LEGO House

Založil peter, 09.02.2017, 15:33:19

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

peter



Během mojí a Shmadeovi loňské účasti na výstavě v dánském Skaerbaeku jsme shlédli krátkou prezentaci o výstavbě LEGO House v Billundu. V jednom z posledních videií z této návštěvy jsme přinesli alespoň několik prvních pár záběrů a informací o samotné budově.

Jak to tak vypadá tak se pomalu a jistě opravdu blíží termín jejího otevření a tak se postupně začínají plnit samotné webové stránky LEGO House novými a novými informacemi, které postupně začínají více a více poodkrývat co vše se vlastně uvnitř bude nacházet ;)
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

milanv

Vypadá to zajímavě, ale chybí ti tam odkaz na volňásky pro AFOLy...  >:D

Pán na Žlutém hradě

peter

Mnohá AFOL fóra, ale turističtí průvodci se plní velmi pozitivními ohlasy a recenzemi z návštěv LEGO House. K mému velkému překvapení je v podstatě toté téma zde trochu tabu. Předminulý víkend jsem si proto udělal čas a s mojí partnourkou si udělali do LEGO House výlet a o našem zážitku se chci teď s Vámi podělit. Nyní po návštěvě musím všem těm recenzím dát opravdu za pravdu. Návštěva tohoto místa je opravdu neskutečná a oproti Legolandu si zde opravdu kostek a her s nimi užijete vrchovatě. Celá stavba je rozdělena na tři hlavní zóny a sice placenou, neplacenou a venkovní, která je též volně přístupná a samozřejmostí je, že každé místo je bezbarierově přístupné.

Venkovní část se rozkládá po všech střechách samotné budovy a skládá se z velkého množství rozličných dětských hřišť a prolejzaček. Na samotném vrcholu je pak krásný výhled nejen po celém Billundu, jelikož toto místo je nejvyšším bodem v celém širokém okolí. Uvnitř budovy pak k neplacené části patří centrální náměstí, robotická restaurace, obchod a přednáškový sál. Do dalších prostor již musíte projít turnikety po zakoupení jednotného vstupného 199DKK/osoba (cca 750,- Kč). Cena se může zdát někomu vysoká, ač já si to nemyslím, ale její výše je skoro o polovinu nižší než do blízkého Legolandu, ale navíc si za tuto cenu užijete opravdu spoustu zábavy.

Placená část je pak rozdělena do čtyř hlavních skupin zábavy: červená - tvůrčí dovednosti, modrá - kognitivní dovednosti, zelená - sociální a žlutá emoční dovednosti. Každá zóna pak obsahuje několik místností, kde je vaším úkolem si stavět a hrát s LEGO podle přidělených úkolů. Před návštěvou jsem měl trochu obavy o moji partnerku, která až tak zapálená do stavění a vůbec hračky LEGO není, ale po pár chvílích strávených v LEGO House jsem se uklidnil. Všechny úkoly a zadání jsou perfektně promyšlené a opravdu každý si zde najde to co ho baví a kostky a hry s nimi Vás opravdu velmi brzy pohltí a nechcete přestat a chcete objevovat další a další možnosti. Po ukončení návštěvy jsem tak dostal hned první otázku a sice "Kdy se sem vrátíme?", což asi plnně vystihuje jak se jí zde líbilo.

Určitě doporučuji LEGO House návštívit na jaře nebo takto na podzim, jelikož zde nebude tolik návštěvníků a vy si tak budete moci vše ještě více a v klidu užít. V hlavní sezóně, kdy Billund je opravdu přeplněn turisty to bude jistě trochu náročnější ;) Během naší návštěvy jsem se snažil udělat nějaké záznamy, které jsem teď v úplynulých dnech sestříhal do níže uvedeného videa. Doufám, že se Vám bude video líbit a že Vás ještě více přesvědčí o tom, že návštěva LEGO House opravdu stojí za to a ani na chvíli toho nebudete litovat a budete se chtít vrátit, tak jako my.

Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

peki

#3
Citace od: peter kdy 10.11.2017, 08:00:03
Mnohá AFOL fóra, ale turističtí průvodci se plní velmi pozitivními ohlasy a recenzemi z návštěv LEGO House. K mému velkému překvapení je v podstatě toté téma zde trochu tabu.

Tabu?   ::)

Tady o návštěvě Lego house píšeme
Den druhý.

Mám nějaké fotky a chystám se také něco ještě k Lego House napsat. Nevím kolik kostkařů tam už bylo, je to přeci jenom trochu z ruky. Takže je ideální to spojit s něčím dalším viz diskuse zde



Posílám ukázku z jedná aktivity mořský svět. Postavíte si vlastní rybku. Naskenujete. Doplníce očička pusu/zuby.


