TOP Castle Builder Contest II

Založil Colonel32, 19.08.2011, 21:39:05

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Justin

Ahojte,

môžem len konštatovať, že súťaž bola úplne skvelá a tešil som sa na každé nové príspevky a hlavne na každé nové foto MOCov. Veľmi sa mi páčil aj nápad s prezentáciou, resp. komentárom k fotkám, ktoré ešte podporili atmosféru dielok.
Čo je pre mňa asi najdôležitejšie, tak to sú skvelé rady a typy ktoré človek dostal  :D

Ďakujem

Justin

Ivansliz

Kdy nakonec dojde opět k otevření témat ze CBC, jak avizoval P4tr1cius? :)
We don´t smoke, we don´t drink alcohol, then we have money for lego! We spend money best!
http://www.legomodely.blog.cz

Colonel32

Citace od: Ivansliz kdy 30.09.2011, 00:24:34
Kdy nakonec dojde opět k otevření témat ze CBC, jak avizoval P4tr1cius? :)

Chci mít rozdané všechny ceny z CBC

Petronel

Tak konečně jsem se dostal k nějakému vyjádření.
Děkuji za možnost se účastnit této soutěže a druhého místa si moc vážím.
Nerozumím akorát vašim připomínkám.
Bohužel tedy stavba byla kvůli interiérům dost vysoká, takže i zeď je veliká, ale proč ne? Nízká by se zas nelíbila, že je více nereálná a podivná. Je i několikrát narušena tiles jakožto předsunuté cihly,možná to jen na fotkách není tak patrné. Nenapadlo mě jak jinak ji zpestřit, aby se nezdála moc hladká, žádné profily a ozdoby jsem tam plácat nechtěl. Stejně tak cimbuří, není to nic originálního, ale jaké by tedy bylo lepší? Není už ta laťka až moc vysoko? Aby každá část a kostička stavby musela vyrazit dech novým nápadem a zvláštním zpracováním? Možná je zeď plochá jak zeď, ale je to přecijen zeď.

Exteriér tvoří částečně i velký plochý plácek, ten ale musel být obsažen aby se vešlo všechno obyvatelstvo. Jinak co je na něm slabší jak píšete? To mi moc nestačí jako odpověď. Snažil jsem se vyhrát se vším, s mostem, skálou a jeskyní a i domkem. Lacině natočen?
Citace od: Hardegon kdy 29.09.2011, 19:51:13
palouk a na něm osamělý dům poměrně lacině natočen, aby nebyl pravoúhlý.
Promiňte, ale co potom tedy není laciné? Dům jsem takto zamýšlel aby cesta k dalším domkům vedla přímo kolem něj a aby se za něj krásně vešel minifig sekající dříví i se složeným dřevem. Takto tam seděl dům nejlépe. Jak jsem ho měl umístit, aby to nebylo laciné?  :-[

Trošinku mi připadá, že nároky a požadavky jsou už trošinku dost vysoké, někdy možná až nemožné a ať by stavitel postavil cokoliv, pozorovatel by stejnak od toho čekal víc. Každý tu čeká asi díla, které budou jedinečné každým detailem a ohromí mraky jedinečných stavebních technik na každém studu. Škoda  ??? Nebo alespoň by to chtělo trochu rozvést připomínky, než jen "slabší exteriér". Škoda že mé téma je zamčené a nikdo ani nestihl sdělit svůj názor.

Možná ale nejsem tak dobrý stavitel, nebo se jen neumím vypořádat s nároky druhých a jejich připomínkami, nevím, ale tato úroveň hodnocení a asi tak vysoká kvalita fóra už je na mě možná trochu moc. Asi na nějakou delší dobu toho nechám a další má díla jentak nevzniknou.

Ale vracím se k prvním větám: děkuji za příležitost zúčastnit se a za pěknou soutěž.

