v Letňanech. Nejenže vypadá skvěle, ale je tam i spousta detailů, které by stálo za to okoukat- stát tam několik minut a koukat a sledovat a učit se. Bohužel na fotkách ani zdaleka nevynikne tolik co ve skutečnosti - a dost možná, že i na výstavě už v tom zářivkově modrém světle člověk tolik detailů neuvidí. V každém případě díky, že jsi na kostky fotky dal - a ať to slouží jako pozvánka na opravdu povedený model - a až budou nějaké lepší fotky, můžou se sem do vlákna přidat.

Co se konkrétních detailů týče, tak mě zaujal (krom vlasů, samozřejmě - mají tužidlo? :) ) obličej, který jsi podle mě ještě líp vypracoval oproti Mrtvé nevěstě. A už tam ho považuju za majstrštyk - v tvém podání to vypadá tak snadno jako by to nebyla ani sbírka oblých ploch ve všech směrech!
Pán na Žlutém hradě

Ryxe

Díky,
No, nevěsta byla takové mé první seznámení s LEGO "sochařinou" a u Edwarda jsem dost čerpal ze zkušeností, co jsem na ní nabral a snažil se to udělat zase o něco lépe. Moc se mi nelíbí ty sochy přímo od LEGA. Z dálky vypadají dobře, ale z blízka je to moc "kostičkovaté" a neuhlazené, takže se tvary slévají. Proto jsem se snažil jít jinou cestou. U nevěsty je trup řešen povětšinou klasicky pomocí bricků a slopes nacvakaných na sobě. U Edwarda jsem dal spíš přednost SNOT technice, aby vypadal více reálně.
Obličej jsem řešil tak, že jsem si nakreslil skicy Edowa obličeje (viz obrázek) 1:1 a pak přikládal ty nejpodobnější dílky. Ve finále jdou kostky snad do všech směrů a docela mě překvapilo, že to drží pohromadě ;D
Asi nejhorší bylo mu pak na hlavu sázet jeden vlas po druhém a tvarovat je do nějakého tvaru.

Vasyk

Možná jsem Ti to už říkal na instalaci, možná ne, to ale nemění nic na tom, že Eda je boží !!

Kuba

je to perfektní dílo, které posunuje hranice nemožného zase někde dále...  ;)

Izabella08

Ryxi,

nejen že jsi naprosto originální LEGO stavitel, ale jsi i výtvarník...nádherná kombinace.
Nevěsta i Edward mi naprosto vyráží dech. Edwardův výraz v obličeji, perfektně propracované detaily na oblečení, účes, jeho ruce...i ten namalovaný obraz jeho lásky. Stavby pamětihodností jsou dobré, ale Tvoje sochy nad nimi vévodí!

Foton

No rovinu: tak tohle je první výtvor z kvůli kterém u jsem ochotný na BR dojet a jít. Protože tohle chci vidět zblízka a 3D.
Kdo chce hledá způsoby, kdo nechce hledá důvody.

Red_Hood_9


Ryxe

Díky, díky :D
Dělat sochy je úplně něco jiného než architektura a hrozně mě to baví. Je v tom přeci jen i trochu více volnosti a prostoru pro fantasii, což mi při stavění reálných historických staveb trochu chybělo :-) Kreslit a malovat mě bavilo od malička (ač nejsem nějakej akademickej malíř), tak jsem rád, že jsem dostal příležitost to spojit právě s LEGO tvorbou.



peki

odkaz na odkaz s videem

Ke stavbě bylo už hodně řečeno. Jedna věc je umět stavět z Lega druhá mít takové to umělecké nadání. No a když se se sejde obojí (a to se nestává moc často) tak je to prostě pecka.

To samé platí pro robova terminátora (naše Zuzka odmítala kvůli terminátorovi na rozhlednu v BR, jak se ho bála).   A vašíkovo sochy, některé jsou už tak velké  že začínají být nebezpečné. Totem je fixován podobným způsobem jako když se staví věž z lega. vždy si vzpomenu na klasika J.C jak vyřezával trpělivě loutky větší a větší  ;D