(vlastní) Milé překvapení

Založil Petronel, 01.09.2010, 19:25:13

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Petronel

Musím se přiznat, že jsem tak trochu romantik. Svou přítelkyni mám nadevše rád a už dlouhé roky jsem s ní moc šťastný. Ale hlavně... rád ji stále něčím novým překvapuji a moc rád jí dělám s něčím radost.

Věděli ste že Lego je také ideální prostředek? Rád bych se vám pochlubil s nějakou mojí tvorbou :)

Můžete to použít jako inspiraci pro své milé polovičky a postavit taky něco takového, nebo se alespoň podívejte co jsem vytvořil já...  ;)


(vlastní) Srdíčko

Šikovně postavené srdce převážně z červených dílků na stavbu střech. V půlce srdce jsou kostičky obráceny study na druhou stranu, aby šlo srdce krásně rozdělit a dostat se k truhličce uvnitř. V ní najdete kamínky jako dekoraci a jedno pěkné psaní. Co se uvnitř píše? To už sem nepatří, využijte vlastní fantazii.... (nějaká pěkná slůvka? Nebo báseň? Kdo ví...  ;))
Na srdci sedí ještě princ a princezna pro zkrášlení a výsledný dojem je hotov! Úspěch byl zaručen a svou přítelkyni jsem ohromil  ;) Srdce jde krásně rozpojit a zase spojit, části drží dobře u sebe

Celou galerii a kompletní ukázku najdete zde

Petronel

#1
(vlastní) Vagonek s posvátným hřejivým svitkem

A co takhle postavit pěkný vagon k vaší lokomotivě? Vystavit ho na vaše kolejiště a nebo jen tak na poličku a počkat až si ho vaše nic netušící polovička všimne a očima o něj zakopne. :) Nebo samozřejmě takto zpracované psaníčko můžete umístit i na jiné stavby, nejen na vagon. To už je na vás a vaší fantazii... Mně zrovna přišel vhod vagónek.
Zde byl použit větší papír a tak se vešla i pěkná sepsaná básnička. Na tento svitek je lepší použít nějaký silnější papír a ne tak sněhově bílý, tzn. že jsem nevzal ten z tiskárny  ;D Lepší je nějaký silnější který vytvoří takové jakési vrásky a je nažloutlý. Dodá na atmosféře  ;)

Celou galerii najdete zde

Petronel

Některým z vás to bude možná připadat jako hloupé a dětinské něco takového tvořit. Já jsem ale však opačného názoru. Jednou za čas potěšit svou přítelkyni je správné a Lego nabízí spousty možností i u této záležitosti. Proč nevyužít Lego pro nějakou romantickou chvilku?  :) A ten text? Stačí pár slov kterými protějšek potěšíte a bude věřit, že jdou opravdu od srdce a že jsou od vás.

Kdo ví... třeba se jednou někdo na papírku v Lego stavbičce dočte.... Vezmeš si mě?

Vlada

Zdravím Petroneli,

abych se přiznal, tak tento MOC, stavěný doslova od srdce  ;), jsem si včera ve Tvé BS galerii prohlížel. Moc se mi Lego srdíčko líbí, především svojí napaditostí s jemným nádechem elegance, romantiky a citové vazby vzhledem k Tvé drahé přítelkyni. Zcela jasně si dokáži představit její hřejivý pocit ve tváři, když toto srdce prvně spatřila a následně i od Tebe obdržela. Opravdu moc hezké srdíčko, nevzpomínám si, že bych v nějaké galerii takové obdobné kdy spatřil.

Co se týče toho vagónku, tak nápad je originální, ale popravdě řečeno, nezaujal mne tolik, jako zde prezentované červené srdce. Své kouzlo a především poslání zcela určitě má  ;).

Díky za prezentaci  :D.

germik

Citace od: Vlada kdy 01.09.2010, 20:18:06
Zcela jasně si dokáži představit její hřejivý pocit ve tváři, když toto srdce prvně spatřila a následně i od Tebe obdržela.