Ivansliz

Petronel: Rozumím ti, ale myslím, že hodnotitelé dělali všechno, co bylo v jejich silách. Přece jen jsou to(aspoň myslím, že většina) dospělí "starší"(...než my) lidé, kteří mají práci nebo VŠ studium, dále rodinu děti, povinnosti, a kdyby měli udělat ke každému z děl detailní rozbor, tak by z toho vznikla asi kniha a proto vypíchly jen to nejzajímavější momenty + ty nejhorší >:D. Proti konečnému rozhodnutí, byť kratšeji popsanému, nemám nic, i když nějaká připomínka by se vždycky našla, ale to úplně ke všemu a všude. Navíc hodnotitelů bylo povíce, takže každý dal svůj názor na věc a tím pádem se od každého nahromadily připomínky "A", "B", "C", "D", ... Já bych si to tak nebral. ;)

Co se týče zmíněné hradby, tak i mě se zdála moc "pouze" plochá, ale narušit by mě jí napadlo nějakými vysokými šedými slope apod. Možná jsi té stěně měl udělat skalnaté podloží, na které by ta zeď nasedala, ale to je teď už jedno.  ;)
We don´t smoke, we don´t drink alcohol, then we have money for lego! We spend money best!
http://www.legomodely.blog.cz

P4tr1cius

Tiež si myslím, že netreba z kritiky robiť vedu. Vždy ju treba brať pozitívne, a vystríhať sa daným chybám v budúcnosti.
Nechápem tvoj nahnevaný postoj Petronel, veď si celú súťaž takmer vyhral, takže by si mal oslavovať a nie sa hnevať. Ale vlastne ťa aj trošku chápem, ale moja rada je, vždy nechať prvotné emócie vychladnúť. Potom sa človek pozerá na veci úplne inak. A nabudúce ti prajem aby si neskončil v súťaži druhý a nahnevaný, ale prvý a šťastný.

Hardegon

#36
Jestli takováhle soutěž a nějaké kritické hodnocení zapříčiní to, že si AFOL přestane stavět, je to smutné. Právě taky díky kritice, kterou si tu navzájem na díla dáváme , nás posunuje kupředu a příště víme, kde se zlepšit.

Co se týče mého hodnocení Svatební slavnosti, za tím si stojím. To "laciné natočení" tam skutečně je. Postavený domek byl pouze položen na study a natočen. Ostatní soutěžní MOCy to měly vyřešené elegantněji. Na celém díle je spousta pěkných částí (most do oblouku, interiéry...), ale zároveň si myslím, že velký MOC nejde zaplnit jen minifigy.

EDIT: Ještě si dovolím poznámku. Kdyby se MOC objevil dříve než 8 minut před uzávěrkou, mohl být čas na rady a úpravy.

Ivansliz

#37
Citace od: Hardegon kdy 30.09.2011, 20:24:22
Jestli takováhle soutěž a nějaké kritické hodnocení zapříčiní to, že si AFOL přestane stavět, je to smutné.

To by byla škoda, ale divné. Jinak Petroneli, i já si tu užil své "žně" když jsem bojoval v jednom svém vláknu s kritikou méně či více ostrou, ale není nic, co by mě od stavění lega odloučilo. Navíc tato kritika ze strany hodnotících je skutečně konstruktivní a né žádné plácání.  ;)

Citace od: Hardegon kdy 30.09.2011, 20:24:22
Co se týče mého hodnocení Svatební slavnosti, za tím si stojím. To "laciné natočení" tam skutečně je. Postavený domek byl pouze položen na study a natočen. Ostatní soutěžní MOCy to měly vyřešené elegantněji.

Pravda, toho domku na studech jsem si nevšiml. I já řešil něco podobného s kostelem, kde mám proti směru natočené stěny a podkládal jsem je zelenými tiles, aby to na ten terén rovnoměrně nasedalo.

Ovšem krása zbytku díla je taková, že to druhé místo si prostě zaslouží a také ho má. 8)

Citace od: Hardegon kdy 30.09.2011, 20:24:22
EDIT: Ještě si dovolím poznámku. Kdyby se MOC objevil dříve než 8 minut před uzávěrkou, mohl být čas na rady a úpravy.