Pote rybka vpluje do velkého mořského akvárka/korálového útesu. Tam si nějakou dobu žije vlastním životem.


Animace je naprosto dokonalá (všemi směry, všechny polohy) Rybky reagují na různé podněty.
 





peki

Dear Ambassadors, I really like to ask you for your expertise and input. As many of you are aware we plan to exchange (parts of) the AFOL content in the LEGO House yearly so the next renewal would be around September/October 2018.

To have a good overview of what is out there in the AFOL world I kindly ask you to send me your input which AFOL with his/her MOCs you think should be featured in the LEGO House in the next cycle. I still have an extensive list from the first cycle but it is always good to get more input to look through and be able to select from.

So we are looking for new content for the Master Piece Gallery (where we feature a variety of AFOLs with their portfolio of work or a single master piece MOC).

So if you have anybody in mind you like to put forward please send me (Jan@LEGO.com) no later than January 21st 2018 end of day an email with Name of the builder, country of origin, email and most important a link to pictures of their MOCs.

This is a unique opportunity and we looking forward to feature great AFOLs with great MOCs.

Thanks so much in advance!


Pokud by jste měli někdo zájem tam mi pošlete SZ.
Dík

peki

Dear all,



On Friday March 9th, 2018 LEGO House will host an event for true LEGO fans with a passion for the modular buildings theme.

The evening consists of a mix of interviews, hands-on building activity dinner and of course time to chat.



The facilitator of the interviews is the in the AFOL Community well-known and long-term LEGO fan Are Heiseldal from Norway.

Are is a sports journalist at his day job and a dedicated LEGO collector and builder the rest of the time.



He will interview in his charming way key LEGO people involved in the Modular buildings theme.



Participants of the event are invited to bring an own designed first floor based on the layout of the Parisian Restaurant (#10243) so that we can stack them to an very own modular building for the event. The floor is to be taken home afterwards again.



Programme of the event

16.00:               Welcome and start stacking the floors

16.15:               On-stage interview with Austin Carlson from the LEGO Group. Austin works as a graphic designer and has a broad experience within

                           several LEGO product lines. (20min)

16.40:               On-stage interview with Jeppe Ramlau, who works in Novelty Engineering in the LEGO Group. Jeppe is involved in designing and

                          creating new elements and new moulds. He is the link between the designers and the engineers.  (20min)

17.05:               On-stage interview with Anne Egelund from the LEGO Group. Anne works in marketing and has been involved with the Modular

                           building theme for quite some time. (20min)

17.45:               Warm buffet

18.45:               On-stage interview with Jamie Berard from the LEGO Group, who is the iconic LEGO designer behind many modular buildings.

                          (30min)

19.15:               Hands-on session at the tables facilitated by Jamie. Jamie will share building tips and tricks and will build a small exterior scenery

                           together with you. LEGO elements are provided and the build can be taken home after the session.

20:00                End of play.



Price per Person: 449 DKK pr. person (including dinner + 2 drinks)



Please note: The arrangement does not include a ticket for the Experience Zones in LEGO House. We reserve the right to cancel the arrangement in case of less than 40 participants. In case we receive more than 80 requests will we draw the participants randomly.



So if you are up for a great arrangement with great people in great surroundings please send me an email (Jan@LEGO.com) no later than February 11th 2018 end of day all timezones so I can get you on the list.

I will inform you after the deadline via email if you can participate and will send you the booking link.



I am looking forward to a very cool arrangement!



Jan

peki


GlobeCZE

Ahoj všem uvažujícím (nejen) o návštěvě LEGO House... Nízkonákladová aerolinka Ryanair dnes oznámila změny a novinky pro letní letový řád 2019 a mimo jiné tam přibyla přímá linka PRAHA - BILLUND ... co to pro legochtivé cestovatele znamená snad nemusím zdůrazňovat, osobně očekávám letenky za ceny kolem 1000CZK RT.  >:D >:D

peter

No vzhledem k tomu, že dříve sem létal spoj od ČSA, který byl i částečně dotován LEGO a cena letenky neklesla pod 5k, tak bych s takovou cenou moc nepočítal, ale třeba překvapí :)
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

GlobeCZE

Ale Ryanair není ČSA ;) kdo by chtěl letět už v dubnu, jsou letenky za necelých 600RT, na květen a dál mi to zatím hází 3000RT, ale to ještě půjde dolů, o to bych se nebál :)

peter

Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

Robbed

Řekl bych že round trip - zpáteční letenka.

peki

pro info:
Dear all, being now on the other side of the Skærbæk Fan Weekend 2018 I would like to draw you attention to the 2 great activities we will have at the LEGO House so check it out and join if you like - I would be really happy to see you there.