Popřípadě to může přítelkyni utvrdit v tom, že je všechna snaha marná a Lego vede na plný čáře ;D >:D :D
Ne, fakt, je to pěkný, oboje, muselo ji to udělat radost ;) :)
,,Dont underestimate the power od Melon!"
Moje Brickshelf galerie - http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?msearch=germik

Šejmus

Je to skvělá odpověď na její "Ty už zase utrácíš za ty hračky?"  >:D
Fool of a Took!

AdamKo

Na fotkách je vidět, že stavby byly postaveny s citem, něhou a láskou.
Jo, abych přítelkyni posílal milostná psaníčka prostřednictvím lego vlaku - to zní jako ten nejhezčí AFOLský sen :'(

*To mi připomnělo docela starou reklamu v televizi (tuším, že na mobilního operátora který se dnes tak už nejmenuje) - jak celá rodinka ležela v obýváku a veškerý přísun vánoční krmně zajišťoval elektrický vláček >:D
Věta: "Vyměním bramborový salát za cukroví" (ruka odkládající misku se salátem na plošinový vagon) u nás zdomácněla ;D

Petronel

#7
(vlastní) Dřevěná truhlička

Tak po nějaké delší době bych vám rád ukázal můj další výtvor v tomto tématu. Jedná se o hnědou "dřevěnou" truhličku a to dokonce i se speciálním klíčkem a funkčním zámkem  :D Doufám, že poznáte z jakých dílů je tvořeno víko truhly  ;)

Přítelkyně nejdříve obdržela mapu na Tile 2x2 a podle ní našla ve vedlejší místnosti tuto truhlu  ;D Měla velikou radost.

Zde je celá galerie.

 

Petronel

#8
Po dlouhé době přispívám dalším kouskem do svého tématu:
A stydím se, že to sem dávám až teď. Už je to měsíc stará záležitost. >:D


(vlastní) Narozeninový dort

Není to tak úplně vlastní MOC. Spíše úprava a vylepšení setu 40153, který mě naprosto uchvátil na první pohled svým dokonalým nápadem.

První věc co mi na setu chyběla, byla svíčka. Ty "pahýly" na stranách bych nepovažoval moc za svíčky. Takže na ní jsem pracoval jako první a kvůli ní jsem se do předělávky pustil.

Nakonec to dopadlo tak, že jsem změnil toto:
- přidána velká svíčka
- odstraněny některé ozdoby a nahrazeny "čokoládovějšími". Přidány i na boky dortu.
- místo "trávníku" dort umístěn na čtyřnohý Lego stojan
- číselník upraven a dodány trans 1x1 bricky (v setu bezvadně vymyšlené na sestavení čísel od 1 až do 99, ale součástí byly pouze 2x1 trans clear bricky, takže v mém případě ta osmička nevypadala oproti dvojce tak dobře.

Snad se vám dortíček zalíbí. Není to sice ze 100% moje dílo, jen úprava setu. Ale dávám ho sem už i jen proto, abych upozornil na tento úžasný setík a vřele vám ho doporučil!

Jinak dort měl při rodinné oslavě ohromný úspěch a na chvíli strhnul pozornost všech přítomných fotoaparátů.  :D
A když Lucka sfoukla svíčku a vyskočil šáša, všichni byliještě více překvapení.
Jak jsem ale zjistil, tak na jednu stranu i zklamáni... Prý tam čekali místo šáši prstýnek.
Asi by se tam krásně hodil a možná už by bylo i na čase po tolika letech. Beru to tedy jako závazek a třeba se tu v tomto tématu objeví i nějaká má další stavbička s kroužkem uvnitř.  :-*



   

skmaand

A nemala tam byť Erika Eleniak ?   ;D

germik

Na jakém principu funguje to vyskakování šaška?
,,Dont underestimate the power od Melon!"
Moje Brickshelf galerie - http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?msearch=germik

Foton

Citace od: germik kdy 15.12.2015, 23:03:11
Na jakém principu funguje to vyskakování šaška?

Asi podobně jako v původním setu, zmáčnutím páčky vzadu. Viz. "3D view" na http://brickset.com/sets/40153-1/Birthday-Cake
Kdo chce hledá způsoby, kdo nechce hledá důvody.