Souhlasím. I já šel do toho risku. A s uzavřením témat se dalo logicky počítat.  ;)
We don´t smoke, we don´t drink alcohol, then we have money for lego! We spend money best!
http://www.legomodely.blog.cz

Rhox

Petronel: Teď z tebe mluví uražená ješitnost či co? Podívej se na tu zeď, těch tiles je tam asi pět, je to jen veliká šedá plocha a to tu proběhla veliká diskuze o tom, jak stavět a narušit jednolitost zdi. Plus to cimbuří je nejjednodušší jak to jen jde. Je fajn třeba dávat na ty Slopes Inverted Arch 1x4 a hned to prokoukne. Tiles na vrcholku zdi by taky neuškodily. Baráček podložit zelenýma tiles, nelítá to pak ve vzduchu. Tvá stavba je veliká, dal jsi do ní vše, ale má to opravdu nedostatky. Na druhou stranu se mi velice líbí most a interiéry. A vzhledem k tomu, že jsi se dostal na druhé místo, tak bys tu nemusel kopat kolem sebe.

Co se týče hodnocení, tak já jsem vycházel z toho, že na 100 bodů IMHO staví castle Gearcs a Derfel Cadarn. Ani sám sobě bych si nedal za žádnou stavbu 85 či víc.

Možná sem to napsal docela tvrdě, ale nechápu o co ti jde a proč tu vyhrožuješ tím, že přestaneš stavět.

Ryxe

#39
Tak i já se připojuji ke gratulacím vítězům.  Stavby účastníků jsem sledoval a s hodnocením porotců se téměř ztotožňuji. Dále bych chtěl říci, že tento ročník CBC se velice povedl a díky si určitě zaslouží, jak hlavní organizátor C32, tak i porotci i sponzoři.

Citace od: Colonel32 kdy 29.09.2011, 21:53:36
Navíc jsem poslední dobou viděl několik starých pardálů rozprodávat sbírky, většinou z finančních důvodů, zvlášť u vítěze minulého kola CBC to zamrzelo o to více.

Tak rád bych se k tomuto vyjádřil. Nakonec jsem se rozhodl svou sbírku nerozprodat a chystám se na stavbu nového hradu, i když to asi bude trvat trochu déle kvůli nedostatku času  ;)

Petronel: Trochu Tě nechápu, máš pěkné druhé místo a píšeš tady takový plevy.Podle mě by to chtělo trochu pokory, poučit se z kritiky ostatních, nikoli to brát tak jako že, když mě kritizují, vykašlu se na to. S takovýmhle přístupem toho nikdo moc nedokáže.

Ivansliz

Ryxe: S rozprodáváním nestraš.  ;D Colonel se bál, že "kostky.org" definitivně upadají kvůli tomu, že tu velcí stavitelé rozprodávali sbírky. Tvé nerozprodání je určitě vítáno. ;)  ;)
We don´t smoke, we don´t drink alcohol, then we have money for lego! We spend money best!
http://www.legomodely.blog.cz

Colonel32

#41
Ceny rozdány. Soutěžní vlánka odblokována. Důrazně ale prosím, abyste nijak needitovali první, soutěžní příspěvek z každého vlákna. Vzhledem k tomu že poslední zápis je odemne, když jsem přiděloval soutěžní čísla, potažmo TOPy, tak bych to stejně poznal. Důvod? Aby ani v budoucnu nedocházelo k žádným pochybám o umístění  nebo hodnocení porotců.


Citace od: Ryxe kdy 30.09.2011, 20:55:05
Tak rád bych se k tomuto vyjádřil. Nakonec jsem se rozhodl svou sbírku nerozprodat a chystám se na stavbu nového hradu, i když to asi bude trvat trochu déle kvůli nedostatku času  ;)

Tak to vítej zpátky mezi nás!