Fan Evening about the 40th anniversary of the LEGO Minifigure

Nov 2, 2018, 16.00-20.00



We are celebrating the 40th anniversary of the LEGO Minifigure. Join us for a cosy fan evening in LEGO House that is especially held for our LEGO Fan Community on Nov. 2, 2018. The evening will consist of a mix of interviews, hands-on building activities and time to chat. You can see more about the program and book a participation following the link below.

https://www.legohouse.com/en-gb/whats-on/fan-evening



Fan Christmas Dinner

Dec 8, 2018, 16.00-21.00

Join us for a cozy Christmas event in LEGO House that is especially held for our LEGO Fan Community on Dec 8, 2018. We offer fun LEGO Minifigure builds, After-hour photo opportunities in one of the LEGO House Experience Zones, time to chat and mingle with great people and we will serve traditional Danish Christmas food.

Booking link:

Click on this link https://www.legohouse.com/en-gb/whats-on
Scroll down the page until you see the section "Event & Tour calendar" and the field where you can select a date
Select Dec 8 in the date field
Below the field you will see the events on Dec 8. Choose "Christmas dinner" and click on "Book tickets"
Select the time 16.00
Choose the amount of people you would like to book a ticket for.
Finish the booking and print your ticket

LukaMull

Na jak dlouho je návštěva Lego House? Je to na celý den? v březnu se tam chystám tak abych vědel s čím počítat  :) díky

peki

Citace od: LukaMull kdy 18.02.2019, 19:43:21
Na jak dlouho je návštěva Lego House? Je to na celý den? v březnu se tam chystám tak abych vědel s čím počítat  :) díky
Jde o to, co od toho čekáš. Dá se to zvládnout za 1/2 dne. Není poblém tam být déle.

LukaMull

Citace od: peki kdy 18.02.2019, 21:09:28
Citace od: LukaMull kdy 18.02.2019, 19:43:21
Na jak dlouho je návštěva Lego House? Je to na celý den? v březnu se tam chystám tak abych vědel s čím počítat  :) díky
Jde o to, co od toho čekáš. Dá se to zvládnout za 1/2 dne. Není poblém tam být déle.
Takže když má člověk "hrací náladu" tak počítat více než pul den? :-)

Tomik

Citace od: peki kdy 18.02.2019, 21:09:28
Citace od: LukaMull kdy 18.02.2019, 19:43:21
Na jak dlouho je návštěva Lego House? Je to na celý den? v březnu se tam chystám tak abych vědel s čím počítat  :) díky
Jde o to, co od toho čekáš. Dá se to zvládnout za 1/2 dne. Není poblém tam být déle.
Souhlasím s pekim, že délka návštěvy je dost individuální. Když jsem tam byl poprvé, tak jsem tam vydržel celý den a stejně jsem nezvládl všechny aktivity. Při třetí a zatím mé poslední návštěvě jsme to měli komentované s průvodcem a celé jsme to i se zastávkou u několika aktivit zvládli za 2 hodiny. Nicméně průvodce nám říkal, že některá děcka jsou schopná strávit i celý den u jediné aktivity - natáčení stop motion filmečků.
www.buildinst.cz - můj web s návody na stavbu alternativních modelů,
můj flickr

LukaMull


Robbed

Dá se to rychle projít za 2 hodiny, ale pokud si chceš vyzkoušet úplně všechny hry, tak je to klidně na celý den.

milanv

Citace od: Tomik kdy 18.02.2019, 22:12:00
Nicméně průvodce nám říkal, že některá děcka jsou schopná strávit i celý den u jediné aktivity - natáčení stop motion filmečků.
Tak to je jasné každému, kdo si to někdy zkusil. Udělat i půlminutový mikrofilmeček zabere několik hodin. Pamatuju si jako dneska, jak jsem byl s dětmi v Plzni na pouličním festivalu ve stánku s animátorskou dílnou, kde jsme si každý vyrobili několikavteřinový snímeček animací plastelíny. Pak jsem děkoval té vedoucí, jak bylo prima, že to nezabalili kvůli dešti a že nechali i mě jako dospělého si tam hoďku a půl "blbnout". Dostala záchvat smíchu a já chvíli nevěděl proč. Až z ní vypadlo: "To jsem moc ráda, že se vám u nás tak líbilo, a teď se podívejte na hodinky!".

Přihlásil jsem pak svou Káťu k ní na prázdninovou školu. Za týden už se ty dvě minuty zvládnout dají. V šesti lidech.

Takže i já bych na této atrakci strávil celý den, a pak bych se sháněl po někom zodpovědném, kdo mi to pohlídá rozpracované do dalšího rána, než přijdu znova :)
Pán na Žlutém hradě

peki

V podzemním patře kde je historie je pak i sál, kde se promítají ve smyčce různé Lego filmy. Tam se dá pak  posedět a nabrat sílu.