(Vlastní) Pohled na Prahu, mozaika

Založil Matthes_CS, 26.11.2017, 21:00:59

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Matthes_CS

Zdravím,
dlouho jsem měl na stěně volné místo a jeden z nápadů, jak ho zaplnit, byl obraz z LEGA. Po pár pokusech jsem si vzpomněl na starou mozaikovou stavebnici ze Semil a po zjištění, že jedna destička má rozměry 32x32 políček (náhoda?), jsem jednu zachovalou mozaiku přestavěl:
Album, kde je i srovnání s originálem. Hlavní změnou je barva střechy a "toho" vpravo nahoře, co jsem identifikoval jako červánky nebo úsvit, a přebarvil na červeno. Věž jsem chtěl přebarvit, ale pro nedostatek vhodných barev jsem nakonec nechal na žluté a změnil sem jen střechu. Poslední změnou bylo vystoupení věže a okolní krajiny do prostoru.
Rám ještě možná nějak vyzdobím, ale zatím jsem ho nechal takto prázdně černý.

Pohled by měl odpovídat přibližně tomuto, ale před mosteckou věží.

Anatyt

Ďalší pekný MOC! Za mňa palec hore.

milanv

Senzační retro, naprosto skvělá atmosféra původního lega.
Pán na Žlutém hradě

Hacislav

Teď mě chytila nostalgie. Tudle stavebnici jsem měl doma jako kluk.
Hodne dlouho jsem měl postaveného toho slona.
Děkuji za připomenutí.
moje fotky Rajče a Flickr - pinterest

Tomik

Nejsem velkým fanouškem mozaik, ale uznávám, že tvá předělávka je povedená a navíc mi připomněla jednu dávno zapomenutou hračku z dětství.
www.buildinst.cz - můj web s návody na stavbu alternativních modelů,
můj flickr

Matthes_CS

Neplánoval jsem stavět další mozaiku, ale nedávno jsem měl potřebu si něco jednoduchého psotavit a tak jsem si vybral další, kostlivce s květinami. Myslel jsem, že je to podle nějakého obrazu, ale nepodařilo se mi dohledat.

DSC02854 by Matěj Fries, on Flickr

V albu je ještě jedna fotografie, kde je lépe vidět vystouplost do prostoru a u předchozí mozaiky je vidět na plánku, jak vypadá originál, který jsem někam uklidil a nemůžu najít. Jediná úprava je právě ta vystouplost do prostoru, nejvíce vystouplá je hlava kostlivce a květy. Méně vystouplé jsou další části kostlivce, ale né všechny a část zeleně. A jak to teď pozoruji, tak jsem vynechal kousek zeleného u kostlivcovi pravé ruky.

Předchozí mozaika měla velký prostor na rámeček, ale kostlivec jen 1 stud po okrajích, takže jsem udělal tokovýto technic rámeček, který přesahuje baseplaty.

Chairudo

Moc pěkný, mám takové tušení, že jich bude ještě víc  :)
YouTube LEGO videa, Fotky z výstav na Flickr

Matthes_CS

Tušení bylo správné, sice nemám kam to věšet, ale nějak se mi to zalíbilo, hlavně krajinky a tak jsem si vybral další a to hrad na kopci, podle mě inspirováno Bezdězem.

DSC03288 by Matěj Fries, on Flickr

V albu je ještě foto s originálem a pohled z boku. Dlouho jsem přemýšlel, jestli hradu nezměnit barvy na šedé, ale nakonec jsem ho nechal v původních barvách. Posunul jsem ho trochu dolů a slunce dále od něj. Ale protože jsem ho umístil na modré baseplaty, tak jsem musel modrou na krajích kopce nahradit šedou. Také jsem přidal pár dalších zelených. Kopec vystupuje a trochu i hrad.

Matthes_CS

Zjistil sem, že existuje podobná mozaika, jako ta česká, ale pod jménem MiniSteck (dělají i MiniSteck Bricks, Lego klon) a ty mají více odstínů a větší a reálnější mozaiky. Ale našel jsem jednu takovou jednodušší, která se mi hned zalíbila, ale bohužel mi fotku smazali, než jsem jí stáhnul, takže teď nemám fotku předlohy.

DSC03291 by Matěj Fries, on Flickr

V albu opět foto i z boku. Rozměry 80x80 studů a bohužel už nemám kam pověsit, ani na chvíli. V originále jsou ty zelené plochy vystínované, že to vypadá jako keře, ale Earth Green mám málo a ve špatných rozměrech, takže jsem odstíny jen rozbíjel jednolitost. V originále také jiný rámeček a barva oblohy a vody prohozená, ale té nové modré mám taky málo. A ještě celá "rodinka":
DSC03293 by Matěj Fries, on Flickr

Matthes_CS

Maják jsem po dlouhé době konečně upravil. Změnil jsem barvu rámečku, odstíny zeleně a cesty.

DSC05794 by Matthes_CS, on Flickr