Citace od: Petronel
Možná ale nejsem tak dobrý stavitel, nebo se jen neumím vypořádat s nároky druhých a jejich připomínkami, nevím, ale tato úroveň hodnocení a asi tak vysoká kvalita fóra už je na mě možná trochu moc. Asi na nějakou delší dobu toho nechám a další má díla jentak nevzniknou.

Jako ještě bych pochopil, kdybyses urazil, kdybychom ti zdrbali běžný příspěvek. Ale že se urazíš, protože kriticky komentujeme soutěžní příspěvek, to už mi připadá trochu tragikomické. Nebo se zlobíš, protože si myslíš, že jsi měl být první a že to dílo je celé super?  ::)

Ale když už jsme tu hradní zeď nakousli: http://www.wargamescenics.com/wallset.JPG běžná konstrukce je střílna / výsek / střílna / výsek. Ze střílny se střílí po nepřátelích v dálce, z výseků se dolů svrhávají předměty (např. horký olej) na nepřátele, kteří se už přiblížili hradbám.

Petronel

Nikomu rozhodně nevyhrožuju, že přestanu stavět. To je snad má věc a nikomu nepotřebuji vyhrožovat.
Stavím, když mám náladu, snad mi vydrží a zas nějak bude a budu zas nějak ty lepší díla prezentovat.

Nemyslím si a rozhodně jsem si nemyslel, že mé dílo bylo nejlepší, věděl jsem že nějaké chyby bude mít a výherci první místo přeji, nenapadlo mě ani že se umístím na druhém místě, měl jsem v soutěži hodně vytypovaných favoritů  ;).
Jinak přiznávám, že jsem se možná nechal trochu unést  ;D Jediné o co mi šlo, byla nějaká adekvátní a více konkrétní kritika, než jen např. "laciné" a slabší exteriér, nenapadlo mě co si pod tím představit, člověku to lépe dojde, když se dívá na jiné dílo, než na svůj výtvor. Chyba bude asi taky v tom jak zde bylo zmíněno: mé dílo bylo dotvořováno a fotky dodělávány až do posledních minut, takže k němu asi snad jako jedinému (+ tedy Ivansliz) nikdo bohužel nestihl vložit žádné postřehy a připomínky. Proto jsem se bohužel asi nespokojil s vyjádřením některých z vás. Doufám že to trochu chápete a omlouvám se za předchozí vybafnutí, teď už tu opravdovou kritiku a důvody znám.

Citace od: Colonel32 kdy 30.09.2011, 22:49:27
Ale že se urazíš, protože kriticky komentujeme soutěžní příspěvek, to už mi připadá trochu tragikomické. Nebo se zlobíš, protože si myslíš, že jsi měl být první a že to dílo je celé super?  ::)
Snad jsem teď dostatečně odpověděl i C32, který mě příště určitě ušetří o takové otázky.

P4tr1cius

Mne, ako do súťaže nezainteresovanému pozorovateľovi, si týmto tvojím vyjadrením urobil veľkú radosť. Je dobre, že si nechal prvotné émocie vychladnúť a snažil si sa pozrieť na kritiku konštruktívne. Pretože by bola obrovská škoda keby staviteľ ako ty, už dǎlej neprezentoval svoje pekné diela. Nielen pre nás "pozeračov a sem tam aj maličkých kritikov", ale aj pre teba samotného.

Colonel32

Citace od: Petronel kdy 02.10.2011, 10:20:16
Asi na nějakou delší dobu toho nechám a další má díla jentak nevzniknou.

Ano, souhlas. To není vyhrožování že někdo přestane stavět, to je oznámení že někdo přestane stavět.

Citace od: Petronel kdy 02.10.2011, 10:20:16
Jediné o co mi šlo, byla nějaká adekvátní a více konkrétní kritika, než jen např. "laciné" a slabší exteriér, nenapadlo mě co si pod tím představit...

Věnoval jsem jen hodnocení (vlastní body, součty ostatních, psaný text atd...) asi 4 hodiny čistého času. Ale stejně je mi vynadáno že jsem tomu nevěnoval dost. Asi bych sem měl příště prdnout jen pořadí děl a jejich bodové hodnocení. Né, počkat. Bude stačit pořadí  ::).

