AFOL designer program od Bricklinku

Založil Ondrej, 06.09.2018, 22:04:10

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Ondrej


papluh

osobne si myslím, že program v tom zmysle ako je tam použitý neznamená software ale činnosť,udalosť,...
"For a limited time, BrickLink will be hosting the AFOL Designer Program."

sohibil

Ten link mi neviem prečo nefunguje hoci mám na BL aj účet. Môže mi niekto zosumarizovať o čo ide?
Nečakajte odo mňa chválu, z toho je len stagnácia.
Čakajte dotazy na techniku stavby a kritiku. Jedine to posúva vpred.

papluh

zatiaľ nič viac ako
CitaceToday is such an exciting day at the BrickLink office because we finally get to reveal a very special collaboration with none other than the LEGO Group. We've been bursting at the seams because of how long we've had to keep this program a secret! Now that we've all had a minute to scream and catch our breaths, let's get into the details. 

What is the AFOL Designer Program?
  This program celebrates creativity by realizing unique AFOL designs with truly original themes. What better timing than to kick it off in the year of the 60th anniversary of the LEGO brick? For a limited time, BrickLink will be hosting the AFOL Designer Program. We are honored to help highlight your creativity and help make your designs a reality.

Where can I get more information? 

An official announcement and more details about the program will be revealed Wednesday, September 12th. Mark your calendars!   

-BrickLink Team 

Ondrej

Citace od: papluh kdy 06.09.2018, 23:10:02
osobne si myslím, že program v tom zmysle ako je tam použitý neznamená software ale činnosť,udalosť,...
"For a limited time, BrickLink will be hosting the AFOL Designer Program."

To máš pravdu, jsem se těšil že by to byl nějakej vychytanej program na stavění a tohle mě nenapadlo. Tak nic  :'(

Robbed

Citace od: Ondrej kdy 07.09.2018, 00:38:50
To máš pravdu, jsem se těšil že by to byl nějakej vychytanej program na stavění a tohle mě nenapadlo. Tak nic  :'(

Však už přece jeden program na stavění na BL vydali - stud.io

papluh

#6
Toto je zároveň súťaž a možnosť nakúpiť jedinečné sety

https://brickset.com/article/38457/bricklink-announces-crowdfunding-design-competition
https://studio.bricklink.com/v2/build/afoldesigner.page



1. medzi 18.9. a 18.11. bude čas na nominovanie diel, tie budú analyzované LEGO teamom a 20 finalistov vybraných
2. Crowdfunding - od začiatku February 2019 - ludia budú hlasovať svojimy pred objednávkami pre jednotlivé sety. Minimálny limit na výrobu je 10000USD, max počet je 2500ks
3. Dodanie - cez BL od apríla 2019

Podmienky
- len digitálna tvorba v Studio 2.0.
- len nová tvorba, bez licencovaných dielov (podmienky sú len na popupe na tejto stránke https://studio.bricklink.com/v2/build/afoldesigner.page pod "AFOL Designer Selection Criteria guidelines."
- paleta je limitovaná len na to čo poskytne ten SW
- veľkosť medzi 200 a 2000 dielmi

Dizajnér dostane 10%
Diela nebudú menené dizajnérmi, buď ich schvália alebo nie
Distribuované to nebude pod značkou LEGO ale BL, tí budú robiť aj balenie. Diely dodá LEGO (preto aj obmedzenia na aktuálnu ponuku v SW)

Na oficiálnej stránke je dosť veľká FAQ sekcia https://studio.bricklink.com/v2/build/afoldesigner.page

STARHAWK

Zaujimave, ze sa lego do toho zapojilo dodanim dielov.

Tomik

Na bricklinku je už uveřejněných prvních 8 modelů postupujících do crowdfundingu. Zbylých 8 modelů bude zveřejněno příští týden. Za povšimnutí určitě stojí následující trojice:





www.buildinst.cz - můj web s návody na stavbu alternativních modelů,
můj flickr

papluh

Už som zistil, že zdielanie obrázkov priamym prelinkovaním odtiaľ  nefunguje  ;)

Tomik

Přibyly další 4 modely včetně hradu a "kostky plné nápadů". Pokud si hrad prohlédnete opravdu podrobně, odhalíte i středověký záchod, tzv. prevét, včetně hnědého h... ;D



www.buildinst.cz - můj web s návody na stavbu alternativních modelů,
můj flickr

richchie

normalne zvazujem ten hrad, konecne nejaky castle set..  len ta cena mi pride trosku vysoka ale inak je to pekny set.. len by ma zaujimalo ci k tomu bude aj navod pribaleny alebo ako to bude fungovat...

sohibil

Ten hrad vyzerá sympaticky a naviac vcelku autenticky narozdiel od starých Castle setov, ktoré mali tak deravé múry (CZ zdi), až to bolelo.

