Vojtova (Betonova) sbírka

Založil VojtaBeton, 22.12.2016, 13:04:16

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

sohibil

@VojtaBeton: Ono to zaberá na plávajúcej podlahe? Ony sú totiž dosť hladké (understatement ftw :D), takže by som čakal že tvrdé článkové pásy budú šmýkať. Von by som to radšej nebral, predsa len terén nie je k Legu príliš šetrný. Naviac v poslednej dobe udreli vcelku slušné mrazy a to by sa nemuselo páčiť jak PF tak všetkému, čo sa na tom hýbe. Namrznuté články pásov by ťa asi príliš nepotešili.

@tomaslambo: O to, nakoľko sa tie pumpy odlišujú mi v podstate nejde. Skôr aby bol v sete aj motor aj pumpa, aby si mohol zostrojiť kompresor bez dokupovania ďalšieho motoru. Aj tak si myslím, že by sa tomu hodili aj tie nádrže. Pneumatic bez nádrží by sa v tomto prípade rýchlo pretlakoval a potom by ti buď motor drel naprázdno a zbytočne ničil gumičku/clutch gear (podľa toho, aký prevod by si použil) alebo by ti na niektorom mieste proste "odstrelila" hadička - ver mi, mám to odskúšané. Ak by sa to stalo na nejakom ťažko dostupnom mieste vnútri modelu, asi by ťa to veľmi nepotešilo. Napadá mi, že či by v legu nechceli vytvoriť PF pretlakový vypínač, ktorý zastaví motor akonáhle je pneumatika príliš natlakovaná.
Nečakajte odo mňa chválu, z toho je len stagnácia.
Čakajte dotazy na techniku stavby a kritiku. Jedine to posúva vpred.

stricekfido

Já sním včera jezdil ve sněhu a bylo to super. Sice jen zámková dlažba s popraškem ale jelonto parádně a na ledu to byl drift za driftem.

Avšak mám "Custom" verzi s L motorem na 3:1

ThomasMorta

Citace od: sohibil kdy 08.01.2017, 17:58:01
Von by som to radšej nebral, predsa len terén nie je k Legu príliš šetrný. Naviac v poslednej dobe udreli vcelku slušné mrazy a to by sa nemuselo páčiť jak PF tak všetkému, čo sa na tom hýbe. Namrznuté články pásov by ťa asi príliš nepotešili.

Netřeba se bát, zatěžkávací test provedl Sariel: https://youtu.be/lHjiRsrAadM

Citace od: VojtaBeton kdy 06.01.2017, 19:55:49
Musim říct, že ten pásák je fakt živej. Na plovoucí podlaze to bere pěkně driftem. Chtěl bych ho zkusit ve sněhu, ale trochu se bojim brát lego ven. ;D

Má ten pásá gumové čuflíky do pásů (byly třeba ve Fortrexu a chystané Lego Boost je taky má), nebo si je budu muset sehnat extra? Pásák mě totiž fascinuje a asi vytáhnu Mindstorms, které mi už rok leží v krabici a pro začátek předělám motory na ty robotické.
Jsem AFOL a miluju řadu Nexo Knights!
Diskuse o Nexo Knights: NEXO KNIGHTS :: vlastní tvorba, modifikace, sbírky... :: Galerie mojí tvorby (hostováno na Rajce.cz)

VojtaBeton

Zdravím všechny po delší době.

Koupil jsem si další lego a není to technik, pořád je to ovšem lego, co se hýbe. Konkrétně 10247, 10257. K tomu dva sety minifigurek 60134, 60153 a dva malinké sety minifigurek. 40165 svatební výslužka a 850791 narozeninový set, který jsem koupil hlavně kvůli klaunovi.

Lego creator 10247 Ferris Wheel



Lego creator 10257 Carousel



Lego city 60134 Zábava v parku



Lego city 60153 Zábava na pláži



Zde je pár fotek hotových modelů. Ferris wheel se mi v pokoji nevešel nikam na poličku a tak jsem se rozhodl na rychlo zajet do ikei pro tento stolek. Za 500 naprosto stačí. jako výstavka a pevný podklad pro stavění naprosto ideální. ;) A TADY ještě video na youtube, jak se to pěkně točí.  ;D