Citace od: Petronel kdy 02.10.2011, 10:20:16
...který mě příště určitě ušetří o takové otázky.

Pokud tu kdokoli předvede takový výlev jako tentokrát ty, tak se nemůže divit, pokud budu takovéto dotazy klást.


Ale navrhuji zakopat válečnou sekeru a už se k tomuto tématu nevracet. Co víc, navrhuji, že pokud budeš chtít, promažu inkriminované příspěvky, aby je tu za dva tři roky nenacházela další generace nováčků, až se bude připravovat na CBC III.

Rhox

Citace od: Colonel32 kdy 02.10.2011, 11:51:53
Co víc, navrhuji, že pokud budeš chtít, promažu inkriminované příspěvky, aby je tu za dva tři roky nenacházela další generace nováčků, až se bude připravovat na CBC III.
Souhlas, asi by je moc nemotivovalo, kdyby předchozí soutěž skončila flamem :)

Colonel32

Ještě někdo je ochotný vystavit své CBC dílo v KŽ? Pošlete info Pekimu a mně do kopie zprávy. Co nejdříve.

peki

Citace od: Colonel32 kdy 02.10.2011, 21:55:22
Ještě někdo je ochotný vystavit své CBC dílo v KŽ? Pošlete info Pekimu a mně do kopie zprávy. Co nejdříve.

Zájemců (což vždy potěší) je poměrně hodně  ;) Momentálně jednáme o podrobnostech:
- prach
- doprava

Jakmile to domluvíme (všichni se k tomu stavějí pozitivně) tak dám souhrnné info  ;) Každopádně dík C32 za zorganizování akce a všem zúčastněním za kvalitní účast. To že se ještě něco povede vystavit v KŽ je už taková třešinka na dortu  ;D

Ethan

Všechny ty kousky jsou pěkné, ale příprava na jeden larp a jeho následné hraní mě od kostky.org i stavění odlákalo od účasti :( Gratuluju vítězům a snad někdy něco dokážu dokončit včas a být s tím spokojený.

nerow

Jinak pirátská soutěž zní zajímavě. A co v budoucnu udělat nějakou soutěž 32x32 challenge? Dokonce třeba i se zadaným tématem. Bylo by ohromně zajímavé jak se jednotlivý soutěžící poperou na stejně velkém prostoru, ba dokonce i se stejným námětem. A ještě kdyby se mohli zúčastnit úplně všichni. Klidně i bez cen. Ale určitě by to bylo zajímavý.

Colonel32

Peníze na speciální cenu jsou již připravené k odeslání, nakonec činí výhra 812 kč na osobu.

Ivansliz

Citace od: Colonel32 kdy 06.10.2011, 11:59:50
Peníze na speciální cenu jsou již připravené k odeslání, nakonec činí výhra 812 kč na osobu.

Tak to je naprostá bomba.  8) Děkuji ještě jednou (určitě i za ostatní) neznámému sponzorovi.
We don´t smoke, we don´t drink alcohol, then we have money for lego! We spend money best!
http://www.legomodely.blog.cz

Colonel32

Ceny rozeslány. Prosím zúčastněné, aby potvrdili jejich přijetí zde v diskusi.

tonysize

Kostky od Honzika dorazily. Díky.

Miketuk

Zásilka od Čeldy také. Díky.

Colonel32

Peníze stále nikomu nedorazily?

FilipS

Peníze dorazily, objednávku na BL uskutečním dneska.

blackrabbit

#57
Peníze přišly, BL očekávám zítra BL také. :)

Ivansliz

Oficiálně oznamuji, že peníze od tajného sponzora(poslané přes Colonela) bezpečně dorazily na účet. Vše je OK.
We don´t smoke, we don´t drink alcohol, then we have money for lego! We spend money best!
http://www.legomodely.blog.cz