Kocka plná nápadov mi naopak príde ako slaboduchý gýč hodný asi tak 5-ročného decka. Podobne ma prekvapil Sariel jednou z jeho posledných kreácií - kockou na diaľkové ovládanie http://sariel.pl/2018/12/rc-lego-brick/
Nečakajte odo mňa chválu, z toho je len stagnácia.
Čakajte dotazy na techniku stavby a kritiku. Jedine to posúva vpred.

Tomik

Na crowd fundingové stránce projektu se nedávno objevila dvě videa od Beyond The Bricks. Zatím co jedno je rozhovor s Russellem o fungování projektu, druhé je celkem zajímavý pohled do zákulisí nejdůležitější části výběrového procesu finalistů - testování předvybraných modelů v Billundu. Během videa se tam několikrát objeví vysoký vousatý pán, který má většinou v rukách hasičské auto. A proč o něm mluvím? Protože tento pán jsem totiž já... :)

Testování předvybraných modelů (bylo jich dohromady mezi 20 a 30) se odehrálo začátkem prosince loňského roku v Billundu a byl to doslova týdenní stavební maraton. Vlastní stavění a testování modelů měl na starosti osmičlenný tým složený ze 4 účastníků projektu LEGO ReMake (já byl jedním z nich), Russella z Bricklinku, Dava z The Brothers Bricks a dvou lidí z Lega - Kima Thomsena z LCE a Hasana Jensena z LEGO Ideas. Kromě nás tam byli i další dva lidi z Bricklinku, dva bráchové z Beyond The Bricks a řada lidí z Lega včetně Jamieho Berarda (autor mnoha modulárů a dalších setů Creator Expert).

Testování probíhalo tak, že jsme se rozdělili na 4 dvojice. Každá dvojice postupně stavěla vybraný model (každý svůj) a postupně jsme zaznamenávali návrhy na úpravu návodu, záměny nedostupných kostek a vůbec konstrukční problémy modelů. Na konci každého dne jsme prezentovali před ostatními naše hodnocení jednotlivých modelů. Vzhledem k velikosti modelů stihla každá dvojice otestovat jeden či dva modely za den, a to jsme stavěli asi od 9 do 17 hodin s krátkou přestávkou na oběd. V následujících dnech, kdy jsme čekali na dokončení návodů pro další modely, jsme věnovali čas úpravám "nadějných" modelů - těch, které měly potenciál jít do crowd fundingu, ale měly různé problémy s pevností apod. Pokud mluvíme o návodech, tak musím smeknout nad tím chlapíkem z Bricklinku, který je kvůli napjatému časovému plánu vytvářel téměř nonstop jen s několikahodinovou přestávkou na spaní.

Ve finále jsme skončili s onou šestnáckou modelů, které jsou nyní k předprodeji na Bricklinku. Já osobně jsem měl na starosti hasičské auto, mapu pirátského ostrova, dům ve tvaru kostky 2x4 a několik dalších modelů, které neprošly.

Kromě výše uvedené "práce" nám pobyt v Dánsku zpříjemňovaly návštěvy různých místních restaurací (většinou těch dražších a noblesnějších), prohlídka LEGO House a návštěva zaměstnaneckého obchodu s Legem.

Na závěr přidám ještě pár zajímavostí:

  • Billund se mimo sezónu, kdy je Legoland zavřený, stává tak trochu městem duchů - na ulici potkáte pouze sem tam nějakého domorodce na kole, restaurace zejí prázdnotou a stejně tak i hotely.
  • Paleta kostek, kterou dostali k dispozici soutěžící pro stavbu svých modelů, obsahovala množství kostek, které byly v průběhu konání soutěže staženy z výroby, a my za ně museli potom hledat vhodné náhrady.
  • Do užšího výběru modelů se nedostal ani jeden z Lega Technic. :'(
  • Valná většina modelů byla postavena pouze na počítači, takže často vykazovaly problémy s pevností, stabilitou a kolizemi dílků.
  • Modely jsou většinou mnohem větší, než se zdá z fotek - výborným příkladem je třeba hasičské auto, které má v reálu na délku více než půl metru.
  • Když si dáte osmichodové menu v restauraci Le Gourmet v LEGO House (je to ta v patře nad "postav si své menu"), tak to vůbec neznamená, že odejdete najedení... :o Nicméně vaše peněženka bude o mnoho lehčí.

Odkaz na video: https://www.youtube.com/watch?v=MGEYuqyVWIo

Citace od: richchie kdy 19.02.2019, 15:09:55
normalne zvazujem ten hrad, konecne nejaky castle set..  len ta cena mi pride trosku vysoka ale inak je to pekny set.. len by ma zaujimalo ci k tomu bude aj navod pribaleny alebo ako to bude fungovat...
Podle mých informací bude set zabalen v krabici, která NEbude obsahovat logo Lega, a bude přibalen tištěný návod generovaný ze Studia.
www.buildinst.cz - můj web s návody na stavbu alternativních modelů,
můj flickr