Hacislav

Hezké stejně jako ostatní tvá překvapeníčková díla.
moje fotky Rajče a Flickr - pinterest

Petronel

Citace od: germik kdy 15.12.2015, 23:03:11
Na jakém principu funguje to vyskakování šaška?

Ano, je to tak jak píše Foton. Není potřeba vymýšlet žádný složitý mechanizmus. Účel splní i tato jednoduchá páčka.  ;)

Petronel

#14
Nadešel čas na další dárek. Tu je:


(vlastní) Tučňáčí ostrůvek
Moje polovička má velmi ráda tučňáky a tak jsem byl moc rád, že se teď objevily v minifigurkách. Zatajil jsem jí to a něco jsem s nimi pro ní k narozeninám spáchal. :)
Tentokrát pro zajímavost zveřejňuji i psaní, které jsem k tomu přidal. Snad vám to nebude připadat trapné, číst to nikdo nemusí. :D

K samotné stavbě:
můj cíl byl postavit ledovec do tvaru nepravidelného srdce bez nějakých ostrých hran. To si myslím, že se povedlo. Jen jsem zjistil, že jsem neudělal fotku úplně zezhora a tak uprostřed nahoře je vidět zub. Ve skutečnosti to je ale krásně zaoblené.
Příběh je v textu (zkrátka splněný sen holčiny, která se svou rodinkou jela navštívit tučňáčky) 8)

A když poté přítelkyně sundala dílek nahoře ("Jumper" s kulatou tile), tak šlo celé srdce otevřít a podívat se do té jeskyně. Byla tam složená ještě jedna básnička ve vločce a přívěšek s měsíčním kamenem na její stříbrný řetízek.

Tak snad aspoň někteří oceníte i takovou stavbu.
Nemusíme být přece pořád jen tvrdí chlapáci a stavět krvelačný středověký bitky. ;)

PS: A vše pevně drží na modrém podkladě! Včetně malých ostrůvků. Nic není jen tak položené či nasunuté. Převážel jsem to takto i na chatu autobusem v igelitce na výšku. >:D



   

Všechny obrázky včetně těch s textem zobrazíte kliknutím na ty zobrazené.

linhi

Tedy hodně parádní překvapení!! Pěkně básnicky i legově zvládnuté!

milanv

Krása, Petře! Jestli budu v příštím životě holka, chci být tvoje :) Jseš skvělý romantik a tohle dílo (už zdaleka ne jen "dílko") se ti opravdu povedlo. Nejen celkový nápad, ale i provedení, pevná stavba plná oblých částí včetně vchodu do jeskyně. A překvapení s novou básničkou, ještě jednou uvnitř, to je taky parádní. Dýchá z toho nádherná atmosféra a Lucka musela mít opravdovou radost.
Pán na Žlutém hradě

matka

Na tohle jsem se těšila, a nezklamal jsi.
Z ženského hlediska musím ocenit nádherný romantický nápad, a ze stavitelského skvělé provedení. Máš na vysvědčení samé jedničky!
Paní na Žlutém hradě

šipka

I ty romantiku  :D  dobrý nápad, výborné provedení !

Foton

#19
Parádní námět, důvod i výsledek. Otvírací jeskyně to posunuje o úroveň výš!
Jediné v čem bych viděl problém je, že si to bude chtít nechat nerozebrané. A zrovna drobeček to není. U nás doma by nebylo kam to dát.
Kdo chce hledá způsoby, kdo nechce hledá důvody.

Mr. Cube

Krása nesmírná. Palec nahoru!

Tomik

Taky se připojím s pochvalou. Máš tam výborný nápad i provedení. Co by mě ale zajímalo nejvíc, jaká byla reakce obdarované?
www.buildinst.cz - můj web s návody na stavbu alternativních modelů,
můj flickr

Petronel

Citace od: Tomik kdy 23.11.2016, 12:58:01
Co by mě ale zajímalo nejvíc, jaká byla reakce obdarované?
Popravdě řečeno až takovou reakci jsem od ní ani náhodou nečekal... nejdříve bylo pořád dlouze ticho. Přečetla si obě básničky a pak jsem se jí ptal jestli nenachladla a nemá rýmu, protože jsme byli předtím venku a ona teď začala popotahovat a smrkat. Odpověděla však že ne, jen je tak moc dojatá. Zčervenala, měla mokré oči, objala mě, líbala... :-*

A pak večer mi řekla, že to je asi nejkrásnější dárek co kdy od koho v životě dostala.
Měl jsem z toho velkou radost, ale zároveň mi i došlo, že tohle už jentak něčím těžko překonám.
Tučňáci prostě u ní vedou.  :D

Citace od: Foton kdy 23.11.2016, 10:38:57
Jediné v čem bych viděl problém je, že si to bude chtít nechat nerozebrané. A zrovna drobeček to není. U nás doma by nebylo kam to dát.
Ano je to přesně jak říkáš! Říkala, že to nebude chtít jentak rozebrat. U nás je to ale také problém s místem, máme malý byt a žádnou vitrínu. Takže jsem to musel dát do skříně, která už je také plná, takže je to v polici na složených ručnících. >:D


Jinak díky moc všem za reakce. Jsem rád, že oceňujete i takovou tvorbu.  ;)

Petronel

#23
Poslední dobou to tu na kostkách trochu vře, pokusím se to tu také trochu odlehčit jedním mojím starým restem...



(vlastní) Přírodní truhlička
Na konci loňského roku jsem pro mojí přítelkyni k narozeninám postavil zvláštní truhličku...
Mimo tučňáků má moc ráda zelenou barvu a celkově přírodu. Proto jsem zvolil přírodní provedení. Na každé z pěti stran je nějaké Lego zvířátko a nějaké kytičky.
K truhličce je i typický Lego klíček, kterým se dá odemknout (ano, funkční mini-zámek :D) a následně otevřít.
Navíc při otevírání mechanizmus spustí hrací modul s písničkou, který je na dně truhličky. (jedná se o tento hrací 30s modul)
Podívejte se na video, jen si to musíte dát pořádně nahlas. ;D

Galerie se zobrazí po kliknutí na obrázek.


Video zde

Jedná se o písničku od Adrian Von Ziegler.

Vy co jste si pustili video do konce, tak už i víte, co bylo uvnitř. A jak jsem před osmi lety psal:
Citace od: Petronel kdy 01.09.2010, 19:27:15
Kdo ví... třeba se jednou někdo na papírku v Lego stavbičce dočte.... Vezmeš si mě?
tak jsem slib/nápad (hrozbu? >:D) naplnil.
Řekla ano a letos v létě jsme se po deseti letech krásného vztahu vzali. Následně se nám i narodil syn a žijeme šťastně až dodnes... ;D

Ale to snad není konec tohoto tvořivého tématu. Věřím, že něco ještě příjde a tak nezavírám vrátka.  :-*

nikolinek

Nádhera a ještě  s příběhem.  :) :)

Jak jsi již napsal v úvodu,.............v tuto dobu ideální............

Jezevec

Kde všude můžeš sledovat aktivity naší LEGO komunity Kostky.org?
Mrkni na náš Facebook nebo Instagram a sdílej, lajkuj, komentuj.

davroman

Petroneli, Petroneli ... super a velká gratulace !!!   :D
Náš BL shop TDH Bricks: https://store.bricklink.com/TDH_Bricks

fanda

Nádhera, pokusím se to zkopírovat, akorát, že už máme prvního vnuka ze tří v první třídě (vzala si mě už před cca 33 lety)  :)

milanv

Parádní nápad, jako vždy! Pořád jsi o ní jen mluvil, tak jsem se těšil, až ji uvidím. Video mi teda hlásí, že k němu nemám přístup (ani jako přihlášený), ale fotky jsou super. Jo - a nejlepší jsou včeličky! :D
Pán na Žlutém hradě

Petronel

Sakryš! Video je základ, bez něj nic nepoznáte, že mi to nikdo nenapsal dříve. :D
Zkuste prosím teď. Už mmi běží i bez přihlášení, jen se na mobilu seká. A pusťte zvuk. ;)